Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19151) front3r válasza Ginkologic (#19092) üzenetére


front3r
őstag

Ezzel az erővel bármit le lehetne fikázni. Minden szakmaiságot nélkülöz ez a hozzáállás amit képviselsz.

PS5, PSVR2 -  iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)

(#19152) laleeee válasza GEIL (#19150) üzenetére


laleeee
őstag

25 mp alatt az asztalon vagyok, de volt már 17mp is. Ebben már az is benne van, hogy betölt a dropbox.Nem tudom,mit akarsz.És hibátlanul működik.
Nem az lehet,hogy fingod nincs az egészről ,még sosem használtad és azért írsz ilyen hülyeségeket ?

[ Szerkesztve ]

(#19153) dannyl


dannyl
addikt

Biztos nagyon unjátok a kérdést, légyszi ne kövezzetek meg. Ha van egy eredeti win7-em, de most egy kulcsolatlan 8.1-et használok (nincs aktiválva). A win10-nek megcsináltam az install pendrive-ot, ahogy a microsoft honlapján írják. Simán felrakhatom a 10-et, és win7 kulccsal aktiválhatom, vagy telepítsek win7-et, aktiváljam, majd... majd?

Illetve: Aktivált win8.1 laptopon feldobta, hogy van friss win. Azt irta, majd küld értesítést, ha telepíthetem. Ez már vagy másfél hete volt. Semmi nem jött. Most ugyanazt a microsoft-os progit felraktam, és lehetett választani, hogy frissítek, vagy pendrive-ot csinálok. Frissítésre nyomtam, most tölti le. Ezzel nem törlődik semmi, ugye? Megmarad minden fájlom!?!

laleeee:

Akkor miért nem XP-t rak fel inkább, nem :) ? Atomgyors, atomstabil volt az SP3. Kinek kell a sok csillivilli, nem? Én is gondoltam, hogy felrakom a 3.1-et, mert sok a ficsör a win 95-ömben már.

Az emberek nagy többsége minden új win előtt ugyan ezt játsza. "Minek az?", "jó a régi" stb... Aztán később felrakják persze, mire jön az új win, már a mostani a király, és az új megint röhejes. És ez mindig kezdődik elölről. Nekem már akkor XP-m volt, mikor még magyar nyelven meg se jelent.

Amúgy a muszáj a pontos j.

[ Szerkesztve ]

(#19154) -Maujuri- válasza dannyl (#19153) üzenetére

A win tizet nem tudod a win 7 kulcsal aktiválni. Az eredeti oprendszered frissítsd le a tízzel, ekkor regisztrálja az alaplapodat a microsoftnál és aktiválja. Ha ez megvan akár le is zúzhatod és közvetlen, tiszta telepítéssel újrarakhatod. Mikor telepíted kulcs nélkül tedd. Telepítés után ahogy net lesz aktiválja magát automatikusan.

(#19155) ksanc válasza Ginkologic (#19100) üzenetére


ksanc
őstag

Így van, nyugdtan várhattak volna vele még fél évet

Vagy soha az életben nem engedik ki, mert hiba mindig lesz. Lehet akármennyi tesztelőd, beleértve a rokonságot, sarki kurvákat, gyereket és iskolatársait, semmi sem elég minden elképzelhető helyzet letesztelésére.
Az csak élesben fog menni.
Elhiszem, hogy baromi idegesítő, ha problémák vannak, de csak mert nálad szar, nem azt jelenti, hogy az egész szar.
Mint ahogy nálam is probléma nélkül fut, és munkára (is) használom.

Szerk.: már megint nem az utolsó hozzászólásokat néztem :) Lassuljatok már le egy kicsit :D

[ Szerkesztve ]

(#19156) #41133696


#41133696
törölt tag

Volt Update:

(#19157) hunluki


hunluki
senior tag

Újabb furaság:

Kékfog egyszer csak gondol egyet, és eldobja magát. Ez azért volt kellemetlen, mert ahol csinálta ott nem volt sima bill/egér, csak a BT-s. Kikapcsológombra szépen leáll, újraindítom megy megint. 2-3 naponta random elfelejti, remélem helyrehozzák, régen ilyen nem volt...

(#19158) ignisz


ignisz
senior tag

Nem nagy gond, de megkérdezem. Tegnap délután óta az időjárás élőcsempe nem mutatja az időt. Próbáltam kikapcsolni bekapcsolni, semmi. Mitől függ a működése?

(#19159) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Visszatérve a lassú indulásra, én a következőket tapasztaltam, azután vagy ez az oka, vagy nem.
Kb. egy hete frissítettem egy 64 bites Win 7-ről. Amit észrevettem, hogy közvetlenül a frissítés utáni újraindításokkor legalább olyan gyorsan töltött be a 10-es, mint a 7-es. Nekem úgy tűnik, hogy a belassult indítás azóta van, hogy amikor ismerkedtem a 10-essel, az egyik alkalmazás megnyitásához kérte az MS fiókom jelszavát. Sajnos megadtam, és innentől a Win 10, ahogy érzékelem mindent szinkronizált öntevékenyen az MS fiókommal.
Ez többek között abban is megnyilvánult, hogy a következő indításkor jelszavát kért, pedig alapból nem volt beállítva, soha nem is használtam jelszót, de ugyanez volt alvó állapotból történő ébresztéskor is. Sikerült mind a két indításból a jelszókérést kilőni, viszont azóta az van, hogy az üdvözlő felíratnál, kb. ott amikor a jelszót kellene megadni, ha maradt volna a jelszavas indítás, legalább 20 másodpercet xarozik. Ebből gondolom, hogy az MS fiók + kilőtt jelszókérés között lehet valami összefüggés. Elképzelhető, hogy a saját biztonsági rendszere gondolkozik, hogy beengedjen-e, vagy ne. ;]
Lehet, hogy a következő tiszta telepítés majd megoldja, de én most csak emiatt nem fogom újrarakni a rendszert, pár hónap múlva úgyis ki akarom cserélni az SSD-met egy nagyobbra, amiatt meg úgyis muszáj lesz.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19160) Co-Driver


Co-Driver
csendes tag

Sziasztok!

Sajnos ezzel problémával kerültem szembe mióta felraktam a windows 10-et. 7-nél nem volt ilyen problémám, de sajnos egyre sűrűbbek az ilyen rendszerösszeomlások és hetek óta próbálom kinyomozni az okát. Legújabb driver van fent, eszközkezelőből is telepítettem már sajna a probléma ugyanúgy fenn áll.

[ Szerkesztve ]

(#19161) pusihusi


pusihusi
addikt

[link] Termék kulcs!?

Üdv. Feri!!

(#19162) samgar


samgar
őstag

Srácok nekem továbbra sem jeleníti meg a képeket csak ikonként, ez mitől lehet?

Oppo Find X5 PRO

(#19163) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, már kezd lassan elegem lenni ezzel a rendszerrel. Tegnap magától csak úgy nem reagál a start menü, a modern alkalmazások ikonjai, melyeket kiraktam a tálcára, sem a jobb alsó sarokban lévő ikonok (net, óra stb...). Újraindítás többször is megvolt, sikertelen. Ma úgy határoztam, hogy alaphelyzetbe állítom a rendszert, mindent törölve, így is lett, elkezdte csinálni, míg egyszer csak mire visszatértem a géphez, kékhalál fogadott, inacessible boot device szöveggel, azóta magától indul újra, de folyton kékhalál az említett szöveggel. Most mi a fenét kezdjek vele? Vmi tanács? Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19164) raidx válasza pusihusi (#19161) üzenetére


raidx
őstag

Van egy ősrégi msn fiókom. Abba megtaláltam az egyedi azonosítót. Egyszer valamiért beléptem vele és egyből azt akarta rám erőltetni mint bejelentkezési lehetőséget csak rendszer visszaállítássál sikerült lebeszélni róla mert mindig azt erőltette és csak hosszabb huzavona után adta fel az eredetileg beállított jelszavas lehetőséget.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#19165) pendre54 válasza junior11 (#19163) üzenetére


pendre54
addikt

Egy másik gépen próbálj meg egy isos telepítőt készíteni pendrivre, és azzal próbálkozni. Itt találsz linkeket, ahonnan leszedhetők az isok.[link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19166) junior11 válasza pendre54 (#19165) üzenetére


junior11
veterán

S ha pendriveról telepítem fel, átugorva a kulcs megadását, később automatikus aktiválódik jól gondolom?
Nem lehet akkor sehogy sem "megjavítani" az említett problémámat?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19167) #97543424


#97543424
törölt tag

Sziasztok! Lenne egy olyan gondom hogy lenne egy Sony vailo laptop es nem tudom ra feltenni a win 10-et.
Ott van az ikon az asztalon hogy lehetne frissiteni de ezt irja ki: hanyszor eljatszotta ezt! Media creation tool-al szeretnem.

[ Szerkesztve ]

(#19168) raidx


raidx
őstag

Letöltöttem az MSDN multiple editions x64-et, felfrissítettem vele a meglévő rendszert. Teljesen más a kettő. Az az érzésem, hogy a KN-es verziót szedte le nekem alapból a frissítő progi. Pedig Letöltés másik géphez volt kiválasztva. Itt kifogástalanul megy az mp4 lejátszása. és előkerültek a korábban hiányolt cuccok is.
Eddig volt Win 7 rendszermentésem, az most eltűnt Az a biztonsági mentés nekem szimpibb volt! Remélem továbbra is gond nélkül fog működni. A keresésnél viszont nincs beviteli sor! Lehet valami rosszul volt konfigurálva az elődnél ami most bezevar.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#19169) SharpSA válasza samgar (#19162) üzenetére


SharpSA
veterán

Válaszd ki a windows képnézőt alapértelmezettnek, talán akkor jó lesz.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#19170) semetka válasza -Solt- (#19088) üzenetére


semetka
őstag

Nekem pont fordítva van. Nekem is kifújt az AHCI. De nekem akkor továbbmegy a bios ha az SSD-t lehúzom. Ha rádugom akkor megáll az AHCI ellenőrzésnél, azóta IDE-ben megy a gép :(

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#19171) t72killer válasza semetka (#19170) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ajvé, remélem nem a win10 (-zel érkező driver) nyírja ki a SATA-vezérlőket :Y

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19172) Joccc28


Joccc28
tag

Sziasztok!
Start menüre rákattintok és nem jelenik meg,kijelentkezem majd vissza semmi,csináltam új elhasználót semmi,újraindítom a gépet semmi!Hogyan orvosolható a probléma?Köszönöm!

(#19173) Sztlaci válasza #41133696 (#19156) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

De még hogy!
Eddig, ha letöltötte a frissítést a következő leállításkor jelezte a gombon, hogy van frissítés és ha rámentem és úgy állítottam le, telepítette a frissítést.
Most legutóbb nem. Ugyan az a kép fogad, mint amit feltettél. Mióta letöltötte és üzenget, többször volt a gép újraindítva. :Y
Most próbából rákattintottam az újraindítás gombra a belinkelt képernyőnek megfelelő értesítési területen levő újraindítás gombra, és elkezdte telepíteni a frissítéseket.
A így megtörtént telepítés után újra megy az Edge (???), hogy egy letöltött frissítésnek miért kell kilőnie a telepítésig az számomra érthetetlen. :F
Más kellemetlen csoda. A frissítés után indítva a YouTubot az ajánlott videók kétharmad része 18+ jelzésű pornó, vagy erotikus. Ezt a szemétséget! Honnan tudják, hogy nem kiskorú ül a gép előtt?
Ez egy új laptop, semmilyen erotikus keresés nem volt a gépről.
(Arra van egy régi XP- laptopom. ;] Erről a gépről 'bankolok', se Warez se 18+)
Most akkor kézzel kell a frissítést telepíteni? :Y Vagy mi van? Újraindítás és újraindítás között van különbség.

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#19174) semetka válasza t72killer (#19171) üzenetére


semetka
őstag

Hát nem tudom, amióta megvettem az SSD-t AHCI módban telepítettem a win7-et többször is és nem volt gondd. Kaptam egy sráctól egy választ, az azt írta hogy a win telepítő kavarta meg az MBR partíciókat. Adott egy leírást hogy kell pl Ubuntuval megcsinálni, de töröl mindent a meghajtóról ezért még nem csináltam meg :) Amikor clean istanll-t csináltam, telepítő elindult utána mikor újraindul a gép és jött az AHCI ellenőrzés és ott nem megy tovább

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#19175) eszakas válasza semetka (#19170) üzenetére


eszakas
senior tag

Hali.

Ez lehet egy megoldás,.

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#19176) blackmacs


blackmacs
aktív tag

Üdv!
Lehet hogy hülye kérdés de,van valami mód a start menü ki-be kapcsolására?
Mert már arra gyanakszom hogy a kölykök nyomkodtak el valamit azért nem tudom előcsalni a start menüt.

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#19177) pendre54 válasza junior11 (#19166) üzenetére


pendre54
addikt

Így van, jól gondolod, mind a két alkalommal amikor kéri a kulcsot tovább kell lépni, és elméletileg, meg remélhetőleg gyakorlatilag is automatikusan aktiválja a rendszert. Én még nem próbáltam, csak a frissítésen vagyok túl. ;]
A kérdésed második részéhez részemről nem nagyon tudok mást javasolni. Ha eleve nem tölt be a rendszer, akkor még egy sima rendszervisszaállítással sem tudsz kísérletezni. Szerintem a pendrives módszernél is, a telepítés elején lenni kellene egy javítást választó opciónak is, esetleg azzal is próbálkozhatsz.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19178) t72killer válasza Sztlaci (#19173) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

No ez egy nagyon érdekes felfedezés. Ezekszt a youtube-google IP alapján küld ajánlott tartalmat és az XP-s gépen történtek nyoma átkerül a másik gépre. Ja persze ha gmailbe vagy youtube-ba be voltál jelentkezve az adott gépeken, akkor egyértelmű a lista.

Ahogy mondtad, ez bizony korhatáros kérdéseket vet fel...

Egy kísérletet javaslok: legalább 10 alkalommal keress rá/nézz bele valami könnyen azonosítható tartalomra yt-on, pl tahiti whales-dolphins mindenféle bejelentkezés nélkül, ccleanerrel kipucolva az előzetes cookie-kat, egyebeket. Majd 10perc múlva nézd meg, mit dob ki a másik gép. Kíváncsi vok az eredményre:)

#19174: A clean install mennyire clean? Ha mbr meg egyéb partíciób&zerálás megy a win10 részéről, akkor elképzelhető, h mégse a SATA-chip füstölt el (:Y), csak vmi meg lett bolygatva az ssd-n/winyón. Totál lepucolást javaslok ha van a biosban drive wiper - esetleg másik gépben diskpart, clean all. Ha ez se + a problémás gépen a biosfrissítés se segít, akkor gari:F

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19179) junior11 válasza pendre54 (#19177) üzenetére


junior11
veterán

Köszi, megpróbálom. Amúgy mit gondoltok az upgrade utáni alaphelyzetbe állítás (mindent törölve, formázva) egyenlő egy tiszta telepítéssel (mondjuk pl. pendriveról)?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#19180) yodamester10 válasza semetka (#19174) üzenetére


yodamester10
őstag

És csak egy vinyód van?Mindent húzzál le a gépről csak az maradjon amire rakod a win10-et.
Nálam nincs ilyen gond

(#19181) pendre54 válasza blackmacs (#19176) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Alapból biztos, hogy nem lehet ki-be kapcsolgatni. Így néznek ki a Gépház, Start menüre vonatkozó beállítási lehetőségei:

Egyéb mókolos eljárásokról, a ki-be kapcsolást illetően én nem tudok, de lehet, hogy lesz aki majd javasol valamit.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#19182) semetka válasza yodamester10 (#19180) üzenetére


semetka
őstag

Lehúztam a 2 winyót és akkor se megy tovább az AHCI ellenőrzésen. Ha az SSD-t húzom le akkor továbbmegy.

19178: Annyira clean hogy win10-zel leformáztam az SSD-t, telepítés elindult és mikor újraindult a gép akkor már nem volt jó.

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#19183) Clemi válasza Sztlaci (#19173) üzenetére


Clemi
veterán

A frissítés után indítva a YouTubot az ajánlott videók kétharmad része 18+ jelzésű pornó, vagy erotikus. Ezt a szemétséget! Honnan tudják, hogy nem kiskorú ül a gép előtt?

Ezt a szemétséget, vajon honnan is tudja a Google, hogy te a bejelentkezett fiókoddal 80%-ban pornót nézel a Youtube-on? :C Hát sütik vazze sütik, na meg persze a fiókod minden tevékenységét naplózza a Google ebbe jobb ha belenyugszik mindenki :DD Talán szokj át arra, hogy ha olyan dolgokat nézegetsz a neten amiről nem szeretnéd ha mást is tudomást szerez, akkor nyitsz egy "InPrivate" ablakot és ott nézed.

(#19184) yodamester10 válasza semetka (#19182) üzenetére


yodamester10
őstag

Akkor ott alaplap gond lesz.Tudja az egyáltalán az ahci-t?Ami az aláírásodban van az a gép?

(#19185) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Sziasztok, érdemes frssíteni Windows 7 64bit-ről az alábbi kis netbook-ot? :F (elvileg már csak installáni kell)
Acer Aspire One 752 (Celeron 743, 1MB L2 cache, 2GB / 250 GB).
Előre is köszönöm a véleményeket/tanácsokat. :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#19186) wjbhbdux válasza Sztlaci (#19173) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Youtubeon nincsenek 18+ videok, ha azt látsz akkor komolyabb gond van a gépeden.

/s

(#19187) yodamester10 válasza koncsik (#19185) üzenetére


yodamester10
őstag

2 giga mem-hez felesleges a 64-es rendszer,persze ez csak az én véleményem.Amúgy ha unatkozol egy próbát megér ;)

(#19188) thomasvold


thomasvold
őstag

Nekem is minden rendben a rendszerrel. Win7-ről frissítettem, hogy az aktiválás meglegyen, felment a Win10, na akkor teljesen összefosta magát, semmi nem ment, se wifi, lassú volt, újraindulgatott. Annyit néztem meg gyorsan, hogy aktiválta-e magát, aztán gyorsan pendrive-be, újraindít és tiszta telepítés. Azóta tökéletesen működik. Az Edge-el vannak problémáim, no nem a sebességével, mert az jó. Helyette használok mást, míg az is kiforrja magát, "oszt" csókolom. Nekem eddig bevált.

(#19189) Clemi válasza wjbhbdux (#19186) üzenetére


Clemi
veterán

Youtubeon nincsenek 18+ videok, ha azt látsz akkor komolyabb gond van a gépeden.

Vagy nálad valaki bekapcsolta a szülői felügyeletet :D

(#19190) t72killer válasza Clemi (#19189) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mindíg tanul az ember ;]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#19191) ignisz


ignisz
senior tag

Tiszta telepítésem van, szépen működik. Egy kérdésem lenne csak. Három partició van a HDD-n. Pendrivról telepítek, telepítéskor formázom az egyik partíciót. Miért nem lehet akkor telepíteni a win10-et? Ha esetleg újra kell raknom a windowst akkor szűz HDD kell?

[ Szerkesztve ]

(#19192) fuze válasza TechN7ne (#19136) üzenetére


fuze
őstag

Ennyi? Akkor mégis miben nyújt többet az UEFI?

adms.hu | UI Designer

(#19193) Sztlaci válasza wjbhbdux (#19186) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Egyet megnéztem, tényleg nem szexvideó. A kiemelt képen persze pucér csajok félre nem érthető módon, a videóban ruszki baromságok, balesetek.

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#19194) blackmacs válasza pendre54 (#19181) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Igen,idáig én is eljutottam csak azt hittem van valami módja tudván,hogy valakinek kell a start menü valakinek meg nem!Akkor valami rendszer hiba lesz amiért nem jön elő nekem.Esetleg van rá mód hogy az egész rendszert nem újratelepíteni csak javítani lehetne?Hátha megoldaná a problémát csak ezekkel a recovery partíciókkal nem vagyok még kibékülve.

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#19195) fuze


fuze
őstag

Ja meg mi a francért ébredt fel sleepből az éjszaka közepén a laptopom? Rosszat álmodott? :DDD Vagy a win update képes erre?

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#19196) bon válasza yodamester10 (#19180) üzenetére


bon
őstag

Ezt a lehúzogatást felejtsük már el, mert egy felesleges baromság!

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#19197) hitman77


hitman77
senior tag

Sziasztok,

Ma frissítettem egy Fujitsu Stylisticet Win10-re. Minden rendben is van, de mivel csak 128Gb SSD van benne jó lenne ha a telepítési könyvtárat (Windows.BT) és a Windows.old-ot esetleg le lehetne törölni.

Van erre lehetőség?

(#19198) Giovanny válasza hitman77 (#19197) üzenetére


Giovanny
őstag

Frissítés után találtam egy Windows.old mappát, hogyan tudom törölni?
Windows.old mappát a lemezkarbantartó (disk cleanup; vagy keresésbe beírjuk egyszerűen, hogy cleanmgr.exe) admin funkciójával tudunk törölni teljesen.
Előfordulhat azonban olyan, hogy nem tűnik el, nem tudjuk törölni sehogy, akárhogy átvesszük az "uralmat" felette.
Ilyenkor a Settings/update&security/recovery menüjéből kiválasztjuk az ADvanced Startupot, majd utána a command promptot. Ezután az alábbiakat kell beírni (esetemben a Windows OS a C meghajtón van, ha valaki máshova telepítette a C betűket értelemszerűen helyettesítheti)
1. lépés:
Cd /d c:\
2. lépés
Attrib -r -a -s -h C:\Windows.old /S /D
3. lépés:
RD /s Windows.old
Ezután beírjuk hogy exit, majd a restartot választjuk, s belépve örömmel konstatálhatjuk, hogy tökéletesen eltűnt a Windows.old mappa.
FIGYELEM! A Windows.old mappa törlésével nem lesz lehetőségünk arra, hogy visszaálljunk egy korábbi verzióra. (30 nap elteltével a mappa automatikusan törlődik)

Zero Defect.No Compromise !

(#19199) tatararpad válasza fuze (#19192) üzenetére


tatararpad
őstag

Lehet benne kattingatni.

(#19200) fuze válasza tatararpad (#19199) üzenetére


fuze
őstag

A biosban? Az nem egészen ugyanaz.. Nálam hiába lehet UEFI-ben telepíteni, a biosom buta mint a kő. (Laptopról van szó)

adms.hu | UI Designer

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.