Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86051) bzoly


bzoly
aktív tag

Sziasztok,

Adott egy Win10, megsérült a rendszer nem bootol. Mindenfélét próbáltam már hiberfil.sys törlése, pagefile.sys törlése. A swapot békén hagytam. Automata javítás nem csinál semmit, checkdisk nem talál hibát. Szóval reménytelen, nekem nincs más ötletem. Újra szeretném telepíteni. Van a hdd-n hely ami nincs particionálva valamiért, szóval új particiót akarnék létrehozni. Ilyenkor törölhetem a Rendszer számára fenntartott helyet? Azt a pár 100 megát?

(#86052) King Unique válasza bzoly (#86051) üzenetére


King Unique
titán

Eleve törölnöd kellene a korábbi rendszerpartíciót (C) és a lemez elején a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat (ESP, WinRE stb.), ha normálisan akarod újratelepíteni. Vagy akár a teljes lemezt is lehet, ha a többi partíción nincsenek fontos adatok. A telepítésnél pedig a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, sőt akár ott az "Új" opcióra kattintva létrehozni a Windows számára a kisebb partíciókat.

"az a partíció ahol az adatok vannak az nem sérül igaz?"

Ha nem a teljes lemezt törlöd, hanem csak a megfelelő (előbb említett) partíciókat, akkor nyilván nem. Ellenkező esetben viszont már igen, de az már user error lenne, nem a Windows telepítőjének hibája... :B

[ Szerkesztve ]

(#86053) Cs1csó válasza bzoly (#86051) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sőt mindegyik olyan partíciót törölhetsz ami korábban a rendszer particióhoz tartozott és ha újra oda akarod ezután indítsd a telepítést és a windows partícionálja majd magának újra.

(#86054) bzoly válasza Cs1csó (#86053) üzenetére


bzoly
aktív tag

Köszi srácok, akkor az a partíció ahol az adatok vannak az nem sérül igaz?

(#86055) enginev3.0 válasza mpo (#86050) üzenetére


enginev3.0
félisten

Próbáltam, nem ment más kliens csak az

Lehet hogy a deluge a baja? Hogy azt is felraktam!?

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#86056) parts


parts
tag

Sziasztok!
Nekem is ugyan ilyen problémám van, mint ebben a hozzászólásban, de már a tavaly őszi update óta.
Gigabyte B85M-D3H alaplapom van Pentium G3220 processzorral.
Van, hogy öt percet kell várni arra, hogy megjelenjen a kép a monitoron, de az utólsó összegző frissítés óta kb. egy óra. Az segített idáig a legjobban, ha felraktam Gigabyte oldalról etöltött lgutolsó VGA és chipset drivert és az Intel Management Engine Interface javító telepítését futtattam. Most már az sem segít.
Megnéztem a Driver Easy és IOBit Driver Booster ingyenes programokkal az elavult drivereket. Mit érdemes a talált 14 vagy 19 driver közül frissíteni erre a problémára? Van a talált Intel és Realtekdriver frissítéseknek biztonságos letöltési helye a programok frissítésén kívül (most nem sorolom fel, de ha kell majd igen), hogy a szokásos összegző frissítések után offline updatelni lehessen a programok nélkül? Már persze, ha ezekkel a driver frissítésekkel megoldódik a probléma.
Köszönöm, ha tudtok válaszolni.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T Pro

(#86057) JamesHun válasza Geth (#86046) üzenetére


JamesHun
addikt

igen az IGP be van kapcsolva és oda dugtam a TV-t a GTX 750 ti re meg az új monitort
kb ez van nálam is [link]
találtam pár hasonló forumot, de ami valakinek ment az sokaknak és nekem se segített
most így sötétbe ránéztem a vga DVI csatijára és 24+1es DVI nek tünik és az nvidia oldala szerint is tudnia kéne a dual linket ami a 24+1es csatis
[link] ez bőven megfelel a célnak ugye?

SeriesX: JamesSHun

(#86058) Doky586 válasza parts (#86056) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Vegyél egy 120-as SSD-t és arra tedd a rendszert tiszta telepítéssel. :K

(#86059) Geth válasza JamesHun (#86057) üzenetére


Geth
addikt

Ez az átalakító teljesen jó, lehet pont ilyet használok én is.

(#86060) Graphics válasza parts (#86056) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Gyártó oldalán található driverekkel

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#86061) Fishor


Fishor
senior tag

Sziasztok!

Van egy asztali gépem és egy notebookom. Korábban be volt állítva az otthoni csoporttal a megosztása a meghajtóknak úgy, hogy oda vissza tudtam módosítani a dolgokat. Mióta eltűnt az otthoni csoport, csak az asztali gépről látom a notebookot (pingelve látom oda vissza egymás ip jét). Elvileg meg van osztva minden. A hálózatfelderítés ugyanúgy be van kapcsolva mindkettőn, 128 bittel (valahol láttam hogy a másikra kell állítani, de azt sem tudom mi a különbség) valamint a jelszavas megosztás is be van kapcsolva (igaz jelszó nincs beállítva a felhasználó névhez). Állítgattam a biztonság fülnél, hogy létrehoztam a mindenki nevet teljes hozzáféréssel (korábban ez oldotta meg a problémát még otthoni csoportnál, de őszintén megmondom, nem tudom hogy itt mit mi a fontos és mit mire kéne állítani. van itt felhasználó, mindenki, hitelesített felhasználó, rendszergazda stb, de nem tudom igazán mi mire való. Ráadásul amikor hozzáadtam egy ilyen mindenki csoportot a laptophoz akkor utána az asztali sem látta a notit, viszont amikor az asztaliról kikapcsoltam akkor meg a noti látta az asztalit de jelszót meg felhasználónevet kért, amire nem fogadta el egyik felhasználónevet sem mivel nincs jelszó.
Még a funkció megosztásoknál is néztem hogy engedélyezve van midnen csak a saját eszközökön, bár ezt próbáltam a nyilvánosra is engedni.
Szóval valaki tudna egy leírást linkelni, vagy leírni, hogy mit kell beállítani, hogy működjön oda-vissza a meghajtóim megosztása? Már teljesen tanácstalan vagyok, minden tőlem telhetőt kipróbáltam.

Üdv: Fishor

(#86062) Sequadon válasza Geth (#86046) üzenetére


Sequadon
tag

Igen, 1 db NAS (Zyxel 326). Pont ez lenne a lényeg, hogy mindenki a saját user-ével lép be és máshoz fér hozzá. De ezzel már meg is van a megoldás, volt ilyen h pc-guest is hozzáférjen. Amikor az elsőt becsatoltam akkor username/pass nélkül beengedett. Aztán mikor olyat akartam csatolni aminél pc-guest nem engedélyezett akkor kért username/pass-t, megadtam de az már ugye eltérő bejelentkezési adatnak számít, szóval nem engedte a Win. Most kilőttem a pc-guest hozzáféréseit és mindenkinek van külön user, így egy bejelentkezés elég.

Amúgy meg a workaround az, hogy az egyik user megosztott mappáját domain névvel, a másiké meg IP-vel adod hozzá, szóval kicsit sántít hogy ez security feature lenne.

Köszi a gondolat ébresztőt. ;)

Egyik szemem sír, a másik üveg...

(#86063) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok,

A legújabb Win10 alatt a PAINT-en kívül milyen beépített, minimálisabb tudású képszerkesztő program van?
Képet szeretnék körbevágni és nem akarok most ez miatt Photoshop-ot használni.

köszönöm.

(#86064) Sequadon válasza Orionk (#86063) üzenetére


Sequadon
tag

Képmetsző? Vágni azzal is lehet. Amúgy inkább töltsd le a paint.net-et.

https://www.getpaint.net/

Egyik szemem sír, a másik üveg...

(#86065) Geth válasza Sequadon (#86062) üzenetére


Geth
addikt

Igen, ez ultragáz, és sajnos simán előforduló szitu, lásd a Te eseted.
És van olyan, hogy az IP címes nem megoldás :)

De ha indefinit számú kell, akkor a hosts fileba csinálsz "alias" dns bejegyzéseket, és mindegyikhez 1 usert használj, valahogy így.

(#86066) Geth válasza Fishor (#86061) üzenetére


Geth
addikt

Alapból nem enged blank password-del hálózatot bizgerálni (group policy).
Én a helyedben ezeket tenném, hátha segít:
- állíts be jelszót a gépeken a felhasználóknak (ha ezután szeretnél automatikus bejelentkezést, akkor használd a netplwiz parancsot)
- vedd fel keresztbe a gépeken a másik gépen létező felhasználókkal a hozzáférést
parancs: control /name Microsoft.CredentialManager
Itt a Windowsos részen tudsz hozzáadni hozzáférést. Első mezőbe megy a MÁSIKGÉPNEVE, második mezőbe a másik gépen létező felhasználónév ebben a formában: MÁSIKGÉPNEVE\ottanifelhasználóneve, jelszó értelemszerűen (már állítottál be!)
Ha itt vannak a legfelső blokkban régebbről beragadt hozzáférések, azokat távolítsd el, de a többi blokkban lévőkhöz ne nyúlj, ott simán lehetnek fontos dolgok (pl. MS acc, stb).
Elvileg a többi beállítás maradhat alapon (jelszavas megosztás, 128-bit, publikusok tiltása, megosztás igen, felderítés igen).
Ha nem szeretnéd, hogy keresztbe meg kelljen adni a jelszavakat, muszáj lesz létrehoznod külön felhasználót, távoli (ismeretlen) felhasználónak nem tudsz megosztani! A HomeGroup is hasonlóan működött, csak a hozzá tartozó felhasználókat rejtette a rendszer :)

SMBv1-et tiltsad ha nem lenne még és nem fontos (ha nincs régi NAS, amin nem lehet állítani magasabb verzióra).
Szolgáltatásoknál (parancs: services.msc) legalább a "Function Discovery Resource Publication" (magyarul passzolom...) szolgáltatást állítsd át auto-ra, és el is indíthatod mindegyik gépen. Ez a listázáshoz kell, de enélkül is fel kellene tudnod lépni \\GÉPNEVE\megosztás vagy \\IPCÍM\megosztás formában, ezeket a Fájlkezelő címsorában próbálhatod ki.

(#86068) krealon válasza Sequadon (#86042) üzenetére


krealon
veterán

"Hibauzenet:
Nem engedelyezett ugyanannak a felhasznalonak egynel tobb...
"

Megoldas

(#86069) Angel2014


Angel2014
addikt

Erre [link] akkor nem tudnátok választ adni, hogy nálatok is ilyen?

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#86070) Geth válasza Angel2014 (#86069) üzenetére


Geth
addikt

A Flash sóval beszántása nem hiba, egy régóta tartó folyamat lépett a következő fázisba, minden egyes alkalommal engedélyezni kell.
Amúgy nálam nincs semmi baja a Chrome-nak, ha Nálad fagy, akkor ott lesz valami gebasz, de hogy mi, annak rengeteg oka lehet, például:
elcseszett Chrome profil
valamelyik extension
hardveres gyorsítást nem bírja, régebbi gpu driver maradványai bekavarnak
stb.

(#86067) IntelliSense: ezeknek a videóknak mi értelme? Úgy értem egy tetves gombra kell rányomni, aztán meg újraindítani, ehhez valakinek videó kell? :DDD
Sokkal jobb lenne, ha rádjön a posztolgatnék, ha a szöveges leírást linkelnéd, valahogy így:
KB4458469
Azt hittem ezt tetted, rányomok, erre bejön egy videó, ami mobilon baromi idegesítő. Legalább írd oda, hogy videó lámáknak, vagy valami :(

Ja és az új updatehez: a benti melós gépem több, mint egy hete rakott utoljára updatet, még az előzőt se szedte le magától, szóval nem kell hisztike, hogy heti kettő-háromszor kell restartolni, mert nem :)
Azért mert kijön update, nem kell rögtön rácuppanni, aztán meglepődni, hogy restartot kér...
Ezen a gépen most se nyomtam rá, majd valamikor jövőhéten...

[ Szerkesztve ]

(#86071) Roxkex


Roxkex
senior tag

Sziasztok!

Tegnap újra húztam a Windows 10-et és eljutottam oda hogy használatba venném a Posta és Naptár appot.
Az az hozzá adnám a 3 google accountot amit hozzá szoktam adni.
Abból 1iket tökéletesen hozzá tudja adni viszont a másik kettőt sehogy se. Tök mind1, hogy csak azt az egyet akarom hozzá adni vagy már van hozzáadva de akkor se tudja hozzáadni és ezt a hibakódot nyögi ki magából a rendszer: "0x800000b" -
Érdekes, hogy a reinstall előtt is csinált ilyet viszont ott létrehoztam egy másik windows profilt ahol simán hozzá tudtam adni mind a 3 accountot. Viszont most szeretnék 1 profilon maradni és itt nem tudom hozzáadni a másik kettőt.

Esetleg valaki más is tapasztalt már ilyet ? Nem igazán érdem, hogy ez most mi a fene :( Esetleg valami megoldás ötlet ? Szeretnék maradni a fent említett app használatánál viszont ha ennyire szerencsétlenkedik akkor váltok Thunderbirdre....

Szerk.:
Amiket megpróbáltam már:
1. Posta app resetelése - nem segítet
2. Posta app letörlése (Powershell) majd reinstall - nem segített
3. Windows app troubleshooter - nem segített (sőt csak hátráltatott mert MS accountot igényelt)
4. [link] - "dism /online /add-capability /capabilityname:OneCoreUAP.OneSync~~~~0.0.1.0" módszer szintén nem segített

Amire gondoltam, hogy imap / pop ként hozzá lehetne adni. Valami ezzel se volt kóser egyébként, illetve így hiányozna az, hogy a naptárt is tudja szinkrózni :(

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#86072) bucc


bucc
csendes tag

Sziasztok

Ismeri valaki a veyon nevű hálózat megfigyelésre használt progit?

(#86073) Csupingo válasza Angel2014 (#86069) üzenetére


Csupingo
veterán

Nálam akkor csinál ilyet, ha régi a flash verzió. A fagyás meg ahogy írták is, lehet a hardveres gyorsítás miatt: az kéne kikapcsolni a böngészőben egy próba erejéig, vagy másik böngésző változatot kipróbálni és másik vga drivereket. A win eseménynaplóba ilyenkor nem ír hibákat?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#86074) laszlohu válasza #07746304 (#86067) üzenetére


laszlohu
addikt

Automatikusan mikor jön ki a Windows Update?

(#86075) mobilizmo válasza flegga92 (#86015) üzenetére


mobilizmo
addikt

Az 1.-re szerintem is csak a rendszergazdi nyújthat megoldást. A 2.-ra viszont ez egy nagyszerűen működő kis app, amit nem kell telepíteni, csak bedobod a startup-ba.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#86076) Cs1csó válasza laszlohu (#86074) üzenetére


Cs1csó
félisten

Még nincs hivatalos de az sem mond semmit mert hullámokban fogják kiereszteni az update-et, hogy elbírjanak vele a szerverek. Az pedig valószínűsíthető, hogy minél újabb hardverrel van szerelve egy gép annál hamarabb kaphatja meg.

Soha nem várom meg, ISO le és tiszta install, egyszer egy gyengébb gépen végigkövettem egy build uprgrade-t, hát nem kívánom senkinek.

(#86077) fabko


fabko
tag

Sziasztok,
Hogyan tudnám megoldani Win10 Pro x64 esetén, hogy mindössze csak 2 webhelyet lehessen elérni az adott gépről? Hol lehet tiltani az összes többit?
Köszönöm a segítséget!

(#86078) buherton


buherton
őstag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan állíthatnám be véglegesen a login screen képét. Nehezítés, hogy céges laptopról van szó.

Set-ItemProperty -Path "HKLM:\Software\Policies\Microsoft\Windows\Personalization" -Name "NoChangingLockScreen" -Value 0
Set-ItemProperty -Path "HKLM:\Software\Policies\Microsoft\Windows\Personalization" -Name "LockScreenOverlaysDisabled" -Value 0
cp "c:\Users\...\wallpaper_matrix.jpg" "C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds\BackgroundDefault.jpg"

A fentebbit futtatom kézzel, de van egy supervisor folyamat, ami mindig felülírja. Próbáltam a systemtől elvenni a jogokat, ami win7-en működött, de itt már nem.

Hogyan tudnám permanenssé tenni a saját képemet?

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#86079) Sequadon válasza krealon (#86068) üzenetére


Sequadon
tag

Köszönöm! Nem értem egyébként mitől más hálózati erőforrás a \\NAS326\X mint a \\NAS326\Y, a kiszolgáló ugyanaz. De mindegy, láthatóan ezt nem bug-ként kezelik hanem feature-ként, szóval együtt kell élni vele.

Egyik szemem sír, a másik üveg...

(#86080) Samal válasza Geth (#86070) üzenetére


Samal
csendes újonc

Te hisztizel itt...

(#86081) Geth válasza Samal (#86080) üzenetére


Geth
addikt

Melyikre gondolsz?

(#86082) Samal válasza Geth (#86081) üzenetére


Samal
csendes újonc

"Ja és az új updatehez: a benti melós gépem több, mint egy hete rakott utoljára updatet, még az előzőt se szedte le magától, szóval nem kell hisztike, hogy heti kettő-háromszor kell restartolni, mert nem :)
Azért mert kijön update, nem kell rögtön rácuppanni, aztán meglepődni, hogy restartot kér..."

(#86083) Geth válasza Samal (#86082) üzenetére


Geth
addikt

Öö, nem értelek, de ókéé...

(#86084) JamesHun válasza Geth (#86059) üzenetére


JamesHun
addikt

köszi a segítséget
átalakítóval megy gond nélkül most
monitoron is van kép dvi on és a TV-n is, csak picit állítgatnom kellett, mert a régi monitor nem FULL HD volt és valamit állítgattam, hogy ott is full HD legyen a kép és jó aránya legyen
most mindenhol szuper elvileg :D

SeriesX: JamesSHun

(#86085) zsoltzsolt


zsoltzsolt
addikt

Tudna valaki segíteni, hogy gyárilag szar a Posta alkalmazásban a keresés vagy be kéne hozzá állítani?
Ott van előttem a levél, beírom a keresőbe a levél tárgyát igazgatótanácsi értekezlet) és nem találja.. :F :F :W
Amúgy nem lenne különösebb bajom vele, de szinte semmilyen levelet nem tudok keresésseé megtalálni. Plusz infó, hogy ez a Gmail-es fiókra vonatkozik.

(#86086) VGYke válasza Cs1csó (#86076) üzenetére


VGYke
addikt

Na de csak van valami súgás / sejtés az októberi frissítésről? Kinek van infója, még ha nem is igaz!
Azért érdekelne, mert októberben valamikor lesz új gépem és az összerakást (kifizetést) + Win10 telepítést úgy kellene időzíteni, hogy ne legyen már az hogy 3 nap múlva upgrade! :Y

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#86087) Cr00py válasza VGYke (#86086) üzenetére


Cr00py
senior tag

Mint már korábban is említették itt, nem egyszerre kapja meg mindenki. Ms-ék tudják csak valszeg, hogy pontosan mikor is lesz publikus. Sőt.. csúszhat is akár az utolsó pillanatban. Amint live, iso-bol tudod manuálisan telepíteni, és nem kell várni a win update-t. :)

(#86088) Spet válasza VGYke (#86086) üzenetére


Spet
addikt

Tervezd a gépvásárlást novemberre, vagy decemberre. Akkor már csak nem kell aggódnod ;]

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#86089) Cs1csó válasza VGYke (#86086) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 Spet ha biztosra akarsz menni lepd meg magad karácsonyra egy új géppel. a korábbi őszi frissítés alapján úgy október 10-e után várható nem sokkal. kb. 3 hét még, mivel most nagyon rágyúrtak a bugmentesítésre, hogy ne legyen akkora égés mint a tavasszal ezért most nem hinném hogy gond lesz és nem kell tologatni majd az időpontot.

[ Szerkesztve ]

(#86090) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!

Ezt az egy jobbról beugró értesítést ki lehet valahogy kapcsolni?
(a többit nem akarom, csak ezt az egyet)

20 éve a Prohardveren

(#86091) Fishor válasza Geth (#86066) üzenetére


Fishor
senior tag

Szia!

Kicsit sikerült megértenem az alapját a megosztásnak, hogy van egyszer a fájlmegosztás mindenkinek, és ezt a mindenkit a biztonságnál is fel kell jogokkal ruházni. Most ezt megtettem az asztalin és a notin is, valamint a notit átraktam nyilvánosról magán hálózatra és a jelszavas megosztást kikapcsoltam.
Most jelenleg elértem, hogy az asztali látja a hálózatokra ha rákattintok a notit és meg is tudom nyitni az ott megosztott tartalmakat, bár ez eddig is így volt. A notin jelenleg a hálózatra kattintva továbbra sem látja az asztali gép tartalmát, viszont ha beírom a \\név\d parancsot akkor belelép és tudom használni is a jogoknak megfelelően a tartalmát.
Megjegyzem ez a kapcsolat is rapszodikus egy kicsit, mert van hogy újraindítom a gépeket és akkor meg fordítva van, hogy a noti látja az asztalit, de olyankor meg az asztali nem látja a notit.
Nem tudjátok esetleg mi okozhatja ezt a vagy-vagyságot, illetve mi lehet az oka hogy a hálózatra kattintva nem látja a másik gép megosztott dolgait, csak ha beírom az elérési útját?

Üdv: Fishor

(#86092) Zotya84 válasza VGYke (#86086) üzenetére


Zotya84
őstag

Én a korábbiakból kiindulva, patch kedd + 1 hétre várom. Ha minden jól megy, és nem jár úgy, mint a 1803. De olvastam már patch keddet is - bár ezt én nem tartom valószínűnek, hogy azzal el mernék engedni, hogy jusson mindenhova sávszél...

Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13

(#86093) cyber86


cyber86
őstag

Sziasztok. Otthoni használatra melyik verziót érdemes megvenni dobozos verzióba? Home vagy Pro? Meg tudtok ajánlani valami helyet, hogy lehetne baráti áron megvenni?

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#86094) #86564352 válasza cyber86 (#86093) üzenetére


#86564352
törölt tag

Home elég az esetek többségében. A Pro annyival több van benne Bitlocker, Hyper-V, távoli elérés és könnyebb halasztani a frissítéseket. Van még a Pro for Workstations, azt tényleg overkill otthonra. (pl. tud ReFS fájlrendszert)

Ügyelj még az OEM és Retail (dobozosnak is szokták mondani) különbségre, az OEM adott géphez kötődik nagy hardverváltozások (alaplap) után az aktiválás hibaelhárító vagy telefonos ügyfélszolgálat jóindulatára vagy bízva, a Retail kulcsot olyan gépre telepíted és annyiszor ahogy tetszik. (egyidőben egyen lehet persze aktív)

(#86095) bon válasza cyber86 (#86093) üzenetére


bon
őstag

Elég egyértelmű már a név alapján is: Home

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#86096) #07746304 válasza laszlohu (#86074) üzenetére


#07746304
törölt tag

Tipp foltozó kedden, de nálam ma még a másik gépnél meg sem találta a legújabbat, Windows Update katalógusból kellett manuálisan telepíteni.... Geth: tessék, nem mindig két klikk. Van aki ilyen esetben azt mondja, hogy biztos nincs frissítés.

[ Szerkesztve ]

(#86097) cyber86 válasza #86564352 (#86094) üzenetére


cyber86
őstag

És ennél olcsóbban lehet valahol szerezni?

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#86098) BeeNiTTo


BeeNiTTo
aktív tag

sziasztok
eredeti windows 7 röl lehet 10 re frissiteni ugy hogy aktivált maradjon a rendszer??él még ez a lehetőség??

(#86099) darvinya


darvinya
titán

Sziasztok

Win7-ről közvetlenül alóla Win10 telepítő ISO-val felfrissítettem.
Kérdésem miket érdemes beállítani, hogy gyorsan működjön a rendszer, és hol?
Start menüt hogyan lehet csak app és legutóbb listára állítani?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#86100) King Unique válasza #07746304 (#86096) üzenetére


King Unique
titán

Pont erről beszéltem korábban, hogy ha egy adott hónapban még ha pl. 3 db összesítő frissítés van is, a gépházban a WU akkor sem feltétlen fogja felajánlani és telepíteni automatikusan mindegyiket. Jártam már én is így 1803-nál, de mostanában nálam 1709-en gyakran csak a szokásos patch kedden kiadott települ automatikusan, ellenben a többi nem. Az utóbbiakat manuálisan töltöm le a katalógusból, majd úgy telepítetem őket. Ha nem tenném, akkor csak havonta 1 db települne automatikusan a 2-3 helyett... :DDD

(#86098) BeeNiTTo:
Hivatalosan idén január közepe volt a végleges határidő, amit az alábbi cikk is említ. Valamint még azt, hogy technikailag utána is működött a dolog, de azért a végén lévő infót is érdemes elolvasni. Egyébként itt egy viszonylag friss példa arra, hogy még mindig működik. Aztán hogy nálad fog-e, az nyilván úgy derülhet ki, ha kipróbálod.

(#86102) mpo:
Igen, vsz az sem lehet véletlen, ha nem mindenki kap meg egy-egy frissítést, nem minden eszközre tolják ki. De engem mondjuk nem zavar a manuális telepítés sem, rendszerint hamar megvan és a + 1 restart sem gond, mivel havonta úgyis többször újraindítanám ettől függetlenül is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.