Hirdetés
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Teljes konyha gépészetet kell majd vennünk.
Indukciós főzőlap, sütő, elszívó Elektrolux van tervben.
Beépíthető mikró samsung.Mosogatógépet ezt néztem ki, erről kérnék véleményt. Aláépíthetőt szeretnénk.
Bosch SMU4EVS08EHűtőből is jó lenne valami tanács. 5 fős a család, valamilyen tágas, 400-500l közötti gép kellene. Most 2 típust nézegetek, ami árban sincs az egekben. Esetleg valamelyiket ajánljátok?
Bosch KGV58VLEAS
Samsung RB50DG601EB1EO
-
kalooria
csendes tag
Üdv!
A #91428-ra valami tanácsot kaphatok?
Legalább, hogy mely márkákat kerüljem el...Köszönöm!
-
ahopka
újonc
válasz
Gömbike #91462 üzenetére
Sziasztok,
Új vagyok itt, de régóta olvasgatom ezt a fórumot, és az itteni vélemények alapján én egy "sima" Liebherr hűtőt vettem( KPe290).
Szóval: nem vagy egyedül.
Az én Liebherr hűtőm is borzalmas. Mikor bekapcsol egy nagyon erős alapzaj mellett még ráadásul pulzáló hangokat is ad, tulajdonképpen zeng az az egész lakás. Én már hívtam szerelőt, vélemény: a hűtő jól működik, igaz hangos , de az lehet, hogy ilyen az akusztikája ennek a helyiségnek ( az előző 25 éves Electroluxomat nem is hallottam mikor bekapcsolt, ugyanezen a helyen volt). Tegyek alá egy gumilapot. Nem segített. Ma írtam forgalmazónak, aki továbbította a szerviznek a problémámat. Az adott szerviz országos lefedettséggel rendelkezik és az én lakhelyemen az illetékes az aki már volt kint nálam. Nem tudom, hogy mi lesz a megoldás. Az ilyen elállási ügy procedúráit nem szeretném végig játszani, javítsák meg, vagy cseréljék ki. Én kizártnak tartom hogy egy Liebherr hűtőnek ilyen hangja legyen, még ha az olcsóbbak közül való akkor is. -
Gömbike
senior tag
Szóval még mindig a hűtő.
Vettem ezt ( most úgy jellemezném, hogy hűtőnek látszó tárgy) [link]
Az inverteres hűtők terén van már tapasztalatom, évek óta használjuk ezt: [link]
Az SBS hűtő becsapós, nagyon kevés a hely bennük, akár mekkorának látszanak.
Ezért ésszerű választás a francia ajtós, mert sokkal remekebbül pakolhatóbb.De az a zaj, amit ez a Lakatos Géza kompresszora produkál🫣😥
Jövő héten hívom az LG szervizt, valamit tegyen vele, mert a samu hangját nem hallani, de ez az lg hűtő kikerget a világból.
-
mzso
veterán
Helló!
Valaki talált már Sodastream palackkal kompatibilis szifonfejet?
Nekem szimpatikusabb lenne. így simán a palackot használva minden nyitáskor elmegy a drága CO2 jó része.
-
axioma
veterán
válasz
galervin93 #91453 üzenetére
A kondenzviz oblitovel is tele van, me'g a passziv [radiatoros] parologtatoba se jo, trutyi marad az aljan ha elparolgott. Vasaloba tuti ne tedd!
Kiontod, ez ilyen. Nem azon mulik. -
tibbike01
őstag
válasz
Gömbike #91457 üzenetére
Igen, 6-os szériára gontolam. Pl erre a gépe.
-
tibbike01
őstag
válasz
Mosógép: legalább 9kg, 1400as centri és 72dB vagy alacsonyabb zaj legyen. Lg, Bosch jóféle.
Szárítógéphez van már dupla szifon amivel rá tudod csatlakoztatni a mosógép kiállásához a szárítót is.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Úgy kezdeném, 33 év házasságban eltöltött tapasztalattal, hogy az energia osztály ne legyen a mérvadó.
Azon kell mérlegelni, hogy évek alatt a felárat mikor hozza vissza.
S igen, a kombi hűtőből a magasabb kivitel (203 cm) ugyan annyiba kerül, mint az alacsonyabb, a kérdés, be fog e férni. Mert előtte illik lemérni🫣Mosógép és szárító. Ez érdekes kérdés, mert az Elux-AEG számomra a jó gyártó, de korábban a Miele normál kondenzációs szárítógép több, mint 20 év munka után kért segítséget.
Ha az anyagilag nem mérvadó, akkor mosó és szárítógép Miele, a hűtő Liebherr, ha az alsóbb polc jöhet szóba, akkor Bosch, AEG-Elux, Lg,
Hűtőben ne add alább a ferdeszemű gyártóknál.
Vasalóba szöszös kondenzvíz?😥 Léteznek olyan vasalók, melyekbe normál vizet lehet tenni 🫣
Egy komolyabb, nem gagyi hulladék szárítógép kiváltja a vasalót. Legalább 25 éve nem vasalunk, de nyilván van komolyabb vasalónk, amibe nem kell a szutykos kondenzvizet önteni. ( tönkretenni egy gépet?🤔)
.
-
galervin93
addikt
Mosógép, szárítógép, hűtő trióban szeretnék segítséget kérni.
Mindhárom esetben minimum C energiaosztályban gondolkodnék.
A mosót és a szárítót egymás felett szeretném elhelyezni. Itt rögtön jön a kérdés, hogy ezt kerettel, vagy sufnituninggal, vagy hogy érdemes? A keret egyedi, vagy vannak mosó-szárító párosok amik sztenderd méretekkel meg egy szintén sztenderd kerettel egymás fölé szerelhetők, vagy igazából minden megoldható kerettel...? Fogalmam sincs, sosem kellett még kerettel foglalkoznom, eddig mindig külön volt a kettő masina...
Linkelek egy-egy gépet, de sem a márka, sem a bolt nem tükröz semmit. itt kerestem rá, és speckók alapján ilyesmit keresek (meg árban is), szóval úgy nézzétek, hogy full vakon és hozzá nem értőként speckók alapján ezek tetszenek, és várom a tippeket-ötleteket, hogy mi az ami ajánlottabb ennyiért, ami ugyanezt-hasonlót tud.Szóval mosógépből kb. ilyesmi (min. 1400rpm centri fontos), szárítóból meg kb. ilyen az elképzelés (gyűjtjük a kondenzvizet vasalóba meg ilyesmibe, nem lesz kivezetve).
Hűtőből még ennél is inkább vakon vagyok. Max 250ezerből szeretném megúszni. "Bármelyik" 2 méteres kombi hűtő megfelel, most belinkelem őt mondjuk. Bár kell némi fagyasztó rekesz, de nem számít különösebben a mérete, mert van külön fagyóláda. Méret nem számít, van neki hely minden dimenzióban.
Akár boltra is várom a tippeket, márkára ha valamelyik eszközben egyik gyártó jobb mint a másik stb.
Tudom ez így elég felszínes, nyugodtan csesszetek le ha konkrétabb infó kellene. -
z123456z
őstag
Köszönet mindenkinek a fázis témában.
-
Gabesz87
veterán
válasz
BB9000 #91442 üzenetére
Persze, ez természetes. Ahogy írtam is a lentebbi HSZ-ban, vásárlás (indukciósra váltás) előtt mindenképp átalakíttatjuk alatta a bútort ha szükséges. Valószínűleg szükséges, mert most közvetlenül alatta 3 fiók van (köztük az evőeszköz tartó fiók legfelül), szóval szerintem kell több hely. Hátul nem tudom mi a helyzet.
Jó, hogy írtad a linkelt HSZ-ban a fázist is, mivel csodálkozom, hogy nekünk 2f-on megy a főzőlap. De akkor itt is az a helyzet, hogy a sütő megy a harmadikon!? Szerencsére a sütő nem a főzőlap alatt van, hanem a mellette lévő szekrényben:
-
PitLee
őstag
válasz
z123456z #91431 üzenetére
Ha nem jelzik nem gond.
A másodlagos biztonságon javítana egy kicsit a fázishelyesség.Amúgy nem volna rossz, ha jól tudom a lengyeleknél van olyan rendszer ahol csak egyféleképpen lehet bedugni a cuccokat.
Ez annyi plusz biztonságot ad, hogy az eszközöknél amelyiken mondjuk bekapcsológomb van a konnektortól a fázis csak odáig megy.A könnyebb megértés végett, van egy állólámpád ahol a kapcsoló csak az egyik vezeték szálat szakítja meg ha fázis helyesen van bedugva akkor fázis a kapcsolónál véget ér és mondjuk szórakozott apu amikor izzót cserél nincs baj.
Ha viszont fordítva van bedugva a villa a konnektorba, akkor az ellenkező irányból a foglalat is fázis alatt van lekapcsolt lámpánál is és szórakozott apu amikor izzót cserél bajba kerülhet ha nem húzza ki előtte.
-
Gabesz87
veterán
válasz
tibbike01 #91437 üzenetére
Aha, értem. Köszönöm. Akkor ez olyan, mint a Bosch-nak a Neff (utóbbi a prémium).
Engem ez meggyőzött, szerintem ha majd veszünk, akkor ilyen lesz. Feleségem azt mondja, használjuk a jelenlegit, amíg tönkre nem megy.Remélem, többször lesz még ilyen túlmelegedési problémája, és akkor meggondolja magát
-
A "CLE" felirat az AEG LTR7E273E mosógép kijelzőjén a dobtisztítási program (Drum Clean vagy Clean) elindítását jelzi. Ez a funkció arra szolgál, hogy a mosógép belsejét – főként a dobot és a belső alkatrészeket – megtisztítsa a lerakódott szennyeződésektől, mosószermaradványoktól és esetleges penésztől, így hosszabbítva meg a gép élettartamát és biztosítva a higiénikus mosást
.
A mosógép bizonyos számú mosási ciklus után automatikusan figyelmeztethet a dobtisztítás szükségességére, vagy manuálisan is elindítható ez a program a menüből.
A "CLE" felirat világítása azt jelzi, hogy itt az ideje elindítani a dobtisztító programot.
Indítsa el a dobtisztító (Drum Clean) programot a kezelőpanelen.
A programot üres dobbal, lehetőleg speciális dobtisztító szerrel vagy egy kevés fehérítővel célszerű lefuttatni (a használati útmutató ajánlásait követve).
A program lefutása után a "CLE" felirat eltűnik, és a mosógép újra normálisan használható.
Megakadályozza a kellemetlen szagok, lerakódások és penész kialakulását.
Segít fenntartani a mosógép hatékony működését és meghosszabbítja az élettartamát
.
A részletes leírás és a pontos teendők a magyar nyelvű használati útmutatóban találhatók, amely letölthető vagy megtekinthető online
.
Összefoglalva:
A "CLE" felirat egy karbantartási figyelmeztetés, amely a dobtisztító program elvégzésére szólít fel. Ez nem hibakód, hanem egy rendszeres karbantartási emlékeztető. A program elvégzése után a figyelmeztetés megszűnik. -
tibbike01
őstag
válasz
Gabesz87 #91429 üzenetére
Semmi nagy különbség nincs. Az AEG az Electrolux prémium márkája, de sokszor volt már róla szó, hogy igazából nem sok újat hoz, kb ugyanaz, csak kicsit más köntösben.
Én is ezt vettem: EIS62453IZ
Árukeresőn 209ezer ft, de én még 200ért meg tudtam venni. Jó cucc nagyon! -
Dr.Én
veterán
Hali!
Vettem egy hónapja új mosógépet, AEG LTR7E273E Felültöltőset.
Van valakinek arról infója hogy CLE felírat mit takar nála? két napja írja ki.
Szösz gyűjtőt megnéztem, nincs semmi benne. Mosás gopnd nélkül megy nála.
Kézi könyvében nem találok erről infót. -
z123456z
őstag
Sziasztok. Valóban nem mindegy a mai, modern háztartási gépeknek, hogy a fázis jobb vagy bal oldalon van? Tegnap egy nálunk járt szaki mondta ezt, miután az egyik konnektorban nem a megfelelő oldalon találta a fázist, csak már nem emlékszem, hogy melyiket mondta. Példaként a klímákat és az elektromos sütőket említette, hogy nem szabad fordítva csatlakoztatni. Ez elvárható egy laikustól? Miért nem jelzik ezek az eszközök, hogy fordítsam meg?
Köszi. -
PitLee
őstag
Interspárba beugortam pár mérő kübliért a pénztárhoz menet ezen az elöltöltős mosógépen akadt meg a szemem, hogy az milyen keskeny.
https://www.philco.hu/eloltoltos-mosogep/pld-106-ehu
Elvileg 6kg-os és csak 40cm, a Zanussink is ennyi, de az vagy 20cm-el szélesebb.A márka, érdekes azt hittem valami új brand, de nem.
https://www.philco.hu/a-markarolUi: Közben végig lapoztam a mosógép használatiját és a végén az áll
Philco is a pending or registered trademark of Electrolux Home
Products, Inc. and used under a license from Electrolux
Home Products, Inc. -
Gabesz87
veterán
válasz
tibbike01 #91425 üzenetére
Most jól látom, hogy ez a 2 u.a.? [link] [link] Kinézet alapján legalább is.
Mégis miért kerül ennyivel többe az AEG?
Viszont ez az Electrolux akkor nem rossz deal. Ez a legdrágább 60cm-es zafírmatt üveges, és még így is olcsóbb, mint pl. a Bosch Series 8 legolcsóbbja (210k vs 290k). Hogy a fenti AEG-ről már ne is beszéljünk (340k). -
kalooria
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy mosogatógépet venni, ebben kérném a segítségeteket.
Fő szempontok:
Szabadonálló, keskeny, 200k alatti, legyen 3. (evőeszköz)tálcája fent, legyen kijelzője. Automata program is előnyös lenne.
Köszönök minden segítséget. -
oszy
veterán
válasz
2thletme2day #91420 üzenetére
A csirkemellnek sok is a 220 fok! Így nekem az nem fontos, viszont az, hogy mindkét lapot lehessen használni, már igen.
-
Gömbike
senior tag
válasz
BrandonXXV #91421 üzenetére
Tévedtem a korábbi hsz-ban, nem csak az LG forgalmaz inverterest. [link]
Azt vedd, amelyik a legszimpatikusabb és kényelmi szempontból a legmegfelelőbb.Én az Eluxtól sem riadnék meg, bár az LG nagyobb múlttal rendelkezik e téren.
-
mzso
veterán
Helló!
Van egy ilyen adapter lehúzós Sodastream Terrához:De vajon mire való a kis o-gyűrű és a rúgó? Vett már valaki ilyet?
-
Gabesz87
veterán
Milyen indukciós főzőlapot ajánlotok? Jelenleg hagyományos kerámia főzőlapunk van, Bosch PKN645F17E. ANnyi a gond vele, hogy elől van a nagy zóna, előfordul, hogy csak 2 zónát használunk elől (még csak nem is a legnagyobb teljesítménnyel), és túlmelegszik.
Úgyhogy előbb utóbb lehet, hogy lecserélnénk, de akkor már indukciósra. A pult lehet, hogy igényel majd némi átlakaítást, mert most közvetlenül alatta evőeszköz tartó fiók van, úgyhogy valószínűleg kelleni fog több hely a szellőzéshez. Zanussi, Whirlpool, Indesit, Beko, Gorenje..ilyen márkákat nem. Amik közt nézegetek: Electrolux, Bosch, Neff, AEG, Miele, Teka, Siemens. Na persze nem állítom, hogy ez mind biztosan nagyon jó. A mosogatógépünk Neff, nagyon szeretjük, tavaly cseréltük. Persze nem ragaszkodom ahhoz, hogy egy márka legyen minden háztartási gép. Árban azért olyan 250 alatt maradnék lehetőleg. Miele így ki is esett nyilván. -
2thletme2day
őstag
Végül én is a nagytesó Philips mellett döntöttem. Múlt héten akciós volt MM-ben a Silent77 által javasolt Tefal. 30k-ra volt leárazva de csak áruházi átvétellel "volt" elérhető. Ha akkor kapok belőle akkor most az lenne úton felém. A philips a szülinapi kuponnal kicsit olcsóbb volt és több feature-t tud. Két dolgot találtam ami hátránya lehet. Max 220 fokos hőmérséklet ami elvileg kevés egy rendes steakhez és, hogy a philips sütőlapjait nem lehet mosogatógépben mosni. Kíváncsian várom milyen lesz a ketyere.
-
oszy
veterán
válasz
2thletme2day #91403 üzenetére
Közben én megrendeltem a nagytesót.
-
PitLee
őstag
válasz
galervin93 #91417 üzenetére
Itt jókat írnak róla, még a pelusra csíptethetőt említik, hogy bevált.
https://www.reddit.com/r/csakmamik/comments/1dikn9x/owlet_l%C3%A9gz%C3%A9sfigyel%C5%91_zokni/Árukeresőn jobb áron találni
https://bebior.arukereso.hu/owlet/ -
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #91382 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az okos zoknis hozzászólásokat!
Meglepően sok válasz érkezett.
Érdekes téma, minden bizonnyal az előzetes felkészülés a legfontosabb, könyvek, videók, tanfolyamok, rajta vagyok-vagyunk az ügyön, a kütyü csak egy plusz eszköz... Megálmodjuk még.
Még egyszer köszi a sok reakciót!
-
Gömbike
senior tag
válasz
Ramoskaa #91413 üzenetére
A tesco hitelkártya, ha kiváltod, 10 havi kamatmentes részletre ad háztartási gépet.
Ha meg van a kártya, akkor csak személyi és lakcímkártyát kér a Media Markt, és az Euronics is.
Így vettem kamatmentesen a samu sbs hűtőt az MM-ben 2022-ben, s most az Lg hűtőt az Euronicsben.
NEM kell munkáltatói!A szállítási költséget is bele tudják tenni a részletbe.
Ezen felül ha a hitelkártyával vásárolsz a hétköznapokban, s 45 napon belül rendezed a számlát, majd újra, akkor pontokat ad, melyet pénzre tudsz váltani.
-
oszy
veterán
válasz
Ha most vennék biztosan valamelyik Philipset választanám. Az teljesen szétnyitható! A másik és az ajánlott nem.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok!!Fizz.hu-n kívül van még olyan oldal/bolt, ahol lehet venni hűtőt 0%thm-re 20 hónap körül?
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha el elmászik, akkor meg kell vizsgálni elsösorban a vizszintet minden irányban (függőleges -vizszintes-axiális), ha ez rendben, akkor még lehet lengés csillapító, ha ez is rendben, akkor jöhet a betondübel...
..(mosmásszá el kötsög jeligére)
Üdv Nagya
Ui; ha elmászkál, akkor kell egy mosógép fuggetlen keret amirevrárakod a szárítógépet.... -
válasz
Szia!
Tavaly óta van meg, nagyon szeretjük. Megrendelésre van, de ennyiért nagyon jó vétel.
TEFAL GC712834 Optigrill+ grillsütő 2000 W
37.999Ft
Nincs összehasonlítási alapom, a többit nem ismerem. -
BB9000
senior tag
válasz
tibbike01 #91404 üzenetére
Leifheit Pegasus 200 Nekem ilyen van. Strapabíró, de azért módjával. . .
-
tibbike01
őstag
Ruhaszárítót ajánljatok légyszi, ami nem Vileda, X lába van és 20 méteres és strapabíró.
-
2thletme2day
őstag
Sziasztok
Kontakt grill szeretnék vásárolni. Van ezer féle de nem tudom milyen lenne a célszerű.
[link] Ez a Sage szimpi az ára miatt és állítólag egész jó márka bár én nem ismerem. Euronicsnál most nagyon jó áron van ÁK-hoz képest is. Sok infót sajnos nem találtam róla. Itt csak azt nem tudom, hogy a 180-220 fok közötti állítási lehetőség mennyire elég. Nem sok az a 180 fok kezdőhőmérséklet? Valamint az nem tetszik, hogy a grill lapok nem kivehetőek.
Aztán van még 2 Philips a palettán.
A kistesó [link] és a nagytesó [link]. Szülinapi kuponnal elvileg mindegyik jóárasítható.Designra a Philips jobban bejön. A kisetósnál az a kérdés, hogy az a 60-200 hőfok mennyire használható. Sosem használtam még ilyen cuccokat és főzni is csak nemrég kezdtem el így fogalmam sincs mi számít jónak. Ebben a két Philipsben tetszik, hogy kivehető mindekettőből a grill lap így könnyebb lehet a takarítás. A nagytesóban bent van szerintem minden ami benne lehet egy ilyen ketyerében. Presetek, idő beállítás stb. Olyan 35k-is gondolkozom max. A philips nagyobbik gépe elvileg lekuponozható eddig ha így akciósan is megy rá a kupon.
Vannak ezen kívül a Tefal-ok de ott a design annyira nem jön be és drágábbak is mint a fent említettek.
Ki milyet használ és milyen tapasztalatai vannak vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- E-roller topik
- ASUS notebook topic
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Óvodások homokozója
- joghurt: frenda dsttöytoi
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest