Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz trialboj #116391 üzenetére
Kb XC felhasználás, de lefelé megküldöm rendesen (most hétvégén pl kicsit meg is égett a Somlóról lefele). A fékerővel nem volt gond. Inkább a fékkar formájával és a fék beállíthatatlanságával. Olyan kicsi a hézag a betét és a tárcsa között, hogy gyakorlatilag nincs. Fél órát szórakozol a beállítással, és mégis beleér a tárcsába betét. Beállítod, jó 1-200 km-ig, aztán egyszer csak elmegy magától. Hiába állítod be jóra, kanyarban mégis beleér (Pike RC-nél). Olyan féket akarok, ami akár 1 ujjal is fejreállít (85 kg+ruha+hátizsák), ne fáradjon el a kezem lefelé, mert annyira tépni kell a kart . SLX-et, XT-t próbáltam. SLX is fejre tud állítani, de eléggé húzni kell a kart. XT-t nem akartam, sokan írnak a nyomáspont vándorlásról, meg legalább annyian hogy nem vándorol. Úgy voltam vele, ha egyszer veszek, akkor legyen túlbiztosítva, nem akarok mégegyszer féket cserélni.
-
trialboj
őstag
válasz zoli03 #116382 üzenetére
Hol használod? SLX, XT is gyenge lett volna? Én az SLX el szemezek már egy ideje, de nem tudom eldönteni hogy megérné-e a cserét.
A hasonló szintű sram fékekről nem tudok semmit, de eddig az elixir 5 volt ami leginkább tetszett, érzésre és fékerőre is.
Te próbáltál többfélét is?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
gabro0
őstag
válasz kacsyx #116386 üzenetére
Hasonló a gondom nekem is az első váltóval [link]. Szervizben látták, nekem azt mondták, az 5800-as kar nem kompatibilis a 8000-es váltókkal, főleg az elsővel. Hiába írja a Shimano, hogy mennie kell, ők tapasztalatból mondták, hogy szívtak már hasonlóval korábban. A trim húzásról nem találtam neten infót, változott-e az új szettben.
Nálad is lehet ez a gond, az 5801 váltó az áttervezett verzió, a váltókar még a régi. -
Napfénysüti
nagyúr
-
kacsyx
aktív tag
Pénteken megérkezett a Scott gravel, akkor csak egy pár száz métert tudtam vele gurulni a szervizből hazáig. Ma volt alkalmam tekerni vele kb. 15 km-t és nagyon tetszik, de van egy kis probléma is vele.
Kezdem a problémával: az első váltó nem vált át kistányérról nagytányérra. Felváltok nagytányérra, a kar kattan, a váltó semmit sem mozdul. Leváltok kistányérra, a kar megint kattan, a váltó semmit nem mozdul. A bovden feszesnek tűnik, nem tudom mi lehet a gond, országúti váltókarokhoz semmit sem értek. Valamelyik nap megy vissza szervizbe.
Akkor a pozitívumok:
Cross-trekkingről ültem át, egy jobb rugós teleszkóppal, xt-slx felszereltséggel, 355-ös Shimano hidraulikus fékkel.
Az első ami nagyon meglepett, hogy ez a karbon villa és a koskormány jobban csillapít mint a teleszkóp. Sokkal kényelmesebb, sokkal kevésbé érzem az úthibákat, bátran át lehet csapatni bukkanókon, számomra hihetetlen módon csillapít. Nem vártam ilyen komfortot, de az egész váz nagyon kényelmes, mindegy, hogy az elejével vagy a hátuljával megyek át valamin, gyönyörűen nyeli el a rázkódásokat.
Az ülés az első pár kilométeren nem volt valami kényelmes, de féltávtól már egész jól megszoktam. Szerintem nem lesz gond vele, csak még ismerkedni kell vele. A magasságát is hamar megtaláltam, sikerült egész jól belőni, nem fájt semmim tekerés közben vagy után.
A váltás az első váltót leszámítva patent, a váltókar kattanásán kívül mást alig hallani. Nyilván egy új szettől el is várható.
A fékek érdekesek. A célnak megfelel, megállít, de valahogy nem érzem elég harapósnak. Lehet még be kell kopnia, de anno a BR-M355-ös fékek a cross-trekkingen majdnem fejre állítottak, mikor megvettem a bringát. Furcsa még ahogy adagolom, fékváltókarral egészen más érzés az egész.
A gumik nagyon tetszenek, jól gördülnek, jól tapadnak, könnyűek. Mondjuk borsos az áruk is, ha elkopnak, nem valószínű, hogy újra ilyet kapnak.
Összességében nagyon tetszik, nagyon jól meg lehet indítani, szinte hangtalan az egész rendszer. Abszolút megvan az a suhanós érzés aminek szerintem egy bringánál meg kell lennie.Most már csak ki kell találnom, hogy hol tároljam, mert ezt már nem szeretném az erkélyre száműzni. Valami helyet kell neki teremteni a szobában. Kell még lámpa, km óra és előbb-utóbb SPD-re átállást is meg fogom ejteni.
Képeket teszek valamelyik nap, ha lesz időm.
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #116380 üzenetére
Akkor következőre teszek egy próbát ha lesz rá szükség. Köszönöm a segítséged!
-
seadrone
őstag
ilyesmi maszkot érdemes beszerezni?
hasonlót tudtok ajánlani?
-
zoli03
őstag
A héten betelt a pohár, megrendeltem a Zee féket, előre 203, hátul 180 mm-es tárcsával. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet, mert ez a Magura MT5 szinte használhatatlan.
-
seadrone
őstag
mindig szerettem volna kipróbalni a ciklokrosszt
(ma megtehettem a hungárián a bringaúton)
-
andrás47
senior tag
válasz rétisün #116376 üzenetére
Köszönöm válaszod, majd egy barátom csinálja, de gondoltam akkorra beszerzem a belsőt, ezekből a számokból lehetne valamire következtetni, mert gondoltam, ha megyek a városba az üzletben van ismerősöm, és adna párat, ami számításba jönne ,majd csak azt kellene kifizetnem ami jó lett. Mindegy ha máshogy nem lesz majd beviszem valahogy a szervizbe, és ott biztosan lesz hozzávaló.
-
rétisün
veterán
válasz andrás47 #116371 üzenetére
ha már úgyis te cserélnéd a belsőt, vedd ki, hátha azon jobban látszik valami méretre utaló felirat.
a szelepről csinálj egy képet, jó eséllyel meg tudja mondani valaki, milyen szelepről is van szó.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #116374 üzenetére
Konkrétan nem tudom melyik jó nekem, de megnézem majd otthon az enyémet. Köszönöm. Ha az enyém nem gyorszáras, attól még tehetek bele olyat? Mert amint láttam a shimanonak csak az van az itt felsoroltak között.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz robee19 #116358 üzenetére
Nem tudom ezek masszívabbak-e,de legalább van nevük.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Shodan #116366 üzenetére
Nekem konkrétan egy 10 éves(2008) Merida Tfs 300 van, XCM villával és kevésnek érzem lefelé.
Én is most kezdtem újra komolyabban tekerni, közel 10 év után.
Még nem mentem egy jobb(RockShox, Manitou vagy Fox) teleszkóppal, de el tudom képzelni milyen lehet.
Csillapítása nagyon nincs is az XCM-nek, max a lockout tekerővel félúton.
A guminyomással sokat játszottam, nagyon sokat számít, drasztikus a különbség egy 1.9-2.0 és egy 2.4 bar között komfortban és tapadásban is. Közepes kavicsos utakat kerülöm, olyan rezgések jönnek át a kormányon, hogy kikészíti a kis meg a gyűrűs ujjamat(valamiért csak a bal kezemen). Durvább földutakon pedig minél jobban megpróbálom kimozogni karból, lábból és jó súlypont elhelyezéssel, hogy "simább" legyen az út.
90-95%-ban terepen megyek.XCT-nek kisebbek a becsúszói, gyengébb és még nehezebb is. Ugyanez elmondható az XCM-ről az XCR-hez képest.
Konkrétan egy 27.5-es XCT 2750g (80mm), XCM 2650g (80mm), XCR 2330g (80mm). Ezt azért meg is érzed manőverezés közben.
Egy jobb teleszkóp(80-100mm) 1.5-2.0kg között van.Szerintem ez az egyik legfontosabb alkatrész, ami sokba kerül, ha cserélni kell. Egy levegős mindenképp jobb, amit be tudsz állítani a súlyod szerint.
[ Szerkesztve ]
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Hátha valaki tudna segíteni: Van egy Giant 28-as női kerékpárunk,(külföldről lett behozva) és most kellene hozzá venni belső gumit viszont , már nem igazán látszanak a külsőn a felíratok, nagyjából ezt bogoztuk ki: 52203x350 de mivel nem jól látszanak nem biztos hogy mindegyik szám stimmel ,(sőt biztos is, hogy nem, mert a keresőbe ezzel a számmal semmi sem jött be) elég keskeny a gumi, és különleges szelepje van nem tudom a nevét, lehet azt sem ártana venni hozzá. Van esetleg valakinek ötlete miből induljak ki, sajnos helyben nincs alkatrész, sem szerviz, mert akkor elvinném oda, de a távolság miatt jelenleg ez a megoldás bonyolult, köszönöm előre is a segítséget .
-
Ébri
senior tag
Miután felemeltem a nyergem (szerintem sok próbálkozás után az most már jó), kicsit lejjebbraktam a fékem (mármint vízszintestől jobban közelítettem függőlegeshez) de most alig 20 km. után fáj a csuklóm, Elég, ha még állítok a fék dőlésszögén, vagy van még vmi, amitől fájhat? (Két ujjam van a féken folyamatosan.)
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #116367 üzenetére
Nincs más, csak a sima meg a téli.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Shodan
addikt
válasz Hachiko95 #116364 üzenetére
Aha, olyan nagyon terep nem lenne , most kezdtem újra biciklizni kb. 10 év után., és nem tudom mennyire használnám ki. Viszont ha olyan bicot vennék amivel élvezet azért menni, akkor lehet hogy jobban ráharapnék és többet mennék vele. Szval ezen dilemmázok A Suntour XCT és XCM között egyébként mi a lényegi különbség?
[ Szerkesztve ]
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Jester01
veterán
-
Shodan
addikt
válasz Zsohi #116326 üzenetére
Szia!
Ez egy Lanai? mi a vélemény róla. Pont most akarok venni és a kiszemeltek között ez is ott van, de nem tudok Bp-en olyan helyet ahol élőben megtekinthető lenne. Látatlanba meg nem szívesen rendelném be.
vagy Mali Mamba 2015 [link](ennek a festése nem tetszik annyira ) vagy KTM Hervises esetleg a Focus Blackforest a Fox villa miatt, de nekem az már drága. 150-160k körül kéne.
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
LustaDick123
tag
válasz varsam #116349 üzenetére
Az átlagember jobbkezes és a keze finobban mozog, mint a lába.
Így a két legérzékenyebb eszköz -ami egyszerre soha nem kell ellentétben a hátsó fékkel- jobb kézre esik.
A második legérzékenyebb a kuplung, bal kézre. A jobb lábra maradt a hátsó fék, a legbénább végtag pedig csak a váltót rugdalja. -
LustaDick123
tag
válasz belaazallat #116335 üzenetére
Budapesten a motorosokat zaklatják a kisköruti bringasávon rendszeresen.
Motoros szemmel az utóbbi évek egyik legjobb városi fejlesztése. -
jjeahh
nagyúr
válasz werszomjas #116355 üzenetére
Ja, ezt láttam én is, de sajnos nálunk $10 fölött megfogja a vámos
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #116357 üzenetére
Nem ragaszkodok az upgrade-hez, sajnos már tudom hogy baj van az alapokkal, de tényleg nem szeretnék két havonta egy hetet sétálni tekerés helyett. Idén pedig mindenképp marad ez a paripa. Esetleg tudsz ajánlani valami masszívabb tengelyt? kicsit bízom benne, hogy most valami erősebbet kapott, mert közöltem velük, ha kell két havonta visszahordom cserére.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz robee19 #116354 üzenetére
Ahhoz az agyhoz 36 lyukas felni kell,amúgy meg talál minden.Amúgy,ha tőlük vásárolod a hozzávalókat 4000pénz a fűzés...a baj az,hogy a bétvinnel rossz alapokról indulsz,így minden fejlesztést jól át kell gondolni,ellenkező esetben folyton egy gyenge láncszembe fogsz ütközni.Lesz új hátsó kereked,aztán a hajtómű lesz gyenge,vagy a fék,utána a villa,majd rájössz,hogy kár volt arra a vázra egyáltalán építeni. Csakis annyit költs rá amennyit muszály,mentek régebb is menetes agyakkal és nem görbültek el a tengelyek,ez amatőr szinten mázsa alatt nem törvényszerűség.Keress egy jobb minőségű tengelyt,hátha.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #116332 üzenetére
A problémám így csak átmenetileg megoldott. Míg újból tönkre nem megy a hátsó tengely (kb 500 km-t bírt).
Nézegetném, hogy esetleg fűzetek le egy kazettás - 7sebességes - felnifékes - 27,5-es hátsókereket, hogy ne kelljen váltót/váltókart is cserélnem, de már ott elakadok, hogy kazettás agy 7s-es csak kettő találat van mindenhol a Deore XT trekking, ami azért jóval túl haladja a bringám érdemeit és ráadásul trekking is (ami nem tudom számít e valamit). Esetleg valakinek valami olcsóbb ötlet?Szerk.: Ezt találtam. Ez jó lehet nekem? [link]
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
de
-
atok666
őstag
Nem hordok semmi okmanyt magammal bringazaskor. Nem is vagy ra koteles.
Atok
-
varsam
őstag
válasz K Norbi #116343 üzenetére
Igen, mivel normális váltós motoron a jobb kézzel húzod a gázt, ott ugye nem tudsz egyszerre kuplungolni is, ezért azt a bal oldalon teszed, így jobb kéznél marad az első fék, lábnál pedig a hátsó fék.
Robogónál megtartották ezt a felállást, csak ott kuplung helyett a hátsó féket húzod bal kézzel.Amúgy az angol bringákon is így van a felállás, de ott meg minden fordítva van, azért ez is... Amit én vettem bringát pár hónapja, azon is meg kellett cserélnem a fékeket
-
dellfanboy
őstag
válasz K Norbi #116343 üzenetére
milyen motor?
motoron: jobb kez elso fek, jobb lab hatso fek.
bal kezzel csak a kuplung valto .
sztem vmi robogorol beszelszszerk nekem bringan is a jobb oldalon van az elso fek.(utcai tizenves ktm trekking)
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
seadrone
őstag
jah!
kulacstartó jól jönne a városi bringára, de nincsen rajta szem vagy micsoda, megfúrni meg gondolom nem ajánlatos, hogy lehet ezt megoldani?
sima régi puch -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #116336 üzenetére
Nincs az a kerékpár (talán az íbájkon kívűl) mellyel gyorsabb lenne nálam,legyen az aszfalt,vagy terep,fel,vagy lefele.
(#116343) K Norbi...nem mert jobb oldalon van a kuplung? Csak kérdem,én nem motorozok.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Kerékpár vs motor
Miért van fordítva a fék? Bal oldali fék motoron hátsó kereket fékezi, bringán meg az elsőt.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
FB hirdetésben jött szembe, valahogy megkerülte az adblockot. Tetszenek az egyedibb grafikák, viszont az áruk pont annyi mint az olcsóbb kinai cuccoknak, szóval nem tudom hogy mennyire jó választás.
10k ért a linkelt cucc, nadrággal együtt, még elfogadható? Nekem elég lenne a decathlon minőség, csak kicsit egyedibb grafikával.
Az ilyen olcsóbb cuccoknak a legnagyobb hátránya hogy mosás után hamarabb elkezd színt veszteni vagy foszlani? Vagy rossz a szellőzése is, és emiatt kerülendő?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
őstag
Ha a valóságban is úgy nézel ki mint itt a fórumon az avatarod, akkor nem csodálkozom
-
seadrone
őstag
Zsóti bácsit keresik, aki bringával menekült a konzervrablásból
-
dellfanboy
őstag
uj gumi belsore lenne szuksegem, viszont akarhogy forgatom a felnit/gumit az alabbi szamon kivul nem sokat latok rajta 26*1 3/8.
a kerdesem hogy presta,shrader szelepest vegyek-e? jelenleg dunlop van. utcai melobajaros cangahoz.
(tudom az eladok segitokeszek de mar annyiszor vertek at hogy jo lesz az es a vegen kiderult hogy megse, hogy inkabb titeket kerdezlek meg elotte).
deca- kinalatat neztem az van hozzam kozel&nyitva ez megfelelo lenne?
26x1,7-26x2,2 méretű gumiköpenyhez és 26”-os kerékhezeladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #116334 üzenetére
Amikor együtt mentek tekerni ő ezt hajtja te meg a montit? Nem fogjátok vissza egymást a két különböző stílusú gép miatt? Gondolom aszfalton ő gyorsabb, terepen meg te vagy előnyben.
Más: Nem tudtok olyan hátsó lámpát, ami a nyeregpálcákra rögzíthető? Itt egy példa: [link]. Csak két lámpát találtam, de mindkettővel van valami problémám... el sem hiszem, hogy ennyire nem esett le még senkinek, hogy a nyereg alatt milyen frankón el lehet rejteni akár egy nagyobb lámpát is, szvsz sokkal letisztultabb az összhatás, mintha a nyeregcsőre applikálnám rá...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Máshol is "divat" lett, hogy a rendőrök napi rendszerességgel igazoltatnak kerékpárosokat egy adott útvonalon, vagy csak nálunk Somogyban jött ez "divatba" ?
Csak személyi okmányokat kell felmutatni, kerékpár ellenőrzés nem történik. 800méterre van a lakhelyem a melótól, heti 3-4 alkalommal megállítanak. Ma reggel utánam fordultak szűk utcában. Se lámpa, se prizma, ha akartak volna büntetni sima ügy, még kimagyarázni se tudtam volna, de csak személyi és lakcím kártya érdekelte őket.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #116333 üzenetére
A nők inkább felfele remekelnek,bár ott is vannak kivételek.Amúgy ez nem éppen egy déhá gép,azzal még Runner sem duhajkodna lefele.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #116332 üzenetére
Tavaly láttunk egy csinos hölgyet dögös Haibike elektromos montival Somlyón lazán tekerni kifelé, még megjegyeztem, hogy na ez már nem semmi, az életben utol nem érném ott normál montival... aztán amikor megfordult, hogy visszaguruljon a lejtőn kb. 2m után leszállt és tolta a hegy aljáig. Nem ő volt az?
Gumi... nem todom mitévő legyek, lehet adnom kéne még egy esélyt a nobbynak, ahogy elnézem senki nem panaszkodik rajtam kívül felcsapódó kavicsokra . Ezt a problémát leszámítva amúgy tetszik, megszerettem...
Közben berendeltem egy Esi Racers Edge-t, remélem tetszeni fog.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #116331 üzenetére
Tapadásról nem tudok nyilatkozni,nejem rollerezve,fél lábbal a földön jön le már 10%-os tereplejtőn is...úgy,és kábé 5 km/h sebességgel egész jól tapad .
(#116323) robee19...a Decathlon nem egy a szó szoros értelmében vett szaküzlet,ráadásul talán a szervizosztálya a leggyengébb lácszem.Runner is ott dolgozott.
Runner...1szerűen nem tudtam kihagyni.(#116321) kenguru99...ezt így nehéz lenne megmondani,tedd fel és ha nem darál túlságosan,és persze nem ugrik terhelésnél,akkor mehet.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #116330 üzenetére
Valszeg megveszek egy szettet, csak az aggaszt kissé, hogy a schwalbe szerint a performance verzió terepen a rapid rob-al egy szint, ami bizony csúszik mint a kacsaf*s
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
seadrone
őstag
Sziasztok!
A négyes metrón most szabad bringát szállítani vagy az csak tesztüzem volt?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #116260 üzenetére
Az ember próbál mások kárán tanulni,és bár tényleg lehet csak sima bénázás folyik,de már kisebb könyvet lehetne írni a tubelesness nehézségeit részletező hozzászólásokból.
(#116263) ShiTmano...ez egy fizetett hirdetés melyből kiderül,hogy csak lágy gumikkal nyersz gördülési ellenállás terén.A grafikon tetszik a legjobban,mintha valami választási kampányból tallózták volna,olyan mintha a tjúblessz pont harmadannyi lenne súlyban mint a belsős,ugyanakkor míg a tetején súlyt ír,az alján a defektállóságot említi. Komolytalanok,pedig tényleg vannak előnyei,nem is értem miért ennyire balf@szok.
(#116268) Napfénysüti...röviden miben érzed eddig a leginkább a különbséget a Focus-hoz képest?
(#116269) Bici...szerintem van olyan a Shimano is mint a Basic.
(#116272) zoli03...én nem leszólásnak szántam,simán megvitatjuk várható előnyeit,esetleges hátrányait.Sőt meggyőzhető vagyok,persze még eddig nem érzem megéri a macera,de ez is változhat.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #116219 üzenetére
+1
(#116231) robee19 ...azért van burkolva műanyaggal.
(#116234) Oryctolagus...26"-ost már ne vásárolj.
(#116249) David75...nekem a szarúnézki teccik jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
Összeszereltem és a próbakör is megvolt.
Észveszejtően jó ez a pluszos külső. Úgy két évvel ezelőtt mikor először próbáltam a Super Gravity szériából származó Hans Dampf külsőket, akkor úgy voltam vele ennél nem lehet jobb már semmi, majd nem is oly rég váltottam a szintén SG szériás Magic Mary gumikra ahol ismételtem koppant az alám, totál szürreális volt az élmény. A mai nap, pedig csak hüledeztem, úgy éreztem magam a bringán mintha csak egyszerűen profivá váltam volna. Tapad, tapad és tapad, nem tudtam elbizonytalanítani egy másodpercre se, kiszámítható, csak akkor csúszik ha azt te is akarod. A fullos DH vasamra 2 másodpercet vertem a legkedveltebb pályámon, egy merevfarú géppel... [link]
Azért viszont nem fenékig tejfel az élet, az első pár kört 20psi nyomáson futottam elöl-hátul, ami elöl nagyon is jól működött, gondolom a villa miatt, hátul viszont förtelem módon pattogott ami oknál fogva eléggé inamban szált a bátorságom... Pár körrel később végül kiengedtem egy kis levegőt hátulról, ami meghozta a várt eredményt és elkezdtem élvezni a dolgot aminek az lett az eredménye, hogy szépen felütöttem az új felnit már az első nap. CushCore-ra, vagy valami betétre szükség lesz... Szerencsére elég minimálisan deformálódott a perem, így még most is tökéletes zár. A másik említésre méltó probléma, hogy igazán technikás lassú szakaszokon érezhetően gyengébben muzsikál ez a gép, mint a 26-os NS, ami nem biztosan a pluszos gumik hibája, de úgy éreztem ott talán jobb lett volna egy keskenyebb. A gyors lejtőzések alkalmával, viszont megkérdőjelezhetetlenek az előnyei.
A váz és úgy egészében az egész bringa nagyon jó, passzol minden mindenhez. Az NS-hez viszonyítva azért érezhetően inkább downhill orientált és sokkal kevésbé mindenes, mint amilyen az volt.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
trialboj
őstag
Milyen marhaság már ez? "The SpectralN is not available in your country yet. Enter your e-mail address and we'll notify you!"
A canyon nem abból él hogy neten megrendelem és ők meg leküldik bárhova? A többi modellt szállítják az országba.
Nem tudja valaki a spectral ON elektromos bringa árát?!
-
robee19
tag
Ma nem bírtam tovább, felhívtam a Decathlont, hogy mi van a bringámmal. A telefont egy kicsit nyájas, de kedves fiatalember vette fel. Elmondtam, hogy hétfő óta semmit nem tudok a bringámról. Azonnal hívta Debrecent, ahol közölték, ma érkezett vissza a kamionnal. A szerviz papíron egy rakás javítás volt feltüntetve angol nyelven, de azt nem kaptam kézbe. Valójában racsni cseréltek, és állítólag teljes hátsó kereket is. Utóbbit kétlem, mert egy kis nyolcas kezdett előbújni az enyémben, és ebben is van. Mindenesetre a kattogás megszűnt, viszont a kért kazettásra alakítást figyelembe sem vették. És érzek némi csapágy darálást, mint valamelyik sporttársnál volt az új bringánál. Szerintem vagy túlhúzták a kónuszt, vagy kevés a zsír valahol.
-
flash-
veterán
Hali
Azt a bringás mémet pls posztolja vki amin van egy rontgen felvetel egy kis extraval?[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
Hátsó lánckeréknél a fogközök a kopottabb áttételeknél kb. 1 miliméterrel szélesebbre nyíltak, azokhoz képest amelyeket nem szoktam használni. Erre fel szabad rakni egy új láncot vagy csere?
-
Zola007
veterán
Van egy gyakorlatilag új 7-es sorom és egy 8/9-es kazettás aggyal szerelt kerekem
A legkisebb és felette lévő lánckerék között van egy 1,28-as hézagoló. Az egészet egy korábbi rossz 7-es kazettáról mentettem, mert megadta magát a felni és inkább vettem egy új hátsó kereket, de csak 8/9 kazettával szereltet kaptam.
A záróanya a 8/9-es kazetta miatt nem fog rá a sorra. Milyen hézagolót kellene vennem és hova berakni? (záróanya alá vagy a komplett sor alá?)[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
jjeahh
nagyúr
válasz rétisün #116316 üzenetére
Az ilyen amint tudják mennyi időbe szokott telni? . Akarok fékbetéteket is többek között, mert vészesen kezd elfogyni a jelenlegi, ha esélyes, hogy itt hetekig kell várni rá, akkor rendelem máshonnan. Kár, hogy nem írja mi van raktáron és mi nincs.
-
seadrone
őstag
a hungárián ezt a bringasávot csak én látom wtf-nak, vagy használható?
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Bryton300 úgy döntött, egy órával korábban van. Pedig a nyári időszámítás be van állítva ("dlight +1:00") Tegnap még jó volt
[ Szerkesztve ]
Jester
-
jjeahh
nagyúr
válasz ro_bert17 #116311 üzenetére
Ezt nem értem, az első opció azt jelenti, hogy ami raktáron van azt fizeted ki és azt küldik, a többit nem? A második meg, hogy amint lesz raktáron küldik... (de ki tudja mikor...). Ez így elég fura, akkor végül meglepetés, hogy mit küldenek és mit nem? Vagy hogy?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Üdv.
Deore tárcsafékem van. Mitől van az, hogy a fékkart betudom húzni a markolatig? Fékfolyydékot kellene cserélni? 3 éves a bringa, azóta nem volt hozzányúlva.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
trialboj
őstag
Ráfüggtem A kerékpárgurus Ocsibácsi videóira : )))) Annyira rettenetesen kínos minden mozdulata, hogy végig rosszul éreztem magam mikor először láttam, most viszont valami beakadt nálam, és megnéztem jó párat. Mintha csak és kizárólag a 10-13 éves korosztállyal akarna kommunikálni, mert azt nem tudom elképzelni hogy ennél érettebb embereknek ne lenne masszív szekunder szégyenérzete, ilyen ripacskodás láttán/hallatán.
Na de valami hasznosat is mutatott. Ez a dupla lock kar a kormányon engem is foglalkoztat 1 nagyon picit.
Aki esetleg ért hozzá tudna segíteni abban, hogy ez pontosan hogy működik, és milyen feltétlek kellene hozzá?
Pl elöl reba, hátul fox float 3 állású rugóstag van, akkor ez már alapból kiesett?
Ehhez a hátsó taghoz (FOX FLOAT CTD Evolution LV 184x44mm) lehet egyáltalán ilyen kormányról állítható rendszert kapcsolni?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Hachiko95 #116200 üzenetére
Pont ezzel szívtam ma én is, hogy állna bele a villám azokba akik zsír nélkül tekerik be a pedált. Használt bringa volt, remélem a monót nem ez a kontár rakta be, mert akkor az is szép menet lesz majd.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest