Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WireGuard VPN a mindennapokra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
elektron@
csendes tag
tuljutottam a hibákon és már tök jo. volt. de most meg nem bootol be. control-D ig eljut és megáll. startx re bebootol valami üres root ként de az semmire sem jo. kali linuxal megnéztem az fstabot de az renben van. ujrahuztam backup bol de nem lett jobb. most meg mi a rák lelte?
-
cigam
titán
válasz
elektron@
üzenetére
Ezért kell előtte menteni az egész rendszert egy image fájlba,, főleg ha még nem csináltál ilyet.
Apy3cleanparancs hiányzik a rendszerből. Ez apython3-minimalcsomag része, és ha sérült vagy hiányzik, akkor adpkgnem tudja befejezni a Python3 konfigurálását. A megoldás általában apython3-minimalújratelepítése
sudo apt update
sudo apt install --reinstall python3-minimal
sudo dpkg --configure -a
parancsok talán egyenesbe hozzák. -
-
elektron@
csendes tag
válasz
bambano
üzenetére
a verzio váltás megvolt de a trixi beteg. a cups service hibás. ott elakad és nem is lép tovább.
na mindegy visszacsináltam a bookwont. müködik de vagy két oldalnyi függöségi hibám van. nem tudom miért és javitani sem tudom.üggőségi fa építése... Kész
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
16 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet után 0 B lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] i
Beállítás: python3 (3.11.2-1+b1) ...
running python rtupdate hooks for python3.11...
/usr/share/python3/runtime.d/libglib2.0-tests.rtupdate: 5: py3clean: not found
error running python rtupdate hook libglib2.0-tests
dpkg: error processing package python3 (--configure):
installed python3 package post-installation script subprocess returned error exit status 4
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: python3-dbusmock:
python3-dbusmock függőségek: python3:any; ám:
python3 csomag még beállítatlan.
dpkg: error processing package python3-dbusmock (--configure):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: python3-gi:
python3-gi függőségek: python3 (<< 3.12); ám:
python3-gi függőségek: python3 (>= 3.11~); ám:
python3-gi függőségek: python3:any; ám:
dpkg: error processing package python3-gi (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libglib2.0-tests:
libglib2.0-tests függőségek: python3-dbusmock; ám:
python3-dbusmock csomag még beállítatlan.
libglib2.0-tests függőségek: python3-gi; ám:
python3-gi csomag még beállítatlan.
libglib2.0-tests függőségek: python3:any; ám:
dpkg: error processing package libglib2.0-tests (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libglib2.0-dev-bin:
libglib2.0-dev-bin függőségek: python3:any; ám:
dpkg: error processing package libglib2.0-dev-bin (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: python3-dbus:
python3-dbus függőségek: python3 (<< 3.12); ám:
python3-dbus függőségek: python3 (>= 3.11~); ám:
python3-dbus függőségek: python3:any; ám:
dpkg: error processing package python3-dbus (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: gobject-introspection:
gobject-introspection függőségek: python3 (<< 3.12); ám:
gobject-introspection függőségek: python3 (>= 3.11~); ám:
gobject-introspection függőségek: python3:any; ám:
dpkg: error processing package gobject-introspection (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libglib2.0-dev:amd64:
libglib2.0-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev-bin (= 2.74.6-2+deb12u7); ám:
libglib2.0-dev-bin csomag még beállítatlan.
dpkg: error processing package libglib2.0-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libpango1.0-dev:amd64:
libpango1.0-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev (>= 2.62.0); ám:
libglib2.0-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
dpkg: error processing package libpango1.0-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libcairo2-dev:amd64:
libcairo2-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev; ám:
dpkg: error processing package libcairo2-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libatk1.0-dev:amd64:
libatk1.0-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev; ám:
dpkg: error processing package libatk1.0-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libgdk-pixbuf-2.0-dev:amd64:
libgdk-pixbuf-2.0-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev (>= 2.56.0); ám:
dpkg: error processing package libgdk-pixbuf-2.0-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libatspi2.0-dev:amd64:
libatspi2.0-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev; ám:
dpkg: error processing package libatspi2.0-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libgtk-3-dev:amd64:
libgtk-3-dev:amd64 függőségek: libatk1.0-dev (>= 2.35.1); ám:
libatk1.0-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
libgtk-3-dev:amd64 függőségek: libcairo2-dev (>= 1.14.0); ám:
libcairo2-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
libgtk-3-dev:amd64 függőségek: libgdk-pixbuf-2.0-dev (>= 2.40.0); ám:
libgdk-pixbuf-2.0-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
libgtk-3-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev (>= 2.57.2); ám:
libgtk-3-dev:amd64 függőségek: libpango1.0-dev (>= 1.44.0); ám:
libpango1.0-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
dpkg: error processing package libgtk-3-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libharfbuzz-dev:amd64:
libharfbuzz-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev; ám:
dpkg: error processing package libharfbuzz-dev:amd64 (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: libatk-bridge2.0-dev:amd64:
libatk-bridge2.0-dev:amd64 függőségek: libatk1.0-dev; ám:
libatk1.0-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
libatk-bridge2.0-dev:amd64 függőségek: libglib2.0-dev; ám:
libatk-bridge2.0-dev:amd64 függőségek: libatspi2.0-dev; ám:
libatspi2.0-dev:amd64 csomag még beállítatlan.
dpkg: error processing package libatk-bridge2.0-dev:amd64 (--configure):
Hibák történtek a feldolgozáskor:
python3
python3-dbusmock
python3-gi
libglib2.0-tests
libglib2.0-dev-bin
python3-dbus
gobject-introspection
libglib2.0-dev:amd64
libpango1.0-dev:amd64
libcairo2-dev:amd64
libatk1.0-dev:amd64
libgdk-pixbuf-2.0-dev:amd64
libatspi2.0-dev:amd64
libgtk-3-dev:amd64
libharfbuzz-dev:amd64
libatk-bridge2.0-dev:amd64
Hiba: Az időkorlát elérve
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
root@desktop:/home/asus# -
-
elektron@
csendes tag
most nincs kedvem ezer oldalt végigolvasni. a problémám. debian 12 frisitettem 13 ra. a gép el sem indult. valahogy visszacsináltam de most vagy két oldal függöségem van amit nem tudok javitani. ezeket probáltam.
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get install -f
dpkg --configure -a
apt-get --fix -missing update
nem jutottam elörébb. van valakinek ötlete? -
cog777
őstag
Segitseget kernek Nvidia driver telepitesehez. Debian 13, Gnome telepites.
RTX A3000 laptop GPU-m van Intel mellett.
Sec Boot-ot kikapcsoltam, csak egy ujabb hibalehetoseg - ha rosszul irnam ala a kernelt...Szoval, probaltam az Nvidia oldalarol a hivatalos drivert, felment (forditotta a drivert) nvidia-settings mutatja a kartyat, homersekletet.
lsmod listazta az nvidia drivert.
Ellenben a Steam hibat ir ki amikor probalna hasznalni es visszavalt Intelre:flatpak run --env=DRI_PRIME=1 com.valvesoftware.Steam
...
kmsro: driver missing
glx: failed to create dri3 screen
failed to load driver: nvidia-drm
...
Running query: 1 - GpuTopology
Response: gpu_topology {
gpus {
id: 1
name: "Intel(R) UHD Graphics (TGL GT1)"
vram_size_bytes: 24983169024
driver_id: k_EGpuDriverId_MesaIntel
driver_version_major: 25
driver_version_minor: 2
driver_version_patch: 6
luid: 0
}
gpus {
id: 2
name: "llvmpipe (LLVM 21.1.4, 256 bits)"
vram_size_bytes: 3221225472
driver_id: k_EGpuDriverId_MesaLLVMPipe
driver_version_major: 25
driver_version_minor: 2
driver_version_patch: 6
luid: 0
}
default_gpu_id: 1
}
...
kmsro: driver missing
glx: failed to create dri3 screen
failed to load driver: nvidia-drm
pci id for fd 27: 10de:24b8, driver (null)
pci id for fd 28: 10de:24b8, driver (null)Masik opciokent eltavolitottam a fenti drivert es telepitettem a nonfree repobol:
sudo apt install firmware-nvidia-graphics
Szinten sikertelen, kb ugyanaz a fenti uzenet Steam inditasakor.
Van valakinek egyeb otlete hogyan kell feltennem a zart Nvidia drivert?
Nem jatszom AAA jatekokkal, csak par kisebbel, szerintem nem lenne problema ha nem a legujabbat tennem fel.
Elore is koszi! -
válasz
jimmy399
üzenetére
Igen. A linux ebből a szempontból nagyon képlékeny, szinte bármilyen partíciós formát be lehet bootolni bármelyik rendszerű partíciós táblából. Redmond viszont szánt szándékkal kizárta azt a lehetőséget hogy a szezont keverjük a fazonnal és csakis a GPT - (U)EFI párossal hajlandó tovább építkezni, direkt nem hagyja (előre kizárta azt a lehetőséget), hogy egy GPT lemezre telepített windows rendszert Legacy módra be lehessen bootolni.
Múltkor össze akadt a szemem, csináltam egy GPT lemezt sda1 lett swap, sda2 lett ext4 / és sda3 1Mib bios_grub, erre feltelepítettem legacy módra egy LMDE7-es rendszert. Legacy módra bootolt, aztán töröltem az sda3 partíciót és ezután is bootolt legacy módra. .... hoppá, hogy is van ez .... aztán leesett hogy ezt csinálja a ventoy is GPT disk esetén . Az sda3-ba írt Grub2 core.img írja be a Protect MBR-be a boot.img állományt (népies nevén a grubot) , logikusan törölt sda3 esetén nem fogom tudni frissíteni a grubot.
Linux esetén kisérletképpen fogok csinálni egy kétlemezes rendszszert UEFI + Legacy tudású BIOS mellett.Az sda lesz GPT , rajta sda1 swap, sda2 bios_grub, sda3 EFI, sda4 / ext4. Az sdb lesz MBR, sdb1 / ext4. Az sdb1-re telepített UEFI linuxot fogja bootolni az sda3 EFI és az sda4-re telepített Legacy linuxot fogja bootolni az sdb MBR-je , később a legacy linux boot menüjébe felvetetem az sdb1-re telepített linuxot is (kis barkácsolás kell a grub telepítésekkel és másolni kell a /usr/lib/grub-ból a /boot/grub-ba az i386-pc mappát illetve vica-versa másik esetben az x86_64.efi mappát. A végén az sda Protect MBR is munkára lesz fogva és a végén mindenhonnan bootolható lesz minden is. ... Ez kész őrület, de meg lesz.
-
jimmy399
senior tag
Hellósztok!
Ma is tanultam valami újat. Egyik este félálomban felkelek és eszembe jut hogy van olyan hogy BIOS boot partition. Rákerestem erre és elolvasva egy cikket a GPT partícionálásról, hogy abban van olyan, hogy Protected MBR + GPT, hogy amelyik rendszer nem ismeri a GPT partíciós sémát, akkor is mutassa a rendszer, hogy az egész lemez foglalt, tehát nem üres.
Viszont tovább olvasva, lehetséges olyat csinálni, hogy legacy rendszeren is lehet használni GPT partícionálást, úgy hogy kell készíteni egy legalább 31KB-os BIOS boot partíciót a partícionálás elején (én 2 MB-osat hoztam létre), majd ESP és jöhetnek a többi partíciók, amennyi kell. Aztán mikor a grub2-t telepíti az ember, akkor felismeri, hogy GPT lemez és van BIOS boot partíció, ami fájlrendszer nélküli, erre írja a saját boot logikáját, így gyakorlatilag a legacy BIOS indításnál képes GPT lemezről bootolni a grub2 a rendszert (Debian 13 és 12). Komoly, át is állítottam az egyik csak legacy bootképes laptopot erre a GPT + MBR partíciós stílusra, és majd rakok rá egy Archot talán egyszer.Eddig amin még meglepődtem, hogy UEFI boot és képes a grub2 indítani egy MBR-es lemezről indítani egy rendszert. Windows alatt ez lehetetlen lenne.
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Debian Trixie-n a legutolsó thunderbird frissítés óta nem működnek az emlékeztetők se az eseményekhez, se a naptárhoz. Ha elmúlik az esemény, akkor a listában más színe lesz, de akkor már ugye nem feltétlenül vagyok boldog... Találkozott valaki ilyennel mostanában? Debian bug reportot nem találtam ilyet... (MT témában nem reagált senki, mondok hátha itt.) -
Vagy Gparteddel másol - beilleszt , közben a kívánt partíciók megnövelhetők. Én az SSD hátsó végén szoktam hagyni 7%-nyi partícionálatlan területet (állítólag feleslegesen csinálom ezt, de öreg SSD esetén nem baj, ha ott van az)
-
-
Friczy
senior tag
Sokszor költöztettem már rendszert nagyobb HDD-re amikor még azok voltak. A költöztetés nálam többé-kevésbé egyszerű másolásokból állt. Azért a többes szám, mert több partíció volt. Ha nálad csak egy van, akkor egyszerűbb az élet. Van a cp parancsnak egy olyan kapcsolója, ami erre a legalkalmasabb, nekem a cp -ax vált be. Az a opció arra kell, hogy megőrizze az attribútumokat (jogosultság, file dátumok), az x pedig arra, hogy csak azokat másolja, amelyek egy partíción vannak. Ez megvéd attól is, hogy megpróbálja átmásolni a pszeudo partíciókat (/sys, /dev, /proc és még mások, ha vannak)
Tehát nálam az volt a megoldás, hogy az új HDD (nálad SSD) megy a gépre USB-n, létrehozod a partíció(ka)t, azt mountolod mondjuk az /mnt alá, és ha csak egy partíció van, akkor cp -ax / /mnt Ha esetleg EFI boot van, azt a partíciót is hasonlóan át tudod másolni.
Amikor ez megvan, még bootolhatóvá kell tenni a rendszert, ez kicsit bonyolultabb, arra már kell a live disztribúció (lehetőleg ugyanaz a verzió, mint a másolandó rendszer).
Beteszed az új SSD-t a helyére, és boot egy live rendszerről. Az új SSD-t ismét lehet mountolni az /mnt könyvtárba, aztán a megfelelő pszeudo partíciókat (/sys, /run, /dev, /proc) mount --bind opcióval egyenként mountolod (pl. mount --bind /dev /mnt/dev), utána chroot /mnt bin/bash Ha az fstabban a partíciók UUID alapján vannak benne, az UUID-t átírod az új partíció(k)nak megfelelően, és egy grub-install és update-grub paranccsal bootolhatóvá teszed a rendszert. Ezután már mennie kell az újnak.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Anyámnál üzemel egy kis média szerver, Fujitsu S920 minipc az alapja, Debian 13 fut rajta, 120 gigás ssd-ről, amit szeretnék kicserélni egy kétszer akkorára, hogy tudnám ezt egyszerűen megtenni? A jelenlegi ssd, amin a rendszer van, be van építve a gépbe, a nagyobbikat usb-n keresztül rá tudom kötni. Arra gondoltam, valamilyen live disztóval belépek, és átmásolom az adatokat egyikről a másikra.
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van otthon egy Debian 13 alapú szerverem, amihez nemrég kaptam egy 4-portos hálózati kártyát, ilyet pontosan.
Ha azt szeretném, hogy ez a gép, ezzel a kártyával switchként működjön, tehát a rá dugott klienseknek adjon ip címet a helyi hálózaton, ahhoz mit kellene tennem? Egyéb router feladatokra nincs szükség, arra van külön eszköz.
-
-
válasz
bambano
üzenetére
Én csak hangot akarok
Ha jól értem, a Pipewire a Pulse-t váltja, de működnek együtt is.
Kipróbáltam, hogy nem volt Pulse, akkor se ment. Itt valami mélyebb para van.
Most olvastam, hogy Fülöpsz TV-kkel van valami macera, de az Arch-os leírás, és nem találom, hogy Debianon hol az a konfig. Elvileg a sample rate-t kellene kényszeríteni. -
-
sudo vi /usr/share/alsa/ucm2/HDA/HDA.conf , Define.Use "1" (amúgy üres)
majd HDMI bedug, utána systemctl --user restart pipewire pipewire-pulse wireplumber
És lett 3 HDMI kimenet a Pulse volume controlban.
Csak hang nem jön ki rajta
A másik gépemen ugyanígy van, azon viszont kijön.
Meg ott nem kell a szolgáltatásokat újraindítani.
-
Hello,
Valakinek van ötlete arra, ha Debian Tesingen nincs HDMI-n hang? Minden más kimenet működik, csak a HDMI nem.
Pulseaudio, Pipewire telepítgetés után vannak kimeneti profilok, de kiválasztva a HDMI-t semmi hang.
USB-ről bootoló Debianon (ez 12-es még) pöcc-röff van HDMI hangkimenet ugyanezen a gépen.Dmesg-ben semmit nem látni, főleg hibát nem.
Thx

-
-
Akinek 13-as debianja van (korábbiakon nem tudom, nincs kéznél), az ne frissítsen, mert valamit elbaltáztak az apt-ban és/vagy a repókban.
-
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok, nincs véletlen tippetek a következőre:
Telepítettem a trixie-t egy viszonylag régicske Asrock minigépre, amit HTPC-ként (erős szavak
) használunk. A suspend nem működik, minden más eddig tök szuper, de az alvás egész fontos, mert jobbára csak ott hagynánk, majd elalszik.A log szerint mintha valamelyik USB eszköz nem engedné lemenni alvóba, de kihúzogattam, cseréltem, nem igazán ez a probléma, inkább a mögöttes service.
Szimptóma: a jobb felső sarokban rákattintok a Felfüggesztésre, elsötétül, majd azonnal kivilágosodik a képernyő és a login screen-re dob. A korábbi USB-s pl. billentyűzet ilyenkor működik, de újat nem tudtam itt működésre bírni (tesztelésként).
Ez alapján készítettem service-t, ilyenkor valóban lemegy alvóba, de ébredéskor már nem használhatók az USB eszközök, így nem is tudom beírni a jelszót. Lehet, hogy elrontottam benne valamit, de a logban nem láttam semmi érdemlegeset.
Nem kell véresen belemélyedni, csak ha valaki már megküzdött ilyesmivel és van esetleg egy irány, amin elindulok.
Köszi!
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: ata3.00: configured for UDMA/133aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Filesystems sync: 0.294 secondsaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing user space processesaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing user space processes completed (elapsed 0.002 seconds)aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: OOM killer disabled.aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing remaining freezable tasksaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing remaining freezable tasks completed (elapsed 0.001 seconds)aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: printk: Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: serial 00:04: disabledaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: parport_pc 00:03: disabledaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Synchronizing SCSI cacheaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: ata3.00: Entering standby power modeaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: xhci_hcd 0000:00:14.0: PM: pci_pm_suspend(): hcd_pci_suspend [usbcore] returns -16aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: xhci_hcd 0000:00:14.0: PM: dpm_run_callback(): pci_pm_suspend returns -16aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: xhci_hcd 0000:00:14.0: PM: failed to suspend async: error -16aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: PM: Some devices failed to suspend, or early wake event detectedaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: parport_pc 00:03: activatedaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: serial 00:04: activatedaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: OOM killer enabled.aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Restarting tasks ... done.aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: random: crng reseeded on system resumptionaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: PM: suspend exitaug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock systemd-sleep[2765]: Failed to put system to sleep. System resumed again: Device or resource busy -
-
-
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Frissítettem egy Dell Letitude E6430-es laptopot Debian 12-ről 13-ra.
Minden remek, viszont, amikor indítom a rendszert, akkor a cpu venti felpörög, leáll, felpörög, leáll, leállva is marad, majd ismét felpörög 2-3 másodperc múlva és ezt csinálja, amíg nincs terhelve. Ez miért van? Eddig a 12 alatt nem volt ilyen. Google-ba kerestem, de csak régebbi találatok vannak, amelyek nem relevánsak. -
Friczy
senior tag
válasz
Friczy
üzenetére
Ki is próbáltam. Az eredmény:
******** Információ ********
qBittorrent irányításához nyissa meg a Web UI-t itt: http://localhost:8080
A WebUI adminisztrátor felhasználónév: admin
A WebUI rendszergazdai jelszó nem volt beállítva. A munkamenethez egy ideiglenes jelszó lett biztosítva: ésittegyrandomkaraktersorozat
Javasolt saját jelszót beállítania a programbeállításokban. -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Tudna segíteni valaki? Feltelepítettem egy Debian 13 rendszert egy gépre de grafikus felület nélkül, ssh-n keresztül használom. Telepítettem a qbittorrent-nox-ot. A problémám az, hogy a webes bejelentkezési ablakban nem fogadja el az admin adminadmin párost. Kicsit utána néztem és azt találtam, hogy az új qbittorrent verzióban indításkor új ideiglenes jelszót generál. Hol találom ezt a jelszót? Már minden létező leírást megnéztem de nem jutottam eredményre.
Ez alapján telepítettem a nox-ot.
Tudna segíteni valaki?
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Sziasztok,
végülis sikerült valami 4. generációs I7-es gépre falrakni a Debiant, minden szép és jó - egy dolgot kivéve: hiába állítom be, hogy kapcsolja le a monitort x perc inaktivitás után, nem teszi.
Akár napokig is világít, aludni sem megy el a gép.
Mit kellene megnéznem/beállítanom? -
-
Crvsh3R
senior tag
Egyébként nem tudom, hogy tudtok-e róla, de Trixie óta a sources.list-nél áttértek deb822 formátumra és szépen lassan vezetik ki a régit.
A meglévő régi source-okat át lehet konvertáltatni az új formátumra a sudo apt modernize-sources paranccsal. A régiekről backupot készít automatikusan. -
Hogyan kell a trixie bétát trixie-re frissíteni?
Megint rosszul fogalmaztam. Egyszerűen csak frissíted a rendszert és RC3-nál már gyakorlatilag beállt a stable állapot. Utána már csak pár apróbb csomag frissült.Anno felraktam a bétát, mivel nem volt repo a sources.list-ben, ezeket raktam be, nem is nagyon tud mást csinálni, mint stable állapotra frissülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nagyon köszönöm, az ember mindig tanul.
) használunk. A suspend nem működik, minden más eddig tök szuper, de az alvás egész fontos, mert jobbára csak ott hagynánk, majd elalszik.