Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206899 üzenetére
Eljött mindennek az ideje egyszerre? Melyik lánctányért kell cserélned? Deore sort/láncot vásárolsz? Szerintem néha nem is árt kissé más kiosztást is kipróbálni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206897 üzenetére
Köszi! Gyorsan be is rendeltem mindent, nem mertem kivárni a black fridayt, mert hónapok (!) óta nem volt még ilyen, hogy minden legyen raktáron ami kell. Pedig egyszerű dolgokra volt most szükségem, pl. lánc, fogaskoszorú, lánctányér, váltógörgő .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206896 üzenetére
Menni fog faxán ne félj. ...mikor 3 tányérom volt elől olyant kerestem volna mely 14, vagy 15 foggal kezdődik...csak olyan nincs.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, vennék 11-34T fogaskoszorót, de csak 11-36T és 12-36T van raktáron, de a 11-36T kiosztása nem tetszik. Szerintetek a 12-36T-t is gond nélkül kezelné a váltó? A 36T-t biztosan viszi, de a 11 helyett 12T ugy-e nem okoz semmi galibát?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz sebgutkopf #206892 üzenetére
Rendesen küldted neki, 0:22-nél lévő ugrásnál nekem szerintem lefőne a kávé (:
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #206893 üzenetére
Áh, jó géppel, meg főleg teleszkóppal hatalmasat ugrik a biztonságérzet és a használhatósága a bringáknak, menne az neked is. Nem olyan vészes.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Real_Necro #206891 üzenetére
Szerintem jó választás, a súlya is meglepően kicsi.
#206892sebgutkopf...bezs@rás mennyire élvezed! Könnyűnek tűnik így nézni, de nekem, akinek mondjuk bringája sem alkalmas erre, de nem is ugrott soha, biztos egy egyugrásos menet lenne.🤭
-
sebgutkopf
őstag
Hétvégén a levél, takony, csúszás miatt én se merészkedtem az erdőbe. Ja beálltam a punci sorba
Helyette famentesebb helyen teszteltem bringán a hero10-et [link] -
Real_Necro
veterán
válasz Hasaggymeg #206886 üzenetére
Ha megérkezik, ezt nézem meg holnap: [link]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
sebgutkopf
őstag
válasz varsam #206725 üzenetére
A levehető állvédő önmagában nem feltétlen gyengébb nekem inkább a gyakorlati oldalával kapcsolatban vannak fenntartásaim. Mennyire életszerű, hogy egy menet során mondjuk 4x leveszed - visszateszed.
Én biztosan lusta lennék ezzel szórakozni, ha meg csak egyik módban használom, akkor az nagyjából annyi, hogy induláskor eldöntöm milyen sisakot veszek fel aznap.A 100% protektorból igen az összes védő betét kivehető mosáshoz.
Gyűrni max akkor tudod, ha viveszed belőle a gerinc és a mellkas védőt, amik a súly jelentős részét is adják, a váll és könyök kisebbek. Kisebb háti esetében az elpakolását nem tartom reális lehetőségnek. Egy közepes, vagy nagyobb hátiban mell és hátvédő nélkül még beleférhet mint váll és könyökvédő (a hátat mondjuk védi a zsák is).
Egyébként súlyban amikor még megvolt az oneal stv-m az volt a legkönnyebb, mivel annak a mell és hátvédője nem kivehető talán szivacsos betét lehetett (nem volt CE védelmi minősítése, csak a váll és könyökvédő volt minősítve level 1 váll és level 2 könyök volt). Az oneal féle IPX betétek súlyra talán könnyebbek, igaz kevésbé tud szellőzni.Méretben ökölszemályként ugyanazt érdemes ezekből venni mint amit pólóból és mezből is is vennél (feltéve ha konfekció ruhából helyes méretet hordasz - vannak akik túl lezserek, mások meg imádják, ha nagyon feszül). Nagyobbat semmiképpen, ezeknek eleve van egy kompressziós hatása és pont attól maradnak a helyükön a betétek eséskor. Ha nagyon komfortos és laza, akkor elfordulna, és semmit se érnek.
Egy mai rugalmas mez pedig ma már simán rámegy ezekre úgy, hogy nem kell nagyobb méretet venni belőlük. A fox titan-nál nekem M-es volt a protektor és L-es mezt tudtam ráhúzni. A 100%-nál már simán rámegy az M-es mez, igaz a stabilitásért itt S-es protektort vettem. -
bszg@
tag
válasz xy.zsolt #206881 üzenetére
4 éve, bőven 50 felett egy karbon villás alu kerékpárral kapcsolódtam be az outizás világába. 2-3 év alatt eljutottam odáig, hogy minden utam után úgy akasztottam fel, hogy nem veszem le onnan, csak, ha Ausztriába megyek. Aztán pár nap múlva mindig meggondoltam.
Idén karbon, 28 mm, 6 bar, megváltozott az életem. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Real_Necro #206885 üzenetére
Végül melyikre esett a választás?
-
Real_Necro
veterán
Remélem holnapra megérkezik Ausztriából a bringa és meg tudom nézni. A merev villát - ha nem jön be - gondolom le tudom később is cserélni, mint ahogy egy belépő szintű teleszkópot is szükség esetén ha érdemes. Szóval elindulni gondolom jó, aztán ha fejleszteni szeretném, vehetek rá valami komolyabbat.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #206881 üzenetére
Rendszeresen bringázónál nem is nagyon hallasz vesekőről, még homok formájában kirázódik a veséből.
-
RexpecT
addikt
válasz szimpláncsak #206873 üzenetére
Ezek az alföldi jó kis homokos erdők nem sok embernek ízlenének.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206880 üzenetére
. Azt, hogy bármelyik merev villa mennyit tud függőleges irányba rugózni, hááát...nem tudom.
tippre annyit, de guminyomással többet lehet segíteni a problémán. + a tárcsafékes villának merevebbnek kell lennie.a régi hajlított, felnifékes acél villák azok vsz elég hajlékonyak tudnak lenni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
xy.zsolt
őstag
válasz parkr #206876 üzenetére
Én 5éve full alu Triban-nal, 23as 10bar-ra fújt gumikkal kezdtem Akkor még fogalmam sem volt még mi merre az outi fronton....néztem a Giro-t és kedvet kaptam az outihoz és gyors vettem egy alap/fapados modellt. (75k-ért)
Itt jobbak az utak (pláne az osztrák oldalon) de még így is csoda, hogy nem verte le a vesémet a 70kg-os súlyommal és hogy kitartottam az outi-zás mellet...pláne, hogy a váz is túl nagy volt[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #206877 üzenetére
Én most is olyanban tolom...azt írja rajta...run now! (fus(s)most)
SpaceJam...volt nekem a kilencvenes években az országútimon valami alu villa, talán Colnago, mellyel itt ereszkedtem ezerrel majd minden munkanapon (akkor még végig macskaköves volt) és mely talán 5 cm-t is rugózott előre hátra miközben fékeztem az első kereket a rázós úton. Azt, hogy bármelyik merev villa mennyit tud függőleges irányba rugózni, hááát...nem tudom. Néhány mm-t?
[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #206875 üzenetére
Nekem ugyanezek az élmények voltak... De ez gumifüggő. Ha belefér a 35-ös a vázba, akkor már egészen más a helyzet. Nálam ez volt a megoldás (igaz, új gépen, ami hibrid, nem teljesen outi). A karbon villa meg kötelező. Én aluról váltottam... az az ördög villája.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
szimpláncsak
tag
Lesz softshell futonadrag a Lidl-ben 3599ft-ért. Egy próbát megérhet ennyiért. Szerintem ha szűk a szára bringás nadrágnak is jó lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
bardi
senior tag
válasz Hasaggymeg #206847 üzenetére
Az outi egy igazi szenvedés volt nekem rosszabb aszfalton, hiába a karbon villa, kirázta a lelkem a csuklómon keresztül, a retro monti az ezer éves kikeményedett 2 colos gumival, és acél villával fényévekkel jobb. Próbáltam olcsó RS rugós villát, ha két kilóval lenne nehezebb, mint egy karbon villa, akkor is azt tenném montiba...
'92 Honda VFR 750
-
félisten
Állítólag a strava black friday-on szokott akciózni 30%-ot, ha valakit érint, akkor készüljön rá.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #206864 üzenetére
Úgy volt megyünk oda esküvőre és maradunk vagy 2 hetet. Aztán a pár lefújta az esküvőt... . De jövőben még van esély rá, hogy elmenjek bringázni Csákvár környékére, van ott egy ismerős, akihez a családunk gyakran jár.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz szimpláncsak #206862 üzenetére
Jövőre majd összehozhatunk egy közös biciklizést, jó kis helynek néz ki.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #206861 üzenetére
...vagy egy hybrid crossover... na aki ezeken mind el tud igazodni...
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #206862 üzenetére
Jól néz ki, remélem egyszer eljutok oda is bringázni.
-
szimpláncsak
tag
válasz Hasaggymeg #206860 üzenetére
jjeahh:
Ez Lillafüreden van. A szemközti szikla fehér-kő. Szent István lápa a neve, ha jól tudom. Szeretem ezt a helyet, ennek ellenére régen votlam már itt. Vagy Lillafüredről lehet felmenni egy szerpentines erdei úton a Vesszős-volgy mellett vagy a javorkuti útról lehet még feljönni. Nem vezet ide turista út így viszonylag kevesen ismerik ott van KB ahol bekereteztem.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #206858 üzenetére
Találtam még egy white bikes-t:
Mondjuk lényegesen olcsóbban, viszont ez 56cm-es vázzal van írva, a korábbi 22"-al... Ha a kormánynál nézzük, van méretbeli eltérés, a korábbi nagyobb, szóval még jó is lehet.
Szerk: közben leesett, az egyik mtb, a másik nem.
A régi hirdetés kibővült:
FRAMESET
FRAME
AlloyWEIGHT W/O PEDALS
11.8 kgDRIVETRAIN
SHIFTERS
Shimano Alivio SL-M4000FRONT DERAILLEUR
Shimano Acera FD-T3000REAR DERAILLEUR
Shimano XT RD-M771SGSCASSETTE
Shimano CS-HG400-9, 11-32TCHAIN
KMC HG-53CRANKSET
Shimano FC-T4010, 48x36x26T, 175mm, w/CGCOMPONENTS
HEADSET
White Alloy S.B. (680mm, 10 degree backsweep)GRIPS
Proplam HY-610STEM
White, EXT:90mm, 6 Degree riseSEATPOST
27.2x350mm White AlloySADDLE
Selle Italia Q-BikBRAKES
Shimano BR-M315BRAKE LEVERS
Shimano BL-M315BOTTOM BRACKET
Shimano BB-ES300WHEELS
RIMS
Jalco Disc X320 32H Double WallHUBS
Shimano TX505SPOKES
SR15 Black w/white spokes at valve - Brass nipplesTIRES
Innova IA-2209 700x40C[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #206854 üzenetére
Itt a Tar kőről nézel a Három kő felé? A nadrág meg nem annak jó 5-10°C körül aki nyomja mint állat, hanem a mugliknak akik zasszonyostú sétabringáznak.
ZolkoW... jól látom, hogy a nemváltó műtéteket népszerűsíted?! 🧐😆😆😆
-
jjeahh
nagyúr
válasz szimpláncsak #206854 üzenetére
Menő hely, hol van?
-
Real_Necro
veterán
válasz ZolkoW #206856 üzenetére
Ebből a táblázatból indultam ki, ami összefoglalóban van: [link]
190cm magassághoz keresek, a mért belső lábhossz ~88cm.
Most a nem régen linkelt [link] darabot szerintem megnézem, de még a tulaj szerint Ausztriában van.
-
ZolkoW
őstag
válasz Real_Necro #206848 üzenetére
Csak élig-meddig követem, mit is keresel, de ha MTB, akkor vigyázz a 20-22 colos nyeregcsövekkel, mert könnyen fennakad az ember terepen. Nem véletlenül alakult úgy, hogy ugyankkora testméretekhez aszfaltra jó az oldszkúlabb 20"-os váz, de MTB ágon már rég inkább 17-18"-os nyeregvázcsőhöz tartozik olyan vázhossz, ami egy 180 centis embernek frankó. Most nem emlékszem, 178, vagy 188 centit írtál-e, mintha az utóbbi rémlene.
Szóval trekkingből okés lehet a 20" körüli, montiból meg akkor inkább kisebb, de ahogy Hasaggymeg is már mondta, a váz hossza sokkal mérvadóbb, a tágabban vett kényelemhez tartozik, hogy ne legyen a túra vége a rögtönzött nemváltó műtét.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
addikt
válasz zsocy #206853 üzenetére
Azt néztem, megvan rá a kereslet. Múltkor valahol láttam még egy santa cruz is felkerült.. Jövőre meglátom, hogy miként alakul a helyzet és ha úgy van piacra dobom a sajátomat próba gyanánt. Persze látni kell mit lehet a használt bringákból behúzni, mert szerintem a covid miatt a bolti készletek megint seperc alatt el fognak tűnni..
szimpláncsak: látom a terep az tényleg terep volt, beavatási szertartás pipa a cipellőnek
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
szimpláncsak
tag
Hétvégén sikerült megvennem az új cipőt. Szép kártyával. Két cipő között vaciláltam NW spike 2 és NW origin 2. 4 ezer Ft volt a különbség. Előben nem is volt kérdés, hogy az origin 2-t veszem. Sosem vettem még utcai cipőt sem ennyiért, pedig az akciós 27e Ft még olcsó is. Mondjuk teljesen átfordultam az utóbbi 4-5 évben, mert lassan lesz@rom hogy milyen az utcai holmim (inkább elengedtem, hogy "márkásat" vegyek) ellenben a túra, futó, bicajos cucc nézzen ki jól .
Nem akarnám összehasonlítani a dekással mert sem árban sem felhasználási területre nem egy kategória. Még kicsit állítgatni kell a stoplit, de úgy néz ki, hogy megszűnt a térdfájós probléma. Tegnap mentem egy országútis kört, ma meg felavattam terepen
Ja a dekás st 500 nadrág a mai 8fokban rohadt meleg volt, bele is izzadtam. Szóval az a honlapon szereplő 5 - 15 fok között elég hülyeség. 15 fokban ebben szétizzadod magad még síkon is, nem hogy emelkedőn.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz Tyler Durden #206852 üzenetére
Túlárazott, az nem is kétség, csak egyre jobb gépeket is eladnak mostanában. Néha pedig beesik valami ami jó is és reális áron is van, de azt hamar eladják, nincs idő gondolkodni rajta.
Én pl. még az egész Covid agybaj előtt vettem egy vadi új Kellys Cliff 90-et 110-ért. Ezek most használtban is többért mennek el. Olyan túlárazott minden hogy az nem igaz.
-
addikt
válasz zsocy #206851 üzenetére
Én nézegettem a mostani felhozatalt, de olyan hűdejó dealt nem találtam. Az enyémre nyár végén pont amiatt csaptam le, mert szerintem nagyon jó áron volt, közelében sem láttam azóta ilyen áron, ilyen felszereltség bringát. Persze lehet kifogtam az aranyhalat, vagy a jelenlegi kínálat túlárazott..
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz Hasaggymeg #206849 üzenetére
Szerintem igen, mindenki megvette a bringát akár kellett neki akár nem, aztán 100 km után rájött hogy mégsem neki való. Plusz itt a téli holtszezon, sokan eladják ilyenkor a bringát mint a kabriót.
Nemrég volt fent egy full karbon Bianchi Intenso 350 körül, majdnem új, na arra én is majdnem ráírtam hogy megveszem, de szerencsére elvitték hamarabb -
Real_Necro
veterán
válasz Hasaggymeg #206849 üzenetére
Ennek én csak örülök. Mondjuk napi több órát böngészgetek, közben valami talán ragad is rám. :)
Kollégámnak mutattam a merev villást, már hívni akar erdőbe tekerni. :D„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Real_Necro #206848 üzenetére
Meglepően sokat találsz, nem gondoltam volna! 🤔 Máris lecsengett volna a covibringázás és megy a levesbe (értsd apróra) az összes hirtelen felindulásból vásárolt kerékpár?
-
Real_Necro
veterán
Meg fogja nézni pontosan a méretet, max leméretem vele vagy szerdán személyesen megnézem, kinyomtatom a táblázatot és az alapján belövöm melyik.
Még ez is szem előtt van, igyekszem kicsit közelebbit keresni, nem akarok feleslegesen üzemanyagot égetni.
[link]„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsocy #206846 üzenetére
Elterjedt nézet (szinte inkább már közhely), hogy inkább (karbon, vagy más) merev villa mint valami olcsó teleszkóp...bár az XCT meg hasonlókról talán még én is így gondolom, de bármi kicsit jobb, amúgy meg még mindig alsó kategóriás telóról már nem...nincs az a hiper-szuper karbon villa mely jobban csillapítana nekem egy alap rugós, rendesen karbantartott ezért szépen mozgó telónál, még ha az fél kilóval, kilóval nehezebb is...én terepen legfeljebb Fatbike-on viselnék el merevet elől. A karbon villa csillapítását meg szerintem inkább hagyjuk a mérőműszerekre, mert, hogy azt élő ember vakteszten meg nem érezné, arra mérget veszek. ...szerény véleményem szerint nagyságrendekkel többet csillapít a gumi, a kerék , bandázs, de még egy párnázottabb kesztyű is mint az élére állított, vagyis hosszirányában az karbon villa.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz Real_Necro #206844 üzenetére
Egyáltalán nem gond a lightos terep a merev villának, az egész gravel bringa mizéria erre épül Szerintem egy ipari hulladék 63mm rugóutas sárnehéz telót sokkal rosszabb cipelni mint egy karbon merev villát.
Ha meg tényleg hegyre akarsz menni akkor tényleg montit kell venni, abból is van vagy 50 féle alcsoport, jjeahh tudja az összeset hogy XC meg all mountain meg enduro, nekem ez már kicsit kínai.A White-on amúgy látszik hogy nagy, a fejcsőnél lehet kiszúrni szerintem, meg hogy (számomra, másnak biztos pont ez tetszik) aránytalan lesz a formája a mérete miatt.
De ezeket nem szabad csak képek és adatok alapján eldönteni, rá kell ülni mert ezer dolog lehet ami jóvá vagy rosszá teszi a geot neked.jjeahh, épp most montisítom a cross bringám, persze csak budget szinten, a telót már cseréltem 100mm rugósra, gumi, kormány, stucni, stb, és most várom az 1x hajtásom kínából. Használható lett szerintem, mentem is vele, de persze én is tudom hogy ez így nem az igazi még. Viszont ezt nem veszi észre az asszony, az új bringát meg egyből kiszúrná, szóval a béke érdekében marad ez a módszer
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Real_Necro #206841 üzenetére
Ha a felső cső hosszát nézem, akkor ezeknek ez a 3 méret van, vagyis az M, az máshol az XL...méreteket nézd cm-ben, ne a hozzárendelt betűket. A montik fejcső szöge <70°, láncvilla rövidebb (ez nem mindig), nyeregcső váz rövidebb (jobban lejt a felső cső, vagyis kisebb az átlépőmagasság), homlokcső rövidebb és leginkább kúpos az alulról érkező nagyobb terhelés elnyelése szétosztása végett, nagyobb a hely a villák között a gumiknak. Felszereltségük a keményebb, szélesebb peremű kerékszett, erősebb rugójú hátsó váltó, erősebb fékrendszer, szélesebb kormány (>700mm) és főleg az erősebb, komolyabb első (esetleg hátsó) rugózás. Kábé ez jut hirtelen eszembe...
jjeahh...naaa, jobb vagy te ennél geóból!
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz zsocy #206842 üzenetére
A white méretezésével van bajom. Azt írja 22", de nemzetközi oldalon csak M-ig van, osztákoknál meg csak 21 meg 23".
Később megnézi pontosan.
Szerdán meg pont szomszéd településen leszek és hazafele üres lesz csomi. Még akár jó is lehet.
A merev villának remélem egy kis terep azért nem gond. Pl be az erdőbe viszonylag egyenes földúton.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Real_Necro #206840 üzenetére
Mindkettő crosstrekking-fitness, mtb-n talán a legszembetűnőbb dolgok a sokkal szélesebb gumi és minimum 100mm teleszkóp rugóút. De amúgy szerintem egy mtb-t lehet "trekkingesíteni", egy trekkingből viszont monti sosem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Leginkább a teleszkópból (trekking-cross trekking, bár ne lenne rajta semmi kategória, MTB minimum 100mm út, sokszor levegős teló) és szerintem a váz geo-ból lehet megmondani hogy MTB. A rászerelt egyéb alkatrészekből már ritkábban, ezeken is amit linkeltél teljesen jó cuccok vannak.
Valahogy látszik rajta na, a modern MTB lapos, hosszú, ránézel és már mennél is fel a hegyre
Ezek amiket most linkeltél cross és fitness bringák, a Speci cross, a White az fitness.
Bár nem tetszik az a fura ív a felső csövében, ezt a White-ot megnézném mert nagyon jól fel van szerelve és végre egy normális merev villa van rajta.
A Speci is jó, de azt inkább a neve adja majd el. -
Real_Necro
veterán
Megtaláltam az elsőt, csak L-XL-re nincs semmi adat.
-
Real_Necro
veterán
Laikus kérdés, de pontosan honnan tudom megállapítani, hogy egy bringa mtb vagy trekking kategória?
Nem régen került fel ez marketplacera. Gondolom inkább aszfaltra való, akkor meg a 22" kicsi.
Továbbá találtam egy XL-es vázzal szerelt Specialized Crosstrailt, de a leírás mintha nem lenne pariban a képekkel:
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz venember83 #206838 üzenetére
...lemaradtam. Pfúj, de ocsmány az a kerékpár, mikor rápillantottam hirtelen az volt az érzésem egy törött, balesetes kerékpárt akarsz mutatni...a Cannondale nem először viszi túlzásba ezt az erőltetett "egyediséget". Jah és 30 (első) év Marosvásárhelyen éppen elég volt, hogy emlékezzek a patentfogóra is.
Ami a bowdent illeti, ha becsípéskor picit ráfeszítesz a váltóra a rugója ellenében így csúsztatva kissé fentebb a bowdent a csapdában, pont azt az eredményt éred el mintha kombinált fogóval erősebben megfeszítenéd. Persze kicsi macerásabb mert ujjaid közé szorítva húzod bowdent közvetlenül a becsípés mellett, közben meg ellentartasz, hogy a rugó ellenében végzett mozgatás után ne csúszhasson vissza, majd jól nyakon csíped a csavarral. ...érzéssel a fogó sem rossz, de azzal tönkreteheted a kábel végét, lehúzhatod róla a zárókupakot, stb.
Szerk. ja és én nem szoktam egyből megbikázni, először csak annyira, hogy ne csússzon meg, de rápróbálhassak, mert az a szorítás ott eléggé sz@rrágyötri a bowdent és elég kínos ha majd esetleg éppen az az elhamarkodottan megbikázott, ezért szétlapított szakasz kerül a terhelt részre. Utána, ha már biztos, persze megbikázom mert az meglehetősen sz@r ha megcsúszik, nemcsak váltásod megy el a francba, de tönkremehet a bowdened vége is...annak meg pont elég ha le kell vágni és ezért akár csak egyik vége is rövidebb mint kellene.[ Szerkesztve ]
-
-
RexpecT
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz RexpecT #206834 üzenetére
Gratula, szép bringa és mintha az a láncvilla sem lenne már éppen annyira dekatlonosan megtörve.
Ami a hibákat illeti...az imbolygást ne nézd, az agy megmunkálási pontosságával függ össze, javíthatatlan és nincs jelentősége, tiednél 3x drágább kerekeknél is tapasztalható.
Az, hogy a láncod elől kicsi/hátul kicsi teljesen keresztbe váltva beleér a nagyobbik tányérba a láncvonalnak köszönhető, ami egy 2-3 mm-es hézagoló gyűrűvel a jobboldali középcsapágy alatt (talán kisebb nincs is ) mely kintebb hozza annyival a láncvonalat orvosolható lenne, ugyanakkor úgy keresztbe váltani tényleg marhaság, még ha téged idegesít is, hogy azt már nem viseli ezzel a beállítással.
Az első váltónál válts a kicsire, tekerd be koppra a(z összes) feszítőcsavart, tekerd vissza onnan 1-1,5 teljes fordulatot, majd úgy csípd újra a bovdent, amit amúgy nem kell fogóval húzni, elég kézzel megfeszíteni majd megcsípni...onnan majd tudod feszíteni tovább, de lazítani is ha éppen azt kell."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
venember83
nagyúr
Nincs új a nap alatt. Első generációs Scalpel 650B-s gravelként. Pfej...
RexpecT:
A hátsó sor kicsit inog, videó itt: - nem érdemes foglalkozni vele, a Shimano agyak gyakori betegsége.
Ha elől a kis tányéron(34t) vagyok, illetve hátul is(11t) - Ne válts keresztbe, illetlenség a lánccal szemben, hamarabb elkopik, nem optimális stb.
Gondolom egy fogóval fogjam meg a végét, és úgy húzzam rá a bowden leszórító csavart. - Igen, egy fogóval kell húzni a bovdenen a rögzítőcsavar megengedése után, de ne siess, használd kicsit így, nyúlni fog még a bovden.[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #206733 üzenetére
Hogy kövessem a jómodort, itt a kép
Lenne egy pár kérdésem, tapasztalatom:
- A hátsó sor kicsit inog, videó itt: [link]
Nem tudom hogy ez mennyi gáz, nekem nem tetszik az biztos. Néztem a ParkToolos bajszos bácsinak a casette wobble videóját, lehet a gyorszár nem teljesen egyenes.
A hátsó váltó szépen vált, a kerekekbe nagyon minimál nyolcas van, a fékek jól bevannak állítva, a féktárcsák szépen középen futnak, viszont:
- Ha elől a kis tányéron(34t) vagyok, illetve hátul is(11t), akkor elől a lánc egy teljes hajtásnál egyszer éppen hozzáér a nagyobb lánckerékhez elől. Igazából csak minimál hangja van, de wtf Rossz helyen van a hátsó kazetta vagy mi?
- Gyárilag elől a nagy lánckeréken a lánc hozzáért az első váltóhoz, minimál hangja volt, de hozzáért. Az első váltó magassága, és a tányérokkal való párhuzamossága az jó szerintem.
[kép] [kép]
MIvel eddig nem volt tapasztalatom az első váltókkal, ezért eljátszottam vele egy darabig mire jó lett. Viszont így a kábelfeszesség állító csavar elől a maxon van, ami nyilván nem a legjobb. Kézzel nem tudnék többet húzni a bowden végén. Gondolom egy fogóval fogjam meg a végét, és úgy húzzam rá a bowden leszórító csavart. Vagy ez túl nagy barbárság? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206831 üzenetére
Csak mert így sötétben/hidegben már jobb ha inkább közelbe megy az ember fia, akármi történhet és nem mindegy mennyire vagy otthonról, esetleg valami lakott területektől...kissé nő a tét, jobban kell vigyázni az esetleges balesetekre, műszaki hibákra stb.
-
addikt
válasz Ringman #206825 üzenetére
Én fontolgatom még, hogy mikor vigyem el a paripát. Bejönnek a fixen nagy hidegek, akkor nem fogok tekerni ez fix, viszont csak valamikor a tavaszi nagy tülekedés előtt akarnám leadni a bringát. Át akarom nézetni az egészet /idei vásárlás a gépsas/, telót szervizeltetni /szimeringek szerintem amúgy is cserések de olajat is cseréltetek/, új gumik lesznek felrakva + tej bele + az apró.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206830 üzenetére
Kb. 10km/450m odáig, az egész kör valszeg annyi lesz mint a mai, 37km/733m. Nem vészes sem a táv, sem a szint, van 1-2 picit keményebb sziklás gyökeres mászás, lefele meg csúszós jeges sár, hó. A mászós rész a sűrű erdős medvés hely, a piros keresztnél meg néha farkasos.
-
-
addikt
válasz Hasaggymeg #206828 üzenetére
Nekem mindenképp cserés volt már a sisakom, így akkor már az általad is említett feltételek mellett, ezt is odatettem. Csak ezért biztos nem cserélnék sisakot, marad is egy ideig a mostani..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tyler Durden #206827 üzenetére
Ami meg a MIPS-et illeti, én egyelőre annyira tartom mint a zselét a nyeregben, vagyis sokkal kevesebbre mint azt marketingesei szeretnék...a kinézet, ár, szellőzés és márka után talán negyedikként.
-
addikt
válasz Hasaggymeg #206826 üzenetére
Ne is mondd, tényleg imádom/szeretem, de a hobbijaimat szeretem magam kezelni. Mondjuk látszik, hogy nőből van, még a színt is a bringához igazította
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tyler Durden #206823 üzenetére
Az asszonyod előremenekült.
jjeahh... ha többen vagytok, hangoskodtok nem hiszem kekeckedne a medve veletek... éjjel amúgy is a városban kukázik, vagy vídéken a háztájit gyéríti. 🤭
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
köszi.
így legalább végre elviszem a biciklit nagygenerálra, lehet a tubelessítést is megcsináltatom velük egyúttal már.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
-
addikt
válasz jjeahh #206820 üzenetére
Alpina Tour 2.0. Sisakvásárlás előtt voltam és asszony meglepett vele. Mást néztem ki, de hát meglepett vele, úgyhogy most ez lesz egy darabig Amúgy nem rossz sisak, kb ugyanazt hozza, mint a régi bontragerem. Saját magamnak már mindenképp MIPS-es sisakot vettem volna, de az az árfekvés asszonynak itthon nehezen adagolható be, így a valós árazást amúgy is tompítanom kellett volna
Ringman: most néztem a véraláfutásos képeket, szép esés lehetett jobbulást!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Sterilzona #206729 üzenetére
az agydinamó érdekelt volna, nem a lámpa, rá van írva az agyra a pontos típusszám.
nekem a herrmans mr8-cal jó tapasztalatom volt (lakott területen belül elég volt, de terepen sötétben már nem) [link]
ezekben már nem tudsz cserélni semmit, fix ledesek.
itt nézz körül és a legnagyobb lux-szal rendelkezőt vedd meg, ami belefér a költségkeretedbe (a busch+müller és a biztos jó, de azok nagyon drágák, én nem azt venném): [link]ez pl. papíron jól mutat, de nem ismerem a márkát: [link] ez 90 lux (axa ugyanilyen árszinten 50 lux, b+m 70 lux)
ha kell az StVZO (pl németeknél), akkor olyan legyen a lámpa.(a B verzió az, hogy marad a jelenlegi lámpa és mellé raksz egy akkusat is, ha szükséges, azokból lesz jóval erősebb is, a 2,4W vagy 3W dinamóteljesítmény eléggé korlátos)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206820 üzenetére
Nah, nem elég, hogy összesározod az egész lépcsőházat, most tönkretetted a tömbház ereszcsatornáját is! Áhh, csak a baj van ezekkel a montisokkal!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206816 üzenetére
Nem lett olyan sáros . A csaj nagyon faszán ment, felfele picivel lassabb, lefele ugyanolyan tempóban megyünk és nyafogás nélkül gyúrta a sarat, remélem még jön majd. Több montis csaj kéne, nagyon kevés van belőlük, a többségük outizik, vagy inkább szalad.
#206817 ZolkoW: Rocket Ron, Nobby Nic tényleg zseniális gumik, kár, hogy a NN már kőnehéz, mert kapott futófelületre is Snakeskint (oda minek? ) és e-bike ready lett. Aztán aki analógos, kénytelen elviselje a fölösleges súlyát. Amúgy szerintem a Schwalbe gumik egyik fő titka az Addix SpeedGrip keverék, nyáron száraz terepen utálom őket, de ilyenkor fantasztikusak, mert más gumikkal ellentétben alacsony hőmérsékleten nem keményedik meg a gumi és ugyanúgy tapad, mint melegben. Állítólag a Wolfpack gumik is ilyenek és nekem gyanús, hogy a Conti Black Chili is, mivel ugyanaz az ember találta ki a keveréket (Wolfgang Arenz). Ma én a Maxxisokkal úgy csúszkáltam, mintha korcsolyáznék, de egyelőre nem rakom vissza a Schwalbe gumikat, nincs türelmem .
#206815 Tyler Durden: Az milyen sisak ha szabad kérdezni?
-
Ringman
nagyúr
nekem csak ennyit sikerült a héten :/ a foltok alapján először fékkarra ráesni:
[képlink - sérülés]szerk:
de ez legalább nem fáj/kellemetlen, mint a mellkasomnál[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #206816 üzenetére
Együtt lélegzem a gépezettel, így figyelem minden rezdülését
-
ZolkoW
őstag
Remek volt, csak ne szivattam volna magam azzal, hogy a téli cipőm ezek szerint először használtam ezzel a pedállal, és a pedálon lévő 2mm-es távtartó gyűrűvel egyáltalán nem tudtam becsatolni.... végig. A Rocket Ron talán a legzseniálisabb gumi, amim volt, csak kell a megfelelő szélesség..ez a "téli" szett (650b x 2.8), működött jól a vizes avaron+köveken is, bárcsak lenne belőle 29-esben is kicsit ballonosabb.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206812 üzenetére
Nagyon faxa időtök volt, ugyanakkor nem kívánom azt a sárt, bringám éppen olyan tiszta mint Salamon tökei amilyen fényesek (voltak mikor várbörtöne ablakát azokkal világították meg [link] ), Zasszony nagy felháborodására tegnap rátoltam az ujját a láncra csak, hogy csodálkozva megállapítsa nem hagyott nyomot kezén. 😎
Tyler...látom te egyenesen hallgatod a hajtóműből a wattokat, nem is mérőn követed. 🤭
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mai nap úgy éreztem, hogy érezhetően jobb idő van, mint tegnap volt. /tegnap itt szitált vmi esőszerű kolera, esélytelen volt megindulni/. Szokásos erdei kanyar, mondanom se kell levél már inkább csak a földön van semmint a fákon. Óvatosabb duhaj voltam, miután 2x is megcsúsztam a nedves avaron /a fék blokkolt, csak alattam a talaj ment tovább /.
Ruházkodásnak alulra elég volt egy melegítő naci, felülre decás aláöltöző + hosszú felső + vékony kabi, sisak alá meg felvettem a lányomtól kapott horgolt sapit (: Azt kell mondjam egyáltalán nem fáztam, alapból 7-8 fok volt, erdőben nyílván pár fokkal cidribb. Most úgy döntöttem, hogy amíg be nem jön a durva hideg és a retek csapadékos időjárás, addig igyekszem legalább heti 1et tekeregni..Hasaggymeg: bringásnak feldobtam volna egy pofont és alárángatom..
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz Maximum1 #206806 üzenetére
Igazából tök mindegy, hogy kovid turisták vagy sem, a bringásnak elég ideje lett volna felmérni, hogy elfér-e vagy sem. Rosszul mérte fel, előfordul. Viszont balesetet okozott és továbbment, innentől függetlenül attól, hogy a balesetben hibás volt-e vagy sem, meg kellett volna állnia.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206812 üzenetére
Csomó srác meg egy csaj, elhagyatott barakk az erdőben ... mintha egy bűntett helyszíne lenne.
-
jjeahh
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Nap mint nap szembesülök én is ezzel, hiszen (tél kivételével) bringával járok dolgozni. Amúgy meg 57 éve tekerek, igaz, rég nem sportból. De a bringás akkor is full bunkó volt, mert kisgyereket sosem "büntetek", csak mert hülye volt az apja vagy az anyja.
"csak a zene van"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #206808 üzenetére
Az apuka beszél belőled. 🤭... Amúgy meg szerintem mindegy ki a hunyó, agyatlan anyuka, inkább filmező mintsem gyerekét óvó apuka, stb., ha egy kisgyereket elsodortál (nem mindent csak összesz@ratni hordozott kutyát, macskát, vadászgörényt, egyebet, hanem egy gyereket) minimum, hogy megállsz és miután akár látva, hogy semmi baj, akkor is tiszteletből rákérdezel, még ha utána esetleg le is b@szod figyelmetlen, rossz helyen közlekedő, stb. szüleit. A bunkó itt szerintem a bringás, aki így látszólag meg is kapja méltó büntetését... most éppen a zinternet népétű.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz dgyuri0123 #206807 üzenetére
Kettős bunkóság volt - látszik hogy a nő csak bámul a bringásra, de nem húzná arrébb a gyereket egy lépéssel hogy elférjen (ez amúgy nagyon gyakori, nem csak bringással szemben hanem úgy általában, ha járdán jövök szembe vagy futok akkor is. Csak bármul rám de egy lépéssel nem menne arrébb hogy elférjek) - a bringásnak meg ha nem tud biztonságosan kerülni, akkor meg kellett volna állni és megvárni míg több hely lesz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
6030D
őstag
válasz Maximum1 #206806 üzenetére
Beláthatatlan kanyar... itt inkább a bringás a covid terméke, rengeteg ideje volt felmérni, hogy elfér, nem fér, megáll, mit csinál. Tippre: a gyökér nem tudott megállni a slickkel a havon és/vagy kicsatolni, valamint fontos volt, hogy ne szakadjon meg "az edzés". Én az apuka helyett kirúgtam volna alóla a bringát, az tuti.
B verzió: minden megjátszott, kell a figyelem, miért épp akkor videózott, amikor jött a bringás.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #206805 üzenetére
Szerintem meg szolt, de lesz@rták, tipikus új-hullámos kovid turisták, grasszálnak mintha a plázában lennének, nem is értem mit videóztak, gondolom kellett az instára.
Én a bringással vagyok -
Hasaggymeg
Topikgazda
[link]... a bunkóság is egyetemes.
Necro... akkor azt érdemes megnézni. 🤔
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Hasaggymeg #206802 üzenetére
Okéoké, 60cm
-
flash-
veterán
válasz MPowerPH #206785 üzenetére
köszi az infót akkor inkább gyűjtők
Bár lehet a Carbon megérné jobban használtan
szép amúgy ez az új Canyon design(ez a kékes-feketés)
ez a gyűjtés annyira jól megy hogy már 2 éve tervezem a trekkingről outira váltást (najó azért volt közben esküvő,stb,mentségemre szóljon
hát valóságos csoda nálunk ha az ember félre tud tenni átlagos fizetésből[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Real_Necro #206798 üzenetére
Nem biztos, még egyszer mondom lassan, fel-ső-cső.
Más... elkészült Győzikének is a személyreszabott kerékpár. 🤭 [link]
... és, hogy legyen egy szép is. [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest