- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Használt Aeg hőszivattyús szárítógépet mennyire érdemes venni? 100 ezer környékén vannak maszek szervizelt darabok. Valaki azt mondja a hőszivattyúsból elmegy a gáz és azért nem éri meg idősebbet venni.
-
Voice24
őstag
Hali!
Van egy Whirlpool AWO/IC 81400 mosógépünk. Pár napja egy 95 fokos tisztítóprogram lefuttatása után a következő mosás végén F-08 hibakódot dobott, ami a fűtőkör, fűtőszál meghibásodását jelzi. Mosást simán engedett indítani, végig is ment a program, csak épp nem melegítette a vizet, majd a program végén jött a hibakód. Ma volt szerelő, kimérte a fűtőtestet, rossz volt, kicserélte, rámért, jó volt. Utána elindítottam egy mosást, közben ellenőriztem az ablak tapintásával, már melegítette a vizet, mégis jött a program végén az End helyett a hibakód. Utána áramtalanítottam 5 percre, majd lefuttattam egy rövid programot, mert hátha, de jött a hibakód. Mi a fene lehet még a gondja? -
mexel
veterán
Hopp, amint beírtam ide a kérdésem ráleltem az eredeti gyári porzsákra, feltételezem az nem lehet rossz. Azt hiszem az lesz ha a közelemben is kapok. Eddig nem értem miért nem találtam
-
mexel
veterán
Sziasztok! Pár éve én is váltottam porzsákos gépre. Igaz ami most van az csak egy Sencor SVC 5501BK egyéb okokból, de muszáj lenne porzsákot veenm. Legutóbb Praktikerben hirtelen Menalux 1840-et vettem, de nem tűnik nagy minőségnek, nem is passzol jól a porszívóba. Körbekeresgéltem és kb 100 félelétezik, nincs 2 egyforma a boltokban.
Van valami szintetikus porzsák típus ami esetleg jobb mint a tövbbi és érdemes megvenni, vagy tulajdonképpen ugyanazt tudja mind?
Nem akarom hogy sok minden kijöjjön a porzsákból, szeretném ha a szennyeződés és por a zsákban maradna.
Szóval röviden a kérdés: milyen szintetikus porzsák márkát érdemes venni? ( ár érték arány is számíthat talán)
Előre is köszönöm a segítségetEddig ez tetszik, bár nem ismerem
Azért bánom hogy vettem ilyen porszívót mert ezt külön sehol nem említik ha porzsákot keresek, ki kellene találnom milyen ismert porszívó porzsákja ami megegyezik ezzel
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #89428 üzenetére
Visszacsapó szelep, páraelszívó.
1. Elnéztem, 100-as cső, de lényegében ugyanazok a toldószelepek, amiket nézegettem, elérhetőek ebben a méretben is
2. Kétféle olcsót rendeltem, egyáltalán megnézni, melyik lenne nekem jó, meg mindkettő 1000Ft körül volt.
[link] [link]
Elsőre úgy gondoltam, a műanyagot építem be, de súlyra nem volt vészes a fém sem valamint élőben bizalomgerjesztőbb és jobban záródó volt a fémnek a mechanizmusa (a gravitációtól független, rugós, szigetelő gumival ellátott pillangószelep, de tüdővel is tudtam nyitni).
Elvágtam a csövet, rátettem a páraelszívó felöl és rápróbáltam, nyílik-e. Működött, úgyhogy a másik csővéget is rátoldottam, Körberagasztottam alu szalaggal, majd még alul-felül jött 1-1 kerekített szélű bilincs (de amúgy elég feszesen ráilleszkedett a flexi cső a toldószelepre mindkét végén). Most úgy tűnik, az alapfunkcióját nem zavarja a páraelszívónak. Most várjuk, mikor kezd el megint büdös zsírban sütni a szomszéd, hogy beválik-e[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Ezatánnemám #89733 üzenetére
Miért kell ezt a hülyeséget bolygatni ennyi idő távlatából?
Olyan ez, mint a vicc a szemetelésről, hogy okos ember nem szemetel, a többieknek meg tilos.
Csak itt 4 fal között meg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, míg rá nem dől.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
válasz
Ezatánnemám #89744 üzenetére
Kicsit probalj meg osszeszedettebben forumozni es ne tolj be 2 perc alatt 10 kommentet, ez esetben ird meg egyben ha mondanivalod van. Ez nem valami chat.
[ Szerkesztve ]
Eladó Razer DeathAdder V3 Pro - Fortnite Edition
-
pietrrr
aktív tag
válasz
Tök jó, hogy jöttél floodolni a háztartási topicba, de mindennek tetejébe 7 perc elteltével a saját kommentedre válaszolsz egy totál semmitmondó, üres mondatot?
Ugye maradsz még? -
idegen lény
őstag
válasz
Linkelj már egy tudományos oldalt, léci!
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
4D4M
senior tag
válasz
Ezatánnemám #89743 üzenetére
41 éves koromig Karancs gáztűzhelyet használtam, sok millió más magyarral együtt.
~
Tettétek mindezt jól szellőző házakban, de ez mindenesetre csak anekdotikus érvelés és én speciel ha döntési helyzetbe kerülnék (amilyenben már nagyon rég nem vagyok) ez nyilvánvalóan egy olyan kockázat lenne, amit semmi szín alatt nem akarnék bevállalni.Biztos, hogy a láng egyes pontjain 1000°C felett alakul a hőmérséklet. Az lehet kérdéses, hogy ez milyen mennyiséget jelent, de 0-nál többet.
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Ezatánnemám
újonc
válasz
Ezatánnemám #89743 üzenetére
Inkább maradok a tudományos oldalon.
-
Ezatánnemám
újonc
Kis ellentmondások: a gázkonvektorban bármi keletkezik, az nem jut a belső térbe, vagy ha mégis, akkor sem a(z egyelőre fene tudja, hogyan odakerült) nitrogén-oxidok, hanem a szén-dioxid a fő veszély.
Háztartási eszközökben nem ég olyan hőfokon, amivel macerálni tudná a nitrogént. 41 éves koromig Karancs gáztűzhelyet használtam, sok millió más magyarral együtt. Ilyen nitrogén-dioxid termelődés mellett már rég meghaltunk volna, belülről mart volna szét mindenkit a salétromsav. -
idegen lény
őstag
válasz
Ezatánnemám #89739 üzenetére
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
4D4M
senior tag
válasz
Ezatánnemám #89735 üzenetére
a gáztűzhely hője nem elég, hogy ezt felbontsa, így nem keletkezhet sem nitrogén-monoxid, sem nitrogén-dioxid
~
Nekem erről sajnos nincsenek kutatási eredményeim, de pl itt ezt írta le valaki valamikor valamiért:
A tüzelőberendezésekből kibocsátott nitrogén-oxidok 90-98 %-a nitrogén-monoxid, 2-10 %-a nitrogén-dioxid, arányuk a tüzeléstechnikai jellemzőktől függ. Megengedett koncentrációjuk közutak mentén a forgalomtól függően 1-160 *g/m3. Belső terekben koncentrációjuk igen nagy is lehet (gázkonvektoros fűtésnél 100-110 *g/m3, gázsütővel működő konyhákban 1000-1500 *g/m3). Nitrogén-oxid minden tüzelési folyamatban keletkezik, közel azonos (5-10 tf. %) koncentrációban (vagy 100-200 g/GJ mennyiségben). Képződése három reakciómechanizmus alapján lehetséges:
– tüzelőanyag NOx: a tüzelőanyagban szervesen kötött nitrogénből képződik, kb. 1000 *C égési hőmérsékleten;
– prompt (pillanatnyi) NOx képződés: rövid életű, közbenső termék az un. gyökök révén, a szén-nitrogén vegyületekből, a levegő oxigénjével, s nincs gyakorlati jelentősége a nitrogén-oxid kibocsátás szempontjából;
– termikus NOx képződés: kb. 1300 °C felett, a levegő oxigénjének és nitrogénjének egyesülésével.
A keletkezett nitrogén-oxidok mennyisége elsősorban a hőmérséklettől függ: 1300 *C-ig alig keletkezik, s e felett kb. exponenciálisan növekszik, maximumot 1700-1800 *C között éri el, majd ezt követően gyorsan bomlik....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Ezatánnemám
újonc
válasz
idegen lény #89736 üzenetére
Kristály a légkörbe jutott, vízben nem oldódó, ezzel szemben csapadékképződés magjául szolgáló lebegő részecske. Ebből lesz az eső, ami leesik, belefagy a gleccserbe, lentebb kiolvad, te meg megiszod a vízzel. A természetes vizek ásványi só tartalma mind oldott formában van. A vízzel nem az a baj, hogy nem szerves formában van benne a kalcium, hanem hogy kevés van benne.
„ezért a felszívódásuk minimális”
Ez tudományosnak tűnő öltözékbe bújtatott hablaty.
Az egyik legfontosabb működése az idegingerület átvitelben, az izomműködésben a tiszta Ca++ ion dolgozik. A felszívódás legfőbb segítője a D-vitamin, amit viszont ajánlott a korábbiaknál jóval többet szedni, mert az immunrendszer jó működéséhez is kell. -
pjen
félisten
válasz
Ezatánnemám #89737 üzenetére
Érdemes lenne természet filmeket néznj. Például mikor az elefántok egy barlang falát kaparják az áyványokért. Egyébként jó példa a tyúk. Ha nem jut ásványokhoz, nem lesz tojashéj.
[ Szerkesztve ]
-
Ezatánnemám
újonc
-
idegen lény
őstag
válasz
Ezatánnemám #89734 üzenetére
A gleccservíz pont azért egészséges, mert alig vannak benne ásványi anyagok. Nagyon finom. Ezt az "oldott" meg "kristályos" dolgot nem tudom értelmezni. Minden vízben szervetlen ásványi anyagok vannak, ezért a felszívódásuk minimális. De az ilyen vízből legalább kevés rakódik le, ha egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
Ezatánnemám
újonc
Arra vonatkozott, amit írt az idegen lény.
A levegőben lévő nitrogénmolekula meglehetősen stabil, a gáztűzhely hője nem elég, hogy ezt felbontsa, így nem keletkezhet sem nitrogén-monoxid, sem nitrogén-dioxid. Legfeljebb olyan helyeken lehet nitrogén-dioxid, ahol nem földgázt, hanem városi/szén gázt használnak, és ebben van nitrogén-dioxid.
Vagy aki az erről szóló írások alapjául szolgáló „tanulmányt” írta, szimplán hazudott. -
Ezatánnemám
újonc
válasz
idegen lény #89501 üzenetére
Vicces ez a gelccservíz. A csapadékvizekben nemhogy oldott, de kristályos ásványi anyag van. Mennyire jó, ha ezt iszod és ebből rakódik le a beledbe a kristályos vagy más szilárd anyag? Mondjuk, valami jó kis radioaktív hamu.
-
pjen
félisten
válasz
Ezatánnemám #89730 üzenetére
Agyagot, főldet esznek. Ha voltak valaha tyúkjaid biztos láttad, hogy lecsipegetik a vakolatot. Voltak galambjaim a malterba rakott ķúp cserepekből kiszedték a maltert .
-
4D4M
senior tag
válasz
Ezatánnemám #89727 üzenetére
A levegőben lévő nitrogénből? Vagy mire vonatkozik a kérdésed?
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Ezatánnemám
újonc
válasz
idegen lény #89115 üzenetére
Technikailag érdekelne, hogyan kerül a levegőbe gáztűzhelyekből metán égetése közben nitrogén-dioxid.
-
pjen
félisten
válasz
Ezatánnemám #89724 üzenetére
Nem tudom mennyi az 1000 év, de sosem volt ilyenem, pedig egy időben egy hévíz átfolyós is volt a konyhában. Mindig a légtér nagyságát nézték.
-
Ezatánnemám
újonc
válasz
idegen lény #89089 üzenetére
Penész/gombát a lúgok ölnek, a gombaölő szerek nem véletlenül hypo+nátrium-hidroxid keverék oldatai.
-
Ezatánnemám
újonc
válasz
idegen lény #89057 üzenetére
Kb. 1000 éve kötelező automatikusan nyitó szellőzőszutykot beépíteni, ha gáztűzhelyet használnak.
-
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #89719 üzenetére
Énmeg a 9.-en....
Hát ha abban a helységben ozonozol, ahol van szellöztetés, ott ajánlatos bedugaszolni a likat vmivel....(meghát a huzat ne kapja egyből ki az ózont)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
PitLee
őstag
válasz
Nagya21 #89714 üzenetére
A mosogató gépekben van szenyezettvíz érzékelő, hogy a mosógépekbe van-e valami hasonló azt nem tudom.
https://www.youtube.com/results?search_query=turbidity+sensor -
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #89716 üzenetére
Hát ja......
Meg a családi gyémántot se hagyd olyan helyen ahol ozonozol....
-
idegen lény
őstag
Konyhában, fürdőszobában, WC-ben a szellőzőket tömjem be előtte, hogy ne irtsam ki az egész házat vele?
-
Nagya21
addikt
válasz
idegen lény #89711 üzenetére
HAli!
Ha végzett az ozongenerátor(van rajta időzítő), akkor 1/2-1 órát szoktak várni, majd szellőztetés.
-
Nagya21
addikt
válasz
TheMartin03 #89710 üzenetére
HAli!
Hát nekem 1.35-re szokta visszavenni a programot......
Felvett víz, és a motor áramból kalkulál......
Tiszta lett a cucc??
Mert az a lényeg.
-
tibbike01
őstag
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
A töltet súlya nem a dob méretét határolja be, hanem a használt ellensúlyok, zajcsillapítás...stb mértékét. Minél nagyobb a töltet súly annál masszívabb, halkabb gépre számíthatsz. Amit küldtél gép 2 éves kifutó modell, van 2024-es megfelelője, ami már 9 kg-os.
Iron Assist pedig a legtöbb Boschban van.[ Szerkesztve ]
-
Cheif
tag
válasz
idegen lény #89711 üzenetére
Időzítő van rajtuk, elindítod mondjuk fél órát. Letelik a fél óra, utána még fél óráig nem mész be(elvileg ez alatt lebomlik az ózon) aztán bemész és szellőztetés.
Nekünk Airthereal MA10K PRO van.
Egy csomó mindenre nem használtam még amire akartam, de aztért már párszor ment a házban. -
idegen lény
őstag
-
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Az alany egy kb. 5 éves Electrolux mosógép. Mai napon lettem szemtanúja egy olyan esetnek, hogy elindítottam egy 2:45-es mosást, mert volt benne picivel nagyobb adag, és az átlagosnál picivel szenyezettebb volt.
Eltelt 10 perc, és az idő visszaszámláló 2:45-ről lement 55 percre... Na most azt gondolom, hogy valami alapján tud csökkenteni az időn, de ennyit?
Még arra sem tudok gondolni, hogy olyan kevés cucc volt, hogy a mérés során így becsülte, mert tényleg nem volt kevés annyira.
Eco program ezzel szemben mindig fix idős...
Nem annyira vagyok képben a mechanikával, fel tudnátok világosítani, hogy mi oka lehet ennek? -
axioma
veterán
válasz
BB9000 #89708 üzenetére
Anno nekunk a ket testvermodell, tok ugyanolyan dobmeret, x vagy y kg kozul azt mondta az elado, hogy az a kulonbseg, hogy mennyit bir mechanikailag. A nagyobb kg volt a nagyobb centrifugaval, ami csak igy logikus, hiszen tobb ruha nem lesz benne de nagyobb erok igen.
Megerosites vagy cafolat? -
BB9000
senior tag
válasz
tibbike01 #89696 üzenetére
Én ezt venném: Bosch WAN28270BY, gyártói oldala: Link
Egyetlen extra funkciója van, de az elég vonzóvá teszi számomra: 20 perces vasaláskönnyítő program gőzzel: Iron Assist a neve.
Személyes tapasztalatom nincs ezzel a géppel, és ezzel a funkcióval de az egyik elődjét 10 éven át használtam. Jó! Az ne tévesszen meg, hogy 8 kg kapacitást írnak a gépre! Hogy mennyi ruhát tudsz bepakolni a gépbe, azt egyedül a dob mérete határozza meg. Ennek 65 literes a dobja. Az jó nagy! Az általam használt elődnek 63 literes dobja volt, de már abba is minden belefért. Az ikertestvére a WAN28293BY, aminek pontosan ugyanaz a dobja. Arra meg 9kg kapacitást írnak. A töltetsúly kizárólag a Marketing céljából van feltüntetve. Ne az alapján válassz! -
BB9000
senior tag
válasz
idegen lény #89688 üzenetére
Az ózon természetesen a rovarokat se hagyja élni. El lehet pusztítani ózonnal a poloskát, a csótányt, a hangyát és minden egyéb rovart! Arra kell figyelni, hogy megfelelő mennyiségben eljusson az ózon oda, ahol a nem kívánt rovarok vannak, és megfelelő időn keresztül érje őket az ózon. Fél óra bőven elég nekik! Megpusztul mind.
Helyiségek ózonos fertőtlenítése során arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ózon a szobanövényeket is károsítja, tehát azokat érdemes előtte kivinni a helyiségből.
@Héraklész : A klór is elég aggresszív szer. Az is képes lehet megölni minden élőlényt. A porszívó klórral történő kitisztítására eddig nem gondoltam, de nem rossz ötlet. -
tibbike01
őstag
válasz
idegen lény #89697 üzenetére
Nem feltétlen kell villanyt kapcsolnod a fürdőben.
Nem kell bedugnod a fejed a dobba, ha bele akarsz nézni.
Bepakolásnál jobban látod, hogy ha pl a fehér ruhák közé fekete került vagy fordítva (zokninál gyakran előfordul).
A gyerkőcök tudnak mozizni mosás közben, mert menet közben is tud világítani.Részemről nagy pirospont ennek az egyébként olcsón kivitelezhető, de hasznos funkciónak.
Persze, akik csak úgy vannak vele, hogy "jóvanaz csak mosson", annak az alap Beko jó lesz. Én ettől többre vágyok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Vicces képek
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- LEGO klub
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest