- Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- WLMouse BEAST X MAX Gamer egér és WLMouse Xsoft L egérpad
- Intel Core Ultra 5 245KF teszt - az alsó középkategória csúcsa átlagosan közepes
- Fizetőssé teszi a start gomb megnyomását a Microsoft?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
Hasaggymeg #324199 üzenetére
Szerinted magára gondololt?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent #324191 üzenetére
Bár színtévesztő vagyok, de ezt nem mondanám
tűzvörösnek.
[kép]#324189
fulton..hohó, álljunk meg és úgy hugyjunk, mondaná a székely, fiatal vagy te még a lenyugváshoz! 🤭#324198eddie1978...egyszerre kettőt?! Akkor az mi lesz, #newbikeday² ?
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #324182 üzenetére
Visszaküldöm a cuccot és helyette lövök egy Chisel Comp-ot és egy Crux DSW Comp-ot. Szerintem. Full mechanikus cucc minden.
Ja persze. Nem vagyok normális. Valakinek lefelé is kell húzni az átlagot.Szerintem valami olyat keresek, ami nem létezik. Mint Dark kb.
Ez hosszú távú beruházás lesz. Próbálom addig rugdalni a cuccaimat, amíg lehet, mert nem vagyok fogorvos és nincs olyan bevételem mint nekik. A cx is már nyolcadik évét tapossa. Bár a nagy túlélő az 1992-es R600 Cannondale vázra épült egysebi. Ilyen csak át van festve. Ez a legjobb. Még 2004-ben vettem országútiként. Tök jókat lehet vele tekerni. Balaton vagy Velencei-tó , köves út vagy kint a mezőn a 25 mm gumival a fűben. Legjobb. Ennél nem kell foglalkozni a bringával. Csak tekerni. -
dom1n0
senior tag
válasz
lsebestyen #324195 üzenetére
Haha
A fiamra gondoltam, de majd lemeccselitek a Mátrában
-
vallas
őstag
válasz
Hasaggymeg #324142 üzenetére
A bicóboltos haverom túrta elő, mondta, hogy van neki egy tartalék a Cross bicójához...
Eladó, szóval valszeg meg is fogom venni....
Igen kéne vele menni, de most esik,holnap is esőt ír, vasárnaptól szerdáig meg "tavaszolunk" csüt -pénteken megyek majd vele, aztán vasárnap verseny....
KB a váltó bovdennek kell egy kicsit nyúlnia, aztán jó is lesz... -
INTELligent
senior tag
Az XLC V-fekhez valo fekpofakrol mik a velemenyek? Munkabajarosra kellene, viszont siman elerem az 50 km/h-t azzal is a meredek lejton, szoval kell a fekero, esoben is.
-
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg #324188 üzenetére
Koszonom szepen
, a kinai az csak vicc volt
. Fel is hasznalom az ingyenes szallitos nevnapi kuponom bikepro-n. Meglepodtem, hogy ez olcsobb itthon, mint a nemeteknel. Remelem a piros az tenyleg tuzvoros lesz
-
lsebestyen
addikt
válasz
MPowerPH #324181 üzenetére
Másodikraelsőre sem sikerült a konkrét adatlapot belinkelni, de megcsináltam a kutatómunkát. Leszállva a magas lóról elnézésedet kérem a tévedésemért, valóban komplett szettet árulnak, ami nem a gyári x56 szett.
Sajnos nem vagyok látnok sem, így link hiányában fogalmam sem volt, hogy egy épített kerékszettről beszélgetünk. Hiába hajtogatod, hogy linkelted, amire válaszoltam kommented, abban nem volt egy darab link sem. Az első linked, amit 1: nem nekem címeztél, 2: honnan kéne tudnom fejből mit árul az oldal? 3: közben írtam a választ neked, bár lehet azért tartott ennyi ideig, mert én legalább linkeltem konkrétat.
Amit már nekem válaszoltál, sajnos ott sem találtad el a konkrét adatlap linkjét.Kb. mintha a cycling news lehozná, hogy 8kg alatti aluvázas Triban bicó kapható, csak éppen sehol nem említik, hogy ezeket valaki a microshift helyett dura ace szettel (kompletten, a c50-es kerékszettel) árulja webshopból, karbon kiegészítőkkel és nem a decából akasztod le ennyiért.
-
fulton
addikt
válasz
Így van ez.. megyünk nagy lázzal, ilyen adat olyan adat hümegha, határ feszegetés kíváncsiság.....aztán ahogy telnek az évek, elérünk oda hogy örülönk ha csak bringázhatunk egy jót, egészségben, időben..ahogy jön... tényleg igy van ez. "lenyugszik az ember".
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent #324172 üzenetére
Ha a tízes a felső határ neked, akkor inkább a sima chunky...kínai pedig van, de az olyan is, a Supacaz-é meg ugyanolyan drága.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
sajnos ki kell ábrándítsalak, ez itt a helyi erdőben a min-max szintkülönbség kb.
megyeri hídról ha a másik irányba kanyarodsz le egyszer, egy kb 6-7 km-es kerülővel elzarándokolhatsz ide.
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0 #324185 üzenetére
na hát 50mm szettnek meg semmi értelmét nem látom a 45mm mellé. Hót felesleg szerintem. Oda 60mm kellene menni hogy azt mondjam, na van egy jó kis aero felnim is.
De ez további bonyodalmakat jelent ugye, mert akkor arra is kell gumit rakni, ..semmi kedvem cserélgetni.. azt is szervizelni.. valljuk be..., nagy luxus lenne a dt swiss 45mm mellé ami nem egy rossz kerék.És a valóságban lehet azt mondanám, nem tudom megmondani hogy jobb e és ha igen az placebo határon belül van e....a neten sok minden kinagyítódik a sorokban..a valóságban..más tészta
-
dom1n0
senior tag
válasz
MPowerPH #324174 üzenetére
Ha lesz egy kis fölös lóvém (mióta újra elkezdtem szimulátorozni a sérülések miatt unalmamban: nem lesz
), a szuszinho által megvett 9velo-t venném én is meg szerintem, az elég jó kialakításúnak tűnik nekem, és árban is még megfizethető, 35mm peremmagasság, 900dodó szállítással, vámmal... hmmmm... viszket a kezem ilyenkor
Sebivel egyetértek abban, hogy az átlag ph user nem megy 35-as átlag fölé még síkon sem nagyon, nemhogy hegyes rideokon, oda én még az 50-es felnit is túlzásnak tartom, nemhogy 60
fulton egy más tészta, mert helyi adottságok alapján nála már 200m szint 100 kilire is kimagasló, full síkot megy, oda van értelme az ő tempójával esetleg egy 50-es szettnek, nálam pl. 60 kilire közel 300m szint alap, és még akkor nem a Mátra vagy Cserhát irányába indultam el
-
Ringman
nagyúr
válasz
lsebestyen #324176 üzenetére
Jo, hat amatornek eleg sok minden felesleges, amit megvesz. Pl nekem is
Igy kerekszett nalam marad a kb 120-140-ert vett 1500g alatti alu felni, nyilvan pl neked mar erdemesebb jobbat venni.egyedul a jo kulsobol nem engedek
-
fulton
addikt
válasz
MPowerPH #324179 üzenetére
A roval CL2 tetszetős csak nehéz...néztem kinai kerekeket, nagyon brutál 1200-1300 gr tudnak 50mm en. Csak ezek ugye karbon küllősek is, olvasgattam hogy brutál merev.. az sem jó átlag usernek gondolom én...ezekre az utakra egy hosszú úton pláne... na meg a 60mm mélységnél, igen a szeles időben való haladás nyugalma milyen lehet. Azért itt is ahány felni annyi viselkedés...lásd nekem a 34mm fulcrum vs 45mm dt - és utóbbi össze sem hasonlítható az előbbivel szélben...hiába mélyebb.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs #324162 üzenetére
Hú de jó helynek tűnik a fotó helyszíne!
#324165eddie1978...
Itt van dobozban a speci epic world cup expert. Ki sem bontottam.
Mivaaaan?!Most meg kerékpárvásáron töröd a fejed! 🫤Te sem lehetsz egy 7köznapi fazon!
Ami a kopott váltót illeti, csodálkozok, hogy nem kennyérre kell a pénz mégis buherálod...ha szétkopott kuka és jöhet az új váltó, vagy nem?!
Wattmérésed elhagyásáról jut eszembe, hogy miután minap kidobáltam a 2 vacakoló mellkaspántomat, tegnap elhagytam csapásszámmérőmet is az erdőben (a bokrok nemcsak felsőmre téptek egy újabb, 20. lyukat), így újabb adatmezőcsere történt Garminomon és egyúttal vége 2 méregetésnek is, vagyis jöttem, láttam, elég volt kíváncsiságom kielégítésére, mert másra nem igazán használtam egyik adatot sem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
lsebestyen #324180 üzenetére
Nem érted.
Ezek épített kerékszettek. A gyártók felnijei, hozzá prémium aggyal és küllőkkel. Érthetőbben nem tudok fogalmazni, meg a linkelt oldal sem.
Mondjuk ha megnyitnád az oldalt, és beleolvasnál, látnád, és akkor nem kellene felülni a magas lóra, és onnan okosnak lenni. -
lsebestyen
addikt
válasz
MPowerPH #324175 üzenetére
Egy 60-as keréknek semmi köze egy 37mm-hez. Egyiket azért veszed, hogy síkon megspóroljál wattot ha gyorsan mész, a 37-et meg azok veszik / versenyzőknek akkor teszik fel, amikor sokat kell mászni.
szerk: nem linkeltél az eredeti hsz-ben.
Ja hogy felnire értetted. Na azzal kb 5-6km/h lesz az átlagsebesség, ha megsétáltatod a közeli parkban, mert ezt bizony nem tudod feltenni a bicódra. De legalább a kezed nem fog leszakadni séta közben. -
MPowerPH
félisten
válasz
lsebestyen #324176 üzenetére
Ha rámész az általam linkelt oldalra, kitudod választani.... Itt.
56mm ahogy írod, amatőr nem használja ki, mert nem megy hozzá elég gyorsan, hogy domborítson. Cserébe erős szélben kín vele menni, ha oldalról fúj. Azért jó az a max 35-37mm.fulton: Én is.
-
fulton
addikt
válasz
dom1n0 #324173 üzenetére
hm..nekem még csak a DT 45mm van tapasztalat meg a Fulcrum 34mm alu val. Szívesen kipróbálnám azért milyen lehet, békesség kedvéért, 50/60mm elosztással. Azt is olvastam hogy hiába mondjuk könnyű a kerék attól lehet lomhább érzet az irányítása, viselkedése.(ez nem tetszene) Nekem a fulcrum hiába alcsonyabb volt, nem szerettem szeles időben, kiszámíthatatlan volt a viselkedése, el tudott akadni csúnyán.
Ez a DT sokkal jobb hiába 45mm. Am mindenesnek érzem, arra a felhasználásra amit én tolok, hogy év minden hónapjában szeles nem szeles megyek...univerzális szerintem. A minapi 30km/h szeles időben sem volt meglepetés az utazás alatt(kopkopkop)..MPowerPH: Persze lesz fölé rendes bringa is, ami nem 8-9 kg között mocorog. Mert olyanra ezek fölöslegesek
...én nem gondolom feleslegesnek, egy jó kerék mindig ki fog jönni utazás alatt szerintem ha frissitel. Tök mind1 hogy 7 vagy 8 kg a bringád. -
lsebestyen
addikt
válasz
MPowerPH #324170 üzenetére
Hogy lenne már piszok nehéz? 1400g 50mm-rel egyáltalán nem számít piszok nehéznek...
Azt nézd meg, hogy pár gramm mennyi pénzbe kerül, simán lehet a duplája is. Amatőrnek meg totál felesleges, már az 50mm-t is alig tudják kihasználni amatőr hobbista szinten, mert nem nyomsz le 250 kilire 45-ös átlagot, ami egy PRO szintű mezőnynek egy átlag szerdai verseny. De szerintem még 20 kilire sem, síkon, bár itt legalább nem kell súlyra menni, csak el kell érni a 43-45km/h sebességet.Egyébként a gyártó oldalán nem találtam ilyen verziót ebből az x56-ból. De itt egy lightweight szett, 2,6milla, szerencsére ez még könnyebb!
-
MPowerPH
félisten
válasz
fulton #324171 üzenetére
Amit írok, az maga a felni. De a küllők és az agy nem gyáriak. Úgy van összeépítve. Pl. ez.
Egyszer ha túl leszek a kötelezőn, és vége lesz a költségstoppnak, egy ilyen szett landolni fog nálam. Persze lesz fölé rendes bringa is, ami nem 8-9 kg között mocorog. Mert olyanra ezek fölöslegesek... -
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg #324152 üzenetére
Hasaggymegy: Ha a kezem kb 21cm kormeretu es 20cm hosszu (kesztyubol van tobbfelem, de a legnagyobb is 10es), akkor a sima chunky-t erdemes venni?
Ebbol van occo' kinai alternativa?
csengo: en is sokat szivtam outin csengovel, foleg a konyoklo+garmin+lampakozol miatt, vegul egy alis lett, amit a villanyakra tettem fel. Kicsit fura darab, nem a legmasszivab, mert a pengeto resze elforog, viszont igy nagyon flexibilis es konnyen bellithato (nekem egy darabig dropon volt, de az nem jott be).
-
fulton
addikt
válasz
MPowerPH #324170 üzenetére
Hát itt (road) ez már jónak számít 60mm mélységben, szörintem
egyébként amit írsz nincs az annyi, hanem több ez oldal szerint -
MPowerPH
félisten
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Nem a váltókanál feszülésével van a vajom, jóvanazúgy, hanem a terelőgörgő helyzetével.
Az is igaz, hogy én 20 éves technikával nyomom, azon még másképp nézhetett ki a kanál mozgása. -
fulton
addikt
Úgy látom mennek elfele a kerékgyártók, hogy mindentIS karbonból készítenek. Küllők egybe..(meglesz a hátránya ennek is..) de engem az érdekelne, vajon mennyivel másabb érzet/keményebb/merevebb mint egy hagyományos acél küllős kerék vajon vajon. Milyen lenne az itteni utakra. Jó lenne ezeket kipróbálni tesztelni, csak hát épp elég drága mulatság, nem olyan mint egy nyereg hogy megveszem és ha nem jön be akkor visszaküldöm. Az is érdekelne, milyen lenne mondjuk egy 1400 gr max súlyú kerék 60/60m mélységgel és stb.. sok feltáratlan dolog van még itt
-
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #324143 üzenetére
Ja, valami ilyesmire gondolok most amit írtál. Chisel Comp és egy Crux DSW Comp. A Dale meg menne eladásra. Most egyelőre elég volt a villanyváltásból. Lehet én csinálok valamit rosszul, de a cx-en a Shimano XT Di2 hátsó váltó egy év után kezdett pontatlan lenni és szerintem valami belső kopás miatt folyamatosan befelé kellett korrigálni egészen addig, amíg elfogyott az összes lehetőség. Majd elpusztult a nyeregcsőben lévő akksi. Volt még kábel kontakthiba. A Sram Rival AXS XPLR hátsó váltónak meg elkopott a háza és a rögzítő csavarja másfél év alatt. Mindkettő alkatrész alu. Pedig zsíroztam időnként. Emiatt okádék pontatlanná vált a váltás. Ott k.rvaanyáztam már sokszor., hogy nem teszi fel a legnagyobbra. Ha a nagyobb lánckerekekre korrigáltam a microsteppekkel, akkor lent nem volt jó és fordítva. Ugye a megnőtt lötyögés miatt volt ez, mert a lánc mindig középre próbálja húzni a váltókanalat. Ebből lett az, hogy beragasztottam négy golyóscsapágyat és esztergáltattam hozzá tengelyt acélból. Persze ennek itt még nincs vége. A paralelogramma is kotyog. Bár ettől jól vált még. Ott is kellene perselyeket esztergáltatni, no meg lehet a tengelyek is lehet kopottak. Szóval a fax kivan most. Itt van dobozban a speci epic world cup expert. Ki sem bontottam. De rájöttem hogy elszabtam pedi rohadt sokat gondolkodtam előtte, mert ebben meg ott van a brain csillapítás és az egyedi hátsó tag. Sram és Speci sem árulja az utóbbit. Felújító készletet is kevesebb helyen találni. A brain meg úgy látom megy a levesbe, mert az új bringákon már remote lockout van vagy flight attendant a fogorvosoknak. A Dale-en a kormánycsapágy is egy fos volt. Azt is gyártattam. Azóta atom. Szóval nem. Egyszerű cucc kell most mint a faék. Nem mondom, hogy nem lesz soha villanyos cucc, de nem most. Most szimpi a Sram Eagle 90. szétszedhető, javítható. Fox-ot nem vennék, mert szeretném én karban tartani. Rockshox az jó volt 16-ban az össztelós Radon-on. Elhiszem hogy rohadt jó szervizek vannak ahova be lehet ezeket adni, de amilyen szerencsém van pont olyan figurához kerülne a cuccom, akit előtte szúrt le a főnök és még a barátnő sem pippantotta le reggel és emiatt szar napja van. Inkább megcsinálom magamnak. Volt már ilyen szerencsém többször is bringaszervizzel. Úgyhogy nem. Orosz rulettet sem játszom, mert elsőre fejbe lőném magam amilyen szerencsém van.
Ja és a fentiek alap felhasználás mellett vannak. Csak gurulgatok. Igaz egész évben. Van hogy hóban-sárban is. Mi lenne ha zúznék mint az állat 8 gigawattal. Fél évente dobálhatnám ki az 5 milleres bringákat mert széthullottak?
Kéz méret. Hehe, ez is egy jó téma. Alig találok kesztyűt a hosszú ujjaimra. Anno a Radonon tekertem fel országúti bandázst még pluszban a montis markolatra, mert anélkül olyan volt mintha egy szívószálat markolnék. Hosszúak az ujjaim. Csavarhúzó dettó ez a szitu.
Wattmérőzést is abbahagyom, mert csak egy szám. Próbáltam a Garmin DSW-t követni három nyáron is, de az meg unalmas mint a fene. Fel alá szambázni itt a csatornaparton, mert csak az sík. Egy idő után unalmas Battyántól Soponyáig oda-vissza. Terepen meg rohadtul nem tudom tartani a zónákat amit kér. Meg drága is. Még egyszer nem vennék bringa specifikus cuccot, csak pedált, amit oda viszek ahova akarok. Most itt van a cx-en az Inpeak v2 hibátlan állapotban és megy majd a levesbe. Mert a kopott Cannondale Si hajtókar nem fog kelleni senkinek. Meg nem fizetik az árban.
Bocs, rámjött a szófosás. -
válasz
flash- #324115 üzenetére
asszonynak van dekásboltos fotokromatikus bringás szemüvege, enyhén színezett lencsével, de az nem dioptriás.
az enyém egy sima rudy projectes spinair 57, dioptriás lencsével. én ezt hordom szürkületben is, mert sokkal jobb a szélvédelme, mint egy sima szemüvegnek. nyilván amikor már szürkület van, akkor kicsit sötétebb, mint nélküle, mert a színezett lencse levesz pár blendét. de annyira, amennyire szemüveg nélkül lenne kb. fél-egy óra múlva, szóval nem vészes, nekem többet ér az éleslátás, amit ad.
ha félsz a költségektől, rendelsz egy készet neten, dioptria nélküli fotokromatikust, és kipróbálod. ha nem tetszik, visszaküldöd, csak vigyázz rá, ne karcold meg. -
ZavaBalazs
őstag
ha már csengő, létezik spaceres megoldás is (az új rohangálósomat kaptam ilyennel, a kilométerórát már lekaptam, nyugi.
)
oldalról ilyen, közelebbi most nincs, bocsi
-
rétisün
veterán
válasz
Dark Archon #324157 üzenetére
te igen, de nekem nem szokásom mindent is visszaküldeni
-
lsebestyen
addikt
válasz
rétisün #324135 üzenetére
Nekem mondjuk integrált van, oda valóban nem lehet csengőt tenni, lámpámat is le kellett cserélnem, bár az legalább tényleg jó cucc, ja és ráfér a Hulk matrcia, +10W
TUS csapat használ olyan Garmin konzolt, aminek az oldalában van csengő (nem tudom milyen típus). Csak hát ahhoz is oda kell nyúlni. Aki Garmin 1050-et használ + olyan DI2 szettet aminek a fékváltókarban benne van a nyomógomb, az rá tudja programozni a virtuális csengőt az egyik oldalra, és akkor nem kell lenyúlkálni. -
-
Friczy
senior tag
válasz
flash- #324115 üzenetére
Rudy Project ImpactX (később ImpactX2) szemüveget használtam jó pár évig, nekem bejött. Viszonylag gyors, persze van némi késleltetése, tehát igen, ha bemész egy sötétebb részbe (alagút, aluljáró, az általad említett erdő), akkor vissza kell venni a tempóból egy rövidebb ideig. Persze a konkrétan szembe sütő nap (napfelkelte illetve naplemente közelében, amikor a nap alacsonyan van), ezeken is átmegy, de szerintem az bármin.
Nekem a dioptriás szemüvegem is fényre sötétedő, illetve tavalyelőtt vettem egy Casco Speedairo sisakot, amelyen a visor szintén ilyen. Szóval én szeretem. -
Speedy007
őstag
válasz
flash- #324151 üzenetére
Az biztos, pedig vannak olyanok is akik csak heccből hordanak. Nekem a "kedvenc" részem az volt mikor vettem műanyag lencsés szemüveget és elkezdett karcolódni bármit is tettem, viszem vissza mondom nekik ez mi mikor vettem rá karcálló bevonatot erre ők ó hát az csak arra van ha tokban van tartva a szemüveg ne karcolódjon a tokban össze azaz ne szedje össze a mikro karcokat.
-
dom1n0
senior tag
válasz
Egy próbát megér mindenképpen nekem, köszi.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #324144 üzenetére
Megismétlem, hogy ha kicsi a kezed aligha lesz jó!...kezemnem 11-es kesztyűben kényelmes és nekem is szokni kellett ezt a vastagságot. Persze ma már nem is kellene más, de elején 3-4 menetig furcsa volt.
#324149-=RelakS=-...én szemem szerint az rendben van, kábé +2 teljes szem (4 csapszeg)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hasaggymeg #324142 üzenetére
Én inkább azt nézem, hogy ebben a pozícióban ugyan mit fog csinálni a lánc a legkisebb lánckerekeken? Kb olyan, mintha max a lánckerék negyedét érintené a lánc, és akkor szerintem jóindulatú voltam.
Vagy csak ez a váltó nagyon másképp áll magasabb fokozatoknál.
-
fulton
addikt
válasz
(ex)Cat #324147 üzenetére
Csak épp dögnehéz szerintem...M méretben 340gr ha jól néztem. Az L es simán van 370-380 gr is.. ami szerintem sok több órán át. Rovarháló gyárilag nem sok sisakban van, az aero kivitelekben meg egyáltalán nem divat.
Én utólag csináltam az enyémbe rovarhálót. Fejemet nem éri el ha bekerülne, szemben a Rudy Venger (mászó sisakkal) amiben van ugyan gyárilag, de ott simán eléri a fejet kialakítása miatt ha úgy alakul (sajna).
Meglátjuk meddig lesz elég nyáron, aztán ha "kevés" nézek nyárára is egy sisakot. -
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid #324138 üzenetére
akkor nekem szimplán csak szerencsém van a kormányommal, azon van 5-5 centi, mielőtt elkezd ellaposodni. így a bovden is több helyet hagy a mindenféléknek, amiket ráaggatok a kormányra.
ja, meg nem is knog csengőm van (pedig nézegettem régebben) hogy ez egyáltalán számítson......
-
dom1n0
senior tag
válasz
Hasaggymeg #324143 üzenetére
Koszi a tippet, en is kiprobalom az extra chunky verziot a montimon, remelem igy mar a csuklom birni fogja jobban a montizast.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978 #324131 üzenetére
Én biztos minden létező, és ezidáig már be is járatott fejlesztést belevennék, pláne ha hosszútávon gondolkodsz...karbon (esetleg Speci DaAluisio Chisel) váz, minimum Reba, de inkább Sid, vagy valami Fox 100-110mm villa, természetesen kúpos fejcső (ez már szinte alap), átütős, boost, 1/12s, tejes kerékrendszer és villanyváltót is leszámolva végleg a váltóbeállítással és kábelekkel. Aztán még lehet fokozni valami könnyű karbonkerekekkel meg az új Transmission Sram váltással, ami már igencsak zsebbenyúlós.
Az én csuklóim is nagyon xarok,jó
gyerek voltam időben begyűjtve 2-2 törést csuklónként aminek most jött el a böjtje....ez is segít némileg, feltéve ha legalább 10-es kesztyűt hordasz és így át is éred marokkal.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
vallas #324127 üzenetére
Ki ad kölcsön egy váltót?!
...amúgy meg helyedben mennék pár kört vele még verseny előtt, köztudottan nem tanácsos alkatrészeket cserélni megmérettetés előtt.
#324129MC Pite...SLX CN7100-XT CN8100 között nem tudom mennyi a tartósságbéli kölönbség, de a Deore CN6100-XT között tudom, hogy nagy...nagyobb mint az árbéli.
-
Lajmund
őstag
Ha már sötétedő szemüveg én ezt rendeltem. Altalist kisou prd [link] Pirosat rendeltem a piros bicohoz. Japanok tervezték és jó minőségű anyagokból készül igaz Kínában de nem alis minőségben. Youtube-on több teszt is van róla igaz csak japánul de a youtube fordító is teljesen használható japanrol magyarra. Ebbe a tükör részben van polarizált szűrő is csak a tükör réteg vagy 7 kb plusz erre jön a viv20 segít az élesebb látásban és kátyúk jobb mélységérzetében. Alap a full uv védelem és majdnem átlátszora ki tud világosodni és erős napfényre meg full betükrösödni. Karbon szár ha már karbon bico. 😁 Nem a legkönnyebb de igy is megáll 29 grammnál. Minden irányban állítható ornyereg. De a gyàrtó oldalán van pár érdekessèg a speckoknál. [link] Van hozzá dioptriás keret is ha valaki csináltatna és azt csak bele kell pattintani és van egy jó dioptriás bicos szemüvege. 28 volt a szemüveg. [link] Itt a youtube linken jobban latszik hogy néz ki és hogy sötétedik a valóságban. De van még pár ha valaki rákeres. Kékbe is jól néz ki meg ezüstben is.
Képernyő kép mert limitált a felbontas feltöltőltesnel de kb mindegy latszik a lényeg.
Bukobol ezt rendeltem a rozsàtol 43 volt szerintem annyiért teljesen jó. giro syntax mips -
MPowerPH
félisten
válasz
(ex)Cat #323139 üzenetére
Brutál jó ez a sisak.
Az a baj, hogy én egy low budget sisak után tudok csak nyilatkozni, ami nehezebb volt, nem is szellőzött jól, és kényelmetlen volt.
A tömege nem zavaró, persze biztos van könnyebb is. Ami tetszik, hogy felhúzva nem a sisakhoz ragasztott párnákhoz dörzsölődik, nyomja a fejed, hanem a belső fejhálóhoz. Légies érzés, sehol nem nyom. Nekem a szellőzése is rendben van, van is hely bent átszellőztetni a fejem. Rovarhálót meg imádni fogom. Ami még pozitívum, hogy a visor takarja a homlokomat, nyáron oda sem kapok bogarat. Elég gyakori volt, hogy a szemüveg és a sisak közé csapódott be az űrbázis, vagy a sok mini bogár.
A visor is nagyon jó, megoldotta a szemüveg problémámat. Nincs szélzaj, nem párásodik, gyorsan reagál a fényváltozásra, nem torzít. A brutál nagy látómezőt alig tudtam megszokni.Annyi, hogy nyárra szerintem rendelek hozzá egy színezett visort, mert jobb szeretem azokat az erősebb napsütésben. Most ez az átlátszó még szuper, ha netán sötétedik, akkor is látok rendesen.
Ami lehetett volna jobb, az a csat része. Oda szerintem beleférhetett volna egy mágneses megoldás. Bár menet közben nem piszkalom, szóval mindegy.Már csak azt remélem, tartós lesz.
-
Speedy007
őstag
válasz
flash- #324136 üzenetére
Igen minden műanyag lencse ilyen sajnos. Műanyag lencse esetén én sem nem jöttem rá a megoldásra sajnos. Én nem szeretem a problémássága miatt meg amiatt hogy furán/furcsán érzem magam tőle. Inkább fizetek többet meg szívom a fogam hogy csak 80% körülre tud sötétedni az üveg lencse de cserébe "szinte bármivel" lehet tisztítani.
Üveget azért nem szeretik mert több vele a meló illetve más a beszállító szerintem így nincsen rá annyi jutalék nekik utána. Online is lehet rendelni szemüveget ha meg van a dioptriás papírod a megrendelés összesítéséig nem is derül ki hogy műanyag lencséről szól a történet. Írtam ezzel kapcsolatban is nekik hogy ez miért van erre mondták ha kell üveg lencse menjek be a legközelebbi üzletükbe..
-
MM
őstag
Ha már PH!: új kerékpáros túlélőhorror
-
flash-
veterán
válasz
Speedy007 #324121 üzenetére
Ó nagyon köszönöm a sok segítőkész választ, azt felejtettem el írni hogy normál, dioptriás fényre sötétedő szemüveget csináltattam.(nem dioptriás sportszemuveget mert nem tudom azok milyen arban vannak)
De akkor ezek szerint nem probléma kerekparozasnal.
Írtad ezt a fátyolosan zsíros dolgot, na én ugyanezen morgok mióta megcsináltattam. Bármivel mosom(folyékony szappan, viz ahogy a szemüveges csoportban javasolták) , tisztítom, ilyen. Ez a fenyre sotetedő lencse kialakítása miatt ilyen?vagy minden muanyag lencse ilyen? (eddig üveg volt ott mem volt ilyen gond, de uveget ha emlitem minden boltba kezdték húzni a szájukat, azt hittem valami miattam már elmarad a műanyagtól, bár igen súlya nagyobb de az nem zavart, meg hát igen konnyebben törik de 30ev alatt megtanultam ra vigyazni a legutóbbi szemuveg is 7évig birta)
-
rétisün
veterán
válasz
parandroid #324134 üzenetére
a stucni mellett azokon is van pár centi, ahol még kör keresztmetszetű, oda elfér.
-
arcitec
addikt
válasz
f_sanyee #324112 üzenetére
Kérdés miféle bicód van, mert azt a csengőt inkább outira tervezték, - ügye amire semmiféle egyéb "sallangot" mint csengő nem lehet felrakni -, szóval outin van gomb amire a funciót fel lehet applikálni. (Elektromos váltós bringákra is.) Mert, hogy ha a kijelzőre akarnál bökni, már rég lekéstél a csengetésről.
Minden egyéb bringára, ez egy nagyon jó választás : KNOG Oi Classic -
eddie1978
senior tag
válasz
mauimagic #324113 üzenetére
Köszi a választ! Csak hobbi. Eddig nem versenyeztem, valószínűleg a jövőben sem fogok. Ez nem szempont. Igazából kettő bringa fedné le az igényeimet. Szeretek aszfalton (60-80, 150 km max) is menni és terepen (50-60 km max, 1400 szint max volt eddig) is. De csak szolidan. A mostani cx azért kényelmetlen terepen. El lehet vele lenni, de valami rugózás jó lenne. Csuklóim gyengék. Kihagyok pár hetet a jógából és már le is épültem. Következő kezdésnél a nyégykézláb pozícióban már rottyon van. Vagy akár csak egy zár kinyitásakor is érzem, hogy mintha szétnyílna a csavarodástól. Térdem ugyanez. Nekem bőven elég egy kis rugóutas xc. Ezek a 120 mm-ek már a nagyon max. Nem tudom kihasználni teljesen. Rohadt sokat olvasok, de szent grál az nincs.
-
Matska
senior tag
válasz
AdamTaylor #324119 üzenetére
Giant Escape Disc 1 az újak közül, vagy valamelyik szimpatikus másik a fitness bringa jategóriában(?).
-
MC Pite
veterán
Skacok,
Láncból SLX van a 12es 10-51 SLX soron. 500km-nél járok, és mivel kell rendelnem felniszalagot (nem figyeltem a ToughRoadon hogy belsős volt) rendelnék láncot (meg csópögtetös Squirt waxot) hogy váltogassam.10k az SLX, 18K az XT (116 szemes) lánc... (Szerk: Ebikenál 14,5 bár másik cucc meg drágább.)
Azt mondtátok minél magasabb polcos, annál jobban bírja. Ennél már hagyjam, cserélgessek két ugyanolyat, majd a kövi sorhoz vegyek esetleg jobbat, vagy itt is megéri már, mert kétszer annyit elmegy()?
-
dom1n0
senior tag
-
vallas
őstag
New hajtás day....
kicsit könnyíteni akartam 11/42-40-s gravel hajtáson, ezért vettem egy 11/46-s sort, hát ha a grx 400-s hátsó váltó elviszi...hát nem..lehet egy hosszabb B csavar megoldja , de a versenyig kaptam kölcsön egy GRX 812-s hátsó váltót, ezzel jó...
Kaptam kölcsönbe CO2-t is felapplikáltam a tartóját is, és vettem tubeless repair kitet...
most azon gondolkodok ezután vigyek e egyáltalán magammal egy belsőt vagy sem...?A szar térdembe beadattam a hyaluron-s feltöltést is azt hiszem már csak tekerni kell 04.06-án
Lassan elég sokba lesz ez a verseny... -
parandroid
félisten
válasz
flash- #324115 üzenetére
Ha tényleg szükséged van szemüvegre, akkor előbb-utóbb úgyis ennél a megoldásnál fogsz kikötni: [link]. Azóta is ezt hordom, télen-nyáron, éjjel-nappal. De komolyan, ha sötétben megyek ki futni, akkor is ez van rajtam, olyankor teljesen színtelen a lencse. Verőfényes napsütésben meg full fekete. És tényleg gyorsan vált.
Egyetlen bajom, hogy a mobilt, meg lassan már az órát sem látom vele, de ez a korral járó nyűg, bifokálisra megcsináltatni meg szerintem nincs az a pénz, amiért vállalnák.
p
-
mauimagic
senior tag
válasz
flash- #324115 üzenetére
Ez dioptriás szemüveg és lassan világosodik ki, vagy most vennél sportszemüveget?
Ha az utóbbi, akkor szerintem nehéz lehet mellélőni, nekem alis NRC van kb 2 éve, meglepően kényelmes és gyorsan világosodik, abszolút nem zavaró.
Gondolom a 10-szer ennyibe kerülők 10-szer ennyire jók
Egyedül télen, szürkületben fák között kevés, ahol csak a víztiszta lencse jó, de csodák nincsenek, mindegyik fotokromatikus sötétít valamennyire. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
AdamTaylor #324119 üzenetére
Szinte minden bringára lehet tenni valamilyen sárvédőt, kitámasztót, trekkingszerűekre pláne...én ezért nem aggódnék.
-
Speedy007
őstag
válasz
flash- #324115 üzenetére
Nekem dioptriás van van mikor jó van mikor tudhatna többet. Dioptriás szemüveg esetén a szemüveg úgy "sötétedik be" üveglencse esetén mint ez kicsivel jobban műanyag lencse esetén tud napszemüveg szintre sötétedni de azt nem szeretem mert a műanyag lencse kényes és nehéz tisztán tartani hogy ne legyen fátyolosan zsíros. Világosról sötétebb helyre menés a műanyag lencse esetén lehet zavaró mert mint írtam napszemüveg szintre tudja magát állítani üveg lencse esetén én nem tapasztaltam problémát.
-
fulton
addikt
válasz
flash- #324115 üzenetére
Szai
Rudy Cutline szemcsim van. 3 lencsém van hozzá. black, Red Impact X2, viztiszta. Első kettő "fotokromatikus". A Red a favorite. Balck - nem is használom szinte. Minden helyzetben tökéletes, hamar reagál, egy helyzet van mikor zavaró: ha a nap es koztem fasor van. pl oldalrol süt mikozben fasor sorakozik, ahogy haladok es "szaladnak" a fák velük az árnyékok , na ott zavaró a váltakozás - de nagyon. Az ilyen, világosrol be sötétbe meg vissza - nekem nincs gondom.Nem tudom milyen szemuveget használsz, de ez jó en elégedett vagyok vele.
-
AdamTaylor
csendes tag
Sziasztok! Monti mellé keresek olyan bicajt amivel napi 50km ingázást, meg időnként gyerkőcöt gyereküléssel vagy majd idővel magam után húzva tudnék vinni. 250k amit rászánok, sportos testtartást meghagynám a montira, kicsit a kényelem felé mozdulnék el. Trekkingeket néztem főleg, tartás szempontjából nem tudom mennyivel járok jobban, ezzel kapcsolatban mi a véleményetek?
Másik dolog hogy használtakat nézek és általában 100k környékén látok sárvédő, agydinamo esetleg hátsó tartóval felszerelteket, de ott kevésnek gondolom a patkófeket. Szerintetek ha vennék egy olyat ami tárcsafékes és mondjuk legalább acera váltós akkor mennyire macera magamnak felrakni a sarhanyot és hátsó támaszt az öszvérnek? Egyáltalán megoldható bármilyen trekkingnél vagy valamit nézni kell hogy meg legyen? Nem csináltam még ilyet.
Kicsit zavar hogy nem látok olyanokat amik jobban felszereltek és a szett is magasabb kategória. -
semmiho
tag
Tegnap + ma MTB, Szatyros Zsuzsi DH kissé saras, de pöpec, Árpád-kilátó DH mehh (zsírosan saras, kell neki még 1 nap).
Mai térgyes:
Szombaton Bükkzsérc, verseny. Ilyen ramaty formában még nem voltam 1 verseny előtt sem. -
flash-
veterán
üdv!
fényre sötétedő szemüveggel kerékpározik itt valaki ?
aki igen azoktól kérdezném hogy mik a tapasztalatok?30éve már szemüveges vagyok de csak most lett ilyen hát még 1 hét alatt nem tudtam megszokni igazán, és fénynél szabadban sétánál fura hogy oldalt jön be a világos.(valószinü ez napszemüvegnél is így van csak ugye én eddig azt se tudtam hordani mivel hogy szemüveges vagyok)
szóval bringás szempontból hosszútávon nektek bevállt?legföképp országúton megyek, viszont még terepen lehet érdekes ahol világosról hirtelen bemennék egy erdős fás részre, a hirtelen váltás okozhat e gondot?
az biztos hogy szürkületben tovább sötétít, de mondjuk ha kimozdulok végre leginkább nappal tekerek..balintbaba: nekem bryton 420 után a Garmin Edge 540 re való váltás után nem volt meg az a nagy "bumm feeling" (magyarán az utcaszintű térképet leszámítva nem érezném hogy "beljebb vagyok"
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
balintbaba #324109 üzenetére
Nekem volt 2015-ből Edge 510 amit majd 8 évig használtam (még működik), a gyári sebesség és pedálfordulat érzékelő is megy még amit a boundle csomagban kaptam hozzá.
Volt FR55, FR245 órám azok is tették a dolgukat, meg most az FR165 és FR965 is. Én alapvetően elégedett vagyok/voltam ezekkel. -
mauimagic
senior tag
válasz
eddie1978 #324105 üzenetére
Karbon és xc fully között szerintem egetverő különbség nincs (mondom ezt úgy hogy volt mindkettő, most alu van).
Ha az a 0.75-1kg különbség pont számít Neked, mert pl egy maraton középtávon pont kiesnél a top 10-ből a súlykülönbségből adódó 15mp hátrány miatt, akkor nem kérdés, hogy karbon.
Azért mielőtt kiperkálod, szerintem érdemes benézni a kiválasztott bringa FB csoportjába... Az Orbea Oiz csoportok pl tele vannak törött tengelyekkel, berohadt csapágyakkal, elrepedt vázakkal...de szine kizárólag karbon változatok...
A felhasználást már sikerült tisztázni? Csak mert tegnap még gravel vagy cx vs xc fully volt a téma... -
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #324099 üzenetére
+1, arra a csengőre én is vágyom
-
mauimagic
senior tag
válasz
De biztos van benned is egy megmagyarázhatatlan zsigeri gyűlölet valami iránt, ami ha szóba jön egyszerűen képtelen vagy nem fröcsögni róla, ugye? Ugye???
-
dom1n0
senior tag
válasz
Varj meg vele mert Jonas 150mm-el verte a nepet Algarven
-
balintbaba
tag
válasz
Dark Archon #324106 üzenetére
Hát én nagyon nem ezt tapasztaltam Garmin fronton. 4,5 éves Instinct Solar-om még ma is egy rohadt jó óra. De nekem az Edge 530-cal sem volt soha bajom.
Más: Most, hogy MVDP nyerte a Milánó-Sanrémót, visszarakhatom a 172 és feles hajtókart a 165-ös helyére?
-
-=RelakS=-
veterán
Van valakinek ilyen sprickolós láncolaja?
Ezt milyen időközönként javasolt vajon utána fújni? A lánc hangja nem segít, az mindig csörög tőleIgen, van, a szükség bringán elhasználom!
-
eddie1978
senior tag
válasz
Dark Archon #324106 üzenetére
Ki kell szolgálni a tulajdonosokat. Mindörökké a végtelenbe növő profit kell. Semmi más nem számít. Sőt már jónéhány éve az van ha csökken a profitnövekedés üteme, tehát veszteségről még szó sincsen, mér világvégét és válságot kiállt mindenki. Ez van a mostani munkahelyemen is és mindenhol máshol is.
Garmin túl széles termékportfóliót tart fent iszonyat mennyiségű szoftveres funkcióval. Nem igazán megy nekik minden hibát kijavítani. Persze működik, de itt-ott eltörik valami. Viszont a prémium árazás megvan. Nekem az epix még három év után is kapja a hibajavításokat. Ennyi idő nem volt elég arra, hogy gatyába rázzák a firmware-t? Akokr minek adnak ki másfél évente új modellt. Legyen 3-5 évente, de az működjön jól.
-
-
eddie1978
senior tag
Rohadt élet. Nem teszik egyszerűbbé az életem. Brain overload. Kellene valami xc fully. Carbon vagy alu? Villanyváltás vagy mechanikus? Faxom. Tudom, hogy nem a bringán múlik ha az megbízhatóan működik. De akkor is. Ki kell találnom mi legyen.
-
arcitec
addikt
Garmin Connect+ És aki már használni is szeretné : Price per month: $6.99 USD
Csak egy mondat a tartalomból : All existing features and data in Garmin Connect will remain free.
Szóval nur keine Panik ... -
mauimagic
senior tag
Valami lehet ebben a gördülési ellenállás ízében, mert a mai guruláson összeszedett 13 PR-t a raceking
Lefelé is tök korrekt egyelőre, bár még csak most kezdem feszegetni a határait.
Az a baj, hogy most megint azon kezdem kattogni, hogy mennyit dobna a sebességemenegy 2-3 kilóval könnyebb HT...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest