Hirdetés

2019. december 10., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-07 20:14:54

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
- Folyékony mosószer teszt
- Mosogatógép tabletta teszt I.
- Mosogatógép tabletta teszt II.
- Vízkőoldó teszt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49801) koxx válasza Toobee (#49800) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

De neked hova kell ilyen szintű szeletelő, valami húsüzemed van a pincében?

Eladó Kingston HyperX Savage 2x8GB DDR4 RAM 2400MHz

(#49802) Toobee válasza koxx (#49801) üzenetére


Toobee
(addikt)

Dehogy. Otthoni használat. Én egyszer szeretem ezeket megvenni, úgyhogy amiből tehetem, a magasabb minőségű változatokat választom.

(#49803) koxx válasza Toobee (#49802) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Megnéztem az egyiket, mit tudhat vajon a szeletelő 500k-ért amit nem tud az 50ezres?

Eladó Kingston HyperX Savage 2x8GB DDR4 RAM 2400MHz

(#49804) Toobee válasza koxx (#49803) üzenetére


Toobee
(addikt)

Nem nyeklik nyaklik, nem műanyag a kihajtás, az árutámasztó kialakítása is nagyon lényeges. A Graefon egy kis műanyag csúszka van, ami például a sonka vége felé már nem az igazi, mert elcsúszik.

Egyébként a HomeLine 200 172e Ft, a RedLine 250 pedig 320e Ft. Egyik sem 500k, a RedLine 300 kerül ennyibe, amit egyébként most láttam a jófogáson 80e irányáron, szerintem ezt is el lehet hozni 60e Ft-ért. A Berkel a teteje, nem nagyon fogsz jobbat találni. Ha tehetném, lenne beredezve egy konyhám tradícionális eszközökkel. Szeletelőből például a Volano szériájukból választanék. Ez nem a szükségről szól, a gasztronómia is egyfajta hobbiként kezelendő. Engem örömmel tölt el, ha jó valamire ránézni, ha látom benne a munkát, a minőséget. Nem tartom elképzelhetőnek, hogy szeletminőségben sokkal jobbat tudna bármelyik pro szériás gép, mondjuk ezekre a 8 kg-os sonkát is fel lehet pakolni, el fogja vágni szépen, elleben az én gépemmel.

[ Szerkesztve ]

(#49805) peppe79 válasza koxx (#49803) üzenetére


peppe79
(aktív tag)

Nálunk az olcsó szeletelőkkel eddig csak a szívás volt. Az egyiknek kínlódás volt a takarítása, a másiknál meg már egy kis erőkifejtéstől is elmozdult a kocsi, így a lehellet finomra állított pozícióból lett aztán vagy 1.5-2 mm. Jó lenne valami elfogadható áru szeletelő, mert az üzletekben hiába adott a profi géppark; egyszerűen nincs idejük, vagy csak szimplán lusták az eladók, hogy vékonyra szeljék a szalámit, felvágottakat.

(#49806) Teaway válasza Toobee (#49804) üzenetére


Teaway
(veterán)

Még a 700k-s gépen is műanyag a fogaskerekes hajtás...

Nincs itthon csokid??

(#49807) Toobee válasza Teaway (#49806) üzenetére


Toobee
(addikt)

Hát ezt szomorúan hallom. Akkor mit érdemes venni?

(#49808) koxx válasza Toobee (#49807) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Egy jó konyhakést.

Eladó Kingston HyperX Savage 2x8GB DDR4 RAM 2400MHz

(#49809) BB9000 válasza atirag (#49781) üzenetére


BB9000
(tag)

A Bosch WTW85540EU szárítógép lefolyóba bekötésének lépései a leírás 38-40, oldalán vannak. Ha az itt leírt összes lépést pontosan megcsinálod, akkor nem kell foglalkozni a tartály ürítésével. Ha neked nem pont ugyanez a típus van, akkor is érdemes ezt a leírást megnézned, mert nagyon hasonló mindegyiknél ez a művelet.

[ Szerkesztve ]

(#49810) Toobee válasza koxx (#49808) üzenetére


Toobee
(addikt)

Ilyen szeleteket biztosan nem vágsz vele, erre nagy összegben mernék fogadni.

(#49811) BBéci válasza Toobee (#49810) üzenetére


BBéci
(félisten)

Mániának tekintem a fél milliméter vékonyra szeletelést, de elfogadom, nekem is vannak furcsaságaim. A sonkát harapni szeretem, ha vékonyra szeleteltet (feketeerdei és hasonlók) veszek, feltekerem ujjnyi vastagságúra és úgy rágcsálom. Az úgynevezett leheletfinom sonkából 4-5 szeletet teszek egymásra, úgy vágok belőle katonákhoz való darabokat, vagy teszem zsömlébe. Húsvéti sonkából, tarjából szintén ujjnyi vastag szeleteket vágok. Ízlés dolga.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#49812) Pumma válasza Gempas 70 (#49799) üzenetére


Pumma
(veterán)

Ha nem megy a link, akkor valószínűleg már nem érvényes a mostaniakra, alatta is csak a 2009. január és 2011. október között gyártott gáztűzhelyeket írja.
Vannak hasonló, de olcsóbb 4-es szériás(45 és 46-os számozás) mosogatók [link] , és a 6-os széria már lehet(68-as), hogy nem ilyen műanyagos kialakítású, mint ahogy itt írják, hanem nemesacél a belseje, de nem biztos, hogy az ér annyit. Persze te tudod milyet akarsz.
De egy 177cm-es beépíthető hűtőért se adnék 206 ezer Ft-ot, ami még csak nem is No-Frost.

Ha kérdésed van írj privit!

(#49813) Toobee válasza BBéci (#49811) üzenetére


Toobee
(addikt)

Nem próbáltam meg kötelező érvényű megoldásként beállítani ezt, csak a saját vonatkozásomban emeltem ki ezt. Magamnak kerestem/keresem a megfelelő megoldást, de remélem, hogy másnak is érdekes. A mai reggeli bivalymozzarella, paradicsom, sonka vékony szeletekre vágva olíviaolajjal, bazsalikommal, pici sóval és ciabattával volt. Aldis beszerzés volt minden, kivéve a sonka, az házi. Erős füsttel, viszonylag sósan, ebből nekem nem esett volna jól vastagabb szelet ebben a felállásban. A sajtok elég új dolog nekem (trappista vonalon mozgok, mozogtam), az egyik kollégám vezetett be a sajtos világba, bámulatosan jó dolgokat lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#49814) pjen


pjen
(nagyúr)

Szevsztok.Telorol vagyok,nem találom.Hol van az,hogy az egy éves gari akkor is él,ha nem szervíz üzemel be valamit,pediga gari papirra rá van ìrva?Segítsetek már.köszi.

(#49815) Gempas 70 válasza Pumma (#49812) üzenetére


Gempas 70
(aktív tag)

Köszi a választ. Akkor valószínűleg a mostaniakat nem annyira érinti. Viszont hűtőnél nem értem a 177 cm kitérődet.. nem találok magasabbat, az energiaosztály A+ ami olcsóbb, egyedül egy Elux -ot találtam olcsóbban és no frost ban . Ez viszont megfontolandó. Gyakorlatilag mindegy milyen gyártót nézek, az energiaosztályban nem nagyon van 10% eltérés. Innentől márkapreferencia kérdése is, meg az is hozzátartozik a dolghoz, hogy a bosch 7 év garit ad az Elux meg 5 évet.. innentől fejvakarós :)

(#49816) atirag válasza BB9000 (#49809) üzenetére


atirag
(őstag)

Igen ezt megcsináltam .Viszont azt sehol sem írja hogyan tisztítja magát ilyenkor. Mert a tisztítási résznél ezt írja :

"Kondenzvíztartály szűrőjének tisztítása
Utasítás: A kondenzvíztartály szűrője a kondenzvíz megtisztítására szolgál, amelyet a rendszer a szárítógép automatikus tisztításához használ fel."

Na most a kérdés ,hogy ha be van kötve a lefolyóba akkor milyen vízzel tisztítja és az honnan jön és szűrt e.

Mert egyelőre azt gondolom roszabbat teszek ha kivezetem.

(#49817) asdf_ válasza pjen (#49814) üzenetére


asdf_
(addikt)

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

2. § (1) A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.
(2) * A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

Fontos kitetel:
1. § (3) Az e rendelet szerinti jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a vállalkozás az e rendeletben foglaltakon túl további követelményt nem támaszthat a fogyasztóval szemben, kivéve, ha a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem biztosítható és a követelmény teljesítése nem jelent aránytalan terhet a fogyasztó számára.

Amennyiben a jotallasra kotelezett a szakszerviz altali beuzemeles hianya miatt nem kivan gariban foglalkozni egy termekkel, csak ezen teny alapjan lehetosege erre nincs. Ugy tudja csak visszadobni a garis igenyt, ha a beuzemeles vagy a hasznalat szakszerutlen volt, ezt bizonyitani is tudja (pl.0,5-os kabellel bekotott villanytuzhelyben leegett csoki), valamint a jelzett hiba oka erre vezetheto vissza (tehat mondjuk mosogepnel hiaba szakszerutlen a masfel meter magasra vezetett 5 meteres szennyvizcso, ez csak a szivattyu halala eseten veheto elo, egy hibas ajtoretesznel evidens modon nem).
A 151/2003 csak 10e ft feletti, tartos fogyasztasi cikkekre ervenyes (felsorolas: melleklet a rendelet aljan), maganszemely vasarlo eseten.

[ Szerkesztve ]

(#49818) pjen válasza asdf_ (#49817) üzenetére


pjen
(nagyúr)

Köszönöm.

(#49819) Intruder2k5

Üdv!

Urak, engem az érdekelne, hogy a kombinált tűzhelyek elektromos sütő része átlagosan vagy nagyságrendileg tól-ig hány Wattos szokott lenni? Sajnos ahogy nézem ezt az adatot nem szeretik feltüntetni a webshopok, mindenütt csak az van, hogy "A" energiaosztályú, stb.

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#49820) asdf_ válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


asdf_
(addikt)

Letöltesz egy user manualt, és ott lesz. De ha jól rémlik, a csak sütőnek elég a 16 amper, szóval úgy 3.5 kW környéke.

(#49821) tomazin válasza VIPowER (#49777) üzenetére


tomazin
(addikt)

Köszönöm a tippet, nem hittem, hogy ilyen egyszerű a dolog.
Ha más keresné egyszerűbb dolga legyen (ha nem ég rendesen a gáztűzhely):
Tisztítani a fúvókát (arra figyelni, hogy kisebb legyen a tű, mint a lyuk)
Ha valaki cserélni akarja egy videó
#gázrózsa #gáz

[ Szerkesztve ]

(#49822) pjen válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


pjen
(nagyúr)

Az enyém sima sütésnél 2 Kw.

(#49823) Degeczi válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

Én is ezzel kínlódtam pár hónapja...
Érthetetlen, miért nem alap a gyártóknál ilyet specifikálni, hiszen nagyon sok olyan háztartás van, ahol csak 16A érhető el, és nem egyszerű a bővítés.

_asdf: sajnos nem! :( Nézd meg, tölts le egy tetszés szerinti user manualt...
Gyakorlatilag csak a Beko adja meg korrekt módon, h pl. 2 kW a max teljesítményfölvétel, az összes többi márka amit láttam, kizárólag fogyasztási ciklust ad meg (hogy pl. egy átlagos sütés 0.7 kWh) amiből azonban nem derül ki az áramigény. Bezzeg a gázégők teljesítményét megadják, ami kb. senkit sem érdekel.

(#49824) Intruder2k5 válasza Degeczi (#49823) üzenetére

"Bezzeg a gázégők teljesítményét megadják, ami kb. senkit sem érdekel."

Ez így van. Azt már én is tudom, hogy a gázégők 1-2kW körül teljesítenek ,de a sütőkről mindegyik hallgat. Pedig szerintem is alap lenne egy maximális áramfelvételi érték megadása. Aztán az egy másik kérdés, hogy adott esetben a ki/be kapcsolgatás miatt a sütés végére átlagosan ez kevesebb mint a fele lesz, de az elektromos hálózat szempontjából cseppet sem mindegy, hogy mi a max. amivel számolni kell.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel privátban ne keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

(#49825) peppe79 válasza Degeczi (#49823) üzenetére


peppe79
(aktív tag)

2kW? Felfűtéskor is, alsó-felső sütésre állítva, turbógrillel, légkeveréssel? Nem lesz az kevés? Hány wattos fűtőszálak vannak abban a Bekoban?

(#49826) tomtyi válasza Intruder2k5 (#49819) üzenetére


tomtyi
(veterán)

+(#49823) Degeczi
Érdekes, az Elux termékek használatijában tényleg nincs ilyen adat, de a weboldalon van, a sütés és a grillezés külön is. A Boschnál a használatiban is benne van.

乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows

(#49827) Kvardlipot válasza Toobee (#49807) üzenetére


Kvardlipot
(őstag)

Este megnézem milyen gorenje szeletelő van otthon. Olcsó volt, nem mozdul el a kocsi sem. Visz szinte mindent, friss kenyeret, szalámit, kemény sajtot, zöldséget is (bár utóbbira nem sokat használom). Pár éve megvan már. Egyedül azzal nem bír, ha nincs jól kiszáradva a házi kolbász - de ez nem a gép hibája úgy vélem.
Karbantartási igénye annyi merül fel a takarításon kívül, hogy időnként meg kell olajozni a kocsi csúszkáját.

[ Szerkesztve ]

(#49828) pjen válasza peppe79 (#49825) üzenetére


pjen
(nagyúr)

Én multkor beirogattam a Gorenje kombi sütőjének áramfelvételét különböző módokbanl.Saját nem hiteles mérésem szerint a sütő minden fokozatban elmegy 16A ről.Normál alsó felső sütés 2 Kw.Egyébként a kombi tűzhelyek sütője szinte mind villás dugós,a villás dugó pedüg 16A os.Elméletileg nem is vehet fel 16 ampernél többet az összes funkció egyidejű használatánál sem.

(#49829) Degeczi válasza peppe79 (#49825) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

Nem, a leírása szerint 10A-es biztosíték van benne, és nem vesz föl többet 2 kW-nál mérve sem.

pjen: az egy dolog, h belefér-e 16A-be (mert több fázisod van, és a tűzhelyhez vittél egy csak annak fönntartott 16A-t) vagy az egész háztartásnak van annyi! Utóbbi esetben kell maradjon még pár A egyéb berendezéseknek is. Na erre nem gondolnak a gyártók (valóban, a Bosch, AEG esetén én is megtaláltam az alábbiakat, de azok a 3 kW fölötti teljesítménnyel nem használhatóak ilyen helyzetben), és akkor sem specifikálják, ha erre amúgy alkalmasak lennének.

[ Szerkesztve ]

(#49830) pjen válasza Degeczi (#49829) üzenetére


pjen
(nagyúr)

Be kell osztani,ha csak 16 A van.Rengeteg különböző funkció van a sütőn.Nem kell mindent egyszerre használni és valószínűleg értelmetlen is.

(#49831) peppe79 válasza pjen (#49830) üzenetére


peppe79
(aktív tag)

...vagy elgondolkodni egy gáztűzhelyen. Emlékszem, amikor még a szüleimnél éltem a panelban, és nem figyeltünk, hogy egyszerre megy a mosógép, a számítógép (akkoriban még CRT monitor stb), a porszívó, mikró... :N

(#49832) Degeczi válasza peppe79 (#49831) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

Gáztűzhelyből nincs légkeveréses, ami pedig nagyon-nagyon hasznos funkció.

(#49833) peppe79 válasza Degeczi (#49832) üzenetére


peppe79
(aktív tag)

Van belőle, nekünk anno a panelban volt is olyan (Pelgrim), csak épp 2 forintot nem ért.

(#49834) Degeczi válasza peppe79 (#49833) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

Nincs: az említett Pelgrim gyártóját lassan egy évtizede fölszámolták, az aktuális típusok között pedig egyetlen Electroluxot találtam, aminél nem egyértelmű a leírás, de sanszos, h elektromos grillbetéttel megy ez a funkció, ami nem sokat ér (de Pelgrimről is láttam olyan leírást, ami hasonlót említett, akkor pedig érthető a rossz tapasztalatod).
Gondolom gázláng mellett nem igazán jó ötlet erős ventillátort használni, talán ezért.

(#49835) peppe79 válasza Degeczi (#49834) üzenetére


peppe79
(aktív tag)

A gyártót nem számolták fel, csak amikor az ezredfordulón bekebelezte az ATAG csoport, onnantól kezdve még döcögősebbé vált az importja, alkatrészellátása. Nem csoda, hogy a gazdasági válság beálltával aztán - hál istennek - vége is lett a magyarországi tevékenységüknek. A cég eredetlieg holland. Az enyém egy román gyártású csoda volt, és akkoriban (több, mint 15 éve) az egyik legdrágább szabadonálló gáztűzhely: olyan 95 ezer ft körül vettem a MM-ban. Az egyik legrosszabb vételem volt. A légkeverést komolyan gondolták, ha jól emlékszem, pizzasütéstől kezdve egyéb más programokhoz is javasolták. De mondom: két forintot nem ért. A külső burkolatán meg olyan gagyi volt az a selyemmatt szerű festés, hogy az takarításkor felhólyagosodott.

"Electroluxot találtam, aminél nem egyértelmű a leírás, de sanszos, h elektromos grillbetéttel megy ez a funkció, ami nem sokat ér..."

Pedig egyértelműen fogalmaznak:
"Sütőfunkciók: alsó sütés, kiolvasztás, alsósütés + ventilátor, grill + ventilátor, grill, világítás"

A leírásában ott találod a "többfunciós gázégő" (amikor többféle étel készült egy időben) funkció mellett is a ventilátor piktogramját, nem csak a grillnél.

Plusz az energiatakarékosságnál is kiemelik:
"Légkeveréses sütés - amikor lehetséges, a sütőfunkciókat légkeveréssel használja az energiatakarékosság érdekében."

(#49836) Vasy09


Vasy09
(senior tag)

Sziasztok!

Darálós kávéfőzőből van valami ajánlott? Vagy olyan, amit messziről kerüljek el? Philipseket nézegetem. Ezek mennyire jók/ajánlottak?

PS4: Vasy99 X1: Vasy09

(#49837) Degeczi válasza peppe79 (#49835) üzenetére


Degeczi
(nagyúr)

Nem véletlenül írtam, h nem egyértelmű: a leírásában az is ott szerepel, h "villamosenergiafogyasztás légkeveréses sütés mellett 1.9 kWh/ciklus", ami veszett sok: full villanysütős tűzhelyekre ennek a felénél kevesebbet szoktak specifikálni...
(és már megint nem derül ki belőle a teljesítményigény, de ha ilyen nagy a fogyasztás, nyilván nem alacsony az sem. Nesze neked "gázsütő"...)

Akkor a hazai céget számolták föl, nekem tökmindegy, csak az a lényeg, h nem találsz légkeveréses gázsütőt a boltokban.

(#49838) Gömbike válasza Vasy09 (#49836) üzenetére


Gömbike
(tag)

A Philipset nyugodtan megveheted. A Saeco-t felvásárolta, tulajdonképpen Saeco-t vásárolsz, ha veszel egyet.

Nagyon megbízhatóak, persze a rendszeres karbantartás ehhez alap feltétel.

Jó gépeket gyárt még a De Longhi, még jobb a Jura ( ez a háztartási kávéfőző gépek közül a felső szegmens), és a Gaggia. De az tulajdonképpen Saeco, csak átcimkézve.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#49839) Vasy09 válasza Gömbike (#49838) üzenetére


Vasy09
(senior tag)

Köszi! :R :R

Mivel én és a nejem is inkább capuccinózunk, és csak ritkán iszunk expressot, így olyat néznék, amihez van külön tejtároló!? :U
Esetleg max 200-250 ort van valami Best Buy?

PS4: Vasy99 X1: Vasy09

(#49840) whatnot


whatnot
(őstag)

Sziasztok,
vettem egy mosó- és szárítógépet. Szárításkor kissé kellemetlen, középmagas frekvenciájú zaja van. Ez normális?
Videó: [link]

(#49841) Gömbike válasza Vasy09 (#49839) üzenetére


Gömbike
(tag)

Ezek közül bátran választhatsz: [link]

Pl: [link] [link] [link]

Ez egy sokat tudó gép: [link]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.