Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Idén kezdtem el komolyabban kerékpározni ezzel a túrakerékpárral.
Főleg sík terepen megyek de néha kell hegyre is tekernem.
Melyik jobb edzés szerintetek, hogy jobban bírjam a hegyeket:
- ha 5-6% emelkedőn megyek kb 2 km hosszan vagy
- ha egy 9-10% 500 méteres emelkedőn tekerek amíg bírom és minden alkalommal megpróbálok tovább tekerni. (Nem sikerült még felérni)
Vagyis kisebb emelkedés hosszabb távon, vagy rövidebb meredekebb táv jobb edzésterv.
Aszfaltos mindkét út.
Előre is köszönöm a válaszokat.PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
válasz Dark Archon #286329 üzenetére
Próbáltam mindkettőt, de nekem a Garmin ClimbPro nagyon tetszik. Mutatja mekkora emelkedő és még hány méter van hátra az adott szakaszban.
PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
válasz Poiro7 #286407 üzenetére
Szia!
Ez több helyen beszerezhető.
pl: Garmin Bike Speed Sensor 2PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Új sisakot keresek városi tekeréshez.
Ez megfelelő lenne? (Én már kétszer zakóztam vízes sínen, nélküle nem indulok el, még rövid távra sem.)PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Szerintem az ebike-ot is lehet használni sportolásra, amennyiben Neki is tekerni kell és kiegészítésként használja. Például 30 km helyett tud 50 km tud tekerni közte több heggyel mert van hajtási segítség. Vagy most kap szüleitől ebike-ot és később megszereti és vesz egy rásegítés nélkülit. De ha nem lenne ebike, sosem próbálná ki.
Engem inkább azok az elektromos "kerékpárok" amelyiket hajtani sem kell, hanem csak megy mint egy roller.
-
sirarcheer
senior tag
Én Garmin Explore 2 vettem.
Nincs szükségem edzéstervekre és a kijelzője nagyobb mint az 540/840 -es társainak ezért szerintem praktikusabb.[ Szerkesztve ]
-
sirarcheer
senior tag
válasz (ex)Cat #289849 üzenetére
Nem jobb, csak nagy a kijelzője és olcsóbb mint az edge, mert nincsen benne edzés tervezés.
+1 garmin táblázatPSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Én tegnap Bp - Etyek - Bp útvonalon voltam a Bubán, de csalódás volt, mert néha átment tájékozódási versenybe, mert össze vissza kanyarog az út Törökbálinton és Biatorbágyon. Lehet Etyek után már jobb lesz...
Az alis mez és szemüveg amit korábban ajánlottak nagyon beváltak. A nadrág decathlon race 900-as volt, de még szokni kell.
Garmin navigáció TIPP: Én csak telefonnal szinkronizáltam az elején, de gépre dugva és a Garmin windows programmal szinkronizálva talált 2 GB térkép frissítést (Garmin Explore 2). Lehet érdemes azoknak is gépre kötni, akik nincsenek megelégedve a navijával.PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Május végén tervezek egy Budapest - Velence-kör -Budapest utat a Bubá-n. Néztem leírásokat, videót és a Komoot appot, de nem találok vízvételi lehetőséget a Bubán. (Etyeken mutat egy forrást, de én abból nem mertem inni.)
A boltokon kívül a Bubán sehol sem lehet friss vizet szerezni?PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Köszönöm. A gyúróban lévő az fontos lesz, az emelkedők után.
-
sirarcheer
senior tag
-
sirarcheer
senior tag
Aki bringázás közben hallgat valamit, azok mit használnak? Én podcastet hallgatok, halkan, hogy a környezetet azért halljam. Viszont a menetszél nagyon zavaróan belezúg, ezért érdekel van-e jó megoldás?
Azon kívül, hogy nem használom de akkor halálra unom magam.PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Szerintetek ha eddig egy 50 km-es kört mentem megállás nélkül, bele merjek vágni egy 150km körbe?
Itt persze lenne hosszabb pihenő és egész naposra tervezem.
Hetente 4-5 alkalommal tekerek 30 perc (~16 km,100+ cadence) edzőteremben és 2 alkalommal futok 2-3 km-ert.
1150m szintemelkedés van az úton.
UI: (Lenne segítség ha menetközben bárhol elakadnék sérülés/defekt miatt.)PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
válasz lsebestyen #293035 üzenetére
Igen, időzítőt tervezek beállítani, hogy kb óránként igyak, egyek. Vettem pár gélt, zero bar szeletet és egy Energy shotot (Bár ezt még sosem használtam, remélem most sem kell).
Meg sok vizet viszek, es egy doboz tablettás ISO-t.PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Ma megvolt a Bp-Velence kör - Törökbálint (A vihar miatt)
Azért emlegettem a tervező anyukáját, aki több mint 1000 méter emelkedőt tervezett az útvonalba. Visszafelé Gyúró után toltam a nagy emelkedőkön Etyekig, de utána a többit bírtam.
Pozitív élmény volt. sokan köszöntek, és hegyen felfelé buzdítottak.
Én málházva mentem egy trekking kerékpárral.
Sikerült a "fullos" ebéd, ez is kellett visszafelé, mert elfogytam volna:
-
sirarcheer
senior tag
válasz Maximum1 #293781 üzenetére
Köszi, de a kerékpárról csak ilyen béna van. az árnyékban hűsöl.
Egy riverside 520 + Lidl kormány táska + Lidl Csomagtartó táska
1,5 L vízet, és szerszámokat és a vázon egy ABUS Bordo zárat cipeltem.[ Szerkesztve ]
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
A hétfői tekerés után a bal bokám belső része bedagadt.
Kedden vettem csak észre. mert nem fáj, mozgatáskor sem. Jegelem esténként.
Ez lehet a tekeréstől?PSN: sirarcheer
-
sirarcheer
senior tag
Balatonkör második nap.
Csínosba’!
-
sirarcheer
senior tag
Első három napos Balaton kör megvolt. Tour 520 jól bírta. Garmin Edge Explorer 2 jól tervezett végig. A AliExpress nadrágok is jók voltak.
-
sirarcheer
senior tag
válasz itouchfan #297316 üzenetére
Nekem Edge Explore 2 van. Hasznos, a Balaton körön is végig segített, hogy csak lefelé pillantottam és láttam merre kell menni.
Nagyobb a kijelzője mint az 5xx és 8xx sorozatnak, olcsóbb, de nincs edzés támogatás benne.
Én felraktam rá a turistautak térképet is (korábban linkelte valaki), az is működik rendesen.
-
sirarcheer
senior tag
-
sirarcheer
senior tag
válasz balintbaba #297326 üzenetére
Én a pedálfordulatot szoktam nézni, hogy 70-80 között legyen, úttól függetlenül, mert jelenleg azt tudom tartani és sokszor nem váltok és "kihajtom" magam.
-
sirarcheer
senior tag
válasz Hasaggymeg #297337 üzenetére
A második alkalommal, már nem a navi szerint megyek és pár hegyet kihagyok.
-
sirarcheer
senior tag
válasz Hasaggymeg #297342 üzenetére
A hivatalos bicikli út, visz fel Badacsony előtt azt hiszem Révfülöpnél egy hegyre. Feleslegesen.
-
sirarcheer
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest