Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19851) daczkó


daczkó
aktív tag

Az milyen cigány már, hogy hibernált állapotból felkel a windows, hogy frissítsen? Majd nem megy vissza hibernáltba, hanem szépen várja a bejelentkezésem a kezdőképernyőn

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#19852) King Unique válasza ksanc (#19849) üzenetére


King Unique
titán

Eleve speciális víruskeresésre ott az MBAM, vagy Kaspersky Live CD, azoknál nem hiszem, hogy hatékonyabb lenne. De egy jobb AV felismerési aránya is simán übereli.
"ugyanazok fejesztik, akik az oprendszert is, így elképzelhető, hogy ebben-abban hatékonyabb tud lenni."
Talán ebben- abban, de összességében a tesztek és tapasztalatok alapján el van maradva a konkurenciától rendesen. Illetve a Windowsban nagyon sok a beépített, basic szintű cucc (Win10-ben is...), amit direkt nem is fejlesztenek komolyabb szintre, hogy legyen lehetősége a külső gyártóknak is nyomulni a termékeikkel. Illetve lehet, ha ezt megtennék, nekiállnák csesztetni őket miatta, hisz az AV bizniszben is nagy pénzek vannak manapság. Mi lenne, ha lenne egy tökéletes védelem a rendszerben és a külsős megoldásoknak ezáltal nem lenne létjogosultsága? Biztos menne a balhé..

(#19853) ksanc válasza King Unique (#19852) üzenetére


ksanc
őstag

nem hiszem, hogy hatékonyabb lenne

Szerintem sem, nem is írtam ilyet. :)
Csak érdekességképpen említettem az esetet, mert én is a fejemet vakartam utána.
Én is azt gondolom, hogy a Defender nem a csúcsra van kihegyezve, hanem csak hogy legyen egy alapszintű védelem egy friss rendszerben is.
De ahogy mondani szokták, néha beletrafálhat a gyenge is :)

[ Szerkesztve ]

(#19854) Döglött Róka válasza ksanc (#19853) üzenetére


Döglött Róka
veterán

En speciel miota nem warezolok, eleg a defender.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#19855) Casanova* válasza Döglött Róka (#19854) üzenetére


Casanova*
veterán

+ 1 :K

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#19856) daczkó válasza Döglött Róka (#19854) üzenetére


daczkó
aktív tag

Hogyan lehetne végre kiirtani azt a tévhitet, hogy semmi köze a wareznak ahhoz, hogy fertőzést kap be a rendszer vagy sem? Elég csak a BBC oldalát nézegetni.

/ignore wwenigma

(#19857) King Unique válasza ksanc (#19853) üzenetére


King Unique
titán

"hanem csak hogy legyen egy alapszintű védelem egy friss rendszerben is."
Igen, pontosan ez lehet az egyik oka, hiszen átlagfelhasználók abszolút nem foglalkoznak a megfelelő védelemmel...de legalább legyen vmi, hogy ne tudják ilyen szinten teljesen leamortizálni a rendszert.

(#19858) Döglött Róka válasza daczkó (#19856) üzenetére


Döglött Róka
veterán

BBC ? :D

Azert egy astalavista.sk vagy egy jofele keygen esetleg egy jo kis google forditos nyerjen sokmilliot ma most azonnal level elobb tartalmaz kartekony kodot, mint a BBC (BBC jezusom :DDDDD).

Ez nem tevhit, a warez tartalom veszelyes.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#19859) daczkó válasza daczkó (#19856) üzenetére


daczkó
aktív tag

Jaj, a megfogalmazásom így kora reggel kicsit fals lett. :DDD

Hogyan lehetne végre kiirtani azt a tévhitet, hogy semmi köze a wareznak ahhoz, hogy fertőzést kap be a rendszer vagy sem?

---> Hogy lehetne végre kiírtani azt a tévhitet, hogy warezolni kell, hogy fertőzést kapj be...

(#19858) Döglött Róka: Veszélyesebb a warez persze, csak rohadtul nincs valós összefüggés a fertőzés és az között, hogy milyen oldalakat nézel, mert bármi lehet fertőzött, ahogy a NYT is volt már vagy 3x. Viszont a warez is lehet teljesen veszélytelen, ha megbízható forrásból űzöd, amiből pedig rengeteg van.

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#19860) raidx


raidx
őstag

A levelezőbe az istennek sem tudom beállítani a vivaldi mailt. A Fényképek meg állandóan kilép. Ha csak elindítom megnyílik majd azonnal bezár. Ha képre kattintva nyitom meg az a kép bejön de bár mit akarok azonnal kilép.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#19861) ksanc válasza daczkó (#19856) üzenetére


ksanc
őstag

hogy semmi köze a wareznak ahhoz, hogy fertőzést kap be a rendszer vagy sem

A wareznak önmagában valóban semmi, csak amig beszerzed azt warezt... :)
A rutinosak tudják, hol keresgéljenek, a kevésbé rutinosak pedig 72876963495 DOWNLOAD!! és CLICK HERE!! gombra nyomkodnak, aztán meg a YES-re 63-szor, amig, ha valaha egyáltalán, eljutnak az áhított tartalomig.
Aztán meg jönnek, hogy szar a gépük. Ő? ÁÁÁÁ, ő nem is telepített semmit, be sem volt kapcsolva a gép, eccercsak ilyen lött...

Szerk.: közben javítottad. Na, így már azért máshogy hangzik :D

[ Szerkesztve ]

(#19862) Warter válasza daczkó (#19859) üzenetére


Warter
őstag

A 0 napos vírustól a csoda ESS se fog megvédeni. Az, hogy letesztelik létező patternekre, attól még nem vagy védett max ad egy hamis biztonságérzetet.

(#19863) daczkó válasza Warter (#19862) üzenetére


daczkó
aktív tag

ESS az a 150 napos ismert trójaitól sem véd meg, lassan már ott tartunk. Lehet nincs rá minta, de ott van a HIPS és egyéb 0day elleni megoldások. Illetve az emberek túlnyomó része soha sem fog 0day-el találkozni.

[ Szerkesztve ]

/ignore wwenigma

(#19864) Warter válasza daczkó (#19863) üzenetére


Warter
őstag

Jó szerencse, semmi más. :DDD

(#19865) kisapa válasza Mate (#19847) üzenetére


kisapa
senior tag

Én ugyanott akartam vásárolni csak firefoxal.

(#19866) #41133696


#41133696
törölt tag

Frissek:

(#19867) FollowTheORI válasza €uro (#19822) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Én Windows 7 óta csak azt használom (meg a szüleimnél is az van csak), semmi malware vagy vírus nem jött még be normál használattal (tehát nem töltesz le kétes segédproramokat, hack, crack, torrentezett programok stb).

Szóval igaz. :)

Azoknak kell extra védelem akik töltögetnek telepítgetnek nem hivatalos forrásból is cuccokat, a net bugyraiban is járnak néha, vagy előszeretettel kattintanak spam levelekben linkekre stb, stb.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#19868) King Unique válasza FollowTheORI (#19867) üzenetére


King Unique
titán

"semmi malware vagy vírus nem jött még be normál használattal"
Vagy csak nem tudsz róla, mert nem jelez semmit... :D

"Azoknak kell extra védelem akik töltögetnek telepítgetnek nem hivatalos forrásból is cuccokat, a net bugyraiban is járnak néha"
Azért ez szerintem nem egészen így van... :N Csomó olyanba bele lehet futni, hogy hivatalos telepítők is felpakolnak xy kéretlen szemetet a tudtod nélkül, amit telepítéskor ignorálni sem tudsz, vagy épp ártalmatlannak tűnő oldalakon böngészve is bele lehet futni kártevőkbe.
"előszeretettel kattintanak spam levelekben linkekre"
Pont az átlagfelhasználók zöme, aki ilyenekre nem figyel oda és máris benyeli a CTB-Locker, Cryptolocker és társait...egy jobb AV nagyobb eséllyel szűri ki és blokkolja, vagy amelyikben van rollback funkció, az akár vissza is tudja állítani a rendszert szerencsés esetben.

Használja mki egészséggel az MSE/ WD párost, ha annyira jó neki, de amikor ott van egy rakás, alapból ingyenes, vagy épp ingyenes promós, sokkal jobb képességekkel és bővebb funkciókkal megáldott antivírus szoftver a piacon, akkor nem tudom, miért van akkora értelme? De biztos, előbbiek a jók...

[ Szerkesztve ]

(#19869) FollowTheORI válasza King Unique (#19868) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Volt már hogy időnként megnéztem mással is és nem talált, sem a kaspersky sem az eset. :P

Szóval ha bejött volna az évek során bármi is, akkor tudnék (tudtam volna) róla... :P meg lennének anomáliák is.

Mellesleg ha megnézed az értékelést amit itt sokan linkelgettek már, (nem tudom melyik oldal), akkor azért róják csak fel gyengének mert nincs zero day védelem (ami ugye arról szól, valakiknél jön egy akár fals jelzés, ami bekerül a felhőbe és onnan meg kimegy a kliensekhez az info, ha ilyen fájlt látnak azt fogják meg akár káros akár nem / vagy weboldal link, stb)... de még ígyis 80-90%+ felett megfogja a dolgokat.
Idővel pedig 100% lesz nyilván... tehát még ha be is kapnál valamit idővel megfogná. Másnem a havi külön malware/kártevő frissítés-lefuttatás a windowsupdate-n keresztül.

Én mindenesetre nem aggódom, mert nincs alapom se rá hogy rettegjek. Nem járok olyan helyeken, nem telepítgetek ismeretlen szükségtelen dolgokat és a kéretlen leveleket, linkeket képeket sem nyitogatom.
Ezt el tudtam mondani a szüleimnek is megértették és lám... működik 2009 óta. (vagy mikor jött a 7-es, meg a beépített defender + tűzfal).

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#19870) Norbi095HUN


Norbi095HUN
aktív tag

Hali Megint!
Igy akkor jól esz a Win10 Pro x64 Telepitésem? Menni fog?
Pendrive 8GB Datatraveler, FAT32-vel Formáztam, és a Win10 Iso Fájlt tartalmát rámásoltam a Pendrive-ra, ahogy a képen is látható Daemon T-segitségével :K
Innen akkor Setup.exe- és mehet is fel ugye? Semmit nem fogok megtartani, azt fogom választani akkor.

[ Szerkesztve ]

(#19871) King Unique válasza FollowTheORI (#19869) üzenetére


King Unique
titán

Jó, hát aki szeret rulettezni, az csak játsszon nyugodtan... :DD
Meg ugye mindenből használjuk csak nyugodtan az MS beépített basic szintű megoldásait, mert azok olyan hű de jók és teljes értékűek, hogy még véletlenül sincs szükség külső programokra. Nem kell ide még ingyen sem másik böngésző, zene & video lejátszó, fájlkezelő, képszerkesztő, antivírus & tűzfal, lemez partícionáló, lemezíró, USB hardver leválasztó stb., mert minden olyan professzionális és jó. Biztos :C

80-90% védelem, ja itt is baromira hozza a szintet...[link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#19872) FollowTheORI válasza King Unique (#19871) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Pontsan, van aki szereti a karácsonyfát teliakasztani midenféle szirszarral, van aki meg nem... :R ;] ;)

Megmondom őszintén én sokkal de sokkal többször hallok/látok olyanokat hogy AV vagy külső tűzfal miatt anomáliák vannak vagy ez vagy az nem működik, vagy eleve úgy kezdődik hogy kapcsold ki telepítésnél mert bezavarhat (wtf? akkor meg mi értelme?), vagy mindenféle kodekpakkok meg segédprogramok szétszarják a windowst, mint az hogy egy vírus bejutott és valami kárt okozott. Mert ugye a beépített a szar a haver szakik szerint, meg szükséged van rá azt mondta valaki. :P

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#19873) Popes válasza Norbi095HUN (#19870) üzenetére


Popes
őstag

Jó, de ha végre elindítanád akkor már számodra is kiderült volna.(már elég sok választ kaptál a telepítéssel kapcsolatba, ha még ezután se tiszta akkor inkább bízd rá valakire aki ért hozzá :R )

[ Szerkesztve ]

Deus ex machina

(#19874) King Unique válasza FollowTheORI (#19872) üzenetére


King Unique
titán

"Pontsan, van aki szereti a karácsonyfát teliakasztani midenféle szirszarral, van aki meg nem"
Azért ez nem így hangzana ám helyesen, mert a beépített megoldásokkal pont az a gond, hogy az adott célra vékonyak, vagy bizonyos esetekben szinte alkalmatlanak is. És aki nem akar szívni, kínlódni, azért rak fel mást. ;)

Azt viszont igaz, hogy egyes AV-termékek néha bekavarhatnak a rendszer működésébe, de ez korántsem mindegyiknél jellemző. Másrészt legalább akkora, vagy nagyobb szívás tud lenni, ha benyelsz egy olyan vírust, ami ugyanúgy, vagy jobban bekavar, netán éppen a fájlokat lekódolja.

[ Szerkesztve ]

(#19875) Casanova* válasza King Unique (#19874) üzenetére


Casanova*
veterán

ha valami vírusra kattintasz. mindegy milyen vírusírtó van fent,a vírust bekaptad. ;) ilyenkor a rendszer újra telepítése a biztos és nem a víruskeresés,törlés. jó ideje a beépített defendert használom. semmi vírussal nem találkoztam még,mert tudom mire nem szabad kattintani. szerintem meg a defender sem kellene. :D

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#19876) bon válasza Casanova* (#19875) üzenetére


bon
őstag

Ez nem igaz, ha rákattintasz, akkor rögtön megfogja a vírust a virisírtó.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#19877) Casanova* válasza bon (#19876) üzenetére


Casanova*
veterán

nem mindig fogja meg. ha teljesen új féle a vírus,nem fogja meg. mindenféle fullos vírusírtót próbáltam már. mégis mindig bejött a vírus. persze néha mindig megfogott egy vírust. de azóta már nem kattintgatok ilyen warez szarokra. szóval no problem!

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#19878) Zedz


Zedz
addikt

Sziasztok,

VGA driveren kívül kell még valamivel foglalkoznom? :) Most kapott clean installt a gép.

(#19879) Clemi válasza FollowTheORI (#19869) üzenetére


Clemi
veterán

Volt már hogy időnként megnéztem mással is és nem talált, sem a kaspersky sem az eset. :P
Szóval ha bejött volna az évek során bármi is, akkor tudnék (tudtam volna) róla... :P meg lennének anomáliák is.

Az elmélet jó, csak sántít, legalábbis annyiban, hogy jobb félni mint megijedni.
- Erre első példa, hogy 1998 óta van saját PC-m és még soha de soha nem volt adatvesztésem semmilyen adathordozóról, ennek ellenére a fontos és pótolhatatlan dolgaimról egy példány külső csak a mentés idejére csatlakoztatott HDD-n van, egy példány pedig egy felhő tárolón, ahonnan ráadásul bárhonnan hozzáférek. Ha még nem volt adatvesztésem akkor a te elméleted alapján ez teljesen felesleges.
- A másik példa az 72 éves anyósom, aki pár éve tanulta meg a gépet használni és legfeljebb a barátnőivel levelez, kicsit olvasgat a FB-on néha kertészeti dolgokat olvas, de hogy se warez se kalózkodás az tuti, mégis benyalt valamit, ami olyan fényképeket tett olvashatatlanná a gépen, amit már soha nem lehet pótolni.
- A harmadik példa pedig a fiam, aki a PC-t szinte nem is használja, mert csak a PS-en tölti a szabadidejét. A PC-t is egy adott játék miatt vette, és nem is használja, csak szinte FB-on nézelődik, de hogy nem warezol és nem torrentezik az teljesen biztos! Ennek ellenére Ő bekapta az egyik Cripto Locker szörnyet, ami elkódolta az összes gépen tárolt képet dokumentumot.
Mindketten csak a MS saját víruskeresőjét használták.
Addig nincs baj amíg nincs baj, amikor meg felugrik a képernyőre az ablak, benne a szöveg, hogy megszívtad, akkor már késő lesz, akkor már hiába futtat bárki bármilyen vírus keresőt. Amikor a víruskereső szól, hogy valamit talált, na azt kell komolyan venni, viszont a MSE nem szól!

[ Szerkesztve ]

(#19880) noxon válasza jimmy399 (#19793) üzenetére


noxon
őstag

Köszi, ez már használhatóbb hozzászólás, valamerre el tudok indulni vele. :)

We live in a simulated world...

(#19881) ignisz válasza Casanova* (#19875) üzenetére


ignisz
senior tag

Olvasgatom a vírusokkal kapcsolatos írásokat. Tavaly a gépen csak a g-mail és a facebook volt megnyitva. Naprakészen defender és avast. Semmi kattintgatás,egy cikket olvastam. Egyik pillanatról a másikra beugrott a rendőrségi vírus. Ez az én történetem.

(#19882) Casanova* válasza ignisz (#19881) üzenetére


Casanova*
veterán

az igen! :Y

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#19883) Kernel válasza King Unique (#19871) üzenetére


Kernel
nagyúr

Mindenkinek mások az igényei, tudásszintje. Én már a 90-es évek végén leszoktam a víruskeresőkről, hogy ne terhelje a gépet. Tűzfalakkal szórakoztam egy ideig, majd azt is feladtam. Defendert is tiltom kapásból.

Azóta egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor jött be vírus, amit előbb-utóbb észre lehet venni egyébként, vagy már rögtön, a rossz helyre kattintás után. Gyanús processzek, szokatlan adatforgalom, amit látok a tálcán kijelezve.

Mekkora tragédia, mindegyik esetből csak tanultam, hogyan kell egy vírust manuálisan leküzdeni, csak a Total Commander és a Sysinternals Autoruns / Process Explorer párossal.

Sokkal nagyobb problémának látom, hogy ilyenről szinte beszélni sem lehet, mert a fórumokon mindig belekötnek az emberbe olyan okoskodók, tapasztalatlan figurák, akik mindig meg akarják mondani, hogy nekem mi a jó.

Nekem pedig senki ne mondja meg, senki ne akarjon kioktatni, mert ha az én gépem(i)en múlna az Internet fertőzöttsége, akkor szerintem nem nagyon lenne miről beszélni.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#19884) bon válasza Kernel (#19883) üzenetére


bon
őstag

Ha véletlenül egy cryptolocker-t kapnál ott már nem sok lehetőséged lenne manuálisan leküzdeni.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#19885) King Unique válasza Casanova* (#19875) üzenetére


King Unique
titán

Bizony nem feltétlen igaz ez, ahogy a fórumtárs is állítja. :N Mert a jobbak alapból blokkolják. Vannak pl. olyan ismert programok, amikben előfordulnak PUP és társaik. Egy normális AV több esetben már akár letölteni sem engedi az ilyet, de telepítésnél mindenképpen ugrik rá. Egy WD meg se nyikkan, ennyire hatékony... Vagy épp xy weboldalnál, vagy ahova továbbirányít, egy jó AV már a böngészőben blokkolja a lap elérését, amit látványosan meg is jelenít. A WD-től ilyet én még nem láttam...

"nem mindig fogja meg. ha teljesen új féle a vírus,nem fogja meg"
Amelyikben erős HIPS van és vagy rollback, az az újak esetén is hatékony lehet. Defender meg ugye ezeknek megint híján van...

8.x óta meg le lehetne szokni az állandó újratelepítésről is, ott a hard reset szintű megoldás a gépházban. Illetve, ha nem a fájlokat kódolta le, akkor egy KIS Live CD simán kipucolja.

(#19886) Casanova* válasza King Unique (#19885) üzenetére


Casanova*
veterán

na felraktam az avastot.fő a biztonság. ;)

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#19887) ddt500hu


ddt500hu
veterán

Üdv!
Felraktam egy vacsi új win 8.1-et. Aktivált, szétfrissített, nem talál már új frissítést. Még sem jelenik meg a win10 jelecske alul. Hogy tudnék win10-et csinálni belőle?
Előre is köszi!

(#19888) XtremLor válasza ddt500hu (#19887) üzenetére


XtremLor
őstag

Nem veletlen enterprise verzio?
Egyebkent innen: [link]

"Legen...Wait for it...Dary"

(#19889) King Unique válasza Kernel (#19883) üzenetére


King Unique
titán

Ez mondjuk így jogos, hogy mindenkinek a maga gépe, maga adatai, maga felelőssége. :R
Viszont nem minden user egyforma, és ha vki felteszi itt a kérdést, hogy elég-e a beépített Defender, akkor nem biztos, hogy rá is igaz, neki is jó, ha vki igennel felel. Ezt az igent még az itteni AV topik szakértői sem nagyon támasztják alá, max kiegészítő védelmekkel javasolják.
Egy nagyon tudatos usernek lehet elég, de az átlag rétegnek ajánlott lehet egy jobb védelem, hisz ők nem annyira azok és csomó mindenre nem figyelnek oda.
Nekem pusztán csak ez bökte a csőrömet, hogy ajánlgatják itt nyugodt szívvel egyesek, mintha egy szinten lenne a többivel. Lehet náluk bevált, de a kérdezőnek már nem biztos, hogy elegendő. És a másik oldalát meg jellemzően nem említik meg, hogy nem a legacélosabb védelem, ajánlott lehet felrakni mellé egyes kiegészítőket, vagy éppen más, komplett szolgáltatást nyújtó, ingyenes alternatíva is létezik.

(#19890) #98452736 válasza ddt500hu (#19887) üzenetére


#98452736
törölt tag

Szia. Nézd meg úgy, hogy Vezérlőpult -> megkeresed az Windows Update-t, majd ott keresel frissítést.
Ki fogja adni és jelezni is fogja hogy lehet elkezdeni frissíteni :)
Így fogja jelezni elvileg.

Nekem is most lett újratelepítve a 8.1, ezért nem írja hogy még telepítettem volna frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

(#19891) ddt500hu válasza XtremLor (#19888) üzenetére


ddt500hu
veterán

De az. Azt nem fogja?

#19890) C0lumbo

Ez meg volt.

[ Szerkesztve ]

(#19892) #98452736 válasza ddt500hu (#19891) üzenetére


#98452736
törölt tag

A vállalati verziót nem lehet még frissíteni ha jól tudom.

(#19893) Kernel válasza bon (#19884) üzenetére


Kernel
nagyúr

Azt nem nagyon lehet véletlenül kapni, hülyeségfaktor is kell hozzá rendesen. Fórumos eset kapcsán találkoztam csak vele. Levélből például én még soha nem kaptam vírust, csak főleg böngészőn keresztül.

Másik gond, hogy rengeteg esetet láttam már fórumokon, akik el voltak látva védelmekkel, víruskeresővel is, mégis megszívták. Jobban, illetve többször is, mint én. Ezért aztán érdemes... Persze, ez már a felhasználói szokásokon múlik.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#19894) #98452736


#98452736
törölt tag

Sziasztok!
Nekem is van egy kérdésem. Ha már frissítettem Windows 10 Home-ra, de bizonyos hibák miatt még visszatértem a 8.1-hez, akkor később ha újra felrakom a 10-et, akkor az mehet clean install, telepítő usb media készítésével, vagy megint frissíteni kell a rendszert update-ből?

(#19895) ddt500hu válasza #98452736 (#19892) üzenetére


ddt500hu
veterán

Köszi.

(#19896) FollowTheORI válasza Casanova* (#19886) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Szerintem is hagyjuk mindenki más.

Tesoméknál pl fent volt az avast, egy ismerős gyereke odakerült, kattingatott össze vissza, mármint ahogy egy óvatlan gyerek tud... És ugyanúgy bekapta a malwaret meg a mindenféle felugró ablakokat stb.

Ha azt hiszitek ettől jobban biztonságban vagytok ám legyen.

A vélt biztonságérzet mindenkinél más mert mások a tapasztalatai.
Mint irtam nekem lassan egy évtizede nem volt problémám, családba sem, pedig csak én értek a gépekhez.
Más meg mindig bekap valamit, pedig guru. :DDD

De hagyjuk is mert off, sokszor tárgyalt és hülye hitvita mint a politika ami sehová sem vezet.

Szerintetek kell, mert úgy hiszitek jobb mint a beépített. Szerintem meg nem.
Vagy csak olyan esetekben amik 1% előfordulnak.
Ez kb olyan mint nem kocsiba ülni mert mi van ha baleseted lesz. :)

Aki meg kattintgat és veszélyesen él az védekezzen.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#19897) Pala válasza Kernel (#19893) üzenetére


Pala
veterán

Alapvetoen 90 szazalekban a felhasznalon mulik...virusirtoval vagy anelkul. A tudatossag, informalodas, valamint a tapasztalat sokat segit. :K Azert en azon a velemenyen vagyok, hogy egy atlag, tapasztalatlan, vagy ovatlan netezo hasznaljon valamilyen vedelmet. Aki jobban otthon van a temaban, ismeri a lehetseges veszelyforrasokat, az tudatosabban el is tudja oket kerulni, vagy legalabbis minimalisra csokkenteni a rizikot. Hogy ezt a rizikot ki vallalja be, az mar egyeni preferencia kerdese. :K

(#19898) Casanova* válasza FollowTheORI (#19896) üzenetére


Casanova*
veterán

így van! tudni kell kattintgatni. :D én már megérzem,hogy mire nem szabad kattintani. jó ideje nem volt vírusom hál istennek!

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#19899) raidx válasza #98452736 (#19894) üzenetére


raidx
őstag

Mehet a tiszta telepítés.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#19900) Bali27 válasza Pala (#19897) üzenetére


Bali27
addikt

+ ott van pl a Hostman nevű progi amivel updatelni lehet a Host file-t, de ilyen volt a Spybot immunizációja is és még 1-2 programé.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.