- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tufa_ #102199 üzenetére
Hát abban nincs semmi meglepő, tudjuk, hogy nem bírják annyira a strapát .
Amúgy itt most csak éjjel megy -20 alá, nappal -11 körül van a hőmérséklet, simán kimennék tekerni, csak megint havazott és amíg a közutakat nem takarítják fel tökéletesen, addig megbüntethetnek, a hülye helyi törvény tiltja a havon gurulást[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tufa_
aktív tag
válasz jjeahh #102198 üzenetére
beszeltek itt a -20 meg -30akrol, jesszus...
Londonban epp -2 van, "rekord" hideg meg "beast from the east", eees elfogytak a bringasok az utrol, akik meg maradtak azok is sokkal lassabbak mint szoktak.. -
jjeahh
nagyúr
válasz Szakbarbár #102196 üzenetére
Bringás haverinám is ennyire fázós, de amúgy szerintem ez valamennyire kitolható, mert nagyon számít az öltözet és a megszokás is. Öltözetből vannak nagyon durvák is, amiket konkrétan -20 fok fölé nem ajánlanak, abban tuti még te sem fagynál meg . A megszokás alatt meg arra gondoltam, hogy pl. ha itt laknál felénk, hegyvidéken, ahol a -30 fok sem ritka és kiskorodtól rákényszerültél volna, hogy ilyenkor is kimozdulj, akkor lehetséges, hogy ennyire nem lennél fázós, ergo ha nagyon akarja az ember, kitolhatja valamennyire a saját határait... de lehet hülyeséget beszélek, csak szubjektív vélemény
Amúgy nem tudom milyen bringád van, de pl. az outisoknak hideg időben valóban sokkal keményebb lehet tekerni, mert ha belegondolok, mi, montisok terepen sokkal lassabban gurulunk és gyakran hegyre fel, szal a menetszél nem fúj át és az emelkedők leküzdésekor azért brutál be lehet melegedni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Szakbarbár #102196 üzenetére
Én is nagyon fázok,de pörgetek mint állat,nyomom a hegyre felfelé,aztán úgy kimelegedek,hogy még izzadni is kezdek.1-2 óránál többet ilyenkor nem megyek,annyi pont elég ahhoz,hogy élvezzem utána a forró fürdőt.Van annál jobb?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Toomy #102182 üzenetére
A hideg tűrő képesség elég sok mindent befolyásol én például rettentően fázós vagyok, nem is megyek ki 5 fok alatt tekerni
Nekem a Lidl nadrágom szára folyton elfordul és a szélálló része nem védi a combom első oldalát. A cipőmbe is tehettem bármit, a kezemen és a lábamon az újjak fél óra után lefagytak.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cozmo #102192 üzenetére
Szerintem az lesz amit a végén írsz,a 180 fok között valahol megállítva köztes állapot is lesz,kvázi a teknős felé tekerve egyre jobban sziszeg (mint egy kígyó ) a nyúl felé meg gyorsan visszarúg egyre halkabban,majd végül teljesen sziszegés nélkül.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cozmo
őstag
válasz Tothgera30 #102193 üzenetére
Hát ennél ezek szerint pont benyomni kell. Vagy már elromlott, és azért így működik és csak két állásban és nem szabályozható a két végleten kívül semmi?
Egyszerűen nincs végállása a tekerőnek ez a legfurcsább.
Itt 5:20-nál mutatja a működését kiszerelve...[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
cozmo
őstag
válasz Runner_fxr #102191 üzenetére
Ugyanez a probléma amit a srác feszeget. Itt
Most akkor nem elég tekerni a piros gombot, be is kell nyomni közben? Vagy ki kell huzni első kattanásig és ugy tekerni? A boltban ez utóbbit mondták vásárláskor. Miért nem találok erről leírást.Szerk: Ha benyomva tekerem teknős felé egy 180fokot, akkor történik valami. Elkezd a telo sziszegve dolgozni. Tehát csillapítja a visszautat. Majd ha nyuszi felé tekerem benyomva 180 fokot akkor nem sziszeg és gyorsan visszarúg. Tehát mintha két állapota lenne?!
Utálom ezt a teleszkópot[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz cozmo #102185 üzenetére
Fura, mert általában az szokott elnyalódni amit beledugsz a villába. Még nem kellett cserélnem ilyen alkatrészt amit mondasz, de szerintem nem biztos, hogy drága dolog abba a villába, RS-hez meg kb minden van.
Arra a lock dologra valóban figyelni kell, mert félúton tényleg szarul mozog, és megtévesztő lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cozmo #102185 üzenetére
Az jó nagy baromság lehetett,hogy feszített rugóval volt a nyitott,kvázi nyugalmi állapota.
cozmo...ilyesmi? Én elvinném szervizbe,ott gyorsan kicserélik,csak nem lehet olyan drága.
-
cozmo
őstag
válasz Runner_fxr #102170 üzenetére
Nekem egy RockShox Recon Gold 100mm Solo Air TurnKey teleszkópról van egy durva sztorim. A kormány táv vezérlő bowdene a telo vállán levő csavar szorításában megcsúszott, és ezt nem vettem észre két maraton középtávot így toltam le vele (meg az edzéseket). Félig zárt teleszkóppal.
Éreztem is hogy nem mozog szépen, de azt hittem ez ennyit tud. (Előtte Reba volt. Ahol húzni kellett a bowdent hogy zárjon, az nagyon szépen mozgott)
Tehát a Recon sajátossága - balfasz módon - ha megcsúszik/elszakad a bowden akkor lockol. Ez valahogy fordítva kéne működjön, de engedjük el.
Szerencsére túlélte a Recon belsősége (szerviz sem volt) és most feszes bowdennel egész szépen mozog.
Egy bajon van vele hogy a teknős-nyuszi csavar azon része amibe az imbusz-t becsavarom el van nyalódva. Azt mennyi lehet javíttatni? Milyen alkatrészt kell rendelnem vajon?(#102157) Tufa_: Ezt nézted? BRYTON RIDER 330E GPS ez is navigál már és olcsóbb is.
-
Toomy
senior tag
válasz 6030D #102181 üzenetére
Anno az egyik bringás ismerősöm látta, hogy télen is mennyit megyek kint és el akarta adni nekem a 60ezer ft-os mavic téli nadrágját fél áron. Mondtam neki hogy hülye vagy? Ez a LIDL-is is simán megteszi.
A nyári cipőm orrára pl. rá van hajtogatva egy radiátor mögött használatos hőtükrös polifoam körbetekerve szalaggal, arra rá egy 5-6ezres kamásli és azzal is elvagyok -5 -ig. Volt 14ezres kamáslim is, de az alá is kellett ez a hőtükrös cucc. Ami még olcsóbb megoldás, hogy a kamásli alá behajtogatni sima mezei újságpapírt, az is jól szigetel.
Alap dolog, hogy télen 1 vagy 1,5 számmal nagyobb cipő kell, mert ha szorul benne az ember lába (a vastag zokninak köszönhetően), megszűnik a vérkeringés és fél óra után már csak a szenvedés van.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Toomy #102180 üzenetére
Én valamikor ősszel vettem egy olyan Lidl-es gatyát, csak kicsit szűk lett, de ki lehet bírni. Pénteken szereztem még egyet, ami eggyel nagyobb, az alá befér egy téli futógatya. Így nyomtam végig a mostani hétvégét is, nagyon jó cucc.
Ja, és én 4000-ért vettem az elsőt, a mostanit meg 2500-ért.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Toomy
senior tag
válasz 6030D #102178 üzenetére
Hát igen, 6 év már-már tökélyre fejlesztettem a téli bringázást is.
Igaz manapság már -5 alatt én sem megyek ki. De 0-ban sem amikor 20-as szél lengedez, mert hőérzetre már az is -10 környékére hajaz.
Röhögni fogtok, de a gatyám az egy 4 évvel ezelőtt vásárolt 6000Ft-os LIDL-is gatya,ami teljesen szélálló.Mister X Hát igen, "nincs is jobb egy téli defektnél", ja de! Kettő egymás után.
[ Szerkesztve ]
-
Mister X
tag
válasz Toomy #102175 üzenetére
Akkor ez elkelt. Én se nagyon... Ha pl. tegnap a Jánoshegyről lefele szerelnem kellett volna,inkább otthagytam volna a bicajt. Na jó természetesen nem,de hogy szörnyű emléknek maradt volna meg bennem az biztos.
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
6030D
őstag
válasz Toomy #102174 üzenetére
Megjött a sós kulacsos ember is. [link] [link]
Nem izzadsz bele abba a síkesztyűbe? Én egyszer mentem télen hegyre ilyenben, úgy beleizzadtam, hogy amikor lehúztam fotózkodni, kifordult a bélés, és alig bírtam visszanyomkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz TomMusic #102124 üzenetére
Ebbe garantálom, hogy nem fog fázni a kezed, mert én is ebbe tolom órákon keresztül.
Mister X Én a téli országútimba tettem szalagot, nem nagyon szeretnék 0 fok környékén defektet szerelgetni. 4-5 éve volt benne részem de sikítottam a fájdalomtól miközben csupasz kézzel defektet szereltem a mínuszokban.
[ Szerkesztve ]
-
Mister X
tag
Sziasztok. Defektvédő szalagot érdemes beletenni még plusszba, a defektvédős gumiba? Cross bicajról lenne szó. Ha igen tudtok ajánlani valami bevált márkát?
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #102163 üzenetére
Igen azt a mozgást tapasztaltam más villáknál,és bár lehet az lesz enyém halála ha elkapok egy ütést kizárt telóval (bár elvileg ebben is van ilyen védelem) nekem mindig imponált,hogy ha kiálltam aszfalton,hegyen,akkor kvázi merev villát éreztem magam alatt.Itt amúgy beszélgetnek arról,hogy egyik ennyire,másik meg annyira mozog kizárva.Na nekem ilyen gondom sosem volt,ez semennyire nem mozog kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
De egy Pike-ot ne hasonlíts egy XC villához. Minél nagyobb a rugóút, annál kevésbé hatásos a lock.
Ez igaz a villára és a tagra is. Ha sokat van lockolva, akkor hamarabb kiszárad a szimmering, de egyéb probléma nem szokott emiatt történni. Az mondjuk igaz, hogy lockolva nem tanácsos durvulni, de mondjuk ez nem is igazán jön szóba, mert értelemszerűen nem lezárva mész durva terepen.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz pc360 #102167 üzenetére
De kis felületen csak a szimeringel érintkezik (ami gumi, úgyhogy csak nem fogja koptatni az acél vagy alu becsúszót). A perselyben meg hosszan benne van, szóval nem egy pontok kopik. És általános használat mellet nem belockolva is nagyon nagy részt csak a teljes út első negyede, vagy maximum fele van használva. Egy olcsóbb rugós villánál meg az utolsó negyed/harmad szinte sosincs használva.
-
pc360
addikt
válasz zoli03 #102166 üzenetére
Moddoltam a szövegen, így már egyértelműbb. Egy olyan surlódó alkatrész kis szakaszát használod, ami egész szakaszra van kitalálva, így nem egyenletesen kopik. Nem vagyok telózseni, de ezt a problémát én így tudom elképzelni.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
Olyan nincs, hogy nem mozog valami alattad (nem olvadnak össze a kedvedért a fémek), max nagyon rövid úton, és pont azon a szakaszon fogja a legtöbb terhelést kapni. Szerintem nem nehéz kitalálni, hogy ez nem egészséges még megfelelő kenés mellett sem.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
zoli03
őstag
válasz Hasaggymeg #102161 üzenetére
Nekem a Pike lezárva is mozog centiket, ha erősebben megnyomom. Haverom Reba RL-je szintén mozog azért, másik haverom Fox F32-je is mozog. Ha a tiednek nincs, az más tészta, de elég soknak van, és ott baj se lesz abból, ha lezárod. Simán bevállalok kátyút a fent említett telókkal, a Rock Shox még írja is, hogy van kioldási küszöb a csillapításban.
De még mindig nem értem, hogy ha nem mozog, akkor minek kenni addig? Nem súrlódik, nem fog kopni. Ennyi erővel állásában is locsolni kéne rá az olajat. Pár mm-t a fent említett telók lezárva is mozognak, úgyhogy a kenés akkor is megvan.
Hasított persellyel amúgy felfordítás nélkül is elég jó a kenés felül is. -
TomMusic
őstag
Na, hamár teló..
Nekem elvileg ilyen van: SF13-XCM-DS-HLO-29-80,100 (legalábbis a villára ez van írva: SF13-XCM-DS-HLO-29-100).
Ahogy olvasgattam, ez mégiscsak egy belépő villa, szóval kezdő-kategória. Ennek ellenére elég stabil, lassan 4000km van benne, és olyan, mint új korában. Pedig jópárszor mentem át vele árkon-bokron (jó tudom, ez relatív..). Van rajta Speed Lock, ilyen: [link].
Viszont akkor ez "sima" rugós teló?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #102150 üzenetére
Enyém ha kizárom olyan lesz mint egy merev villa,szó szerint egy mm mozgása sincs...aggódnék is ha volna,ha ki van zárva viselkedjen is úgy,megszoktam.Nejem Torája is olyan volt újan,aztán most már moccan 3-4mm-t kizárva is,ráférne a szerviz.Ha nincs kenve a mozgás által,sőt időnként felfordítva egy-egy félóra,órára,akkor kiszáradnak a gyűrűk,szivacsok benne amik fent vannak,ezt is tartják a fordított villák egyik előnyének.Nem kell atomfizikus lenni ahhoz,hogy értelmesnek tartsd egy kizárólag mozgással kenődő szerkezet mozgásigényét,vagy megértsd,hogy a kizárás egy jogos,időnkénti igény kiszolgálására született mintsem folyamatos használatra,mely szerintem nem hasonlítható terhelés szempontjából sem egy merev villával,sem pedig egy mozgó teleszkóppal.Dr.Bikeban azt a "baromságot" találták mondani,hogy kizárva benézel egy kátyút,nem mozgod ki és a gyorsszelep ellenére eltöröd a pálcát a telóban...gondolom annak cseréje már veszteséges lenne nekik,ezért fűzte agyam,hogy inkább a szimeringeket koptassam.Nem tudom jól teszem-e,én ebben bízok szakértelmükbe...de pl. Runner eléggé otthon van a témában,ahhoz,hogy kifejtse véleményét majd.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Tufa_ #102153 üzenetére
Nézd meg a Wahoo Elementet vagy Element Boltot is. Nekem utóbbi van, príma cucc. Navi szinten amit nem tud az az újratervezés ha letérnél az útról, akkor csak sipákol és persze látod magad a térképen. Kényelmes, hogy minden konfigurálás a mobil appról vezérelhető.
Útvonalat tervezni komoot-tal a legegyszerűbb/legjobb, az mentés után azonnal elérhető Wahoo-n. A navigáció tervezés után indítható a mobilról vagy az elementről is. -
Tufa_
aktív tag
válasz hegyimorc #102154 üzenetére
Ilyen navija van az 520nak, forumok alapjan pedig mar navigal is, bar nem tervez ujra vagy ilyesmi (mint a 820 vagy 1000), csak az utvonalat emeli ki a terkepen es jelez hogy ha epp fordulni kell.A navi funkcioja sokkal jobb az 1000esnek ez teny, de ha hosszabb tavra is mennek, akkor is inkabb csapattal (egyedul felek, tipikus keskeny videki utak, amin autoval is sikitva vezetek vegig ha epp muszaj..) vagy valamelyik nagyobb parkban cikaznek (pl Richmond Park Londonban 4-5kmes korokkel, bringasok folyamatosan oda jarnak edzeni)
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Közben meg is találtam
-
hegyimorc
senior tag
válasz Tufa_ #102153 üzenetére
520-at nem használtam, 1000 és 820 volt/van illetve van egy 25-ös is ... hát ha az 520 is úgy tud navigálni mint a 25, akkor az nem sokat ér.
Nekem fontos a térkép, ezért 520 szóba sem jöhetett. Szóval nem ismerem, nem tudok segíteni, talán csak annyit, hogy ha navigálni is szeretnél akkor nem ajánlom a térkép nélkülieket.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Tufa_
aktív tag
válasz hegyimorc #101923 üzenetére
Bocs hogy ismet visszahozom a dilemmazos kerdest, tovabbra sem sikerult eldonteni melyiket erne meg..
Az 1000esben ami elonyt latok az a komplett terkep opcio, navigalasi lehetoseggel, de oszinten szolva ha kapok egy felulnezetes navit (amit elvileg az 520 tud?) nekem mar boven eleg lehet, illetve az automata fenyszenzor vagy legalabb ido alapu hattervilagitas.
Ha jol tudom mindketto tudja ugyanazokat a trening funkciokat, recovery time, stbstb, csak az 520as kisebb es gombos.
Van valami olyan lenyeges funkcio a fentieket leszamitva amivel az 1000es jobb?
Az arak tovabbra is, 520 £220, 520 premium bundle £260 es 1000 £280. Ez rekord alacsony ar amazonon az 1000esre, az 520as ennel volt mar sokkal olcsobb. A bundlebol jelenleg a cadence sensor egyedul ami erdekes lehet, HRM talan talan, de a vivosport meg ha csak optikai is, egesz jo.(#102112) Napfénysüti Kuld at priviben melyiket pontosan es ha lesz kint, irok rola Csak a tarcsasok miatt megyek, meg ha rondak is, a sima fekes nekem nem opcio. Meg fel ev mindennapos bringazas utan is nehez megszokni hogy itt barhol csinalnak/csinalhatnak egy U kanyart az autok a varosban, vagy a turistak az ellenkezo iranyba neznek mielott az utra lepnek..
[ Szerkesztve ]
-
5381
aktív tag
Ilyen piszok hidegben jó megoldás ez a kormánykesztyű, vagy mi. kb 40mp-től:
[link] -
-
zoli03
őstag
válasz Hasaggymeg #102147 üzenetére
Olajos csillapítás van benne, pár mm-t akkor is fog mozogni egy normális teló, ha lezárod. Ami nem mozog, azt felesleges kenni, így legalább nem fogy belőle az olaj, és nem is használódik el hamarabb. Mégis milyen elemeknek van kitéve aszfalton? Ahogy írtam, ezekben nem mechanikus lockout van, hanem hidraulikus, nem lesz baj az aszfalton kapott ütésektől.
"Azt mondták a szervizben,hogy még tároláskor is jobb ha nincs kizárva."
Mert mégis mi történne vele? Tároláskor semerre nem folyik az olaj benne. Minden hülyeséget nem kell elhinni. Persze, a szerviznek sokkal jobb, ha többet mozog, hamarabb fogod karbantartásra vinni.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #102147 üzenetére
Az enyém pl zárva is mozog 4-5 mm-t, sőt elvileg a legtöbb (összes?) mostani teló is, hogy ha úgy hagyod egy hirtelen dh-ra, akkor ne törjön el benne a lock pöcök. Vagy valami ilyen
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zoli03 #102146 üzenetére
Mondjuk annál nem jobb,mint a polcon,melegben állna,de ha már ki van téve az elemeknek akkor jobb ha kenődik,jár az olaj benne és nem terhelődik kizárt állapotban kapott ütésektől,arról nem is beszélve,hogy tudtommal rövidül a féktávod is.Azt mondták a szervizben,hogy még tároláskor is jobb ha nincs kizárva.
-
zoli03
őstag
válasz Hasaggymeg #102143 üzenetére
Az miért jobb, ha inkább mozog? Jobban kopik a persely, a becsúszó, a szimering.
-
.mf
veterán
válasz TomMusic #102142 üzenetére
Mert többféle módszerrel is lehet... Amit linkeltél, az levegő + víz hatására aktivizálódik, órákon át fűt, de egyszerhasználatos. Amit Jjeahh linkelt, az pedig nátrium-acetát oldatos, gyorsan felmelegszik, de utána már nem fűt tovább, viszont többszörhasználatos. (Lehet házilag is csinálni)
---
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem tudom milyen teleszkópod van,de az általános szabály,hogy annak az a legjobb ha mozog.Szerintem (és ha ez kevés,akkor Dr.Bike szerint is ) csak akkor zárd ki ha tényleg szükséges (kiállva aszfalton,nagyon meredeken aszfalton,homokban vagy nagy hóban felfele),amúgy meg hagyd mozogni,még aszfalton is.
-
TomMusic
őstag
válasz jjeahh #102140 üzenetére
Ha beválik a "rendes kesztyű", akkor nem veszek.
Viszont ez a melegítős cucc még érdekesebb, biztos valami földönkívüli ketyere.(#102141) .mf v köszi az infót!
Viszont "ez egyszerhasználatos"
A neten azt írják, hogy újrahasználható. Akkor most mivan?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
.mf
veterán
válasz Runner_fxr #102018 üzenetére
Köszi, igen, zsír lesz az, viszkozitása alapján (úgy marad, ahogy a tag odahordta és a sár belement) azért írtam első ránézésre én is olajiszapot, nem pedig olajat.
Ha a tag nagyrészt lockolva van (aszfalton oda- és visszatekerés), azt mennyire tolerálja a tag?
Cozmo: hajrá, remélem jól oldódik meg a dolog.
A "Life's too short to ride shit bikes" azért kicsit túlzás, itt szerintem nem sok "shit bike" van, sokkal többet tudnak ezek a bringák, mint mi (néhány kivétellel, pl. Deicide )
Hasaggymeg: "....és mégsem telik neki cipőre sem.Vajon bugyija van? "
Aztán nehogy meglegyintsen azokkal a karizmokkal, vagy bemutassa, milyen erősek a lábizmai
Cozmo: "Puncimágnest elvittem a természetes élőhelyére, és bemocskoltam "
Hol a mocsok? Láttad volna egy-egy sarasabb nap után az én bringám
Pc360: "Csak ide ne vonzza őket a 90-es évekből, mert megőrülök."
Ha nem a 19-28 éves lányok vonzanak, akkor kik?
Hasaggymeg: "Na végre mínusz 10C! Megfagy a sár és kezdődhet a bringaszezon! "
Hát, annyira azért nem jó a fagyott sár. Jártam már úgy, hogy ki akartam kerülni egy kisebb tónak is beillő befagyott pocsolyát (tócsolya?), gondoltam a szélén a fagyott sár már jobban tapad - és nem, kifarolt alólam a motor; aztán ahogy kezdem felállítani, bokáig szakadtam a jeges pocsolyába
A Normafa-Jánoshegy-Zugliget-Budakesziút részek aszfaltos bringaútjai jegesre vannak taposva, szánkózva, síelve, csúszkázva... Néha csak forgott a hátsó kerék tekerésre, néha el-elkezdett driftelni.
A másik pedig, hogy már lefelé jönni sem olyan poén, már tegnap is érezhetően rosszabb volt tegnapelőtthöz képest, a kesztyű ellenére teljesen elment az érzés az ujjaimból, nem igazán éreztem a féket...
Dunkel: "December-január hónapokban alig találkoztam bringással, pedig szinte végig 0 fok fölött mutatott a higanyszál.
Most, hogy tényleg hideg van és a hegyekben hó, mindenki be van zsongva és teker. Nem értem. "Dec-Jan végig felhős borús szar idő volt gyakori esőkkel (rendszeresen hétvégén, sokat füstölögtem emiatt én is), 0 körüli hőmérséklettel, ami a hegyekben akár rá is fagyhat (futottál már tükörjégre? Én igen). Olyankor kinek van kedve messze tekerni? Én is inkább csak rövidebbeket mentem.
Most ugyan hó van, és riogatnak a nagy hideggel, de a János-hegyen napközben egyáltalán nem volt hideg, főleg, ha tekertél is. Estére már tényleg csúnyán lehűlt...6030D: "Keményre fagyott a hasamnál visszagyűrődő izzadt kabát, a zippzárt lehúzva jégdarabok estek ki belülről. Itthon megsimogatták a fejem. "
A full-face sisakomból potyogtak ki jégdarabok a hazaút után, ahogy a leheletem ráfagyott
TomMusic: "Azt a melegítő cuccot viszont minden indulás előtt gondolom fel kell melegíteni?"
Nem, ez egyszerhasználatos, egy lassú exoterm kémiai folyamat játszódik le benne. Vannak ilyen kajafőzők is főleg katonai felhasználásra (a lánggal főzéssel szemben ez nem jár fénnyel), azok elég drágák -- ehhez képest itt a fűtő tasakok még egész baráti árban vannak.
---
Na mindjárt fogok képelni is, csak felrakom őket flickr-re.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #102129 üzenetére
Érdekes ez, ilyent nem láttam, ha ha esetleg veszel beszámolhatsz mennyire használható, engem érdekelne... A zselés amit linkeltem úgy működik, hogy elpattintod benne azt a kis fémdarabot és megkristályosodik az egész, egyúttal fel is forrósodik. 5-10 percig meleg, majd kihűl... amikor az összeset elhasználtad, beleteszed egy edénybe vízbe és kifőzöd. Kb. 10 perc főzés bőven elég oszt használhatod őket újra... nekem úgy 3 éve megvannak, még nem mentek tönkre, mindíg ott van pár a hátizsákban nálam, néha életmentő tud lenni . Itt egy videó róla, kb. így néz ki a dolog, minél nagyobb méretű, annál tovább tartja a meleget.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz RaiZka #102135 üzenetére
Köszi. Igen, ott olvastam én is a sózást. Én mostanában dupla kesztyűvel nyomom, van 3 vastagság, azt kombinálom. De most kellene valami neoprén is, erre a marha hidegre. Bár ez is olyan, hogy lehet, hogy megbánnám, mert valamikor meg tök jó volt a kezemnek, akkor meg lehet, hogy beleizzadnék. Volt már olyan, hogy ráfagyott a fékre a kesztyű.
(#102137) deicide: én ha tehetem, inkább kimegyek, mert annyira nem vidám a görgő. Igaz, hogy nincs is ott semmi, amivel szórakoztassam magam, max a telefon, de az meg mindig izzadságcseppes lesz.
Meg most kicsit utálom is, mert próbáltuk javítani, tompítani a zajt, de mindig van valami gebasz... Jó ez így nekem: heti 5-6 óra görgő + 6-7 óra kint hétvégén, mindenki boldog.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
RaiZka
tag
válasz 6030D #102132 üzenetére
szépet mentél grat itt is Én csak annyira mozdultam ki, hogy meglegyen a 2000km idén
Amúgy elég pozitív a tapasztalat az SPD-vel, hálisten még nem taknyoltam vele, sikerül egyenletesebben is menni + a lánc sem nyúlik annyira. Egyedül talán a cipőm talpa kopik jobban a sok ki-becsatolástól a városban.
Ezt a "sózást" én is olvastam az egyik stravas sráctól, lehet teszek egy próbát..
Én még mindig valami aláöltözet keresnék reális áron a kesztyűm alá, de egyelőre semmi. Mondjuk -3-4ig 3-4 óra bringázás után még viszonylag jó vagyok a Dekás 500zas kesztyúvel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #102132 üzenetére
A napsütés roppant sokat számít,hihetetlenül javítja a hőérzetet...a tegnap meg érződött is egy-egy kicsit,hogy melegít.Nekem mindenképp jobb a száraz -5,mint a vizes +5...vagy akár 10.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #102131 üzenetére
Én is elgondolkodtam azért pénteken, hogy nem biztos, hogy kint kellene menni, mert mindenhol azt mondták, hogy "mind megfagyunk!". Tavaly tekertem egy órákat ilyen időben, az nem volt jó. Most viszont sütött a nap, teljesen jó volt. Nem mértem, de ha nem nézem a telefonon, hogy mennyi fok van, akkor simán plusznak mondom. Csak a kezem fázott néha, amikor árnyék volt, meg sok lejtő. Mondjuk azért ment a matek fejben, hogy akkor hol lesz megint meleg víz, mikor eszek. Így is kristályosodott már a víz többször a kulacsban. Este olvastam, hogy ezért is sózzák. Az első adagban volt nekem is, de nem vittem magammal a sószórót.
Solad: olcsó kesztyű ajánlásokat elfogadok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #102123 üzenetére
4 óra még nyáron sem kevés,nemhogy -5 alatt.Én megmondom őszintén valahol Nepálban lenne jó a hegy lábánál lakni,ahol egész télen felfele tekerhetsz,nyáron meg majd leereszkedsz. Ilyenkor nekem kell a hó és az emelkedő,hogy lassítson,így gyenge menetszéllel és nagy erőkifejtés mellett már lehet kerékpározni.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz flash- #102120 üzenetére
Szerintem már olyan hely sincs ahol görgőzni tudsz, nemhogy bringa is legyen. Én bérelni szerettem volna görgőt, de nem találtam. Szerintem jobb ha elmész Spinningre, én azt csinálom. A jobb helyeken van az edzőteremben is 1-2 db, így nem csak az órán használhatóak.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
TomMusic
őstag
válasz jjeahh #102127 üzenetére
Hát, pl. itt vannak ilyenek: [link].
Azt a melegítő cuccot viszont minden indulás előtt gondolom fel kell melegíteni?Solad: hát igen, lehet először még megpróbálok valami "normálisabb" kesztyűt venni.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #102126 üzenetére
Ehhez hasonló nekem is van, arra használom, hogy ráhúzzam egy másik kesztyűre, amikor -5 alatt van a hőmérséklet. Milyen az a fűthető kesztyű? Még sosem láttam olyant... Ha gond van meg szoktam állni 2 percre, elpattintok két ilyesmi kézmelegítőt, zsebrerakom őket és rájuk markolok. Elég gyorsan felmelegíti az ujjaimat oszt megyek tovább... sajnos jobb módszert még én sem találtam a kézfagyásra.
-
TomMusic
őstag
válasz Solad #102125 üzenetére
Hát végülis nem egy túl vastag cucc, de nekem amúgy is nagyon érzékeny a kezem, nem hinném hogy létezik az a vastagság, ami jó lenne.
Egyébként valami ilyesmi: [link]Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Hali,
Vett már valaki fűthető kesztyűt? Mennyire vált be? Most reggel mire beértem a melóhelyre, sima kesztyűben lefagyott a kezem.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #102122 üzenetére
Keményre fagyott a hasamnál visszagyűrődő izzadt kabát, a zippzárt lehúzva jégdarabok estek ki belülről. Itthon megsimogatták a fejem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #102121 üzenetére
Már előtte hó volt,igaz itt-ott kilátszó aszfalttal a keréknyomban,vagy jeges részekkel.A háztól már biztos teljesen havas,bár pont a háznál a kanyarban tiszta jég volt,alig mertem nyeregben maradni.Kereszttől pedig már esélytelen,legalábbis nekem az.Ott már belső égésű nem járt,csak gyengén letaposott,mély hó van a kilátóig.
jjeahh...csak fent van hó olyan 300-400m tsz.fölött,erdő között,ahol nem járnak autók,lent a városban már csak egy-egy hóember emlékeztet a hóra.Ahol meg már nem tudom hajtani felfele,ott megfordulok.Nekem ilyenkor nem élmény a déházás,tiszta gyötrelem volt -5/6C ben ereszkedni.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #102109 üzenetére
Gondoltam, hogy valami bringás, de nem sokat ismerek, aki furgonnal viszi a hegyre a motyót, biztos félrenézett valamit, azért dudál. Utólag is helló (:integetősszmájli)!
Valamivel el kell foglalnia magát az embernek 3 óra után, néha megy a "look mum, no hands!"A hó volt nagy, vagy a kedv kicsi? Honnan volt hó, a kulcsos háztól?
-
flash-
veterán
üdv
van pesten olyan hely ahol lehet görgőzni? (van bringa és görgő is))
vagy felejtesem el és teljesen jó a spinning, vagy a szobakerékpár?
mit ajánlanátok?hova menjek?
tekernék már de még csak indoor...[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék 20-30 dollar kozott első lampat venni bicora. Csak korom sotetben használnam, igy a nagy fenyero mindenkepp fontos lenne. Max 70-80 perc uzemido eleg lenne! Merete nem szamit, akkuval együtt kene ebbe a keretbe belefernie. Van bestbuy ebben az árkategóriában? Aliexpress, gearbest, ebay oldal linket ha tudnátok adni, azt megkoszonnem! T.[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz lsebestyen #102117 üzenetére
Ez szerintem is jó lenne nekem, csak ha már van 2k-s kupon az Intersporthoz, megpóbálok ott találni valamit. Na de majd elmegyek személyesen.
-
lsebestyen
addikt
válasz Hasaggymeg #102115 üzenetére
Olvastam, de nem jár jobban ott sem szerintem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #102109 üzenetére
Rendesen lehavazott nálatok is... tudod ilyenkor felfelé is hajtani?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lsebestyen #102114 üzenetére
IN TER SPORT!
-
lsebestyen
addikt
válasz IMIIKE1998 #102111 üzenetére
Vedd meg ezt, jó konzolja van, egyszerű. Olcsón nem érdemes vezetéknélkülit venni, mert minden bezavarja a jelet.
szerk.: bár a leírás szerint nem számolja az eltelt időt, nem tudom neked az mennyire fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #102111 üzenetére
Ott nem nagy a választék,nem is tudom melyik nevesebb márkát forgalmazzák.Legalább induljon/álljon le automatán,tudjon értelemszerűen sebességet,távolságot,összes távolságot,időt,összes időt és esetleg átlagot,hogy ne te kelljen számold.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Mennyit érdemes minimum egy sebességmérő órára költeni? Van egy 2000 Ft-os Intersport kuponom, ahhoz tennék hozzá valamennyit. Nekem elég, ha a sebességet és a távot normálisan mutatja, nincsenek nagy elvárásaim. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #102104 üzenetére
Ahhoz képest egész fickósan tekertél Verőce felé...kéz nélkül.(Én voltam aki szemtelenül rád dudált Vetőce előtt kicsivel )
Csak a Fultán keresztig jutottam,a parkolóból.
...ja,és időközben pár íbéjes matrica segítségével újra is manitousodtam."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cozmo
őstag
válasz zoo8800 #102097 üzenetére
Ahány váz, ahány váltópapucs/fül annyi féle módon áll a váltó. No meg a B csavart hogy állítod be. Nekem így optimális, ha kiljebb tekerem ezáltal közelebb engedem a váltót a sorhoz akkor jön a Grrrrrr hang.
Itt pl már lefelé mutat a két csavartengely egymáshoz viszonyítva.Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
gabro0
őstag
Egyébként ezek a GPS-es csodák tudják, hogy egy közlekedési jelzőlámpa mikor vált zöldre? Tavaly voltam egy tesztnapon és az egyik srác szerintem Garminja hangosan számlált vissza. Furcsán néztem rá, mert pirosnál álltunk a kocsik közt, nem értettem mit számol, aztán a "Go!" vagy valami hasonló felkiáltásra zöldre váltott a lámpa.
-
6030D
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Óra topik
- További aktív témák...