Hirdetés
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SsPL711
addikt
Sosem volt probléma számomra, hogy melyik funkció mire szolgál és hogyan működik.
Valakivel összetévesztesz.
Pontosan tudom, hogy kell ezeknek működnie, pont ezért indítottam az első hozzászólást ebben a témában, mert nem úgy működött ahogy elvárható lett volna.
Semmilyen nemtetszést nem nyilvánítottam irányodban, csak helyesbítettem. -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Szemüveg nélkül írtam, szóval nézd ezt el nekem, de ha ennyi jött le az egeszből, akkor nincs több hozzáfűznivalóm, főleg azért, mert te voltál aki keverted, nemigazán értetted a kettő összefüggését, különbségét!
Mielőtt nemtetszésed fejeznéd ki, olvasd végig hogy miket írtál.
✌️ -
emerzee
aktív tag
Érdeklődnék, hogy e telefon képernyőjének a széle, le van kerekítve, vagy sarkos? Köszönöm a választ!
-
SsPL711
addikt
Nem WoWifi, hanem VoWifi.
Nincs külön díja, a szolgáltató ugyan olyan tarifával számlázza, mint ha nem wifi hívás lenne. -
peanar
senior tag
válasz
Mikemend
üzenetére
Eddig csak két dolog , most már a wifi is belekeveredett.
Átláthatóság véget megpróbálom leírni leegyszerűsítve, röviden.Wifi:
- nem részletezem, mindenki tudja mi célt szolgálVolte:
- jobb minőségű (van ahol Hd-nak jelzett) hanghívás
- 4G, jobban mondva LTE hálózat szükségeltetik hozzá (ha nincs 4G-LTE /Magyarországon évekkel ezelőtt kilőtték a 3G hálózatot!/ csak 2G, a Volte nem működik
- szolgáltató kapcsolja ki-be, telfon típus függvénye hogy kijelzi vagy sem (valószínű az újabb telefonok mindegyike már kiteszi az ikonját)
- Wowifi bekapcsolásával az ikonja eltűnik szolgáltató felől még bekapcsolva marad (a telefon wifin keresztül bonyolítja le a hívásokat a jobb hanghívas minőség érdekében)Wowifi:
-nem összekeverendő a wifi-vel, bár megfelelő minőségű wifi (adatkapcsolat) kell hozzá
-díszabását szolgáltató határozza meg (passz hogy ha költséggel jár, mennyi az annyi, soha nem vettem igénybe!)
-célja, jobb minőségű hanghívások lebonyolítása gyengébb hálózattal rendelkező (LTE hiányában 2G) településeken, helyeken
-ha jól tudom, segélyhívás nem kezdeményezhető rajta
-bekapcsolásával (amenniban szolgáltató felől engedélyezett és a telefon kijelzi) a Volte hanghívás átvált Wowifi-re (Volte ikon eltűnik amennyiben előtte LTE hálózaton volt a telefon!), telefon (Wo)wifi-n bonyolítja a hanghívásokatHozzátenném hogy nem kioktatás, pusztán segítő szándékkal és a saját tudásom szerinti dolgokat írtam látva hogy kicsit összekeverték eme két "dolgot".
Jobban hozzáértők majd hozzátesznek, vagy elvesznek belőle, de remélem a lényeget meg tudtam ragadni.
✌️ -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Ugyanaz a beállítás, csak különböző helyről érhető el!
Kapcsold ki az egyik helyen és ki lesz a másikon is, vagy be és dettó!
Több ilyen menüpont is van, ami különböző helyről elérhető, de attól még ugyanazt állítod!
Ilyen pl akár a hivasfordítás, mely ugyanonnan elérhető, ahol fel vélted fedezni a wifi-hívás kikapcsolást, de elérhető akár a Honor Ai menüpont alol is (van még pár ilyen!)!Mikemend #5201
Mi van pontosan tiltva és honnan, szolgáltató felől? -
SsPL711
addikt
Ebben a pillanatban találtam rá véletlenül a megoldásra.
Egész más okok miatt kutattam a telefon beállításaiban.Beállítások --> Alkalmazások --> ALKALMAZÁSBEÁLLÍTÁSOK felirat alatt lent szerepelt egy ilyen: Telefonszolgáltatások --> Itt a Wifi Hang engedélyezve volt, kikapcsoltam, eltűnt az állapot sávból a VoLTE ikon
-
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Az a baj, hogy nincs két sim-em amivel tesztelhetném.
Ha mindkettő fizikai és lesz kis időd, vedd ki az egyiket, majd a bentlévővel tesztelj le minden lépést, opciót, lehetőséget!
Ezután csere és a masikkal is.
Ez idő alatt jegyzetelj, jegyezd meg vagy képernyőképezz....ha így külön mindkettő oké, akkor a telefon kezeli le valamiért rosszul a kettőt....ha valamelyiknél kibukik valami és nem pár hete cseréltél simet, akkor javaslok egy sim cserét.
Az hogy miért most jelenítette meg nálad passz, egy biztos, nálam szolgáltató felől évek óta engedélyezve van a Volte és visszamenőleg az utolsó 4 telefonom mindegyike ki is írta/jelezte (lehet hogy még regebbiek is, de ezekre biztosan emlékszem).
Lehet, úgy tudtad engedelyezve van, közben a szolgáltató a napokban babrált vele valamit, mert eddig 💩rá megnyomni a gombot...Te nemigazán tudsz olyat (el)nyomkodni, amitől hirtelen megjelent volna, kivéve ha eddig mindkét kártyád (valamilyen oknál fogva) 2G-n volt, vagy szolgáltató felől volt lelassítva (akár tarifa sajátossága miatti) és most változott valami náluk...
Ezek mind csak találgatások, nézd meg egyenként, aztán szűkítjük a lehetőségeket.
-
SsPL711
addikt
Oké, de akkor azt mi magyarázza, hogy az elsődleges SIM-hez, ami a Telekom, be van állítva a Wifi hívás, folyamatosan 4G-n vagy wifin van, szolgáltatói oldalon engedélyezve van a VoLTE, vagy ha van wifi és az a preferált akkor VoWifi.
De az állapot sávban a VoLTE a kettes SIM-re vonatkozik ahol csak 2G van beállítva, ezért nem is kéne a VolTE ikont mutatnia.
Mióta megvan a telefon nem is mutatta soha ezt a VoLTE jelet, addig amig most nemrég elő nem jött a jel valaminek a hatására. -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Ezen a telefonon nem lehet ki/bekapcsolni a Volte-t (valamelyik régebbi telefonomon menün belül volt rá lehetőség... talán a huawei vagy oneplus, vagy gugli... már nem emlékszem), magyarán ha szolgáltató oldalról aktiv, akkor ha min. 4G van kiválasztva és megfelelő hozzá a térerő is, akkor bármit csinálsz Volte lesz (kivéve persze ha leváltasz 2G-re vagy ha lemondod)!
A Wi-Fi hívást már kibeszéltük ugye, az más. Ha megfelelőek hozzá a körülmények, és az is van preferálva, akkor a hívás átmegy VoWifi-re, de ugyanúgy aktív marad a Volte is (mivel nem kikapcsolható, csak szolgáltató felől), csak a telefon lekezeli az adott beállításokat és azon küldi a hanghívást amit kivalasztottál, vagy amit a körülmények lehetővé tesznek.
Ezért van az, hogy ha Vowifin vagy és megnézed pl a Devcheck appot, ott a hálózat típusa ugyanúgy LTE marad (ha megvannak hozzá a körülmények. LTE hálózaton megy a hanghívás adatként (Volte) a jobb hangminőség miatt.Ha jól értelmezem ez nálad is így működik, viszont azt nem értem, hogy ha leváltasz 2G-re, miért marad LTE-n.
Az is lehet, hogy a sim nem tudja lekezelni, régi vagy csak megfeküdt.
Amíg fizikai simen voltam, olykor olykor nálam is megfeküdt, esim-el még nem tapasztaltam problémát. -
SsPL711
addikt
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Hogyne tartozna a telekom-os sim-hez hívás szolgáltatás, ezt ki mondta, hogy nem tartozik hozzá?
A One szolgáltatóhoz tartozó SIM esetén, nincs bekapcsolva a VoLTE, legalábbis a telefonon az ehhez tartozó menüben, de szerintem a képen, amiket posztoltam, látszik, hogy nincs bekapcsolva.
Ezt a hálózati visszaállítást most kihagyom, mert a wifit meg főleg a Bluetooth-t nem szeretném most gajjravágni.
De, lehet kifogom próbálni a végső megoldás lehet ez lesz,.köszi a tippet
-
Klycsu1991
tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Telekom csak internet szolgáltatást használó SIM esetén azért nincsen volt-e jelzés mert nem tartozik hozzá a hanghívás szolgáltatás. Csak internet szolgáltatás.
One szolgáltatást használó SIM esetén akkor most be van kapcsolva a VoLTE vagy nincs? Voice over LTE. Hívás LTE hálózaton keresztül.
A beállításokon belül a hálózati beállítások visszaállítása volt már?
Ha volte kikapcsolását én ügyfélszolgálaton keresztül végezném telefonon például.
Yettel nélkül például két-három évvel ezelőtt. Kóddal való bekapcsolás nem ment. Hiába jött vissza az sms hogy bekapcsolva. Nem működött. Második alkalommal is elküldve újra visszajött egy sms. Már bekapcsolva volt ez a szolgáltatás állítólag. Telefon újraindítás után se volt jó.
Viszont ügyfélszolgálat azt mondta hogy nincs is bekapcsolva. Bekapcsolta a telefonos ügyintéző. Telefon újraindítása után jó volt. Azóta működik. Fene se érti .....Az pedig hogy 2g hálózatra állítva is volte-n marad. Lehet akár bug. A hálózat visszaállítás pont ezt küszöbölné ki. Illetve telefon újraindítás is lehet segít utána.
De volte kikapcsolása ugyanez végeredményben. Honnan tudok 2g hálózaton megy a hívás hiába 4G mutat internetezés közben. Hívás közben cserébe nincs internet.Esetleg azt lehetne megpróbálni hogy SIM1 hívásra használt kártya. SIM2 foglalt csak internetezésre használt kártya.
-
SsPL711
addikt
Nem volt elég tervszerű a tesztelési metódusom, most nem is akarok vele szórakozni, de majd megpróbálom úgy, hogy, mindig csak egy SIM legyen aktív és úgy, de mára már kiégtem nem csak e miatt, ha holnap lesz lelkierőm akkor csinálok egy normális tesztet. De, érdekes jelenségeket tapasztaltam most.
Igen a 3G-nél rájöttem, hogy az már nincs, a lefedettségi térképen sem lehet már 3G-t választani.
De, 2G eddig minden esetben volt. -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Valami nem baba!
A 3G már lelőtték, addig ok hogy azt kiválasztva nincs térerő, de Csak 2G-n lennie kellene!!
Én ha one-t átállítom 2G-re, minimális késéssel de a Devcheck is átvált és a Hálózat típusánál 2G-t mutat!
Most a nappaliba, közel a routerhez nyomkodom, és full wifi térerő mellett ha bekapcsolom a Wifi hivást és az is a preferált, pár másodperc alatt átvált a Volte VoWifi-re, ha kikapcsolom, vissza.
Ezek szerint az átváltás erősen wifi térerő függő is, mert tegnap, a lakás távolabbi pontjában próbálva (ahogy írtam, vagy nem győztem kivárni, vagy nem tudom...) Wi-Fi hívást bekapcsolva akkor jelent meg a VoWifi kiírás, ha leváltottam 2G-re. -
SsPL711
addikt
SIM1 visszakapcsolva, 2G/3G/4G-re állítva, preferáltan ez a mobil adatot biztosító kártya.
SIM2 2G-n, érdekes most van térerő 2G-n a kettes SIM-nél, de VoLTE a kettes SIM-re érvényes a státusz ikon alapján.
DevCheck LTE+-nak látja mindkét SIM-nél a hálózat típusát.
Wifit bekapcsolva csak annyi változik, hogy a státusz sorban a VoLTE át vált VoWifi-re (2-es SIM-re vonatkoztatva ezt a képességet.) -
SsPL711
addikt
SIM1-es letiltva, SIM2 aktív 2G-re állítva a telefon 4G-nek látja, Wifi Hang kikapcsolva:
DevCheck is LTE+-nak látja.

Kezd magas lenni, hogy mi folyik itt.

-
SsPL711
addikt
Első eset, SIM1-es Telekom, mobilnet biztosító kártya, 2G/3G/4G engedélyezve:

SIM2 One, 2G-re állítva, nincs térerő sem de LTE-nek mondja a DevCheck
Most nincs VoLTE ikon se.
SIM2 3G-n ugyan ez a helyzet. -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Nézd meg pl a DevCheck (zöld ikonban i-betű) appal, ingyenes.
Csekkold egyszerre és külön külön egyik, majd másik sim-et deaktiválva.
Kíváncsi vagyok, hogy mit ír ki. Ha megerősíti a telefont, akkor passz, lehet még a szolgáltató is ludas....
Egy biztos, nálam egy sim-el (one esim) ha 4G-n van, ott a volte, ahogy leváltok 2G-re, eltűnik a felírat! Ha 2G-n bekapcsolom a wifi-hívást, ahol az is a preferált, megjelenik a VoWifi felírat.
Ha külön külön valamelyik kártyád nem így működik, akkor szolgáltatónál kellene kopogtatni.
Ha mindkettő külön "jól viselkedne", azt mondanám, a telefon nem jól kezeli a két sim-et, de ha jól tudom, nem ez a helyzet.
Ha fizikai a sarkallatos sim (és régi) akár egy sim cserével is lehetne próbálkozni.....vagy lehet még egy hálózat beállítás visszaállítást is csinálni (hátha), hátránya hogy felejti az összes tanított wifi-t (lehet Bluetooth is, de azt most nem mondom 100%-ra)
-
SsPL711
addikt
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Mi a szőrszál hasogatás?
Eddig nem volt jelen ez az ikon/jelzés.
Ha egyik kártyán sincs aktiválva a HD hívás akkor is ott az ikon.
Szerintem meg ez egy BUG, feltéve ha a szolgáltatónál nincs bekapcsolva a VoLTE fixen, akármilyen mobilnetre váltok.
De, ezt még nem tudtam még kizárni az egyenletből.Az értesítések különféle módon történő megjelenéseinek, jelzéseinek a leírása sem visz a megoldás irányába, köszönöm.
-
Klycsu1991
tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Attól még igazam volt hogy eltünteti.
Amíg egyik kártyán is aktív lesz a hd hívás és ezzel együtt a hívás közbeni internetezés lehetősége. Addig mutatni is fogja.
Véleményem szerint ez a kategória már szőrszál hasogatás. De ez is csak egy vélemény.
Attól, hogy az állapot sávon az alkalmazások értesítéseinek ikonjait nem fogja mutatni.
Az értesítési sávon megjelenik, a zár képernyőn megjelenik, okosórára irányított értesítések ugyanúgy működnek.... -
SsPL711
addikt
Third party appal nem néztem, de a sim-eket külön-külön letiltottam, igen és a 2-es sim letiltásánál a VoLTE ikon egyből eltűnik.
Viszont ha csak az a sim aktív akkor annak tök mindegy, hogy milyen típusú adatkapcsolat van beállítva és, hogy engedélyezve van-e a wifi hívás illetve az mire van állítva, ezektől függetlenül mutatja a VoLTE ikont. -
SsPL711
addikt
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Azt az egyet kivéve, de az nem opció számomra.
És a problémát nem, nem megoldja, hanem elfedi.
Mondhatni szépség tapasz, nem pedig root cause megoldás. -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Gondolom kikapcsoltad egyik sim-et, majd a másikat és külön külön is tesztelted hogy melyiknél, milyen beàllításnál mikor mit ír ki, mikor írja ki a volte-t.
Azt is feltételezem hogy megnézted egy third party app-al, amely tudja a hálózati infót olvasni, hogy melyik sim-nél mit ír mint hálózat típusa (LTE, LTE+ stb stb). -
SsPL711
addikt
Egyik kapcsolóval se tudom kikapcsolni.
Nem tudja valaki, hogy milyen kód kell a tárcsázóba vagy SMS-ben, hogy a VoLTE a szolgáltatónál legyen kikapcsolva? One-os a SIM kártya.
Telekomnál tudom az SMS kódokat, ott be van kapcsolva mégsem írja, az egyes SIM-hez (ami nálam a telekom), hogy be van kapcsolva. -
SsPL711
addikt
válasz
Klycsu1991
üzenetére
Látom neked is ott van a VoLTE jel.
A másodlagos, SIM2, nálam céges, nem nagyon tudom egyénileg variálni de, azért 2G-nél ne írja már a 2-es SIM-hez, hogy VoLTE.Köszönöm
megnézem ezeket a beállításokat.
Ezeket valóban nem néztem még. -
-
SsPL711
addikt
Bocs, de tudom, hogy mi miért van és, hogy hogyan működik.
Eddig is be volt kapcsolva a wifi hívás és wifi volt a preferált az elsődleges simkártyához, de nem volt VoWifi ikon a felső státusz sávban.
Most viszont van és VoLTE a másodlagos kártyához amihez mobilnet sincs bekapcsolva, mert az elsődleges kártya a mobilnet szolgáltató, ráadásul a másodlagos sim 2G-re van állítva.
Ehhez képest a VoLTE és az alsó indexben a 2-es kártyára írja ezt a funkciót. -
peanar
senior tag
válasz
SsPL711
üzenetére
Szóval, a Wifi hivás beállításánál ez áll:
Ha be van kapcsolva a Wi-Fi hívás, akkor a telefon az Ön beállításaitól és a jelerősségtől függően vagy a Wi-Fi hálózaton, vagy a mobilszolgáltató hálózatán át vezeti a hívásokat. A funkció bekapcsolása előtt tájékozódjon mobilszolgáltatójanál a díjakról és egyéb részletekről.
Magyarán, ha a teló minimum 4G-n van és szolgáltató felől be van kapcsolva a Volte, akkor azt is fogja kiírni (C431 a tárcsázóban is...guglis tárcsázót nem tudom, nekem nem az van). A volte ugye arra a célra szolgál, hogy amennyiben telefonálunk, beszélgetés közben is van (mobil) net, ha a szolgáltató felől nincs aktiválva, beszélgetés közben nincs mobilnet.
Ha be van kapcsolva a Wi-Fi hívás és preferáltként is az van kiválasztva, ez nem azt jelenti hogy egyből átvált nekünk. Gyenge jelnek kell lennie (4G-nél lejjebb...vagy csak türelmesnek, de én nem vártam ki...), vagy a legegyszerűbben előidézhető, ha átváltunk 3G,2G-re. Ezt meglépve a Volte egyből eltűnik, a VoWifi felirat megjelenéséhez kell viszont pár másodperc. Ezután a gyári tárcsázó is a hívás ikonnál már wifi-t ir ki.
Ha visszarakjuk legalább 4G-re és kikapcsoljuk a wifi hívást, visszaáll volte-ra.
Én így tudtam szóra bírni és így is értelmezem a fentebb offként jelölt leírást. -
SsPL711
addikt
Ma szórakoztam a wifi hang, mobil adat beállításokkal, erre a státusz sorba megjelent a VoLTE a kettes sim-hez, amit ráadásul 2G-re állítottam, sehogy se tudom eltűntetni ezt a VoLTE ikont, ez most így normális?
Mindkét sim-nél kikapcsoltam a wifi hívást, de az ikon nem akar eltűnni.
HELP! -
Dino69
aktív tag
Hogy lehet úgy beállítani, hogy csak a wifit használja itthon, mert szerintem e miatt nem tölti a frissítéseket play ről??
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Nálam is jó, de én is jártam így előző verzióknál! Feleségem 200 pro-ja is volt hasonló cipőben.... aztán egyszer csak jó lett!
Ugyan az, playen valamilyen app frissítésnél, frissítettem... aztán mégsem frissítet. Megpróbáltam egymás után még párszor, aztán 💩-rá. Pár nap múlva megint ránéztem, ráböktem a frissítésre és akkor lefutott a frissítés.
Nem kell ennyire rágörcsölni, majd egyszer csak jó lesz😉 -
modflow
veterán
Most meg 60 Mb-os Google play rendszerfrissítés jött.
Remélem ez már nem időutazós... -
-
Kekmen
senior tag
Az OTP banki applikációm már másodjára írja ki, hogy elavultak a biometrikus adatok és csak PIN kóddal engedett belépni. Az első alkalom még a mostani februári frissítés előtt volt. Más is tapasztalt ilyet? Telefon vagy applikáció függő lehet?
-
modflow
veterán
Most jött új biztonsági frissítés Android 16-ra.
-
modflow
veterán
Hát nem tudom, hogy emiatt e, de nézzétek csak ezt a videót.
Nem változott semmi a telón, minden app, beállítás változatlan a korábbiakhoz képest.
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Remélhetőleg javul a helyzet.
Annyira nem 100-as még ez az android 16.
Okosórát viselőként nálam a telefon mindig rezgő módra van állítva, rezeg, csippan az órám, nincs szükség a telefon hangjelzésére.
Ma többször is a kezemben volt a telefon (fizetés előtt, után) és a bejövő értesítéseknél halkan jelzett a telefon, holott csak rezgőre volt allitva, nem kellett volna hangjelzést adnia.
Ez eddig nem tűnt fel, ha a zsebemben van, valószínű meg sem hallom, annyira halkan szólt.
Így nem tudom azt állítani, hogy a mai naptól viselkedik így, azt viszont igen, hogy ma vettem észre. -
modflow
veterán
Na most akkor csináltam egy Wipe Cache törlést.
-
modflow
veterán
Ez a felismerés jó?
Most meg amúgy jó a hangzás.
-
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Ha ezis az új verzió óta 💩 és tényleg nem állítottál el semmit, valamint nem találod meg a megoldást (próbáld ki a fülest másik telóval, vagy ugyanezen telefonon másik forrással) akkor lassan tényleg érik az a reset.....
Ha streaming-et halgatsz, esetleg rooming alatt nincs letiltva, lebutítva a minőség. -
modflow
veterán
Most egy mas kerdes.
A telohoz kaptam egy AM61 fülhallgatót, tök királyunk szólt. Most meg semmi basszus, szarul tompán szól.Itt mi állíthatódott el?
-
n0is3es
aktív tag
-
modflow
veterán
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Ez így ilyen formában teljesen jó.
Igen, ugrál, változik, de nem tudom hogy az előző képnél hogy kaptad pont úgy el, hogy az összes magasan ment.
Írtam is, hogy nem tudom miket futtattál a háttérben...minden esetre figyeld, amíg nincs meg egyértelműen a hiba oka, addig csak találgatunk a kapott infók alapján.Ami feltűnt az előző képhez képest, hogy itt nincs hálózaton a telefon (repcsi üzemmód), ez is lehet a most normál működés okozója, de mint ahogy az előbb írtam, csak találgatunk.
Playen vannak benchmark appok (legalább is régen voltak), amik igencsak megdolgozzák a procit melegedést keltve, akár pár ilyen lefuttatásával is lehet próbálkozni, hogy előidezhető e az a bizonyos reboot.
-
SsPL711
addikt
To see running processes on Android, enable Developer Options by tapping Build Number seven times in Settings > About Phone. Then, go to Settings > System > Developer Options > Running services to view active apps, background services, and RAM usage.
-
peanar
senior tag
és modflow
A pár lehetőség közül lehet akár az is, azért is kérdeztem hogy nem merül e jobban a telefon.
Ha valami oknál fogva (akár egy app) folyamatos a magas órajel a cpu-knál, ez okozhat huzamosabb ideig magas hőmérsékletet (+ az ottani melegebb idő), melyre a rendszer egy gyors reboot-al reagál.Ez így türelem játék sajnos amíg nincs logfájl olvasva, vagy egy wipe cache, vagy ha az sem segít, akkor wipe data....azaz amíg haza nem ért a kolléga.
OnePlus-al jártam én is így, szerencsémre csak pár napos volt a telefon, amiről kellett, volt mentés így nem fájt annyira a wipe data és a fél napot rászánt mindent újra beállítás.
Merült a telefon, jobban mint kellett volna, ránéztem a cpu-kra és két mag folyamatosan pörgött, valamelyik appnak köszönhetően.
Idő hiányában nem kerestem az okát, ment a teljes gyalulás, majd minden újra beállítása és megjavult a telefon.Ritkán, de sajnos van ilyen.
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Nehéz így mit mondani, normál körülményekhez képest magas, 41° az akksi hőmérséklete, de nem tudni mennyire hajtottad előtte, vagy éppen hány fok volt az adott pillanatban, sütötte e a telót a nap, előtte töltőn volt e stb.stb.
Ami még furcsa, bár szintén nem tudom, hogy mik futkorásztak a háttérben főleg újraindulás után, de az összes cpu eléggé pörög, szinte vagy közel maxon.
Értem én, hogy folyamatosan ugrál, de pont úgy elkapni képernyő készítés során, hogy mindegyik ennyire zakatol.... hát nem tudom.Alkalom adtán, de ne csak újraindulás után nézzél rá a devcheck főképernyőjére!
Hőmérséklet és cpu-k, mit mutatnak.Nem merül érezhetően gyorsabban a telefon?
-
modflow
veterán
Ma egyszer indult újra, utána ezt mutatta:
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Bocsi, ezeket nem néztem....
Akkor eserleg minden olyan alkalmazásnak amit nem használsz (ott kint) kapcsold ki a háttérben való futását valamint az autómatikus és másodlagos indítást és lödd ki a háttérből, ezzel is megadva a telefon használatának az esélyét.
Ha nem a kezdetektől csinálja (android 16), akkor van rá esély hogy valamelyik alkalmazás a ludas, akár a playről való balul sikerült frissítés után.
(nálam nemrég a Kréta alkalmazással volt gond, igaz, nem rebootolta a telót, de az app indítás után Fc-zet, alkalmazás törlése majd újratelepítése megoldotta).Nálam ki is van kapcsolva a playnél az automata frissítés (pont az ilyenek miatt) és a fontos, vagy a gyakran használt appoknál frissítés előtt mindig csinálok biztonsági mentést, ha netán frissítés után beütne a krach.
Volt pl olyan is, hogy a kincstár appba nem lehetett bejelentkezni, csak olyan telókon, melyek gyári billentyűzettel rendelkeztek.Honorék ugye nem, sem a gugli, sem pedig a Swiftkey (amiket én hasznalok) nem volt engedélyezett.
Persze egy idő után javították, de addig na...Ha még nem csináltál, érdemes megpróbálni egy wipe cache-t, ha már igen, akkor sem árt még egy, hátha.
-
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Lehet egy hibás app is. Megoldás, jobban mondva próbálkozás lehet a gyakran használt appok törlése majd újra telepítése.
Megnézheted hogy mely alkalmazásoknak van megadva az engedély, hogy fusson a háttérben valamint automatikusan és másodlagosan (más app által) indulhasson.
Első sorban ezek háza táján keresném a hibát a gyakran használt alkalmazások mellett.Adb-vel biztos lefuttatható, olvasható a logfájl ha aktiválva van a fejlesztői lehetőség és be van kapcsolva az usb hibakeresés (neten biztos le van írva a hozzá szükséges parancssor).
Most rákeresve harmadik féltől származó appra ezt találtam:
Telepítsen egy logcat olvasót a Google Play Áruházból, például a "Logcat Reader" vagy "aLogCat" alkalmazást. Ezek megmutatják a rendszer valós idejű naplóit
Nem ismerem, nem használtam ezeket, de egy próbát megér.Ha már mindent megpróbáltál amit tudtál, lehetett és nincs meg a megoldás, akkor én is a gyári beállítások visszaállítását ajánlom, mielőtt végleg leírnád a telefont!
Ha már csak ez marad, fontos hogy a hadművelet előtt jelentkezzél ki az összes gugli fiókodból és töröld!
Volt honor telefon, melynél ezen lépések kihagyása reset után letíltott, sok bosszuságot, kellemetlenséget és utána járást okozva a felhasználójának (ha jól emlékszem, honorék tudták csak helyre hozni). -
modflow
veterán
Itt mobilon nincs valami naplózó APP, mint pc-n?
Amiből látni a mobilos "kékhalált"? -
modflow
veterán
Ja az akksi hőmérsékletét látom, azt hittem a cpu-t kell nézni.
Nekem már az A15 is csinált ilyet. Károk ellenőrzésekre, és fotó dokumentációt is csinálok és hopp egyszer csak honor indító képernyő, és egymás után anno többször eljátszotta, pedig akkor csak fotóztam. Nyár volt akkor is.
Viszont fura volt, mert sim kódot ilyenkor sose kért csak a telefon kódot. -
peanar
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Már az induló képernyőn (irányítópult) a cpu-k alatt ott van infó az aksiról, ott is mutatja hogy hány fokos, de ha nem latod, ráböksz az aksi felíratra és a felugró ablakban szintén látni, vagy ha fent az irányítópult-ot balra lapozod és kiválasztod az akkumulátor lehetőséget, itt is látsz infót az aksiról!
Ha az aksi is már nagyoneleg hőmérsékletet mutat, a cpu-k még melegebbek, ilyenkor lelassítja a rendszert, kimelve a cpukat.
Lehet a 16-nnál ez egy bug, hogy újra indítja a telefont, de az is lehet hogy tényleg annyira felmelegszik, hogy kifagy (pillanatok leforgása alatt) és emiatt rebootol a rendszer.
Biztos vannak más monitorozó appok is, nekem ez van telepítve, azért tudtam ezt javasolni.
Nézd át, én annyira nem melyültem bele, lehet tudja a procik hőmérsékletét is, bár ez az ingyenes verzió.A tárhelynél a Ram-ra gondoltam (12GB), bocsi, nem fogalmaztam pontosan!
Azt is tudod nézni a dev-el
Szerintem 12GB-t nehéz kiakasztani, és ha megközelíti, biztos a rendszer (ha valami nem sikerült félre az új zverzsönben) elkezdi bezárni az appokat, de ki tudja, meg kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Jövedelem
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 12GB DeepCool CC560 CoolerMaster 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

HELP!