Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm szépen a válaszod. Az Eluxban most kicsit csalódtam, de ránézek azért az AEG-ekre is, és a Bosch-ra is mindenképp, bár én is attól tartok, az már nagyon túllógna a kereten (és annyi pluszt nem adna, hogy megérje a felárat, legalábbis számunkra, mert nem használnánk ki). De ránézek, köszönöm!

-
Hauptmann
veterán
Keskeny elöltős mosógépben mi az ami ajánlott? 300 ezer Ft-ig mennék el első körben, de van, ami jó kicsit drágábban, az is jöhet.
A gőz funkciónak mennyire van értelme? -
sysrq
őstag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Hi!
AEG-ről tudok felhasználóként nyilatkozni.
-Jó az alkatrész ellátottság minden polcra tudsz venni teleszkópos sínt, három év után is vajpuhán járnak, kis túlzással rá lehetne állni.
-A csillapítót nyitás zárás nem jött össze a gyártónak, vagy nekem magasak az elvárásaim.
-Mivel ez víztartályos, gőzös, sok beállítással itt nincs hiba.
-wifi csak azt jelzi hogy mi a hőfok és mennyi van hátra, drágábban már kamera is lett volna, de ezek elengedhetőek.Mindemellett azt kell mondanom sütőben a Bosch a király, ha tésztaféléket süttök ott nézz körbe. Még ha emelni is kell a keretet.
-
-
tibbike01
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Nekünk az olcsóbbik típus van. Nagyon szeretjük! Tökéletesen működik, csendes, finoman kezelhető, jó magy a belső tere, jó a telós applikáció...stb.
-
Sziasztok,
Én pedig cca. 200k-ig keresem ár/érték arányban a legjobb beépíthető sütőt.
Húst nagyon-nagyon ritkán sütünk, így hústű stb. felkapott dolog nem kell, AI, wifi stb. nem kell (nem zavar, ha van, de nem használnánk), igazából ami kulcsfontosságú, az a teleszkópos sütősín.
Kenyeret hetente többször sütünk, egyéb pékárut és süteményt is hetente legalább egyszer, szóval a prioritás az, hogy ezeket a legjobb színvonalon süsse.
Sült zöldségek, sült krumpli készül még benne viszonylag gyakrabban és néha-néha pizza.Mit ajánlanátok?
Eddig Electrolux volt, sajnos ez elég korán letérdelt, némileg csalódást keltően.
Kuponozás miatt két Samsung modellel szemeztem eddig, de abszolút nem ragaszkodom ehhez a márkához.
NV7B41301AK az egyik kiszemelt, és NV7B4455UAB a másik.
Utóbbiban van csillapított ajtózáródás, Air Sous Vide (azt se tudom mi az
), dual cook funkció (ami jópofa, de szerintem szökőévente használnánk) és leheletnyivel nagyobb teljesítményre képes. Komolyabb, magasabb kategóriásnak hat, és beférne a rászánt keretbe is, de ettől függetlenül nem tudom/hiszem/érzem, hogy megérné a 45ezer forintos felárat.Ti mit javasolnátok? Esetleg más márkából van valami BestBuy most, akár a glamour napok alatt?
Nem SOS a vásárlás, mondjuk úgy, "idei projekt".Előre is köszönöm a segítséget!
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Milyen szárítógépet ajánlanátok panelba!
Van egy mosógép, aminek a mélysége 55cm és ennek a tetejére menne rá.
Vagy, ha van ajánlott mosó-szárító, ami rendesen szárít is, az is érdekelne.
Árban a legjobb ár/értékűt keresem.
A keret olyan 100-150k lenne, mosó-szárító esetében 200k.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
hockeyapu
senior tag
Jégkészítőt tud valaki, ami tényleg kemény nagyon hideg jégkockákat csinál, amik nem olvadnak rohadt gyorsan el és nem horror ára van ?
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Mosógépet meg a szárítót egymásra akarom rakni az új lakásban. A hely azonban elég kicsi. A kérdés: mennyire van kínálat keskeny szárítógépből? Mert azt tudom, hogy mosógépekből vannak keskenyebbek, de nekem kéne szárító is, ami pont rá passzol.
Tudtok esetleg adni pár ajánlást a középkategóriából?
-
ribarszki
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Nehéz mit mondani így. Indíts el egy teljes programot rajta újra. (Víz rendben meg van nyitva?)
-
Grande Ale
őstag
Megjött az új mosogatógep, Bosch serie 6.
Elindítottam egy programot üresen, ahogy írta, és kb fél óra múlva pittyent egyet és megállt. Semmire nem reagált.
Se fények, semmi. Többször kihúztam, visszadugtam, és ujraeledt. Áramszünet nem volt, nem az volt a baj. Mi lehet ez? -
Gömbike
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Amelyik tetszik a családnak, azt vedd. No meg amelyikre több gari van.
Ha a vételárból leveszed a 27%-ot+4,1%-ot, a maradékból leszámolod a forgalmazó, kereskedő, gyártó hasznát, a megmaradt összegtől csak szomorú tud lenni az ember, milyen lehet a felhasznált anyagok minősége. Ezzel a megbízhatóságra gondolok.
De ha nekem kellene választani otthonra, akkor a kettő közül a Bosch.
Az AEG gépünk januárban lépett a 16. életévébe.Akkor 135 ezer volt, ami az infláció kalkulátor alapján most 260-nak felel meg.
-
spleenszuru
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Sziasztok!
Nézegettem magamnak, illetve segítségül hívtam chat GPT komát is.
Bosch, és LG vonalon mozog, illetve árukeresőn is úgy látom, egész jó helyeken vannak.Ezekből jó lehet úgymond bármelyik 200e körüli, legalább 8 kg-os gép?
Konkrétabban, pl.:
BOSCH WGG244Z5BY
Bosch WAN28266BY
Bosch WAN28266BY
LG F2WR709S2WNem ragaszkodom egyébként ehhez a kettőhöz, de igazából lövésem sincs, melyik márka megbízható.
Köszi.
-
-
pana0017
senior tag
Nos kipróbáltam só és öblítő nélkül, csak tablettával, az még rosszabb eredményt hozott.
Viszont utána újramosva tabletta nélkül, de 4/7 fokozatú öblítővel és a szükséges sóval egy nem tökéletes de jobb eredményt sikerült elérni.
2 kérdésem lenne még. Az egyik, hogy a só illetve öblítő mennyiségén van értelme valamelyik irányba állítani?
Valószínűleg kipróbálnám a gélt két sikertelen tablettás próbálkozás után. Van tapasztalat, hogy melyiket érdemes?Köszönöm!
-
ribarszki
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Olvastam jópár hibát ezzel kapcsolatban...van egy fűtőelem ami szárítja az ásványt, és sajna be tud ázni.. Cserélni meg csak egyben lehet sokért.
-
ribarszki
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
A Bosch 6 széria jó! Nálunk van, hogy napi 3x is. egy, 4 éve megy hibátlanul. De a Zeolithos verziókat inkább kerültem.
-
Grande Ale
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
A mostani nekünk Miele, tíz éves, van, hogy háromszor ment egy nap. Csodálatos egy gép. Szerelő szerint lehet csak nyomaskapcsolo, vagy mi, de a keringető szivattyú sem lenne vészes. Egyszerűen nem tudom, nem akarom megvárni, amíg kész lesz. Jövő héten tud csak jönni, utána gondolom alkatrészre várni, stb. Ez alá építhető, de konyhacserekor megvettük a frontot a teljesen beépíthetőhoz, akkor gondolom egyéb fene, akkor legyen úgy már, ha így alakult. Ezt meg eladom.
Miele kb 500 vagy még több most, az jelenleg nem fér bele. Ezért gondoltam egy Boscht. Abba mondjuk biztos vagyok, hogy az új ilyen igénybevételt ennyi ideig nem fog bírni, az biztos..
Ha tehetném, egyértelműen mielet vennék megint.[link] ezt néztem ki, ez most itt akciós.
Szerintetek? -
Fistman
csendes tag
Sziasztok, szüleimnek segítek keresni új kombinált tűzhelyet. Nem kell semmilyen nagyon luxus extra, csak tartós és megbízható legyen, gáz tetején és villany a sütő.
Milyen márkák a legmegbízhatóbbak illetve miket kerüljek, egyéb szempontok amik nem annyira köztudottak? Előre is köszi minden segítséget

-
Nagya21
addikt
Naszóva Hogyasszongya!!!
Nekem a 6 terítékes elux mosogatógépem (amit idestova 10 évesen 6 éve eladtam) még mindég múkodj.....de a mostaniak hogy hogy birják, az már más kérdés......
A most 6 éves Candy 8 terítékes is teszi a dolgát rendesen, eddig egy kuszóolaj befujásra volt szüksége a jobb zsanérnál , mert nyekergett.
Vettem most egy tartalék ugyanijet (vót píz lóvéra, meghát eléggé rétegmodel)
és már van wifi benne(hogy raknák oda ahová én gondolom), de kivették belőle a só-öblítő érzékelőket, mert ha feltöltöd akkor resetelni kell a számlálót........
A mostaniban még benne van az érzékelő.
Naszóva ócsittanak mindenhol.....
Üdv Nagya -
Gömbike
senior tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Bár én régi Elux felhasználó vagyok, ezért szerintem erre is érdemes ránézni [link]
Az első elux mosogatógépünk 18 évet tudott, most is az van.
-
Grande Ale
őstag
Mosogatógépunk elromlott, valószínűleg keringető szivattyú. Megnézetem majd a szerelovel, de úgy döntöttünk veszünk egy újat, mert ki tudja mikor lesz kész, meg egyáltalán érdemes e megcsináltatni.
Bosch hatos szériára már azt olvasgattam, hogy jókat mondtatok.
Tudtok nekem ajánlani, hogy melyiket érdemes azok közül?
Teljesen beépíthető kellene, normál, nem keskeny kivitelben. -
Met
nagyúr
Azt tudja valaki (nagyjából biztosan) hogy az üveg edények (tányér, pohár stb.) miért lesznek fátyolosak/fátyolos mintásak egy idő után a mosogatógépben?
Két lakóhelyen is ezt tapasztaltuk, két különböző géppel. A mostani lakhelyen kb. 1 éve van mosogatógép.Tabletta?
Az első lakóhelyen mindenféle tabletta volt használva, olyan is amiről állították hogy az nem cseszi el az edényeket. Nyilván nem egy alkalom után lettek olyanok.
Most Finish tabletta is van használatban meg valami Fairy talán, nem vagyok ezekben naprakész
Só?
Van a gépben. Milyen? PasszVízkeménység?
Az első lakóhelyen (Kispest) nem tudom hogy mi volt beállítva.
A mostani lakóhelyen (13. kerület) gyári beállításon van mert nem jöttem rá mire kellene állítani
Amúgy foltmentesen szárad.
-
pana0017
senior tag
A szűrő tiszta és igen, a vízművek alapján állítottam a keménységet is.
-
pana0017
senior tag
Sziasztok! Tudom, hogy nem vág igazán témába, de nem tudom hol tudnék segítséget kérni.
Néhány hónapos Bosch series 6 mosogatógépünkben az összes pohár (vizes, boros, pálinkás) rettenetesen pöttyösen jön ki a gépből.
Próbálkoztam már az összes programmal, ki-be kapcsolni az ajtónyitást, állítani a só és öblítőadagoláson is és a poharak pozicionálásán is.
Jelenleg Finish öblítő és Finish mosogatótabletta használok, de a Jar platinum plus mellett is ezt tapasztaltam.Van valakinek ötlete mivel kellene megpróbálkoznom hogy javuljon az eredmény?
Köszönöm!
-
Kapanyél
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ajánlon szívből az elszívós deszkát, roppant nagy segítség, hogy nem csúszik le róla egy könnyű ing még akkor sem, ha a 3/4-e lelóg. De egyébként is jobban átjárja a gőz.
-
pjen
félisten
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekünk vileda deszka van a philips gőzállomáshoz.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Köszi mindenki, maradok akkor a gőzállomásnál
Ehhez akkor kérhetek még egy vasalódeszka ajánlást, ami kompatibilis a gőzállomással?Turmixnál maradok a grownsy-nál, jók a ninják de csak erre venni kicsit drága mulatság lenne.
Állóporszívó ügyben meg átmentem a topikjába, már megoldódott
-
MrCsiT
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A másodikat, ha ennyire alacsony a keret.
Jobb a gőzállomás mint a vasaló, mindenképp javaslom.
Viszont, vasalódeszkát is olyat kell venni ami gőzállomáshoz való, tehát átengedi a gőzt, vagy hamar egy víztócsa lesz a deszkán.
-
st6969
őstag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Valószínűleg sokat számít, hogy mennyire kemény nálatok a víz, mennyit vasaltok. De ioncserélt vízzel használva nekem az a logikus, hogy úgy később rakódik le bármi.
-
Met
nagyúr
válasz
Grande Ale
üzenetére
Annyiért bőven kapsz Philips-et, Oclean olcsóbb.
Valami teszt kihozta hogy az utóbbi jobban tisztít. Valahogy máshogy rezeg.
Itt a fórumban linkelte valaki, passz hogy mikor.
De van pár fogas topic
-
bbdzyx
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Vasaló deszka:
Ha sokat vasaltok, akkor minél nagyobb, annál jobb. Mi Vileda Total Reflect Plus-t használunk 4 éve megelégedéssel. Habár nagy, de könnyű a súlya és nyitni is. A vasalófelület pedig cserélhető rajta és van rajta beépített hosszabbító + kábeltávtartó.Turmix:
Ninja. Mondjuk csak a nagyobb gépekkel van tapasztalat, azok jók nagyon.Álló porszívó:
Dyson V12 origin van már 180k körül. Vagy olyat nézz, amiben van Fluffy fej és a Motorbar fej, előbbi a keménypadlókra, utóbbi a rövidebb és közepesen hosszabb szálú szőnyegekre és állatszőrre is kíválóan használható. -
Met
nagyúr
válasz
Grande Ale
üzenetére
Azért van még pár gyártó a Philips-en kívül...
A gép árán kívül még a pótfej árát is érdemes nézni.ami ár érték arányban vállalható
Azt meg majd mi kitaláljuk hogy neked mi éri meg
-
Grande Ale
őstag
Fiamnak kellene uj fogkefe. Philips szónikusokrol jót hallani, igaz?
Tudtok nekem ajánlani egy kettőt, ami ár érték arányban vállalható? -
Nagya21
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Halí!
Én ezt venném a helyedbe:
link
Ennek nagyon jók a specifikácíói.
A vasalóban ott a tisztítható vízkőgátló.
Üdv Nagya -
st6969
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A gőzállomást nekem is itt ajánlotta valaki (talán pjen?). Bevallom, én nem szoktam vasalni, párom meg utál, de ezzel azt mondja, sokkal jobb, mint sima vasalóval. Minden nap ingben vagyok, szóval vasalni kell rendesen.
Szűrt víz...jó kérdés, ez engem is érdekelne, mert 3-asával szoktam venni a most már ~900Ft-os 5 literes ioncserélt vizet a Tescoban, és pár hónapig tart csak. Egyébként, érdekes módon ezt használva is kér időnként vízkőtelenítést a gép
De legalább nem kell hozzá drága vízkőtelenítő kazetta, amit a Tefalhoz külön kell venni, ha elfogy, amit adnak hozzá (mondjuk nálunk nem fogyott el, mert ~2 év után tönkre ment a gép), így lett Philips. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
st6969
üzenetére
Annyival jobbak ezek a gőzállomások? Megfelelhet egy ilyen belépő szintű modell is, vagy ez még szar, és legyen inkább egy ilyen? Van ilyen kézi gőzölöm, talán tefal, de az az ingeket se nagyon vitte, már azokat is vasalózni szoktam inkább. Mondjuk a jelenlegi vasalót meg csak gőzöléssel használom, mert máshogy nem szedi ki a gyűrődéseket. Amúgy szűrt vizet használunk most, az is jó bele?
Vasalódeszkát köszi, megnézzük hétvégén az ikeába
Öcsielvtárs: Köszi! Mondjuk tulajdonságok alapján árban talán ez jobban megéri. Ettől van értelme komolyabbat venni? Csak ingeket és gyerekruhát vasalok heti 1x.
-
st6969
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Vasaló: Philips gőzállomásokat nézd meg, és ioncserélt vízzel használd (csapvizet fog írni a használati, hogy hamarabb elromoljon és vegyél újat).
Vasalódeszka: Ha van a közeledben Ikea, azt nézd meg, értelmezhető minőség.
-
8
őstag
válasz
SirKero
üzenetére
https://www.akku-elem.hu/akkufelujitas
beviszed/beküldöd a gépet, megnézik, megcsinálják a töltő elektronikát és/vagy felújítják a teljes akkupakkot akár a gyárinál nagyobb kapacitású cellákkal
ha egyébként a porszívó még jó és bevált, akkor mindenképpen érdemes megcsináltatni
egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb mint gyári csereakksit vadászni ilyen ritkább géphez
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én ezt a Philips vasalót használom második éve, 23e forint, bevált, nekem tökéletes.
[link] -
Zsírkrétamen
senior tag
Köszi, eddig nem is figyeltem
Azért megvárom a többi ajánlást, hátha tudok majd onnan is venni…Más:
Turmix-gyerekkaja körben közben találtam több gépet is, amik ha jól látom párolnak is. Videók alapján tök jól működnek, esetleg valakinek van tapasztalata valamelyikkel? Van ilyen momcozy, grownsy, lionelo… -
pjen
félisten
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Vasalódeszkát például.a.tesco is árul.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Több itthoni háztartási kis gépet le szeretnék cserélni, mert már eljárt felettük az idő.Vasaló:
Jelenleg egy sima, rossmannos vasalónk van, vízköves is már, szóval csereérett. Milyen bestbuy vasalók vannak kb 20-30k keretösszegig? Eddig nem nagyon vasaltam (vagyis van egy gőzölősöm az ingekhez), de most a gyerkőc cuccait vasalni kell, így pl nem tudom mit tud, miben jobb egy drágább vasaló? Ez az árkeret elég lehet?Vasaló deszka:
Hol lehet vasalódeszkát venni?
Van itthon egy régi vas vasalódeszka, rohadt nehéz, nyeklik-nyaklik és szakadt is a teteje. Ebből van valami jobb, ami nem ilyen rohadt nehéz, és stabil?Turmix:
Kellene valami turmixgép is a gyerek kajáinak turmixolásához. Tehát ilyen főzött zöldség, gyümölcs turmixolására. Ebből van valami bestbuy szintén 20-30k-ig? Csak a gyerek kajájának pépesítésére kéne, konyhai robotgépünk van, illetve amugy van egy ilyenem, szeretem, de kicsi a pengéje és nem ilyen kulacsost szeretnék erre a célra.Álló porszívó:
Kellene egy álló poszívó is, a meglévő robotporszívó mellé. Mindenhol laminált padló van vagy járólap, egy helyen van egy apró szőnyeg. Viszont van egy kutyánk és egy hosszúszőrű macskánk, így valami olyan kellene, ami bírja a szőrt. Jó lenne ha lenne hozzá valami kisebb fej a kanapé-ágy-asztal poszívózására is (bár erre van egy kis xiaomi kézi porszívóm, de az elég gyengusz). Súly annyira nem számít, a jelenlegi karcher vezetékes se könnyű, azt szeretném kiváltani a vezeték miatt.
Árban olyan 100-150 környékén szeretném megúszni, ebben 2-t láttam ami jónak tűnik: dyson V8 és bosch unlimited 7. Melyik a jobb? Esetleg megéri a felárat a dyson v11 vagy az unlimited 9? -
-
kcsa
veterán
válasz
SirKero
üzenetére
A termék ismerete nélkül, egy gyors kereséssel aránylag valószínű hogy ez az akku van benne. Ha esetleg mégis nekiállnál, először bonts, azonosíts, utána vásárolj csak

-
SirKero
őstag
Lehet,hogy nem ide kéne de hátha tud valaki segíteni.
Vam egy két éves Rodmi álló porszívonk. Elméletileg xiaomi de mint kiderült még sem.
Megaddta magát az aksi ( nem veszi a töltést ) ezér felhívtam a xiaomi szerízt. Ott közölték,hogy a cég csak forgakmazta de nem ő gyártja ezért semmijen alkatrészük nincs hozzá és nem is javítják.
Tudna valaki olyan márka független szervízt aki foglalkozna vele. Lehetőleg Bp. déli része lenne jó de Budapesten belül elviszem bárhová.
Köszi
-
nuke7
veterán
hello, nem tudom, hogy van-e jobb topik erre:
vas serpenyőn ha megjelenik a rozsda (de buyer palacsinta sütő, úgy látszik rosszul volt elrakva) meg lehet-e menteni..?
-
tibbike01
addikt
válasz
danielsjack7
üzenetére
Mivel a metod konyha magasabb és vastagabb, mint az átlag ezért érdemes Ikeas mosogatógépet belevenni, ha ki akarod használni a rendelkezésre álló teret. Ha más márkánál maradsz, akkor számolni kell azzal, hogy felül lesz néhány centi légüres tér a gép és a munakalap között.
Részemről amúgy Bosch, vagy kicsit drágábban a jól extrázott Gorenje. Auto gel adagolas, extra ventilatoros szaritas, 38Db, UV fertőtlenítés...stb.
Amugy az Ikeas gépek többnyire WP vagy Elux gépek 5 év garival.
-
danielsjack7
újonc
Sziasztok!
Ikea topicban már próbálkoztam ezzel, de hàtha itt valaki tud segíteni:ikea metod konyhába keresek teljesen beépíthető mosogatógépet 200e-ig. Tudtok konkrét gépet ajánlani?
Electrolux
ez csúszózsanéros és elég jó áron is van, de nem tudom más szempontot kell-e még nézni.
Előre is köszi!
-
mentor_4
csendes tag
nem kell fluffy pluszban, tökjó a gyári fej amit ehhez adnak parkettához és járólaphoz is
és a v8-at nem véletlenül árulják még mindig, ár-érték arányban a legjobb
nyugodtan vedd meg és használd a gyári fejjel, boldog leszel vele
aliról minden is van hozzá, sokféle fej is, érdemes pl egy kisebbet beszerezni bútorokhoz ami uv fénnyel fertőtlenítős, meg egy trigger lockot
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült a Dyson V12 megvétele használtan így továbbra is keresem a legjobb lehetőséget.
Jelenleg ami elérhető inger küszöb alatti áron van az a Dyson V8 Advanced. 249 euro. Ehhez ugye külön kell még egy puha fluffy fej ami ehhez a Dysonnál 59 euro.
Véleményetek szerint ez is megfelelő 70nm -re 80-20% laminált -járólap kombóra?
Nem tudom ,hogy ez már az újabb minimálisan emelt szívó erős-e vagy sem. Szerintetek?
És ehhez ez lenne a fej még pluszban.
-
tibbike01
addikt
Mikró, ami grilles és nem lefelé nyílik, friss model
Whirlpool WMN14BBMosogatógép, amit nyugodtan megvehetsz: Bosch SMV6ECX10E (belső világítás is van)
Hob2hood kikapcsolható, ha nem tetszik, de kb 10 lépcsős beállítása van, hogy milyen folozatokban hogyan működjön. Már csak a lámpa fel/le kapcsolása is egy jó dolog.
Én sem szeretem az AI cuccokat és a prediktív szövegbevitelt sem.
-
A Zéé
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Kicsit azért tartok a hob2hood elszívótól, mert valahogy az összes ilyen "életet megkönnyítő" automatikus funkció engem jobban szokott zavarni, mint segíteni. Nem kimondottan szeretem a telefonon sem a prediktív szövegbevitelt, meg az automatikus javítást, az autóban az ilyen vezetéstámogató rendszereket kimondottan utálom, az AI cuccokat meg ki sem próbáltam még

De lehet, hogy bevállaljuk végül azt, bár komoly a felára.Bosch mosogatógép biztos nem lesz, anyámnál 6 év alatt 2 ment tönkre. Igaz, hogy Series 2 meg 4 gépek voltak, de akkor is... A bérelt lakásban Whirlpool van, 5 éve használjuk rendszeresen (heti átlag 3 mosogatás), semmi baja nem volt sosem.
Whirlpool mikrókkal az a baj, hogy lefelé nyílnak és fenn van a kezelőjük, ami nekem még nem lenne baj, de páromnak használhatatlanná tenné (1,57 cm magas), mert nem éri fel rendesen, máshol meg nem lesz helye, csak a sütő felett. És pont ezért szeretnék egyformát, mert egymás felett lesznek, és látványos helyen is, ha nagyon más a design, szerintem zavarna.
-
tibbike01
addikt
Ha már hob2hood főzőlapot veszel, akkor vedd hozzá a teljesen rejtett elektrolux elszívót és akkor ahogy kapcsolod a főzőlapot megy majd a világítás, a fokizathoz mérten az elszívó erő...stb , jó móka.
Mosogatógépből Bosch, vagy jól extrázott (auto gél adagolás, extra ventillatoros szárítás, UV fertőtlenítés, 38Db csendesség..stb) Gorenje új medeljeit nézd.
Mikróból a WP-nek van grillese 120ezer ft körül. Szebb is.
Sütőnél fontos, hogy digitálisan írja a hőfokot, de szerintem ezt tudja.
-
A Zéé
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem-nem, az mindenképp marad
90%, hogy ez lesz: EIT60433CT, 10%,hogy ez: EIV63443CT
Sütő: EOD6P77WZ a tekergetős, és nem tapicskolós módválasztó és hőmérséklet állító miatt.
Mikró: LMS4253TMK(hogy ezekből miért nincs grill nélküli verzió 100k körüli áron, nem is értem...)
Hűtő: LG GBBSJ10EPY itt végül elengedtük a beépített hűtőt, és a plusz bútorelemeket (ezt én nem bánom mondjuk...)
Mosogatógép nincs még kiválasztva, az valamelyik Whirlpool 6thSense lesz, illetve a páraelszívó, de arra a konyhabútoros azt mondta, majd elküldi, hogy melyik az igazán fasza (valami Teka asszem)Nézegetve a gépeket amúgy iszonyú szar tervezések vannak, különösen a hűtőknél
200k+os gépek, és akkor olyan nyegle, tartatlan fiókok vannak bennük, hogy az hihetetlen. De legalább 1 db jó nagy, hogy biztos szívás legyen visszatolni minden alkalommal. Italtartó az ajtóban meg magasan is van, és alacsony is... A linkelt LG ajtajába se fér be állítva egy üveg ásványvíz vagy egy üveg bor, mert 34 cm hely van, pont akkora, mint az üveg... Mi ez már, de komolyan...
Illetve 2-es számú észrevételem, hogy egész jól állunk idehaza az árakkal. Közel van Szlovénia és Ausztria is hozzám, euró is van, amit költeni lehetne, de nagyjából minden drágább kint, mint Magyarországon.
-
A Zéé
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
És F-ECT$
Köszi!
Igen, kicsit ez volt a para részünkről is, hogy oké, ha csak felforralni kell valamit -például pont a teát- oda jó lehet, de ha valamit lobogva kell főzni, akkor annyira nem, illetve akkor meg azért kell odafigyelni rá, hogy vissza kell emelni a teljesítményt. Így hirtelen nem biztos, hogy kell, de majd meglátjuk még.
Nagyjából kezd összeállni a géppark, a beépített mikrók árán nem tudok egyedül napirendre jutni, de ezt a békát úgy néz ki muszáj leszek lenyelni.
-
tibbike01
addikt
Nekünk van ilyen SenseBoil funkció. Ha pl teához melegítek vizet, akkor jó, de pl tésztához, akkor fél úton kerül bele egy kanál só, amit elkeverve úgy érzékeli, jogy fő a víz ezért lejjebb veszi.
Szóval, akkor jó, ha érintetlenül hagyod ott a folyadékot a fazékban és közben nem babrálod, húzogatod, kevered. -
Gömbike
senior tag
válasz
LógaGéza
üzenetére
A lányomèk a v12 mellé vettek egy ilyesmit. [link]
Alapos porszívózásra ott a Dyson, ha apróbb, kisebb takarítás kell, nagyon jó.
A Dyson munkája után lehet használni a csak felmosás funkciót is.Hosszú szőrű cica miatt , no meg a kicsi unoka még morzsál nagyon. Megnéztem, teljesen jó cucc.
-
F-ECT$
titán
Ha tényleg működik, akkor rohadt jó, de sajnos személyes tapasztalatom nincs vele. Viszont most már engem is érdekelne

Közben találtam 1 helyen véleményt:
A SenseBoil funkció teljesen érthetetlen, számomra semmit nem ér. Én azt várnám, hogy forrásponton tartsa a levest vagy a tojáson a vizet úgy, hogy ne fusson ki. Ehelyett ez a funkció annyit tud, hogy kizárólag hideg főzőlaphelyen indulva elkezdi forralni és amikor úgy érzi, hogy kifutna, sípol egyet és visszaveszi a fokozatot 8-asra, ami viszont nem főzi meg a tojást, olyan gyenge. Tehát be kell állítanom erősebbre, de ott már nem nézi, hogy kifut-e. Mivel a főzőhely már meleg, nem engedi újra elindítani a SenseBoil-t. Nem látom értelmét az egésznek.
Ez szerintem így is jó funkció lehet, a kérdés, hogy mennyit ér ez meg. -
A Zéé
addikt
Electrolux főzőlapok Senseboil funkcióját ismeri, használja valaki? Vajon érdemes 20k-t fizetni érte pluszban, vagy nem?
Bridge funkcióra az lett mondva, hogy nem kell, és főnökasszonynak jobban tetszik az olcsóbb kezelőfelülete, szóval igazából ez a funkció az, ami esetleg kellhet, csak nem tudjuk eldönteni, hogy vajon mennyire lehet hasznos a mindennapokban... -
LógaGéza
veterán
-
Gömbike
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
De nem is felültöltős volt a kérdésed.
Egyszer volt felültöltős, soha többet semmilyen gyártótól.
Az Elux mosogatógépünk 18 évet tudott, az Elux kombi hűtőnket 15 éves korában adtuk el hibátlanul, jött az árammizéria és akkor vettük az sbs hűtőt.
A Miele 20+éves szárítógépünket Eluxra cseréltük, lassan 10 éves, csak egy 800 Ft-os kondit kért eddig.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Az AEG-Elux csoport is jó gépeket gyárt. Itt meg tudod nézni a gépekről a videókat: [link]
A mi AEG gépünk igaz normál méret, januárban múlt 16, a lányoméknak 7 éve vettünk keskeny Elux gépet, na az dolgozik rendesen, gyerek mellett, van, mikor napi 3-at.
Egyiket sem látta még szerelő.
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Keskeny előltöltős mosogepet szeretnek venni. Lgt ajanlottak. Konkretan melyik tipust erdemes venni? Igazabol minel nagyobb toltet kgos legyen. Sok a mosni valo. Mas elvaras nincs.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
150-200e Ft-ig keresek új, elöltöltős, nem keskenyített, minél nagyobb kg limites (min 5), megbízható mosógépet. Amúgy 2 emberre, és később egy kutyára mosna.
Az sem baj, ha nem eszméletül hangos a centrifuga, társas házba kellene.Nincs sok tapasztalatom, mert eddig mindig volt valamilyen a lakásokban, de az LG Directdrive motorossal egész jó tapasztalatom volt, kivéve, mikor másfél óra helyett 4 óráig mosott, mert talán picit több ruha került bele, és nem jelzett, hanem így "oldotta meg".
Kérlek titeket, több típust is ajánljatok, illetve az sem hátrány, ha lennének fizikailag az MM-ben, vagy Euronicsban, hogy tudjon vetni rá egy pillantást az ember.
Köszönöm előre is.
-
bigdady
nagyúr
Hali
20-25ezerig van ajánlott mikrohullámú Sütő? csak melegíteni kell Vagy mind1 ezen az áron
-
iatti
aktív tag
én is kaptam rokontól egy alul fagyasztóst. 2 láda sört adtam érte, még se legyen ingyen
. 8-9 éves már. eddig okés, és nagyon csendes. sokszor fülelnem kell hogy megy e, ha bemegyek a spájzba.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Apple MacBook
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel topik
- Ingatlanos topic!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- OLED monitor topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

200k+os gépek, és akkor olyan nyegle, tartatlan fiókok vannak bennük, hogy az hihetetlen. De legalább 1 db jó nagy, hogy biztos szívás legyen visszatolni minden alkalommal. Italtartó az ajtóban meg magasan is van, és alacsony is... A linkelt LG ajtajába se fér be állítva egy üveg ásványvíz vagy egy üveg bor, mert 34 cm hely van, pont akkora, mint az üveg... Mi ez már, de komolyan...