Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsa74
őstag
Olvass vissza itt és kapsz egy képet róla, hogy kb hogy áll most. Bétában van és ez érzékelhető is. Viszont emiatt olcsóbban megkapod. Szvsz kell még neki egy év kb., hogy ebből fullos szim legyen (vagy akár több is) és beváltsa legalább részben az ígéreteit. Teljesen már sosem fogja, mert a "sztori módot" már kukázták is. Az AI egyelőre zéró aggyal rendelkezik, még ugye online sem nagyon megy. Egyedül körözgetni szerintem nem rossz, már ha az szórakoztat...
-
united28
tag
Sziasztok. Eddig XBOX-on ACC-ztem. Most vettem PC-t, ACC-t meg is vettem. Mennyire érdemes az EVO-t megvenni?
-
GoZoL
senior tag
Hogy lehet rávenni a játékot, hogy a controllersek között látható legyen a G923 kormány? Sok beállításhoz így nem férek hozzá.
Köszi! -
hunym
tag
-
zsozsa74
őstag
-
hunym
tag
Jó hogy benéztem a topikba, több hónap után tegnapelőtt elindítottam (volna) a játékot.
Ma újra próbálkozom
RX 9060 XT szintén.
Nekem mostmár jó, talán simábban is fut, de az új kocsik szörnyűek..
-
Motion_Blur
félisten
-
hunym
tag
Assetto Corsa EVO v0.9.1 out now!
végre én is tudok játszani...
-
MasTer
tag
Nekem leginkább az ősöreg GT Legends fizikája tetszett, de az AC is nagyon jó. De most inkább az EVO-ra szavaznék, nekem bejön, egyedül a nagyobb autóválaszték miatt indítom el az AC-t. Vannak az EVO-ban is olyan autók, amiknek a fizikáját egyelőre nehezen tudom értelmezni. Viszont tudni kell, hogy soha nem multiztam, és inkább csak körözgetek, a saját hotlap-jaimat javítgatom, még gép ellen sem versenyzek. Monduk a gépi AI mindkét játék esetében elég béna, ami az EVO esetében megbocsájtható, az AC-t meg így szeretem

-
zsozsa74
őstag
LMU is nagyon jó! De nekem az számít, hogy ha beülök, ne legyen semmi fura, "érezzem magam rögtön otthon" a kocsiban vezetés és fizika tekintetében. És a felsorolt szimekben ez van. Sima AC-ben meg sosem volt meg ez az érzés.
-
RobbyJr
veterán
Ezt nem tudom elhinni
LMU után jobbnak érzed az Evo-t? Nekem az Evo majdnem arcade kategória viccen kívül.
Örülök ha neked tetszik.
-
zsozsa74
őstag
-
RobbyJr
veterán
-
hunym
tag
-
JoolsNOS
veterán
Van aki a sima Acról úgy váltott, hogy már nem tér vissza oda?
-
hunym
tag
-
RobbyJr
veterán
-
hunym
tag
-
RobbyJr
veterán
-
hunym
tag
lefrissítettem, elindultam volna játszani erre ez. percenként crashel. újra is telepitettem, gépet újrainditottam, ez van akármit csinálok. legalább nem kell szenvednem a melegbe
-
dino_m
őstag
Túl sok pozitív változást nem tapasztaltam, ha nins odaírva, hogy 0.9 észre sem vettem volna.
Talán mert már az alapok is jók voltak. Finomítani, bővíteni kell még és az esetleges hibákat javítani.
-
PapírVilla
aktív tag
Túl sok pozitív változást nem tapasztaltam, ha nins odaírva, hogy 0.9 észre sem vettem volna.
-
TuCs
tag
Mentem egy kört 0.9-es update-el. Főleg a VR teljesítmény érdekelt. Szerintem csiszoltak rajta, nálam most tök jó minden. (mondjuk egy csúcsgéppel, szóval franc tudja amúgy...). Számomra ebben a szimben a legjobb a vezetés élmény, meg a fizika. A graf és hangok is elég odaverősek.
De az, hogy az AI még mindig nulla fejlesztést kapott és még mindig tök hülye, holott már mindjárt 1.0-án vannak, az kicsit kiakasztó! Ja és még mindig nem lehet kikapcsolni a sérülést, szóval ai-val kb. esélytelen versenyezni.
Egyedül körözésre mondjuk szuper a játék és most már van pár hot lap, meg hot stint is. Szóval lehet időt összeméregetni. Kompetitív multit nem próbáltam, csak becsatlakoztam egy Nord track day szerverre, másokkal gurulgatni. Az elég jó volt.
Szánj időt az online részére is megéri. Lehet egész jó versenyeket menni normális emberekkel! Van 1-2 szerver ami mindig megy este kb ugyan azokkal az emberekkel. (Persze van bőven sok állat is
) Eddig full stabil volt. Most 1 órát nyomtam én is este, nem tapasztaltam egetverő hibát. FFB be belepiszkáltak megint bőven, nagyon fura volt de pár kör alatt hozzászoktam. -
hunym
tag
-
Hummin
tag
-
macy
addikt
Nem arról volt szó hogy nem lesz free roam?
-
Hummin
tag
Mentem egy kört 0.9-es update-el. Főleg a VR teljesítmény érdekelt. Szerintem csiszoltak rajta, nálam most tök jó minden. (mondjuk egy csúcsgéppel, szóval franc tudja amúgy...). Számomra ebben a szimben a legjobb a vezetés élmény, meg a fizika. A graf és hangok is elég odaverősek.
De az, hogy az AI még mindig nulla fejlesztést kapott és még mindig tök hülye, holott már mindjárt 1.0-án vannak, az kicsit kiakasztó! Ja és még mindig nem lehet kikapcsolni a sérülést, szóval ai-val kb. esélytelen versenyezni.
Egyedül körözésre mondjuk szuper a játék és most már van pár hot lap, meg hot stint is. Szóval lehet időt összeméregetni. Kompetitív multit nem próbáltam, csak becsatlakoztam egy Nord track day szerverre, másokkal gurulgatni. Az elég jó volt.
Most este még én is ki akarom próbálni.
Írták a release note-ban a 0.9 után nem a végleges jön. Ki gondolta volna
És közel vannak a Free Roam elhozatalával. Akkor talán október, november elején végre ki is próbálhatjuk. És várom a tizedes, és százados verziószámokat. -
zsalesz
aktív tag
Hát az AI az sajnos kritikán aluli. Már a 0.3-nál is pontosan ilyen volt..
Így offline verseny játszhatatlan...
Ebból nem mostanában lesz 1.0.. Szerintem addig lesz még 9 lépcsőfok... -
zsozsa74
őstag
-
JoolsNOS
veterán
Na egész használható most már a játék VR-ban. Kár, hogy AI ellen még mindig nem érdemes menni, az olyan ótvar. Az új KTM-ek szerintem nagyon jók, meg Kyalami is baba lett.
Így, hogy most viszonylag értelmes a VR, visszanéztem Sebringre, az valami gyönyörű pálya lett ebben a játékban. Csak a bukkanót hiányolom az utolsó kanyarból. Az nem tudom, hova tűnt.
Meg kicsit túlzásba vitték a felfújható, izgő-mozgó virsli figurákat a pálya szélén. Annyi van belőlük, hogy biztos fog egy kicsit a teljesítményen.Ez mit jelent? 5070Ti-vel mire számíthatok?
-
v2
őstag
-
TuCs
tag
-
mozso
senior tag
Hali alkalmas mar az EVO online versenyzesre, esetleg bajnoksag szervezesere ?
-
MasTer
tag
Valaki tudja, hogy az autók beépített ABS-ét hol lehet kikapcsolni? Pl. a BMW E30 M3 esetében. A játék részéről kikapcsoltam minden segítséget, de az autó saját ABS-ét nem találom sehol. Amúgy eddig szép és jó a játék, ha egyedül körözgetne az ember, pályát megismerni, remélem, jönnek még autók, lesz normális AI, és persze a legfontosabb: forgalomban is lehet majd vezetni. A hangok nagyon jók, az F40 hihetetlen hangorkánra képes, fütyül, sípol, durrog, csattog, eszelős. Sajnos a BMW M8 hangját nagyon "elpuhították" az előző patch-el, addig az is kiváló szimfóniát játszott, most csak van, alig hallatszik valami. A bukólámpás autók lámpája kikapcsoláskor nem fordul vissza, ez már régóta gond, lehet, hogy nem is javítják.
-
MasTer
tag
Ha elindulok körözni egy kocsival, sokszor kiírja indulásnál, hogy a kocsi valós kormányszöge ennyi, meg annyi és most nem annyin van. Oké, a beállításokban átállítom annyira. De az is ott van ám, hogy a játékbeli kormánybeállítás egyezzen meg a driverével. Na ezt is átállítom és akkor jó. Na de bakker! Ezt mindig minden kocsinál eljátszani... Vagy van valami amit nem tudok? Én nem találtam autókénti beállítási lehetőséget. Így meg igencsak pain in the ass váltogatni az autókat.
Én hagyom a fenébe egyelőre a beállításokat. Majdnem biztos, hogy kapnak visszajelzést rá, és változni fog. Early access

-
zsozsa74
őstag
Ha elindulok körözni egy kocsival, sokszor kiírja indulásnál, hogy a kocsi valós kormányszöge ennyi, meg annyi és most nem annyin van. Oké, a beállításokban átállítom annyira. De az is ott van ám, hogy a játékbeli kormánybeállítás egyezzen meg a driverével. Na ezt is átállítom és akkor jó. Na de bakker! Ezt mindig minden kocsinál eljátszani... Vagy van valami amit nem tudok? Én nem találtam autókénti beállítási lehetőséget. Így meg igencsak pain in the ass váltogatni az autókat.
-
GalaHU
addikt
-
PapírVilla
aktív tag
-
Win-T
őstag
Fanatec CSL DD-hez ezt a FullForce effektet be kell kapcsolni külön a játékban valahol, vagy automatikus? Fana Appban 100%-ra állítottam, az abban lévő teszttel érzem is frankón a gyenge vibrációt, ott tök oké.
Gemini szerint ha megállok az autóval és túráztatom a motort már azt is érezni kellene finoman a kormányon, de semmi. Nálatok működik? -
-Solt-
veterán
Azért van még mit optimalizálni a VR-on! Igazság szerint számomra még elfogadható, de már erősen visszafogott látványvilággal egy fix 72 fps-t tudtam kicsiholni a játékból. Egy 5090, 9800x3d kombóval és Quest 3-al... Azt hiszem, ez így még nem a VR csúcsa... Főleg ahhoz képest, hogy az LMU full-full mindennel reccenésmentes 90-el fut.
Nálam VD ultra, játékban medium preset, DLSS / FSR off + 2x MSAA és a 72 FPS 1 autóval megvan egy 3080-l.
DLSS bugos VR alatt, gyanítom az nálad bevan kapcsolva...
-
zsozsa74
őstag
Azért van még mit optimalizálni a VR-on! Igazság szerint számomra még elfogadható, de már erősen visszafogott látványvilággal egy fix 72 fps-t tudtam kicsiholni a játékból. Egy 5090, 9800x3d kombóval és Quest 3-al... Azt hiszem, ez így még nem a VR csúcsa... Főleg ahhoz képest, hogy az LMU full-full mindennel reccenésmentes 90-el fut.
-
bnorci71
addikt
Most kaptam a Steam értesítést akciós júl.23-ig -20% 31,99€
-
Bandit21
veterán
Na egész használható most már a játék VR-ban. Kár, hogy AI ellen még mindig nem érdemes menni, az olyan ótvar. Az új KTM-ek szerintem nagyon jók, meg Kyalami is baba lett.
Így, hogy most viszonylag értelmes a VR, visszanéztem Sebringre, az valami gyönyörű pálya lett ebben a játékban. Csak a bukkanót hiányolom az utolsó kanyarból. Az nem tudom, hova tűnt.
Meg kicsit túlzásba vitték a felfújható, izgő-mozgó virsli figurákat a pálya szélén. Annyi van belőlük, hogy biztos fog egy kicsit a teljesítményen.Ne nézd őket és meglesz a hiányzó pár tized.
-
zsozsa74
őstag
Meg kicsit túlzásba vitték a felfújható, izgő-mozgó virsli figurákat a pálya szélén. Annyi van belőlük, hogy biztos fog egy kicsit a teljesítményen. -
zsalesz
aktív tag
Ha egyszer teljesen ekkészül ez a játék, szerintem párja nem lesz. Most, hogy még számos gyerekbetegséggel küzd is szívesebben játszom vele mint némely egekig magasztalt szimmel. A pályák egészen egyszerűen szemkápráztatóak, cockpit nézet egy játékban sincs ennyire profin megvalósítva. Nekem már most kedvenc.
-
kzolee216
senior tag
Nekem eddig bejövős, remélem jópáran maradnak is és elkezd felkúszni az online játékosok száma, csak idő kellene, hogy tolhassam vele...
-
Bandit21
veterán
CONTENT
- KTM X-Bow GT2
- KTM X-Bow GT4
- Volkswagen Golf 8 R
- Kyalami
GENERAL
- external livery creation support
- fix for crash when player is changing car setup while the session changes or restarts
- added protection for controls listening while the session changes or restarts
- fixed a crash when starting the game from a mapped network drive
- fixed empty showroom showing briefly after launch before the splash screens
- added numberplate selector in the paintshop for relevant cars
MP
- possible crash fix when joining an MP server
- server/MP chat: feedback after using admin commands
- fix for a startup crash
- fix for crash when failing to connect a server
- fixed a crash when session switching while player is still loading the previous session
- updated Ferrari SP3 gearbox sounds
- MP: entrylist to allow defining starting order
- MP: server launcher support for modded car content
- MP: reject modified cars or incorrect mod version with sha check
- fix for players being able to call the pause menu in MP while driving
- fixed car receiving damage when spawning on shared box in MP
- fixed freeze and crash when the player is spamming input during session join
GAMEPLAY
- fixed hotstint game mode bugs with timing and results
- fixed hotstint lap counter
- fixed fuel still influencing pitstop time even if refuel amount exceeded tank capacity
- fixed popup headlights not being synced with the gameplay logic
PHYSICS/HANDLING
- removed rev limiter choking
- telemetry laps enabled in Datsun default setup
- DCT - added min filter throttle cut
- Ferrari Daytona SP3 - restored launch control
- rebaked dynamic track maps using revised logic
RENDERER
- add projection correction
- introduced supersampling
- dynamic resizable texture pool and mesh streaming pool with real-time budget (this is used to keep vram within the available vram budget)
- mesh streamer new logic
- particles vram optimization
- instanced skeleton optimization
- enhanced vram reporting
- add new vram usage category to keep track of the resources of the cars that are not streamed
- clouds vram optimization
- material aggregate heap vram optimization
- readback passes vram optimization
- esm vram optimization
- buddy allocator peak stats
- enhanced windshield rendering
- update wipers refraction effect
- added windshield raindrop splash effect
- improved f+ tiled culling algorithm
- hiz occlusion now uses reprojected view - this should mitigate flickering of trees and other objects that were cull-glitching
- fix for early culling in mirrors when ultra setting is selected
- fix tree popping in cockpit view on certain camera conditions
- fix 9070xt and rx7600 recurring crashes
VR
- hidden mask optimization
- single pass stereo vr rendering
- foveated rendering
- pixel density slider (50% up to 150%)
- custom vr resolve for msaa (reduced aliasing with spatial resolve with depth reprojection - do not use velocity or flags buffers)
- world scale option
- spectator window off by default and add an option to turn it on
- prefer fps over latency option (similar to turbo mode of the openxr toolkit)
- dedicated video settings file from vr - split video settings: vr uses vr.videosettings while the rest of the game uses video.videosettings
- optimized vr pass by skipping passes if upscalers are not used
- renderer draws straight into the OpenXR swapchain image (avoid copy opt)
- added VR settings in the UI - the other non-VR settings are yet to be added
- more aggressive foveating presets
- eye tracked foveated rendering
- fixed a few IQ problem
- VR sunglasses option
GRAPHICS
- race cars with plain liveries and material setup for external liveries
- remapped cloud levels and aligned the graphics to the new physics ranges
- aligned tarmac wet shader to new physics ranges
AUDIO
- added timestamp comparison to collision event filter (fixes bottoming sound)
UI
- fixed freecam widget not showing data when having the scene selector active in the showroom
- numberplates - number type now includes cap to max digits
- localization updatesJujjujjujj Kyalami!!!!
Nem gondoltam volna hogy várni fogom hogy vége legyen a nyaralásnak! -
Hummin
tag
Ránéztem a frissítésre, Mentem 1-2 rövid versenyt AI ellen. Ez most tetszett, Kaylami gyönyörű. Megjelenítés is mintha simább lenne. Most nem láttam az álló autó remegését. KTM GT4 nagyon bejött, nyers mechanikai hangjával. Nagyon disznó a TC hangja.
Külső TV kamerás visszajátszás audio rendere furcsa volt számomra. Motorhang kevesebb, és mintha a váltó hangja lenne túltolva. Elmegy 4-5 GT autó, és azt keresem melyik az elektromos meghajtású gép közülük..Roadmap-et ismét nem kaptunk.
-
hunym
tag
CONTENT
- KTM X-Bow GT2
- KTM X-Bow GT4
- Volkswagen Golf 8 R
- Kyalami
GENERAL
- fix for crash when player is changing car setup while the session changes or restarts
MP
- fixed a crash when session switching while player is still loading the previous session
GAMEPLAY
- fixed fuel still influencing pitstop time even if refuel amount exceeded tank capacity
PHYSICS/HANDLING
RENDERER
- dynamic resizable texture pool and mesh streaming pool with real-time budget (this is used to keep vram within the available vram budget)
- add new vram usage category to keep track of the resources of the cars that are not streamed
- esm vram optimization
- hiz occlusion now uses reprojected view - this should mitigate flickering of trees and other objects that were cull-glitching
VR
- foveated rendering
- custom vr resolve for msaa (reduced aliasing with spatial resolve with depth reprojection - do not use velocity or flags buffers)
- world scale option
- dedicated video settings file from vr - split video settings: vr uses vr.videosettings while the rest of the game uses video.videosettings
- fixed a few IQ problem
- VR sunglasses option
GRAPHICS
AUDIO
UI
- fixed freecam widget not showing data when having the scene selector active in the showroom
- localization updates- fix tree popping in cockpit view on certain camera conditions
végre.. brutál zavaró volt -
PapírVilla
aktív tag
CONTENT
- KTM X-Bow GT2
- KTM X-Bow GT4
- Volkswagen Golf 8 R
- Kyalami
GENERAL
MP
GAMEPLAY
PHYSICS/HANDLING
RENDERER
- esm vram optimization
VR
- foveated rendering
- world scale option
- fixed a few IQ problem
- VR sunglasses option
GRAPHICS
AUDIO
UI
- localization updates -
zsozsa74
őstag
Na, a 0.8-ban végre jön egy jelentős VR optimalizáció!
-
JulesTS
addikt
Raceroom kifejezetten háklis az AMD kártyákra, egyenesen örülni kell, ha egy bajnokságot végig tudsz menni kidobás, fekete képernyő, lefagyott kép, egyes pályákon diavetítés nélkül...
-
bnorci71
addikt
Köszönöm. Gondoltam rá,h leírom, eddig miket ajánlott a chatGPT és gemini , de hosszas lenne a sor amikre azt írták naez már tényleg tuti FIXálása lesz a problémának (csak röviden: regeditben mókolás, adrenalinban változtatás, win11 -en belül (grafika, hálózati beállítások), onlyAMDdriver (új verzió) Amiket nem próbáltam még az a BIOS-os "megoldásaik" de a chatGPT egy idő után erre azt írta,h ez kevésbé lehetséges ,h ott volna a baj) . Akkor a következő próba ez lesz, egy rég(ebb)i driver.
akkor ez még nagyon új dolog valószínű azért nem tudja az AI.
Nekem szerencsére minden megoldás elsőre működött amit a Google AI ajánlott.
Mondjuk nekem magamtól meg nem fordult volna a fejembe ,hogy Raceroomot ablakos módban kell futtatni meg az élsimítást ki kell kapcsolni
-
hutapali
csendes tag
Köszönöm. Gondoltam rá,h leírom, eddig miket ajánlott a chatGPT és gemini , de hosszas lenne a sor amikre azt írták naez már tényleg tuti FIXálása lesz a problémának (csak röviden: regeditben mókolás, adrenalinban változtatás, win11 -en belül (grafika, hálózati beállítások), onlyAMDdriver (új verzió) Amiket nem próbáltam még az a BIOS-os "megoldásaik" de a chatGPT egy idő után erre azt írta,h ez kevésbé lehetséges ,h ott volna a baj) . Akkor a következő próba ez lesz, egy rég(ebb)i driver.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, mert lassan nemcsak a melegtől, de az EVO multitól is felforr az agyam :-( Elkezdtem "volna" multiplayer módot használni Daily Racing-ben de az esetek többségében kidob az EVO(0.7.1) a win11-be. Belépni az adott pályára betudok, de amikor elérkezik az egyes szakaszok vége (pl. gyakorlás vagy az időmérő ), és áttöltene a futamra a játék , akkor halványan megjelenik a cockpit és a pit látható része majd innen már csak a windowsba vezet az út (esetleg 5ből 1 futamot TALÁN tudok menni, de van mikor már practice-ből kvalira sem jutok el). Hibaüzenet: "Az AMD szoftver azt észlelte, hogy illesztőprogram-időtúllépés történt az Ön rendszerén" HW: 7800X3D, Sapphire 9070XT Nitro+, ASUS TUF GAMING X670E-PLUS, G.SKILL Trident Z5 Neo 32GB. Találkozott már Valaki ilyen problémával?
Igaz nekem EA Wrc és Raceroom na meg AC is a 26.6.2 driverrel volt probléma W10 alatt downgrade 25.11.1 oldotta meg.
Kérdezd meg AI-t nekem az segített megoldani a problémát -
hutapali
csendes tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, mert lassan nemcsak a melegtől, de az EVO multitól is felforr az agyam :-( Elkezdtem "volna" multiplayer módot használni Daily Racing-ben de az esetek többségében kidob az EVO(0.7.1) a win11-be. Belépni az adott pályára betudok, de amikor elérkezik az egyes szakaszok vége (pl. gyakorlás vagy az időmérő ), és áttöltene a futamra a játék , akkor halványan megjelenik a cockpit és a pit látható része majd innen már csak a windowsba vezet az út (esetleg 5ből 1 futamot TALÁN tudok menni, de van mikor már practice-ből kvalira sem jutok el). Hibaüzenet: "Az AMD szoftver azt észlelte, hogy illesztőprogram-időtúllépés történt az Ön rendszerén" HW: 7800X3D, Sapphire 9070XT Nitro+, ASUS TUF GAMING X670E-PLUS, G.SKILL Trident Z5 Neo 32GB. Találkozott már Valaki ilyen problémával?
-
GalaHU
addikt
-
dino_m
őstag
Esetleg újra telepíteni a VGA drivert az új monitorral. Az is lehet egy megoldás.
-
Steve1207
veterán
Azért nem kell kapkodni egy beta cím miatt
A csere se oldotta meg tiszta lappal, hogy babráld a felbontást? Azért írtam sorrendben a lehetőségeket, kb prioritásban. -
ETOM
addikt
-
GalaHU
addikt
Mondtam volna a káblet meg, hogy akkora felbontáshoz DP, de máshol megy, így nem hiszem, hogy gond.
Helyezd át a mentéseit és kezdj tiszta lappal, ha megy akkor a játékmentésből adódik és visszamásholhatod és lehet kutakodni a régi fájlokban mi okozhatja, aztán lehet elég csak valami szimpla settings configot törölni, hagy generálja újra.
Több kijelzőt használsz vagy csak egyet? Melyik az elsődleges? Lehet az is.
Alt+Enter, aztán hátha átvált ablakosba és onnantól engedi.
Másik port és úgy indítsd, hogy azon ismerje fel, utána mehet vissza a megszokottba.
Egyetlen kijelzőt használok, az asztal is 5120-as felbontásban van, ha Alt+Enter-t nyomok akkor az egészet bedobja egy kisebb 3440-es ablakba...

Ebből reinstall lesz...
-
Steve1207
veterán
Mondtam volna a káblet meg, hogy akkora felbontáshoz DP, de máshol megy, így nem hiszem, hogy gond.
Helyezd át a mentéseit és kezdj tiszta lappal, ha megy akkor a játékmentésből adódik és visszamásholhatod és lehet kutakodni a régi fájlokban mi okozhatja, aztán lehet elég csak valami szimpla settings configot törölni, hagy generálja újra.
Több kijelzőt használsz vagy csak egyet? Melyik az elsődleges? Lehet az is.
Alt+Enter, aztán hátha átvált ablakosba és onnantól engedi.
Másik port és úgy indítsd, hogy azon ismerje fel, utána mehet vissza a megszokottba.
-
macy
addikt
-
GalaHU
addikt
5120x2160 a monitor felbontása. Pont a “váltója” a 3440x1440-nek. De hiába kattintok a felbontásra, nem jön elő semmi.
Ha nem lesz más akkor ledarálom az egészet a mentésekkel együtt és újratelepítem, csak jó volna ezt megspórolni. -
dino_m
őstag
-
Gomez86
őstag
-
GalaHU
addikt
-
dino_m
őstag
Ti tudtok felbontást állítani? Monitort cseréltem de továbbra is csak a régi 3440x1440-et mutatja és ha rábökök akkor sincs semmilyen legördülő menü.
Mivel ezzel egyúttal ezt a felbontást is jeleníti meg az új monitoron nagyon nem bueno..,
Más programban nincs ilyen probléma még az ACR is pöpec.
Az Aspect Ratio natív beállítást kell kiválasztani. Az majd beállítja a felbontást vagy utána lehet felbontást állítani, ha esetleg többet dob fel.
-
GalaHU
addikt
Ti tudtok felbontást állítani? Monitort cseréltem de továbbra is csak a régi 3440x1440-et mutatja és ha rábökök akkor sincs semmilyen legördülő menü.
Mivel ezzel egyúttal ezt a felbontást is jeleníti meg az új monitoron nagyon nem bueno..,
Más programban nincs ilyen probléma még az ACR is pöpec.
-
ETOM
addikt
-
ETOM
addikt
Ugyanúgy kifagy 9070XT-n. A legjobb, hogy kormányt is eltekeri egyik irányba teljesen.
-
PapírVilla
aktív tag
Tegnap volt időm kicsit gyötörni.
A Grafika továbbra is szép, bár nem nagyon látom a skálázódást. Próbálgattam, hogy DLSS-el vagy a nélkül lesz szebb vagy gyorsabb, de alig van különbség bármelyik módot választom. FPS-ben alig van különbség 120-150 között mozog 3440*1440-ben. Az a fura, hogy mindent maxra húzva (kivéve blőr) a műszerfalon a számok nem élesek, a "kinti" autók meg igen. Úgy tűnik, hogy az fps-fixálás sem megy, hiába teszem mondjuk 120-ra, simán túlszalad rajta akár 20-30-al is. Jobb szeretem ezt játékon belül állítani, nem driverből...
Érdekes módon az AC Rally DLAA nagyon tetszik, ez meg csak olyan meh... :/
Viszont a fizika szerintem továbbfejlődött, alig akartam kiszállni a cockpitből!
Nord-on gyötörtem GT3 szerű autókat, kifejezetten élvezetes volt.Viszon ezzel Grid szerkesztéssel kezdhetnének valamit, mert így csak szenvedés. Ugye beállíthatod a kategóriákat meg a Performance Pontokat, de nagyon nyögve nyelős. Ha GT3-akkal akarsz menni akkor azok 18-23-as sávban vannak, viszon ide tartozik a Ferka Tropheo is, ami egy gyorsan mozgó útakadály. Kanyarodni nem tud, ellenben egyenesben meg nehéz megelőzni, az AI simán vonatozik mögötte. Ki lehet ugyan töröli a gridről, de akkor csökken a részvevő autók száma. A klasszik AC-ben ez sokkal jobban volt megoldva, bármilyen autót berakhattál ellenfélnek, egyesével kiválasztva.
De összességében továbbra is nagyon pozitív a kép, kíváncsi vagyok hva jutnak 0,3 múlva...
Én is így érzem, akárhová állítgatom a graf.-ot kb. ugyanolyan.
Szerintem valamit fejlődött, játszhatóbb.
Az FFb még messze van pl. az AMS2-től (de lehet, hogy van valami "varázs-beállítás", amit nem tudok). Az AI még semmilyen. A hangok tetszenek. A Datsun GT verziója nagyon cuki. -
pRoject22
addikt
Köszi a visszajelzéseket
-
GalaHU
addikt
Tegnap volt időm kicsit gyötörni.
A Grafika továbbra is szép, bár nem nagyon látom a skálázódást. Próbálgattam, hogy DLSS-el vagy a nélkül lesz szebb vagy gyorsabb, de alig van különbség bármelyik módot választom. FPS-ben alig van különbség 120-150 között mozog 3440*1440-ben. Az a fura, hogy mindent maxra húzva (kivéve blőr) a műszerfalon a számok nem élesek, a "kinti" autók meg igen. Úgy tűnik, hogy az fps-fixálás sem megy, hiába teszem mondjuk 120-ra, simán túlszalad rajta akár 20-30-al is. Jobb szeretem ezt játékon belül állítani, nem driverből...
Érdekes módon az AC Rally DLAA nagyon tetszik, ez meg csak olyan meh... :/
Viszont a fizika szerintem továbbfejlődött, alig akartam kiszállni a cockpitből!
Nord-on gyötörtem GT3 szerű autókat, kifejezetten élvezetes volt.Viszon ezzel Grid szerkesztéssel kezdhetnének valamit, mert így csak szenvedés. Ugye beállíthatod a kategóriákat meg a Performance Pontokat, de nagyon nyögve nyelős. Ha GT3-akkal akarsz menni akkor azok 18-23-as sávban vannak, viszon ide tartozik a Ferka Tropheo is, ami egy gyorsan mozgó útakadály. Kanyarodni nem tud, ellenben egyenesben meg nehéz megelőzni, az AI simán vonatozik mögötte. Ki lehet ugyan töröli a gridről, de akkor csökken a részvevő autók száma. A klasszik AC-ben ez sokkal jobban volt megoldva, bármilyen autót berakhattál ellenfélnek, egyesével kiválasztva.
De összességében továbbra is nagyon pozitív a kép, kíváncsi vagyok hva jutnak 0,3 múlva...
-
zsalesz
aktív tag
Igen 3 monitoron én is érzek némi javulást, és talán a fizika is jobb lett. De nem sok időm volt igazából csak bele néztem.
-
kzolee216
senior tag
-
zsozsa74
őstag
Ez VR lenne?
Mondjuk én most a VR kínlódásaim miat ALVR-rel néztem, amiben nem vagyok túlságosan elmélyedve, de pont ugyanolyan szarnak tűnt, mint korábban VD-vel . -
kzolee216
senior tag
Nálam 7680x1440-ben valamit javult. Most minden high + DLSS quality és általában a 90 fps-t tartja. Nordon volt a 0.6-nál minimális microstutter, most ezt nem tapasztaltam. FFB pár autónál sztem túl lett tolva, BMV most kitöri a karomat, pedig a játékban 45%-on használom a 15nm-ert.
-
pRoject22
addikt
Szerintem egy hangyányit sem. Pont ugyanolyan félszar, vagy rosszabb egy 5090-el, mint volt.
Megpróbáltam egy pár beállítást, de pl. mindegy volt, hogy low-on volt, vagy ultrán, kanyarokban az a szédítő homályos szaggatós, ááá, remélem, hogy még nem nyúltak hozzá. Mert ha igen, és már ez lenne olyasmi, amire gondoltak, akkor bajban vagyunk mi VR-osok.
Köszi a vissza jelzést, akkor ezek szerint még mindig nem kell erőltetni VR-ban, nekem az alacsony fps volt a legnagyobb bajom vele, pl LMU meg iR megy ultrán simán ez meg full lowon is max 80 fps, sajna ez így egyelőre nem jó
-
zsozsa74
őstag
Szerintem egy hangyányit sem. Pont ugyanolyan félszar, vagy rosszabb egy 5090-el, mint volt.
Megpróbáltam egy pár beállítást, de pl. mindegy volt, hogy low-on volt, vagy ultrán, kanyarokban az a szédítő homályos szaggatós, ááá, remélem, hogy még nem nyúltak hozzá. Mert ha igen, és már ez lenne olyasmi, amire gondoltak, akkor bajban vagyunk mi VR-osok.
-
dino_m
őstag
-
TuCs
tag
Azért legalább 1db új pálya csak elfért volna a frissítésben
-
pRoject22
addikt
Kint a 0.7, nálam nincs fent jelenleg, aki VR-ban megy nézzen már rá pls és írja meg legyen szíves ,hogy VR-ban javult-e bármit is.
-
trialboj
őstag
A jelenlegi 24h nord verseny tiszteletére próbáltam tegnap menni egy 1 órás nord 24h versenyt a sima szerveren, 25 ből 12 en maradtunk 45 perc után, 2. Helyen álltam erre ledobott a szerverről. Nagyon szár érzés volt, sosem mentem még ilyen hosszan esőben nappalból éjszakába. Autó ablaktörlő volt beállítva ami nem akart elindul ni, vagy túl lassan ment alig láttam, kva kalandos volt.
3-an maradtak a szerveren. Azóta sem találtam hasonló public ot. De volt pár zárt. Hogy lehetne bekerulni egy rendes szerverre? Olyan fura hogy a fejlesztők nem készültek erre, Max miatt felkapta mindenki most ezt a versenyt 3 hivatalos autó is a játékban van.Btw az eső cseppek törlő nélkül nagyon gagyin néznek ki régi ac módokkal sokkal realisztikusabb. Nem nedvesedik és csillan szépen a pálya, akit csak a tapadás és a tizedek érdekelne too jó móka, de maga a játék nem nyújt eléget hogy igazán bele éljem magam sajnos, pedig már jó ideje fejlesztik.
-
biker
nagyúr
Ma volt egy globális áramszünet, így szerver restart okán lecseréltem nordot suzukára, pályanapok sok autóval továbbra is él
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok.
December után megyek újra a játékban, és egyszerűen nem tudom érezni az általam a valóságban is ismert hyundai i30ast. Moza R5 beállításokat keresem a neten, de csak régi bejegyzéseket találtam. Van most olyan setup, amit érdemes beállítani? Kérlek segíteni weboldalt is akár, úgy, hogy nem tudom, melyik csúszka mit jelent pontosan.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- TANÉVKEZDÉSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 I i5-7300U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Gari
- Eladó 0perces 1TB / 2TB / 4/B / 8TB HDD-K
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar

) Eddig full stabil volt. Most 1 órát nyomtam én is este, nem tapasztaltam egetverő hibát. FFB be belepiszkáltak megint bőven, nagyon fura volt de pár kör alatt hozzászoktam.
És közel vannak a Free Roam elhozatalával. Akkor talán október, november elején végre ki is próbálhatjuk. És várom a tizedes, és százados verziószámokat.