2016. augusztus 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A win10-adware szappanopera folytatódik -a M$ tereli felhasználóit a linux felé?

  Újabb kör, megszoksz vagy megszöksz.

  Személy szerint nagyjából megszoktam, de ez akkoris óvodás szint már... Ahogy a cikk is írja, ha 2020-ig jár a support a win7-re, akkor addig hagyják már békén a 2-ig számolni tudó (=egy "kösz nem" gombra 2x ráklikkelő) usereket.

  Ez pedig a slusszpoén: a szuper gerillamarketingnek köszönhetően gyarapodnak a frissítésektől elzárkózó userek. Fog it tenyészni a malware dögivel:W.

  t72killer 2 hónapja 24

 • Standby fogyasztás

  Kis körképet készítettem, mi mennyit pusztít a "számtech-kuckónkban", ha senki nem használja az infrastruktúrát. Legtöbbjük nem vészes, de azért az 2W felettieket külön kikapcsolható ágra fogom átszervezni. Gyors lista, mi mennyit eszik, ha nem csinál semmit

  Samsung TV (3D, meg minden): 0.15W - ő a jótündér:)
  HP nyomtató: 0.3W
  Asus eeePC 1001p: 0.4W

  És most a rosszfiúk:
  Szgép, super flower 1200-as táp: 2.2W
  PC-s hangszórók, régi krumpli 15V-os AC/DC: 2.4W
  ASUS Swift PG278q monitor, teljesen kikapcsolva, MINDENRŐL lehúzva: 11W:Y:Y Miért is?
  Járó modemrouter: 14W, ami a wifi kikapcsolása után se csökken:Y.

  Akinek az infót köszönhetjük: Voltcfraft 4000pro

  t72killer 3 hónapja 20

 • Backup 3.5"-os HDD-re, hogyan?

  Ti melyik opciót választanátok, ha a kényelem is fontos - természetesen amellett, hogy a winyó biztonságos tápellátást kapjon? A tárhelyre max 2-3 naponta lenne szükség, így nem szívesen tartanám állandóan áram alatt.

  1. USB rack
  2. SATA rack
  3. Benne hagyni a gépben és BIOS-ban deaktiválni, amikor nem kell - ennek még utána kell néznem, működik-e a Gryphon z87-ben és békén lehet-e a winyót hagyatni a géppel, ha nem használom.

  Esetleg egy ilyen cucc? Bár NAS-házikónál kicsit tartanék a túlmelegedéstől, sokkal kevesebb helye van a winyónak, mint egy rendes PC-házban.

  t72killer 4 hónapja 29

 • Egy kis hitelrontás (360 Total Security)

  Az egyik gépünk elkezdett gyanúsan viselkedni, úgyhogy gondoltam vírusirtót cserélek rajta, feldobtam a 360TS-t gyorsan. A vírusirtós topicban elég népszerű a cuccos, lévén ingyenes és több motorral is dolgozik.

  A telepítő elsőre szimpatikus kicsi példány (másfelől viszont: vajon mi maradt ki belőle, amikor a legtöbb szimpla 1motoros víruskergető 3-4+x ekkora???), gyorsan felment az egymagos atomos netbookra. Korábban olvastam róla, hogy az "értékes" Avira és Bitdefender motorokat alapban nem aktiválták, a usernek kell megtenni -> sietek a settingsbe, motorokról szó nincs! A scan menü alján, aprócska ikonok képében megtalálom végre a keresett motorokat, természetesen inaktívak, próbálom aktiválni -> nem megy, futtassam adminként. (bezzeg nem dobna be egy UAC ablakot, hogy ezt helyben megtegyem) OK, ablak becsuk, alkalmazás ikonjára jobklikk, futtat adminként, két kis árva ikonocska megkeres - > továbbra se lehet aktiválni, futtassam adminként - > TE #&&Đ[&@...!, Adminként vagy futtatva!! vagynem...

  Folytatás...

  t72killer 4 hónapja 7

 • Rescue disk a köbön

  Mindíg is érdekeltek a pendrive-ról bootolható linux alapú vírusirtók, jelenleg ez az egyik leghatékonyabb módja egy fertőzött rendszer megtisztításának.

  Mi lehetne jobb, mint egy rescue-disk? Három rescue disk! Ráadásul "egyet fizet hármat kap" alapon nem kell háromszor formázni, egy okos kis alkalmazás a SARDU Multiboot Creator felteszi nekünk mind a hármat (vagy igény szerint többet is) egy pendrivera, így ha az egyik vírusirtó végzett, újraindítás után jöhet a másik:)

  Források:

  A SARDU képes letölteni a megfelelő ISO-kat, ami nagyon kényelmes opció. Futásához viszont adminjelszó kell, ha esetleg a fő netezős helyünkön nincs adminjogunk, akkor:

  Bitdefender ISO, hozzá tartozó updatek.

  Kaspersky rescue cd (elvileg naponta frissítik

  Folytatás...

  t72killer 1 éve 2

 • Windows 8-10 telepítő mindennel, ami kell

  Nemrég szembesültem a következő feladattal: készíteni kell egy friss windows 8.1 telepítőt. Ez normál esetben nem probléma, de az utóbbi időben már nem olyan egyszerű a dolog, mint korábban volt. - Így gondoltam megér egy bejegyzést a sztori. Paranoiám nem engedi meg, hogy mindenféle virágbolti integrált (+malware-ekkel preparált) telepítőkkel és bináris integrátorokkal szórakozzak (kicsit "fejlődtem" az nLite-os idők óta) - Így főzöm én a win telepítőt:

  1. Szerzünk egy viszonylag friss telepítőt - (8.1 update 3, hash értékek itt) ehhez szól a frissítéscsomag, amit használni szoktam. Alternatíva a hivatalos windows media creation tool-lal készített ISO.

  2. Létrehozzuk a következő könyvtárakat:
  d:\win8
  d:\wim
  d:\driver

  Folytatás...

  t72killer 1 éve 0

 • A Latitude E7450 megdolgozása Aidával

  Egy mobil gépezet

  Hosszas bevezetővel nem untatnám a kedves olvasókat. Nemrégiben a Dell Latitude 7000-es sorozatával hozott össze a jószerencse, és az első érintkezés után úgy néz ki, tartós barátságnak nézünk elébe. A kölsőről részletes beszámolót nem írnék, a notebookcheck-es kollégák már megtették, az enyémnek is pont ilyen kijelzője van - ergo a külcsín egyezik.

  A konfiguráció:
  CPU: i7-5600U
  VGA: GT 840M
  RAM: 2x8GB DDRL3 1600MHz
  Hynix SH920 256GB SSD
  Kijelző: fullHD ips matt

  Folytatás...

  t72killer 1 éve 19

 • Négyesfogat, avagy i7 2670QM

  i7 2670QM gyorsteszt: összehasonlítás egy i5-ös kétmagossal és a core 2 generáció egyik képviselőjével.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 4 éve 31

 • Atomkor - vs Centrino gyorsteszt

  3 különböző atom és két régebbi processzor összehasonlítása

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 6 éve 86

 • SATA driver integrálása XP telepítőbe

  Bizonnyára nagytöbbségünk találkozott már a következő problémával: "kedvenc" XP-nk nem hajlandó települni SATA...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 8 éve 100

 • nLite, vLite - avagy magozzuk ki a meggyet és tegyünk rá tejszínt

  Bizonyára nem vagyok egyedül azon windows felhasználók között, akik bizonyos dolgokat...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 63

 • A ''Terrorizmus''-ról

  9.11. Igen, a két szám, ami állítólag ''megváltoztatta'' a világot. És a mai hírekben...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 9 éve 39

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.