Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86451) darvinya válasza carr (#86450) üzenetére


darvinya
titán

32bit-ről, hogyan tudna 64bit-re költözni.?
Ehhez szinte úgy rendszert kellene építeni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#86452) atyca válasza Cs1csó (#86448) üzenetére


atyca
senior tag

Köszi!
A második probléma úgy néz ki megoldva.
Az újrarakással pedig azt hiszem megvárom az MCT verziót.

Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)

(#86453) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Korábban írtam az akadozós Youtubot, a tavaszi win frissítés óta áll fenn a probléma, és a Bluetooth kapcsolttal nem megy rendesen ezzel a win verzióval. Hangszóróm olyan, ha letiltom megy rendesen.
Továbbra is tartom a véleményem, miért kell évente kétszer szétcseszni kötelező jelleggel a rendszert?
Miért nem használhatom azt a verziót, amely az adott hardveren normálisan megy? :K

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#86454) Geth válasza Sztlaci (#86453) üzenetére


Geth
addikt

Nekem bt fülesem van, semmi problémám nincs vele. Tesómnak bt hangfala, egyszer szólt, hogy nem oké, leszedte, újra pairelte, azóta jó.

(#86455) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Media Feature Pack vs Firefox

Sziasztok!

A Media Player nélküli Windows 10N x64 -et telepítettem a gépemre. Ennek megfelelően bizonyos formátumú videókat nem tud lejátszani a Firefox (Chrome alatt tökéletesen működnek ezek) és figyelmezetést kapok, hogy telepítsem a Media Feature Pack-ot (MFP).

Na most ha én nem akarok telepíteni a Media Feature Pack-ot egy böngésző kedvéért és ennek ellenére továbbra is a FireFox-ot szeretném használni webes videók nézegetésére, akkor milyen lehetőségeim vannak?

Ha felteszem a MFP-ot, akkor azzal megjelenhetnek esetleges hibák is? Van erről tapasztalat?

[ Szerkesztve ]

(#86456) #86564352 válasza joysefke (#86455) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szerintem nincs úgy semmilyen lehetőséged, nem ástam bele magam a témába. A tanács ne kínozd magad N-es Windows-zal.

(#86457) AeSDé Team válasza Doky586 (#86445) üzenetére


AeSDé Team
őstag

Amikor kb. egy éve elkezdte ezt a loop-ot, akkor még nagyon is támogatott, előtte naprakészen tartott rendszerről volt szó.

(#86441) Zoz: még sosem próbáltam, teszek egy kísérletet.

[ Szerkesztve ]

(#86458) Geth válasza joysefke (#86455) üzenetére


Geth
addikt

Ó, újabb áldozat esett az N csapdába :)
Apró kiegészítés, az N az nem "Media Player nélküli", hanem majdnem komplett "multimedia functionality" nélküli Win, egész széles körben okozhat problémákat, lásd például használhatatlan MTP (USB-re dugott teló, kamera).
Az MFP-vel kvázi "N-teleníted" a rendszert, nem hallottam problémákról, talán build upgrade után mindig el kell játszani vele(?).
Firefoxra sajnos nem tudok megoldást, a kolléga jótanácsához csatlakozom, normál Win variánssal érdemes próbálkozni, a Media Player-t ki lehet kapcsolni benne úgy, hogy annak szülő komponenese (Media Features) ne sérüljön.

[ Szerkesztve ]

(#86459) Rotor82


Rotor82
aktív tag

Sziasztok,

A gondom a következő:
Amikor leállítom a win-t, akkor nem áll le, mert mindig "beragad" valami program. PL.: nvcontainer, vagy schedule. És nekem kell klikkelni a felugró ablakra, hogy "befejezés most"... :W

Valaki pls mondja el nekem, hogy mi a megoldás (program/beállítás) hogy a win-t amikor leállítom, akkor automatikusan lelője a beragadt process -eket.

Előre is nagyon köszi a választ! :R

[ Szerkesztve ]

(#86460) Doky586 válasza joysefke (#86455) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Azért telepítetted az N-et hogy NE tudjon videókat lejátszani.. :DD
Örülj neki hogy nem játsza le.. :))

(#86461) King Unique válasza atyca (#86447) üzenetére


King Unique
titán

A "hidegindítás" után mondhatni normális, hogy átmenetileg ilyen állapotot mutat a Windows Defender biztonsági központ, amíg lekérdezi a külső antivírus szoftvertől a védelmi adatokat. Viszont miután ez sikeresen megtörtént, utána már zöldre kellene váltania az ikonnak az értesítési területen. Ha nálad nem és tartósan piros marad, akkor az már nem normális. Ez esetben első körben a javasolt műveleteket kellene megpróbálni és szükség esetén a külső programban / Defenderben beállítani ezt-azt. De az megint más dolog, hogy ha a külső program szerint biztosan minden védelmi modul OK és be van kapcsolva, mert akkor inkább a Defender hülyesége, ha más állapotot mutat. Aztán ha esetleg a külső szoftvert nem sikerült a gyártójának rendesen optimalizálni az adott Windows 10-verzióra és azért van ez, akkor azon viszont egy újratelepítés sem fog segíteni... Ott a program frissítése lehet a megoldás, vagy akár egy másik Windows 10-verzió. Viszont ha az utóbbit illetően jelenleg 1803 alatt sem működik rendesen, akkor nem biztos, hogy a még újabb 1809-essel majd biztosan OK lesz, pláne ha a külső védelmi szoftvert az új rendszerhez még kevésbé sikerült optimalizálni...

[ Szerkesztve ]

(#86462) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Sziasztok!

Régebben láttam errefelé egy tweakgyűjteményt, amivel a telemetriát és egyéb hülyeséget lehetett egyszerűen kikapcsolgatni, valaki összegyűjtötte, de most nem találom.
Linkelje már be valaki, legyen szíves.

(#86463) atyca válasza King Unique (#86461) üzenetére


atyca
senior tag

Indítás,újraindítás után a defender ikonján zöld pipa,tehát minden o.k.
Kb 1 perc eltelik,és jön a feluró ablak,hogy nincs bekapcsolva bla-bla-bla....
Egyébként mindkét víruskergető szerint működik a túzfal,és ennek hangot is ad,ha úgy hozza a sors.
A neten láttam,hogy többen,több féle vírusirtóval futottak már ebbe a hibába.
Lehet,hogy a Microsoft turpissága :D
Először azt hittem a KIS hülyült meg,és hosszas hiábavaló levelezést folytattam a supporttal.
Miután megoldást nem találtunk,jött az uninstall,bár még volt vagy négy hónapom hátra a lejáratig.
Aztán a Bitdefender.
Az első újraindításig minden jól ment,aztán kezdte a win a szokásos hülyeségét.
Mindegy,most hagyom a fenébe az egészet,majd lesz egy tiszta installja a winnek.

Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)

(#86464) King Unique válasza atyca (#86463) üzenetére


King Unique
titán

Akkor meg az lehet, ami írtam. Vagy a Defender hülyesége, vagy a külső antivírus szoftvert nem sikerült rendesen optimalizálni a rendszerre. Vagyis az utóbbinál szükség esetén egy újabb / régebbi verziót is meg lehetne próbálni, illetve még akkor, ha a reinstall sem segít. Az előbbi pedig megint nem lenne meglepő, nálam legutóbb rendre sárga háromszöges figyelmeztetés volt a Defender ikonján az ESET IS használata mellett. Viszont a biztonsági központ nem írt semmilyen hibát, minden OK, nincs szükség további intézkedésre stb. Aztán később derült ki, hogy a OneDrive beállításánál volt valami javasolt művelet és azért vinnyogott a WD biztonsági központ, de persze úgy, hogy sehol nem írta ki konkréten, hogy mi a gond... :((( Legalábbis amíg a ESET fent volt addig nem, csak az átmeneti eltávolítása után jelenítette meg, mert kíváncsi voltam rá, hogy úgy mit mutat. De aztán ment is vissza az ESET IS, amivel ráadásul fürgébb is lett valamivel a rendszer és I/O tekintetében is kevésbé akaszt. :)

[ Szerkesztve ]

(#86465) #86564352 válasza King Unique (#86464) üzenetére


#86564352
törölt tag

A OneDrive új ransomware elleni védelme miatt ad javaslatot a Defender. Mondhatni magukat reklámozzák. :)

(#86466) #64905664 válasza King Unique (#86429) üzenetére


#64905664
törölt tag

Sziasztok, szia.
Május óta lettem Windows 10 pro 64bit oprendszer (jogtiszta, nem 3000 forintos) használója és azóta nem tudok dönteni erről. Én itt május óta még nem olvastam olyat a segítőktől, akik azt írták volna a kérdezőknek, hogy csináljanak Microsoft fiókot, inkább azt válaszolják, hogy ne. Megkérdeztem az infós barátomat is (ő már min. 10 éve nem ezen a területen dolgozik) az ő válasza is, hogy ne.

Igen ám de én is szeretném a fiókot abban az esetben, ha az alaplap véletlenségből behalna és újra aktiválnom kéne a drága OEM rendszeremet, de most akkor melyik újjamat harapjam? A barátom elmagyarázta szerinte miért nem kell nekem micro- fiók mégis értettem de majd akkor kapkodjak, ha teljesen behal mondjuk az alaplap és már nem lehet fiókot regelni?!

Köszönöm a válaszotokat. Tudatlanságom abból fakad, hogy 11 éves Linux múlttal érkeztem ide és ott mint tudjuk nem kell ilyesmivel foglalkozni. :)

(#86467) VS461


VS461
tag

Sziasztok!

Hogyan lehet deaktiválni azt a szép szokást, hogy az utoljára szerkesztett dokumentumot, netán az ahhoz használt Office-komponenst üres doksival a következő bekapcsolásnál a W10 automatikusan elindítsa? Tovább megyek: az Edge utoljára bezárt ablakaira sincs szükségem a legközelebbi indításkor, pláne nem egyszerre.

Mit lehet tenni? Gugliztam a témában, de még csak azt sem tudom, hogy ennek a funkciónak mi a neve, és mindenhol az Indítópult/Startup meg a Task Manager kiegyelésére biztatnak - ahol ezek a dolgok nyilván nem is jelennek meg. W10, x64, naprakész.

Köszi!

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#86468) #86564352 válasza #64905664 (#86466) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem tudom miért tartasz az MS fióktól, Android, Apple eszközöket hogy használod? Ha nem akarsz nem muszáj, a Windows 10 megy helyi fiókkal is.

(#86467) VS461 : gépház - fiókok - bejelentkezési opciók - legalul kapcsold ki az automatikus folytassa ahol abbahagyta funkciót

settings - accounts - sign-in options - use my info to...

[ Szerkesztve ]

(#86469) Doky586 válasza #64905664 (#86466) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

NE MS fiókkal telepítsd a wint, hanem simán, majd az üzemelő winben hozz látre+ jelentkezz be az MS fiókba, majd jelentkezz ki belőle és kész is.. (így mindkét rendszer pozitívumait megkapod)

[ Szerkesztve ]

(#86470) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok,

Win10 telepítéskor a Rufus telepítő készítővel hogyan érdemes a beállításokat megtenni, amikor pendrive-ra készítem a telepítőt?

köszönöm szépen.

(#86471) #64905664 válasza Doky586 (#86469) üzenetére


#64905664
törölt tag

Köszönöm.
Nem MS fiókkal telepítettem. Még azt szeretném kérdezni, hogy ha lesz MS fiókom akkor is jó lesz a netplwiz megoldás, hogy ne kelljen bejelentkezni minden indításnál? Az az egyik fióknál sem kell jelszót pötyögnöm?
Köszi. :)

(#86472) Doky586 válasza Orionk (#86470) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Simán filekezelőből rámásolod egy Fat32 pendrivera az ISO tartalmát, ehhez semmi más nem kell..

(#86473) Doky586 válasza #64905664 (#86471) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

nincs összefüggés.

(#86474) Orionk válasza Doky586 (#86472) üzenetére


Orionk
senior tag

Köszi.

Miért legyen FAT32 a pendrive? NTFS nem lenne jó?

(#86475) Doky586 válasza Orionk (#86474) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

FAT32 biztos jó. NTFS-t nem támogatja még állítólag pár alaplapgyártó..

(#86476) Orionk válasza Doky586 (#86475) üzenetére


Orionk
senior tag

Miért használnak akkor sokan RUFUS telepítő kreáló alkalmazást?

(#86477) Doky586 válasza Orionk (#86476) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A megszokás nagy úr..! :((

Vannak akik el se tudják képzelni hogy célprogram nélkül is megoldható valami: régen CD majd DVD író programot használtak, pendrivehoz már áttértek windows usb download tool majd rufusra...

(#86478) kmarci25 válasza Doky586 (#86477) üzenetére


kmarci25
veterán

Nero burning rom 4EVER! :DDD

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#86479) Doky586 válasza kmarci25 (#86478) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

:K

(#86480) darvinya válasza kmarci25 (#86478) üzenetére


darvinya
titán

Utoljára WinXP-n használtam. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#86481) King Unique válasza Orionk (#86470) üzenetére


King Unique
titán

Az attól függ, hogy milyen bootolási mód szerint akarsz telepíteni, legacy BIOS (CSM), vagy UEFI. Azt csak tudod és csak azt az egyet kell beállítani a programban, mást nagyon nem. Max. az ISO-t betallózni, meg a megfelelő pendrive-ot kiválasztani a legördülő menüben, ha több eszköz is csatlakoztatva van. A 3.X verzióknál pedig már csak 2 opció közül kell választani, MBR / GPT attól függően, hogy CSM / UEFI módban akarod futtatni a telepítőt. Magától értetődő...

Vagy a már említett fájlkezelős másolás is opció, ahol a felcsatolt ISO-fájl tartalmát kell a FAT32-re formázott pendrive-ra 1:1-ben rámásolni. Ez UEFI-s telepítésnél simán működik, viszont CSM módban szükség lehet még a pendrive-on lévő partíció aktívvá tételére is, amihez már parancssor (DiskPart) kell. De a Rufus ezt megcsinálja automatikusan a kiírásnál, ha a CSM mód van beállítva.

[ Szerkesztve ]

(#86482) Goldberg03


Goldberg03
tag

Sziasztok!

Win10-nél hogyan kell kikapcsolni a vírusírtót? (Windows Defender)

(#86483) kmarci25 válasza darvinya (#86480) üzenetére


kmarci25
veterán

Én nemrég jöttem rá, hogy jelenleg nincs olyan eszközöm otthon, amivel cd-t tudnék lejátszani... :Y

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#86484) Orionk válasza King Unique (#86481) üzenetére


Orionk
senior tag

Köszönöm.

A CSM / UEFI változatok mit jelentenek?

(#86485) #77646080 válasza kmarci25 (#86483) üzenetére


#77646080
törölt tag

Nekem a garázsban pihen egy ősöreg PC, abban van CD ROM, illetve akad itthon egy használaton kívüli DVD/CD lejátszó. A kocsiban sincs már CD, a PC-im pedig már évek óta úgy épültek, hogy nem is terveztem beléjük ilyesmit. :D Így múlik el a világ dicsősége... Koromnál fogva én végigéltem a CD felbukkanását, hódítását és bukását is. :K

(#86486) King Unique válasza Goldberg03 (#86482) üzenetére


King Unique
titán

A saját kezelőfelületén is kikapcsolható átmenetileg, vagy a registry-ben, Pro kiadásnál pedig a csoportházirendben is ki lehet, amit egy leírás jól szemléltet. Ha másik antivírus szoftvert telepítenek helyette, akkor pedig eleve automatikusan kikapcsol és max. a tálca értesítési területén a biztonsági központ ikonja lesz aktív, ellenben a Defender védelme már nem.

(#86484) Orionk:
A legacy (CSM) / UEFI értelemszerűen a bootolási módra vonatkozik. Azt pedig csak tudod, hogy ilyen téren mit támogat a géped, mi van beállítva a BIOS-ban.

[ Szerkesztve ]

(#86487) Goldberg03 válasza King Unique (#86486) üzenetére


Goldberg03
tag

Köszi.

(#86488) Orionk válasza King Unique (#86481) üzenetére


Orionk
senior tag

Még 1 kérdésem lenne ehhez:

Ha már tudom, hogy UEFI módban akarom telepíteni, (mert belementem a BIOS-ba és ott UEFI indítás van), akkor MBR / GPT közül melyik beállítás kell? Ezt nem tudom, hogy UEFI-hez a kettő közül melyik kell és miért?
köszönöm szépen.

(#86489) Doky586 válasza Orionk (#86488) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Amikor a pendrivera bootolsz akkor a uefi:... kezdetűt válaszd a két egyforma pen közül, és a céllemezen ne legyen egy partíció sem. Az üres szabad (partícionálatlan) helyet add meg telepítési célnak. Ekkor a telepítő mindent megcsinál magának ahogy kell.

[ Szerkesztve ]

(#86490) Orionk válasza Doky586 (#86489) üzenetére


Orionk
senior tag

Huh...
Igazából arra gondoltam a kérdésemmel, hogy Rufussal, amikor csinálom a telepítőt a pendrive-ra, akkor Target systemnek az UEFI-t választom, de ahhoz ki kell választani, hogy a partition scheme GPT ,vagy MBR legyen és ezt nem tudom eldönteni, hogy GPT, vagy MBR ?
Ez lenne a kérdésem. :)

Azt nem tudom, hogy Te mire gondoltál, pedig elolvastam, amit írtál többször. :F
Te a partícionálásról írsz. Azt én úgy szoktam csinálni, hogy amikor beindul a Win telepítő, akkor a meglévő partíciókat törlöm és újra leválasztok magamnak kb. 120GB-ot a Win és későbbi telepítési partíciónak és a többi másik partíció a megmaradt helyből.

(#86491) Doky586 válasza Orionk (#86490) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem javaslom a rufus használatát. Azon programhoz tőlem ne várj választ..

(#86492) King Unique válasza Orionk (#86488) üzenetére


King Unique
titán

Az UEFI-s bootolásnál és telepítésnél a Rufus használatánál értelemszerűen a GPT-UEFI (nem CSM) lehetőséget kell kiválasztani és beállítani, ami egyébként megint elég egyértelmű... Már csak azért is, mert az FAT32-re formázza a pendrive-ot, míg az MBR-BIOS opció NTFS-re (mutatja is). UEFI bootolási módban pedig általánosan a FAT32 fájlrendszer a támogatott, az a standard, ellenben az NTFS már korántsem minden hardvernél. A telepítő kiírása egyébként csak az egyik része a dolognak, Mellette az is fontos, hogy a(z) (UEFI) BIOS-ban a megfelelő bootolási mód legyen beállítva, plusz ha van olyan opció, akkor a megfelelő boot eszköz legyen kiválasztva.

[ Szerkesztve ]

(#86493) mcs


mcs
veterán

Az Eseménynapló az alábbi hibaüzenetet dobálja többször is:

,,DllHost (2712,G,98) A bétaverziójú webhely üzemmód-beállításai (0x800000) értelmében a bétaverziójú EseDiskFlushConsistency funkció engedélyezve van (helye: ESENT)."

Milyen problémára utalhat ez?

(#86494) atyca válasza King Unique (#86464) üzenetére


atyca
senior tag

Ma reggelre ez fogadott:

Hát búgócsiga legyek, ha értem, hogy mitől tért észhez (remélem nem csak a következő újraindításig). :F

Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)

(#86495) Bodz


Bodz
nagyúr

Tegnap elkezdett a tv képe villogni, csíkozódni (monitoré érdekes módon nem). Innen a Method 3 volt a megoldás. Tök logikus, nem? :U :D

(#86496) darvinya válasza atyca (#86494) üzenetére


darvinya
titán

Pedig egyszerű.
Windows Market -ben nagyon sok program frissült, és Win Defenfer is frissült, s ameddig ezzel nem végzet,addig hibába fut.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#86497) atyca válasza darvinya (#86496) üzenetére


atyca
senior tag

És ez cca. 1 hónapba tellett?

[ Szerkesztve ]

Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)

(#86498) darvinya válasza atyca (#86497) üzenetére


darvinya
titán

Ha nem megy végbe, akkor bizony mindig újrakezdi és új frissítéssel együtt ismétli magát.
Nekem tegnapi móka 6h-ba tellett, addig csak újraindítás gomboztam, hogy gyorsan végezzen, s ne várja ki Újraindítás tiltási időszakot, hogy még tovább húzza az egészet.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#86499) PBalázs válasza PBalázs (#86434) üzenetére


PBalázs
csendes tag

Itt a DX-ball játék: [link]

Kipróbálhatják Windows 10-en.

(#86500) atyca válasza darvinya (#86498) üzenetére


atyca
senior tag

Értelek.
Mikor jött a frissítés?
Nálam kb reggeltől -estig megy a gép,de néha napokig egyhuzamban.
Ha ennyi ideig nem sikerül frissíteni,az már gondot jelent.
Mindegy, az a lényeg, hogy észhez tért.(kop-kop-kop)

[ Szerkesztve ]

Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.