Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19101) t72killer válasza Ice_Man22 (#19099) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

BIOS-frissítést próbáltál? Nálam még 7 alatt volt olyan, hogy simán újraflasheltem a BIOS-t, még csak nem is újabb verzióval, és lényegesen gyorsult a boot. (pontosabban valami akadály elhárult, mert botrányosan lassú volt).

#19100: "Rendszeresek az összeomlások, fagyások, de már a kezdetek kezdetén is." - Ez driveres bakira utal, milyen konfin megy a rendszer? BIOS friss?

"csempés alkalmazások nem futnak rendszergazda módban" - nem illik nekik, lévén alaból sandboxban futnak. Semmi keresnivalójuk a rendszergazdai jogosultságuk környékén. Nem véletlen van ez így, a csempékre nem csak a M$ calc, IE meg időjárás appok vannak, hanem jönnek az utsó sufnifejlesztő appjai, alkalmasint bénán megírva v kártevővel kibélelve. Hiányzik a halálnak, hogy egy Majhongg magával vigye a rendszert, ha összeomlik bánatában, miután megverted;].

"játékok összeomlásai" - ez is jó eséllyel VGA-driver probléma lesz, jó eséllyel őszre javítják.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19102) #93794560


#93794560
törölt tag

Nekem egy Lenovo Z50-70 van. Jól fut rajta, vannak hibái, de ami engem zavar, az nem a Windows hibája. Ez pedig a hangkártya, és annak drivere. Az alap driverrel telefon, a gyártói driverrel kisrádió hangja van. Basszus az semmi. Anno a 8.1-ben sokan nem szerették a csempés felületet, engem nem zavart, de ez! Se nem Start menü, se nem csempés. A csempék összevissza jelennek meg, az élő csempe néha működik, néha nem. Ez a Start menü rosszabb megoldás a hetesnél, és a nyolcas csempés felületénél is. Engem leginkább esztétikailag zavar ez a rendszer. Alapból egész korrekten megy, de valamiért nem tetszik.

(#19103) Ice_Man22 válasza t72killer (#19101) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Legfrisebb van fent, nah nemtudom egy nagyon jo darabig a win 10 marad fent, remelem javulni fog.De lehet en vagyok nagyon erzekeny es meglatok minden sz*rt, de ahogy Istenitettek a microsoftnal a 10 est nem nagy durranas sot.

(#19104) tomp válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


tomp
félisten

Véleményem szerint jó a Windows 10! Stabil, gyors, nem fagy. Tökéletesen megy minden rajta.
Egy ilyen i3-as laposon gond nélkül megy pedig már 3,5éves.
Az, hogy a Windows 7 stabilan megy a Windows 10 pedig bugosan és instabilan neked az 99%, hogy a hardver gyártók szégyene.
Én nem szeretek sz**ni de nem is csinálom mert nem kell. Atom stabil. :)

Rakd fel másik konfigra. Meglátod majd, hogy jól fog azon futni.

(#19105) Ice_Man22 válasza #93794560 (#19102) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Nekem meg a wifi kartyaval van bajom, 10mbyte netem van, es wi fi vel nem megy csak 3 4 megaval max 6 al, win 7 en ment 10 el is.De nem a windows hibaja hanem a gyarto b*szik uj drivert irni.Esetleg valaki tudna segiteni a hibaban?

(#19106) this is life válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


this is life
Ármester

Nalad vagy driver gondok vannak, esetleg az elozo rendszeredbe belepiszkaltal (optimalizaltad) , vagy ritkabb hw osszetevok miatt lehet a gond. Itthon egy packad bell tk81, amd-s gep nem is eros konfig , es patentul fut a w10, bootolas popec, a rendszer mukodesevel sincs gond . Lassan 2.5 hete ez van a gepen.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#19107) Ginkologic


Ginkologic
senior tag

Hát lehet, hogy nature telepítés és alap beállítások mellett minden oké, de tuningos gamer gépen én rohadt sokat szívtam vele. Szeretem alaposan személyre szabni a rendszert. De sztem nem csak ez lehet a hiba, sokan panaszkodnak, hogy nem úgy működik ahogy kellene neki....

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, viszont állati nagy hülyeség ;)

(#19108) csizi90


csizi90
aktív tag

Valaki meg tudja mondani, hogy miért magyar az összes app nyelve, hiába van angol-ra állítva a nyelv és régió is? Pl. az Időjárás vagy az Áruház.

iPhone 6S, Cube i7 Stylus, XONE

(#19109) t72killer válasza Ice_Man22 (#19103) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"nem nagy durranas sot" - egyetértek, az edge korai béta szinten van, a start menü édesanyám varrósdobozát idézi, a beállítási lehetőségeket meg hagyjuk, inkább végigmentem a group policy editoron és ott beállítgattam mindent.

Mondjuk nyomják keményen a frissítéseket, ezen a héten is volt 2db kumulatív, sztem lesz ebből előbb-utóbb énekes halott.

#19105: rendes 8.1-es driver van hozzá? Próbáltad azzal? Egyébként nem sok egyéb lehetőség van, csak várni, h mozgassa a hátsóját a gyártó - esetleg egy modder kiadjon egy passzoló verziót.

#19107:
"alap beállítások mellett minden oké, de tuningos gamer gépen én rohadt sokat szívtam vele." - ottapont. Ki mondta, hogy a tuningappok megbízhatóan működnek win10 alatt? (Gondolom te is msi afterburnerben/evga precisionben utazol) Új OS-nél a tuning mindíg érzékeny kérdés. A CPU-tuninggal is lehet gond, lévén az új rendszer:
A - gyengébben van még optimalizálva és túlterheli a meghajtott procit, ami így instabil lesz
vagy B - jobban van optimalizálva és jobban szétosztja a magok között a feladatokat. -> adott órajelnél a szokottnál nagyobb terhelés -> crash.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19110) #72042496 válasza Adamis (#19098) üzenetére


#72042496
törölt tag

Bocs, de stabilnak az Xp is stabil volt, azért ez egy minimum elvárás bármilyen rendszerrel szemben. Nálam a 10 néha fekete képet dobál egy fél másodpercre, de ez valószínű egy VGA driveres gubanc lesz.

Ezen kívül is sok kisebb problémám van a 10-zel. Leírom amelyik most eszembe jut; ha úgy alakul, legalább könnyebben küldök róluk jelentést:
- Nem lehet eléggé testreszabni. Zavaró például a 2x2 snap, jó lenne ha a sarokba húzást ki lehetne kapcsolni. A böngészőt például reflexből a sarokba húzom, mert onnét a leggyorsabb a címsorba vinni az egeret hogy gépelhessek.
- Ahhoz is túrni kellett a netet hogy jelszó nélkül induljon, pedig ez egy otthoni rendszer. Ne dugják már el ezt a beállítást.
- Ha már felhasználói fiókok, miért van hozzá egy modern és egy régi felület?
- A design úgy általában véve sem egységes.
- A Groove Music béna. Artist nézetben nincsenek képek, nem látszik a műfaj és az év. Előbbi szerint baromi nehézkes szűrni, utóbbi szerint ahogy látom, nem is lehet. Testreszabni sem lehet benne, szinte semmit sem.
- Az Edge privát fül nyitásakor nem viszi a címsorba az egeret, bele kell kattintani.
- Az appok úgy látom nem tudnak olyat, hogy a tálcán jobb klikkre feljönnek a gyakori elemek és a tipikus műveletek.
- A fentiek tükrében illene újradizájnolni az IE-t és a WMP-t, bár tudom, nem fogják. Még szerencse, hogy levelezőből ott az Outlook.
- A nyelvezet sem egységes, hogy "program" hol "app" néven futnak a dolgok, de olyan is volt már, hogy desktopon egy "tap here" utasítást kaptam.

Szóval stabilnak stabil, de hogy a UX mit csinált eddig, azt megtippelni sem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#19111) Ginkologic válasza t72killer (#19109) üzenetére


Ginkologic
senior tag

Nem használok semmi tuningos appot. Csak a beállításokat módosítottam, de ettől még stabilnak kéne maradnia!!

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, viszont állati nagy hülyeség ;)

(#19112) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Hazajöttem nyaralásból, de nekem még mindig nem jelzi a gép a Win 10-re frissítés lehetőségét. Létezik, hogy fél hónap elteltével még mindig nem ért el Win update-n keresztül hozzám?

(#19113) pendre54 válasza Doky586 (#19081) üzenetére


pendre54
addikt

Erről az oldalról, ez kezdettől fogva magyar nyelvű volt, ezért neveztem "magyar"-nak, de természetesen ez is a Microsoft.com-ról van.[link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19114) t72killer válasza #72042496 (#19110) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

1. Az XP-vista-7-8-az se lehetett túlságosan átszabni, ez windows, adott GUI-val, nem linux, ahol kedvedre válogatsz az ablakkezelők között.

2. Miért, xp-nél se emlékszem jelszó nélküli opcióra. netplwiz, beállít, csókolom.

3. Na ez a modern-régi skizofrénia velem is a falat mászatja, főleg, h a modern szabásmintával elég nehezen barátkozom.

4. +1. főleg, h alkalmasint át kell ugrani a klasszikus vezérlőpultba.

5. ("Groove music...") - najó, az ilyen sz@rokat még a telepítőből is kiszedtem. Winamp?

6. Edge = alfa 3-as szint, majd beta 2 táján visszatérünk a témára (pl ha már lesznek bővítmények)

7. Noigen, marad a skizofrénia (új és régi egymáson)

8. Akkor dobsz igazi hátast, amikor szembejön egy hibaüzi:) ("baj történt" + semmilyen kód:DDD).

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19115) ---Lasali---


---Lasali---
Közösségépítő

Sziasztok!

Apró változás az előbbi windows okhoz képest, de marhára idegesít. Még winampot használok zene lejátszásra, és görgővel szoktam a hangerőt állítani, ha aktívvá vagy fókuszba hoztad a winampot, és görgettél, bárhol állt az egér, változott a hangerő. Most csak akkor működik ez az opció, ha az egér kimondottan rajta is áll a winamp grafikus felületén.
Erre van valami megoldás? De az is érdekelne hogy ez miért van egyáltalán?

(#19116) Ice_Man22 válasza t72killer (#19109) üzenetére


Ice_Man22
senior tag

Sajnos 8.1 alatt is ezt csinalta a kartya, de ott fene se tudja mar mit csinaltam es ment, sot nagyon is jol ment.
Viszont jo lenne ha ki kapcsolhato lenne cortana, pc n szerintem felesleges, esetleg laptopon.Aztan akinek tetszik es szereti, kapcsolja be.Amugy a fekete kepernyo fel masodpercre bug nekem is megvan, Amd vgam van, es ha utykodok a start menube, van hogy elojon van hogy nem.De ha edge van settingsbe vagyok vagy barhol nem jelenik meg, csak start menu.

U.I.
Koszonet a Microsoftnak, hogy az action center ki kapcsolhato.

[ Szerkesztve ]

(#19117) gr.bence


gr.bence
aktív tag

megőrülök ettől a frissítéses izétől.....havernak a nem legális gépe, már rég frissített minden gond nélkül felment neki a rendszer, és aktiválta is magát, nekem meg a full legális hp laposon nem akar felmenni...
Windows alól indítva a telepítőt 24% kilép hogy sikertelen telepítés....

bootolva meg a licensz miatt nem próbáltam be...mert hogy elvileg elsőre frissíteni kell Windowsból, aztán mehet a bootos téma....

nem tudom mit csináljak... :)

(#19118) t72killer válasza gr.bence (#19117) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem veszíted a w8.1 licenszet akkor se, ha bootolva indítod a win10 telepítőt, csak ne particionáld újra a winyót.

#19116:.
Kelleni fog az a 8.1-es mókolás, driverileg a 10 elég közel áll a 8.1-hez, valszleg a trükkök is hasonlók.

"Viszont jo lenne ha ki kapcsolhato lenne cortana" -> simán kikapcsolható.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19119) snecy20 válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


snecy20
veterán

"Véleményem a Windwos 10-ről tömören és lényegretörően, 3 hét tesztelés és alapos használat után : SZ.A.R. !!
Instabil, bugos, hulladék. Erősen ajánlott mazohistáknak, akik szeretnek sz*pni...
Köszönöm a figyelmet, csókolom!! Get back Windows 7!! Thx for Microfos!"

Mindenben pontosan az ellenkezője a tapasztalatom. :)
Sima mezei userként nem sok érdekem lenne az MS farkát coppni, de ez a helyzet, valahogy semmi problémám nem akadt vele 3 hét után...

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#19120) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

Az mitől lehet, hogy a Chrome használata közben (Win10 x64) rendszeresen beugrik ez a "Google Chrome működése leállt" hibaablak? Rákattintok, hogy zárja be a programot, erre be se zárja, de megy tovább probléma mentesen minden...

[ Szerkesztve ]

(#19121) Clemi válasza Ice_Man22 (#19099) üzenetére


Clemi
veterán

Fast Boot nélkül SSD-ről (EVO850) a bekapcsoló gomb megnyomásától az asztal megjelenéséig 35mp. Ebből 12-15mp maga a BIOS képernyő (amíg át nem vált a Windows indító logóra).

(#19122) #72042496 válasza t72killer (#19114) üzenetére


#72042496
törölt tag

1, Nem Linux, de nem is OSX. :) Egyébként már a 7-tel kapcsolatban beírtam valahová, hogy a Microsoft olyan lesz mint az Apple, rossz értelemben véve. Már nem emlékszem rá, hogy mi volt a gondom, és remélhetőleg a 2x2 snappel is így leszek majd. Jelenleg nagyon szeretnék egy csúszkát, hogy kikapcsolhassam.
5, Kövezz meg, de nekem a WMP nagyon kézreáll, azt használom. Csak jó lenne ha átrajzolnák szögletesre. Szeretem ha valami egységes, és jó ránézni. :)

Azért remélem, hogy pöpecül megcsinálják, és pár hónap múlva már nem a Windows 10 hibái adják az egyik fő témát.

(#19123) t72killer válasza Clemi (#19121) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hm, nem sok ez egy kicsit? UEFI-vagy MBR módban indul?

#19122: ha nem is az alma majmolása, de a saját csapdájukból kimászni nem-tudás az, amit látunk. 8.0-val bepróbálkoztak a WP-s felület PC-re ültetésével, ami értelemszerűen kiverte a biztosítékot, a corporate ügyfeleknél tán még jobban, mint a mezei "adjákvisszaastartmenüt" usernél. Kénytelen-kelletlen engedtek a nyomásnak és pl a startmenüt hagyták (elég béna formátumban) visszaszivárogni. Ezenkívül roohannak a fejlesztésekkel, időt se hagyva arra, hogy a klasszikus vezérlőpultot 100%-ban átköltöztessék az új settingsbe.

Az egyéb rendszerkarbantartó alkalmazások (regedit, gpe, device manager, computer management) semmit sem fejlődtek + ugyanúgy néznek ki, mint XP alatt.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19124) Doky586 válasza pendre54 (#19113) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Sikerült letöltenem. Innen az tölthető le amit a torrenten "windows_10_multiple_editions" -nak neveznek azaz Home és Pro egyben..

Azt a linket sem láttam még amit írsz.

Tehát a Win10 letöltési helyei:

1.: Media Creation Tool Angol oldal [link] ez szerepel csak a témaösszefoglalóban..
2.: Media Creation Tool Magyar oldal [link]
Ezekben a letöltés előtt kel eldönteni hogy Pro vagy Home kell-e.. Ezzel 0.8GB letöltést megspórolhatunk.
3.: ISO kép letöltés [link]
Ez az úgynevezett "multiple editions" azaz benne van a Home és a Pro verzió is. Telepítéskor kell eldönteni melyik kell. Frissítéskor automatikusan a megfelelő választódik ki.

[ Szerkesztve ]

(#19125) Bali27 válasza ---Lasali--- (#19115) üzenetére


Bali27
addikt

Használ AIMP-ot.. Azt még fejlesztik is.

(#19126) Bali27 válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


Bali27
addikt

Hol találtad a hibát? Mi a bugos és mely dolgok instabilak? Valószinű nálad lesz a gond.
Nekem (is) 3 hete fent van de majdnem hogy tökéletes.

(#19127) Sdi válasza t72killer (#19114) üzenetére


Sdi
addikt

"2. Miért, xp-nél se emlékszem jelszó nélküli opcióra. netplwiz, beállít, csókolom." :F

Sosem használtam jelszót, sem XP, sem Vista, sem Win7 alatt, miért is kell ezt erőltetni ?
Az insider verzióm most is csak jelszóval működik, a Win7-ről frissített szerencsére átvette annak a beállításait, így nem kér.

"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/ ..." Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül ". Inkább úgy táncolunk, ahogy Moszkva fütyül.

(#19128) Clemi válasza Ginkologic (#19111) üzenetére


Clemi
veterán

Nem használok semmi tuningos appot. Csak a beállításokat módosítottam

A kirohanásodra magad adtad meg a választ! Soha senki nem garantálta, hogy ha határértékig elállítgatod a hardverek működési sebességét, akkor nem fog változni a stabil működésük. Talán használd a rendszert egy darabig úgy, hogy mindent alap beállításokon használsz, majd ha látod tapasztalod, hogy minden flottul működik, akkor lehet nekiállni a tuningnak de úgy ahogy a nagy könyben megvan írva. Egyszerre egy paraméter, és után teszt teszt teszt, majd jöhet a következő lépcsőfok.
Anno még a kezdet kezdetén már adott volt, hogy egy rendszer telepítésekor mindent, az összes BIOS beállítás vissza gyári optimálisra, majd a kész telepítés után kezdünk tuningolni apró lépésekben.

Mondjuk a mai cuccaimmal már neki se állok a tuningnak, mert 3-5 fps kedvéért nem hajtom szénné a gépem, de ha valaki szeret veszélyesen élni, hát nosza rajta.

(#19129) TechN7ne válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Milyen 3 hete?

Hivatalosan 08.07. volt a végleges rendszer elérhető,én azóta használom,teljesen hibátlan!

3 hete vlmi hiányos,foss verziót rakhattál fel,nem csodálom hogy foss. :DDD

(#19130) Partyface007 válasza snecy20 (#19119) üzenetére


Partyface007
őstag

+1

nekem sincs semmi gondom a 10-el minden program amit használok tökéletesen fut a rendszer gyors és stabil sőt mintha minden egyes cumulative update-el gördülékenyebb lenne ( mondjuk ez lehet csak placebo :-) )

(#19131) #72042496 válasza Clemi (#19121) üzenetére


#72042496
törölt tag

Szerintem ez a 35 másodperc viszonylag lassú.

Nálam úgy 7 másodperc a post képernyő, plusz 10 amíg betölt a rendszer. A megjelenés után telepítettem frissen, fast boot kikapcsolva, szintén 850 EVO, a processzor egy Core i3. Lehet, hogy te régi rendszert frissítettél és azért lassabb, vagy nálam az 500 gigás SSD lenne ennyivel gyorsabb?

[ Szerkesztve ]

(#19132) pendre54 válasza Doky586 (#19124) üzenetére


pendre54
addikt

Köszi, na csak összeállt a kép. Annyi megjegyzést, hogy az általam linkelt oldalról is leszedhető isoként, és kiírható pendrivre, mint írtam nálam is ilyen van. Nem tudom, hogy kinek a dolga, de a Te hozzászólásod nagyon bele kellene szerkeszteni az összefoglalóba.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19133) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Erre a béta verziós izére, hogyan lehet újra telepíteni,vagy működére bírni ezt a Edge próbálkozást?
Ezt már pár napja eljátszotta, akkor egy ghost visszaállítás megoldotta, de két naponta ghostolni nem normális dolog :W :(

Firefoxot nem lehet bezárni, lecsukni az jobb felső "x"-el, "_ "jellel 40-es verzió. Másnál is van ilyen gond?
Csak a fájl menü, kilépés paranccsal megy.

Na még van szűk két hetem, hogy visszatérjek a öreg, de stabil hetesre. :C ;]

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#19134) t72killer válasza Ginkologic (#19111) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Akkor mit jelent a "tuningos gamer gép" :F

#19133: egyéb böngésző? (miaz, h nem lehet telepíteni rá? ha az edge besz&rt, indítasz egy IE11-et (fent van az is, cs meg kell keresni), és máris töltöd vele az Operát-foxit-chrome-ot.
"Na még van szűk két hetem, hogy visszatérjek a öreg, de stabil hetesre. " - ja, h nem tiszta telepítés? Esetleg próba tisztán telepíteni, a régi rendszerből importált appok, driverek nélkül.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19135) fuze


fuze
őstag

Most látom, hogy nem UEFI-ben telepítettem a rendszert :( Szerintetek érdemes lehet emiatt újra rakni? Várható emiatt bármilyen teljesítménybeli vagy stabilitás növekedés?

A 8.1 uefi-ben volt. Nem is értem ez most hogy sikerült így.

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#19136) TechN7ne válasza fuze (#19135) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nem hiszem...

(#19138) bzoley válasza TechN7ne (#19129) üzenetére


bzoley
veterán

Hú de jól megmondtad. Legközelebb azért nem ártana, ha előbb utána néznél a dolgoknak :U

(#19139) Clemi válasza #72042496 (#19131) üzenetére


Clemi
veterán

Szerintem is lassú. A Z87 alaplapon a I-2500K procival 22-25mp volt. Ez egy másik alaplap és minden gyári optimálison van. A BIOS képernyőt 12-15mp-ig bámulom. Igaz van a gépre dugva 2 db SSD és 3 HDD meg a a Intuos padom és persze a vezeték nélküli keyboard és egy egér külön vevővel. Persze a BIOS ugy van alapból beállítva, hogy nem inicializálja az összes USB eszközt a boot alatt, csak később, de akkor sincs lövésem se, hogy mi a frászt művel 15mp-ig a csippanás után. Amint megjön a W10 logója már mint a villám.

(#19140) ---Lasali--- válasza Bali27 (#19125) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Az nem tetszik, de azért kipróbáltam, és ugyan azt csinálja! :DDD Hiába görgőzöl a program mellett, rá kell húzni az egeret a felületére.

Egyébként úgy jártatok már, hogy felfrissítettétek a win7 et, és utána a boot ideje a win10 nek kb a 4 szerese alaphangon, mint az előtte használt win7 nek?

[ Szerkesztve ]

(#19141) eszakas


eszakas
senior tag

Sziasztok.

Nekem kb 2 hete van fent a windows10 az alábbi configon. Egyenlőre semmi gondom vele kirívó hibával nem találkoztam. Egyenlőre stabil, gyors. Az asztalon lévő ikonok automatikus elrendezését nem tudom kikapcsolni nekem ennyi gondom van vele. Remélem ettől rosszabb nem lesz. Ja és az apró telepítési problémán kívül semmi gondom vele.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#19142) eszakas válasza Clemi (#19139) üzenetére


eszakas
senior tag

Hali.
Valószínűleg valamelyik eszköz nincs rendesen beállítva. A képernyő jobb alsó sarkában nincs egy szám kiírva? Nekem rossz beállításnál vagy eszközhibánál kiír egy kódszámot.

hm ez mehetett volna egybe is :)

[ Szerkesztve ]

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#19143) #72042496 válasza Clemi (#19139) üzenetére


#72042496
törölt tag

Nincs nagy ötletem, mert nem vagyok egy hardver guru. Teljesen alap dolgok jutnak eszembe mint hogy BIOS reset, frissítés ha van újabb, perifériák lehúzása és úgy egy próba, nem használt portok letiltása.

De csak a sötétben tapogatózom, nem tudom mi okozhatja. :(

(#19144) pendre54 válasza Clemi (#19139) üzenetére


pendre54
addikt

Nálam is a profilomban látható, nem éppen múzeális cuccokkal kb. 40 másodperc mire az asztalon vagyok, a főkapcsoló megnyomásától számítva. Ami nálam hosszadalmas, több mint húsz másodperc, az az üdvözlő felíratnál van, ott gondolkozik sokat. Ugyanezzel a cuccal, a Win 7-el kb. 20-25 másodperc alatt az asztalon találtam magam.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19145) Clemi válasza eszakas (#19142) üzenetére


Clemi
veterán

Annyi kimaradt, hogy szűz telepítés a rendszer. Közben még kiegészítésnek annyit, hogy az egyik HDD-t tekeri az alatt a 12-15mp alatt veszettül jól hallhatóan. Holnap ha lesz időm kipróbálom, hogy lehúzom a winyókat és egyenként felcsatolom. Ha kiderül melyiket tekeri, arra ránézek komolyabban.

(#19146) Sztlaci válasza t72killer (#19134) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Nem azt írtam, hogy nem tudok rá mást telepíteni, mit gondolsz miről írogatok?
Az IE11 is működik, de a korábbi Explorert le tudtam tölteni, és újra telepíteni. Az Edge telepítő állományát még nem találtam meg.
Azért bosszantó, hogy minden kötelező frissítés után meghibásodik az Edge. Ha nem tudnak valamit normálisan megcsinálni elsőre, miért nem várhatom meg a tapasztalatokat a frissítésről. Azért korábban sem ment ritkaságszámba egy-egy hibás MS frissítés.
Azért most nagy kapkodás lehet odaát, még ha az igazság odaát is van. ;]
SSD nélkül 17 másodperc az asztal, igaz a víruskergetőt még utána töltögeti be, és még jó darabig szutyakol.

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#19147) varkokonyi válasza Sztlaci (#17360) üzenetére


varkokonyi
csendes tag

Kikapcsolni nem lehet a frissítést. Csak elhalasztani, amit írtál. Azt is csak a proban

(#19148) khorvat


khorvat
senior tag

Nálam is hang probléma, adott egy jack + USB kimenetes hangfal ami csak mono-n hajlandó szólni, vagy egyáltalán nem szól Win10 alatt.
Laptoppal és PC-vel is ugyanez a helyzet!
Ha van már vmi megoldás szivesen kipróbálnám, visszaolvasva nem találtam ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#19149) htc07 válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


htc07
addikt

szóval visszatérsz a másik "microfos" termékre, kiváló logika :C

(#19150) GEIL válasza pendre54 (#19144) üzenetére


GEIL
addikt

Ezért kellett volna várni....mindenki ráveti magát erre a "retekre", mintha muszály volna.....eddig is volt windowsunk és ezután is lesz.....tojok én az 1 évükre....ehh......sógoromnak i5-ös laptopon és az asztali Athlon II X4-es configon is lassabb a bootolás és vannak apróbb gondjai.......röhögök csak rajta hogy minek sietett vele, ha volt egy atomgyors bevált fullos win7 64bit prof-ja, amit feldobtam neki.......nekem 19-20 mp az asztal ugyanezzel a win7-tel.......mégcsak az gondolat sem merült fel bennem hogy feltegyem a 10-et..... ;] :C

[ Szerkesztve ]

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.