Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53256) tordaitibi válasza cozmo (#53253) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Igazad van. Teljes métékben.

Ezt úgy mondom, hogy én az ellentáborhoz tartozok.
Vegyünk engem, és az összes létező eszközömet, ami egy otthoni pc, egy munkahelyi gép, ezt többen használjuk, csak szórakozásra. És egy azaz 1 darab dualsimes 7" tablet, ez a telefonom is (rossz a szemem közelre sajnos, 4,7" nagyítóval se megy ).

Otthon, ha idegenek hozzáférnek személyesen a géphez, akkor az betöréses lopás, ez ellen semmit nem tehetek, a Jó Isten összes jelszava is kevés, kiveszik a hdd-t, oszt jónapot. És, semmi kompromittáló nincs a gépen, nincsenek házi pornóvideók a kutyámmal, stb.
Facebook accountom persze hogy van, semmi sincs rajta jóformán a profilképemen kívül, ami mondjuk erősen kompromittáló, egy dobozos Drehert tartok a kezemben. :) Évente kb. 10-15 megnyilvánlásom van a Facén, ezeket akinek van Face fiókja, amúgy is bármikor megnézheti (fbi, kgb, stb. A stb. is már lehet, valami titkos szekta?? :P )

A melóhelyen lévő pc, az a lehető legnagyobb biztonságba van, lévén ez egy őrház, ahol fegyveres szolgálatba négyen váltjuk egymást, csak nem lopják el...! Váltásnál a társam szokott szólni, Nyitva maradta pina.hu, zárd már be! :DD

Maradt a tabletem, vagyis az okostelefonom. Ezen nemhogy jelszó, vagy pin, de még a zárképernyő is ki van kapcsolva, az ember a telefonját naponta 50-500 esetbe nézi meg minimum, és akkor csak megérintem a gombot és ott a kép.
Ha ezt ellopják, elhagyom? forgalmi értéke 10ezer körül van, a feltöltős simen van 200mega net, és 2000Ft lebeszélhetőség. Vigye. A google fiókom? Olvassa, semmi, most kb. 10 mail van rajta. Közömbös témákról.

Egyetlenegy, de kemény jelszó van az életemben, ami egy truecrypt konténert véd, abban van az otp, és más fontosabb jelszavaim. Ennyi a titok az életemben.

Amennyiben 5 laptoppal szaladgálnék, 10 okoseszközöm lenne, és én lennék a dubai emír, vagy kolumbiai drogbáró, vagy a gyümölcsgyerek, az a Barack Obama, valószínűleg nem így tennék. De nem vagyok.

Nézd meg a nicknevem. Vajon hogy hívhatnak...? Mit titkoljak? Bizalomra épült és épül az életem, ezen már nem tudok változtani. Ennek ellenére 52 évem alatt 1X loptak meg, én voltam a színbarom, a zsír új biciklimet kinntfelejtettem az utcán a lépcsőház előtt. Reggelre nem volt meg. De egy ilyet még talán én se hagytam volna ki.

Bocs ha hosszú lett.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.