Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Syl: UPS - te áldott!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
Hello!
Gy6 72cc gázadásra rotyog, 3 karbival is próbaltam. Falsot nem szív. Leszedtem a hengerfejet, vezérlés jelen, szelephézag jó volt, hengerfej dugó tető kokszos. Hengerfejbe féktisztítót töltöttem, kipufogó szívó nyíláson megfújva kompesszorral nem buborékol, szelepek zárnak. Gyújtótrafót gyertyát már cseréltem. Kompresszió van bőven, megmértem. A kinai 80cc hengerrel jó volt, azóta csinálja amióta a naraku van fenn. Kipufogó jól átjárható. A motorban 2000km van, ennek a felét én raktam bele.
Van ötletetek? Fél éve kínlódok vele. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
dinnye2023
üzenetére
"Tyúkanyó" (Tucano) ? [link]
Szerk: Bocs, végigolvastam újra, elsőre rosszul értelmeztem, már látom, ezt is kizártad: "szövet-műanyag szélvédőt nem akarok" -
dinnye2023
csendes újonc
Van egy Piaggio Liberty 50 2t robogóm. Nagyon szeretem, darabokra szedve újítottam fel, tehát ismerem. Minden része jól ki van találva. Egy részletet tovább gondolhattak volna az olaszok, mégpedig a lábak szélvédelmét. Oldalról nézve a motor dizájnos, de szerintem ha a láb előtt levő idomot-burkolatot hasonlóképpen alakították volna ki mint a régi MZ-k, -Schwalbe láb szélvédőjét, /csak nem annyira csúnyán/ nagyot dobna felhasználói szempontból. / a többiről: nagy plexim van, egy kicsit csökkent a végsebesség, de nagyon jó elbújni mögé, megfizethetetlen, a lábra pedig szövet-műanyag szélvédőt nem akarok vannak vele nyűgök.
Amiért írtam: körbenéztem minden lehetséges helyen, semmit nem találtam. Ha valaki a fórumlakók közül tudna ez ügyben segíteni, megköszönném. -
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Hát el.
Hétfőn kiálltam még a kis hó után mondván az út biztos jó lesz. Vezér, Mogyoródi full jég, úgyhogy úgydöntöttem kell még ide a plusz 2 kerék 
-
mumtaz
senior tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Csak nézem, csak nézem. Le a kalappal.
Amúgy meg évek óta csak nézegetem, milyen felhozatallal jönnek fel a kedves fórumtársak. És ámulok. Én meg jobb, ha bele sem gondolok, hogy a vasam még mindig szétszedve áll. Néha kicsit össze, aztán megint szét, de gyakorlatilag darabokban, vagy 5 éve.
Hogy mikor lesz megint ihletem, hogy összerakjam végre!? Nem tudom.
-
-
#TOTTI
őstag
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Engedjetek meg pár képet, igazából én kész vagyok a géppel, tényleg nincs hová. Csak a karbizással és a szívórendszer átalakításával, (gyári jellegű szűrőt igazítottam a nagy karbihoz) nyertem +900 fordulatot, overrange, sárga malossi és 4.7 gramm 11700 valtás 12000 végfordulat, 6 grammal már le tudom szorítani 10700ig, 5,3-5,5 grammal tervezem 11000 körül hajtani. Malossi 13/44 primerrel használom, 0-100 gps 11 sec.
-
Gabis
őstag
válasz
dinnye2023
üzenetére
Az is lehet, hogy már nincs is meg. Felteszik több helyre, aztán már azt sem tudják, hogy hova is tették fel.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Elsőre amúgy a képekből ítélve azt mondom, hogy teljesen rendben van a motor, látszik, hogy foglalkoztak vele. Én szerintem az ára is rendben van. Egy 50-es levegős blokk van benne egy olyan vázban aminek valljuk be, korlátozott a közönsége. Értem ez alatt, hogy egy fiatal pl biztos, hogy nem fog megvenni egy ilyen robogót.
Simán benne van az is amit korábban írtam, hogy tényleg gyári a motorja. Egyszerűen beírt valamit a teljesítmény adathoz ami nem felel meg a valóságnak, ennyi. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
dinnye2023
üzenetére
Megtaláltam én is, jogos a kétely, ez valahogy érdekes.
Számomra nem a lóerő elírás ami elgondolkodtat, hanem gyanúsan olcsó, és majdnem 1 éve hirdeti. Ennyit simán rákölthetett, ezt elhiszem.
Szerintem nem tudja senki a választ, de hívd fel, aztán kiderül. Lehet hogy jól jársz, becsületes eladótól veszel egy megérő, rendben lévő motort. Így legyen!
Ha nem gond, beszúrom a hirdetést, másnak ne kelljen keresni: [link] -
válasz
dinnye2023
üzenetére
Elírás van ami lehet szándékos vagy nem tudatos. A két dolog természetesen üti egymást. Egy gyárilag kb 4 lóerős motorról beszélünk. Tehát vagy nem bontatlan a blokkja és valami tuning van benne, vagy pedig bontatlan, és csak szimplán hülyeséget ír az ember.

szerk: Megnéztem a hirdetést. Biztos, hogy felújították, de hogy milyen minőségben az csak élőben derülne ki. Láttam már "restaurált" darabokat ami valóban szét volt szedve, de közel nem olyan minőségben lett felújítva mint amit állítottak róla. Mindegy, ez most nem is lényeg.
Elképzelhető, hogy bontatlan a motorja és az órája szerint mehet akár max 70-et is, ezek az órák simán mutathatnak akár 10-el is többet mint a valóság. A teljesítményre meg azt ír be amit akar, a hirdetőrendszer nem fog beleszólni. Lehet, hogy szándékosan írta be a 12 lóerőt, de az is lehet, hogy csak a hasára ütött, mert fogalma sincs róla hogy mennyi gyárilag. -
dinnye2023
csendes újonc
Van a képes motoron egy hirdetés, amit nem tudok értelmezni:
- Piaggio Free, 250 eFt.
- 12 LE
- 50 ccm
- a hirdetés szövege alapján maximalista stílusban felújítva
- érintetlen Piaggio blokk
- 60-70 km/h végsebesség
- 2025. február óta hirdetik
Hol csapda? Ennyiért megéri, mégsem adták el, 12LE - 60-70km/h ???, bontatlan blokk.
Aki tudja a választ, okosítson fel. -
zombei
aktív tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Merre laksz ? Mert Kaposvár közelében faterom talált egy ferodolozós fickót akivel már csináltatott Robi kuplunghoz is, meg Tata terepjáró fékhez is pofákat. Ha érdekes lehet majd elkérem a számát.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm. Végeredményben nekem csak a fékbetétek kellenének, mert itthon van Terra/MF70 kisgép pótkocsim, aztán abba az való. Ami benne van, már alig fog, hiába bőven van rajta ferodol
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Nem kötekedés, segítő szándék...
Itt nem hiszem hogy lesz tulaj, de a Facebookon vannak Pannóniás csoportok, például: [link] [link]
Itt tuti tudnak segíteni.
Amúgy szerintem T5 Pannóniára gondoltál...Ugye?
Majdnem van ilyen gépem, apámnak volt, de a többi falubeli Pancsi sorsára jutott. A kerekeiből kulló (kerti talicskaféle) lett, a többi meg 500ft-ért el lett kótyavetyélve, 80-as évek elején. Ha meghagyta volna, tuti felújítatom.....
Én se beszéltem le, nekem Simson kellett akkor.
Mondjuk az öreg is megbánta, haláláig emlegette hogy kár volt eladni.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van P5-ös, kis fékdobos pancsija? Lenne hozzá egy kérdésem!
-
Anaconda
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Milyen típust ajánlasz ami passzol rá? Max 30 ezret rászánnék a karbi projektre.
-
Madball
csendes tag
Sziasztok! Generic Trigger (2017) esetében az SM-hez jó lehet az X kerékszettje? Vagy ez ennél általánosabb, és pl. a CPI, Derbi szettje is jó lehet? Évszámra érzékeny a dolog?
Kéne ilyen takony időbe valami rücskösebb gumi rá
-
-
Anaconda
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Leáll ha betekerem a csavart.
Tud valaki gy6 motorra bevált jobb minősegű karbit mint a glixal meg a motorroy? -
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezt múltkor ki is tárgyaltuk, hogy maga a benzin nem képes keveredni a vízzel csak az etanollal (95 kontra 100-as benzin).

-
Anaconda
tag
Sziasztok!
A gy6 robogómon a karburátorral nem igazán tudok mit kezdeni. Bármilyen alapjárati vagy főfúvókát rakok bele vagy a súbert bárhova teszem nem veszi a lapot, gazadásra rotyog trotyog és egyszercsak kb 3000rpm felett ahogy szépen lassan elérte megindul ahogy kell.
Vettem rá egy másik kínai karburátort, sajnos ugyan ez a helyzet, 32-48-ig illetve 75-95-ig minden fúvóka mérettel kipróbáltam, most 42/84 van benne, ezzel a leghasználhatóbb.
Falsot nem szív, átnéztem, körbefújkáltam féktisztítóval, légszűrő tiszta, legszűrőház levegő bemenetéről a kis csövecskét is leszedtem. Gyertya, trafó már cserélve, ngk gyertya van benne de tradícionális kínai gyertyaval sem jó.
72ccm-es hengerszett van rajta. Mit javasoltok? Lehet, hogy egy normális karburátor kellene rá? -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
A régi, benzincsapos gépeken (Összes szoci motor, és pl. a Trabant) vízzsákos benzincsap volt. Időnként le szoktam venni, fél-egy évente, és tényleg volt benne 1-2 vízcsepp. Kiöntöttem, és ment vissza a vízzsák. [link]
Nem tudom, a mai szivattyús világban hogyan választják le a vizet, de mivel szinte mindegyik benzinben van alkohol, az meg meg tud kötni valamennyi vizet...
"AI-alapú áttekintés A benzin nem köt meg vizet, sőt, a benzin nem tartalmazhat vizet a szabványok szerint. Azonban a benzinben lévő etanol képes megkötni a levegő páratartalmát, és ha a vízmennyiség elér egy kritikus szintet, akkor kiválik a benzinből és külön víz-etanol keverék keletkezik. Emiatt a régi benzin fel tud bomlani, vagy "megromolhat", ha hosszú ideig áll. " -
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Mikor azt mondja a videoban az idióta hogy a benzin megköti a vizet akkor nincs tovább miről beszélni...
-
Zoli bácsi
őstag
Első ránézésre azt olvastam, hogy Hogyan hat a téli szünet motoros állapotára?
Így is van értelme.
Na, lassan elmegy egy nap a télből.......Az első. -
Gabis
őstag
Ha esetleg érdekel valakit.
Hogyan hat a téli szünet motorod állapotára? (videó) -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én már láttam törpét, törpe autóban. Jól vezetett. Az ülésen párna volt, a pedálokon magasító. Mindent meg lehet oldani, ha igazán akarja a delikvens.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ilyen erővel mehetne autoval is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Már vagy 2 éve dobálgatja nekem az efajta megoldást a facse...
-
Zoli bácsi
őstag
Mekkora ötlet.......
[link] (Rövid Youtube videó) -
macilaci78
nagyúr
Önmagában az eső nem zavar, de ha hideg a plexi, akkor amíg meg nem melegszik a fejemen, párásodik. Mióta a teremgarázsban a hőmérséklet 15°C környékére csökkent, párásodik.
Lemegyek a garázsba a kabátbélésben, elindítom a motort. Felveszem a maszkot, csősálat, alsó kesztyűt, kötényt, kabátot, táskát, ha van, sisakot, szemüveget, kesztyűt, nyitom a garázskaput, kihajtok a garázsból, várok a nagykapura, kigurulok a bejáróra, várok, hogy a forgalom kiengedjen az úttestre
, gurulok 50 métert a piros lámpáig és utána lehet azt mondani, hogy elindultam. Eddig 5 perc telt el a hideg sisakkal a fejemen.
18-20°C-os teremgarázsból indulva nem volt gond, lehajtottam a plexit rögtön és nem volt gond.Majd egyszer menjünk együtt, nem tudom, melyikünk tempója milyen.
Múlt héten egy Versys-t kerültem ki, mert hiába keskeny motor, csak bénázott a sorok között a Hungárián. Ő a belső-középső sávban ügyetlenkedett, én is ott szoktam. Álló kocsik között kimentem a külső-középső közé, majd vissza.Hétfő este a Pannónia-Dráva sarkán csattank két autó. A Dráva utcán a pole-pozícióban már indultam volna a zöldre, mikor a két okos a Pannónián úgy gondolta, hogy "ezen a sárgán még átérek", de az egyik balra kanyarodott... A balra kanyarodónál durrant a lufi, a bal első lámpája egyben esett ki mellém a járdára. Jobbra indey, felálltam a járdára és mentem megnézni, ki hogy van. 1-1 fő volt csak az autóban, senki nem sérült, rendőrt sem hívtak. Az egyenesen menőből folyt a hűtővíz (zöld folyadék), de ő saját lábán arrább gurult, a másik be se tudta indítani a motort, de nem folyt belőle semmi. Keresztben állt meg, egy gimnazista sráccal hátratoltuk a járdára. Háromszor kellett rászólnom a nőre, hogy engedje ki a kéziféket.
Motoros topikban írta valaki, hogy a Szerémin indulva még volt olyan autó, ami keresztezte a Hengermalom felől jövet kb 100-zal. Ha nem fékez, elsodorja. Azóta ha lendületből érkezek egy éppen zöldre váltó lámpához, szétnézek, nem húzom a gázt, stb. Volt már, hogy ez az óvatosság szükségtelenné tett egy vészmanővert.
Ma a Mogyoródira kifordult a Báróczy utcára egy dobozos, a külső sávba, de ott kb 6-8 autóval hosszabb volt a sor, kicsapta az indexet kb a kormánymozdítással egyidőben. Én érkezem a belsőben, ő észlel a tükörben és határozottan, de nem ijedten visszahúzta a kormányt, de az indexet kint hagyta. Volt mögöttem hely bőven, de előttem is. Ha rúgja neki, nekem egy motorfék is elég lett volna ahhoz, hogy mögé csorogjak. Mindegy, elmentem mellette, megköszöntem, hogy elengedett. -
NYPD
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Háát nem tudom, pedig nem laksz tőlem messze, de itt a Kalocsaiban 3 napja megállás nélkül esik, minimális szünetekkel, meg a Széna téren is.
Napközben volt egy-két száraz etap, de tegnap du. pl megint full esőbe mentem haza ilyen 5 után. A hideggel nekem sincs bajom, ruha van mit felvenni, de az esőt már nem kívánom. Amúgy az én sisakomban (HJC i91) meglepően fasza a pinlock, még esőben sem párásodik semennyire. -
macilaci78
nagyúr
Én ma robogóval jöttem. Délutánra eláll.
Tegnap megbántam, hogy BKV-ra ültem. Mikor indultam, kicsit esett, vállalható volt, mire az Allee-nál feljöttem a metrótól, szinte már kisütött a nap. Délutánra megint szinte elállt az eső, mikor indultam haza.
Hétfőn is motorral voltam, semmi gond nem volt.
Pénteken reggel motorral jöttem, akkor kb egy cigisdoboz élének megfelelő méretű helyen átáztam a nyári kabáttal, de fél óra alatt megszáradt. Meg a jobb lábamon a bakancs külső éle és a nadrágszár egy kéttenyérnyi darabon lett vizes. Este pedig öcsémmel kocsival mentünk szüleinkhez.
Bevált a szerelés. Kézvédő, téli kesztyű, alsó kesztyű, nyári motoros kabát a bélésével, síaláöltöző, téli kabát termo bélése, alulra is síaláöltöző nyári nadrággal és a Tucano Urbano kötény, maszk, csősál. Most nézem, a nadrág is teljesen száraz és egy picit sem fáztam.

Kézvédő nélkül már fázna a kezem és országúti tempónál a fejem is. Vettem egy kis sapkát, ami a fülemig se ér le, a sisak alá jó lesz.Ahogy letámasztom a motort, a plexit, tükröket áttörlöm, ne foltosan száradjanak meg.
Azért ez a napi 2×10 km még elmegy passzióból, de futárkodáshoz nem lenne türelmem. Még ha veszek is egy normális esőálló ruházatot, lábbelit, a sisakplexi párásodásával nemigen tudok mit kezdeni. Pin lock ide, vagy oda, ha a plexi kihűl, akkor párásodik egy jó darabig.
-
NYPD
senior tag
-
skyrush7
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nagyon köszönöm nektek a választ és segítséget!
Gondoltam hogy nemigen lehet gond, csak albérlet lévén biztosra akartam menni, nehogy valami elkerülje a figyelmem és bármilyen okból kár keletkezhessen.
Igen, a kamrában lesz fix 18-22 fok között, az említett töltőt használom a Lidl-ből autó/robogó akksihoz is.
Köszönöm!
-
NYPD
senior tag
Nem, fúvókához nem nyúlok, gyertyához sem. Sőt, a karburátorhoz sem, ezt általában úgy oldom meg, hogy tél elején meg tavasz közepén mikor hidegebb-melegebb idő jön, elgurulok a szerelőmhöz és belövi. Próbáltam már én is, mert bár ugyan az elméletet értem, a gyakorlatban sose jön ki az elvárt eredmény
Így egyszerűbb ha beugrok és megcsinálják 10 perc alatt. Meg ugye most kell alkatrész is. -
NYPD
senior tag
Téliesítés? Szezon vége? Nem ismerős szavak....
Én most fogok karburátort állítani majd a hideghez, meg automata szivatót cseréltetni mert 3 fokban már olyan az alapjárat hidegindításkor mint a szinuszhullám... 
-
macilaci78
nagyúr
válasz
skyrush7
üzenetére
Teljesen jól ellesz. 4-6 hetente, ahogy eszedbe jut, tedd rá egy okostöltőre. Én teremgarázsban tároltam a robogót kivett akkuval, 10-13°C. Havonta pár napra rátettem töltőre, mikor tavasszal visszatettem a motorba, tekert rendesen.
Én a kupakokat sem tettem rá, talán nem is volt. Kisgyerek elől el lehet tenni a felső polcra, felnőtt meg tudja állni, hogy ne nyalogassa a pólusokat, háziállat meg gondolom, nem bejáratos a kamrába.Zoli bácsi: fűtetlen helyiségről volt szó, a kamráról.
Az okostöltő pedig megoldja, amit kell. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
skyrush7
üzenetére
Nem egészen értem a kérdést, mármint az akkumulátor jelent-e veszélyt..?
Veszélyt nem igazán jelent, illetve ha fűtetlen helyen tárolod, ahol mínuszok vannak, és lemerül az aksi, akkor szétfagyhat, bár ennek szerintem eléggé kemény hideg kell. Akkor is megmarná kissé a sav a környezetet, ez lehet a legnagyobb veszély.
Bár bocsánat "zselés" (AGM) aksiról van szó, talán ez nem is tudna szétfagyni, illetve nem folyna ki a sav.
Tárolás szerintem egyszerű, fagymentes, melegtől is védett(Ne a kályha mellett legyen), száraz helyen. Védőkupakot én nem teszem rá.
Legalább havonta tölteni, de én kb kéthetente rátöltök. Automata töltővel, ami átvált csepptöltésre, és motor akkuhoz is jó. Lidlben 6e. ft. Fontos, hogy motor akkut tudjon tölteni a töltő, ezek általában 0,8A árammal töltik a motor aksit.
Ha autós töltővel megküldöd 5, vagy több amperrel, nos....Következő szezonra esélyes lehet egy új aksi.
A ráírt erősség 10%-ával, vagyis a 8Ah-s akkudat pont max. 0,8A-el illik tölteni, persze az automata töltők visszaveszik ezt az áramot is, ahogy nő az akku feszültsége.
Én kazánházba tárolom az akkukat. Fűtetlen (Van bent egy vegyes tüzelésű kazán, de ritkán röffentem be. Mondanám, hogy lusta vagyok, de igazából olcsóbb a gáz), hozzá van épülve a házhoz, szóval télen 5-10 fok közt van a hőmérséklet. Ez jó az akkuknak, meg az almának is.
Szóval legfontosabb egy motor aksit is kezelni tudó töltő. 5-25 C közötti száraz hely, és legalább havonta rátölteni. Ennyi.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ParkSide digitális forrasztó 48 W PLSD 48 B2 használt
- Jura Impressa C5 automata kávéfőző
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Wendougee Data S profilozható kávéfőző, Fiorenzato AllGround kávéőrlő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4343
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hétfőn kiálltam még a kis hó után mondván az út biztos jó lesz. Vezér, Mogyoródi full jég, úgyhogy úgydöntöttem kell még ide a plusz 2 kerék

nyogo83