- Fórumok
- Okosórák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
28652 - 28601
28652 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-10 10:50 Téma összefoglaló
▼▼▼ Sportórák, okosórák, okoskarkötők topik összefoglaló ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb smartwatch kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Mekkora legyen a számlap? Kerek vagy szögletes?
■ Mennyi pénzt szánsz rá? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni?
■ Milyen telefonnal használnád?
■ NFC fizetésre is használnád?
--
Vérnyomásmérés, EKG
Huawei Watch D2: vérnyomásmérés óraszíjba épített felfújható mandzsettával
Apple Watchok, Samsung Galaxy Watchok, Garmin Venu/Fenix/Epix, Fitbit Charge 6, : szenzoros mérés (PPG, fotopletizmográfia), ezek megbízhatóságáról, pontosságáról azonban megoszlanak a vélemények.
--
NFC fizetés
Az NFC okosórás fizetéshez NFC-képes okosórára van szükség, amely támogatja a mobilfizetési szolgáltatókat, jelenleg ezek elérhetőek Magyarországon:
Apple Wallet/Pay
CIB, Curve, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen, Revolut, UniCredit, Wise
Garmin Pay
Curve, Erste, Gránit, K&H, OTP, Revolut, Wise
Google Wallet/Pay (Fitbit)
CIB, Curve, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen, Revolut, UniCredit, Wise
Xiaomi Pay
Curve, Erste, Gránit, K&H, OTP
Zepp Pay (Amazfit) (csak Amazfit Balance 2 és Active 2)
Curve, K&H
ÚJ! Huawei Pay
2026 áprilisa óta a Curve működik egyes Huawei órákon. (GT6, GT5, FIT4, GT Runner 2, Watch5, Ultimate2)
Nem működik Magyarországon:
Samsung Wallet (korábban Samsung Pay), de a Samsung órákon Wear OS fut, így a Google fizetés működik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Minden olcsóbb eszköz amoledes tudtommal.
Ha kicsi kell, a bandek jöhetnek szóba. Connected watch-ok tudtommal már nincsenek (bár általában testraszabható mikről akarsz értesítést, ami lehet elég minimál).Ha picit strapabíródd kell, óraszerű, mindig (jól) látható, Instinct E (vagy 2 használtan).
A 40mm nem nagy, és ha nem a gyári szíjjal használod, még kecsesebb lesz, optikailag dob rajta az a bumszli rész. Instinct 2s 7 éves lányom kezén. -
joeetm
tag
Sziasztok,
Néha futok egy kört a témával, de eddig megoldást nem igazán találtam.
Egy Amazfit Neo-t használok megelégedettséggel a mai napig (kisebb nagyobb megszakításokkal).
Tudtok erre valami kiváltó modellt? Nekem jobban tetszik ez a folyadékkristályos kijelző is, mint a teli érintők, és a vékony kialakítás is pozitívum.
Tudásban én elégedett vagyok ezzel alapvetően, néha értesítések és rezgés jó lenne, de ezeken kívül elég az amit tud.
Kezd már sajnos lerongyolódni, meg párásodni is hajlamos, ez adja a motivációt mikor nekiállok keresgélni.
Valakinek lenne bármi tipp a leváltására? -
Dottorei
tag
-
stuka20
senior tag
-
MC Pite
veterán
Alvásnál szerkeszt, beállítod amikor lefeküdtél.
Ha nehezen alszol el, vagy felkelsz pl gyerekhez az első 1-2 órában, sokszor úgy értékeli hogy te ott még nem aludtál. Mert ugye ez haosnlít arra, mintha pl tv előtt punynadtál volna, majd bekóricálsz utána az ágyba.
100%os megoldás nincs, de ezért van szerkesztés opció.stuka20: Megnyomja a tevékenység indító (jobb felső) gombot (véletlenül), ami után ha nem indítod el, energiatakarékosba kapcsol, hogy ne küzdjön a gps pozícióért feleslegesen.
-
stuka20
senior tag
-
vilmose33
őstag
-
stuka20
senior tag
-
vilmose33
őstag
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Új okosórát nézegetek anyukámnak a garmin helyett (folyton energiatartalékos módba teszi magát és nem jövök rá miért, idegesítő). Iphone 16 pro-ja van, ezért apple órákat nézegettem elsőkörben, hogy közelebb legyen az ökoszisztémájához, de az akku üzemidejük egy vicc. 18 órát bír ki? Nevetséges. Nem igen találtam olyan órát, ami nagyon jól el van az iphone mellett, kivétel a garmin
. De akkor már megint garmin lesz. Mondjuk ott van a watch 11, ami talán kibírja 2 napig, de nem vagyok benne biztos. Azon az áron akár már egy venu 4 is kijön, hasonló tudással és jobb üzemidővel. Na de ha az is energiatartalékos üzemmód körforgásba esik, akkor megőrülök.Tehát a kérdésem, hogy mit ajánlanátok ti?
Okosóra kell és nem sportóra. Mutassa az értesítéseket, esetleg a képeket is, lássa ki hívja, fel tudja venni, legyen kényelmes. Pontos alvásfigyelés, pulzusmérés.
Előre is köszönöm szépen, ha tudtok segíteni a választásban!Egyébként a mostani az egy "Garmin Venu Sq 2 Music Ivory/Peach Gold" (3 éves)
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek akarok egy okosórát amit edzéshez is sokat használ.
Eddig ami volt de meghalt az akksija: amazfit GTS3
Mit ajánlotok 50-60-70k-ig?
-
arcitec
addikt
Állítsd be A Connect App-ban a "Lefekvés ideje" és az "Ébredés ideje" . A Fenix 6X Pro még nem volt hasonló problémám. Ellenben az lehet, hogy nem találta egyik "alvási idődet" sem kielégítőnek.... Az AI nem feltétlen mond mindig jót, megjegyzem ha sejthető hogy elavult infót szedett elő utasítani kell, hogy ásson mélyebbre stb stb ...
-
vaakuum
addikt
Megkérdeztem Copilotot, lényeg, hogy szerinte ez Garmin specialitás. Nem lettem tőle boldog. Az alvásfókuszra is csak kikapcsolt meg bekapcsolt állapot van, nincs automatikus. Nappal a bekapcsolt a gagyi, éjjel meg a kikapcsolt mérhet hülyeségeket. Kézzel meg tuti nem kapcsolgatom minden este. Végül is 21-ik század, normális, hogy sok pénzért is bizonytalan egy eszköz működése.
-
vaakuum
addikt
Help pls! Vivoactive 6, kb. egy hónapja van meg.
Tegnep kimerítő edzésem volt, ezért este 10 körül lefeküdtem aludni. Felébredtem 0:28 kor, elmentem WC-re , majd vettem be melatonint és visszafeküdtem. Nem aludtam el azonnal, de végül csak sikerült. Ma reggel kíváncsiságból nézem az óra mit mond a pihenésre, és szerinte 0:59-től aludtam egy 5 óra 51 perces hosszt, ami rossz és nem pihentető, stb. Mit kell beállítani ahhoz, hogy egyben kezelje az éjszakát? Ez nekem azért fura, mert a 8+ éves gagyi huawei band karkötőm is tudta, hogy nem naptári dátum szerint nézte az alvást, hanem éjszakára (ha valamiért este 8-kor feküdtem le, akkor 20 órától számolt). De egyébként ha naptárra nézi, akkor is kellene 0 óra és 0:28 közötti szakaszt beszámolnia.
Hogy lehet felokosítani ezt a kütyüt? -
tutis
addikt
mondjuk ez a fizetés is elég érdekes, kurva lassú folyamat, valamelyik terminál el se fogadja a curve általi kártyát, nem támogatott kártyát ír, holott sima visa van hozzáadva, szóval ez max ilyen mentsvár lehetőség ha a telefon nagyon nincs kéznél.. telefon 1mp, óra meg 10-20 mp is kb, azaz míg fizetsz vele...egy hosszú sorban ez kínos..
-
vilmose33
őstag
-
flash-
veterán
Egyébként tudja valaki hogy pl az alzánál vett Amazfit óránál a kiterjesztett garancia vonatkozik arra is hogy ha az okosóra akksija kezd már nagyon gyorsan merülni?
vilmose33:köszönöm.
-
vilmose33
őstag
-
flash-
veterán
sziasztok!
Tudtok olyat aki cserél okosórákban akksit és megbízható?
Egy Amazfit gts3-ról lenne szó -
tutis
addikt
szia, elvileg igen, pin kód létrehozás után működött, de csak 1x fizettem vele, és mintha kellett volna pin kód a curve előtt. de pont nem szeretnék pin kódot bepögyögni fizetés előtt, de még tesztelem, mert majdnem megint megakadtam a pénztárnál, de 1xcsak sikerült vele fizetni
-
Samanbacsii
őstag
-
Samanbacsii
őstag
A huawei watch gt, ultimate nél a viber messenger üzenetek is megjelennek? Írásban (diktálva, magyarul) lehetséges válaszolni?
Azért azok az órák rohadt jól néznek ki...
-
tutis
addikt
-
tutis
addikt
valaki leírná részletesen a huwaei gt6 esetén hogyan kell fizeni curve-el? mivel elméletem szerint mindent megcsináltam, de 3 helyen is bénázva a pénztárnál percekig nem sikerült fizetni.
Curve app letöltve telefonra, ott a debit visa kártya hozzáadva. "Card ready to use"
curve app órára letöltve. nfc kapcsolat részen curve play kiválasztva.
mivel most megnéztem, kért még pin kód beállítást a curve, ezt most telefonon megtettem.
itt van két kérdés:a készülék feloldása szükséges: ezt ki kell-e választani
fizető alkalmazás: ide kell-e pipa
ezek után további kérdés, hogy meg kell-e nyitni a curve appot az órán a fizetéshez?
pin beállítása után remélem nem fog kérni pin kódot a fizetésnél ugye? -
abes
csendes tag
-
Samanbacsii
őstag
-
vilmose33
őstag
Jó, kollégámnál fordítva telefon Samsung, karkötő Honor,le-le dobálta. Honor-Huawei-t néz szerintem, nagyon dicsérik a mérési pontoságukat.
-
Samanbacsii
őstag
Közben rájöttem elegendő a karkötő mivel csak sportoláshoz használnám, telefon mindig nálam. Ebben az esetben mennyire fontos, hogy a telefon és a karkötő ugyanaz a gyártó legyen? Honor telefonhoz mennyire "passzol" a Huawei karkötő?
-
waszabi07
senior tag
-
abes77
csendes tag
-
abes77
csendes tag
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Honor-magic6 pro hoz szeretnék sportolashoz (görkori) eszközt, lehet watch vagy band, 100e felett is lehet, eszközről telefonálás, üzenet fogadás fontos, Viber, messenger, ha lehet diktalassal válaszolni még jobb (leírja a választ), nfc előny... Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
vilmose33
őstag
-
waszabi07
senior tag
-
abes
csendes tag
Köszönöm a tippet, de ők sajnos nem vállalják.
"
Köszönjük megtisztelő érdeklődését.
Sajnálatos módon ennél a készüléknél nem vállaljuk az akkumulátor cseréjét, ugyanis a készülék a kijelző felől nyílik és az könnyen törhet. Vannak szervizek akik ezt vállalják, de mi sajnos nem.
Nagyon sajnáljuk.
Reméljük egy legközelebbi alkalommal a segítségére lehetünk.
Köszönjük megkeresését. " -
abes77
csendes tag
-
vilmose33
őstag
Gratulálok hozzá.
10 eszközt tud maximálisan, a bluetooth tudna végtelent,de a hardver miatt természetesen le van korlátozva.
Szerintem-nekem elég jó a hangszórója illetve hangos is.
Nagyon meg vagyok elégedve vele,de azért fent tartom az előző véleményem ne hagyatkozatok rá,mérjétek felkarossal is, sok helyen írják,nem az igazi a csuklón mért vérnyomás eredmény. -
Marci112233
addikt
Ma jött meg az UlTRA. Megcsináltuk az alap dolgokat amik első beüzemeléskor kell, mert addig életre sem kelt az óra, a telefonra is kellett pár alkalmazás, illetve ami már fent volt frissíteni kellet. Ezután elő a felkaros vérnyomásmérő, mert ugye 3 lépcsőben lehet kalibrálni az órát, és meglepő, de nagyon közeli értékeket mér az óra mint a felkaros mérő.
Így arra így tökéletes hogy jelezze ha gond volna.
Egyenlőre tanulása megy még, így nem megy rajta minden funkció, és délután mikor utoljára láttam akkor 68%-on volt az akksija, de első bekapcsolás után 78-on volt.
Hangszóróját még nem teszteltük, hogy amolyan kihangosítóként milyen lehet, az még várat magára. Ennek oka hogy a gépben BT-n keresztül van kapcsolat a rádiós kihangosítóval, de ha jól tudom a teló egyezerre 1 BT kapcsolatot kezel csak. -
Kbali
nagyúr
-
vilmose33
őstag
-
sutiand
tag
-
waszabi07
senior tag
-
abes
csendes tag
Üdv.
Adott 2 db Amazfit BIP (talán az egyik S verzió), az akku sok év után feladta.
Tudtok helyet ahol akku cserét vállalnak?Új eszközre cserélni nem szeretnénk, élveznénk tovább a trans-reflective kijelzőjét.
-
Kbali
nagyúr
-
vilmose33
őstag
-
sutiand
tag
Hétvégén telepítettem fel a Huawei watch Fit 4-re a Curve Pay alkalmazást.
Azóta több helyen is sikerrel fizettem vele. Nekem fizetés előtt mindig kérte az óra a PIN kódot. Állítólag telefon nélkül -csak az óra - is megy a fizetés, ezt még nem próbáltam. -
Kbali
nagyúr
Amennyire tudom, nagyon kevesen. Több bank is kínálja, de kevés Xiaomi eszközön érhető el a lehetőség, ráadásul a Xiaomi nem is vitte végig minden kártyatársasággal a certifikációt, így van ahol Visa, van ahol Mastercard (vagy mindkettő), amivel működik.
-
captainnemo
senior tag
Amúgy használt valaki xiaomi pay-t? Erstes vagyok.
Google wallet-em van, nem tudom használni, de kíváncsi vagyok. -
Kbali
nagyúr
-
xhege
veterán
-
Dr.NX
Topikgazda
Más nem próbálta a Huawei-Curve fizetést?
Most már a hivatalos Curve oldal is írja:
https://help.curve.com/en_gb/huawei-wearables-powered-by-curve-rJy0BLEFbx#AvailabilityHow do I set up my Huawei Wearable with Curve?
On your phone:
Open Huawei Wallet, select Pay with Curve Pay, and follow the on-screen steps.
On your watch:
Pair your watch with your mobile phone (Huawei, Android, or iOS). Install the Curve Pay app on your watch and enable it in the Curve Pay mobile app (Wearables Applet). Once set up, you can tap and pay directly from your wrist without carrying your phone.
Availability
Curve Pay on Huawei wearables is currently available in the United Kingdom, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Norway, Spain, Sweden, Poland, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czechia, Estonia, Greece, Hungary, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Iceland, and Liechtenstein.
Eligibility
Curve Pay works on supported Huawei Watch models with NFC. Availability may vary by model and region.
Huawei Watch payments with Curve Pay also work when paired with both iOS and Android devices using the Huawei Health app.
Curve Pay is available on the following Watch models:
GT6
GT5
FIT4
GT Runner 2
Watch5
Ultimate2 -
MC Pite
veterán
Ha még a térképes, útvonalszerkesztős progrmajaikat is hozzávesszük, külön képesítés kellene ahhoz
. Tegnap 20 perc volt mire rájöttem hogy lesz egy gpx trackből basecamp-el útvonal (mert nyomvonalnak veszi), és azt hogy tudom szerkeszteni úgy ahogy szeretném
. Másodjára már 2 perc lett, az igaz
.Az elmúlt években van javulás, az elmúlt hetekben is történt pár finomitás (anddroidon) a connectben, de még lehetne ésszerüsíteni szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
28652 - 28601
28652 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Parfüm topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Apple watch-om,de 1 napot inkább 2-t kibírt,cserébe nagyon hamar feltöltödik.
. De akkor már megint garmin lesz. Mondjuk ott van a watch 11, ami talán kibírja 2 napig, de nem vagyok benne biztos. Azon az áron akár már egy venu 4 is kijön, hasonló tudással és jobb üzemidővel. Na de ha az is energiatartalékos üzemmód körforgásba esik, akkor megőrülök.
Azért azok az órák rohadt jól néznek ki...
. Tegnap 20 perc volt mire rájöttem hogy lesz egy gpx trackből basecamp-el útvonal (mert nyomvonalnak veszi), és azt hogy tudom szerkeszteni úgy ahogy szeretném