Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
-
zoli03
őstag
válasz Lami66 #115125 üzenetére
Már egy alap integrált, Hollowech II-es Shimano hajtómű is egész merev. De hiába van merev hajtóműved, ha a váz közepe össze-vissza hajlik tekerés közben. Nyugodtan rakhatnál bele egy négyszögeset is, nem lennél hátrább. Na most akkor mi értelme van a jobb felszereltségnek, ha a váz szar?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ZolkoW
őstag
válasz Lami66 #115239 üzenetére
nekem semmi negatív előítéletem nincs, akkor is mehetek? tényleg érdekel, de főleg mint oúti cucc... le akarom beszélni magam, hogy jó nekem a 29es is, nem kell újabb gépet vennem
Viccet félretéve, én valamelyik hétvégén tényleg szívesen mennék egy kört.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lami66 #115239 üzenetére
(Hacsak nem vagy részvényes... )Nagylelkű felajánlás!
(#115240) Napfénysüti ...ki ne próbáld,aztán ríhatsz mennyire gagyi a Canyon.
#115254) HardSanyeee...ne simogasd az egész külsőt (hacsak nem élvezetből teszed ),hisz ha megvan a belsőn a lyuk,akkor célzottan lehet keresni a külsőben a hibát.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZolkoW
őstag
válasz Lami66 #115269 üzenetére
Én aztán ebben ráérek!
És köszi a felajánlást én, és a magam nevében...Hasaggymeg: ja, amúgy van ilyenem itthon vásárolt is, de talán nem kell mondanom, hogy nem tudom megkülönböztetni a kettőt, és azt sem, hogy az egy darab többe került ;-)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Humorérzék off...viccet ne vedd bántásnak,a Meridát meg ne hasonlítsd B-twinhez.Mind ír6sz itt mindenféle octalinkeket,meg Clarisokat,a váz a lelke egy kerékpárnak.Amúgy meg miért vagy biztos benne,hogy jobb a Canyon? (erre válaszolva talán megérted miről beszélek. )
(#115270) ZolkoW ...arra írtam,hogy nem elég Alis,még kisebbet is vettél ráadásul?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
válasz Lami66 #115301 üzenetére
Bármilyen fórumban, FB csoportban beírod, hogy áruházi bringa, azonnal nyakon öntenek. Ezek szerint te most célul tűzted ki a Btwin márka felemelését. Nem gond ez, csak szélmalomharc, bízd a Dechatlonra inkább, különben is veszik így is szépen őket, sokat látok utcán, és a hiedelmekkel ellentétben kevés használt eladót. nekünk is van, gyereknek vettünk RR520-at. Árához képest kifejezetten jó, néha be is írom FB csoportba ha valaki érdeklődik, vagy valaki nagyon fújol rá. De nem játszok Don Quijote-ét
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
100 alatt ajánlottam én is egy rakat embernek Decathlonos kerékpárt,fölötte nem vennék,és nem is ajánlom...legalábbis egyelőre nem.Minap kényszerült (autóba zárta kulcsait,ami 40km gyors tekerést igényelt) egy sportos életmódú,őskövület Kona-val tekerő 60 felé közelítő kollégám egy RR520ra és sírva fakadt mekkora sz@r az ő 20 éves 3x8 sebességes bringájához képest.Én 150-200 fölött nem ajánlok senkinek sem bétvint,sem exfaktot,sem kilimandzsarot,sem dzsenesziszt.Ez van...
(#115298) ivana...bár ez is csak egy szubjektív vélemény,az octalinkes csapágyam kábé 2x annyit tartott mint az integrált SLX-em,de többet mint nejem integrált Deoreja is.Véleményem szerint a porvédelménél vérzik el mindegyik,még mielőtt a terheléstől szétmehetne.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem tudok engem hogy kevertetek bele csak annyit írtam hogy én is móri vagyok, legalábbis onna származom (már Fehérváron lakom).
Hasaggymeg szeret viccelődni szokni kell a stílusát és nem mindig komolyan venni amit ír.
Amúgy nekem speciel az égvilágon semmi bajom nincs a Tribanokkal, asszonynak tavaly majdnem vettem is egyet mikor le volt akciózva. Van amelyik ár/értékben kifejezetten korrekt gép.
Més que un club!
-
Runner_fxr
Ármester
Azon gondolkodtál már, hogy vajon miért ennyivel olcsóbb a decathlonos bringa? Úgy gondolod, hogy ők ennyire jófejek, hogy jóval alá mennek a piaci áraknak? A többiek meg csak harácsolni akarnak? A magyarázat pofon egyszerű, csodák nincsenek, és nem is a máltai szeretet szolgálat munkatársai. Ugyan úgy üzlet az is. Azért tudnak olcsóbbak lenni, mert spórolnak a vázgyártáson. Akár a tervezésen, akár a vázak megfelelő minőség ellenőrzésén. Komplett munkafolyamatokat kihagynak, egyszerűsítenek, aztán ennyi. Egy minőségi gyártó, az elkészült vázakat mm pontosan beállítja, itt ilyet ne remélj. Most nem is akarok belekezdeni abba amit már sokszor leírtam a decathlonnal kapcsolatban, de vannak horror emlékeim arról amikor ott dolgoztam. Persze az rég volt, ma már lehet akár jobb is, ez igaz. De ezzel 2 problémám van, az egyik az, hogy aki olyan szintű igénytelenséget megenged magának mint a decahlon anno, az utána nekem ne akarja megmagyarázni, hogy most már nem úgy van, most már mi ehhez nagyon értünk, mert nehezen hiszem el. A másik problémám meg az ár, túl olcsó ahhoz, hogy ugyan azt tudja mint akár egy minőségi webshop-os cég, pl a Canyon. Persze azt aláírom, hogy vannak decathlonos modellek amiket érdemes megvenni, de ezek többnyire az olcsóbb kategóriák.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Lami66 #115362 üzenetére
Az örök élet garanciával kb kitörölheti mindenki a seggét, mert ma már kb egyik váz sem reped el. Viszont ha egy váz nehéz, rugalmas, nem tökéletes a geo stb. Arra nem vonatkozik a garancia, és ezzel nem tudsz mit kezdeni. Én nem azt mondom, hogy egy Triban 540 használhatatlan, vagy épp szar, de 240-ért biztos nem ilyet vennék. Ráadásul 9,4kg ezzel a felszereltséggel sok. Itt van a Canyon Endurance Al 6.0 [link] nem sokkal többért, vagy a Canyon Endurance Al 7.0 [link] Súlyban is jobbak, és a váz miatt semmilyen kétség nem merülhet fel.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Lami66 #115537 üzenetére
Egyébként sincs olyan, hogy kétszeres árkülönbség, ha két terméket hasonlítunk össze. Ez meg nyelvtan.
Szóval azt mondod érdemesebb a D3-ast venni? Szerintem a legutóbbi két flakon, amit vettem a 2000-es volt, előbb-utóbb az is megbirkózott a retekkel, de ha hatékonyabb a D3-as...
-
thornadoj
aktív tag
válasz Lami66 #116708 üzenetére
Valahol olvastam a b-twin-ről, h az a baj vele, h vannak egyedi alkatrészek benne, amiket nehéz beszerezni. amúgy tetszik, és méeretben és majdnem árban is megfelelne.
(#116707) ivana: milyen nyomás lenne ideális? gondolom ha magas, akkor sérülékenyebb.
szerk.: nem nagy hibák, a centírozást magam is meg tudom csinálni.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz Lami66 #116721 üzenetére
+1 én szereltem több dekás gépet is a nyáron az alsóbb kategóriából (félreértések elkerülése végett nem vagyok bringa szerelő, csak a cserkésztáborunkban én voltam aki a legtöbbet szerelt), semmi különös nincs rajta, elvileg a microshift váltó is shimano kompatibilis, azon kívül meg minden teljesen szokásos.
gabro0 30-as átlag kezdőként outival is tök jó. Én eddig utazóról beszéltem végig ami nagyon más... 30-as átlag montival meg valami rohadt sok, ahhoz tényleg nagy állatnak kell lenni. Nálam kb. -3-4 az átlag az utazóhoz képest, de nyilván terep, emelkedés függő.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lami66 #116751 üzenetére
Lényeg azért csak lejön,vagyis mennyire odafigyelnek egy nagyárúházban mit is adnak el...ha meg kevés időm van,és tesztelni akarok,akkor nem ördógtől való kissé túlfeszíteni a húrt,hisz csak arra vagyok kíváncsi mit is bír egy ilyen olcsóság...de látom sikerült újra felpiszkáljalak,pedig nem állt szándékomban.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lami66 #116775 üzenetére
Én ilyent szereztem kettőt a korábbi budapesti 70.3 és 5i50-ről,és kerékpáromtól elütő színe ellenére is azokat használom,annyira jók.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Lami66 #116777 üzenetére
Hát igen,a baloldali öt égyütt nem ér meg egy jobboldalit...akár a politikában.
[ Szerkesztve ]
-
samspade
csendes tag
válasz Lami66 #116775 üzenetére
Szerintem nem azért dobálják el, mert gagyi, hanem azért gagyi, mert úgyis eldobálják. Arra a rövid időre nem kell szuper kulacs. Bár az igazán nagy csapatok kulacsai lehet, hogy minőségibbek, sajnos nincs összehasonlítási alapom, de ahogy nézem sok nagy csapatnak is ilyen Tacx kulacsa van. A képemen látható Tacx Shiva kulacsok (Dimension Data, Polartec, Skoda) szerintem vállalhatók, a CCC-s is tetszik, bár nagyon vékony az anyaga, az Andronis kulacs viszont elég gagyi, kicsit olyan mint egy szélesebb szájú pet palack Amúgy az a vicces, hogy a Polartec-es kulacsok közül az egyik 3/4-ig volt a másik pedig teljesen tele Kulacs fronton én elég igénytelen vagyok, egy olcsó Cube 750 ml-es kulacsom van.
-
sfbukfenc
tag
válasz Lami66 #116759 üzenetére
Sziasztok,
Nekem van egy RR340-em, ezzel tekertem le 14 hónap alatt kb 7000-7500km-t (előtte 12 évig nem ültem biciklin), 80-90%-ban aszfalt, a többi apró kavicsos földút.
A fiamtól örököltem mondhatni újan, ő kb 50km-t talán tekert bele.
Tapasztalatok
Mindkét belső gumi ua helyen lett defektes (sztem gyári hiba), ragasztás után ok, egy hátsó gumi már lekopott, a cseréje is rosszabb már mint az eredeti első. (minden decás)
Esőben nem, de vizes úton hajtottam, ezt az első váltó nem szereti, egy idő után a nem vált le, tisztítás után ok. A hajtásnál a középcsapágy kotyog, nem tudom mióta, nem tudom, milyen van benne, nem tudom, érdemes-e megcsináltatni, vagy esetleg cseréltetni?
Más bajom nem volt vele. A célom elértem, fogytam 25 kilót, persze az étkezésem is jelentősen változott.
Három hétig volt nálam egy Merida, kicsit komolyabb MTB, természetesen sokkal jobb váltókkal, fékekkel, nagyobb kerekekkel, de nem igazán tudtam jobb időket menni vele.
Most egy Kenzel Distance 600 crossal tekerek, napi szinten 25-35km-t, az átlagom 26-27km/h 55 évesen. -
IzI
senior tag
válasz Lami66 #116828 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor nem lesz egyszerű a vétel.A decathlonos valójában nem tetszik kinézetre,csak példának hoztam fel.
Esetleg tudnál ajánlani,a súlytól függetlenül,olyat ami napi használatra jó ?
Gondolom ezeknek a felszereltségét nem lehet variálni megvétel előtt vagy igen?[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Lami66 #116987 üzenetére
Már végig váltja (bár még el nem hoztam), de Runner azt mondja nem tökéletes már a váltás. A bowdennel kezdte, az oké. Szerintem rendelek GX sort + PC 1130-at + 30-as tányért előre. 10-42 + 32t néha kevés nekem, gyenge vagyok. Szomorú, hogy Rosebike-ról olcsóbb ez a szett, mint itthon csak a sor.
-
Toobee
veterán
válasz Lami66 #116991 üzenetére
Pontosan így történt: megvettem a bicajt, nagyon szépen váltott ilyen 4-500 km-ig, majd valamelyik középső fogaskerékre már nem mindig rakta olyan határozott, sramosan. Ezzel együtt tudtam élni, nem foglalkoztam vele. Majd pont 2 hete kedden hármashatár-hegy. Raktam volna a legnagyobb lánckerékre, de már nem vitte, csak erőlködött. Betonon, ütést nem kapott, előtte pár km-rel még jó volt. Most Runner-nél van, állított rajta, bowdenhez elvileg nem kellett nyúlni, de ő is arra gondolt első körben. Remélem ma el tudom hozni, hogy próbálgassam, megy mind a 11 fokozat, azt még nem tudom, hogy milyen minőségben rakja. Érdemes lenne komplett váltóbowdent cserélni?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Lami66 #116991 üzenetére
Pontosan azért nem tette fel nagy lánckerékre mert elállítódott a felső végállás. Bovdent megnéztem rajta, ott problémát nem találtam. Ezzel kezdtem, nyilván. Váltó is egyenes. Váltókar mechanikai hibát kizárnám. Viszont amikor a sor elkezd kicsit kopni, az már okoz némi lassulást, bizonytalanságot a váltásban. Szemre ezek a kopások nem igazán látszanak. Amúgy meg kismillió esetet láttam, hogy a sorcsere oldotta meg azt, amikor már elfogytak az ötletek. Olyat is sokat láttam, hogy egy elvileg kompatibilis, zsír új sorral nem működött jól, majd egy másik sor és azzal jól működött. De ma még ránézek, mert a váltóval nem sok időm volt foglalkozni, csak gyorsan átfutottam. Alapvetően működik, de Sram-hoz mérten nem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
válasz Lami66 #117042 üzenetére
Akartam kérdezni én is, hogy mi az a mtb, amit nyugodt szívvel tudnátok ajánlani hétköznapi használatra, de úgy hogy ha kedvem támad felmenni a hegyekbe egyet kirándulni, akkor ott is megnyugtató biztonságot adjon. Az ár mondjuk egy 200 ezres környéki (inkább alatta). Amivel nagyon szemezgetek az a Focus Black Forest a Hervisből (vagy bárhonnan), esetleg egy Cube Analog. Ami kétszáz alatti, az szinte mind Acera váltós, vagy gyengébb telóval van. A Focusban az a Fox teló nagyon csábít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- ELADÓ Quansheng UV-K5(8) kézi amatőr rádió
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest