Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
erik365
üzenetére
Össze lehet építeni, de ügyesnek kell lenni.
Az LG összeépítő keret is egy jó megoldás lehetne, de két gond van vele:
- viszonylag drága (30K)
- a gyártó szerint a keskeny mosógéphez nem lesz jó.Univerzális összeépítő kerettel néhány centis különbséget át lehet hidalni, de ez is kicsit drága. (31K)
A gazdaságos megoldás :
A mosógép tetejére rácsavarozol egy méretre vágott erősebb bútorlapot és arra teszed a szárítógépet. Ha nem érzed kellően stabilnak a bútorlap rögzítését, akkor spaniferrel még egymáshoz is rögzíted a két gépet, úgy már tuti stabil lesz a szerkezet.. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Lg keskeny 47cm mélységű mosógépet, alul 50cm mély Lg szárítógéppel összetudom építeni? -
bugizozi
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Köszi, sajnos igen, Fizz-en jó áron van, de két hét a szállítási idő.
Meg a többi se valószínű hogy megérkezne, ezért Alza-n nézelődök. (ma ment tönkre a hajszárítónk a reggeli hajmosás után, pukkant egyet, biztosítékot, sőt az egyik fázist is lecsapta
)
Lehet a Remington AC9300 Shine Therapy PRO mellett döntünk, amit Vérboci linkelt, mert az holnapra itt van az Alzaboxban.
Ja igen, az kimaradt hogy váll alá érő hajat (nem az enyém
) kellene szárítani minél gyorsabban.
-
válasz
bugizozi
üzenetére
AC motoros hajszárítók előnyei: hosszabb élettartam, magasabb légáram, profi használatra is alkalmas.
Hártányai: általában nehezebb, hangosabb, drágább.
Azonban: Az az AC motor önmagában nem garancia a profi tartósságra — a motor tervezése és anyagminősége számít igazán. Az olcsó AC motoros hajszárítók mind kompromisszumosak. Gyengébb csapágyazásúak, gyenge minőségű motorral szereltek. Csak ezen szempont szerinti választás tévútra vezet. -
-
Gömbike
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Az az 1500 Watt nem biztató.
Persze elkészül benne az étel, de nem tudja az 1800-2200 W-os készülékek “ erejét”.A legvégén a fogyasztás az étel elkészítéséhez ugyanannyi lesz, csak nem mindegy, hogy mennyi idő alatt lesz megpirulva pl. a csirkecomb, hogy belül ne száradjon ki, a külseje pedig ropogós legyen.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha szabadna javasolnom csak olyan hajszárítót vegyetek, ami AC motoros....
Üdv Nagya -
válasz
bugizozi
üzenetére
Van jobb: Valera Excel 1800
Mi kb 5 éve vettük, 15-16K körül volt akkor. Ma is ezt venném!
A "vasárnapig kellene valami. . ." miatt ez számodra nem lesz megfelelő, mivel mindkét helyen, ahol jó áron lehet most kapni - várni kell a kiszállításra. -
esmi89
kezdő
válasz
bugizozi
üzenetére
Pedig van olyan amihez illatosított fej is van

Tegnap jöttek hozzám a boltba, hogy árulok-e ilyet....
Dreame Glory Pink Essence illatosított fej hajszárítóhoz -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Tönkrement a hajszárítónk és vasárnapig kellene valamit venni.
Ez a Remington D5220 jó választás lehet? Olcsóbban van jobb?
Drágábbat nem szereténk.Köszönöm!

-
XP NINJA
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Euronics-ban a fekete ajtós 5 ezerrel több, ha jobban tetszik. (Úgy láttam legalábbis hogy csak ennyiben más)
Bosch WQG24501BY
Hogy az Electrolux-nál jobb-e, azt sajnos nem én fogom tudni megmondani -
gyenesmartin
őstag
Ez most jó vételnek számít?
-
BBpeter
tag
Lehet kicsit nevetséges lesz, de eddig mindenre olyan jó ajánlatokat kaptam.
A következő kiszemelt a konyhában a kenyérpirító cseréje.
Mindenképpen olyan kellene, amibe belefér legalább egy fél kilós kenyérből vágott szelet.
Ezt néztük ki. Valakinek jobb ötlete?
-
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Az, hogy melyik jobb csak az tudná megmondani akinek mindkettő van. Nekem hetedik éves az elux eddig jó. Hogy a Bosch milyen nem tudom.
-
XP NINJA
őstag
Közben találtam jónak tűnő Bosch ajánlatot is mosógép + szárítógépre. Bedobom, hátha másnak is hasznos. AlzaPlus és Bosch 15% moneyback kombóval:
- BOSCH WQG14591BY Szárítógép
249 990 Ft-> 191 241 Ft
- BOSCH WGG244Z4BY Mosógép209 890 Ft-> 160 565 FtÉn még agyalok rajta.
-
Dorian
félisten
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Attól függ. Ha csak kajamelegítésre használod akkor tök mindegy
-
IntelKiller7
nagyúr
Hagyományos vagy inverteres mikrót vennétek inkább?
Samsungnak csak sima van ahogy nézem. Otthon van egy LG inverteres mikrónk, de nem igazán vettem észre nagy különbséget a hagyományoshoz képest. -
N.otorious
senior tag
válasz
XP NINJA
üzenetére
En ilyet vettem, kuponozva beszámolva 200 volt, hozták, vitték a régit. Jó gép, az asszony nehezen szokta meg az automata mosószer adagolót. Fogyasztásra kiváncsi leszek, írja mindig mennyit spórolt AI val(átlg. 10kwh amit ír/hónap), október végén vettük. Az elozo is samsung volt, 10 eves kb., mosott szépen csak már nagyon ugrált, hangos volt.
-
deathtania
senior tag
Bennem is felmerült már, főleg, hogy a családban meg van elfekvőben egy Zanussi gép, a lakás meg, amiben a gép van, albérletnek van kiadva. Nyilván anno magamnak vettem a gépet, mert abból indultam ki, hogy 10 évig nem megyek el onnan, a bérlők azóta meg amortizálják, karbantartásról nemisigen hallottak, így azért felmerült bennem, hogy mióta a szokásos szerelőm is külföldre ment, lehet, hogy inkább váltok valami Elux-LG vonalra, amire lépten nyomon találok szerelőt...
-
esmi89
kezdő
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Kár hogy pont az AEG nem gyárt. Azokat meg a Bosch Serie 6-okat megveheted bátran mind örökélet meg száz év... Bár nem olcsók... nekem több 10 évesen azért lettek cserések az AEG cuccaim, mert elavult... A szárítógépek 5-öd annyit fogyasztanak 2022 óta mint amikor vettem 2012-ben a régit.

-
esmi89
kezdő
válasz
XP NINJA
üzenetére
Lehet volt egy eltévedt szállítmány
Azért nagy tételbe nem mentek ajándékok ebből.
Annyiért megéri, a fél év gar meg vagy igaz vagy nem... Mit csinál ha bedöglik ad egy másikat? Vagy tényleg eltérítettek egy Samsung teherautót?
Vagy a gyári dolgozók kaphattak még ilyet azért van ennyi. -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Elöltöltős mosógépet keresek, 10-11kg lenne a cél.
Most látok több Samsung WW11DB7B94GEU4 gépet bontatlanul 190-200 között (Samsung promócióból adják el az emberek). Van ennél jobb ajánlat jelenleg?
Köszi -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
rviktor
üzenetére
Pont az Aeg meg Elux-nál csak 64 cm mélységűek vannak. Beko, Candy ,Gorenje ezekből biztos van keskeny. Átalakítani nem fogom a lakást, és jobb ha a mosógép tetején vagy mellett van, csak át kell dobálni a vizes ruhát, nem szaladgálni vele a lakásba.
Igazából az 5 év garancia lenne a lényeg, Alzánál már csak +1 évet lehet venni, emagnál 2-t. Gondolom nem véletlenül vitték le. Nem nagyon bírnak 5 évet ki ezek a gépek.
-
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én vettem, turbón úgy szív mint egy vezetékes.

-
pjen
félisten
válasz
deathtania
üzenetére
Szerintem hirdesd meg, vannak Miele imadók. Veszel egy LG t töredék áron és minden sarkon van szerviz.
-
válasz
Timmcsy
üzenetére
Próbáld ki a Dreame-t
Bár pont vasárnap lett vége a nagy porszívó akciónak az Alzában, de sok éve használok Dreame cuccokat és szeretem. Idéntől már elég ütős kínálata is van. Az árakat mondjuk nagyon át kell nézni - értsd akár 100.000 Ft-os eltérések lehetnek, január óta megbolondultak a boltok - de az Alzát ajánlom vásárlásra, mert ha nem jön be, nem váltja be a reményeket, akkor oda relatív egyszerű visszaküldeni. -
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
markabolt.hu extended garanciáját a Groupama Biztosító adja. És akiket eddig kiküldtek szerelőt jófejek voltak. Kétszer volt ügyintézésem, abból mind a kettő saját hibás volt.
Egyik hogy leszakadt az ajtó, mert egy gyerkőc úgy gondolta felmászik rá
Szerencse, hogy csak az ajtó sérült, de megoldották.
A másik meg a párom kimosta a mosópor adagoló feletti részt zuhanyrózsával
és nem ment többé... látszódott mi történt röhögtek egy jót, meg kapott a párom egy kevés oltást és megcsinálták.
Én AEG-et használok, de az Electrolux is bátran jó lehet, bár nem emlékszem, hogy bármilyen márkában is láttam keskeny szárítógépet... Sokan nem tudják, da a szárítógépnek nem kell feltétlen a fürdőben lenni, nekem a konyha meghosszabbítása volt a régi lakásomban
Nem kell neki se víz, se szennyvíz. A moderneknek már külön biztosíték se, mert 5-600W-ot eszik. -
Timmcsy
csendes tag
#rúdporszívó
Sziasztok! Látom, hogy még karácsony előtt volt téma. Van jelenleg valahol kihagyhatatlan akkumulátoros porszívó ajánlat? Van egy majdnem 7 éves Jimmy JV 51-ünk az emeleten, aminek az akksija és a feje is szinte teljesen kuka!
Most, hogy megnéztem, mennyi idős is volt, lehet, Jimmyt kellene vadásznom!?
Múlt héten pedig meghalt az éppen 2 éves Ilife H75, de tényleg, a gari lejárta másnapján!?
Azon is gondolkodom, hogy ne kényelmeskedjek, vegyek egy dyson gen5/v15-őt és használjam mindkét szinten. Csak ismerősnek éppen most döglött be egy V15 másfél év után. :/ Az áre pedig szívinfarktus nekem. Volt electroluxunk és rowentánk korábban, mindben az akksi döglött be hipp-hopp... Így végig gondolva, a Jimmyvel nagy mázlink volt, az eredeti akksi halt meg mostanra! Köszönöm! -
deathtania
senior tag
Az a baj, hogy a 2. emeletről egyedül nem tudok leszurkolni egy 100kg-os mosógépet, egyedül megmozdítani sem tudom. Utána azt külön autóval elvinni Kiskörösre, utána onnan visszahozni, aztán felszurkolni a 2. emeletre ismét az pont annyi idő-energia-munkakiesés költség, hogy inkább akkor kidobom, és veszek egy másik gépet, amit helyszínre hoznak, és 10 perc alatt bekötöm.
Hermann Róbert elhiszem, hogy szépen dolgozik, de ne hirdesse már azzal magát, hogy helyszíni szerviz szolgáltatást nyújt, amikor kijönni meg nem akart egyik alkalommal sem, amikor szükségem lett volna javításra, vagy átnézésre, és abból pedig volt 4-5 alkalom az elmúlt 10 évben.
Az meg egy másik sztori, hogy amikor rendeltem tőle egy twindosos gépet, majd 1 hónap múlva hozott egy olyat, amiből ki volt szedve az egész rendszer, és egy hetet kellett vele cirkuszolnom, hogy kicserélje, mert nekem így nincs rá szükségem, és még akkor is másfél hónapot kellett várom arra a gépre, amit eredetileg is kértem. Én vele befejeztem a Miele kérdéskört.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ez a típus az?
GRX milyen hely?
200 000ft alatt van más 370 liter fölötti C energia besorolású? -
xcvbxcvb
aktív tag
-
esmi89
kezdő
válasz
deathtania
üzenetére
Hmm először félméri, aztán megrendeli azt ami kell hozzá.
Ha mondod neki, hogy az ékszíjat megveszed akkor is ha rossz, akkor kimegy neked egy körben
-
cd930
senior tag
válasz
deathtania
üzenetére
Az igaz hogy idő és üzemanyag elmenni Kiskőrösre, de Hermann Róberték lelkiismeretesen és olcsón dolgoznak.
Ha a fenti szerviz ajánlatok közül valamelyik nagyon ajánlott, én is eltenném B verziónak. -
stratova
veterán
válasz
salieri.
üzenetére
Futhatsz a garival egy kört, de én meglepődnék, ha a csapágyasságra (a biztosító eleve kiküld egy szakit elvileg felmérni a gépet) vállalnának bármit, de szorítok. Viszont nem veszítesz semmit, pláne ha fizetnek is valamit, de ha arra apellálsz kár lenne említeni a csapágyasságot.
Akkor nékünk kiszolgált (előtte az Indesit 8 évet ment igaz az csak 6 kg volt). -
8
senior tag
válasz
deathtania
üzenetére
A mosógép hátulján valószínűleg van egy takaró az ékszíjhoz hozzáférni, 3-4 csavar szokta tartani
Azt a fedelet leveszed, és egyből látni fogod, ha elszakadt az ékszíj, vagy netán leugrottHa az a baj, akkor veszel egy kompatibilis vagy egy gyári ékszíjat és simán rá tudod tenni, esetleg egy kis kézügyesség kelleni fog hozzá.
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Én Samsung hűtőt vettem tavaly 120-ért. 180-ról tudtam lekuponozni.
-
GhostVector
junior tag
válasz
deathtania
üzenetére
Most én bunkó leszek. Fel van nekem írva pár telefonszám, de végig kellene hívni őket, nem tudom melyik lett tavaly hívva ismerősnek, szintén Miele géphez.
Cseh László +36 30 262 4771
Nagy Szabolcs+36 70 315 235
Szerelő Mosógép +36 30 576 3901
Szerelő Mosógép Szaki +36 30 220 2828Ha esetleg őket végig tudod hívni és kiderül melyik normális, melyik megy ki, melyik korrekt jelezd nyugodtan.
-
pjen
félisten
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nekem Lg van és elux, eddig jók.
-
válasz
deathtania
üzenetére
Érden van használt miele értékesítő, lehet tud szerviz kontaktot.
használtmieleérd-re keress rá -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Hűtőből melyiket érdemes venni?
LG
Samsung
Valamint szárítóból
Electrolux 63dB
Bosch 59dB -
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Miele Novotronic 989-hez mosógép szerelőt tudtok esetleg ajánlani Budapesten? Annyit sikerült kideríteni, hogy nagy valószínűséggel az ékszíj szakadhatott el, mert hibakódot nem dob, viszont a dobot nem forgatja a mosógép.
A Hermann Róber, akitől vettem, közölte, hogy vigyem el hozzá a gépet vidékre, és akkor tud vele foglalkozni, a másik szervízes, Legler Csaba egy héttel ezelőtt ígérte, hogy visszahív, és egyeztetünk egy időpontot, de azóta már a telefont sem veszi fel nekem, és vissza sem hív. Márkaszervíz azt mondja, hogy nekik legalább 2 kiszállás a gépet megjavítani, mit némileg pofátlanságnak érzek egy viszonylag egyszerű hiba megoldására.
Hálás volnék, ha tudnátok valakit ajánlani, aki ki is jön, és megcsinálja a gépet.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Kézi ruha gőzölőre szeretnék ajánlást kérni, árban legyen mondjuk 20 ezerig. Mehetünk kicsit fölé, ha indokolt, de nem lenne minden nap használva, sőt. Azt a pár ingem kellene vele kivasalni, mikor éppen felvenném őket.
Ezekre gondolok, nem biztos, hogy jól írtam a nevét:
Keresés: kézi gőzölőVan bevált, megbízható ezek közül?
Teljesen laikusként jöttem.Köszi előre is.
-
salieri.
őstag
válasz
stratova
üzenetére
Hali, nagyon sokat használjuk a gépet, szűrőt kitakarítottam, de az előlap középen megrepedt, csak úgy jött le, elcseszett egy dolog ez. Nem is mos tisztára. Csapágy hangja már van szerintem. Emag kiterjesztett garanciám van rá, de gondolom ők csak a pénzt adják vissza.
-
stratova
veterán
válasz
salieri.
üzenetére
Üdv!
Abban még lenne ~2-3 év mielőtt csapágyas lesz (hangosodik a centri), ha sokat megy (hegesztett dobos, szóval onnantól vagy GTK vagy extra móka).
A szűrőt gondolom már megnézted. Ha meg tudjátok nézni ketten vagy falnak tudod dönteni 45°-ban vagy megtartani a lábadon, megnézheted alul nem szivárog, repedt-e vagy nem tömődött-e el valamelyik cső vagy nem szivárog az egyik bilincsnél (cikkszám alapján meg lehet nézni másutt olcsóbb-e).A Whirlpool szervizéhez sok szerencsét
(nekünk soha nem szárított rendesen, 3 hetesen (pár naposan jelentettük be) azt mondta rá a hivatalos szervíz, hogy ez ilyen. De kombi gépet nem is szabad venni). Így csak mosógépnek használtuk.
Nálam csapágyas, majd abból kifolyólag elektonika hibás lett a mosó-szárító változata 4,5 évesen. Csapágyhibára nem térít a biztosító. Ha bármit szerelne rajta az ember, ami nem hozzáférhető alulról/felülről/hátulról, akkor külön szerszám kell (C00284698) az ellensúly leszedéséhez, ami 15-20e.
Ez gyakorlatilag egy hajtogatott, felül és alulról s részben hátulról (kb. szíjcseréhez) hozzáférhető kocka, a tetejét és a hátsó burkolatot tudod leszedni illetve oldalra dönteni és ennyi.
Most Electrolux SensiCare 600 van helyette (5 évre kiterjesztett biztosítással volt 240 múlt évben). Pamutot tud 90°C-on (Ha a befülledést elkerülendő résznire kinyitnád, ennek nem áll meg az ajtaja a kinyitott szögben, mint az Indesitnek, hanem vagy kinyílik vagy becsukod/megtámasztod valamivel). -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Adott egy Whirlpool FFB 9458 WV EE mosógép ,a mosás befejezése után kb. 30 perccel megjelenik alul 2 dl víz. Mit érdemes megnézni? 2,5 éves a gép.
Ha nagy probléma van vele mit ajánlotok helyette ,ami megbízható, sokáig kiszolgál, nagy kapacitású, és van rajta 90 fokos mosás ?
Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
GhostVector
üzenetére
9 hozzászólással a két éves topikban (abból is tavaly összvissz egyetlennel)? Nem tűnik vmi népszerű témának itt...
Egyébként a Philips is elmehet a fenébe... Azt gondolná az ember, elég egyetlen könnyen megjegyezhető típusszám, de nem: amit most gyártanak "4100"-as típusszám alatt az valóban csak 31e mozgás/percre specifikált, pedig a pár éve gyártott 4100 még 62e volt! (nem, ez sajnos nem ugyanaz más szavakkal, mindkettőnél "mozdulat"-ot specifikálnak, tehát mindkettő osztandó kettővel a tényleges ciklusszámhoz)
Ha minden igaz, részükről ezt az jelezné, h a régi még "ProtectiveClean" jelzést kapott, az új már nem - de a webshopok többsége továbbra is így, tévesen "ProtectiveClean 4100" megjelöléssel listázza... Termék kódban már ott az eltérés: míg a régi HX6810 volt, az új már HX3681, itt látható a kategória-különbség.
Ilyet játszott a nemrég itt szidott Braun is: a "Series 5" villanyborotváik korábban erős középkategóriát jelentettek, de pár éve alacsonyabbra léptették ők is, a régi 3-as szériával azonosra.
-
cd930
senior tag
-
GhostVector
junior tag
Gyertek át az elektromos fogkefe topikba. [link]
-
esmi89
kezdő
válasz
Degeczi
üzenetére
Én nem gondolom, hogy önmagában a sörték kilengése (amplitúdója) dönti el a hatékonyságot. Minél nagyobb a rezgésszám (frekvencia), annál kisebb amplitúdóval is képes ugyanakkora „munkát” végezni egy egységnyi felületen.
Az is teljesen elképzelhető, hogy a nagyobb frekvencia kisebb kilengéssel hasznosabb. Ha nagyon leegyszerűsítjük: a sörték csúcsa által keltett hatás sokszor inkább a sebesség és a gyorsulás függvénye.
Vagyis a nagyobb frekvencia kisebb kilengéssel is tud erős mikroáramlást és hatékony tisztítást adni, miközben kevesebbet fröcsköl.
Nem állítom, hogy az egyik iskola jobb a másiknál; csak azt tudom, hogy nálam tökéletesen takarít, és a fogorvosom is meg szokott dicsérni. Ettől függetlenül fogok tőle tippet kérni, hogyan lehet objektíven megnézni, mennyire hatékony.Marketing számok:
Philips Sonicare 2xxx–4xxx: 31 000 movements/min
Philips Sonicare 5xxx–9xxx: 62 000 movements/min
Oclean X Pro Elite: 84 000 movements/min -
Degeczi
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
Így talán látható az erősség durva különbsége... És ez csak egy alap Sonicare normál (erős) fokozata, a nagyobb típusok elvileg tudnak erősebbet is. Az Oclean pedig a max 32-es fokozatán van.
Azért adja magát így kipróbálni, mert a tisztítás jelentős része nem a sörték által közvetlen lesöprésből jön mint egy hagyományos fogkefénél, hanem a szájban lévő folyadék gyors, erős megrezegtetésével onnan is kimosva az ételmaradékot, ahová a sörték nem jutnak be. A szájban is hasonló lehet a különbség, mint így, vízzel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rviktor
üzenetére
Mezei Sonicare 4100, amin két erősség állítható, és az alacsonyabb fokozaton hozza kb. azt, amit az Oclean a maxon. Normál fokozaton viszont jóval erősebb a Philips. Bár az Oclean rezeg többet (41e/perc a 31e-el szemben) de valóban úgy érződik, h sokkal kisebb amplitúdóval. Nyilván nem objektív összehasonlítás, nem használok lepedék-színezgetőt, csak a Sonicare-rel érzem (öblítésnél látom is), ahogy a fogak közti rejtett maradék is gyorsan kijön az erős rezgéstől, az Ocleannel nincs meg ilyen jól, maradt az első próba után.
Persze próbálgatom még pár napig, de nincs reményem vele, egyelőre nagy csalódás. -
válasz
Degeczi
üzenetére
Hát egyrészt melyik Sonicare? abból van sok
De azt hiszem mindnél többet mozog az Oclean x Pro Elite. Van, ami erősnek érződik, mégsem szedi jobban a plakkot, és fordítva. Az érzet jó indikátor a motor/fej hangolására, de nem bizonyíték a tisztításra.
Függ a kilengéstől, a kefétől, a rezgés iránya és csillapítása is számít. Talán a maglev motor miatt nem tűnik durvának, meg van olyan Philips aminél dupla annyit rezeg az Oclean és egész más az érzet.Nem tudom otthoni körülmények között hogy lehet ezt összehasonlítani, nekem mindkét fogkefétől tisztaságérzet van számban.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
esmi89
üzenetére
Kíváncsi voltam, rendeltem egyet, már itt is van egy ilyen Oclean X Pro Elite - de a max. 32-es fokozatra állítva is sokkal gyengébb mint a Philips Sonicare...
Így persze, h halkabb is (nem mintha számítana bármit is a hangereje, hiszen nem a fürdőszobában alszik a párom) de ha a minél jobb tisztítás fontos, felejtős. -
Gömbike
senior tag
válasz
petikeh
üzenetére
Szerintem kefés motorral már nem nagyon gyártanak háztartási gépeket. Tény, az inverteres halkabb, pl. mosógép centrinél.
Az Elux szárítóm 2017-es, az még kefés motorral jött ki, eddig egy 800 Ft-os kondit kellett benne cserélni. De nem zavar a motor hangja, azt nem hallom, inkább a görgőknek a hangját észleli az user.
Korábban egy Miele normál kondenzációs szárító volt, 20+ évesen köszönt el, abban is a görgők hangja volt hallható, nem a motoré.
-
stratova
veterán
válasz
N.otorious
üzenetére
Köszönöm, a bolt vagy javíttatni (ami alkatrész híján nehéz) vagy pénzt visszaadni tudott volna (mivel 33-ért vettem nem nagyon kaptam volna helyette mást, még úgysem, hogy ebből a dobozból hiányzott a töltő (de az van itthon)). Végül sikerült ott eltörnöm a kefét a tartótól, ahol összeolvadtak, majd síkba csiszoltam kicsit dremmellel. Újra szuperál.
Gondolkodom nem kellene-e ilyen elemek közé valamilyen fém vagy teflon alátét/elem, hogy ne tudjanak így összegyógyulni, de valószínűleg egyszerűbb legalább hetente vagy pár naponta kipucolni a fejet (nem csak a kefét, mert elméletben fedett az a rész, ahol ez most összegyúgyult). -
petikeh
tag
Sziasztok!
Electrolux szárítógépekkel milyen tapasztalaitok vannak?
Engem konkrétan ez a gép érdekelne:
EW6D285AE - GentleCare 600 Szárítógép, Inverter motorMegéri az inverteres motor a "felárat"? Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.
-
Keef_Lee
őstag
Nekünk azt sem tudom, hogy milyen széria van a Philipsből, de lényegtelen is. 35k volt kb. 3 éve a kettő. Teljesen elégedettek vagyunk vele. Lazán elmegy 2-3 hetet is töltés nélkül. Ami fejet adtak hozzá, az szuper volt, de azóta olyan nincs már forgalomban. Azóta azt sem tudom mit vegyek hozzá. Volt már Aldis, Lidlis utángyártott, meg Temus is.
Még a Temus volt a háromból a legjobb, bár ott is válogattam a vélemények alapján, hogy ne gagyi legyen annyira. A másik kétféle szerintem talán lágyabb, mint amit adtak hozzá eredetit. Egyszer a Roosmannban is akartam venni hozzá fejet. Az eredetitől kiszédültem a boltból. (Az árától) Azt hiszem, 8ezer volt.
Szóval jól jársz vele. (Ha valaki meg ajánl fejtípust hozzá, ami nem teljesen lágy, és az ára is jón azt megköszönöm.
-
Köszönöm szépen
.
Akkor szerintem ebből lesz 2 csomag: HX3675/15. A rózsaszínek a feleségemé és a lányomé, a feketék pedig a fiamé és az enyém lesznek. A megkülönböztetést meg megoldom úgy, hogy egy-egy nyélre rakunk nagyon vékony hajgumit, egyébként meg mindenki a saját készülékét a saját polcára teszi a fürdőszoba szekrényben
.Az Optimal White fej az megfelelő mindennapos használatra? A fekete 8db-os most 17k a Philips webshopjában?
Vagy van ettől jobb ajánlat?Azt számoltam, hogy a 4 nyél 58ezer, + 8 fej hozzá 17k.
75ezerből mindenkinek saját készüléke van és kb. 1,5 évig fejjel is el vagyunk látva.Szerk.: a nyomorult Panasonichoz a fej drágábbra jönne ki. Ha lehetne kapni
. -
Igen elég gyakran akcióznak a hivatalos oldalukon. Mindig küldenek valami 20-25-30%-os kupont. De azért érdemes mindig az adott típusra rákeresni mert alzán, MM-ban és a Euronicsban is akcióznak alkalomadtán. Feleségemnek egy ilyen 3100-as széria van, nekem 5000-es. De az igazat megvallva zéró difi van a plusz 3 programot leszámítva (amit sose használok) A fej a kulcsa az egész rendszernek. Az alap működése ugyanaz a 100 ezres diamond clean ultra mega hiper fogkefének mint a linkelt alacsonyabb modellnek.
Most már olyan 10 éve használunk felváltva oral b-t és philipset, az io széria még kimaradt, de az általános vélekedés az, hogy az oclean/philips rendszerű fogkefék hatékonyabbak. -
-
válasz
N.otorious
üzenetére
Köszi az infót.
Nem arra gondoltam, hogy mindig töltőn kell lennie, hanem hogy fogmosáskor egy gumidugót, nem tartok túl biztonságos vízzárási megoldásnak. De lehet, hogy a gyakorlatban jól működik. -
-
N.otorious
senior tag
Én a töltőt olyan ritkán használom, hogy ha kell akor ott töltöm ahol a telefonokat, nem kell a fürdőben lenni, és töltőre visszarakni állandóan. Így víz nem is érheti. Azért van rajta gumi, hogy alap esetbe csak egy stand legyen, de a fogkefe megáll a saját házán, így nem kell.
-
-
-
stratova
veterán
Tiszteletem!
Érdeklődnék, ismertek-e más beszerzési forrást SHAZ 20 A1 porszívó turbókefére vagy/és csak a kefére.
Vígan használta nejem tán nem egészen egy hónapig, amikor későn kapcsolhattunk, hogy bizony ki kellene takarítani a kefét. Bár ezt megtettük és az egyik oldalon szépen fordul is, de a motor felőli oldal beállt mint a szög (el se fordul a kefe a műanyag tartón így kitisztítani sem lehetett).
Átmenetileg lekötöttem a motort a keféről, mivel így nem áll le a gép (a védelem lekapcsolja az egész gépet, ha a kefe motorja nem tudna forogni). Így is szív, de nyilván nem az igazi.
40 alatt vettük Lidl-ben s nem nagyon láttam hozzá hasonlót ennyiért. Nomeg van 3x4 Ah + 1x 8 Ah akkum hozzá. -
Ha valami komoly baja van, akkor én megpróbálnék futni egy kört az LG ügyfélszolgálatnál, hogy hátha méltányosságból megoldják költséghatékonyan a problémát.
Ha pl. elektronika csere, ami általában gazdasági totálkár szokott lenni a gépeknél, akkor hátha rugalmasan állnak hozzá az ügyfélélmény érdekében.
Én mindenféleképpen futnék egy kört velük, hátha. -
Spec
őstag
Átraktam mosógépes topikba a hsz.-em. Itt törölje egy modi a kommentjeimet legyen szíves. Bocs, nem láttam, hogy van külön mosógép topik is
-
Spec
őstag
Sziasztok! Adott egy 2023. augusztusban vásárolt LG F4J3TM5WE mosó-szárító gép. Igazából 90%-ban csak mosásra használtuk eddig, szárítani csak párszor. Eddig hiba nélkül működött, most viszont elkezdett egy hülye hibát produkálni. Éppen futó mosás közben leállt, és ez után elkezdett random újraindulgatni, ki-be kapcsolni.
A mosást befejezte a vizet leengedte, de azt öblítést, centrifugálást már nem csinálta meg. Onnan vettük észre, hogy egyfolytában csilingelt. A ruhákat kivettük, ezután áramtalanítottuk, majd visszadugtuk, de továbbra is ki-be kapcsolgat. Van amikor többször egymás után ki-be kapcsol gyorsan, villódzik rajta minden, van hogy bekapcsol, majd kicsit később, fél perc múlva magától kikapcsol. Olyan mintha beakadt volna a bekapcsolója, vagy kontaktos lenne, de érintő gombos vezérlő panelje van. Van hogy nem is reagált rá rendesen, többször kellett rányomni.
Mi lehet a gondja? Valami nedvesség érhette, vagy kezd megdögleni a vezérlő panel? Futtattam egy Smart Diagnosis-t okostelóval, az mindent rendben talált. Igaz, kb. 4-5x-re sikerült, mert közben is volt, hogy újraindult. Még nincs 2,5 éves a gép, de persze már nem garis, mert 2 év volt rá
-
esmi89
kezdő
válasz
eddieke666
üzenetére
A Velis Pro pont 130.000 Ft

Vásárlás: Ariston Velis Pro 100 (3626137) bojler - Árak, akciós Velis Pro 100 3626137 boltok
A Hybrid az más tészta, de írtam az nem szögletes. Az én felhasználosmban durván visszahozza az árát a Hybrid is.
Be van állítva, hogy regge 8-ra legyen melegvíz, de onanntól ne fűtsön, azt elhasználom reggel és legközelebb akkor fűt, ha elindulok hazafelé a boltból
Vagy tudja hogy szombaton csak este fürdök, egész nap max langyos vizet készít kézmosáshoz. -
esmi89
kezdő
válasz
eddieke666
üzenetére
Aristonból a velis és a quadris széria négyzetes. Nekem a Lydos Hybrid 100 van nagyon elégedett vagyok vele. Hűszivattyús technológiával van, tényleg sokat spórol. Na de ez nem négyzetes csak kisebb méretben.
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e. Villanybojlert szeretnék vásárolni, legalább 100 literest. Amennyiben lehetséges nem a klasszikus formát szeretném, hanem a téglalap formát. Van ebből ajánlott márka, vagy esetleg típus?
-
válasz
esmi89
üzenetére
Nem hiszem el ezt a fogkefét
Ugyanolyan porszívónk van, meg fogkefénk is 
Én pl nem is tudtam hogy ilyen bevonat van rajta, mindig cukkoltam is a páromat, hogy az övé milyen csúnya... Neki Oclean Pro-ja van nekem meg Pro Eilite valami hasonló akcióban vettem én is. Sőt mindkettő nekünk is 1,5 éves kb..
1 hónap eltéréssel döglött be a Philipsünk.... De a pro elite tényleg nagyon csöndes. A Pro az hangos, bár halkabb mint az előző Philips (már nem emlékszem mi volt, de az se volt olcsó)
-
esmi89
kezdő
Érdemes, mert ha megnézed máshol csak a kefe önmagában kerül ennyibe. Ez alkalmi vétel. Még allegrón is 50.000 Ft felett van ez a csomag.
És annyira durva az a bevonat ami rajta van, hogy ilyet még nem láttál
Semennyire nem piszkos 1-1,5 év után. Meg a semmilyen hangja... kajak szerelmes vagyok ebbe a kefébe amúgy. -
esmi89
kezdő
Viszont, ha a Philips annyival jobb, akkor az a 6k különbség nem lenne gond.
Ebből gondoltam, hogy ez jó lehet. De vond le belőle a fejek árát ezzel nem lesz bajod sokáig
~15-16.000 Ft a 6 db Pro fej. A tok is marha igényes.
És igen érezhető a különbség a gyári és az utángyártott fejek között. Lehet nem ér ennyivel többet a gyári fej, de az ínyem nekem elég sensitive és ezt bírja, eddig bármilyen utángyártottat vettem azt nem. -
-
esmi89
kezdő
Oclean X Pro Elite Pack Grey - Elektromos fogkefe | Alza.hu
nekem ez a csomag van, bátran ajánlom. Szuper csöndes <45db, Olyan bevonata van amitől nem lesz piszkos a nyél (Nano Anti-bacteria Material)... Sokáig kerestem ilyet és ez marha jó. És kefével is el leszel látva, meg ha utazol akkor tudod magaddal vinni. -
Gömbike
senior tag
válasz
sunny1
üzenetére
A Lidl-s gépet.
40 ezer alatt megkapható, 3 év gari.
Max a kérdés az, mit jelent a dagasztás.
Heti 1, havi 5-10 alkalom és mekkora mennyiség az alapanyag.
Mert erre elég a Lidl-s.
Ha komolyabb tervei vannak, akkor az összeg, amit rászán, nem lesz elég.
Az édesanyám fogalom sem egyértelmű, mert pl. a feleségem nagymama (is, és 53 évesen leseggelte a cukrász ipari iskolát) s mivel a felhasználási szokás nem egyértelmű, inkább az boncolgatnám mit szeretne és mekkora mennyiségben, mint hogy ki milyen szerepben vesz részt a családban. Neki pl. Kenwood gép a legkézenfekvőbb, bármennyi idős is. Az életkor alapján ne válasszunk gépet, megalázó lehet.
De itt is alapigazság: “ olcsó húsnak…..”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 - alap
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen processzort vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) kellene szárítani minél gyorsabban.
Meg a többi se valószínű hogy megérkezne, ezért Alza-n nézelődök. (ma ment tönkre a hajszárítónk a reggeli hajmosás után, pukkant egyet, biztosítékot, sőt az egyik fázist is lecsapta
)
Azért nagy tételbe nem mentek ajándékok ebből.
Most, hogy megnéztem, mennyi idős is volt, lehet, Jimmyt kellene vadásznom!?
Azon is gondolkodom, hogy ne kényelmeskedjek, vegyek egy dyson gen5/v15-őt és használjam mindkét szinten. Csak ismerősnek éppen most döglött be egy V15 másfél év után. :/ Az áre pedig szívinfarktus nekem. Volt electroluxunk és rowentánk korábban, mindben az akksi döglött be hipp-hopp... Így végig gondolva, a Jimmyvel nagy mázlink volt, az eredeti akksi halt meg mostanra! Köszönöm!