- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
az egyik applikációnál rendszeresen előfordul / előfordult az, app frissités után automatikusan kiléptette a felhasználókat. Nekem már rutinszerű volt, hogy frissités utáni első használatkor rögtön a bitwardenbe mentem jelszót copyzni és újra belépni. Mivel nem egy combos és extra kritikus app, még a regisztrált email cimnek is az icloud-os mailem apple relay mögé bújtatott aliasát adtam meg (amire küldhetik a spam szemetet kb, úgysem látom), nem a közvetlen sajátot. Gyakorlatilag a mailcim is egy krix-krax. Mivel azt fejből én sem jegyzem meg, ezért már eredetielg is BW-be véstem be a mail + jelszó kombót, de időszakosan volt is cserélve a jelszó, azok desnem kézzel megadott, hanem a bw generálta. Vagyis ez a rekord világéletében cska BW-n belül élt....
Egyébként a bitwardent alapból úgy vezettem hogy a legtöbbnél csak a jelszó volt bent, azonositonak csak annyit irtam midnenhova hogy 'gmail' vagy 'icloud', és már fejből tudtam mit kell bepötyögni. Pár olyan célzott rekord volt csak az adatbázisban ahol vagy a private relayes halandzsa email volt megadva, vagy volt valami kiegészitő jegyzet, vagyis amit fejből én se tudtam mind megjegyezni.
Csodák csodája, ez volt az egyik app amelyik időközben frissült és utána nem engedett vissza, mondván nem megfelelő a jelszó (és mellé egy xvcllalksrjhdola@icloud.com -os azonosito társult.....). Na innen gondolom 100%-ra hogy az adatbázisból bogarászták ki.....normál restore-ral szerencsére sikerült megfognom, a notification meg szerintem az apple relaynél elveszett (ezzel a szolgáltatóval már volt korábban késedelem az icloud relayes mailekkel, nem tudom miért)
Egyébként kb ebben a sorrendben próbálkoztak:
1, kripto tőzsdék. Az egyiknél nem fogtam gyanut mert pár éve cseréltem a telefonszámom, és sajnos az előző tulaj is regelve volt ugyanoda, aztán amikor elhunyt, a család próbált hozzáférni a számlájához, és én kaptam alkalmanként 2FA kódokat smsben. Nem igazán zavart mert az enyém authenticatoros 2FA volt, meg az access trail sem mutatott semmit
Aztán jött egy másik kripto-platformról múlt héten az értesités.....itt már kezdett gyanus lenni a dolog
2, Microsoft - és apple fiókok, itt sem tudtak cserélni a 2FA miatt
3, Gaming platformok, Epic, stb - itt látszódik access logban hogy a bejelentést követően több lokációról történt a szokásosnál jóval sűrűbben próbálkozás az elmúlt hetekben, de 2FA megfogtaSzóval részemről ennyit a BW féle "Nincs itt semmi látnivaló"-ról.....
mai nap kb 100-110 jelszót cserélhettem le, egyesével, azonositóval / emaillel együtt.
A regelős gmail is megy a kukába, nem szeretném hogy egy következő bruteforcenál véletlen beakadjon nekik valamiÉrtem... hát akkor a BW-fiók tulajok biztonsági szintjének, és lelki állapotának jobbulást!
(megyek és akkor én is ujra-roll-olom az egészet! -csak "legyen ha kéne" fiók... üresen áll... kepass nyert...) -
Kobe
veterán
az egyik applikációnál rendszeresen előfordul / előfordult az, app frissités után automatikusan kiléptette a felhasználókat. Nekem már rutinszerű volt, hogy frissités utáni első használatkor rögtön a bitwardenbe mentem jelszót copyzni és újra belépni. Mivel nem egy combos és extra kritikus app, még a regisztrált email cimnek is az icloud-os mailem apple relay mögé bújtatott aliasát adtam meg (amire küldhetik a spam szemetet kb, úgysem látom), nem a közvetlen sajátot. Gyakorlatilag a mailcim is egy krix-krax. Mivel azt fejből én sem jegyzem meg, ezért már eredetielg is BW-be véstem be a mail + jelszó kombót, de időszakosan volt is cserélve a jelszó, azok desnem kézzel megadott, hanem a bw generálta. Vagyis ez a rekord világéletében cska BW-n belül élt....
Egyébként a bitwardent alapból úgy vezettem hogy a legtöbbnél csak a jelszó volt bent, azonositonak csak annyit irtam midnenhova hogy 'gmail' vagy 'icloud', és már fejből tudtam mit kell bepötyögni. Pár olyan célzott rekord volt csak az adatbázisban ahol vagy a private relayes halandzsa email volt megadva, vagy volt valami kiegészitő jegyzet, vagyis amit fejből én se tudtam mind megjegyezni.
Csodák csodája, ez volt az egyik app amelyik időközben frissült és utána nem engedett vissza, mondván nem megfelelő a jelszó (és mellé egy xvcllalksrjhdola@icloud.com -os azonosito társult.....). Na innen gondolom 100%-ra hogy az adatbázisból bogarászták ki.....normál restore-ral szerencsére sikerült megfognom, a notification meg szerintem az apple relaynél elveszett (ezzel a szolgáltatóval már volt korábban késedelem az icloud relayes mailekkel, nem tudom miért)
Egyébként kb ebben a sorrendben próbálkoztak:
1, kripto tőzsdék. Az egyiknél nem fogtam gyanut mert pár éve cseréltem a telefonszámom, és sajnos az előző tulaj is regelve volt ugyanoda, aztán amikor elhunyt, a család próbált hozzáférni a számlájához, és én kaptam alkalmanként 2FA kódokat smsben. Nem igazán zavart mert az enyém authenticatoros 2FA volt, meg az access trail sem mutatott semmit
Aztán jött egy másik kripto-platformról múlt héten az értesités.....itt már kezdett gyanus lenni a dolog
2, Microsoft - és apple fiókok, itt sem tudtak cserélni a 2FA miatt
3, Gaming platformok, Epic, stb - itt látszódik access logban hogy a bejelentést követően több lokációról történt a szokásosnál jóval sűrűbben próbálkozás az elmúlt hetekben, de 2FA megfogtaSzóval részemről ennyit a BW féle "Nincs itt semmi látnivaló"-ról.....
mai nap kb 100-110 jelszót cserélhettem le, egyesével, azonositóval / emaillel együtt.
A regelős gmail is megy a kukába, nem szeretném hogy egy következő bruteforcenál véletlen beakadjon nekik valami -
ledgeri
nagyúr
Keresoengineben a cikk osszefoglalonal ezt a szamot irta ki
Egyebkent biztos hogy van valami ubergebasz, es valamekkora userallomanyt erint mert en ma ennek a hirnek az oromere elkezdtem lecserelni az osszes bitwardenes jelszavakat, es talaltam olyan reget ahol a bitwardenben generalt es csak ott, sehol mashol tarolt jelszo mar le volt cserelve az adott siteon…..gyonyoru
... az Ai összefoglalók gagyik... A ragasztós étel-állag javítás óta ezt illene tudni.
Miből derült ki a jelszócsere korábbi létrejötte? Miként tudtad te is most végrehajtni? -
Kobe
veterán
Mi ad neked bizalamat a "10M user adata kiszivargott" mondatrész leírására? Csak mert ha csak a "link-cím" akkor, rossz az angolod, ha meg a cikk -és sajnos le kell írni, hogy- "jelenlegi állapota", akkor meg szintén, mert egyik sem állítja.
Ha meg a cikk a "hivataos álláspont", akkor azzal alátámasztani, hogy egyébként más is történt picit furi!Keresoengineben a cikk osszefoglalonal ezt a szamot irta ki
Egyebkent biztos hogy van valami ubergebasz, es valamekkora userallomanyt erint mert en ma ennek a hirnek az oromere elkezdtem lecserelni az osszes bitwardenes jelszavakat, es talaltam olyan reget ahol a bitwardenben generalt es csak ott, sehol mashol tarolt jelszo mar le volt cserelve az adott siteon…..gyonyoru
-
ledgeri
nagyúr
Tudom... csak ő írt egy olyat, hogy "* generalta 20 karakteres jelszavak mindennel ahogy kell".
Miközben nem mindennél kell "csak annyi", sőt még több is lehet....(én nálam úgy keződik, hogy minden maxra, aztán majd szól ha szól, hogy valami sok... Sajna sokminden nem is szól, de elfogadja, aztán a 999 karakteres 12k bites jelszóból kiderül, hogy csak 61-es A-Za-z0-9 &@# működik... ha nem 31-es.
Akad még egy 4 számjegyes pin-esem is.... borzalom!) -
ledgeri
nagyúr
Mi ad neked bizalamat a "10M user adata kiszivargott" mondatrész leírására? Csak mert ha csak a "link-cím" akkor, rossz az angolod, ha meg a cikk -és sajnos le kell írni, hogy- "jelenlegi állapota", akkor meg szintén, mert egyik sem állítja.
Ha meg a cikk a "hivataos álláspont", akkor azzal alátámasztani, hogy egyébként más is történt picit furi! -
junior11
veterán
-
ledgeri
nagyúr
En kezdek elni a gyanuval, hogy valami gaz van a bitwarden haza tajan.
Az utobbi idoben, kb az utobbi 3 hetben tobb szolgaltatotol is kaptam emaileket vagy ha telefonos megerosites volt beallitva, automata hivast a jelszo frissites megerositeserol.
A poen hogy ezek olyan siteok, aminek a jelszavat kizarolag bitwardenben tartom, es melle 2FA van beallitva, legtobb token autehnticator appal. A random bot betalalta mas siterol otletet elvetnem, mivel bitwarden generalta 20 karakteres jelszavak mindennel ahogy kell, mindegyik erintett sitehozkulon, nincs ujrahasznositas
Probaltam hireket bongeszni de semmit nem talaltam rola, mindenesetre nekem kicsit gyanus, foleg hogy nem 1, hanem 3-4 fiokrol beszelunkMiért csak 20? Az enyémben kb 50-70+ az átlag., úgy hogy van 1-2 olyan ami benyel 120-at, 255-öt.....
-
Kobe
veterán
A “hivatalos” allaspont szerint nem, csak epp deployoltak egy fertozott keyloggerrel megspekelt verziot. Gondolkm gothubon valaki megfertozte a csomagot es azt hasznaltak ok is.
Egyebkent a hivatalos kozlemenyekre en nem igazan adok, mert azok PR cikkek, nincs itt semmi latnivalo, kezeljuk a problemat, user adat termeszetesen nem szivargott ki stb stb. En ezeket a hireket alapbol mindig cyberplace-en vagy mastodon cybersec csatornain checkelem, tobbszor volt hogy bizonyitottan racafoltak a ceg hivatalos kommunikaciojara (pl ha nem lerult ki user adat, miert aruljak darkweben
)
Ehhez kepest en azt tapasztalom, hogy 4 hete volt naluk egy incidens, esveletlenul pont az incidens utan par nappal valakik elkezdenek megprobalni ilyen olyan fiokjaimba belepni…..nem 1-be, nem 1-be, modszeresen a penzugyi szolgaltatokkal kezdve es utana az “aggregatorokkal” amik tobb egyeb szolgaltatas adatait is tartalmazzak.
What a crazy crazy coincidence
-
Tökimanó
senior tag
-
Kobe
veterán
Az utobbi idoben, kb az utobbi 3 hetben tobb szolgaltatotol is kaptam emaileket vagy ha telefonos megerosites volt beallitva, automata hivast a jelszo frissites megerositeserol.
A poen hogy ezek olyan siteok, aminek a jelszavat kizarolag bitwardenben tartom, es melle 2FA van beallitva, legtobb token autehnticator appal. A random bot betalalta mas siterol otletet elvetnem, mivel bitwarden generalta 20 karakteres jelszavak mindennel ahogy kell, mindegyik erintett sitehozkulon, nincs ujrahasznositas
Probaltam hireket bongeszni de semmit nem talaltam rola, mindenesetre nekem kicsit gyanus, foleg hogy nem 1, hanem 3-4 fiokrol beszelunkHoppa: [link]
10M user adata kiszivargott, kb pont akkor amikor en is elkezdtem tapasztalni
na akkor kvagyorsan bitwarden csere -
Kobe
veterán
Probaltam hireket bongeszni de semmit nem talaltam rola, mindenesetre nekem kicsit gyanus, foleg hogy nem 1, hanem 3-4 fiokrol beszelunk -
MasterMark
titán
Az apple megoldasa az apple okoszisztemaban a legjobb. Jo mashol is, de nem annyira, de ugy is hasznalhato.
-
vacs
veterán
Kis update:
Megcsináltam a szerón a reverse proxy-t, utána kitöröltem minden jelszót és újra létrehoztam őket. Pc-n update-eltem az icloud jelszavakat és a böngészőben most már működik minden rendesen. Nincs duplikáció, minden jelszó a helyén van és nem ajánl fel már más jelszavakat, csak a megfelelőt.
Tailscale-re még nem próbáltam semmit, de szerintem az lesz a legtisztább ha külön jelszavakat hozok létre oda is, vagy csak manuálisan kimásolgatom.Köszi szépen a türelmet és segítséget!
Korábban írtuk neked, hogy Bitwarden, aztán le lettünk ugatva, hogy ott az apple megoldása ... erre kiderül, hogy mégsem olyan jó.
Bitwardent használom több eszközön és több platformon, tökéletesen működik! -
kristof123
őstag
Jah, akkor valószínűleg nincs még ez mindig megoldva.
Kis update:
Megcsináltam a szerón a reverse proxy-t, utána kitöröltem minden jelszót és újra létrehoztam őket. Pc-n update-eltem az icloud jelszavakat és a böngészőben most már működik minden rendesen. Nincs duplikáció, minden jelszó a helyén van és nem ajánl fel már más jelszavakat, csak a megfelelőt.
Tailscale-re még nem próbáltam semmit, de szerintem az lesz a legtisztább ha külön jelszavakat hozok létre oda is, vagy csak manuálisan kimásolgatom.Köszi szépen a türelmet és segítséget!
-
MasterMark
titán
Úgy írja ki, hogy: cím and X more
Az elsőt teljesen megmutatja, de a többit nem. Rámenni nem lehet, hogy megnézzem mik vannak benne és editben sem látszik semmi.Szerk.: Copy website-ra is csak az elsőt másolja ki
Jah, akkor valószínűleg nincs még ez mindig megoldva.
-
kristof123
őstag
Igen, akkor külön bejegyzésbe csináld meg a külön oldalakhoz, hiába ugyanaz a jelszó mindhez.
Sajnos a windows-os kliens mindig kicsit lemaradásban van, de nyisd meg és ellenőrizd, hogy ott mit mutat, lehet-e látni az összes címet ami hozzá van adva, vagy csak az elsőt.
Előbb utóbb valószínűleg megcsinálják.
szerk.: Pl. ph nálam így néz ki:

A logout a fő domain, és windowson csak oda dobta fel, a többit nem. De este majd megnézem windows-on most hogy néz ki.
Úgy írja ki, hogy: cím and X more
Az elsőt teljesen megmutatja, de a többit nem. Rámenni nem lehet, hogy megnézzem mik vannak benne és editben sem látszik semmi.Szerk.: Copy website-ra is csak az elsőt másolja ki
-
MasterMark
titán
A tailscale-es címek is hozzájuk vannak elmentve. Akkor meg is van ez lesz a baj, a több weboldal egy felhasználó/jelszó alatt teljesen megzakkantja.
Akkor úgy kéne elmenteni a jelszavakat, hogy minden egyes webcímhez külön, ez már lehet megoldaná?
Igen, akkor külön bejegyzésbe csináld meg a külön oldalakhoz, hiába ugyanaz a jelszó mindhez.
Sajnos a windows-os kliens mindig kicsit lemaradásban van, de nyisd meg és ellenőrizd, hogy ott mit mutat, lehet-e látni az összes címet ami hozzá van adva, vagy csak az elsőt.
Előbb utóbb valószínűleg megcsinálják.
szerk.: Pl. ph nálam így néz ki:

A logout a fő domain, és windowson csak oda dobta fel, a többit nem. De este majd megnézem windows-on most hogy néz ki.
-
kristof123
őstag
De nem másol le semmit, hanem neked ugyanahhoz a címhez van ezer jelszó és rosszat nézel szerintem.
Ugyanaz van mindkettőben, nem külön adatbázis.
Az egyetlen amit nem tudott régebben az az, ha egy jelszó bejegyzéshez több weboldalt is felveszel, akkor windows-on csak a legelsőt tudta beilleszteni automatikusan.
Nem tudom, hogy ezt javították-e már.A tailscale-es címek is hozzájuk vannak elmentve. Akkor meg is van ez lesz a baj, a több weboldal egy felhasználó/jelszó alatt teljesen megzakkantja.
Akkor úgy kéne elmenteni a jelszavakat, hogy minden egyes webcímhez külön, ez már lehet megoldaná?
-
MasterMark
titán
Éppen ez az, ezért írtam korábban, hogy biztos, hogy ugyan abból az adatbázisból szedik a jelszavakat?
Telón és pc-n ugyan ahhoz a webcímhez más jelszó van. Telón minden jó, pc-n meg más jelszó van, lemásolja egy másik weboldalnak a jelszavát
pl.: a Beszel jelszó gépen megegyezik az immich-el közben meg tök mást használok mind a kettőhöz és megváltoztatni se engedi, ahogy fentebb írtam.De megcsinálom a reserve proxy-t és kitörlöm, újra létrehozom az összes jelszavat és meglátjuk mi lesz. Remélem megoldja.
De nem másol le semmit, hanem neked ugyanahhoz a címhez van ezer jelszó és rosszat nézel szerintem.
Ugyanaz van mindkettőben, nem külön adatbázis.
Az egyetlen amit nem tudott régebben az az, ha egy jelszó bejegyzéshez több weboldalt is felveszel, akkor windows-on csak a legelsőt tudta beilleszteni automatikusan.
Nem tudom, hogy ezt javították-e már. -
kristof123
őstag
De te választod ki melyiket használod. Hol máshol használt az a jelszó? Ugyanazon az IP-n máshol? Mert ez normális.
A telefonon nézd meg hogy van elmentve. Ugyanazt itt is ki kell tudd keresni.
Éppen ez az, ezért írtam korábban, hogy biztos, hogy ugyan abból az adatbázisból szedik a jelszavakat?
Telón és pc-n ugyan ahhoz a webcímhez más jelszó van. Telón minden jó, pc-n meg más jelszó van, lemásolja egy másik weboldalnak a jelszavát
pl.: a Beszel jelszó gépen megegyezik az immich-el közben meg tök mást használok mind a kettőhöz és megváltoztatni se engedi, ahogy fentebb írtam.De megcsinálom a reserve proxy-t és kitörlöm, újra létrehozom az összes jelszavat és meglátjuk mi lesz. Remélem megoldja.
-
MasterMark
titán
De te választod ki melyiket használod. Hol máshol használt az a jelszó? Ugyanazon az IP-n máshol? Mert ez normális.
A telefonon nézd meg hogy van elmentve. Ugyanazt itt is ki kell tudd keresni.
-
kristof123
őstag
Igen abban segítene, hogy legalább a jó felhasználót/jelszót párosítaná a weboldalhoz, de ettől függetlenül maga a pc-n "elmentett jelszó" rossz. Két vagy három jelszónál is ugyan azt a rossz, máshol használt jelszavat használja. Megváltoztatni nem lehet, így ha ki is tölti nem fogok tudni belépni vele, elő kell venni a telót és ott megnézni mi a jelszó, aztán kézzel beírni.
-
MasterMark
titán
Feldobja az összeset ami kifér, de mivel sok van nincs mindig pont az ami kell a listában. De kb mind1, mert lehet rossz jelszó van benne.

Szerk.: így egyszerűbb megmutatni
Jelen esetben ez normális.
Egy reverse proxy-t rakj össze magadnak.
-
kristof123
őstag
De kézzel ki tudod választani? Vagyis az adott domain-re kijön a többi is?
Feldobja az összeset ami kifér, de mivel sok van nincs mindig pont az ami kell a listában. De kb mind1, mert lehet rossz jelszó van benne.

Szerk.: így egyszerűbb megmutatni
-
MasterMark
titán
A port változik, tehát http://valami.valami:8090 vagy ...:5055. De pc-n nem tud különbséget tenni vagy csak részlegesen és azaz érdekes, hogy telefonon meg minden frankó. Hogyan szinkronizál így?
De kézzel ki tudod választani? Vagyis az adott domain-re kijön a többi is?
-
kristof123
őstag
Ha jól rémlik a PC-s verzióban még nem tudja azt, hogy egy jelszóhoz több weboldal címet is fel lehet venni, és csak a legelsőt ajánlja fel magától.
A port változik, tehát http://valami.valami:8090 vagy ...:5055. De pc-n nem tud különbséget tenni vagy csak részlegesen és azaz érdekes, hogy telefonon meg minden frankó. Hogyan szinkronizál így?
-
ledgeri
nagyúr
Olyat szerintem tud, az nem gond.
Ok... leesett... Neked a "jelszó" az egész bejegyzés volt, amiben még van a jelszó maga is...
-
MasterMark
titán
Olyat szerintem tud, az nem gond.
-
ledgeri
nagyúr
Ha jól rémlik a PC-s verzióban még nem tudja azt, hogy egy jelszóhoz több weboldal címet is fel lehet venni, és csak a legelsőt ajánlja fel magától.
Nem fordítva? (egy oldalhoz több jelszót)
-
MasterMark
titán
Sziasztok!
Kis update:
Elkezdtem használni az iCloud jelszókezelős megoldását. PC-re is telepítettem, illetve Chrome-ban bővítményként is használom. Sajnos több problémába is belefutottam:
- Olyan, mintha a telefon és a gép nem ugyanabból az adatbázisból dolgozna. Ugyanahhoz a weboldalhoz más jelszó tartozik telefonon és PC-n. A telefonon lévő a jó.
- PC-n teljesen összekeverednek a jelszavak: például az X oldalhoz tartozó jelszó jó, de Y-hoz és Z-hez is ugyanazt a jelszót mutatja, mint X-hez. Telefonon viszont minden rendben van.
- Amikor PC-n kijavítom a rossz jelszót a jóra, először úgy tűnik, hogy menti, tölt egy kicsit, majd visszaállítja ugyanarra a duplikált, hibás jelszóra, ami korábban is volt.
- Próbáltam már kikapcsolni, újraszinkronizálni, újraindítani a gépet, illetve az iCloud újratelepítése is megtörtént, de egyik sem oldotta meg.Szerencsére egyelőre csak helyi hálózaton futó, Linux szerveres alkalmazásoknál jelentkezik a probléma, például: Jellyfin, Seerr, Uptime Kuma, Beszel stb...
Találkozott már valaki hasonlóval? Van erre valamilyen ismert megoldás?
Köszi a válaszokat!Ha jól rémlik a PC-s verzióban még nem tudja azt, hogy egy jelszóhoz több weboldal címet is fel lehet venni, és csak a legelsőt ajánlja fel magától.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Kis update:
Elkezdtem használni az iCloud jelszókezelős megoldását. PC-re is telepítettem, illetve Chrome-ban bővítményként is használom. Sajnos több problémába is belefutottam:
- Olyan, mintha a telefon és a gép nem ugyanabból az adatbázisból dolgozna. Ugyanahhoz a weboldalhoz más jelszó tartozik telefonon és PC-n. A telefonon lévő a jó.
- PC-n teljesen összekeverednek a jelszavak: például az X oldalhoz tartozó jelszó jó, de Y-hoz és Z-hez is ugyanazt a jelszót mutatja, mint X-hez. Telefonon viszont minden rendben van.
- Amikor PC-n kijavítom a rossz jelszót a jóra, először úgy tűnik, hogy menti, tölt egy kicsit, majd visszaállítja ugyanarra a duplikált, hibás jelszóra, ami korábban is volt.
- Próbáltam már kikapcsolni, újraszinkronizálni, újraindítani a gépet, illetve az iCloud újratelepítése is megtörtént, de egyik sem oldotta meg.Szerencsére egyelőre csak helyi hálózaton futó, Linux szerveres alkalmazásoknál jelentkezik a probléma, például: Jellyfin, Seerr, Uptime Kuma, Beszel stb...
Találkozott már valaki hasonlóval? Van erre valamilyen ismert megoldás?
Köszi a válaszokat! -
akos_ur
aktív tag
wow... skacok, ezer bocs, tájékozatlan voltam, sorry

-
MasterMark
titán
-
cigam
titán
-
akos_ur
aktív tag
Ez igaz bármelyikre, ami online azonosít/tárolja a jelszavakat. Volt is rá itt példa, hogy kizárta magát a bitwardenből, ha jól emlékszem. Személyes példa, a bitwarden.eu-n regisztrált fiók nem volt elérhető pár órát/napot.
Több mint 10 éve használom az Apple jelszókezelőt (igaz nem Windows-on), de semmi gondom nem volt vele.akos_ur
nehezen hiszem, de bármi előfordulhat
Mert a többi nem a böngészőbe épülő plugin-al oldja meg az automata jelszókitöltést?
Ha jól értem itt előbb a telefonon engedélyezni kell minden egyes alkalmmal?kristof123
Miért nem próbálod ki? [link] Aztán már el is tudod dönteni, hogy neked ez így jó, vagy nem jó.de igen, csak, hogy az Apple-nek lenne Windows-os gépre böngésző bővítménye (főleg Edge-be mondjuk
) , ezt nem gondolnám, de lehet 
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Nemsokára megújul a Bitwarden előfizetésem.
Viszont emeltek.
Your Bitwarden Premium subscription renews in 15 days. The price is updating to $1.65/month, billed annually.
As an existing Bitwarden customer, you will receive a one-time 25% loyalty discount for this year's renewal. This renewal will now be billed annually at $14.85 + tax. -
cigam
titán
Én meg azzal érvelnék, hogy ha az apple cucca csak fiókkal érhető el, és léphető be, használható, akkor ha bármi történik a fiókkal, akár csak véletlen, akár csak pár napra, addig ki vagy zárva mindenből.
Egy bitwardenbe feltöltött adat nem hiszem, hogy kap akkora CSAM scan-t, hogy véletlenül beblokkolja az egész elérését. Egy baba véletlen nyomkod telót, és az auto upload feltölt róla egy nudirudi képet hamarabb eshet meg egy google, apple, hasonló big-tech platformmal, és akkor pá mindennek ami benne van!
Részemről ez picit a "biciklit a bicikliboltból" esete "hiába gyárt a Ferrai is, és hiába ugyanannyi egy szint felett, inkább a másikat vágom oda" kiegészítéssel, és fordított logikával.Ez igaz bármelyikre, ami online azonosít/tárolja a jelszavakat. Volt is rá itt példa, hogy kizárta magát a bitwardenből, ha jól emlékszem. Személyes példa, a bitwarden.eu-n regisztrált fiók nem volt elérhető pár órát/napot.
Több mint 10 éve használom az Apple jelszókezelőt (igaz nem Windows-on), de semmi gondom nem volt vele.akos_ur
nehezen hiszem, de bármi előfordulhat
Mert a többi nem a böngészőbe épülő plugin-al oldja meg az automata jelszókitöltést?
Ha jól értem itt előbb a telefonon engedélyezni kell minden egyes alkalmmal?kristof123
Miért nem próbálod ki? [link] Aztán már el is tudod dönteni, hogy neked ez így jó, vagy nem jó. -
ledgeri
nagyúr
Sziasztok!
iPhone + Windows 11-es PC-t használok, és jelszókezelőt keresek.
Szerintetek ebben a helyzetben Bitwarden vagy Apple Passwords a jobb választás?
Nagyon hajlok az Apple megoldása felé, de nem tudom, hogy Windows alatt mennyire működik jól a gyakorlatban.
Akinek van tapasztalata iPhone + Windows kombóval, melyiket ajánlaná?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
K.Én meg azzal érvelnék, hogy ha az apple cucca csak fiókkal érhető el, és léphető be, használható, akkor ha bármi történik a fiókkal, akár csak véletlen, akár csak pár napra, addig ki vagy zárva mindenből.
Egy bitwardenbe feltöltött adat nem hiszem, hogy kap akkora CSAM scan-t, hogy véletlenül beblokkolja az egész elérését. Egy baba véletlen nyomkod telót, és az auto upload feltölt róla egy nudirudi képet hamarabb eshet meg egy google, apple, hasonló big-tech platformmal, és akkor pá mindennek ami benne van!
Részemről ez picit a "biciklit a bicikliboltból" esete "hiába gyárt a Ferrai is, és hiába ugyanannyi egy szint felett, inkább a másikat vágom oda" kiegészítéssel, és fordított logikával. -
akos_ur
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon hajlok az Apple megoldása felé, de nem tudom, hogy Windows alatt mennyire működik jól a gyakorlatban.
Üdv,
K.Hali,
Bár nem ismerem az Apple megoldását, látatlanba is az a tippem, hogy egy dedikált jelszókezelő szoftverrel (bármelyik is legyen az) jobban jársz, valszeg többet tud.
Gondolok itt pár funkcióra:
- jelszó generátor
- jegyzetek tárolása
- akár fájlok, doksik titkosított tárolása
- adatszivárgás ellenőrzőAzt pedig, hogy az Apple jelszókezelője egy böngésző pluginnel a Windows-os gépen kitölti a weboldalak belépési adatait, nehezen hiszem, de bármi előfordulhat

-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Üdv,
K. -
borges7
aktív tag
Na, közben rájöttem, hogy a "Personal" nevű tárolót kell törölni, amiben az összes bejelentkezés van.
-
borges7
aktív tag
Most tényleg nem lehet egyszerre törölni a Proton Pass fiók teljes tartalmát?
Mármint az összes bejegyzést, hogy csak maga a fiók maradjon, üresen.Illetve azt lehet, hogy csak a Proton Pass fiókot törlöm, de a Mail megmarad, vagy ezt sem? Nem egyértelmű nekem.
-
ledgeri
nagyúr
Ha nem sietsz, arról címről írhatsz nekik egy support emailt az oldalukon, leírva, hogy mi történt és mit szeretnél. Amiből -ha válaszolnak- mi is tanulunk ha leírod
. Szerintem úgy meg lehet oldani. Pár nap, szoktak gyorsan válaszolni!
Ha sietsz, akkor a másikkal (érthetően) egy telejesen új regisztrációd lesz.Még egyet az egész előtt megpróbálhatnál: Belépni az elsőnek használttal simpleloginre (smplelogin.io).
A proton megvette őket, de megmaradt az két cég, viszont egy annyira az infrastruktúra, hogy ha beregelsz simpleloginre, és protonpassra (sajna elfelejtettem, hogy melyikkel kéne kezdeni, vagy elége-csak az összekapcsolás [ide leírtam már]), akkor ha simpleloginen kimaxolod az ottani (ingyenesen 10, fizetősből visszamaradt akármennyi) emailcímed, akkor a protonpassos 10 ingyenes az hozzáadódik ahhoz a simplelogin fiókhoz.
Csak így csak simpleloginen lesz kezelhető mind, bár lehet, hogy egybébb fésülték már... Mondegy, csak egy ötlet.
(nekem egy csomó PP-szos, ingyenéves, Prémium emailcím maradt a Simplelogin fiókomban, de szerintem csak azért, mert mielőtt lejárt a prémium szétválasztottam a kettőt [volt egy "enrollment" váltás, pont mielőtt lejártam volna, és félre ment az egy év kalkulációja nálluk, vagy valami ilyesmi...]) -
Lolek02
lelkes újonc
Attól függ milyen fiókot regisztráltál elsőnek:
Csak a pass/drive/VPN-t elérő, saját (külsős, nem protonos) emailcímmel használandót,
vagy a teljes protonost (protonos emailcímmel, így teljes emailfiókkal, calendar-ral, és emellett pass/drive/VPN-est)?Előbbinél passzolom, hogy mi is a szabály, de utóbbinál, szinte mindenhol (normálisabb helyeken) az a szabály, hogy ha megszűnik egy emailcím fiókja (és nem volt fizetős, vagy ilyesmi egyéb, bank szintű dologgal ellenőriztethető), akkor azt a címet elrakják a soha többé fel nem használhatók dobozába, mert ha pl te beregeltél volna akkor valami komolyabb helyre, és törlöd, azt, majd a emailfiókot, akkor ha valaki jönne (azonosítatlanul te is az vagy most), akkor simán megpróbálgathatná helyreállítani a harmadikfeles fiókot, csak azzal, hogy hozzáfér a korábbi címedhez.
Valaha ezzel az email címmel tudok még proton fiókot létrehozni? Vagy egy másik email cím segít csak?
Szóval fentiek alapján milyen lenne az első, és milyen a második?Csak a pass-t használtam, és külsős email címmel regisztráltam. Az email cím amivel regisztráltam amit általában használok, de van mondjuk egy outlook-os is, ezt értem második alatt.
-
ledgeri
nagyúr
Korábban regisztráltam Proton fiókot, a jelszókezelőjét akartam használni. Végül is nem használtam, hanem a Bitwardennél maradtam. Úgy emlékszem a protonpass-ból töröltem minden adatot és a fiókot is.
Tegnap gondoltam át állok és újra kipróbálom. Új fiókot akartam létrehozni, de azt az üzenetet kaptam, hogy ezzel az email címmel már létezik fiók. Hát jó, akkor kérek jelszó emlékeztetőt. Akkor pedig azt írta, hogy nem létezik ilyen felhasználói fiók.
Valaha ezzel az email címmel tudok még proton fiókot létrehozni? Vagy egy másik email cím segít csak?Attól függ milyen fiókot regisztráltál elsőnek:
Csak a pass/drive/VPN-t elérő, saját (külsős, nem protonos) emailcímmel használandót,
vagy a teljes protonost (protonos emailcímmel, így teljes emailfiókkal, calendar-ral, és emellett pass/drive/VPN-est)?Előbbinél passzolom, hogy mi is a szabály, de utóbbinál, szinte mindenhol (normálisabb helyeken) az a szabály, hogy ha megszűnik egy emailcím fiókja (és nem volt fizetős, vagy ilyesmi egyéb, bank szintű dologgal ellenőriztethető), akkor azt a címet elrakják a soha többé fel nem használhatók dobozába, mert ha pl te beregeltél volna akkor valami komolyabb helyre, és törlöd, azt, majd a emailfiókot, akkor ha valaki jönne (azonosítatlanul te is az vagy most), akkor simán megpróbálgathatná helyreállítani a harmadikfeles fiókot, csak azzal, hogy hozzáfér a korábbi címedhez.
Valaha ezzel az email címmel tudok még proton fiókot létrehozni? Vagy egy másik email cím segít csak?
Szóval fentiek alapján milyen lenne az első, és milyen a második? -
Lolek02
lelkes újonc
Korábban regisztráltam Proton fiókot, a jelszókezelőjét akartam használni. Végül is nem használtam, hanem a Bitwardennél maradtam. Úgy emlékszem a protonpass-ból töröltem minden adatot és a fiókot is.
Tegnap gondoltam át állok és újra kipróbálom. Új fiókot akartam létrehozni, de azt az üzenetet kaptam, hogy ezzel az email címmel már létezik fiók. Hát jó, akkor kérek jelszó emlékeztetőt. Akkor pedig azt írta, hogy nem létezik ilyen felhasználói fiók.
Valaha ezzel az email címmel tudok még proton fiókot létrehozni? Vagy egy másik email cím segít csak? -
Viktor0610
MODERÁTOR
#1617Viktor0610 neked akartam címezni
A Bitwarden Authenticator [link] van a mobilon, NEM a jelszókezelő! Abban csak a TOTP kódok vannak. Annak a kódja jó, be tudok vele lépni. Ezt másoltam be "kézzel" a számítógépen lévő Bitwarden jelszókezelőbe, amivel viszont nem működik.
Na de közben rájöttem, hogy a kód végét lehagytam, mikor bemásoltam
most már egyezik.Ja!
Én mobilon is a jelszókezelőt használom, nem is tudtam, hogy van külön autentikátoruk is.
De akkor
user error voltmegoldódott. Szuper!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
borges7
aktív tag
Vagy nem jó a kód amiből generálja, vagy nem jól jár az óra a gépen.
#1617Viktor0610 neked akartam címezni
A Bitwarden Authenticator [link] van a mobilon, NEM a jelszókezelő! Abban csak a TOTP kódok vannak. Annak a kódja jó, be tudok vele lépni. Ezt másoltam be "kézzel" a számítógépen lévő Bitwarden jelszókezelőbe, amivel viszont nem működik.
Na de közben rájöttem, hogy a kód végét lehagytam, mikor bemásoltam
most már egyezik. -
MasterMark
titán
Vagy nem jó a kód amiből generálja, vagy nem jól jár az óra a gépen.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Nem értelek.
Ha szinkronizálod, akkor nem szükséges semmit sehonnan másolni. -
borges7
aktív tag
Bitwarden Authenticatorból kézzel bemásoltam a TOTP-t PC-n a böngészős Bitwarden széfbe, és nem egyezik a kiadott hatjegyű kód, ennek mi lehet az oka?
A BA-s kód működik, a másik nem. Szinkronizálás megvolt.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Más tapasztal olyat driodon Bitwarden appal, hogy nem tud belépni a fiókba? 🤔
Hiba történt.
Nem lehet feldolgozni a kérést.
Máshol egyelőre nem próbáltam.Frissítettem az appot, nem segített, újratelepítettem, az már helyrerázta az agyát.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Más tapasztal olyat driodon Bitwarden appal, hogy nem tud belépni a fiókba? 🤔
Hiba történt.
Nem lehet feldolgozni a kérést.
Máshol egyelőre nem próbáltam. -
trouble
senior tag
Nézd meg ezeket, hátha segít:
https://bitwarden.com/help/auto-fill-android/
On Android, autofill of cards does not require any setup beyond the baseline autofill setup. https://bitwarden.com/help/auto-fill-card-id/Minden beállítás verziót kipróbáltam de nem tölti ki a fizetési adatokat!
Valakinek esetleg még valami ötlete?
Köszönöm! -
ledgeri
nagyúr
Akkor csak az utókornak teszem fel: ragozásai vs log-é?
Egyébként én ilyen kontextusban, mint ikon találkoztam a "kiskép, ami bejegyzést segít megtalálni"-val (teló-támába illő ikon pakk, vagy favicon [keepassXC-ból kiindulva]...) -
Tökimanó
senior tag
Amit te írtál "logot", azt jelenti számomra (de lehet ledgeri számára is), hogy a belépésekhez rögzíten szeretnéd, hogy mikor léptél be, mikor használtad.
Ha logó-ra gondolsz, azaz ikonra, akkor "logót" írtál volna.Szóval nem hülyeség használni ékezetet, mert nem mindegy, hogy szarnyaló vagy szárnyaló
Eddig a kérdésemre csak borges7 adott normális választ. A többi semmi más nem volt mint okoskodás. Megjegyzem a jelentése mindkét írásmóddal ugyanazt. De ha ettől jobban érzed magad, legyen igazad! Mivel nem erre voltam kíváncsi, részemről befejezve.

-
merqree
őstag
Amit te írtál "logot", azt jelenti számomra (de lehet ledgeri számára is), hogy a belépésekhez rögzíten szeretnéd, hogy mikor léptél be, mikor használtad.
Ha logó-ra gondolsz, azaz ikonra, akkor "logót" írtál volna.Szóval nem hülyeség használni ékezetet, mert nem mindegy, hogy szarnyaló vagy szárnyaló
-
Tökimanó
senior tag
Szia, szerintem egyikben sincs ilyen, pedig tényleg hasznos lenne. Redditen ezt írta a Proton support: "Currently, we mostly display icons for some popular websites. However, this is something that our team is always working on and improving."
Mondjuk nálam a böngészős kiterjesztéssel elég jól működik ez a Bitwardennel, az ikonok nagy részét jól mutatja. https://bitwarden.com/help/website-icons/
Köszönöm a választ! Sejtettem hogy így van. Azért tudok élni nélküle kivárom, hátha egyszer megoldják.
-
Tökimanó
senior tag
-
ledgeri
nagyúr
Sziasztok!
Használtam a Safelncloudot . Most is megvan, de már inkább a Bitwarden a fő jelszókezelő. Próbálgattam a Protont is. A Safelcloudban van, de bitwardenben és a Protonban is hiányolok egy dolgot. Funkcionálisan nincs jelentősége, de valamiért nekem ez a bogaram és szeretem így használni. Tehát a dolog ami hiányzik, nem lehet minden weboldalhoz vagy bármi máshoz egy logot beállítani. Van amihez beállítják automatikusan, de nem mindenhez. A Safelncloudban be tudtam rakni bármit, bármihez. A Bitwardenben és a Protonban egyáltalán nincs ilyen opció, esetleg csak én nem találom a beállítást amivel megoldható?A logót, és a logot nem ugyanaz, kéremszépen!
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
Használtam a Safelncloudot . Most is megvan, de már inkább a Bitwarden a fő jelszókezelő. Próbálgattam a Protont is. A Safelcloudban van, de bitwardenben és a Protonban is hiányolok egy dolgot. Funkcionálisan nincs jelentősége, de valamiért nekem ez a bogaram és szeretem így használni. Tehát a dolog ami hiányzik, nem lehet minden weboldalhoz vagy bármi máshoz egy logot beállítani. Van amihez beállítják automatikusan, de nem mindenhez. A Safelncloudban be tudtam rakni bármit, bármihez. A Bitwardenben és a Protonban egyáltalán nincs ilyen opció, esetleg csak én nem találom a beállítást amivel megoldható?Szia, szerintem egyikben sincs ilyen, pedig tényleg hasznos lenne. Redditen ezt írta a Proton support: "Currently, we mostly display icons for some popular websites. However, this is something that our team is always working on and improving."
Mondjuk nálam a böngészős kiterjesztéssel elég jól működik ez a Bitwardennel, az ikonok nagy részét jól mutatja. https://bitwarden.com/help/website-icons/
-
Tökimanó
senior tag
Sziasztok!
Használtam a Safelncloudot . Most is megvan, de már inkább a Bitwarden a fő jelszókezelő. Próbálgattam a Protont is. A Safelcloudban van, de bitwardenben és a Protonban is hiányolok egy dolgot. Funkcionálisan nincs jelentősége, de valamiért nekem ez a bogaram és szeretem így használni. Tehát a dolog ami hiányzik, nem lehet minden weboldalhoz vagy bármi máshoz egy logot beállítani. Van amihez beállítják automatikusan, de nem mindenhez. A Safelncloudban be tudtam rakni bármit, bármihez. A Bitwardenben és a Protonban egyáltalán nincs ilyen opció, esetleg csak én nem találom a beállítást amivel megoldható? -
trouble
senior tag
On Android, autofill of cards does not require any setup beyond the baseline autofill setup. https://bitwarden.com/help/auto-fill-card-id/Nagyon köszönöm! Valamikor neki állok, és megnézegetem őket!
-
borges7
aktív tag
On Android, autofill of cards does not require any setup beyond the baseline autofill setup. https://bitwarden.com/help/auto-fill-card-id/ -
trouble
senior tag
Android 16, tudnátok segíteni, hogy miként lehet beállítani úgy a Bitwardent, hogy a mentett kártya adatokat felajánlja kitöltésre , mikor fizetek!?
Mivel az alapértelmezett kitöltési szolgáltatásnak a Bitwarden van beállítva !
-
cree
tag
Ez csak márketing semi extra storit találtak hogy fogyon (régi firmware verzion rés van)a darab szám mert uj funkciot nem nyujt pl 5.2x...5.7 közöt szinte semit passkey tárhely több maximum! Ha a firmware probléma van nem új eszközd kelene megveni hanem a firmwaret cserélni (de kifogásra ezt támadási pontnak állitoták be)! Felesztünk egy saját verziot az is olyan biztonságos mind az eredeti teljes licensz level Yubikey 5 Nano 30E felel meg (nincs nfc) csak negyedébe kerül!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox Series X|S
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Befellegzett a Destiny 2-nek, júniusban jön az utolsó frissítés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad L14 Gen 1 notebook - i5 10210U 16GB DDR4 512GB SSD Intel UHD GraphicsW11
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 7900 16GB Jonsbo D31 TG fehér ADATA 750W
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

. Szerintem úgy meg lehet oldani. Pár nap, szoktak gyorsan válaszolni!