Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19901) Bali27


Bali27
addikt

Ennyi tapasztalat/idő után érdekelne hogy a tapasztaltabb emberkék csináltak -e valami tuningot a Win10-en. Értem ez alatt az Advanced System Care vagy Win10 manager által felajánlott változtatásokat, esetleg a win10 üzenetküldésére vonatkozó letiltásokat?

(#19902) labeda


labeda
aktív tag

A Microsoft Store-ban ma vettem észre, hogy a 10-es Home verzióból létezik " N " variáns is. Rákérdezve azt a választ kaptam, hogy abban nincs Windows Media Player. Mivel még nincs (de lesz!) Win 10-em, kérem írjátok le, hogy akkor a sima Home-ban van vagy nincs lejátszó? (online chat volt a forrás)

(#19903) daczkó válasza Bali27 (#19901) üzenetére


daczkó
aktív tag

Az összes ilyen "menő" tweak a rendszer instabilitását okozza / okozhatja, aztán persze megy a sírás - rívás, hogy de szar ez a windows me' állandóan lefagy.

/ignore wwenigma

(#19904) samgar


samgar
őstag

Azt a háttérképet, ahol bejelentkezünk, lelehet valahogy cserélni? :F (a ronda kéket az ablakkal)

[ Szerkesztve ]

Oppo Find X5 PRO

(#19905) Pala válasza samgar (#19904) üzenetére


Pala
veterán

(#19906) samgar válasza Pala (#19905) üzenetére


samgar
őstag

Köszönöm, meg is van! :R

Oppo Find X5 PRO

(#19907) csasaKKP


csasaKKP
senior tag

Sziasztok!

Még a hónap legelején frissítettem Windows 8.1-ről Windows 10 Home-ra, minden ok, faszán működik. Most viszont új termékkulcsot adtam meg, DreamSpark-os Windows 10 EDU, de most az asztal jobb alsó sarkában ott van, hogy "Windows 10 Education", ami egy kicsit zavar, Home-nál nem volt ott semmi. El tudom tüntetni?
Itt egy kép róla, miről írok.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#19908) Co-Driver


Co-Driver
csendes tag

Sziasztok!

Windows 7-ről frissítettem 10-re, de vannak problémáim ezért szeretném tisztán újratelepíteni a gépemet. Ha a gép alaphelyzetbe állítása menüpontot választom és ott törlöm azt a partíciót ahol jelenleg van a 10, akkor teljesen szűz windowst fogok kapni.
Többen jelezték, hogy ezt a képernyőillesztési problémát sajnos csak egy tiszta telepítéssel fogom tudni megszűntetni.

(#19909) King Unique válasza csasaKKP (#19907) üzenetére


King Unique
titán

Az Education alapból odabiggyeszti a vízjelet, eredetiségtől és aktiválástól függetlenül. Külföldi oldalakon is ismert probléma [link]. Universal Watermark Disabler kell neked.

(#19910) csasaKKP válasza King Unique (#19909) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Köszönöm szépen a válaszod! :R Remélem, hogy a picipuha lép majd valamit, nem mintha nem férnék el miatta, csak már megszoktam, hogy a lomtár alatt nincs semmi. :B
Utálom az ilyen kis segédalkalmazásokat, azt hittem megúszom regedit bütyköléssel. :D Köszönöm mégegyszer.

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#19911) King Unique válasza csasaKKP (#19910) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen!
Lehet másképpen is biztos, vsz van rá vmi registry hack, de nekem nem volt kedvem szórakozni vele. Engem is zavart, de ez a megoldás elfogadható volt.

(#19912) FollowTheORI válasza csasaKKP (#19907) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Cseréld vissza. Minek cserélted ki?

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#19913) csasaKKP válasza FollowTheORI (#19912) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Ne is kérdezd... Nem tudom mit éreztem akkor, mikor úgy gondoltam, kipróbálom az edu-t. De tényleg tök felesleges volt. :((( :N

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#19914) svgyula


svgyula
addikt

Tisztelt Uraim! Túl vagyok a teljes gyaluláson. Nem tudtam a fiókokat normálisan beállítani ill törölni! Pedig többször töröltem az egészet egy másik win7 javító lemezről! Aztán meguntam és töröltem a particiót és újra raktam az egészet. Ez megint olyan mint amikor az xp-re váltottunk. A win7 lemezzel töröltem a particiót utána létrehoztam elsődlegesnek DE nem formáztam és akkor tettem be a win10 lemezt és ment minden flottul. Az érdekessége az, hogy most simán elérem a "D:" partición levő állományokat és nem ugat :W , hogy nincs hozzá jogom :N Úgy néz ki, hogy a frissítés mindenképpen zsákutca előbb vagy utóbb. Megint beigazolódott a régi mondás "ha lecseréled a windows előtt a szemüveged telepítsd újra a rendszert" :DDD A Plug&play egy vicc.....................

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#19915) labeda válasza labeda (#19902) üzenetére


labeda
aktív tag

Valaki? Megköszönném.....

(#19916) cattus válasza labeda (#19915) üzenetére


cattus
őstag

Az N-es verzióból egy komplett ún. Media Feature Pack hiányzik. Nem érdemes azt a változatot beszerezni. Amúgy amennyire tudom, a "sima" Home verzióban van Media Player.

Do the thing!

(#19917) [CS]Blade2 válasza Kernel (#19893) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Nagyon off ez a vírusirtó téma:

Én rég óta nyomom vírusirtó nélkül, és a defendert is kikapcsoltam (kivéve most a 10-esben) eddig, és az ég világon semmi hátrányom nem volt a franc tudja hány év alatt. Szerintem több 10.000 megnyitott oldal, több 100GB letöltés (talán 1-2TB is megvolt). Lehet, hogy ha feltettem volna egy vírusirtót, akkor jelzett volna x veszélyes dolgot, de ez nekem nem probléma addig, amíg nem érint a dolog. Oké, hogy ott van a gépen, lehet, hogy elfoglal 100kb helyet is, de csináljon valami zavarót, mert egyébként elfér. Ha használja az erőforrást, ha elküld valamit a neten, amit észreveszek a net sebességén, ha kikapcsolná a gépet, vagy tönkretenné a windows-t, vagy bejönne egy halálfej, és tönkretenné a gépet, akkor azt mondom, hogy oké, felezze meg a vírusirtó a gép általános sebességét, de nálam nem fordult elő ilyen. Röhögve vállalom, ha ma bejönne a halálfej, és tönkretenné a C2D-s gépet, ami vírusirtó nélkül gyorsabb, mint bármelyik másik gép, amiben nincs a 103SJ-nél gyorsabb HDD vagy SSD, de van vírusirtója, mert már megérte, hogy az előző 8 évben nem lassított.

Nem tudom, hogy értitek-e mi a problémám. Az nekem nem vírus, hogy a vírusirtó kiírja, hogy ez veszélyes, és karanténba teszi, én meg kiveszem, és ugyanúgy működik minden, mint előtte. Valami bosszúságot okozzon, legalább a win-t újra kelljen telepíteni, legyen valami látszatja, mert egy vírusirtó minden nap bosszant, mert megfogja a gép általános sebességét, és panaszkodik állandóan. Frissítsem, ütemezzem a keresést, gyanús fájlt talált, stb. Egy vírus hozzon fel egy bezárhatatlan ablakot valami porszívó reklámmal, vagy valami. A vírusirtó bezzeg felhozz kéretlen ablakot, hogy nem naprakész a motyó.
Küldje el a családi fényképeim, vagy valami. De nagy előnyöm egyébként, hogy nincs semmi fontos a gépemen. Minden pótolható, és nincs olyan info vagy adat, ami gáz lenne, ha kikerülne. De ilyen sem történik, vagy nagyon jól csinálja, mert nem veszem észre. Ha elveszne minden dokumentumom, akkor sem dőlne össze a világ, nulláról kellene kezdeni, aztán kész.

És biztos van, aki azt mondja, hogy neki már bejött a halálfej, és szétment a hardver, de saját magam szeretném megtapasztalni. Lehet, hogy csak mondják, lehet, hogy annak jött be, akik a vírusirtót készítik és árulják. Most végül akkor melyik az ellenségem, a vírus vagy a vírusirtó?

Vagy nagyon szerencsés vagyok, és nekem csak lusta, balbr.ki vírusaim vannak, vagy nem tudom. Egyedül ezt a rendőrségi vírust láttam haver gépén pár éve, ezt is csökkentett módban, ha jól emlékszem le lehetett törölni. :DDD Maximum náthának nevezném. Ami meg nem csinál semmit, csak elfoglal 100kb-ot, az kb vitamin.

Egyébként ilyen a windows gyári védelem:

:C

Ezek a külső súlyos 10.000Ft-okba kerülő irtók meg olyanok, mintha macskák ellen 30 méter magas 3 méter széles tömény beton falat húznának fel. De bakker, nekem nincs bajon a macskákkal.

(#19918) gg72


gg72
veterán

Létezik olyan oldal, ahol összegyűjtve, egyben le tudnám tölteni az összes eddigi Win10 frissítést?

(#19919) daczkó válasza [CS]Blade2 (#19917) üzenetére


daczkó
aktív tag

Köszönjük, hogy aktív tagja vagy egy orosz botnet hálózatnak és erre lényegében büszke is vagy. Mehetsz is vissza ncore warez fórumra.

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#19920) SirRasor


SirRasor
őstag

Véletlen letöröltem a C:\Windows\SystemApps\ mappát :B
Valaki feltenné becsomagolva ha szépen kérem? Max 100 MB lehet a mérete. Ja a cortana-s mappa nem kell :DD

Köszönöm előre is!

Make Love not war!

(#19921) TBT válasza [CS]Blade2 (#19917) üzenetére


TBT
addikt

Köszönjük Emese! :U

[ Szerkesztve ]

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#19922) labeda válasza cattus (#19916) üzenetére


labeda
aktív tag

Köszönöm a válaszodat!

(#19923) netpeti98 válasza [CS]Blade2 (#19917) üzenetére


netpeti98
addikt

A mai vírusokra (a rendőrségi és adwarek kivételével) nem az a célja hogy feltűnjön, hanem hogy csendben meglapuljon. Szépen kis csomagokban adagolva kiszivárogtathatják a jelszavaid, a gép üresjáratában bitcoint bányászhatnak, DDoS támadásokat indíthatnak, és spameket küldhetnek.
Sőt szép csendben felmászhatnak a külső meghajtókra is, és fertőzöd tovább az ismerőidet.
Persze amíg tudod mellettük használni a géped, addig nem baj. :(

[ Szerkesztve ]

(#19924) CanibelZ


CanibelZ
aktív tag

Milyen programmal tudom megnézni, hogy milyen folyamatok mennek éppen? Valamiért magas játékban a pingem, miközben öcsémnek nem, szóval nálam lesz valami baj... És van valami elv, ami alapján keresgélhetem, hogy mi nem illik oda? Vagy az ilyen úgy is egyből feltűnik?

(#19925) ignisz válasza samgar (#19906) üzenetére


ignisz
senior tag

Szép estét. Engem is érdekelne a téma, de sajna nem tudok angolul. Nagy kérés lenne, hogy röviden leírnád a folyamatot? Előre is köszönöm.

(#19926) #98452736


#98452736
törölt tag

Sziasztok!
Sajnos vissza kellett térnem a 8.1-hez 10-ről, pedig nagyon megtetszett az elején. Leírom, hogy miért, hátha esetleg a gondoknak ti tudtok megoldást.
1. Valamiért az indításoknál van olyan hogy elkezd betölteni a rendszer, eltűnik az a körbe forgó pontsor de csak fekete kép fogad és a bekapcsoló gomb újbóli megnyomása segít.
2. A tálca és a start menü sokszor nem indul el.
3. Volt hogy néha nem akart leállni a rendszer.
Ez a pár ok volt az, amiért visszakényszerültem a 8.1-re. Ha tudtok megoldásokat a fent leírt problémákra, akkor azt szívesen fogadom, mert nagyon tetszik a rendszer, csak sajnos ezek a hibák nagyon idegesítőek voltak számomra.
A laptop amire feltelepítettem egy Dell 3531-es volt, a Dell oldalán hitelesítve van, hogy működnie kell a laptopon normálisan. Ezek a fent említett hibák még az operációs rendszer gyerekbetegségei, vagy csak egyedi gondok és a laptop inkompatibilitás miatt lehetnek? Várható javulás majd ilyen téren?
Üdv Columbo.

(#19927) Popes válasza CanibelZ (#19924) üzenetére


Popes
őstag

Feladatkezelő?

Deus ex machina

(#19928) ksanc válasza #98452736 (#19926) üzenetére


ksanc
őstag

1. Valamiért az indításoknál van olyan hogy elkezd betölteni a rendszer, eltűnik az a körbe forgó pontsor de csak fekete kép fogad és a bekapcsoló gomb újbóli megnyomása segít.

Ilyen nekem is volt, de tapasztalat alapján elmentem és hagytam a gépet dolgozni. Valamit ilyenkor nagyon dolgozik, előbb-utóbb bejön az asztal, aztán többet nem volt vele probléma.
Mondjuk ez egy friss telepítés volt.

[ Szerkesztve ]

(#19929) CanibelZ válasza Popes (#19927) üzenetére


CanibelZ
aktív tag

Ennyire azért nem vagyok béna, hogy ne azzal kezdjek...
Megnéztem benne, de nem írt semmit, azért kérdeztem, hogy lehet-e, hogy más programmal többet látok-e, mert ha nem, akkor ötletem nincs, hogy mi lehet a baj. Házon belül egyik gépen jó, másikon nem jó a net...

(#19930) #41133696 válasza #41133696 (#14804) üzenetére


#41133696
törölt tag

Már ezért megérte a nagyobbik gépen is megcsinálni a tisztatelepítést:

(#19931) Popes válasza CanibelZ (#19929) üzenetére


Popes
őstag

Azért írtam mert a feladatkezelőben vagy az erőforrás figyelőben elvileg minden futó folyamat megjelenik,(no offense) esetleg az erőforrás figyelőben a hálózat fül is adhat valami támpontot.

Deus ex machina

(#19932) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

sziasztok!

a fájlkezelőt ki lehet tűzni úgy a tálcára, hogy ne a redves "gyors elérés"-t nyissa meg automatikusan, hanem mondjuk a "sajátgépet"?

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#19933) CanibelZ válasza Popes (#19931) üzenetére


CanibelZ
aktív tag

De nem látok benne semmi olyat, ami más volna, mint máskor. :(
Majd még próbálkozok, hátha megtalálom az okát, vagy kigyógyul magától ebből.

(#19934) tomp válasza SirRasor (#19920) üzenetére


tomp
félisten

katt
Máskor óvatosabban! :DDD
Benne van a Cortana is. Azt töröld majd ki.

(#19935) [CS]Blade2 válasza netpeti98 (#19923) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Ez a lényeg, hogy észrevétlenül meglapul, nem visz el 1% cpu-t, lemezt, ramot, vagy hálót sem. Nem ír senki a nevemben a ph-s felhasználómmal. Senki nem sütöget a gépen található almássüti.txt-ben található recept alapján, vagy ha igen, akkor egészségére. DDoS támadás miatt aggódjon az aki indítja és az aki ellen megy. Ha használja közben a gépem hozzá, de közben nem fogyaszt el 1% cpu-t sem, akkor miért idegesítsem magam egy vírusölővel ezért. X támadná Y-t, és én vegyek vírusölőt, hogy X meglapult sz*rja ne tudja a gépemről észrevétlenül támadni Y-t. Kapják el X-et vagy Y vegyen tűzfalat.
Segítek én egy rakat embernek más területen, itt nem fogom azzal védeni Y-t, hogy jól beszívatom magam egy vírusölővel. Ez Y-nak sem érdeke, mert a vírusölő olyan, mintha magamat DDoS támadnám, ezt nem várná el senki.
Nem az a megoldás a problémára, hogy minden boldog-boldogtalannak "30 méteres betonfalba" kell burkolózni.

(#19936) moonguru válasza FireKeeper (#19932) üzenetére


moonguru
őstag

Szia!

Meg lehet oldani!

A "fogaskerekes" settings mellé tettem jobbra!

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#19937) Armahun válasza FireKeeper (#19932) üzenetére


Armahun
addikt

Igen az ablakban a beállításokban lehet állítani, hogy mivel induljon,

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#19938) tagagaba53 válasza FireKeeper (#19932) üzenetére


tagagaba53
tag

Gyors elérés - jobb klikk, utána csere.

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#19939) SirRasor válasza tomp (#19934) üzenetére


SirRasor
őstag

:R

EDIT: Egyedül a ShellExperienceHost_cw5n1h2txyewy kellett, és visszaállt a start menüm :) Yeee, nincs se cortana, se a többi gyanús dolog :D

Köszönöm még egyszer!

[ Szerkesztve ]

Make Love not war!

(#19940) King Unique válasza [CS]Blade2 (#19935) üzenetére


King Unique
titán

Azért az ilyen szintű hülyeségeket jó is, hogy off-ba rakod...ne használjon senki vírusírtót, eleve minek, nem baj, ha bekap a rendszer vmit, szépen, csendben meglapul a háttérben... :W
AV-topikba írd be ezeket, kíváncsi lennék mit szólnának hozzá az ottani fórumtársak... :DDD

(#19941) FireKeeper válasza moonguru (#19936) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

köszi (mindhármatoknak) már majdnem ott voltam hogy visszaváltok xpre ;]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#19942) Steven


Steven
addikt

lenne egy "kis " problémám. ma updatelte magát ez a csoda oprendszer , azóta nem működik a billem.
eszköz kezelőbe a bill alatt két felkiáltó jel is van:

mind a 2. hid billentyűzet hibának meg azt írja nem tudja betölteni az illesztő programot mert vagy sérült vagy hiányzik.. kód 39

az eszköz illeszt (%hs) nem tölthető be
Hibaállapot : 0x%x

nah erre varjon valaki gombot... újra raktam az usb drivert nem oldotta meg, mi a fuckot kavarhatott be az update?

köszi a helpet :R

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#19943) Sztlaci


Sztlaci
aktív tag

Egy kis tapasztalat. Fújjj! :((
Edge hol megy hol nem. :O
Ma startmenü nem reagál, újraindítás, kiírja startmenü és cortana betöltése sikertelen, (ki nem szarja le a cortanát) van egy kilépés gomb, amire újra indul a gép, és ugyan ez kezdődik elölről. :W
Keresem a csökkentett üzemmódot, nem nem találom, sokadik újraindítás kb.15 után normálisan betölt, minden ok, de ez fél nap szívás. Ezt miért kellet kiadni? Miért kell először frissíteni?
Biztos jobb tiszta telepítés után, vagy olyan blöff, mint az orvosom tanácsa, hogy szokjak le a dohányzásról, ami nem gond, csak először rá kéne szokni. ;]

Más korábbi bejegyzésre. Van víruskergetőm, de eltelik 2-3-év mire egy riasztásba beleszaladok. Ellenben rohadtul terheli gépet indulás után több percig. Sajnos rém gagyik a víruskergetők. Nálam a legrosszabb a Nod32 volt. Ha jelzett vírust, akkor a már rajt volt a gépen, védelem=nulla. Először ráengedte, majd riasztott. Most Avast van, szerintem ez működik, de agyon terheli a gépet. Néha bennem is felmerült, minek is szenvedek velük., ha nem használom utalásra a gépet.
Ja és vírus max warez oldalakon van, ebből azt vonom le, a vírusok többségét a szoftvergyártól írják.

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#19944) lanw válasza Sztlaci (#19943) üzenetére


lanw
aktív tag

Legalább ott kiír valamit,és nem random csak eltűnik.Hozzá teszem semmi megoldás nincs rá csak a reinstall.A Te hibádra valamelyik hozzászólásba lett linkelve megoldás azt hiszem.

[link]

[ Szerkesztve ]

|Asus Z790| i7-13700k|Arctic freezer 360|32gb ddr4|RTX 4070|- To be or not To be

(#19945) Clemi válasza [CS]Blade2 (#19935) üzenetére


Clemi
veterán

Azért kíváncsi lennék a nézésedre, mikor a monitoron szemez veled a cripto locker üzenet hogy az összes fotód titkosították.

(#19946) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Az iPon webáruházban 2 napja elérhetővé vált egy ilyen változat:
MICROSOFT Windows 10 Home 32/64bit USB magyar

Valaki tud valamit erről verzióról?
Egyébként is szeretnék majd mást is venni innen és akkor gondoltam hozzácsapnám ezt is, de meg akarnék róla előtte bizonyosodni, hogy pontosan mit is várhatok.

Elvileg gondolom dobozos, nem OEM verzió. Valamint akkor itt DVD lemez helyett egy pendrive van a dobozban?

[ Szerkesztve ]

(#19947) Locsi


Locsi
senior tag

Sziasztok.

Senki nem találkozott avval a problémával, hogy filmnézés közben egy pillanatra megremeg a hang, megakad a kép, és megy minden tovább. Windows 7 alatt nem volt. Elég idegesítő, mert minden lejátszó ezt csinálja (MPC-HC, Kodi, stb...stb...).

(#19948) Sztlaci válasza Clemi (#19945) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Na én ezért archiválok DVD-re Bluray-re, na azokat titkosítsa, ha tudja. :Y

Lanw: Köszi!

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#19949) wjbhbdux válasza Clemi (#19945) üzenetére


wjbhbdux
veterán

ezért kell a felhőben tárolni a fontos adatokat :K

/s

(#19950) ksanc válasza wjbhbdux (#19949) üzenetére


ksanc
őstag

... amiről fogalmad sincs igazából, hogy a világ melyik részén tárolják az adataidat és ki fér hozzá igazából, erről pl. nem is beszélve.
Nem, én még mindig egy minőségi külső vinyóra teszem a voksomat, ami valóban csak backup és nem napi 56 órát megy filmnézésre meg torrentezésre :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.