Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52801) lck válasza lck (#52799) üzenetére


lck
senior tag

Bocs - lehet hogy csak törölni lehet. :( Mondjuk nekem ennél többre eddig nem volt szükségem.

(#52802) TRob1 válasza lck (#52801) üzenetére


TRob1
veterán

Nem is értem mit akarna még kezdeni egy olyan hálózattal ahol ott sincs. :U

¤ R'n'R ¤

(#52803) Memphis79


Memphis79
aktív tag

Hali mindenki!

Új acer laptopomon star-up linux (mi a pöcsnek rakták rá ezt a f*st)van és az istennek se tudom kiválasztani,hogy usb kulcsról vagy dvd-ről induljon a telepítője.
Mi lenne a megoldás rá?
Köszi előre is

Origin:Memphis79HUN

(#52804) movax válasza Memphis79 (#52803) üzenetére


movax
őstag

Ha jól emlékszem, F12-vel jön elő a boot-sorrend. Ha meg nem, akkor F2-vel biosba és ott a Boot order.

(#52805) movax válasza Memphis79 (#52803) üzenetére


movax
őstag

Ha most vennék új laptopot win nélkül, biztosan nem kezdeném hegeszteni rá a win10-et, menne fel rá valamilyen ubuntu(-származék) és szevasz tavasz.

(#52806) Memphis79 válasza movax (#52804) üzenetére


Memphis79
aktív tag

a boot sorrendet nem tudom megváltoztatni ott csak a win boot manager van ott fixen.
Lehet,hogy UEFI modban nem engedi az usb-ről telepitést mert a secure boot enabled fixen?
Válasszam a LEGACY módot?

(#52805)Hát elég sok win-es progi kell sajna...
szerk: lagacy-ba elindul a telepitő-de attól minden fullon használható lesz?

[ Szerkesztve ]

Origin:Memphis79HUN

(#52807) Apaxp válasza Memphis79 (#52806) üzenetére


Apaxp
senior tag

Nekem is acer lapos van és uefi. Lehet változtatni a boot sorrendet. Kiválasztod az usb valamit és F5 vagy F6 gombbal előre viszed.

Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint

(#52808) evok válasza Csupingo (#52795) üzenetére


evok
csendes tag

Köszi a választ!

Ha a rendszergazda módot állítom be akkor sem engedi.

Csak a Kispest! Grunge is not dead! http://grungebands.blog.hu @grungebandsblog

(#52809) Memphis79 válasza Apaxp (#52807) üzenetére


Memphis79
aktív tag

Érdekes mert legacy módban tudok a boot sorrendből választani uefi-ben pedig nem-hmmm

Origin:Memphis79HUN

(#52810) movax válasza Memphis79 (#52806) üzenetére


movax
őstag

Ha Rufus-szal készíted a pendrive-telepítőt, akkor a beállításoknál válaszd a GPT for UEFI-t a Partition scheme menüben és akkor a biosban hagyd UEFI-n.

[ Szerkesztve ]

(#52811) Memphis79 válasza movax (#52810) üzenetére


Memphis79
aktív tag

igaz azzal csináltam,megnézem átállítom úgy ahogy írtad!

Origin:Memphis79HUN

(#52812) BlessedElroy


BlessedElroy
senior tag

Sziasztok!

Lehet nem a megfelelő topicba írok, de nem találtam mást. A problémám az lenne, hogy amikor elindítrok egy játékot, rövid időn belül a monitorom fekete képernyőre vált és megjelenik a no signal. A játék hangját hallom, megy a gép. Megnéztem a kábeleket, clean driver update, stb. Sokan azt mondták, hogy a win 10-nek köszönhető. Tudtok erről valamit?
Hardvert nem cseréltem, ezt a rendszert használom már régóta, eddig semmi baja nem volt.

Origin: BlessedElroy

(#52813) #51736960 válasza quailstorm (#52800) üzenetére


#51736960
törölt tag

Nem muszáj válaszolnod a hozzászólásaimra, én sem neked írok most elsősorban, hanem inkább azoknak, akik véletlenül megfogadnák a rossz tanácsaidat. Most komolyan, szegény srác beír a topikba, hogy a 10+ éves c2q konfigja fagy, erre te csípőből azt javaslod neki, hogy rohanjon 16-18k-s tápot venni a gépébe? És mi van, ha nem az volt a rossz, akkor rád hallgatva kiszórta az ablakon a komplett gépe árának a felét. Talán először diagnosztizálni kellene: memtest, cpu stressz teszt, alaplapi szenzorok figyelése (hőmérséklet, feszültség, fan speed, stb) és ha minden rendben, akkor esetleg egy kölcsön táppal folytatni a hibakeresést.
A tényekkel alátámasztott érvelésemre meg nem is reagálsz, csak személyeskedsz. Egy normális szakmai fórumon úgy szétszednének 2 perc alatt, hogy vissza se jönnél soha többet...

(#52814) adika4444 válasza lck (#52799) üzenetére


adika4444
addikt

A Wi-fi-nél a speciálisnál ahol a hálózat lista van nem tudom szerkeszteni csak törölni a wi-fi profilt. Pont ez a gondom hogy nem tudom a Windows 7-ben megszokott módon szerkeszteni a profilt, például UPC Wi-Free beállítása, esetleges wi-fi jelszóváltás stb...

üdv, adika4444

(#52815) Memphis79 válasza movax (#52810) üzenetére


Memphis79
aktív tag

Na így már látom a pendrive-ot de valami tiltja még...nem engedi bootolni :(

Origin:Memphis79HUN

(#52816) movax válasza Memphis79 (#52815) üzenetére


movax
őstag

Meg lehet próbálni másik pendrive-ról.

Vagy:

Van itt egy részletes útmutató, nem kell hozzá Rufus sem. Dolgozni kell vele kicsit, de talán megéri.

[ Szerkesztve ]

(#52817) Memphis79 válasza movax (#52816) üzenetére


Memphis79
aktív tag

Megvan köszi! :D
De csak win10 volt hajlandó elindulni-a 8.1 nem :B

Origin:Memphis79HUN

(#52818) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Lehet hogy nagyon retro, de a Mario jatekot jogyan lehet w10 alatt teljes kepernyon futtatni?
A kompatibilitasi beallitasokban minden ertelemes beallitast kiprobaltram, de csak a kepernyo kozepen egy kis ablakba fut. Amugy tokeletesen jatszhato.

(#52819) quailstorm válasza #51736960 (#52813) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Normális szakmai fórumon téged szednének szét a hülyetápjaiddal együtt. nehéz türtőztetni magam, mert köztudottan nem bírom a hülyeséget.
Igen, az lehet túlzás volt, de én azt tettem a nyáron és nem bántam meg. Mondva lett utólag a használt táp, az egy reális megoldás. Kölcsöntáp felesleges, szimpla matek, plusz én már ezen túl vagyok, túl voltam idén nyáron a random rebootokkal együtt. Nagy összegben mernék fogadni rá hogy egy FSP400-as modell behelyezése után betonstabil lenne.

Akkor tételesen a baromságaid:
Memtest... ha az lenne a baj, annak lenne nyoma, kékhalál formájában. Ilyen, NINCS. Nem kód száll el.

CPU stressz teszt, hát baszki, normál használat közben is kifagy és amúgy is Codegen van benne, mit stressz teszteljen rajta? Elég egyértelmű hogy nem működik.

Alaplapi szenzorok: újrapasztázta. Ha nem ferdén, féloldalasan rakta fel a hűtőt akkor hűt is, északi híd miatt nem történik ilyen jellemzően. Nem tudok róla. Persze alap, hogy meg kell nézni. Mellesleg ha nem hűtene, akkor először throttingolna, ergo lelassulna, nem puff elszállna. Az elszállás mindenféle napló és hibakód nélkül 99%, hogy tápellátási hiba, vagy a tápegységben, vagy az alaplapon. 1 hónapomba került a nyáron, és igen, kölcsöntáp lett a vége, mert nem akartam elhinni hogy a drága tápom a rossz, csak én tettem tönkre takarításnál. Képzeld el, nem az volt a megoldás hogy vettem egy Akygát, mert nem ér annyit. FSP550 (Hyper) és Deepcool Kendomen a Mercury akármi helyett. Igen, elvertem egy csomó pénzt és maradt egy Core2Quadom. De! Azóta csend van, nincs HDD morajlás (saját videó), nincs zúgás morgás. Viszont fenn van a gépház oldala, 15-20°C-al esett mindennek a hőmérséklete, és van PORSZŰRŐ. Magyarul nem kell havonta szétszednem a tápot mert iszonyat poros helyen élek, mert bele se megy. Csak le kell szívni a szűrőt és cső.

Még amire random rebootnál fülelni kell az a vinyó. Ha leesik a fordulata, és újra fel kell pörögnie, az táp lesz. Meg az is legyen gyanús ha csúcsidőben több a probléma mint éjjel.

Valamint, a Kendomen és FSP 550 kombó egy Skylake konfigot is befogad és esztétikus, ha arra kerülne a sor. Tényleg nem tudom, biztos kellett volna egy Akygát vennem, az elfüstölte volna az egészet amilyen szerencsés vagyok most meg lenne egy új gépem. Ja nem, annyi pénzem nincs.
Btw. ez egy mottóm, túl szegény vagyok ahhoz hogy olcsó szarokat vegyek.

Feszültség, hát nem hiszem hogy van neki mivel meg azt üzem közben be akarja dugdosni a tápba. Ha a BIOS-ban lévő random számokra gondolsz, akkor nagy LOL a szakmaiságodra.

Az összes tényed annyi, hogy 99999-szer átmentél a piroson és nem ütött el semmi, ezért mindenkinek javaslod, hogy menjen át bátran mert az milyen jó. Én nem vállalom a felelősséget más cuccában a károkozásért. Inkább vegyen drágán egy tápot, ami mellesleg 6-8 évig táp (akár 5 év garival lásd XFX), mint egy semmigaranciás szart ami a lejárta után jellemzően el is hullik. Apám is szerette anno ezeket a vackokat, vette kilóra, szerintem több pénzt elvert 3 év alatt mintha vett volna egy normálisat. Azt se díjazom, hogy magyar kiskerbe többnyire nem hozatnak tápot csak szemetet, mert attól nem lesz gyorsabb a gép.

A nagy szakmaiságodban meg javaslom, hogy nézz utána mit tud az Akyga (sajna gagyi tápokat nem szeretnek annyira tesztelni az újságírók, szóval ezt neked kell), és vesd össze akár egy indiai piacra szánt Corsair VS450-nel. Csúfosan elbukna teljesítmény, stabilitás terén, biztonságban meg pláne.

(#52818) tordaitibi: húha, az 640x480 lesz. Chicken Invadersnél nekem levette, de 4:3-as a monitorom. Azt próbáld meg, hogy leveszed játékindítás előtt kézzel a felbontást, szerintem attól nagyobb lesz és csökken a keret. Ablakos mód nincs benne amúgy?

[ Szerkesztve ]

(#52820) quailstorm válasza quailstorm (#52819) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Még annyit a témához, hogy elmondta, hogy mi történt. Nem a Hupikék Törpikék költöztek be a gépházba és nem is magától kezdte el a műsort mint az én gépem.

Egy feltehetően Core2 vagy Pentium Dual Core CPU-t cserélt ki a legkisebb Quadra.
Szóval 65W TDP-ről 105W-ra ugrott. Ez ~61% plusz áramfelvétel, ami baromira nem elhanyagolható.

Ekkor rákérdeztem két dologra. Sejtettem hogy gagyitáp lesz, meg bedobtam egy NBridge témát, mert csúnya volt látni a saját Giga lapomon, hogy egy ideje csökkentett hűtéssel megy az amúgy pokolian forrófejű chip. De ez kb csak bedobtam valamit kategória, kiszáradt pasztával is megy tovább (egy darabig).

Namost ha tudjuk hogy régi és újkorában is kaki a táp, és még a fogyasztást is drasztikusan megnöveltük, akkor 99%, hogy tudjuk mit kell cserélni. Igen, biztos vagyok benne hogy sokkoltam, de sajna ez van, tápok ára is csal felfelé ment 2-3 ezer Ft-tal az elmúlt években, 11 körül kapni valami 400-as CWT-t újonnan, azzal még ki lehet egyezni, Akygával nem. Használt tápot kellett volna mondanom, ezvan. Már elzavartam. Bár az is bosszantott hogy mondtam mit ne, erre pont hogy azzal jött, hogy azt vehet-e. És nem is egy "komolyabb" LC-Powerrel, hanem pont két 15 éves technikára épülő P4 tápot linkelt. Mikor a mai gép már 95%-ban 12V-ról megy, ott meg azok jó, ha tudnak 250W-ot (elég optimista mert annyi van ráírva ami tudjuk hogy csalás), és azzal nem biztos hogy előrébb van. Már határon menne, ahogy elkezdene öregedni mehet a kukába. Na az a pénzkidobás.

BIOS Voltage-ről: nem pontos, tizedeket tévedhet, tájékoztató jellegű, igazából azt se tudom minek van ott. Ha már bekapcsol a gép nagyon ritka hogy ott valami extrémfurcsát látsz, kivéve mondjuk -5V vagy készenléti feszültségen. Simán ír neked 11,5V-ot a stabil 12-re egy BIOS, azzal nem kell foglalkozni.

Van még valami nagyon szakmai kérdésed, vagy le bírsz állni a pusztítással? Még belemehetünk az ATX tápok védelmi áramköreibe, de már így is többszörösen szétspammeltük a topicot.

[ Szerkesztve ]

(#52821) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Hali,
mért van az, hogy a gép soha nem megy el alvó állapotba?

Torrent kikapcsolva. Tv-ről nem használom a megosztott file-okat, mégis még sosem ment el alvó állapotra, pedig 20 perc után el kéne. A monitort kikapcsolja.

(#52822) lala42 válasza Khaosz55 (#52821) üzenetére


lala42
őstag

Nem olyan mint én :DDD

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#52823) quailstorm válasza Khaosz55 (#52821) üzenetére


quailstorm
nagyúr

(#52824) pinnacle


pinnacle
nagyúr

WinSxS-re van már valami megoldás, vagy továbbra is akkorára hízik amekkorára akar?

[ Szerkesztve ]

(#52825) Popes válasza pinnacle (#52824) üzenetére


Popes
őstag

Ezeket megpróbálhatod futtatni rendszergazdai parancssorból:

Dism /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore

Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

8.1 alatt nekem szépen takarított, a 10-en még nem nagyon kellett használnom, most lefuttattam de a 6.5GB-ból most ez sem tudott faragni, de nálad esélyes egy pár giga.

Deus ex machina

(#52826) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Egyik pillanatról a másikra megjelent az asztalom jobb alsó sarkában ez:
"Tesztmód
Windows 10 Pro
Build 14393.rs1_release_inmarket.161208-2252"

Eredeti Windowsom van.
Tudja vki, hogy ez mit jelent és miért jelent meg?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#52827) Boha


Boha
aktív tag

Utolsó frissítés óta nem működik az "átvitel eszközre" funkció, rákattintok a filmre-videóra és átvitel eszközre a tv-n meg is jelenik hogy tölt befele, el is indul. Eltelik vagy 5-10 másodperc és a tv-n egy hálózati hiba felirat jelenik meg.
Mi lehet a gond vagy valakinek hasonló hiba ? Megoldás ?

OBORZIL

(#52828) pinnacle válasza Popes (#52825) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Megnéztem egy másik laptopon, azon nem sok változás lett, de majd kipróbálom ezen is. Mi a fenétől lehet az egyiken 2x akkora a WinSxS? 1 hónapos laptop, a másik már 1 éve megy.

[ Szerkesztve ]

(#52829) Laaari


Laaari
újonc

Sziasztok!

Problémám volt a hangbevitellel, egészen pontosan az hogy nem ismert fel semmilyen beviteli eszközt a gépen. Kerestem megoldásokat a neten de semmi sem akart működni, úgy döntöttem hogy megpróbálom a drivert újratelepíteni.

Elindult a telepítő, lepucolta a driver minden nyomát majd nekiállt visszatelepíteni de mikor a végére ért egy hibaüzenetet kaptam : "A Realtek HD audio eszközmeghajtó telepítése sikertelen!! [Error code: 0x000003F1]"

Így most nemhogy be de ki sem jön semmi hang a gépemből.

Próbáltam volna valami hibakód magyarázatot találni de sem a Realtek oldalán se sehol máshol nem találtam semmit.
Végső megoldásként megpróbáltam a Windowst alaphelyzetbe állítani de mikor nekikezdtem egy idő után az is feladta és nem történt semmi...

Bárkinek bármi javaslata van azon kívül, hogy vágjam ki a gépet az ablakon azt örömmel olvasom :F

(#52830) Khaosz55 válasza quailstorm (#52823) üzenetére


Khaosz55
addikt

Megnéztem.
Ez alapján javaw.exe okozza.

Már csak az a kérdésem, hogy mi a teendő ilyenkor.

(#52831) pjen válasza Laaari (#52829) üzenetére


pjen
félisten

Asztali gép?ha igen vedd ki a kártyát,aőtán újra indul,leáll kari vissza indul,várni hátha a win talál drivert.

(#52832) quailstorm válasza Khaosz55 (#52830) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Megtalálni, hogy milyen Java alapú alkalmazást futtatsz headless és aktív konzolablak nélkül a háttérben.

(#52833) szilva01


szilva01
őstag

Sziasztok!
2 oraja probalom elinditani szeretett operacios rendszerem, ETD.sys hibaval mindig behal. Ubuntu hiba nelkul elindul. Gugliztam, de nem talaltam, hogyan lehet safe modban elinditani a windowst anelkul, hogy bootolna? Most kicsit baltasgyilkos hangulatban vagyok, mert kene ami a windows particion van de Ubuntu alol sem tudom elerni. :(

(#52834) sanyek2 válasza quailstorm (#52757) üzenetére


sanyek2
senior tag

A mindenit... de rég említették már a Q6600-at.
Egykor szana-széjjel tuningoltam. xD
Kis segítséggel el is értem vele a DRAM: FSB 1:1 arányt :C 3,2GHz-re ugrottam a 2,4-ről 1600-as FSB-vel :D
Mekkora áttörés volt.... xD

[ Szerkesztve ]

(#52835) quailstorm válasza szilva01 (#52833) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Elantech Touch Driver szállt el. Talán le kell titlani legközelebb a windows updateből jövő drivereket.

Jelen esetben kicsit megszívtad, mert a Win10 meg már a 8 is elég idióta szokásokat vett fel. Én vissza szoktam hetesíteni a multiboothoz.
Ez nagyon fontos

Azon kívül quick start-ot is le kell tiltani a főkapcsolónál az energiabeállítások panelen belül, különben a fájlrendszert nem lehet kívülről elérni. Gondolom ez most a bajod mert ubuntu out of the box olvas NTFS-t. Valahogy lehet asszem forceolni a mountot...

És akkor hogy most mit: kell neked egy Windows 10 telepítő, esetleg helyreállító lemez, de lehet még egy 8-as is megteszi bár ez nem biztos. Aztán elindítod, oprendszer javítása, Win10-et kiválasztod, speciális újraindítás, és ott lesz csökkentett mód. Aztán nagyongyorsan legacyt beállítod.

(#52834) sanyek2: én nem tuningolhatok mert a G41-es FSB wallos :O Így csak 2,5GHz az L5420.

[ Szerkesztve ]

(#52836) szilva01 válasza quailstorm (#52835) üzenetére


szilva01
őstag

Jol hangzik... 2gb pendrive eleg ehhez? Ennyim van most. Viszont fejsze akad tobb meretben is, igy megvalaszthatom melyiket allitom bele. A leg(szebb)rosszabb az egeszben, hogy meg torvenyes is ez a szar.: DDD Na mindegy. Koszonom!

(#52837) quailstorm válasza szilva01 (#52836) üzenetére


quailstorm
nagyúr

(#52838) albinolynx válasza Воланд (#52796) üzenetére


albinolynx
őstag

Rengeteget hegesztettem, de csak nem sikerült összehozni. Kapott egy másik fórumbeli ajánlás alapján porteus kiosk linuxot. Ettől függetlenül köszönöm a linket!

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#52839) King Unique válasza szilva01 (#52836) üzenetére


King Unique
titán

A Win8.1 tud helyreállítási meghajtót készíteni pendrive-ra, ami nálam csak 258 MB. Ha jól emlékszem van ilyen funkció a Win10-ben is.

(#52837) quailstorm:
Korábban ezt én is próbálgattam diagnosztikai célra, ez lényegében egy "live" Windows. Ennél egyébként ~ 1 GB az ISO, legalábbis a 64 bites verzió. Továbbá ezek nem hivatalos megoldások, hanem afféle házi tákolmányok...Tehát csak saját felelősségre érdemes ezekkel kísérletezni!

[ Szerkesztve ]

(#52840) Essejó válasza quailstorm (#52800) üzenetére


Essejó
veterán

Szerintem rúgós izé. WD40?? ne flancoskodjunk már, Nitro hígító vagy Acetonos körömlakk lemosó. :D
Engem megmondom őszintén jobban zavar a proci hűtőt takaró műanyag burkolat, még nem tudtam rájönni, hogy hogy tudom megbontani, lehetőleg a tönkre tétele nélkül

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#52841) Rainman05


Rainman05
tag

Sziasztok nem áll le a gép kikapcsoláskor csak kikapcsol a monitor és ennyi és egy kis idő múlva újra indul (Win10) Mi lehet a gond? Friss telepítés minden frissítés lefutott már amit akart.

(#52842) quailstorm válasza King Unique (#52839) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azért egy boot mode átkapcsolást csak rá lehet bízni, csak arra kell hogy csökkentettben induljon legközelebb a Win10-e.
Win7-hez kellett nekem anno, elrontottam a BCD-t, de az pl egy laptop gyári helyreállítójának az ISO-ja volt amit letöltöttem. A lényeg ugyanaz, valami WinPE ami látja.

A másik gond hogy ő már nem tud recovery meghajtót csinálni, muszáj letölteni valamit.

(#52840) Essejó: mondták már, etil-alkohol biztos nem olyan jó mint a WD40, a körömlakklemosót most nem tudom unokatesóm próbálta-e. Nekem egyik se áll rendelkezésre amit mondasz, vagy talán hígító maradt, de a WD40 is elég büdös meg káros. Amúgy meg tökéletesen old viccen kívül.

Csavaros, videó alapján marha könnyű. Apám DC5850-ében is ilyen van, semmi vész.

Gyári Intel csűrő csavaró húzom tolom baromságával viszont megszenvedtem.

(#52843) qpakcovboy


qpakcovboy
őstag

Szeretnék egy kis segítséget kérni.

Van otthon két gépem, de csak egy w10-et tudtam megvenni. Felraktam az egyik gépre, de általában ez nem online. A kérdésem az lenne, hogy a másik gépre felteszem, akkor fogom tudni használni?

(#52844) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Az egész bal oldali gyorselérést hogyan tudnám kikapcsolni, eltüntetni?
15 éve nem használom, és zavar, elveszi a helyet.

(#52845) S-IW válasza tordaitibi (#52844) üzenetére


S-IW
tag

Nézet-navigációs ablak-pipa ki

(#52846) szilva01 válasza quailstorm (#52842) üzenetére


szilva01
őstag

Na valahogy a 99.-ik ujrainditasnal feldobta az advanced settings menut, de safe modban sem indult el. Vegul vissza tudtam allitani egy hettel ezelotti allapotra es kinkeservesen ugyan, de elindult. Szerintem az unnepek utan ujrahuzom, talan az segit. Koszonom a segitseget, jopar hajszalamat megmentetted. :DDD

(#52847) fradi81


fradi81
veterán

hello

ki lehet valahogy kapcsolni a win10-be épített 'recorder'-t ami játék indításkor jön fel mindig?

moto g72, Ninebot d28e

(#52848) TRob1 válasza fradi81 (#52847) üzenetére


TRob1
veterán

Nem az Xbox appba épített játékvideó-rögzítőre gondolsz? Mert azt ezen app beállításaiban ki lehet.

¤ R'n'R ¤

(#52849) Essejó válasza qpakcovboy (#52843) üzenetére


Essejó
veterán

Persze, úgy 30 napig aktiválatlanul. A W10 az alaplapod és a processzorod MAC száma alapján generál egy azonosítót és azt a gépedhez rendeli és tárolja a saját szerverén.
Két megoldásod van, veszel még egy W10 licenszet, vagy veszel még egy W10 licenszet.
A harmadik megoldásról ezen a fórumon tilos beszélni. :D

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#52850) fradi81 válasza TRob1 (#52848) üzenetére


fradi81
veterán

Lehet, akkor majd feltelepítjük azt is hogy ki tudjam lőni.. :)

moto g72, Ninebot d28e

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.