Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#80551) balintka válasza Runner_fxr (#80538) üzenetére


balintka
addikt

Nekem adott amennyit kértem, 1 m széles, ebből kértem 60 cm-t talán. Pár ezer Ft-ért adta. De maradékok után is lehet érdeklődni, az akad mindig ilyen helyen.

(#80552) superecneB válasza balintka (#80551) üzenetére


superecneB
őstag

Ezeket a fóliákat hogyan rakod fel? Csak könnyedén sérülő részre raksz vagy teljesen bevonod vele a bringát?

(#80553) csodavas


csodavas
tag

Én ezt a Btwin váz dolgot még mindig nem értem. Láttatok már Btwin vázat eltörni, hogy ennyire le kell húzni? Kíváncsi lennék, pontosan miért is ennyire rossz ez a váz? Én is Btwin-t használok, semmi problémám nincs vele, nem hinném hogy rosszabb lenne mint bármelyik gyártó belépő szintű váza. Nyilván nem DH-ra használom az alföldön. Pontosan tudjátok, hogy milyen geometria adatokkal rendelkezik egy Btwin váz és milyen geometriai adatokkal rendelkezik mondjuk egy trek (vagy bármelyik másik gyártó) váz?! Nem hinném, de ha mégis akkor javítsatok ki. Netán azért van lehúzva a Btwin váz ennyire, mert próbál olcsóbban normális cuccokat rárakni a bringára míg más gyártó csak a márka miatt olyannyira drága?! Nem vagyok elfogult a Btwin-el félre értés ne essék, csak ez a folyamatos lehúzást nem értem....

[ Szerkesztve ]

(#80554) Because válasza csodavas (#80553) üzenetére


Because
őstag

amit linkeltem már tapered a fejcső is ahogy nézem, de nyilván névben nem veszi fel a versenyt és tényleg nem lehet majd megszabadulni tőle :(

[ Szerkesztve ]

(#80555) Hasaggymeg válasza csodavas (#80553) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ez pl. elég csúnya,nem is igazán értem azt a törést a támvillában.Aztán Crytec fórumtárs írogatott arról mennyire pontatlan a váz,a hátsó kerék tengelyére úgy kellett ráfeszítenie a papucsokat,mert annyira szét volt nyílva a hátsó villák közötti távolság.Ugyanakkor persze van olyan bétvin is amit 2500 fontért vesztegetnek. Bár vannak mind2 oldalon ellenpéldák,ltalános szabályként ha csak lehet ódzkodunk a nagyáruházak saját márkás bringáitól mint Genesis (Intersport),Kilimanjaro (Hervis),X-Fact vagy éppen B-Twin és inkább kerékpározásra szakosodott márkák között keresgélünk.
Tény,hogy (majdnem)minden vázat az ázsiai tigrisek gyártanak de nem mindegy milyen minőségi ellenőrzés után veszi át a márkatulajdonos.
A geometriáról nem tudok mit mondani mert azt nem is értem,hogyan lehet elrontani akkor mikor minden neves gyártó közzéteszi a pontos méreteket és csak le kell őket másolni. :F

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#80556) TomMusic válasza Hasaggymeg (#80555) üzenetére


TomMusic
őstag

A Kilimanjaro szerintem az X-Fact-on belül van. :U
Ilyen van nekem is (mármint Kilimanjaro, bár relatíve egy elég spéci verzió), és teljesen meg vagyok vele elégedve, minden egyes része minőségi alkatrész (az árához képest), sehol nem nyikorog, a váz is szabványos.
Én egyébként aláírom, a többszázezres bicóknak is meg van a létjogosultságuk, mert mint mindenhol, minőségben (és így árban is) határ a csillagos ég.
OFF példa: nem mindenki vesz GTX1080-at sem, pedig a többi kártya hozzá képest gagyi.

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#80557) Because válasza TomMusic (#80556) üzenetére


Because
őstag

a kártyás hasonlattal úgy lehetne élni, hogy ugyanazon típusnál a "gagyibb" verziónál sorjás a venti, nem tudod bedugni a PCIe csatit stb... :)

nekem is Kilimanjarom van és minőséginek érzem az FSA alkatrészekkel, kék zsírzással és a Jagwire bowdenezéssel :K

[ Szerkesztve ]

(#80558) Pttypang válasza Hasaggymeg (#80555) üzenetére


Pttypang
veterán

Írtam utána, hogy rossz gyorszárat vettem hozzá, az outihoz valót, az volt a gond, egyébként nincs túl sok bajom vele, szerelő szerint is elég jól bírják, én is elbaromkodtam már vele tizenpárezer km-t azért.

(#80553) csodavas
Nincs folyamatos lehúzás. Egyszerűen van, amire ez nem való, mert csak hátrányai vannak.

Everybody lies.

(#80559) 6030D válasza Hasaggymeg (#80555) üzenetére


6030D
Ármester

A geometriáról nem tudok mit mondani mert azt nem is értem,hogyan lehet elrontani akkor mikor minden neves gyártó közzéteszi a pontos méreteket és csak le kell őket másolni.

Nagyjából így: van egy fenyő botod, meg egy tölgy botod, azonos keresztmetszettel meg hosszúsággal. Ha mindegyiknek a végére ráraksz egy súlyt, akkor melyik fog jobban hajlani, esetleg eltörni? Viszont melyik az olcsóbb? (faipari mérnökök kíméljenek) Kb ez van a váznál is. Lehet, hogy tudják, mi lenne a jó, de ők sem tudják olcsóbban megcsinálni, azonos áron meg nem vennék meg az emberek. Ezért valahol el kell "csalni" a költségeket. Vagy ugyanúgy fog kinézni és nehezebb lesz, vagy hasonló súlyban lesz, de más geo-val, hogy ne törjön el. Vagy ugyan olyan, csak eltörik (Tesco minőség).

Az már csak egyéni vélemény, hogy nekem pl nem tetszenek a Btwin mtb vázak, mert össze vissza futnak a csövek. De ugyanezért nem vennék GT vázat sem, pedig, nagyon jók.

Crytec210: mi lett a tervezett fejlesztésekkel? Mostanában nem is tekersz vagy csak nem méred?

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#80560) Pttypang válasza 6030D (#80559) üzenetére


Pttypang
veterán

Endot hasznalok fokent, lusta vagyok feltenni stravara, meg a telefon is fura dolgokat produkal, ugyhogy igen, tobbnyire elmarad a meres.
A fejlesztesek meg majd haladnak, habar a szerelo mar kilences sort vizional, mert az agyakat lassan elhasznalom, szerinte a futopalyak mar elegge tropara mentek, szoval keszuljek ra.

Everybody lies.

(#80561) Runner_fxr válasza balintka (#80551) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Köszi majd utána érdeklődöm! A vázam alján van gyárilag, meg ahol a bovdenek érintkeznek vele a fejcsőnél, de szeretnék a felső csőre is tenni, meg a csövek oldalára, ha netán elperecelek, ne csesszem össze egyből a vázat. Csak amiket kifejezetten bringákhoz árulnak, kicsi és drága.

csodavas: Természetesen nem ismerem az összes btwin modellt, és egy szóval nem írtam olyat, hogy el fog törni! Ma már a kerékpár váz gyártás, pláne az alu, olyan fejlett, hogy még a kevésbé nevesek sem repednek csak úgy el. Nem véletlenül ad a decathlon élettartam garanciát, nyilván azért mert baromi ritka, hogy egy kerékpár vázuk elrepedjen. Ha még is megtörténne, bőven belefér, hogy kicseréljék.
A geometria adatokat általában minden gyártó megadja, persze nem mindenki ugyan olyan alaposan, de nagyjából minden váz fő paraméterei ismertek. Ez persze közel sem jelenti azt, hogy átlag bringás ebből túl sokra következtetni tud a méreten kívül. A lényeg használat közben fog kiderülni.
Én személy szerint megjártam a decathlont, mint munkahely, még a bringa szervizes pályafutásom kezdetén.
Akkor kipróbáltam szinte az összes bringát amit árultak, a "komolyabb" montikat is. Iszonyatos dolgokat láttam akkor, és nem jó értelemben. Még a drága monti vázak is rettentően rugalmasak voltak, amint ráléptem a pedálra, szemmel láthatóan durván tekeredett a közepe. A hátsó kereket megmozgatva mint a kolbász, olyan volt a hátulja a fully vázaknak főleg, de még annak is ami elvileg zúzósabb felhasználásra szánt váz volt.
Kényelmetlen is volt, nem találtam a helyem a bringán. Az akkori 2db Kona kerékpáromról átülve, mindegyik bringájuk egy vicc volt. Mind merevségben, mind geometriában.
Én nem állítom hogy azóta nem fejlődhettek. Lehet, hogy van olyan vázuk ami egész jó, de a hitem erősen megingott bennük. És ha netán eladásra kerül a kerékpár, az ilyen decathlonos gépeket mélyen áron alul lehet csak eladni, akkor is nagy szerencsével. Ez sem éppen pozitívum, míg egy nevesebb gyártótól vett gépet könnyebben és jobb áron el tudod adni. Az is igaz, hogy ma már a kerékpár ipar kitelepült Taiwan-ra és kb mindenki ott gyártat, de ettől még jelentős különbségek vannak vázak között. Egy nagyáruház mindig is a mennyiségre és nem a minőségre fog menni. Nem véletlen nem tudott maradandót alkotni eddig egyik se, gondolok itt a versenyekre például. Az ő célközönségük a kocabringás, nem az aki minőséget keres.
A váz mindig is a kerékpár lelke volt, ez a legfontosabb alkatrész. Ha súlyban, geometriába egy versenyképes gépet szeretnél, akkor majdnem biztos, hogy nem egy nagyáruház kínálatában fogod megtalálni. Ettől én még nem szólom le ezeket a bringákat, lehet őket használni, nyilván nem tesco szint, de aki igényes a kerékpárokra, és valóban jót szeretne, az szerintem elkerüli ezeket a márkákat mint btwin, xfact, kilimianjaro és társai.

(#80562) Runner_fxr válasza csodavas (#80553) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Mondok még egy példát, a decathlonban vettem magamnak egy fitness bicajt. Amikor ott melóztam adódott egy jó vétel, mondom ez jó lesz melóba járni, gyorsabb lesz mint a monti. Deore cuccok voltak rajta, outi felni, 23-as külsők. Ennek ellenére lassabb volt mint az XC montim, pedig az is csak deore szintű volt. Itt elkövettem azt a hibát, hogy úgy egészében le is írtam magamban ezt a fitness kategóriát. Gondoltam ez csak a hátrányokat egyesíti magában. Érdekes módon a Bergamont fitness-em nagyon szeretem, pedig felszereltségben ez sem jobb mint anno a decahlonos volt. Ugyan úgy alu vázasak. Még is ég és föld a kettő. Ez suhan (pedig nem 23-as hanem 30-as külsők vannak rajta), jól irányítható, az meg lomha volt és bizonytalan. El is törtem a kulcs csontom vele, mert kicsúsztam egy kanyarban.

[ Szerkesztve ]

(#80563) balazs025


balazs025
senior tag

Sziasztok!

Új biciklit szeretnék venni és ehhez kérném a segítségeteket.
Elsősorban csak boltba járáshoz és néha hobbi biciklizéshez használnám, főleg aszfalton.
A keretem 70-100eFt lenne és csak újonnan, viszonylag könnyen beszerezhető típusok érdekelnek.
Azt nem tudom, hogy ezek a Decathlonos csoda biciklik mennyire lehetnek jók, bár sejtem, hogy nem annyira, de én ezt néztem ki alapból.

Előre is köszönöm a segítségeket.

(#80564) Tothgera30 válasza balazs025 (#80563) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ebben az árkeretben egy használt 26-os Deore-SLX-XT mix. szettes gépet is ki tudsz fogni, ami szerintem időtállóbb lesz mint az 520-as RockRider.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#80565) #43960832


#43960832
törölt tag

Sziasztok!

Neuzer Courier (nem DT)
Neuzer X1
Alpina Eco C05 és
Gepida Alboin 200 kerékpárok között vacilálok.
Városon belül, kerékpárútra kellene napi bejáráshoz, ~30km naponta. 182cm magas vagyok és haladós tempóban szoktam tekerni a jelenlegi 18 éves Neuzer 26"-os montimmal. Én a Couriert venném ezek közül, de szeretném a ti véleményeteket is kikérni. Esetleg érdekel más típus is ebben az árkategóriában.

:R

(#80566) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#80562) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Hiába is hűtöd a szád,megy mint a cukor.(Lásd egyel alább ;] )

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#80567) 6030D válasza balazs025 (#80563) üzenetére


6030D
Ármester

Trekking esetleg? Ha úgysem lesz hegyen használva.

+area_51: (ahogy feljebb is javasolták) érdemes szétnézni a használt cross/trekkingek között is, mert ennyiért már külföldi kerékpárgyártó termékeit is meg lehet venni.
(Első két oldalon pl van ennyiért Ghost, Focus , KTM, felszereléssel együtt.)

Hasaggymeg: én még mindig azt mondom, hogy ha valaki 60e-ért akar venni fagyizós bringát, akkor RR340. Többször, szívesebben fog ráülni, mint egy 15 éves vázú Deore gépre. 100-ért viszont már lehet válogatni használtból is, 5-6 éves bringák között, alacsony felszereltséggel, de az áruházi újnak is alacsony a felszereltsége = olcsó karbantartani.

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#80568) -=RelakS=- válasza Hasaggymeg (#80566) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ezzel az iránnyal vigyázz, mert nekem Runner_fxr (#80562) üzenete _alatt_ Runner_fxr (#80561) üzenete van :P

Felül van mindig a legfrissebb, mert csak, ezért szoktam inkább korábbi/későbbi üzenetekre hivatkozni.

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#80569) ---Lasali--- válasza Runner_fxr (#80562) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

És mi volt az oka, hogy nem ment annyira mint a MTB?
Valaminek lennie kellett, mert egy 26 os montinál egy 622 es kerekű fitnes 23 as gumival mindenképp jobban kell menjen. Geometria, rossz beállítás, rossz méret?

(#80570) #43960832 válasza 6030D (#80567) üzenetére


#43960832
törölt tag

Értem én. :P

Ha mégis ragaszkodnék az újhoz, egyéb okokból kifolyólag, melyik lenne jobb választás?

Egy teljesen elrugaszkodott kérdés: egy egysebességes bringa sok kompromisszumot jelentene ezzel a felhasználási móddal?

(#80571) Pttypang válasza ---Lasali--- (#80569) üzenetére


Pttypang
veterán

Szerintem csak az evek .. :D

Everybody lies.

(#80572) rétisün válasza Pttypang (#80571) üzenetére


rétisün
veterán

azóta is telnek (teltek) az évek, az újabb bergamonttal mégis jobban megy.... :U

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#80573) ivana válasza #43960832 (#80570) üzenetére


ivana
Ármester

Egy teljesen elrugaszkodott kérdés: egy egysebességes bringa sok kompromisszumot jelentene ezzel a felhasználási móddal?
Szerintem teljesen ok a kérdés. Ingázni jobb egy egysebi, vagy egy 3 sebi agyváltós ha elég az adott helyre, magyarul nincs rendes emelkedő. Illetve 100-ért abból már kapsz olyat is ami jó valamire.

[ Szerkesztve ]

(#80574) csodavas


csodavas
tag

Köszi a véleményeket srácok. Mondjuk fura, hogy ilyenkor mindenki reagál, amikor képet töltöttem fel bringázásról meg senki nem írt semmit, na mindegy. :) Valószínű akkor érteném meg ezt a dolgot egyébként ha több fajta bringát kipróbálnék azonos távon azonos terepen azonos idő alatt. Kiderülne mennyit sikerül egyikkel mennyit a másikkal menni illetve, hogy mennyire fáradnék el stb..stb.. Ránézésből azért szerintem nem lehet megmondani hogy húúú hát a btwin szar, és egyáltalán nem jó vele menni. Ki kell próbálni, én azt mondom. Azért köszi a reakciókat, én maradok a btwinnel koca bringás. Napi szinten úgysem tekerek vele.
:R

(#80575) Strezi


Strezi
őstag

Kicsit megkésve, de: BUÉK!

Ezt az évet egy kocogással kezdtem, de jön majd a bringa is!
Pár videó róla.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#80576) csodavas válasza Strezi (#80575) üzenetére


csodavas
tag

Hangulatos erdő ez, milyen jókat lehetne itt tekerni. Áttelepíthetnénk az alföldre. :K

(#80577) 6030D válasza #43960832 (#80570) üzenetére


6030D
Ármester

Ha mégis ragaszkodnék az újhoz, egyéb okokból kifolyólag, melyik lenne jobb választás?
Én sem tudnék választani ezek közül. ;) Ha nagyon kellene, akkor a Courier. De inkább a használt sötétkék Focus :DDD

Strezi: az a szint azért vazze.... ez már inkább hegymászás. :R

[ Szerkesztve ]

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#80578) Pttypang válasza rétisün (#80572) üzenetére


Pttypang
veterán

En pedig pont ezt irtam, egyszeruen regen volt.

Everybody lies.

(#80579) szjoci válasza Strezi (#80575) üzenetére


szjoci
őstag

Na, mégse voltál azon a puccos bicajtúrán? Vártam volna a beszámolót, erre bedobsz egy kocogást ;]

(#80580) #43960832 válasza ivana (#80573) üzenetére


#43960832
törölt tag

Capriolo Fastboy

A márkával illetve a típussal van-e valakinek tapasztalata? Van-e bármi elrettentő a modellben? :)

(#80581) ivana válasza #43960832 (#80580) üzenetére


ivana
Ármester

Azon kívül, hogy mennyibe kerül (vagyis túl olcsó), nincs hátsó fék és geoóban egy jó öreg túra csepelt idéz (utóbbi nem feltétlen baj, jó geo az) annyira nem tűnik rossznak, mondjuk ez a stucni rohadtul nem való rá, ilyenre a lehető legrövidebb kell.

(#80582) #43960832 válasza ivana (#80581) üzenetére


#43960832
törölt tag

Kontrás a hátsó fék.

(#80583) ivana válasza #43960832 (#80582) üzenetére


ivana
Ármester

Az nem jött le a leírásból, de az előny, akkor szerintem elmegy, csak egy rövidebb stucni kellene rá mert ezzel elég bugyuta lesz a kormányzás.

(#80584) Strezi válasza szjoci (#80579) üzenetére


Strezi
őstag

Ne gonoszkodj ;) Szombaton repülök, vasárnaptól kezdődik a hat nap zuzás a pireneusokban :))

... aztán március elején Olaszország, Fianele Ligure
...... nyár közepén Transalp,
...........itt ott lesz pár tekerés ausztriában ill. tervezek pár csapatást angliában, Forest of Dean pl.

Majd tolom a vlogokat :P

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#80585) #43960832 válasza ivana (#80583) üzenetére


#43960832
törölt tag

Igazad volt, nincs hátsó fék. :((( [link]

(#80586) Vanir válasza #43960832 (#80580) üzenetére


Vanir
veterán

Az egész úgy ahogy van elrettentő. :DDD Legolcsóbb, legkókányabb alkatrészekből összeválogatott hulladék, borzasztó geometriával. Féláron lenne esetleg reális. Ha fix/ss kell, akkor vegyél inkább igényes cuccokból összeépített használt valamit.

[ Szerkesztve ]

(#80587) Hasaggymeg válasza Strezi (#80584) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

...és még ő ne gonoszkodjon?! ;]

6030D...hát van itt a környéken egy sárga bétvines jelenség,hozzáöltözött sárga sisakkal,cipővel és cuccokkal aki meglehetősen feltűnő tud lenni. :U

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#80588) szjoci válasza Strezi (#80584) üzenetére


szjoci
őstag

Akkor várok türelemmel :)) Lehet valami hallucinogén szer (sör+pálesz) alatt voltam, de mintha az rémlett volna hogy már szilveszterkor ott leszel. Csinálj sok videót, legalább így hagy jussak el oda ;)

[ Szerkesztve ]

(#80589) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#80566) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ha nagyon gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy amíg lósz@r van, addig veréb is. ;]

(#80567) 6030D: Ezzel én is egyet értek, 60-ért teljesen jó az a bringa. Annyiért sehol nem kapsz jobbat, csak a használt piacon, szerencsével és hozzáértéssel.

---Lasali---: Na látod ez egy nagyon jó kérdés! Én sem igazán értettem a jelenséget, munkatársam is vett egyet, neki volt még egy régi acélvázas outija, az sem egy pehelysúlyú darab, de ő is panaszkodott, hogy sokkal szarabbul megy mint a régi acél outi. Lehet, hogy kimérve időre nem volt sok különbség az XC és a dekás fitness között, de nekem lomhábbnak érződött mint az XC monti. Én úgy gondolom, hogy a probléma abból adódott, hogy először is nagyon nehéz volt az a fitness, igaz a villa nem alu volt hanem acél, de akkor is.
Illetve olyan kritikus helyeken volt túl rugalmas ami rengeteg erőt elnyelt. Szerintem ez lehetett a gond vele.
De már az irányítása is rossz volt, folyamatosan a bizonytalanságot éreztem rajta, pedig a kerékpár kezelési tudásom akkor sem volt rosszabb mint most. A Bergamont fitness-re ráültem és egyből úgy mentem vele mint ha már régi barátok lennénk, pedig én inkább a nagy durung monti külsőkhöz vagyok szokva, nem a virslikhez.

csodavas: Egy idő után az ember megcsömörlik a sok bringás képtől, meg attól, hogy ki merre ment mennyit. Ez nem ellened szól, ne vedd magadra, aki sokat nézeget bringás csoportokat, fórumokat, egy idő után a könyökén jön ki az ilyen ennyit mentem, itt és itt voltam. Aztán lehet épp ilyen pillanatban voltak azok akik látták, azért nem reagáltak rá. Felőlem továbbra is nyugodtan össz meg ilyeneket, az ilyen fórumok erre is valók. Engem nem zavar, de mindet biztos nem fogják kommentelni. :)
A technikai kérdések van hogy kapósabbak mint a bringázás megosztások, mikor hogy. :)

Visszatérve a btwin-re, én nem írtam olyat, hogy ránézésre megállapítom, hogy szar, csak leírtam a negatív tapasztalataim, azt is mondtam, hogy elképzelhető vannak jobb vázaik is, de azért nagyobb eséllyel találsz jót nevesebb gyártóktól. Innentől kezdve ez már mindenkinek a saját döntése mit tart jónak, Te fogod használni nem mi. :) Ha úgy érzed ez az ami tetszik, és ettől éreznéd jól magad ha a decathlonba vennél bringát kicsit olcsóbban, hát tedd azt. Legrosszabb esetben buksz rajta és elkönyveled tanulópénznek, de az is lehet meg leszel vele elégedve.

[ Szerkesztve ]

(#80590) Sleek válasza csodavas (#80574) üzenetére


Sleek
senior tag

Szia ha Székesfehérvár és környékén laksz esetleg egy merida scultura s/m méretű bringát kipróbálhatsz.

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#80591) #43960832 válasza Vanir (#80586) üzenetére


#43960832
törölt tag

Köszönöm, a véleményt, akkor ez kiesik a listáról.

Azt viszont nem hiszem el, hogy 100k HUF alatt nem lehet városi felhasználásra értelmes bringát venni újonnan...

(#80592) #63761920


#63761920
törölt tag

Sziasztok!
A véleményeteket szeretném ki kérni.
Lehetőségem adódót egy ez csak egy kép a google-ró lScott YZ 0 szép állapotú kerékpár megvételére 140-e. forintot kérnek érte.
Avid Juicy 7 202mm új fékekel felszerelve.
Véleményetek szerin meg éri?
Elkelne a hozzá értő véleményetek. :R

[ Szerkesztve ]

(#80593) ivana válasza #43960832 (#80591) üzenetére


ivana
Ármester

Újonnan nehéz. Esetleg a csepeleket nézd meg. De használtan meg brutális SS-ek vannak 100 körül.

(#80594) Tothgera30 válasza #63761920 (#80592) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nem. ;]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#80595) Hasaggymeg válasza #63761920 (#80592) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Szerintem sem,bár nem vagyok otthon ezekben a dirt(?)szerű bringákban.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#80596) csodavas válasza Sleek (#80590) üzenetére


csodavas
tag

Köszönöm, hogy visszaírtál! Megfordulok néha fehérváron, de sajnos csak munka ügyben olyankor pedig nincs szabadidőm ilyenre. Azért köszi! :R

(#80597) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Ez is megvolt... Idei komolyabb első köröm.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#80598) 6030D válasza #63761920 (#80592) üzenetére


6030D
Ármester

A múltkor még full merev bringákat kerestél, nem?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#80599) csodavas válasza Runner_fxr (#80589) üzenetére


csodavas
tag

Köszi a választ! Egyetértek veled, saját magamnak kell hogy jó legyen. Nyilván mindenki magának veszi a bringát és nem másnak! :K

(#80600) rétisün válasza csodavas (#80599) üzenetére


rétisün
veterán

"Nyilván mindenki magának veszi a bringát és nem másnak!"

és amikor most hirdetem a cube-omat? azt végül is kinek vettem? :DD

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.