- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- bitpork: Balcsis tali 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- KISDUCK: WhatSUP?
- PSti: Elit Liga - Titkos prím szám
-
2829 - 2701
2829 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
Köszönöm szépen, van két aksim nekem is csak terepen nem tudom tölteni őket. Egy repülőnap vagy egy egész napos kirándulás alatt lemeritem őket. Aztán este feltöltöm de gondoltam hátha lenne valami megoldás hogy ne kelljen elrakni a gépet mert kifogytam az aksibol.
Gondoltam veszek egy 3.at, de a töltés egyesével elég macerás. Ezért gondoltam alternatív megoldásra, hogy olyan aksi amit lehet menet közben tölteni (powerbankról) vagy a gépet arról járatni.Van gyári megoldás hozzá, 230v > usb-c kábelt. [link] vagy 40 pénz. Ez már 2db új lp-e17 ára.
Vagy egy plusz használt töltő és egy új akkué + marad a zsebben is valami.Másik ez [link] . Nem tudom mennyire zavaró egy kábellel fotózni, zsebedben a powerbankkal.
Ha nem írok hülyeséget, ez is létezik gyáriban és inkább stúdió munkához ajánlják.Illetve van egy PD kompatibilis powerbank és kábel megoldás is, persze nem találom... 45w, 9V és 3A körül kell tudnia. [link]
Meg van: [link] -
kigyi_23
addikt
Köszönöm szépen, van két aksim nekem is csak terepen nem tudom tölteni őket. Egy repülőnap vagy egy egész napos kirándulás alatt lemeritem őket. Aztán este feltöltöm de gondoltam hátha lenne valami megoldás hogy ne kelljen elrakni a gépet mert kifogytam az aksibol.
Gondoltam veszek egy 3.at, de a töltés egyesével elég macerás. Ezért gondoltam alternatív megoldásra, hogy olyan aksi amit lehet menet közben tölteni (powerbankról) vagy a gépet arról járatni.Nekem van egy USB-C-s akku-m és teljesen jól működik igaz én R-hez vettem.
-
krobi1
csendes tag
Szia! R8-cal dogozom megjelenése óta, heti szinten sok órát használva a készüléket. A régebbi készülékemhez volt USB-C-vel tölthető aksim, de ehhez az R8-hoz megjelenéskor nem vettem még, mondván majd később. Két aksival indultam neki, és azzal is használom a mai napig. Amíg az egyiket használom a másik töltőn van. Ez pedig három éve így működik, értelem szerint kényelmesebb. A két gyári aksi még jól bírja, talán ha 10%-ot ha romlott a teljesítményük az évek alatt. Egyszer majd ha már úgy ítélem meg majd cserélem őket.
Gondoltam veszek egy 3.at, de a töltés egyesével elég macerás. Ezért gondoltam alternatív megoldásra, hogy olyan aksi amit lehet menet közben tölteni (powerbankról) vagy a gépet arról járatni. -
Dyrtyho
őstag
Végül beszereztem 350 ezer forintért egy 2000 expos R7-est, most már csak Canon Mount adapter EF - R-t keresek. Volna valakinek esetleg 40 ezer forint alatti eladó darab ?
-
Mephike
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata R8 -on powerbankos működéssel?Az AI szerint USB-C Power Delivery (USB-PD) szabványúval működik.
Esetleg használ valaki olyan aksit amin van usb-c port a töltésre?
Tapasztalatok érdekelnének konkrét tipusokkal. Vagy maradjak a gyári lp-e17 aksinál?
Köszi elöre is. RobiSzia! R8-cal dogozom megjelenése óta, heti szinten sok órát használva a készüléket. A régebbi készülékemhez volt USB-C-vel tölthető aksim, de ehhez az R8-hoz megjelenéskor nem vettem még, mondván majd később. Két aksival indultam neki, és azzal is használom a mai napig. Amíg az egyiket használom a másik töltőn van. Ez pedig három éve így működik, értelem szerint kényelmesebb. A két gyári aksi még jól bírja, talán ha 10%-ot ha romlott a teljesítményük az évek alatt. Egyszer majd ha már úgy ítélem meg majd cserélem őket.
-
krobi1
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata R8 -on powerbankos működéssel?Az AI szerint USB-C Power Delivery (USB-PD) szabványúval működik.
Esetleg használ valaki olyan aksit amin van usb-c port a töltésre?
Tapasztalatok érdekelnének konkrét tipusokkal. Vagy maradjak a gyári lp-e17 aksinál?
Köszi elöre is. Robi -
Beldar
tag
-
murdock25
tag
Samyang AF 85mm f1.4 is reemek darab RF változatban, nekem azt sikerült behúzni 1-2 éve használtan, de az sem kapható már, csak ha valaki eladja a sajátját...
-
t.imi
addikt
-
kukulec
őstag
Na én meg, hogy jártam.
Az utóbbi időben egy R10 + Sigma 23mm/1,4-el párossal toltam sokat. Viszont felmerült az ötlet, hogy kéne pár portrésabb kép is, és az EOS 6D fókusz rendszerére (főleg mellé élesítő fókusz rendszerére) egyszerűen már nem tudtam visszaszokni az R10 után...
Kiszemeltem egy Sigma 56mm/1,4-et, viszont kicsit a jövőbe is nézve: ha egyszer úgy állnak a csillagok, akkor ez egy FF MILC vázon csak crop módban menne...pl. R6 mk II --> 9 megapixel.
Szóval végül egy RF 50/1,8 lett, amivel szintén "csökkentett felbontásba" kényszerültem, mert az R10 szenzora egyszerűen szétszedi a képét.
Ezzel a lendülettel az is kiderült, hogy a Sigma 23mm/f1,4-nek mennyire zseniális a rajza már teljesen nyitott rekesznél is.Eléggé meg vagyok lőve, hogyan tovább. Egyelőre még próbálgatom ezt az RF 50/1,8-at f2,2 körül több fénynél is (tegnap már csak ISO1600 környékén tudtam fotózni).
rf 50 1.4 remek. csak drága. mindenesetre én nagyon szeretem.
-
Beldar
tag
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Jolvan, annyira nem gaz ez a 16 2.8, de 230 eurotol nehez csodat varni.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Amazon primedayen jo arban vannak az obik, rendeltem egy 16ost, meg nem probaltam.
-
r3dsnake
nagyúr
-
arn
félisten
-
Stitch
őstag
45mm/1,2? Néztem azt is, de a tesztje nem győzött meg.

Az EF 50mm/1,8-cat használtam/használom 6D-n (ettől az RF 50/1,8 még egy hangyányit jobb is papíron). Amikor a 6D kissé elavult fókuszrendszerének sikerül oda élesítenie, ahova szeretném, hogy élesítsen, akkor már f2,2-őn is nekem megfelelő kimenet tud előállni. Hozzáteszem, hogy ez FF-re...R10-nek azért jó háromszor nagyobb a pixelsűrűsége (ez az amit elfelejtettem a döntés során).
Szerintem egyszerűen a Sigma 23mm-hez szokott szemem, nem veszi be az RF 50/1,8-cal készült képeket 1:1 nagyításban...
Ma lövök még párat több fénynél és leméretezem..hátha a Lanczos algoritmus kellően elfedi a valóságot.

Akkor már inkább egy EF 40mm 2.8, és azt rekeszelni sem kell.
EF-RF konverterrel nem akarok bajlódni, az EF vonalat pár hónapon belül le is akarom építeni. -
r3dsnake
nagyúr
-
arn
félisten
-
r3dsnake
nagyúr
Na én meg, hogy jártam.
Az utóbbi időben egy R10 + Sigma 23mm/1,4-el párossal toltam sokat. Viszont felmerült az ötlet, hogy kéne pár portrésabb kép is, és az EOS 6D fókusz rendszerére (főleg mellé élesítő fókusz rendszerére) egyszerűen már nem tudtam visszaszokni az R10 után...
Kiszemeltem egy Sigma 56mm/1,4-et, viszont kicsit a jövőbe is nézve: ha egyszer úgy állnak a csillagok, akkor ez egy FF MILC vázon csak crop módban menne...pl. R6 mk II --> 9 megapixel.
Szóval végül egy RF 50/1,8 lett, amivel szintén "csökkentett felbontásba" kényszerültem, mert az R10 szenzora egyszerűen szétszedi a képét.
Ezzel a lendülettel az is kiderült, hogy a Sigma 23mm/f1,4-nek mennyire zseniális a rajza már teljesen nyitott rekesznél is.Eléggé meg vagyok lőve, hogyan tovább. Egyelőre még próbálgatom ezt az RF 50/1,8-at f2,2 körül több fénynél is (tegnap már csak ISO1600 környékén tudtam fotózni).
Az RF 50 1.8 egy tök gagyi obi, én se szerettem. A 45mm 1.2 viszont nagyon király.
-
Stitch
őstag
Na én meg, hogy jártam.
-
arn
félisten
Elmult egy evben nem nagyon lightroomoztam, de hihetetlen megint mennyit fejlodott az ai… korabban probalgattam oket, de sokszor felrementek a dolgok, igy magam allitgattam, de most baromi gyorsan jo alapot ad, alig kell mar utolag belenyukalni.
Eleg sok mobilos postprocessing atjott, lassan tobbet szamit, mint hogy 200 vagy 2000 dollaros obit hasznalok. Pl az 1,8as bokeht eleg jol fel lehet ugy turbozni, hogy tobbnek hasson, mas szempontok lesznek a kozeljovoben fontosak maganal a hwnel, mint korabban, az obi karaktere kb ket klikkel utanozhato lesz. De kitolodnak a hw korlatai, ami remek, mert kicsi olcso cuccokkal is remek kepeket lehet csinalni.
-
r3dsnake
nagyúr
Az első 3-4 találatot megnéztem a szenzor méretére vonatkozó kereséssel és nem említik. Ez elmond valamit. Megapixel meg blende meg FF ekvivalens gyújtótáv az van, fizikai méret nincs. Vagyis kicsi. Zajos lesz, ha meg megszűröm akkor műanyag felületek és eltűnnek a részletek. A telefonok tudnak ugyan fényképet készíteni de nem fényképezőgépek.
Kisebb a szenzor, de nem olyan sokkal, és több mpx. Szóval többet tudsz cropolni is akár.
hemaka: 1/2,8”. És a fényhiányt kézből a telók százszor jobban tolerálják, mint ezek a kis zsebcamok.
Teljesen értem a G7III-at, nekem is van zsebkompakt panasonicom, de ezért az árért egy aktuális pro iPhone sokkal sokoldalúbb.
-
hemaka
nagyúr
Az első 3-4 találatot megnéztem a szenzor méretére vonatkozó kereséssel és nem említik. Ez elmond valamit. Megapixel meg blende meg FF ekvivalens gyújtótáv az van, fizikai méret nincs. Vagyis kicsi. Zajos lesz, ha meg megszűröm akkor műanyag felületek és eltűnnek a részletek. A telefonok tudnak ugyan fényképet készíteni de nem fényképezőgépek.
1/1.3" a főkamera, tehát 1" sincs, de az algoritmus ilyen kis szenzoroknál jobban számít, mint a méret. Igazából amíg van fény és csak a monitoron nézegeted, meg fb/insta posztra kell, teljesen rendben van.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyen kérdezem, de nem találtam mást.
Van egy Canon G1X MarkII gépem. Alapvetően elégedett vagyok vele.
Csak felmerült bennem, hogy ezt cserélni jobbra, ebben a méret kategóriában mire érdemes, ami tényleg előre lépés lenne képminöséf terén.
Amit most látok, hogy van egy Powershoot V1 modell, meg a G7X markIII.
De nem vagyok biztos benne, hogy ezek jobbak is lennének (leginkább a jóval kisebb optika miatt).
Van ebben bárkinek tapasztalata, javaslata?Köszi
Ami hasonló méretű, emlékeim szerint a Panasonic gx80. Zseb méret, stabilizátor, 1" érzékelő. Ott a bibi, hogy a 12-32 objektíven kívül mással nem lesz zseb méretű.
-
gyapo11
őstag
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Csak felmerült bennem, hogy ezt cserélni jobbra, ebben a méret kategóriában mire érdemes, ami tényleg előre lépés lenne képminöséf terén.
De nem vagyok biztos benne, hogy ezek jobbak is lennének (leginkább a jóval kisebb optika miatt).
Nekem az a bajom ezekkel, hogy amennyibe kerülnek, annyiért iPhone 17 Pro-t is lehet kapni, ami sokkal több szituban és módon tud helytállni, nem csak kameraként.
Ráadásul így 13mm-től 200mm-ig kapsz "optikákat".
-
Lootolok
tag
Sziasztok!
-
t.imi
addikt
-
sixpak
nagyúr
-
JohnyBlue
addikt
Elkezdtem gondolkodni, hogy beszerezzek e pótakkut, nyilván gyári lenne a biztos. Canon LP-E6NH a gyári az R7 - ben. A korábbi váz, R10 két akkuval elég volt, odafigyelve. R7 akkuja erősebb, érdemes tartalékolni a táskába, vagy teljesen feleslegesen állna benne a pénz?
Én végszükség esetére vennék egy eredeti de használt LP-E6 akkut. Ócsó, eredeti és a bajból kihúz
-
kigyi_23
addikt
Elkezdtem gondolkodni, hogy beszerezzek e pótakkut, nyilván gyári lenne a biztos. Canon LP-E6NH a gyári az R7 - ben. A korábbi váz, R10 két akkuval elég volt, odafigyelve. R7 akkuja erősebb, érdemes tartalékolni a táskába, vagy teljesen feleslegesen állna benne a pénz?
Azt neked kell tudnod, hogy mennyit használod. Nameg majd, ha csak egyszer kell, de akkor nagyon. Akkor gondolj majd vissza döntésed alapján, hogy na de jó, hogy megvettem, vagy hát bakker meg kellett volna mégis csak venni, most meg itt szívhatok.
-
ANDROID???
addikt
-
t.imi
addikt
-
ANDROID???
addikt
Tehát, minden alkalommal ki kell kattintani a wifit (repmód bekapcaolása), és a merülés megszűnik, a balfas. szitu elkerülhető.
Köszönöm a választ!
-
hemaka
nagyúr
Az teljesen normális, ha kikapcsolt a milc canon váz esetén, canon app keresztül lemásolsz képeket, persze elfelejted a vazat bekapcsolni és repülőre kapcsolni és kb 1-1.5 nap múlva be sem kapcsol mert lemerült?
Igen, marmint a balfasz programozas eredmenye, de pl fujin is igy van. De van olyan gyartoX aki meg tudja ezt oldani, csak akarni kell.
-
ANDROID???
addikt
Az teljesen normális, ha kikapcsolt a milc canon váz esetén, canon app keresztül lemásolsz képeket, persze elfelejted a vazat bekapcsolni és repülőre kapcsolni és kb 1-1.5 nap múlva be sem kapcsol mert lemerült?
-
Dyrtyho
őstag
Volna itt valakinek eladó Canon EOS R7 gépe ? Mert végül amellett döntöttem
-
Beldar
tag
Sziasztok! Érdekelne vélemény Canon EF 85mm f/1.2 L II USM obiról - gyakorlati tapasztalat RF-es vázon -> AF gyorsaság, élesség, rendering/karakter. Valóban létezik vele az a dreamy képalkotás, amivel régen jellemezték?
-
t.imi
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Sandisk Extreme Pro
A microsd-t pedig felejtsd el.
Ezt: https://www.alza.hu/sandisk-sdxc-64-gb-extreme-pro-rescue-pro-deluxe-d7261128.htm
-
t.imi
addikt
-
p_adam
addikt
Az EOS R organikusabb, szebb képet csinál (lényegében tükör nélküli 5D Mark IV), nekem ez fő szempont. Régebbi kameráknál figyelmet kell fordítani a kezelésre, beállítani jó AF módba (témakövetés AF pont kijelöléssel, nem alapbeállítás, LCD-vel mozgatni, nincs joystick), jobb AF követéssel 3 fps-t lő, nem 15-öt, mint az R10 (ha sorozatfelvételt használok, akkor is lassú módban, nem korlátoz).
EF optikákat használhatók gond nélkül (ahogy írtam, adapterrel fejlettebb live view-ban futó 5D IV), úgy nem drága a FF. Sőt, manuál üveg sem ördögtől való, kedvenc EOS R képemet OM Zuiko-val lőttem, az érintőpad egy dologra jó: elhúzva ránagyít és vissza, semmi más nem tudja, ill. a vízszintező külön van az INFO gombtól, sokkal jobb kapcsolgatni bal gombbal, és a jobbat üresen hagyni, ott a hüvelykujj pihen.
Összefoglalva: R10 a fejlettsége miatt kezelésre, videóra jobb, fotóra mégse azt venném, sokkal széleskörűbb az EF-RF (+ kisfilmes) rendszer, végtelen sok régi-új optika választható mindenféle árban (ha 6D-re lehet találni olcsó obit, akkor R-re még könnyebb, persze ahogy sok expos vázat se veszek, úgy az optikák állapotára is figyelek). -
ANDROID???
addikt
-
Dyrtyho
őstag
Eos r 220 hasznàltan, r10 270, az r8 nekem màr drága, mert 270ig tudok elmenni árban, mert nyàron még akarok venni egy r50v utazáshoz és koncertekre
-
ANDROID???
addikt
Gondban vagyok, adott egy 9 éve használt 700D, amiről feljebb akarok váltani, a kèt kinézett darab az EOS R és R10, az R mellett szól hogy full frame, elmosott kèpeket csinál, jó akksi idő, a keresö tàrcsa melletti lcd panel, időjáràs álló hàz, a R10 pedig újabb, frisebbb modell, gyorsabb, és pontosabb képeket csinál. Segitsetek, két ai közül mind kettő két külön véleményt mond. Már tanàcstalan vagyok, a szakik is hasonlóan eltérően nyilatkoznak
Amennyiben FF kell neked, akkor R8, fogásra jó, súlyra jó. R már nem annyira javallott. Viszont, ha elég az APS-C és méretben nem kicsi az R10 esetleg még nagyon jó átban sikerül is hozzájutni, akkor megkapod az APS-C előnyét is pl 1.6x. Milyen objektíveket tervezel, mi a keret, mi a tervezett felhasználás, az sokat azámít.
-
Dyrtyho
őstag
Gondban vagyok, adott egy 9 éve használt 700D, amiről feljebb akarok váltani, a kèt kinézett darab az EOS R és R10, az R mellett szól hogy full frame, elmosott kèpeket csinál, jó akksi idő, a keresö tàrcsa melletti lcd panel, időjáràs álló hàz, a R10 pedig újabb, frisebbb modell, gyorsabb, és pontosabb képeket csinál. Segitsetek, két ai közül mind kettő két külön véleményt mond. Már tanàcstalan vagyok, a szakik is hasonlóan eltérően nyilatkoznak
-
arn
félisten
"50nel nincs ilyen, ott vagy a tema es abrazolas jo, vagy kuka."
Ez minden látószögre igaz.

Egy időben én is sokat lőttem ötvenessel, de nagyon meg lehet ám unni azt is. 90%-ban a 24-70 2.8 van fenn, sokkal inkább a riport jellegű ábrázolás jön be az utóbbi időben. De egy 16mm-t is lehet úgy használni, hogy ne látszódjon torznak, meg egy 50-et is úgy, hogy "nagylátó", csak kicsit kompresszálva.
De szerintem nagylátóval (24 és alatta) sokkal nehezebb úgy komponálni, hogy ne legyen felesleges sallang a képen, és minden a helyén legyen. Tényleg benne kell lenni a témában, nem lehet messziről megoldani. Én ezért szeretem, intimebb.
nem hiszem
elotte csak zoomjaim voltak, de az utobbi 15 evben 80% 50est hasznalok. itt kapom vissza azt, amit latok. -
r3dsnake
nagyúr
ugy ertem, hogy egy nagylatoszogu kepet konnyebb eladni a latoszog, latasmod miatt. az 50nel nincs ilyen, ott vagy a tema es abrazolas jo, vagy kuka. amugy persze ettol a jo kepet nem kell magyarazni, azert irtam, hogy jo sorozat.
ez inkabb az en gyengesegem, hogy elhiszem komponalaskor, hogy oh ez egy jo kep... aztan feldolgozasnal derul ki, hogy csak a szokatlan latoszognek orultem meg. regen tobbszor volt hasonlo obim, de rajottem, hogy ez nem nekem valo. pedig lehet jobban egeszitene ki az 50eset, mint a 28as. azert nem leptem meg, mert a 28as szepen karcol, ami a 16osrol azert nem mondhato el. gyk mindent 50nel akarok lefotozni, ott hasznalok mas latoszoget, ahol mar sehogy sem mukodik a vagas. lehet a 16os kepek sokkal jobban mutatnanak az alapvetoen 50es sorozatban."50nel nincs ilyen, ott vagy a tema es abrazolas jo, vagy kuka."
Ez minden látószögre igaz.

Egy időben én is sokat lőttem ötvenessel, de nagyon meg lehet ám unni azt is. 90%-ban a 24-70 2.8 van fenn, sokkal inkább a riport jellegű ábrázolás jön be az utóbbi időben. De egy 16mm-t is lehet úgy használni, hogy ne látszódjon torznak, meg egy 50-et is úgy, hogy "nagylátó", csak kicsit kompresszálva.
De szerintem nagylátóval (24 és alatta) sokkal nehezebb úgy komponálni, hogy ne legyen felesleges sallang a képen, és minden a helyén legyen. Tényleg benne kell lenni a témában, nem lehet messziről megoldani. Én ezért szeretem, intimebb.
-
arn
félisten
ugy ertem, hogy egy nagylatoszogu kepet konnyebb eladni a latoszog, latasmod miatt. az 50nel nincs ilyen, ott vagy a tema es abrazolas jo, vagy kuka. amugy persze ettol a jo kepet nem kell magyarazni, azert irtam, hogy jo sorozat.
ez inkabb az en gyengesegem, hogy elhiszem komponalaskor, hogy oh ez egy jo kep... aztan feldolgozasnal derul ki, hogy csak a szokatlan latoszognek orultem meg. regen tobbszor volt hasonlo obim, de rajottem, hogy ez nem nekem valo. pedig lehet jobban egeszitene ki az 50eset, mint a 28as. azert nem leptem meg, mert a 28as szepen karcol, ami a 16osrol azert nem mondhato el. gyk mindent 50nel akarok lefotozni, ott hasznalok mas latoszoget, ahol mar sehogy sem mukodik a vagas. lehet a 16os kepek sokkal jobban mutatnanak az alapvetoen 50es sorozatban. -
r3dsnake
nagyúr
16mm sem hazudik, csak bele kell mászni a témába
Ha megnézed ezeknél a képeknél szerintem nem látszik az a tipikus nagylátós, hatásvadász torzítás, mert nem arra/azért használom. -
arn
félisten
Jo sorozat

a vegen meg en is rakivanok, a nagy latoszog mindig izgalmas tud lenni, csak ilyenkor neha elfelejtem a tartalmi ertekre figyelni. Az 50es sose hazudik.
-
r3dsnake
nagyúr
-
t.imi
addikt
Nagyban is szép ez! Ebben az árban elég gyilkos. Ránéztem a GM 16-35 II-re kb 7x-es áron, még 3x jobbnak sem mondanám.
-
t.imi
addikt
-
Mephike
őstag
Értelem szerint nem 10-15k-ra gondoltam... akkor nem írtam volna, hogy gombokért vettem.
-
t.imi
addikt
Mármint 16 vagy 16-35? A 16 használtan 10-15-el olcsóbb mint most az akciós ár, szerintem nem éri meg megvenni.
Másik kérdés.
A Canon oldalon gyűjtött pontok mire jók? Szokott lenni 1-1 akció évente és beszámítható X termék vételárába? -
r3dsnake
nagyúr
-
Mephike
őstag
Nekem is van egy bár ritkán használom.
Ugyanakkor használtan gombokért vettem és néha nagyon jól jön. Szóval enni nem kér és amikor kell jó szolgálatot tesz. -
t.imi
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
A méret/tömeg/ natív csatlakozást nézve mondjuk nem is lehet kérdés a választás.P_adam így telefonon nagyítva nézve a tapéta, szőnyeg majdnem hogy hibátlan számomra, este pc-n is megnézem nagyban.
R3dsnake vlog abszolút kiesik, viszont R8-on akár nyakban egész nap hordható páros lehet. Zárt helyeken még vaku sem kell nagyon.
Arn ha úgy állok hozzá, pl a 16-35 60? dekával plusz adapter
Más kategória, én sem dörzsölném ki a nyakamat, ha nem muszáj.Meg lettem győzve, marad a 16kettőnyolc, mint egyedüli győztes
Lehet, hogy javítatlan rawokat néztem? -
arn
félisten
Ugy allj hozza, kicsi, konnyu, olcso, mi van ennyiert a piacon? Szvsz nagy huzas a canontol ez a kis meretu fix szeria, epp az olyan ex mfts arcokat fogtak meg, mint en

-
r3dsnake
nagyúr
Én tökre szeretem a 16mm 2.8-at, ráadásul baromi pici és könnyű. És vlogolni is tudsz vele opcionálisan.
-
p_adam
addikt
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Tájképhez nézek üveget, szintén hobbi szinten.
Rf 16 2.8, ezt ekézik rendesen a széleken lévő "minősége" miatt.
Másik egy EF 16-35 II 2.8 lenne kb hasonló árban.
Erről csak 5d II-vel készült képeket láttam.
Leginkább a 16mm érdekel, 24mp vázon sokat romlik a szélek élessége? -
JohnyBlue
addikt
-
kigyi_23
addikt
Nekem a 70-200 napellenzője ilyen na az amire rárakom egy kész kabaré. Ha valaki látja biztos elmormolja magában, hogy ez aztán egy szép fotós.
-
JohnyBlue
addikt
Úristen végre:
This $9 Canon Accessory Fixes a Problem I Thought Would Never Go AwayBármilyen állásban felrakható mount felőli lencse kupakok jönnek a Canontól!!!
Tuti lecserélem az összeset, egy borzalom, ami eddig volt. Nikon Z után katasztrófa volt obit cserélni, mindig bénáztam. Ezután is fogok, de legalább a hátsó kupak majd könnyebben felmegy.
Juhééé
A régi EF kupakokkal nem volt ilyen bajság az RF csatlakozós kupakok egy rémálom... főleg amikor sötétben tekernéd vissza és rosszul kap rá de te rácsavarod...az az érzés felbecsülhetetlen
-
r3dsnake
nagyúr
Úristen végre:
This $9 Canon Accessory Fixes a Problem I Thought Would Never Go AwayBármilyen állásban felrakható mount felőli lencse kupakok jönnek a Canontól!!!
Tuti lecserélem az összeset, egy borzalom, ami eddig volt. Nikon Z után katasztrófa volt obit cserélni, mindig bénáztam. Ezután is fogok, de legalább a hátsó kupak majd könnyebben felmegy.
-
sixpak
nagyúr
Köszi.

Szerintem én nem is fogok többet Canon obit venni, nekem úgy tűnik, hogy ugyanazért a pénzért a Sigma többet ad.
Edit: ráadásul most van a Sigma-nál pénzvisszatérítés, úgyhogy a 18-50 árából egy 20-ast vissza is utalnak. -
t.imi
addikt
Köszönöm!
1. redőnyöt használom, de a második záron is hasonló a végeredmény.
TTL, automata, rekesz prioritás mint mindig.
HSS nem működik/kompatibilis, de bekapcsolva.
Zoom auton, látok is három - - - a helyén.
Rádiós xarok mindig ki vannak kapcsolva
Auto ISO-n nyomom. Stabil 6400/12800. Ha leveszem pl 800-ra, X másodperc záridő villanás után. De, ezt már írtam.
Manual írja éjszakai portrénál:
"Kérje meg a fotóalanyokat, hogy maradjanak mozdulatlanok egy pillanatra azután
is, hogy a vaku felvillant...."
Canonnak nagy rákfenéje ez a vaku. Bármilyen más vázam volt, felraktam egy X gyártóét és használtam.
Vagy én vagyok ideológiailag képzetlen.Szerintem feldobom apróra és veszek egy 430 III-at, az a gyári brossúra szerint mindenben kompatibilis.
Kicsit durvultam. Erőből rányomva megy még max fél mm-ert és minden flottul működik. Gondolom a kettős csatlakozású vakupapucs más lehet, mint a sima öt érintkezős. Ennyi a történet.
-
Beldar
tag
Van még pár SIgma obim, de azok EF-esek az ART szériából FF vázra, főleg fix-ek f/1.4-esek: 40mm, 50mm, 85mm, 105mm - egytől egyig prémium képminőséggel
-
sixpak
nagyúr
-
Beldar
tag
Örülök ha tetszik, én is elégedett vagyok vele, és valóban sokat lehet vágni

-
ANDROID???
addikt
Ez jó hír
Köszi az infót.
-
sixpak
nagyúr
Ma estére, vagy holnap reggelre lehet lesz abból a viharból valami

Igen, nyilván. Nyilván a pixelvadászatra az 1,4 lesz a húha
(ha van keret rá, lesz pixelvadászat is
)Nos, elmentem egy teherpályaudvarra délután (hálás industrial témák), nagyon éles az obi, nekem nagyon tetszik.
Mivel egy R7 végére van csavarva, döbbenetes mennyit enged vágni, szemmel látható képromlás nélkül....ugye az R7-nek van az egyik legnagyobb pixel density-je a piacon. -
ANDROID???
addikt
Hát vihar nem volt (papírforma)...
Csináltam néhány összehasonlítást, f/5,6-on nyújtja a legjobb élességet, de nem sok különbség van az f/2,8-hoz képest, ha irreálisan belenagyítok monitoron, akkor látszik csak.
Délután elmegyek valahova, kipróbálom a 18 vs 24mm-t, elvileg a 24mm-en adja a legjobb minőséget.
Azt már látom, hogy muszáj lesz beruháznom valami nagyobb zoom obira, a Sigma 16-300-at nézegetem...és egy fix 1,4 is jó lenne, de szükös a keretem, majd alakul...Ma estére, vagy holnap reggelre lehet lesz abból a viharból valami

Igen, nyilván. Nyilván a pixelvadászatra az 1,4 lesz a húha
(ha van keret rá, lesz pixelvadászat is
) -
sixpak
nagyúr
Így pár nap távlatából kérdem mik a tapasztalatok?
Hát vihar nem volt (papírforma)...
Csináltam néhány összehasonlítást, f/5,6-on nyújtja a legjobb élességet, de nem sok különbség van az f/2,8-hoz képest, ha irreálisan belenagyítok monitoron, akkor látszik csak.
Délután elmegyek valahova, kipróbálom a 18 vs 24mm-t, elvileg a 24mm-en adja a legjobb minőséget.
Azt már látom, hogy muszáj lesz beruháznom valami nagyobb zoom obira, a Sigma 16-300-at nézegetem...és egy fix 1,4 is jó lenne, de szükös a keretem, majd alakul... -
sixpak
nagyúr
Így pár nap távlatából kérdem mik a tapasztalatok?
Egyelőre azt tudom mondani, hogy az összeszerelés minősége pazar, az egész cucc egy sokkal drágább obi benyomását kelti, kézben fogva.
Még nem volt időm fotózni vele, talán ma délután jönnek viharok, akkor kiviszem majd.
Mindenképp jelzek majd. -
ANDROID???
addikt
Az enyém holnap jön meg, 200 teszt elolvasása után, arra jutottam, hogy a legnagyobb gyengesége a 18mm-en a hordótorzítás, de az élességéről mindenhol elismerően szóltak....a lencse korrekció meg egy gombnyomás Lightroom-ba, úgyhogy nem aggódok.
Amúgy Flickr-en ha rákeresel az adott objektívre, akkor össze tudod hasonlítani őket.Így pár nap távlatából kérdem mik a tapasztalatok?
-
ANDROID???
addikt
Az enyém holnap jön meg, 200 teszt elolvasása után, arra jutottam, hogy a legnagyobb gyengesége a 18mm-en a hordótorzítás, de az élességéről mindenhol elismerően szóltak....a lencse korrekció meg egy gombnyomás Lightroom-ba, úgyhogy nem aggódok.
Amúgy Flickr-en ha rákeresel az adott objektívre, akkor össze tudod hasonlítani őket.Ez tök jól hangzik!
Örülnék egy tapasztalat alapján adott véleménynek.
-
sixpak
nagyúr
R10-ről R7 - re váltás mellett érdemes a 28 és 50 mm-t lecserélni egy Sigma 18-50 2.8-ra, vagy abszolút hátralépés, élességben, színekben..?
Amúgy Flickr-en ha rákeresel az adott objektívre, akkor össze tudod hasonlítani őket. -
ANDROID???
addikt
R10-ről R7 - re váltás mellett érdemes a 28 és 50 mm-t lecserélni egy Sigma 18-50 2.8-ra, vagy abszolút hátralépés, élességben, színekben..?
-
t.imi
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Bocs valamiért tök azt hittem, hogy az is Godox.
-
t.imi
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy ha 430-at veszel, ugyanúgy nem fog rendesen működni szerintem, ráadásul HSS-ed sincs. A V480 viszont tök jó, én is azzal tolom most.
-
t.imi
addikt
Nem a " Canon nem adja ki" miatt van? Ugye, pl Sony kompatibilis mindennel is. Objektívek, vakuk tökéletesen működnek 3rd gyártótól.
Kissé bánom, 0km vaku és brutál jó árban volt. Jön egy ki tudja mennyit használt drágábban.
Ilyen a popszakma v mi
-
r3dsnake
nagyúr
Valóban, de sztem Canon vakuval nem futnál bele ilyen gondba.
Pl az új modern Godox vakukkal is béna a HSS/TTL, mert ha közel vagy az emberhez rosszul mér fényt és túlvillantja. Gyári canonnal nincs ilyen gond. KIcsit bánom már, hogy nem azt vettem. -
t.imi
addikt
Szerk: csak kifutottam az időből.
Key Settings for Canon R8 + TT685II (TTL)
Flash Mode: Set to TTL (press the MODE button).
Flash Compensation: Adjust (0 to -1 or -2/3) if the image is overexposed.
Camera Settings: Use Evaluative Metering, Aperture Priority (Av) or Manual, and set ISO to auto or a fixed value.
Flash Sync: Use 1st Curtain Sync to avoid overexposure, especially if HSS+TTL combined is causing issues.
Zoom: Leave on Auto or set manually to match your lens.
Radio (Off-Camera): Press the Sync button (lightening bolt icon) to switch between Master (M), Slave, or Radio OFF modesKöszönöm!
1. redőnyöt használom, de a második záron is hasonló a végeredmény.
TTL, automata, rekesz prioritás mint mindig.
HSS nem működik/kompatibilis, de bekapcsolva.
Zoom auton, látok is három - - - a helyén.
Rádiós xarok mindig ki vannak kapcsolva
Auto ISO-n nyomom. Stabil 6400/12800. Ha leveszem pl 800-ra, X másodperc záridő villanás után. De, ezt már írtam.
Manual írja éjszakai portrénál:
"Kérje meg a fotóalanyokat, hogy maradjanak mozdulatlanok egy pillanatra azután
is, hogy a vaku felvillant...."
Canonnak nagy rákfenéje ez a vaku. Bármilyen más vázam volt, felraktam egy X gyártóét és használtam.
Vagy én vagyok ideológiailag képzetlen.Szerintem feldobom apróra és veszek egy 430 III-at, az a gyári brossúra szerint mindenben kompatibilis.
-
zodo
nagyúr
Szerk: csak kifutottam az időből.
Key Settings for Canon R8 + TT685II (TTL)
Flash Mode: Set to TTL (press the MODE button).
Flash Compensation: Adjust (0 to -1 or -2/3) if the image is overexposed.
Camera Settings: Use Evaluative Metering, Aperture Priority (Av) or Manual, and set ISO to auto or a fixed value.
Flash Sync: Use 1st Curtain Sync to avoid overexposure, especially if HSS+TTL combined is causing issues.
Zoom: Leave on Auto or set manually to match your lens.
Radio (Off-Camera): Press the Sync button (lightening bolt icon) to switch between Master (M), Slave, or Radio OFF modes -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Vaku topik kb meghalt.
R8 + Godox 685 II.
Vázon 1.5 legutolsó firmware, vakura ugye nincs frissítés.Látja a váz a vakut, illetve a vaku a vázat, mert elvillan, ha tiltom menüben, akkor nem, a rekeszértékeket írja. Ezen kívül semmi más. Gyújtótávolságot, záridőt, ISO -t sem vezérli.
Autó isoban ugyanúgy 12800-ban exopnál be, illetve kikapcsolt vakunál.
Emiatt ugye kiég minden. Záridő 1/6-1/10 mint normál esetben.
Ha pl ISO 800-ra állítom, akkor lesz 1-4mp záridő villanás után.
Manuálisan le tudom venni -0.3 stb a vakut, de ez lófütty.
Manual szerint a HSS nem működik R8-on, meg R6 stb vászon se, de a ETTL igen.
Váz vaku menüt végig néztem, leírás szerint kellene hogy normálisan vezérelje, de nem.Csak google keresés útján....
Beállítás->Piros menü->7. lap->Zármód-> Elektronikus 1 redőny válaszd.
-
t.imi
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Vaku topik kb meghalt.
R8 + Godox 685 II.
Vázon 1.5 legutolsó firmware, vakura ugye nincs frissítés.Látja a váz a vakut, illetve a vaku a vázat, mert elvillan, ha tiltom menüben, akkor nem, a rekeszértékeket írja. Ezen kívül semmi más. Gyújtótávolságot, záridőt, ISO -t sem vezérli.
Váz vaku menüt végig néztem, leírás szerint kellene hogy normálisan vezérelje, de nem. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Vaku topik kb meghalt.
R8 + Godox 685 II.
Váz vaku menüt végig néztem, leírás szerint kellene hogy normálisan vezérelje, de nem. -
t.imi
addikt
Én még csak +1-el vagyok felette.
Értem, idővel kiderül hogy mennyire kellett parázni vagy felesleges volt.
Azért is érdekelt volna mert f4 nagy tesót is jó áron kb. a te f2.8 áron tudtam megvenni.
Valamint ahogy írtad nagyon kevés pillanat ha jobb képet lő az f2.8.
Elsődleges céllá vált időközben a vásárlásig hogy nincs már kedvem cipelni annyi objektívet és javarész pont a "súly" végett váltottam vázat.Üveget nem tennék rá de ahogy érzed, elég a napellenző mint védelem ha csak nem jársz folyton porba-mocsárba.
Nekem 350c vakum volt, gond nélkül ment és ha igaz minden godox megy rajta.
Ahhoz a vakuhoz talán csak R50 esetén kell adapter de ez csak google tipp.r3dsnake
Nekem csak az első szériás EF 24-70 f2.8 anno 6D MkII-el.
Egy másik kedvenc objektívem a EF 24-105mm f4 IS Usm volt ehhez a vázhoz is.
Meguntam a súlyok cipelést, táskába még a fix 50 STM és 70-200 f4 IS USM.
Kedvenc szettem...
6D mkII + EF 24-105mm f4 IS Usm = 765+670 = 1435g
Tovább nehezedett az EF 24-70 f2.8-el ami 950g = 1715g
Ekkor jött a váz csere ötlet R8 461g ami -304g a váz csere végett de ugye ott az adapter 110g így sokat nem nyertem.
Szóval eladtam mindent, jött az R8 és RF 28mm f2.8 STM 461+120g = 581g
Ekkor tudtam hogy kell a bevált mindenes RF 24-105mm f4 IS Usm 461+700g = 1161g
Ok a hülyeségem végett vettem rá SmallRig Cage-t +140g de így is nyertem.Én csaltam, 71-es vagyok
Erre is van 15%, így 440 lett, nem 500, mint a 24-105. Plusz 20 dekával könnyebb is. Elsőre pont elég volt nyakban 13-19 között. Most az R50 -ről örökölt [link] van rajta, lehet vissza rakom rá a [link] viszont nyáron elég meleg. Ez is mitől lett 33k????Én a tesztképek és a kassza méretét is néztem, amit így is bőven túlléptem.
Hobbi célra szerintem már ez is túlzás.
Képminősége alap beállítások mellett - erre már nem maradt idő - jpeg-ben utcai, épület és egy két portré képeknél hú b+. Tényleg annyira kiemeli a háttérből az alanyt.... jó, napsütés volt, fák vagy 15m-el hátrébb + hihetetlen módon amatőr fotós vagyok.
Egyszer, ha újra elnézünk egy múzeumba, meglátjuk ott mit tud.Üveget még nem rendeltem, max egy portektor és egy polár lesz 1x. Addig a napellenző segít és próbálok nem szélesen fordulni.
Vakut köszönöm, EX etc vakukkal kompatibilis, csak meglepett a sok csatlakozó pluszban.
R50-re kell az adapter, valamelyik túliskolázott találta ki. -
zodo
nagyúr
Jó, ötven fölött vagyok
egy 16-600 lenne az ideális, ami kanyarba is tud fotózni.Köszönöm szépen Zodo!
L 24-105-öt is néztem, jobb is képminőségben azt írják,bde a 2.8 nyert. Inkább a fényerő. Valószínűleg alaptalan FF-en ennyire @osni apsc után a képzajtól, legalább marad kis mozgásterem.Én még csak +1-el vagyok felette.
Értem, idővel kiderül hogy mennyire kellett parázni vagy felesleges volt.
Azért is érdekelt volna mert f4 nagy tesót is jó áron kb. a te f2.8 áron tudtam megvenni.
Valamint ahogy írtad nagyon kevés pillanat ha jobb képet lő az f2.8.
Elsődleges céllá vált időközben a vásárlásig hogy nincs már kedvem cipelni annyi objektívet és javarész pont a "súly" végett váltottam vázat.Üveget nem tennék rá de ahogy érzed, elég a napellenző mint védelem ha csak nem jársz folyton porba-mocsárba.
Nekem 350c vakum volt, gond nélkül ment és ha igaz minden godox megy rajta.
Ahhoz a vakuhoz talán csak R50 esetén kell adapter de ez csak google tipp.r3dsnake
Nekem csak az első szériás EF 24-70 f2.8 anno 6D MkII-el.
Egy másik kedvenc objektívem a EF 24-105mm f4 IS Usm volt ehhez a vázhoz is.
Meguntam a súlyok cipelést, táskába még a fix 50 STM és 70-200 f4 IS USM.
Kedvenc szettem...
6D mkII + EF 24-105mm f4 IS Usm = 765+670 = 1435g
Tovább nehezedett az EF 24-70 f2.8-el ami 950g = 1715g
Ekkor jött a váz csere ötlet R8 461g ami -304g a váz csere végett de ugye ott az adapter 110g így sokat nem nyertem.
Szóval eladtam mindent, jött az R8 és RF 28mm f2.8 STM 461+120g = 581g
Ekkor tudtam hogy kell a bevált mindenes RF 24-105mm f4 IS Usm 461+700g = 1161g
Ok a hülyeségem végett vettem rá SmallRig Cage-t +140g de így is nyertem. -
r3dsnake
nagyúr
-
Beldar
tag
A Gemini analízise szerint:
Ha a Canon 24-70mm f/2.8L II az "arany sztenderd", akkor a Sigma Art a "lázadó trónkövetelő", amely beépített stabilizátorral és hasonló optikai minőséggel kínál alternatívát, lényegesen barátibb áron. Nem a legkönnyebb darab, de ha a képminőség és a stabilizálás a prioritás, akkor az egyik legjobb választás az EF bajonettre. -
Beldar
tag
Az ART sorozat része, felső kategóriás cucc, ehhez illően kiváló képminőséggel, nyitva is éles, torzításmentes. Az AF is villámgyors MILC vázon, számos portréfotózáson és rendezvényen használtam már, teljesen elégedett vok vele.
-
r3dsnake
nagyúr
-
Beldar
tag
Én annyit rágódtam a két obi közt (mármint a 28-70 2.8 és 24-105 4), hogy végül egy EF 24-70 2.8 mark II-t vettem, használtan, de új állapotban 360-ért. Brutál gyors az obi RF vázon, és tökéletesen működik. Zéró vágyam van rá, hogy bármi másra lecseréljem utazós / riport / esemény szempontból.
Én meg a 24-70-es 2.8-as Sigmát választottam inkább
-
r3dsnake
nagyúr
Én annyit rágódtam a két obi közt (mármint a 28-70 2.8 és 24-105 4), hogy végül egy EF 24-70 2.8 mark II-t vettem, használtan, de új állapotban 360-ért. Brutál gyors az obi RF vázon, és tökéletesen működik. Zéró vágyam van rá, hogy bármi másra lecseréljem utazós / riport / esemény szempontból.
-
t.imi
addikt
Jó, ötven fölött vagyok
L 24-105-öt is néztem, jobb is képminőségben azt írják,bde a 2.8 nyert. Inkább a fényerő. Valószínűleg alaptalan FF-en ennyire @osni apsc után a képzajtól, legalább marad kis mozgásterem.Csak lemaradt... Az 5 csatis Godox 685 II gond nélkül felmegy a vázra a fésűs v milyen csatlakozók mellett is? Ezt írja a manuál.
Milyen 72mm UV vagy bármilyen üveget érdemes felcsavarni, ha védeni szeretném a frontlencsét?
Napellenzőt már végig húztam a vakolaton
-
t.imi
addikt
Jó, ötven fölött vagyok
L 24-105-öt is néztem, jobb is képminőségben azt írják,bde a 2.8 nyert. Inkább a fényerő. Valószínűleg alaptalan FF-en ennyire @osni apsc után a képzajtól, legalább marad kis mozgásterem. -
zodo
nagyúr
Nos, megvettem. Mit egy vese kivétele...
Sokat agyaltam mit is. 16, 28, 35, 50 és egy alap 24-105 szerettem volna. Ez már nem kevés kp.
Aztán észrevettem a 28-70-et is az akciós öbik között. Gyors olvasás, két gyomorgörcs. Addig lefoglalt üvegek visszamondása, kivéve az 50 1.8-at, amit a nagy katyvaszban elfelejtettem lemondani.
Innen is elnézést kérek még egyszer a HA kolléától!
Majd R8 és 28-70 2.8 lett végül.
Így meg van a sor, és stabi is került a szerkezetbe.
Tudom, hogy nem 100%-os obi, de több, mint az R50 + Sigma 18-50 és a fix 2.8 + IS miatt sötétben sem kell az öt jegyű ISO miatt aggódni.
Többit meglátjuk.Gratula!
Na majd írd meg megérte-e a váltás.
Ennyire fontos az f2.8 hogy 28-70mm f/2.8 IS STM választottad a 24-105mm f/4L IS USM helyett?
-
arn
félisten
Annyi pénzem nincs
Biztos lórúgás az L 28-70, de hét számjegy... Szint lépés meg volt papíron, többit ma meglátjuk. Én valami néptáncos mókára megyek a családdal. Zárt hely, fény ki tudja.Arn, én is agyaltam a 24-50-en, már csak a natív obi kitben olcsón felállás miatt is. De inkább lehúzták mint dicsérték.
Méretben verhetetlen, mégis van egy pici zoom tartományod.van labam

-
t.imi
addikt
Annyi pénzem nincs
Biztos lórúgás az L 28-70, de hét számjegy... Szint lépés meg volt papíron, többit ma meglátjuk. Én valami néptáncos mókára megyek a családdal. Zárt hely, fény ki tudja.Arn, én is agyaltam a 24-50-en, már csak a natív obi kitben olcsón felállás miatt is. De inkább lehúzták mint dicsérték.
Méretben verhetetlen, mégis van egy pici zoom tartományod. -
arn
félisten
Sokat agyaltam mit is. 16, 28, 35, 50 és egy alap 24-105 szerettem volna. Ez már nem kevés kp.
Aztán észrevettem a 28-70-et is az akciós öbik között. Gyors olvasás, két gyomorgörcs. Addig lefoglalt üvegek visszamondása, kivéve az 50 1.8-at, amit a nagy katyvaszban elfelejtettem lemondani.
Tudom, hogy nem 100%-os obi, de több, mint az R50 + Sigma 18-50 és a fix 2.8 + IS miatt sötétben sem kell az öt jegyű ISO miatt aggódni.
Többit meglátjuk.28+50el szoktam kirandulni. Meret szempontjabol eleg egyedi kombo a piacon.
-
Mephike
őstag
Többit meglátjuk.Majd R8 és 28-70 2.8 lett végül. Így meg van a sor, és stabi is került a szerkezetbe.
Jó cucc az, ha nincsenek extra magas elvárásaid, én most ugyanezzel a felszereléssel megyek a citadellához és környékére fotózni. -
t.imi
addikt
Többit meglátjuk. -
ANDROID???
addikt
Nem piszkálkodtam, csak ironia.. ! ☺️
Tudom a méreteket mindkettő esetén, köszi.
-
zodo
nagyúr
Mert R8 kisebb?
Zsebfüggő de úgy gondolom igen.

Magasságban - 2mm

Szeleségben + 10mm
Itt pedig a "kényelmi" faktor, mélységben -13mm

Szerk:
Konkrétabban ha fent hagynám a vázon az RF 28 f2.8 STM-et,
védőkupak nélkül lesz 77mm
azzal együtt pedig 85mm -
p_adam
addikt
"az ugye megvan, hogy SLR-re valók, vajon hogy tudtak fotózni úgy, hogy még a zár is rezonál? Képtelenség"
Persze, meg filmre is lehetett fotózni. De miért haladjunk visszafelé?IBIS-szel akár 1secet kitartok kézből. Pedig nem stabil a kezem. Szerintem zseniális, és nem vennék már nélküle gépet.
Sok RF obiban nincs IS
Most is, és a jövőben is jó a film (sőt, kifejezetten ajánlott, mivel eléggé konstans standard, azaz időtálló, nem úgy, mint a technikailag változó, ezáltal unalmas digitális).
Mozgásra az 1sec pont kicsit se izgalmas tartomány, ahhoz állvány kell (vagy drága Olympus váz+optika, ami többet tud, de minden más kompromisszum...) vagy csak szimplán tolható az ISO, mert itt is szélesedik használhatóság, csak nincs kihasználva se a hardver, se a szoftver.
Az hogy kinek mi zseniális, ok. Az a gond, mikor ebből 'alapszabályt' csinálunk, hiába van az összes ellenérv felsorolva. Mert az R8 is csak belépő (kompakt) opció, az R, majd RP mintájára (ahogy egy használt R6 másik opció, stb. stb.) kevesebbet tud (van, akinek elég - urambocsá' eleve túl sok, van, akinek nem).
Én már kb. csak azt várom (sokáig), hogy fizikai zár se legyen, azzal se kelljen foglalkozni. A hangos zár kissé zavar R6-hoz (különösen R5--höz) képest.
Egy kis gépen számomra ezt kell fejleszteni, legyen még kisebb, könnyebb (de maradjon fogása, ne nyomjak meg véletlen gombokat, ebben az R8 elsőrangú). + optikák. Ennyi.
Az okostelefonok elleni küzdelemben ez elengedhetetlen, ott is van elektronikus stabilizálás, ill. melegedés meg fogyasztás/üzemidő javítása. Ennek a gépnek többek ez a szerepe.
Fogadjuk el, hogy vannak, akiket az IBIS
a) hidegen vagy (pl. van több váz)
b) kifejezetten nem kérik
c) fontosabbnak tartják a méretet és súlyt
d) inkább az árát kérik helyette
Érdekes, hogy az R6 V-a névből adódóan megtartja az IBIS-t. Most vagy direkt szegmentálnak a hátrányával (négy termék 32MP FF szenzorral), vagy a "game changer", hogy végre LOCK-olható az IBIS és az IS aktív marad. (De ha valaki így videózna, akkor csak kérdés, hogy mennyivel jobb ez, mintha nincs.) -
ANDROID???
addikt
Köszi a megerősítést!
Apróság de R50-et váltana (
375g vs 461g)ANDROID???
Ha az R10 zsebbarát akkor az R8 meg pláne.
t.imi
Sokat nem tettem hozzá a tudásodhoz amit eddig olvastál róla.
RF L 24-105 IS USM nem hogy 3 de 500 felett van.
Na ja, anno nekem 340-be állt meg a váz.r3dsnake
Vegyen RF obit akkor adapter sem kell.
arn
Elhiszem, sosem próbáltam olyanokat.
Ezért is írtam hogyha kell vegye de a "kicsi fényerős" sem egy átlagréteg.
Ettől függetlenül a videóban szereplő f2.8 objektívekkel is küzdött az IBIS és csak az objektívek IS segített rajta.Mert R8 kisebb?
-
r3dsnake
nagyúr
Semennyivel se működik "bénábban" (az ugye megvan, hogy SLR-re valók, vajon hogy tudtak fotózni úgy, hogy még a zár is rezonál? Képtelenség
) Sőt, egyszerűbb, mintha túl alacsony az ISO és a záridő, nagyobbrészt ezért mozdulnak be képeim, nem az IBIS miatt... Akinek annyira kell kicsiben (EFCS zárral), vehet az A7C szériából valamit, de drágábban, más hátrányokkal.
Az se mellékes, hogy különösen RF obiknál az IS kitűnő, és a stabil, de mozgatáskor időnként ugráló IBIS el tudja rontani a felvételt (wobble-ről nem is beszélve...).
Canon R6 Mark II: No Ibis, No Problem?
R8 könnyebb, olcsóbb - és adott dologra jobb. R5C/C50 alatt nagyon erős ár/érték arányú, csomó dologhoz nem kell pár perces snitteknél többet rögzíteni.
Canon R6 Mark III - The Best Hybrid Camera or Overrated?Lehet EF optikát rakni IBIS-es gépre, IS-est anélkülire, stb.
Esete válogatja, hogy hova mi és mennyire kell - de hadd döntse el már mindenki maga, hogy mit és hogy szeretne..."az ugye megvan, hogy SLR-re valók, vajon hogy tudtak fotózni úgy, hogy még a zár is rezonál? Képtelenség"
Persze, meg filmre is lehetett fotózni. De miért haladjunk visszafelé?IBIS-szel akár 1secet kitartok kézből. Pedig nem stabil a kezem. Szerintem zseniális, és nem vennék már nélküle gépet.
Sok RF obiban nincs IS
-
zodo
nagyúr
Köszi a megerősítést!
Apróság de R50-et váltana (
375g vs 461g)ANDROID???
Ha az R10 zsebbarát akkor az R8 meg pláne.
t.imi
Sokat nem tettem hozzá a tudásodhoz amit eddig olvastál róla.
RF L 24-105 IS USM nem hogy 3 de 500 felett van.
Na ja, anno nekem 340-be állt meg a váz.r3dsnake
Vegyen RF obit akkor adapter sem kell.
arn
Elhiszem, sosem próbáltam olyanokat.
Ezért is írtam hogyha kell vegye de a "kicsi fényerős" sem egy átlagréteg.
Ettől függetlenül a videóban szereplő f2.8 objektívekkel is küzdött az IBIS és csak az objektívek IS segített rajta. -
arn
félisten
Túlmisztifikált szerintem.
Talán olyan téma lehet mint anno az EF 70-200 f4 L IS vagy nem IS.
Nyilván jó ha van és részben talán ezért is kerül többe de nem biztos hogy feltétlenül szükséges.
Aki pl. nem készít videót észre sem veszi, feltételezve hogy legalább az objektív IS típus.
Sötétben (koncerten) kézből sem sokan fotóznak ahol segíthet.James Reader yt csatornáján van pont ezzel a két típussal, nappali fényviszonyok és akár szűrt árnyékban is vizsgálva az "IBIS hiányát".
Van hogy R6 II rosszabb végeredményre és képminőségre képes mint az R8 digitális stabilizátor használatával.
Ahogy a videóban említi "az IBIS hiány néha előny" is lehet.
Úgy gondolom akinek szükséges, vegye a drágább/nagyobb tudású gépet.
Idetartozik hogy talán egyéb (nem kimondottan IBIS) paraméter alapján választja a korábbi nagy tesót.Ez csak az én hobby véleményem!
kicsi fenyeros fixekben nincs stab, baromi nagy elony...
-
p_adam
addikt
Semennyivel se működik "bénábban" (az ugye megvan, hogy SLR-re valók, vajon hogy tudtak fotózni úgy, hogy még a zár is rezonál? Képtelenség
) Sőt, egyszerűbb, mintha túl alacsony az ISO és a záridő, nagyobbrészt ezért mozdulnak be képeim, nem az IBIS miatt... Akinek annyira kell kicsiben (EFCS zárral), vehet az A7C szériából valamit, de drágábban, más hátrányokkal.
Az se mellékes, hogy különösen RF obiknál az IS kitűnő, és a stabil, de mozgatáskor időnként ugráló IBIS el tudja rontani a felvételt (wobble-ről nem is beszélve...).
Canon R6 Mark II: No Ibis, No Problem?
R8 könnyebb, olcsóbb - és adott dologra jobb. R5C/C50 alatt nagyon erős ár/érték arányú, csomó dologhoz nem kell pár perces snitteknél többet rögzíteni.
Canon R6 Mark III - The Best Hybrid Camera or Overrated?Lehet EF optikát rakni IBIS-es gépre, IS-est anélkülire, stb.
Esete válogatja, hogy hova mi és mennyire kell - de hadd döntse el már mindenki maga, hogy mit és hogy szeretne... -
r3dsnake
nagyúr
Nyilván jó ha van és részben talán ezért is kerül többe de nem biztos hogy feltétlenül szükséges.
Aki pl. nem készít videót észre sem veszi, feltételezve hogy legalább az objektív IS típus.
Sötétben (koncerten) kézből sem sokan fotóznak ahol segíthet.James Reader yt csatornáján van pont ezzel a két típussal, nappali fényviszonyok és akár szűrt árnyékban is vizsgálva az "IBIS hiányát".
Van hogy R6 II rosszabb végeredményre és képminőségre képes mint az R8 digitális stabilizátor használatával.
Idetartozik hogy talán egyéb (nem kimondottan IBIS) paraméter alapján választja a korábbi nagy tesót.Ez csak az én hobby véleményem!
Bőven nem. Ráadásul így csomó IS nélküli EF obi is bénábban működik rajta. Az IBIS szerintem már bare minimum.
-
t.imi
addikt
Nekem R8 van igaz csak hobby szinten készítek képeket.
Nézd úgy hogy az R6 Mark II "kistesóját" veszed némi veszteséggel de cserébe van olyan terület ahol még jobb is. Preferencia kérdése.Imádom.
RF 28 / 2.8 STM + RF 24-105mm F4L IS USM
Nekem ezek elegendők ezért az adaptert és EF piros karikás, sláger obikat eladtam.
Na meg ugye a cipelésük.Ahogy itt többen, 2024-ben neked is meg kellett volna venned az R8-at mikor még az R50 vs RP-n pörögtél. Mostani akciós árától is olcsóbban megúsztad volna.

Köszönöm a leírást!
R6ii light, ahogy írják sokan.
Hobbi fotós vagyok még mindig, nem is szeretnék nagyon mélyen belefolyni.
Ibis jó móka, emlékszem még az Olympus em5iii 9mp-es fotóra kézből
De plusz 3k-t nem ér nekem.28 jó lenne sétálni, optikailag is jól sikerült. 300 fölött van az rf L 24-105, egyelőre az kimarad.
Igen, ment a tekerés rendesen
250 volt akkor obival az R50 és 350 a natúr R8 ha jól emlékszem.
Talán most sikerül kipróbálom. -
ANDROID???
addikt
IBIS nincs, zsebben elfér R10

-
p_adam
addikt
Nem csak a tied (sőt, konkrétan leírtam, mekkora a különbség R5 és R8 között...)
Ill. a súly megtakarítás ugyanúgy nem mindegy (461g vs 670g, majdnem +50%) -
zodo
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Nekem R8 van igaz csak hobby szinten készítek képeket.
Nézd úgy hogy az R6 Mark II "kistesóját" veszed némi veszteséggel de cserébe van olyan terület ahol még jobb is. Preferencia kérdése.Imádom.
Nekem ezek elegendők ezért az adaptert és EF piros karikás, sláger obikat eladtam.
Na meg ugye a cipelésük.Ahogy itt többen, 2024-ben neked is meg kellett volna venned az R8-at mikor még az R50 vs RP-n pörögtél. Mostani akciós árától is olcsóbban megúsztad volna.

Azért az IBIS hiánya elég nagy különbség.
-
zodo
nagyúr
ANDROID??? #2701
Enyém az R50, megcsípett a hülye légy. R8 lefoglalva, pénteken meglátjuk mennyit kínálnak érte beszámítás mellett.
Szépművészeti múzeum kínai kiállítás félhomályban. Hdr-bem fotóztam, úgy legalább látni az egész tárgyat. Hiába a 2.8 apsc-n, ISO 3200 mellett valami botrány záridők jöttek ki. Stab nélkül kitartani.Ami éppen jön. Hol itthon az itatóban fürdő mindenféle 4-7m-re, hol egy mókus a fán 10m körüli magasságban, máskor magasan egy sólyom vagy egyéb ragadozó.
Ezért is nehéz innen nézve a választás.
1x próbáltam fecskéket, de azok inkább ufók. 30 képből 1 lett ehető, többi kuka ..
Szóval emiatt nem venném az R7-et. Meg a magasan szállók miatt sem.
Több a tájkép, város, kiállítások, viráok, portré. Amiket annó linkeltél a 28 2.8-al nekem nagyon tetszett. Hétköznapi fotózásra használhatóbb.150-600 feleségemé, szereti. Csak cipelni nem

Megkörnyékezem, hátha tetszik neki a 800. Mondjuk az az f11....Esetleg 600.
A fix gyutávtól tart kicsit, amiatt tartogatja szerintem azt a nehezéket.
RP-n botrány AF sebessége van, lassabb szerintem mint egy régi csavaros objektív.
Képminősége viszont tuti.Nekem R8 van igaz csak hobby szinten készítek képeket.

-
t.imi
addikt
"Madarak" mit jelent? Ha kicsikről is szó van, akkor a 800/11 eléggé ajánlott 100-400 mellé (+150-600 helyett), az elmúlt 5 év alatt szép csendben még olcsóbb lett, miközben újabb vázakon a fókuszmező is szépen kitágult. (Aprólékosan beállítva R5-ön is jó egyébként, de beletelt némi időbe.)
Persze közel repülő madarak követéséhez lassú, a 6 méteres minimum fókusztáv is korlátos, de az árához képest felülteljesít, és összecsukva hordozni sem vészes (de nem árt hozzá EG-E1 markolat, anélkül még ez is kicsit orrnehéz R8-on).ANDROID??? #2701
Enyém az R50, megcsípett a hülye légy. R8 lefoglalva, pénteken meglátjuk mennyit kínálnak érte beszámítás mellett.
Szépművészeti múzeum kínai kiállítás félhomályban. Hdr-bem fotóztam, úgy legalább látni az egész tárgyat. Hiába a 2.8 apsc-n, ISO 3200 mellett valami botrány záridők jöttek ki. Stab nélkül kitartani.Ami éppen jön. Hol itthon az itatóban fürdő mindenféle 4-7m-re, hol egy mókus a fán 10m körüli magasságban, máskor magasan egy sólyom vagy egyéb ragadozó.
Ezért is nehéz innen nézve a választás.
1x próbáltam fecskéket, de azok inkább ufók. 30 képből 1 lett ehető, többi kuka ..
Szóval emiatt nem venném az R7-et. Meg a magasan szállók miatt sem.
Több a tájkép, város, kiállítások, viráok, portré. Amiket annó linkeltél a 28 2.8-al nekem nagyon tetszett. Hétköznapi fotózásra használhatóbb.150-600 feleségemé, szereti. Csak cipelni nem

Megkörnyékezem, hátha tetszik neki a 800. Mondjuk az az f11....Esetleg 600.
A fix gyutávtól tart kicsit, amiatt tartogatja szerintem azt a nehezéket.
RP-n botrány AF sebessége van, lassabb szerintem mint egy régi csavaros objektív.
Képminősége viszont tuti. -
p_adam
addikt
Félig kiolvastam az internetet.
Digital picture szerint R7 90d-nél nem sokkal jobb, tesztképeket nézve R50-től sincs sokkal beljebb magas ISO -n.
Képeket nem rawozom és szerkesztem, max vágok belőle.Szerintem R8 lesz, a sötét helyen történő fotózás+ vad fotózás úgysem jön ki egy vázból.
150-600 van, mondjuk cipelje aki akarja
Az a két kiló elég gyilkos egész napos séta során.Legszívesebben semmit sem szánnék rá
Egy 16mm 2.8, 28mm 2.8, 50 1.8 és a meglévő 100-400 elvileg elég. Mamának van 35 1.8, 105 makró, 24-105, így majdnem teljes a sor fixekből. Is. Tájképtől a portréig."Madarak" mit jelent? Ha kicsikről is szó van, akkor a 800/11 eléggé ajánlott 100-400 mellé (+150-600 helyett), az elmúlt 5 év alatt szép csendben még olcsóbb lett, miközben újabb vázakon a fókuszmező is szépen kitágult. (Aprólékosan beállítva R5-ön is jó egyébként, de beletelt némi időbe.)
Persze közel repülő madarak követéséhez lassú, a 6 méteres minimum fókusztáv is korlátos, de az árához képest felülteljesít, és összecsukva hordozni sem vészes (de nem árt hozzá EG-E1 markolat, anélkül még ez is kicsit orrnehéz R8-on). -
ANDROID???
addikt
Félig kiolvastam az internetet.
Digital picture szerint R7 90d-nél nem sokkal jobb, tesztképeket nézve R50-től sincs sokkal beljebb magas ISO -n.
Képeket nem rawozom és szerkesztem, max vágok belőle.Szerintem R8 lesz, a sötét helyen történő fotózás+ vad fotózás úgysem jön ki egy vázból.
150-600 van, mondjuk cipelje aki akarja
Az a két kiló elég gyilkos egész napos séta során.Legszívesebben semmit sem szánnék rá
Egy 16mm 2.8, 28mm 2.8, 50 1.8 és a meglévő 100-400 elvileg elég. Mamának van 35 1.8, 105 makró, 24-105, így majdnem teljes a sor fixekből. Is. Tájképtől a portréig.Amennyiben el vagytok az R50-el, akkor maradjon a zseton, ha nincs ISO probléma sem.

Új hozzászólás Aktív témák
-
2829 - 2701
2829 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0511AB)
- AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! DELL 7670 i7-12850HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- AKCIÓ! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone 14 128GB / 12 hó jótállás

Ezzel a lendülettel az is kiderült, hogy a Sigma 23mm/f1,4-nek mennyire zseniális a rajza már teljesen nyitott rekesznél is.

. 70 környékén bitang jó vétel lehet.
A Canon oldalon gyűjtött pontok mire jók? Szokott lenni 1-1 akció évente és beszámítható X termék vételárába?

375g vs 461g)