Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126613) nandow


nandow
aktív tag

Sziasztok!

Ma ilyen autónézegetős, próbálgatós napot tartottam. :D Jöjjön egy kis írás, miket tapasztaltam, hátha másnak is jól jön.

Kipróbáltam egy 10gen Civicet, abból is egy sedant, elegance felszereltséggel, 1.5T motorral, manuális váltóval. Előtte meg egy új Mazda 6 sedant is, 2.5 motor, automata váltó.
Érdekes volt így összehasonlítani a két autót, plusz ugye néztem a sajátomhoz is, ami egy 7gen 2.0 Accord.

Első kritérium, hogy elöl mennyire férek el. 198 cm vagyok, így nagyon nem mindegy. Mazdából egy fullosat próbáltam, ami tetőablakos. Hát a fejem érte a tetőkárpitot...Vezetés után beültem egy tetőablak nélkülibe, ott már jobb volt a helyzet, csak a hajam érte el a "plafont". Rövidebbre kell vágni a hajam. :D Ezzel szemben a Civicnél (tetőablak nélküli) simán elfértem, nagyobb magasságilag a hely, mint a 6-os Mazdában. Ez eléggé meglepett. Bár jó lett volna egy executive felszereltséget is megnézni, hogy tetőablak esetén mi a helyzet.
A lábam mindkét autóban kényelmesen elfért, nagyobb a hely, mint a mostani Accordomban. A Civicnél picit zavaró, hogy a középkonzol kemény műanyag, nekitámasztva a térdem, nem a legjobb.
A vezetőülés mindkét autóban jó volt, Civicben is meglepően kényelmesen ültem. (Erre panaszkodott már pár tulaj.)
Magam mögé beülve szintén a Civicben volt nagyobb hely, a fejem épp elérte a tetőt, Mazdában már kellemetlenül ferde fejjel fértem csak el.

Először a Mazdával mentem, tetszett. Nincs sok tapasztalatom automata váltóval, ez tette szépen a dolgát. Ha lepadlóztam, szépen gyorsul az autó (még 130-nál is, persze ez viszonyítás kérdése), de ilyenkor van is hangja a motornak.

Aztán kipróbáltam a Civicet. Hát mit is mondjak, nagyon kellemes meglepetés! A futóműve zseniális, olyan szépen megy át az esetleges úthibákon, hogy az csoda. És ezt csendesen teszi. Nekem érzésre jobb volt a futóműve, mint a Mazdáé, de én nem vagyok szakértő. :)
Próbáltam figyelni a szélzajra (mentem mindkét autóval 130-140-nel is), lehet hogy halkabb a Mazda 6, de szerintem minimális lehet a különbség. Pl a gumikat jobban hallottam a Mazdában, igaz, azon téli kerekek voltak.
A Civic váltója nem rossz, de az Accordomé véleményem szerint jobb, abban nagyon precízen lehet tenni a fokozatokat.
Turbós autót sem vezettem nagyon, nekem szokatlan, hogy lenyomom a gázpedált, kicsit várni kell (minimálisat), és utána jön csak meg az erő. Meg egyébként is furcsa a gázpedál, egy bizonyos útig könnyű benyomni, azt hittem már az a padló, és közben meg nem, utána erősebben még beljebb lehet nyomni. Ezek szerintem megszokás kérdése. Váltásoknál volt néha azért bólogatás az autóval, meg kell szokni ezt is. :D

A kormány sokkal közvetlenebb a Civicben. Mazdában olyan volt, mintha késett volna. Picit fordítottam, és olyan nehézkesen mozdultak meg a kerekek, az autó. Civicben jobban reagál.

Civicből nem executive-ot próbáltam (legmagasabb felszereltség), Mazdából meg fullosat, így nem biztos, hogy releváns, de szerintem a Mazda beltere minőségibb. Civicben a kormánygombok picit gagyinak tűnnek. Plusz nekem annyira a műszerfal nem jön be. Ebből a szempontból jobban tetszett a Mazda digitális műszerfala, a maga egyszerű, letisztult kinézetével. (Kicsit régimódi vagyok, de én szeretem, ha kör alakú a sebességmérő, és a fordulatszámmérő is :-) )
Civicből biztosan a legmagasabb felszereltséget választanám, már csak azért is, mert csak az bőrös, a sima szövet kárpit nekem érzésre nagyon nem jön be. És ahogy hallottam, annyira nem is tartós.

Jó hosszú lett az írás... :))
Összességében a Civicben nagyon pozitívan csalódtam, a Mazda is tetszett, de valahogy a Civic nekem jobban bejön. Ha választanom kéne most a kettő közül, én Civicet vennék! :-)

De azért jó volt visszaülni a 7gen Accordba is, bár kisebb a hely, de a váltója jobb, és nagyon jó benne a szívóbenzines, pörgős motor karakter. :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.