- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
varmi2 #26290 üzenetére
Vivoactive5, Forerunner 165/255. Karon ülő telefonokat (wear os) nem ismerem,.de az amazfittől nagyságrenddel okosabbak ezek, plusz telepíteni is lehet rájuk sok cuccot.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok.
80-150k között keresnék órát.
Elvárás, az érzékelői megbízhatóak legyenek. Gps pontos legyen. Lte, 4G, stb nem kell.
Wear os előny, 2-3 nap aksi idő minimum. Xiaomi telóm van, bár ez annyira nem számít.
Jelenleg egy Amazfit Gtr 2e van, már 4 éve használom, és ideje feljebb lépni. Inkább kör alakú órát szeretnék.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
mynames
senior tag
Versus.com-on összehaonlítottam a OnePlus Watch 2 és 2R-rel és gyengébbnek hozza azokat, mint a Xiaomi S1-et.
Erre gondoltam: https://www.youtube.com/watch?v=FBsnlOuoSvg
Nekem nem tűnik darabosnak a videóban. -
válasz
mynames #26287 üzenetére
Nem nagyon ismerem a XIAOMI sorozatát, de S1 elég régi modell, nem? Kábé 3 éve néztem egy Watch 1-et a XIAOMI-tól, ez még az? Ha igen, ne sajnáld, olyan darabos volt a megjelenítése, hogy az hihetetlen. Az akkoriban már 90 Hz-hez szokott szemeimnek szabályosan fájt ránézni.
Designban esetleg közelebb áll azokhoz a OnePlus Watch 2, ez tudásban teljesen ugyanaz, mint a 2R, csak a forma eltérő. Ezt is ki lehet fogni jó áron, újonnan.
[ Szerkesztve ]
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
mynames
senior tag
Köszönöm az infót!
Engem is ez aggaszt, hogy kicsit olyan temu-s nekem érzésre, és ebben a minőség is beleértendő!
Megnéztem az OP 2R-t, de időközben néztem Xiaomi W S1-et és S2 pro-t és azok jobban tetszenek és tudásra is ok.
Ha lenne valahol silver S1 új , már venném is, de hát még használatban sincs -
válasz
mynames #26282 üzenetére
Nem volt ilyen órám, de anno nagyon néztem, viszont nem írnak jót a minőségéről. Inkább OnePlus Watch 2R-t nézz, nem csak OnePlus telefonokkal megy. Aprón rengeteg van belőle most, mert ajándékba adták telefon mellé. Lassan 3 hónapja használom, szerintem hibátlan.
[ Szerkesztve ]
AlzaPlus 20%-os kevezmény: oDzvmdCFuyxk
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Mennyire vállaható a
Ticwatch E3 Wear OS Smartwatch for Men and Women Snapdragon 4100 8GB ROM IP68 Waterproof Google Pay iOS and Android Compatible
óra?Tudása elég jónak tűnik nekem, de a témához kicsit mélyebben már egyáltalán nem értek.
Előre is köszönöm!
-
ProEvoFan
nagyúr
Max 50ezer forintig tudok ajánlani vízálló okosórát?
Márka totál mindegy. -
vlevi
nagyúr
OTP támogatja nativan a xiaomi fizetést.
Viszont a xia watch s3 nem wear os, saját rendszere van, ezért a Google fizetést nem lehet vele használni, csak a sajátját.
Viszont kb 1 hetet elmegy, persze beállításoktol függően, mennyire gyakran megy a kijelző, mennyire gyakran kell mér pulzust, satöbbi. -
Kbali
nagyúr
válasz
Andris246 #26272 üzenetére
Még egy kérdés, hogy hol bankolsz, mert nem mindegyik bank támogatja natívan a Xiaomi pay-t (KH, ERSTE biztosan tudja, asszem OTP is) csak mondjuk egy Curve számla/kártya közbeiktatásával.
Egyébként Watch S1, Smart band 7 NFC és Watch S3 a hivatalos oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Csongor Oszt
csendes tag
-
MC Pite
veterán
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Mi a különbség Huawei Watch 4 és Watch gt4 között? -
Andris246
tag
Sziasztok
Tudnátok olyan okosórát vagy okos karkötőt ajánlani amivel lehet fizetni, és nem olyan drága?
Ami nem lényeg:
-Wearos
-Sport funkciók
-GpsAmi lényeg:
-Fizetés
-Értesítések
-hosszú üzem idő
-relelatív olcsó
-Nem hátrány ha tud magyarul de nem feltételSegítségeteket köszönöm
-
poolbig
aktív tag
Igen, persze, az EKG-nál szükséges két kézzel "zárni az elektromos kört" a méréshez. A Samsungokat is nézegettük. Milyen tapasztalat van ezekkel kapcsolatban, mennyire "pontosak"? Főleg hogy vérnyomást is mér a Watch sorozat. A hölgynek Samsung telefonja van, így ezek az órák is szóba jöhetnek, csupán esztétikailag nem jönnek be annyira az ismerősömnek, de meg tudom győzni, hogy a funkció fontosabb abban az esetben, ha tényleg sokkal jobbak, mint a Venu3s vagy a GT 5 Pro.
-
Spec
őstag
válasz
poolbig #26260 üzenetére
A Huawei óra szerintem ár/érték arányban jobb választás (a férfi változat), de készülj fel arra, hogy a szoftveres háttér (mondjuk úgy az "ecosystem") korlátozottabb a Huawei esetében, főleg az EU-n belüli és az amcsi licensz korlátok miatt. Ezáltal nincs NFC-s fizetés, alig vannak telepíthető alkalmazások, és a 3rd party appokkal való együttműködés is korlátozottabb, a Google-féle mindennemű opció ugrik, stb. De ha tudod vállalni ezeket a kompromisszumokat, akkor szerintem jobb választás.
No meg azt is figyelembe kell venni, hogy a Garmin Venu széria általánosan azért inkább női órának mondható, a Huawei Watch GT 5 Pro meg van kifejezetten külön férfi és női változatban is. A 42 mm-es a női változat. Ha neked női kell, akkor nem szóltam
Amúgy a női valamiért jellemzően drágább, mint a férfi ezért az a változat már nem is olyan besbuy szerintem. Ha mindenképpen női órában gondolkodsz, akkor viszont a Garmint venném."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
poolbig
aktív tag
válasz
arcitec #26259 üzenetére
Szia!
Köszi, ki is próbáltam a saját Venu 3 órámon.Tetszik. Időközben jobban utána néztem és szinte mindegyik óra a pitvari fibrillációt tudja csak mérni (AFib), tehát feltételezem az órák között a mérésminőségi különbség elenyésző lehet. Azért megkérdezem, mert két órára szűkült a lista, hogy melyiket javasoljátok inkább és miért megvételere?
Venu 3S vagy Huawei Watch GT 5 Pro 42mm
Köszi -
poolbig
aktív tag
Androidos telefonhoz kellene, ha jól emlékszem valamilyen Samsung, talán A52. Az EKG gondolom EKG, tehát a szív elektromos jelenségeinek vizsgálata: https://hu.wikipedia.org/wiki/Elektrokardiogr%C3%A1fia
Persze nem hiszem, hogy egy 12 elektródás orvosi diagnosztikai egység működési színvonalán dolgozhatnak ezek az órába épített kvázi EKG-k, de érdekelne, hogy melyik óra mérési eredményei fogadhatóak el akár alapszinten. Melyik az amelyik esetleg egy komolyabb szív anomáliát ki tud szűrni.
-
poolbig
aktív tag
Hali!
Van olyan női óra, amelyikben viszonylag értelmes EKG van (150.000 forintig), létezik egyáltalán elfogadható EKG-s óra?
Köszi -
MC Pite
veterán
válasz
smallmer #26249 üzenetére
Véroxigén szint mérést mire tudod használni?
Alvásban a garmin Body batteryje szerintem a leghasznosabb - hivatalosan nem az alváshoznkötődik, de a fázisoknál hasznosabb.
Pulzus hétköznap vagy edzéskor?Az AW U mellett Vivoactive5 (Venu 3) ha az okosóra kinézet nem hátrány, Forerunner 900 széria ha rendes óra kell tapival és gombokkal, vagy Epix/Fenix ha a fém tok nem gond (súly).
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
xhege
veterán
válasz
smallmer #26249 üzenetére
Ezeket alap szinten tudja a Garmin, de nem olyan fluid módon, ahogy az AW esetén megszoktad.
Csekkold, hogy a te bankodnál működik-e a Garmin fizetési rendszere, ha nem akkor segíthet a Curve például.
Értesítések megjönnek, de válaszolni nem tudsz, képek nem jelennek meg.
Alvásmonitoring szerintem ok.
Pulzusmérés ok, ha nagyon pontos adat kell, akkor tudsz csatlakoztatni mellkaspántot is.
Véroxigén is megy bizonyos órákon.
Telefonkeresés is működik.A keretbe beférnek a Garmin csúcsórái. Nézd meg a Fenix 8 szériát vagy pl az Epix Pro Gen 2-t kicsit kedvezőbb áron. Akksi ezeknél 1-2 hét felhasználási mód függvényében.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A kezdetektől fogva Apple Watch használó vagyok. Jelenleg egy Series 7 órám van. Borzasztóan zavar az állandó töltögetés.
Amire nagyjából használom:
- Apple Pay Fizetés
- Értesítések
- Alvásminőség figyelés (ez kiemelten fontos)
- Véroxigénszint mérés
- Pulzus mérés
- Telefon keresésMindenképpen lecserélem a jelenlegi órát, de az a kérdés, hogy Apple Watch Ultra 2 legyen az új óra vagy valami más gyártó termékei felé kezdjek el nézelődni.
Max 500.00 Ft-ot költenék erreKöszi
-
littlebuddha
csendes tag
Köszönöm mindenkinek!
GarminPay annyira nem fontos, és a leírtak alapján el tudom engedni a Solart is, így marad a sima. Már csak a fizunak kell beérkeznie.szerintem
-
MC Pite
veterán
Ahogy írták, egyszer a garmin pay a solar előnye (kivéve dezl), amúgy meg kb annyival nől az üzemidő tevékenységnél, ahogy a garmin írja. Anélkül sem gyenge, de ha valaki szokott 10-15 órákat menni, nem hátrány a solar - kivéve olvashatóságban, fehérebb a nem solar. A színes transzflektíveknél pl 955 (legújabbak kivételével, ahogy már nincs a számlap előtt napelem) szerintem inkább hátrány a solar, az instinctnél még így is elég korrekt.
Nekem bő 11 órás körön alig 40%ot merült a 2 Solar szeptemberben, pedál és hrm szenzorokkal, értesítésekkel (15 percenkénti ivásra, pulzusra, pfsz, telefonos, stb).
(Anno az egyest ehhez tölteni kellett kb 8 óra után, szenzorok nélkül, és azbcsak GPS módban ment, az egy solar csak picivel többet bírt.)[ Szerkesztve ]
-
pietrrr
aktív tag
válasz
littlebuddha #26232 üzenetére
Nem tudom, hogy neked a Garmin pay mennyire kellene, de az tudtommal csak a solar verzióban van.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
littlebuddha #26232 üzenetére
" ... megéri-e a Solar a felárat?"
Majd MC Pite esetleg kiegészít (javít?), de én azt mondanám, hogy nem.
Egyfelől az Instinct 2-nek alapból is elég brutál üzemideje van, szóval ritka az az eset, hogy ez kevés legyen. Ezen felül nagyon sokat kellene napon legyél ahhoz, hogy azt a kis pluszt ki tudd aknázni.
Viszont van negatív hatása is a napelemnek. Az említett réteg a számlap előtt van, aminek az olvashatósága így kicsit ugyan, de rosszabb, mint a "simának". -
fabokf
tag
válasz
Tibor691 #26231 üzenetére
Volt szerencsém egy ZeBlaze Ares 3-hoz 2 évig... a Xiaomi Black Shark 3 telommal viszonylag jól működött de amint annak meghalt a csereakksija is és keszülékcsere történt, az új keszülekkel (egy Rog Phone 6) már pocsékul müködött:
- a BT kapcsolat instabil lett egy idő után, volt, hogy kapcsolodas után már el is felejtette a telefon, h létezik, ha BT-s fülest vettem fel, szétkapcsolt, utana alig akart visszaállni
-az üzeneteket csak addig jelenítette meg, amíg többszöri telefon restart után bekapcsolódott a funkció valahogy de ez is csak egy darabig ment, aztán elfelejtette ismét; dettó ugyanez a hívasfogadással
-az egyetlen értékelhető tulajdonsága az üzemideje maradt, mert dobozból kivéve 14-15 napig is kibírta egy töltéssel.
Tavaly lecseréltem egy Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS modellre, ami sokkal jobb választásnak bizonyult:
-az üzenetek rendben megjelennek rajta, olvashatóan (amióta WearOS 3 felment ra, rendesen, magyarul), és minden apptól, aminek csak van push üzenet küldési engedélye
- a BT kapcsolata kifogástalan (füles mellett se kapcsol szét), a hivasfogadás is rendben van , bar picit mintha halk lenne a hangszórója de nálam még türéshatáron belül van. Az Ares-szal ellentétben a teljes telefonkönyvet látja (annak csak max 10 számot lehetett megadni nevesítve)
-Az ébresztője egész jónak mondható, legalább is eddig mindig felébredtem rá gond nélkül
-alvasfigyelése van, abba viszont még nem mentem bele jobban, hogy csak éjszakai, vagy több is (pláne mert csak az alap statisztikákat látom, a részletesért már havidijat kérnek
-az egyetlen dologban gyenge, amiben az Ares erős volt, az üzemidőben (5 napig húzza egy töltéssel, ami tisztességes de karcsú a másikhoz viszonyítva...ha jobban el lennék eresztve, néztem volna egy Atlast, ami jobb üzemidővel bír de azert ez se rossz)
Mindent összevetve ez jobban bevált számomraIgazából sok ev óta az első óra, amit kisebb megszakítasokkal folyamatosan hordok, amióta túlestem az alap beállítgatásán (fürdeshez inkább leveszem egyenlőre...még nem akarom tesztelni, mennyire bírja a vizet, arra ott lesz a nyár
)
-
Cyborg
őstag
-
Spec
őstag
válasz
Cyborg #26237 üzenetére
Emiatt a hiba miatt küldted vissza? Ugye nem? Ez egy szerencsétlen konfigurációs baki volt csak. Akit utolért, mert az éppen érintett 1-2 napos időablakban használta az eszközét GPS módban, az is vissza tudta állítani egy pár perces művelettel. Aki meg éppen nem használta akkor, annak elő se jött. Ez nem az eszközök hibája, hanem a Garmin baromsága volt. Fel volt fújva ez túlzottan.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Cyborg
őstag
FYI
Kaptam egy levelet az alzától, pedig , amit rendeltem garmint, azt vissza is küldtem is gyorsan, de küldtek egy figyelmeztetést így is. Ez rendes volt tőlük azért.
Kedves Vásárlónk!
Szeretnénk felhívni a figyelmed egy aktuálisan tapasztalt problémára, amely a Garmin okosórák több modelljét is érinti.
A GPS-t használó aktivitások az óra hibás működését eredményezhetik, ezért azt javasoljuk, hogy egy kis ideig ne használd ezeket a funkciókat. A Garmin már dolgozik a megoldáson, és készített egy útmutatót arra az esetre, ha az óra nem kapcsol be, vagy elakad a betöltésnél. A javítási útmutatót itt találod:support.garmin.com.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
50-100k között milyen órát javasoltok? Xiaomi felé húzok, de konkrét tippeket szeretnék. Az elvárás annyi, hogy a benne lévő egészséget figyelő szenzorok megbízhatóak legyenek.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Kbali
nagyúr
válasz
arcitec #26234 üzenetére
Inkább az nem győzött meg, amikor az egymás utáni 3 mérés jelentősen eltért, saját magától is, de a felkarosnál nem jelentkezett ilyen kilengés.
Mellesleg kényelmetlenebb a szíja, ha mindig benne van a pumpálható betét, kb. semennyire nem vízálló. Nagyon akarni kell, hogy ezt vedd. -
arcitec
addikt
A "normál" vérnyomásmérőhöz nem győzött meg?
De talán nem is arról van szó.
Jómagam nem vennék a Garminon kívül mást, de a cikk is kb. mint a videó
- hiszen a cikkben is ki van mondva ha nem is pontos vannak szórások, de használható-.
Számadatokkal alátámasztva. Ha pl a Garmin csuklón mért pulzust nézem, rendre +10
mérést ad, van mikor pontosat, de az a ritkább(nálam).
Szóval, nyilván valóan az orvosi céleszköz a tuti, de már ez is több mint a semmi.
Azon túl a videó és a cikk talán egy cégtől van és korrelál is egymáshoz...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
littlebuddha
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapon belül tervezek vásárolni órát. Bip-em megadta magát, téli ellustulás után újra neki akarok állni biciklizni, így a megszokott transzflektív kijelzőt és az ezzel járó üzemidőt kedvelve, plusz utánajárva az órákhoz tartozó szoftvereknek, egy Garmin Instinct 2 látszik a legesélyesebbnek. Az, hogy sima 2 vagy 2S lesz, az még kérdőjeles, de ennél nagyobb fejtörést okoz, hogy megéri-e a Solar a felárat? Van látható eredménye a napelemes töltésnek, vagy inkább érdemes másra költeni a különbözetet és elég lehet a napelem nélküli változat? Köszönöm előre is!szerintem
-
Tibor691
tag
Kezd tönkremenni a 4 éves Amazfit Pace okosórám, utódnak kinéztem a ZeBlaze Stratos 3 Ultra modelt.
Használ már valaki ilyen órát? Mennyire vagy megelégedve vele, tapasztalt gyengeségei?
1. Az ébresztés beállítások a telefonon elvégezhetőek?
2. Vibraébresztést tud?
3. Üzemidő AOD nélkül?
4. Az értesítések megjelennek gond nélkül az órán?
5. Hívást tud fogadni, illetve kezdeményezni, milyen minőségben?
6. Futást, túrázást és bicózást szeretnék monitorozni.
7. Alvásfigyelés: csak éjszaka mér vagy délutáni szunyókálást is?LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
MC Pite
veterán
válasz
szpeti40 #26226 üzenetére
Köszi!
Ma majdnem vettem 113,5ért Instinct hármast, de az aqua javította az árat mire fizetéshez értem 170-re.
Ezzel a kóddal sikerült 16500at fogni, mint tapasz a lelkemre a mai akció elmaradásáért.
[ Szerkesztve ]
-
Garmin.hu -10%
GRM2501RQ084YI55
Az ajánlat az egyéb akciókban nem érintett Garmin okosórákra, kiegészítőkre, kerékpáros készülékekre, autós, motoros, hajós, horgász és outdoor GPS-ekre, illetve inReach műholdas kommunikációs eszközökre érvényes, a garmin.hu webshop-ban történő vásárláskor. -
arcitec
addikt
Miféle cikket? A videó szerint használható vérnyomás mérésre. Legalábbis hasonlóan mint egy Garmin az EKG-ra. Tájékoztatásra és ha a megfelelő tartománytól eltér érdemes
komolyabban mérni. Ezt sem hallottam még, de hát a videóban konkrétan ez hangzott el
és nincs az, hogy "nem ez jött le"....Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
vacs
veterán
Nézd meg Bog videóját a Huawei Watch D2-ről (17:50-től)!
"a Huawei Watch D2 és egy hitelesített vérnyomásmérő között hibahatáron belüli az eltérés"[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
5150head #26220 üzenetére
"Az mennyire ajánlott?" – nincs olyan ismert bug, ami miatt ne lenne az. Igaz nem a legújabb Venu (ugye már van 3-as), de ettől még vállalható (a Forerunner-ek közül most még én is a 255-öt venném, hiába van már 265 ...).
Az említett "gond" szerencsére nem szoftveres. Úgy értem, hogy nem az óra firmware-e hibás, hanem egy a GPS adatokat tároló fájlból sikerült egy hibásat kitolni a Garmin-nak. Ezt azóta javították, akinek pedig ezen hibás fájl okán "megnyekkent" az óra, annak leírták a lépéseket, amivel otthoni körülmények között rendbe lehet tenni a dolgot.
-
arcitec
addikt
válasz
5150head #26220 üzenetére
Gond volt, de megoldották, ami egyébként bárhol előfordulhat, túl lett fújva talán..
A 6X Pro-n nem érzékeltem, bár most pont nem használom kültéren ...
Amúgy mindenképp a Garmint javasolnám ... Minél feljebb tudsz választani annál jobb ....
De a Venu is jó választás, ha a célra megfelel ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
ONTECH
csendes tag
Sziasztok, hátha valakinek aktuális. Apple watch szíj webshop kiárusítás, minden termék 1290Ft
-
kbhuinfo
tag
Mi most a menő NFC fizetéses, vérnyomásmérős téren? Jó lenne másfél hét üzemidő is. GPS nem szükséges, de hanghívás jó lenne. Köszi a segítséget előre is!
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
Kbali
nagyúr
Na akit érdekel: Watch D2 csuklós vérnyomásméréssel (engem nem győzött meg).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
5150head #26210 üzenetére
" ... nem muternak keresek, hanem a páromnak ... " – bocsi, nem tudom, mikor ment félre (elsőre még jót írtam
)
"Xiaomi Redmi Watch 2 Lite" – ez azért egy játékóra egy Polar-hoz vagy Garmin-hoz képest.
Kézikönyv, 93. oldal:
Vízállóság: 30 m (ISO 22810, úszáshoz alkalmas). -
5150head
senior tag
válasz
<Adamsky> #26209 üzenetére
Xiaomi Redmi Watch 2 Lite
Pontosság kedvéért: nem muternak keresek, hanem a páromnak. Ő régen versenyszerűen úszott. Néha átússza a 25m-est a víz alatt (ezt én is szoktam) olyankor lemerül az aljáig, de szerintem még azt is bírnia kellene ezeknek, az sincs 2m
aztán könnyen lehet h ez tett be neki.
#26208Dr.NX Elhiszem ezt is, de ezzel a fenti órával eléggé befürödtünk. (értitek...
)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
5150head #26207 üzenetére
" ... ahogy írtam a mi órán elvileg ilyen volt (...) egyik se 6-10 hónapnál tovább. (kétszer cserélték már)"
Milyen óra volt ez? Nekem volt egy eléggé alapnak számító Honor Watch Magic, amivel elég sokat úsztam, mégse lett semmi baja. Előtte egy Seiko ("buta"), ami szintén ilyen "50M"-es, és az tényleg évekig "kapta" (még sós vizet is). Mondjuk mindegyiknél odafigyeltem rá, hogy hosszabb vizes használat után (pláne sós víz esetén) elöblítsem.
A jelenlegi Garmin-om még nem látott vizet. Illetve, igen (kajakozás, kis úszkálás a Tisza-tóban), de semmi komoly. Az is ilyen 5ATM-es, és abból kiindulva, hogy van benne úszás (medencés és nyílt vízi), szerintem bírnia kell(ene).
Ahogy az esetetekben is, egy rendes 5ATM-es órának – hacsak Édesanyád nem toronyugró– bírnia kellene a hagyományos medencés úszást.
Ja, igen! Marha fontos! Azt nagyon-nagyon kevés óra szereti (konkrétan szvsz. ez tehet csak be neki), ha víz alatt nyomkodják a gombját. Magyarán én is úgy használtam anno pl. a Honor-t, hogy kiváltképp ügyeltem arra, hogy csak szárazon – a vízből kiemelve – állítsam v. épp indítsam az edzést.#26208 Dr.NX
Össze-vissza ír mindenki mindent. Itt pl. azt írják az órádra, hogy:
Vízállóság: 30 m (fürdéshez és úszáshoz alkalmas)[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
5150head #26205 üzenetére
" ... nem igazán lehet benne úszni. WR30-as."
Bakker, igazad van. Naivan azt hittem, hogy a WR30 és a WR50 között – kisarkítva – annyi a különbség, hogy előbbi 35 méteren már "elpukkan", míg utóbbi nem.
DE egy nyavalyás medencében, ahol jó eséllyel 1 méter alá sem merül egyik sem, mindkettővel el lehet lenni. Tévedtem!
30m - Water resistant up to 30 meters, when in reality 30m means that your watch can withstand water droplets and quick handwashing
50m - Water resistant up to 50 meters means it can withstand swimming and cold showers. Hot showers are different as hot water would allow the watch to expand and potentially allow water to get in.
100m - Water resistant up to 100 meters means it is possible to swim or snorkel with the watch on, but it is not appropriate for diving.
200m - Water resistant up to 200 meters, usually means you can dive with your watch on. Still, over time the water-resistance will become less effective as the seals are exposed to different elements.
(forrás)Akkor neked, ill. Édesanyádnak nem való ez az óra. Másikat kell keresni ...
Pacer? Garmin Venu 2S?[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Köszi ezt néztem én is.
Erről azt olvastam, hogy nem igazán lehet benne úszni. WR30-as.
Mondjuk az előző órája 50-es volt aztán az is tönkrement az úszástól...(Pedig csak heti 1-1,5 óráróll van szó)
Többiek: GPS egyáltalán nem fontos, de köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
5150head #26148 üzenetére
Ugyan a leírt igények alapján nincs rá szükség, de jó ha tudod, hogy nincs benne GPS. Alvás elemzésben (állítólag) az egyik legjobb. Szóval ez "pipa". A zerge.hu szerint 2020-as modell, IPS kijelzős (nagyobb fogyasztás), és az óra nyelvei között nincs magyar.
Szvsz. meg kell nézni élőben, és ha a fentiek nem jelentenek gondot, akkor ez jó óra lehet az asszonynak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Diablo IV
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest