2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Búcsú a harcostól, jöjjön a gizda

  Ma teszem fel az OEM rendszert a rövidke idő alatt megszeretett Toughbook CF-20-asomra és megy vissza az eladónak :O . Mindent tud, ami nekem kell - de az akksicsere annyiért, amennyiért az új lapost megvettem/többért, mint amennyibe a Toughbook kerül, sajna nem játszik, búcsúzunk egymástól.

  Az utód meg is jött egy Lenovo x13 G2 személyében: anyagminőségéről ódákat zengenek hogy fém meg minden: valóban nem biliműanyag, de kanyarban sincs a szerszámok közé nyugodtan bevágható CF20-hoz képest. Szomorú, de ennyiért inkább vigyázok a gizda utódra...

  Röpke tesztet is ráeresztettem, összehasonlításképp álljon mellette a régi Lati E7450 laposom, amit a nagyfiam örökölt, a CF-20-as Rambó és az x13:

  Kieg cinebencs R23 Multi:
  CF20: 1267, X13: 5461
  Single:
  CF20: 653, x13: 1263
  Multi/single arány: CF20: 1.94, x13: 4.3, azaz szépen hoz a konyhára a sok mag :R

  Folytatás...

  t72killer 2 hete 15

 • Számítógép a harctérről: barátkozás egy Toughbook CF-20-al

  Egy ideje kerestem lapost nomád körülmények közé, de túlságosan nem siettem el a dolgot. A múlt héten a nyári programot tervezgetve újra elkapott a gépszíj, felpöccintem az ebayt, nézzük mit hoz a szokásos <14" használt latitude, elitebook, thinkpadek stb üzleti lapos témában. Valóban lapos téma, Dunát (Temzét, Rajnát, Szajnát, Amazonaszt) lehet rekeszteni már a kínálattal, hiszen ezek legtöbbje jól van összerakva, nem hullanak darabjaikra 3 nyitás-csukástól.
  De a mostani keresés kicsit más volt. Nem húztam annyira szigorúra a hardverkövetelményeket ( = nem nyavajogtam a legújabb Rájzen vagy 12 generációs i5-ért) mint korábban. És hopp, a sokszáz találatból felhívta magára a figyelmet egy olyan példány, ami sose pottyant a látókörömbe: egy Toughpad. Igaz, ez csak tablet volt, de innen már nem volt menekvés. A termékcsaládot, mint minden kocka, természetesen ismertem a hírekből, mint valami elérhetetlen, kicsi számítási teljesítményért többezer eurót-dollárt-fontot kérő luxuscikket, és talán életemben 2db-ot láttam is korábban. És most ott sorakozik karnyújtásnyira 200 fontért...

  Folytatás...

  t72killer 1 hónapja 50

 • Órát állítgattunk, de minek...

  Megint előre löktük a mutatót. Bár már évek óta tudjuk, hogy semmi gazdasági haszna és Európa lakosága se kér belőle.

  t72killer 1 éve 116

 • RIP Dpreview :(

  :O, április 10-ével búcsúzunk :

  Összességében a legjobb szakmai fórum volt a neten, amibe eddig belebotlottam, MINDEN szakterületre talált az ember hozzáértő tanácsadót-beszélgetőtársat. Egy korszak múlik el velük :(

  Tény, a tesztek színvonala egy ideje esegetett, de a fórum egy aranybánya.

  t72killer 1 éve 5

 • Humán evolúció hátramenetbe kapcsolva

  Állítólag az embert az intelligenciája emeli ki az állatvilágból. Érdekelne egy statisztika, hogy az ókortól kezdve hogy álltunk józan ész vs mindent romboló-tagadó, kifejezetten emberéleteken veszélyeztető trendek arányában?

  Egy példa: támadások, fenyegetések érik az egészségügyi dolgozókat. Nem a Haarlem-i gettóban, hanem Európában. Ez épp szlovák példa, de a briteknél is mondják NHS-dolgozóknak, hogy bizonyos helyeken mozogva ne hordjanak olyasmit, ami arra utal, hogy valamelyik kórházban emberéleteket mentenk.

  t72killer 3 éve 46

 • 16 tonna...

  ... fekete szén.

  Nem biztos, hogy sokáig fog éni a profil, megosztanám ezt a videót - és keresem a válaszokat.

  Miért van az, hogy nem kevesen az évekig, évtizedekig tanult szakemberek munkáját rögtön hazugságnak titulálják de ha olvasnak, látnak valamit FB-on, azt azonnal készpénznek veszik és az életüket teszik rá?

  t72killer 3 éve 55

 • Csapás a múltból

  A samsungot úgy tűnik, újra kísérti az akksik réme, ezennel egy A21 gyújtotta be a motort.

  Lehet vissza kéne térni a cserélhető akksis telefonokhoz?

  t72killer 3 éve 22

 • Milyen növénytermesztő lámpát (grow light)?

  Elhatároztuk, hogy nekiállunk pár dolgot itthon termelni: paradicsomot, zöldpaprikát. Nyáron elvannak az erkélyen, télen pedig 2-2 tő teljesen kifejlett példány is elférne a lakásban - a papirusznádat már amúgy is elajándékoztuk, lehet helyette hasznosabb "zöld".

  Ősztől viszont lőttek az elegendő napsütésnek, ezt kéne pótolni hatékony módon. Van valakinek konkrét lámpás tapasztalata? Alira bepötyögve a "grow light" kombinációt 10ezernyi találat jön szembe Watt-tól kW-os teljesítményig, full spektrum fehértől uv+ir led-ekkel tarkított magenta példányokig.

  Van valakinek konkrét tapasztalata ezekkel pl paprikatermelésben? Hány Watt-ot eszik pl egy kifejlett paprika ahhoz, hogy teremjen? 100W/növény megvilágítás mellett már eléggé áramszámlásnak hangzana a dolog, 25-50W/kifejlett/termő növény még okés hosszú távon is.

  Az elmélet azt mondja, hogy a klorofill a kéket és a mélyvöröset/közeli infrát szereti:

  Ennek megfelelően komponálnak pl ilyen ledeket:

  Folytatás...

  t72killer 4 éve 36

 • Csóró Air 7.0

  t72killer 4 éve 0

 • "Nem a 2008-as, hanem az 1929-es válsághoz lesz mérhető az idei"

  Interjú Bojár Gáborral.

  Pár gondolat: ő ugye nagyipari szereplő, egy egész világon jelen lévő cég alapítója, élete-karrierje-munkája össze van kötve a gazdasági növekedéssel, globalizációval. Teljesen érthető, hogy a globalizációt, növekedést alapvetően pozitív dolognak éli meg, amiért dolgozni érdemes.

  Másik oldal viszont: a Föld lakossága a 8milliárdot kaparássza. Milliárdos tömegek számára már szimplán nincs élhető hely, a világ műhelyei, ahol a profitot megtermelik, így néznek ki:

  És így néz ki az "idill", ahova munka után lejut a köznép:

  A vírus ad egy kis betekintést, hogy nézne ki a világ, ha békén hagynánk. Biztos, hogy a papírfecnik pörgetése fontosabb?

  t72killer 4 éve 154

 • Koronavírus - amit tudni lehet és amit nem

  Kína gazdasága parkolópályán várja, hogy Vuhan és Hubei tartomány kiköhögje magát. Közben pár érdekesség előkerült:
  - Egy német kutatócsoport TIPPJE szerint (valódi vírusmintát nem láttak) a kórokozó fém és üvegfelületeken 9 napig él (mi van más felületekkel, illetve mi lenne, ha vki méltóztatna élő vírusmintákkal ezt kimérni?)
  - Iránban, ahol eddig állítólag totál béke és nyugalom honolt hirtelen 2nap alatt előkerült 4 halott, Dél-Koreában pedig 400 fertőzött.
  - A Diamond Princess-ről bár még az utolsó napokban is többtucat új fertőzöttet találtak, szélnek eresztették az utasokat
  - Az eredeti góc Hubei tartományon kívül nem extrém magas a halálozási arány, jelenleg Kína Hubei-n kívüli része+egész világon van 106 halott és 6'977 gyógyult, (Febr 21, 2020) ami 1.5%-os mortalitási rátának felel meg. Tehát ha végigsöpör a világon, azért ebből nem valószínű egy modern pestisjárvány szintű nagy kihalás.

  Folytatás...

  t72killer 4 éve 51

 • "Elgurult" - Csóró Air 6.0

  Mai Rájener: utasok várnak a pesti betonon 6 órát (sorry, 5h49percet), hogy elfüstöljenek egy jó adag kerozint, amivel túltankolták magukat majd a gép beugrik Madridba hogy egy tizesért újra vegyen naftát.

  Azt hiszem, pármillió ugandai klímatűzhely(!) évtizedes emissziómegtakarítását egyetlen húzással sikerült lenullázni...

  Kérdés a szakikhoz: egy földön álló, nyugodt lelkivilágú 737-800-asból az az egyetlen módja a fölös üzemanyagtól megszabadulásnak, hogy fel-alá gurigázunk a reptéren motort járatva, az x tonnányi kerót elégetve:Y?!

  A kommenteket olvasgatva a túltankolás oka az volt, hogy kvázi kanárira (=tele) tankolták, de az erős szembeszél miatt ez/a full kapacitás kevés lett volna és csak madridi megállóval lehet megoldani a képletet. Ez van ugye, amikor a meteomókus lányka combjaira koncentrálunk töltés előtt/a csóringer utasnak engedjük, hogy a pótkeréktől kezdve az üllőn-kalapácson át minden sz.rt feladjon...

  t72killer 4 éve 61

 • Csóró air 5.0

  Folytatásos fapadkomédiánk 5. részéhez érkeztünk, ezen epizódban a Budapest-Edinburgh járat utasait szórakoztatta a modern kor egyik fantasztikusan környezet és humánumkímélő találmánya, a fapados repülés.

  Azt már csak halkan kérdem meg, hogyha egy gép fedélzetén előszedik az extra oxigénpalackokat, akkor nem az a civilizált eljárás, hogy a legközelebbi reptérre leteszik a madarat, lévén vmi nem stimmel? Ja, hogy az pénzbe kerül...

  t72killer 4 éve 17

 • Így finomítják az orosz szabályokat 2020ban

  Megvárják, hogy meghaljon féltucat ember egy totál egyértelmű szituban, utána moccan a törvénykezés. Persze a vendégeket a csővezeték alá telepítő "szállásadó" se kutya. [link]

  t72killer 4 éve 8

 • Ég a ház...

  Ausztráliában továbbra is megy a kéretlen fűtés - és a fűhöz-fához kapkodás.

  Azon viszont érdekes módon nem gondolkodik el a vezetés, hogy mennyire benne vannak a klímaváltozásban: hánymillió tonna szenet is exportáltak a legnagyobb szennyező Kínának? Illetve mennyit is égettek el saját maguk, miközben pl annyi napenergia van az országban, hogy az ablakba tett kenguruhús megsül?

  t72killer 4 éve 101

 • A galambetető

  Nem fér a fejembe, mi motiválja a bociszemekkel padon üldögélő "jótét" lelket, hogy amerre jár a nagyvilágban, minden nap szétosszon negyed kiló fehér kenyeret a "rászoruló" szárnyasok közt? Nem csak lakhelyén, de turistaként is "terjeszti az igét"...


  Indiában még vallásos keretet is kapott az akció...

  t72killer 4 éve 30

 • Turistáskodjunk egy működő vulkánban...

  Nem épp szerencsés 5let humanoidoknak. 5x-ös Darwin a turisták által lerohant Új-Zélandról.

  Iphoneturista goes volcano trip, got insurance what can go wrong...

  t72killer 4 éve 52

 • Az európai vállalatokra is hatással lehet a kínai társadalmi kreditrendszer

  VG-cikk: régebben divatos szó volt a "demokráciaexport" - lassan szokhatjuk az új verziót: "diktatúraexport", Made in China.

  t72killer 4 éve 7

 • Mai brutális

  "Saját kuytái tépték szét a várandós francia nőt"

  Nekem nem 1értelmű a sztori, az hogy vizsgálták a saját kuytáit, még nem jelenti, hogy azok is részt vettek a támadásban.

  t72killer 4 éve 10

 • Ha elég pénzed van, az eget is összeszemetelheted.

  Tudom, nem én vagyok a rezidens űrhajózási híradós, nemrég találtam ezt az agymenést: Elon Musk nem csak az Atacama sivatag lítiumkészleteire pályázik, tönkrevágja a csillagos eget is.

  Itt egy timelapse videó a mesterséges "meteorrajról":

  Egyelőre pártucat van fenn, de a teljes terv 12'000(!!!) darab. Csak összehasonlításképp: a szabad szemmel látható csillagok száma ennél még a teljes éggömbre számítva is kevesebb...

  Illetve ha már annyira divatos téma a klímaváltozás, mennyi CO2-be is kerül ekkora mennyiségű ócskavas fellövöldözése/ha generál extra gazdasági tevékenységet, az mennyit fog még pluszban kibocsátani?

  t72killer 4 éve 31

 • Nikon Z6 szubjektív

  Idén őszre megjött az elhatározás, hogy modernizálom a családi fotó-videóarzenált. Körülnéztem egy cseppet a piacon, és meglepetésképp egy FF rendszer jött ki a leginkább költséghatékonynak, konkrétan a FF MILC piacra belépő Nikon z6-ja.

  Ez nem is olyan nagy!

  A döntés

  Hosszas "vergődés" után a fuji x-t3, sony A7 III, nikon z6 trióból a legutóbbira esett a választás: tonnányi youtube szeméten, fél sereg fórumász trollon átrágva magam, sikerült kihámozni, hogy ez igenis egy igéretes gép videóra is, annak ellenére, hogy a nikon még kvázi ismeretlen videós körökben. Természetesen megnéztem a kapható (és nekem elegendő) Z-optikák tesztjeit.

  Kézbevétel, váz

  Folytatás...

  t72killer 4 éve 38

 • Kapitalizmus^3

  Avagy fapad sokadik felvonás: a Csóró air Ryanair kirúg félezer dolgozót, de ha a részvényárak emelkednek*, a vezérigazgató 100 millió $, azaz kb 1000 pilóta(!) éves bérének megfelelő bónuszt kap a fizetése mellé.

  *ezek emelkedése az esetek nagyrészében teljesen független a cég teljesítményétől. Ha a tőzsde általában zöldben van, a befektetők vesznek mindent és a semmit se csináló cég papírjai is emelkedni fognak, hacsak nincs vmi extradurva botrány.

  t72killer 5 éve 31

 • Úgy szeretlek, majd felgyújtlak

  ""óvták, gondozták, sok ember látogatta mindaddig, amíg egy idióta baromnak az jutott az eszébe, hogy mécsest tesz a fába és meggyújtja"." - Hódolója végezhette ki egy mécsessel a 300 éves barcsi tölgyet

  t72killer 5 éve 3

 • Lufi vagy nem lufi, ez itt a kérdés?

  Az egyik topik nagyon elment az ingatlanárakat kitárgyalós irányba, gondoltam ne ott offoljunk, és egy körre elorzom egy téma kedvéért a Vitaindítót az ügyeletes kollégától:

  - van-e most ingatlanlufi Magyarországon, ha igen, hol és "mennyire"?
  - hogy állunk Európa többi részéhez képest?
  - Reális körülmények között egy család hány évig fizeti a hitelt mondjuk egy komoly, 40% önrésszel számolva?
  - Teszemazt beüt a válság 3év múlva. Lehet még akkor is érdemes most vételben gondolkodni ahelyett, hogy 3év lakbért kidobjon az ember az ablakon?

  Egy cikk a témában - ennek tartalma is vita tárgya.

  t72killer 5 éve 75

 • Balatoni turistabiznisz vs megtérülés?

  Nyár=tenger, sok magyarnak Balaton. Ingatlanhirdetések között megtaláltam a szálláshelyet, ahol pár éve nyaraltunk, 100+millás irányáron kínálják. Nem partmenti, kb 5km-re van az első strand. Tovább nézegetve, nem az egyedüli hirdetés volt. Felmerül a kérdés, 1 ennyire rossz biznisz fenntartani ezeket? 2 rossz biznisz megvenni, ergo nem repül rá azonnal egy pénzes befektető?

  t72killer 5 éve 135

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.