Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Köszi a válaszokat!
Akkor, csak veszek egy térdmelegítőt is a biztonság kedvéért.
Akkor egy ilyen szettel nyugodtan tekerhetek télen, akár -10 fokban is?
Túra szerű nadrág/farmer + alá ez az aláöltözék + ez a térdmelegítőEz így, csak elég napi 2*5 km-re melóba oda-vissza?!
-
Sleek
senior tag
válasz Napfénysüti #79498 üzenetére
Köszönöm szépen
Kellys arc 30 tetszett még de az nagyon nagy volt .A ctm tiagrás meg egy árban lett volna ezzel. Így nem kérdés ,hogy a merida lett
A többi márka meg ilyen árban szinte csak sorás .<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz Hasaggymeg #79495 üzenetére
A Merida lett a befutó. 254 ezer forintos árral. Szerintem Tiagra szettel egész jó árban volt.
6030D
Köszönöm szépen<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Melyik? ...körhátszelet hozzá!
(#79492) eddie1978...tudtommal azt kiszedni nem lehet csak lefele.Üsd le és hagyd ott,kit zavar?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Jester01
veterán
Ha strava heatmap-en látom, hogy egy útvonalon volt activity akkor azt vajon hogy találom meg? Sajnos segment az nincs rajta, így abból az irányból nem tudom.
Jester
-
eddie1978
senior tag
Villanyak csillag anya eltávolítása hogyan? Lefelé kiütni nem lehet. Van ötletem, de az túl drasztikus.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok köszönöm Mindenkinek a segítséget.
A Wilierre márc végégig várni kellett volna így Ő lett a karácsonyi ajándék[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #79488 üzenetére
És az ő szava igaz és megkérdőjelezhetetlen.
Egyébként szerintem ez csak tévesen maradt fent a webshopon. Az áruházi készleteknél sehol sem mutatja, nem hiszem, hogy van valahol raktáruk.Anno én egy Pearl Izumi kesztyűt akartam így venni a Deca webshopon. Mutatta, hogy milyen jó ár, de kosárba nem engedte rakni, mert nincs készleten.
Persze egy próbát megér.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
-
6030D
őstag
válasz Runner_fxr #79482 üzenetére
Én pedelec témában abszolút melletted állok, csak poénként írom ezeket.
Van létjogosultsága a pedelecnek, csak van akinek nincs rá szüksége, van aki az ára miatt ellenzi, van aki azért, mert nem próbálta.BD vagy Bike24 webshophoz van valami csoda kupon kedvezmény? A netesek nem működnek.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
eastsider
nagyúr
válasz Runner_fxr #79482 üzenetére
koszi, igazad van
decathlon kozepes cuccok megfeleloek lehetnek?
nekem varosba kell 5-10km-ekhez[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Ez azért nem teljesen így van, nem feltétlenül érzed ha fázik egy izületed. Hiába van folyamatos mozgásban, pont az a baj a hideggel, hogy nem tud az izűleti folyadékod rendes kenést adni az ízületnek. Olyasmi mintha kenés nélkül használnál egy váltót vagy motort. És a következmények hosszú távon alakulnak ki. Évek folyamata ez, nem néhány tekerés után alakul ki. És ha megvan a baj, mar nem lehet visszafordítani. Hosszútávon érdemes gondolkodni, nem azt nézni, hogy épp fázol e vagy sem.
A városi pedeleces lehet, de a pedelec monti sportszer! Tudom, hogy ezt nem könnyű megérteni tapasztalat nélkül, de majd ha elolvasod a cikkem talán jobb rálátás lesz. Bár van akinek nem könnyű bármit elmagyarázni, mert szentül hisz a saját igazában!Kabátból én úgy vettem észre, hogy a tépőzáras jobb, de elhiszem, hogy az is hasznalható amit mondasz. Ha jól gondolom olyasmi mint a síkabátok ujja. Az valóban jó, egy jó kesztyűvel.
eastsider: Én nem spórolnék a téli ruházaton, ha nem is kell a legdrágábbat megvenni, azért egy középkategóriát illene. Túl nagy árat fizethetsz érte.
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Runner_fxr #79468 üzenetére
köszi! mindenkinek
a trédizület védelmének pont nemrég olvastam utána, mert előjött bringás topikban fb-n is
szerintem nézek valami basic szettet decathlonba, szerintem nekem bőven elegendő lesz városi tekerésekre
és köszi az összegzést -
Hasaggymeg
Topikgazda
2 milláért tényleg durva!
(#79470) szjoci...erre most majd rájön a nyugdíjasok kiszállítandó étkezési utalványa és a postának annyi.
(#79472) 6030D ...érdekes,mert ezzel én is pont így vagyok! Igaz el volt törve 2-2x mindegyik csuklóm,de az fázik,majd fáj is egy kicsit,míg ugyancsak törött/vasazott térdem még soha meg nem fázott.Úgy tűnik nem egyformán érzékenyek egyes ízületeink,én nem is tudom milyen lehet a térdfázás,mert még nem érzékeltem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz maximilian4 #79473 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem: honnan tudom/tudod, hogy az arcodra kell-e sál az arcüreg gyulladáshoz vagy nem? Nem fázik, de attól még kaphatsz a széltől.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz szjoci #79470 üzenetére
11 csomagot várok éppen... lehet, hogy némelyik náluk várakozik?
Sajna nem mindegyiken van követő kód, amin meg van, az meg még úton van.Jaigen, kolléga pislogott rendesen az egyik csomagjának a követési naplóján
Sok állomás, megérkezik Budapestre, tovább küldve Csehekhez ... őőő ... miért is?[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
őstag
Ha nem érzem, hogy fázik a lábam, akkor a térdem sem, nem? Ez nekem azért érdekes, mert amikor nem megfelelő kesztyűben meg felsőben tekertem tavaly, éreztem, hogy fázik a csuklóm, utána fájt is. Akkor tanultam meg, hogy védeni kell. Viszont a csukló nem mozog, a térd igen. Lábra egy réteget veszel, karra 2-3-at. Bár szerintem itt megint szét kell választani a "sportolót" és a "közlekedőt". Az első ugye keveset áll, állandóan mozgásban van, a második kevésbé, ezért jobban át tud hűlni. (A pedeleces meg megfagy, mert csak utazik... )
Kabát: nem feltétlen kell a tépőzár az ujjra, az enyémen is csak ez a belső külön hosszabbítás van (nem tudom mi a neve), ami olyan, mint a kesztyűk hosszú szára. Az nagyon jól zár a kesztyűvel együtt. (ezt nem kötekedésnek, csak valaki ne azért rakjon vissza egy kabátot, mert tépőzár nincs, de olyan van)
-
bunddog
tag
Nekem bejönnek azok a DeGaVi-k
Valaki vár még posta által kézbesítendő cuccra? 1én adta fel a rose, 3án már mo-n volt a cucc de azóta nem sikerült még a kézbesítő postáig se elvinni...
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Elég durva, ja. De azért annyira nem merev mint az aero vázas verzió.
Hasaggymeg: Országútiban nagyon profik. De úgy összességében mindent meg tudnak csinálni. Montiban még nincs akkora tapasztalatuk. Itt azt annyira nem keresik.
A Sram Red-el szerelt bicó 65 ezer korona. Elég durva.Azért ez se csúnyácska 27 ezerért.
[kép]
És most készül egy TT bicaj is.
[kép]eastsider: Úgy látom itt a topikban páran nem féltik az ízületeiket.
A legfontosabb kimaradt, egy szélálló térdmelegítő. Az aláöltöző a szelet nem fogja fel.
Vagy kell egy profi téli bringás nadrág, de az kb 30-40k-nál kezdődik, vagy ha olcsón akarod megúszni akkor egy neoprén térdmelegítő. A térdmelegítő pár ezer ft. Viszont nem lesz olyan komfortos abban tekerni, mint egy jó minőségű téli bringás nadrágban és nyilván a csípődet nem fogja védeni mint a bringás nadrág, bár a térd a legfontosabb. Nyilván felülre is jól kell öltözni, az említett softshell kabátok jól működnek. Itt inkább az a fontos, hogy olyat vegyél ami a nyakánál jó magasan behúzható és a csuklódnál is legyen rendes tépőzár. Akkor nem fúj be a szél. Aztán persze kesztyű, sapka, kamásli ha fázik a lábad. Jó minőségű téli bringás ruházatra egy elég jó bringa árát el lehet költeni. A softshell kabátot érdemes speciális mosószerben mosni, különben elveszti a lélegző képességét és rád fog rohadni. -
Because
őstag
válasz Hasaggymeg #79465 üzenetére
én is és remélem egy fogát se hagyom el majd kapásból
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz eastsider #79461 üzenetére
Ha elég nagy ahhoz,hogy rendesen aláöltözz rétegesen,legfelül akár egy vékony szélálló is megteszi.
pc360...jah,mindenki pussy és én csak egy 2000 eurós bringahiány miatt nem nyomom nulla alatt a sötétben. Vigyázz mert még felajánl valaki itt egy 20 eurós tanyabájkot a végén,aztán mehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz eastsider #79461 üzenetére
Én ebben tekerek mostanában, elég jó. Szombaton ez alatt két aláöltöző volt, egy vastagabb, meg egy vékonyabb, mindegyik hosszú ujjú. Sisak alatt sapka, kezemen téli kesztyű (nem bringás), téli futó- +rövid bringás gatya, spd+kamásli.
6 óra tekerés alatt nem volt gond, pedig nem nagyon ment 0 fok fölé a hőmérséklet, szél is volt (hámlik is azóta az arcom, ahol nem volt rajta semmi).
Sokat mondjuk nem álltunk, nehogy lehűljön a cucc.Hétvégén valaki Nagyhideghegyre havazni?
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz -=RelakS=- #79456 üzenetére
Semmi baj nincs a mínuszokkal. Aki emiatt nem teker, annak nincs megfelelő ruházata, avagy pussy.
Nekem sajnos bringám nincs, az már kicsit súlyosabb problem... 2000 juró híja.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
2 fő szabályt tartok be,aláöltözet nylon és legkívül szélálló.Én eddig bármit vettem csurom vizes lettem 1-2 óra tekerés után.Sapka szerintem muszáj,fejen nagyon sok hőt veszítesz,+ sál meg kesztyű.Nekem még a lábam szokott fázni,így ilyenkor már könnyű bakancsban tekerek.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz -=RelakS=- #79456 üzenetére
a szükség rávisz, vagy ez vagy gyalog. inkább fázok kicsit, mert már mentem az ipari parkba heringjárattal, köszönöm többet nem
persze amit írtam, laza városi bringázásos tempó egy trekkinggel, sportoláshoz kicsit máshogy öltözik az ember
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz eastsider #79451 üzenetére
Lényeges az aláöltöző, anélkül nehéz normálisan felöltözni, az őszi-téli bringázás alapja felül és alul is. Arra rá tudsz venni 1-2 pólót (ideális esetben azok is futós / bringás cuccok), majd pedig a sport pulcsit (a legjobb a vertex, vagy hasonló anyagú, ami átereszti a nedvességet). A nem sportra szolgáló pulcsi és kabát használhatatlan, nem jó semmire, az olyanokat valóban érdemes hanyagolni, főleg, ha izzadós vagy.
A sál fontos még nagyon, abból szélzáróbb kell, amit rendesen az arcodba / füledre tudsz húzni. Kevés a jó sál, de így nehéz szavakban leírni a karakterisztikáját, amit keresni érdemes. A nagy szemű, tipikus kötött cuccok nem igazán használhatók. A csősál sem jött be, a normál, nyakbatekerős az, amit megfelelő feszességűre tudsz húzni a szemüveg alatt (gondolom, használsz, hogy ne folyjon ki a szemed). + Sapkából is van aláöltözős vagy vastagabb darab (pl. neoprén).
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Because
őstag
most is bringával járok munkába, kicsit vastagabb bicóskabát, egyszerű pulcsi és póló van rajtam.
lényeges a sál, csősál a legjobb tapasztalatom szerint mert az fenn tud maradni az orromon. aztán a szemüveg, anélkül kifolyna ilyen időben a szemem... és egy jobb kesztyű, mert volt már olyan, hogy 10km-em elfagytak teljesen az utolsó ujjperceim :S sapi nálam alap, nem sok hajam van[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem egy szelallo lidl kabat, alatta futofelso, az alatt alaoltozet.
A futofelso meg az alaoltozet decathlonos, a szelallo lidl kabat -sok esetén helyettesíthető egy szintén lidlis snowboard kabattal.Ofc csősál, a vastagabbat használom tekeréshez, lefelé felhúzhatom a fülemhez, így teljesen jó, sapkán gondolkodom néha, de nem olyan vészes így se.
Kesztyűnek meg az őszi kesztyűt használom még, de ha bejön a minusz sok, akkor majd a téli polár kesztíű is beugrik a snowboard kabathoz.Alulra meg a hosszu biciklis nadrag meg egy terdnadrag.
Minusz sokban terdmelegito a cicanadrag ala.Everybody lies.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
ujabb kerdes.
telre varosba milyen oltozetet ajanlotok bringara? foleg a felso resz a kritikus.
sima pulcsi + kabat nagyon nem jo -
eddie1978
senior tag
válasz Runner_fxr #79443 üzenetére
Megnyugtató a véleményed a bringáról.
Futár nem tudta behozni egyedül, mert akkora a doboza (187x130cm, első kerék benne volt a villában). Le kellett mennem segíteni neki. Én sem tudom elrakni normális helyre. Padlásra nem tudom felvinni a padlásfeljárón. Megtartani meg kell a gari miatt. Szerintem felkötöm a garázsban a tetőszerkezetre. Giant-é sokkal kisebb mert ott a kerék nem volt a villában.
CX nekem országúti/trekking pótló, haladósabb. Nem akarok arról sem lemondani teljesen. Ballonosabb gumi és a kényelmesebb pozíció miatt jobb. Betonról bemenni valahova megnézni vagy földutas/köves szakaszokat beiktatni. Erre kell.
-
parkr
őstag
válasz Hasaggymeg #79446 üzenetére
szerintem utólag lett módosítva a bringa, gyárilag nem ilyen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Közben látom rád is sötétedett. ...amúgy milyennek látod szakmai felkészültségüket a tiedhez képest?...és még 1 kérdés,mennyibe kerül ott egy ilyen Sram Red-es outi?
-
parkr
őstag
5,8kg az már komoly. weight weenie kategória.
-
-=RelakS=-
veterán
Facsavarra nem jó a Philips, csak kiugrik belőle, nem véletlen, hogy szinte kizárólag Pozidrive-hez jutsz hozzá.
A Philipsel ellentétben párhuzamosak a lapjai, meg még egy kicsit talán szorítják a plusz bemarások, de lehet, hogy az csak a beazonosíthatóság miatt került rá.Bitekkel inkább az a baj, hogy ha be is fér oda, ahova kell, meg a hajtókar is elfér, a befogószerszám rihtig útban van Vagy ha egyik sem, kihúzod a szerszámot, és a bit benne marad a csavarban, vagy elrepül és elgurul
hmm, zoli03 megelőzött.
Amúgy meg amcsik megint hülyék, ott nem hatlap (Allen key), hanem Robertson (négyzet? négyszög?) fejű csavart használnak
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz eddie1978 #79411 üzenetére
Tényleg fasza kis gép az a Radon Skeen 8.0, most nézegetem a felszereltséget. Minden okés rajta. Ára is jó.
Az XT fékek valóban kiváló darabok. Ugyan ilyen kerékszettem volt a 29"-es Bergamont fullyba, jó hangja van a hátsóagynak, csengő helyett is megteszi.
Ha nyugis tempóban közlekedsz, meg nyilván most kezdtél terepezni ahogy olvasom, bőven jó lesz a 100mm-es fully. A 29"-es kerékméret is jó választás volt. Jobban jártál ezzel mint egy 27,5"-el.
Kezdő terepeseknek jobb a nagyobb kerék. 100mm-es rugóút mellett én se vennék mást, de még 120mm-ben sem. Felette van értelme a kisebb keréknek. Idővel úgy is érezni fogod, hogy ha kevés lesz a gép tudása, mert mennél gyorsabban, de lekorlátoz. Akkor majd cserélsz, de simán lehet, hogy nem kell. Ha azt fogod érezni, hogy állandóan mindent kerülgetni kell, mert azzal a tempóval amivel mersz menni, már nem tudsz átgázolni sok mindenen, akkor kevés a gép rugóútja neked.
Az én mostani montimnak 18"-as méretben még nagyobb a tengelytávja mint a tiédnek. Pedig kisebb a kerék. Mondjuk a rugóút jóval nagyobb. Amikor hoztam haza, a céges Renault traffic-ba alig fért be, pedig még a dobozából is kivettük, le kellett engednem a gumikat, hogy be tudjam csukni a hátsó ajtót . 1222mm a tengelytáv.Ezt a CX dolgot viszont sosem értettem, hogy mi szükség lehet rá? Akkor már inkább egy karbon 29"-er, 1 X 11-el, karbon merev villával. Súlyban kb ott leszel, de még is egy jóval stabilabb gép.
Topuka: Az a baj, hogy látatlanban nem ismerjük egymás képességeit, bringázási stílusát, így azt is nehéz megmondani, hogy kinek mi az elegendő. Ha nem volt még fully montid, csak merevvel mentél, akkor a 120m-es fully is nagyon jó. Idővel meg eldől, hogy elég e vagy több kell. Azt döntsd el, hogy mennyire fontos a mászás, és mennyire a lefelé csapatás, akkor könnyebb lesz választani.
Crytec210: Kell valami olcsó "lomis" bringa amit le lakatolhatsz és a kutyának sem kell, a fasza bringával meg csak akkor mész ha nem kell lezárnod sehova sem. Ez a legkézenfekvőbb megoldás.
ivana: A Magura fékemen is torx csavarok vannak mindenhol. Itt svédbe a degavi bringákra még a csomagtartót is torx-al rakják fel.
Ma megint volt a kezem alatt pár szép bringa.
Én aztán nem vagyok egy trekking rajongó, de ezt elfogadnám:
[kép]
Ultrakönnyű karbon váz, Sram Red szett, és Dura Ace karbon kerekek, 5,8kg!!
[kép]
[kép]
És még egy aero vázas gép Ultegrával:
[kép][ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Fánál pont, hogy nem előnyös a philips (már ha philips lenne, mert ott pozidriv fej van). Nyomni se kell, maximum azért, hogy ne ugorjon ki a bit, a menet miatt behúzza magát a csavar. Egy komolyabb, nagyobb facsavarnak torx vagy hatlap feje van (még véletlenül se PZ), máshogy elég nehéz is lenne becsavarni.
-
veterán
válasz eastsider #79440 üzenetére
Auchan biciklitaroloban, napi tizenpar orara, heti 3-4 alkalommal, ugye attol fuggoen, mikor dolgozott.
Bizott a biztonsagiakban meg a kamerakban, ket lakattal kototte le, a vazat meg a hatso kereket meg az elso kereket a vazhoz. Arra, hogy valaki konkretan szabalyosan leszereli a fektestet, nem gondolt, szerintem egyikunk se gondolna. Ennyi erovel elvihette volna az ulescsovet is vagy nem tudom.Az enyemrol a szilikon lampakat mindig lelopkodtak, ha rajtahagytam, egyetemi tarolobol vagy barhonnan.
Egy ideje mar fel se teszem, a taskaban van egy, ha surgosen kene, akkor legyen nalam, de egyebkent ott a rendes lampa pakk.
Pumpat eszembe se jutna rajtahagyni, km órát se, még a kopott kulacsomat se hagyom rajta, meg ha harom percre is hagyom ott, nem hianyzik nekem az ezer alkalombol egy, amikor valaki csinal vele valamit..Everybody lies.
-
ivana
Ármester
válasz -=RelakS=- #79438 üzenetére
Az imbuszt szorítja ki, a phillips előnyösebb ha valamit bele kell nyomni csavarás közben, pl. egy facsavarra kemény nyomó erőt kell kifejteni főleg keményfa esetén.
A sima torx meg olyan, hogy ha a security mindkettőhöz jó akkor minek vennék simát. Biteket amúgy nem szeretem, sokkal jobbak a rendes kulcsok/csavarhúzók, a bit mindig akkor nem fér be valahova amikor kéne Van néhány nagyon nagy torx itthon ami krovába megy bele, van hozzá ilyen átalakító fej. Van egy adag imbuszkulcs szerű, van egy-két csavarhúzó, meg a műszerész készletem.
A lapos meg a halálom, egyszer nagyon csúnyán megsértettem vele a kezem mert kicsúszott a nútból.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Akkor te csak security torx-al találkoztál, sima torx bitekkel nem.
Amúgy én nem látom, hogy kiszorítaná a Philips csavarokat, ahogy a Philips sem szorította ki a slot-ot. Cégnél legalábbis egy kis és egy közepes lapos csavarnyúzó nélkül megállna az élet. (mondjuk én rühellem ezt a fajta csavart, de ez más téma )[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
válasz Pttypang #79426 üzenetére
Sima imbusznál szerintem többet ér mert az ilyen kis készletben is gyakoribb, ha meg torx is van nála hátha nem lyukas...már jobb mintha csak imbusz lett volna, de ne rakja mindig ugyanoda ha meg tudja hogy sokszor hagyja ott valahol akkor magától értetődik hogy tesz valamit a biztonság érdekében, pl. tranzx a gyorszárak helyére
(#79427) ivana: ezt nem igazán értem, gondolom nem csak neked van de talán mindenkinél gyakoribb otthon mint egy torx készlet pl.
-
szjoci
őstag
-
ivana
Ármester
válasz szjoci #79433 üzenetére
Itt van egy leírás, hogy miért tartósabb a torx. Szerintem a jövőben szép lassan ki fogja szorítani az imbusz csavarokat, ahogy a csillag csavarhúzó is tette a lapossal.
Inkább kelljen másik szerszám, mint egy elnyalódott csavarral szívni. Amíg csak le kell reszelni a fejét az még talán ok, de amikor kénytelen vagy felfúrni aztán új menetet vágni az már elég kemény munka...[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz rétisün #79431 üzenetére
A kicsiket én vettem mert az műszerész készlet része, a nagyobbokat meg fater vette készletben (mondjuk elég jók chrome-vanadium és nem nyalódik).
Egyetlen gyárilag torx bringa alkatrész amivel eddig találkoztam az a campa fékváltó csavarja, de elvileg mostanában a campa szinte csak torxot használ, nehezebben nyalódik el elvileg mint a sima imbusz, az autó gyártók is azért szeretik. A mobilokban is jobban szeretem mert a t4 torxot alig lehet elnyalni, a kicsi csillag csavart viszont megeszi a csavarhúzú simán.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jópár éve kemény 700 forintért vettem taláűn a teszkoban egy ilyen kis bitfej keszletet, nyilvan nem munka felhasznalasra, csak ha talalkozok egy csavarral, akkor mindenkepp ki tudjam csavarni, semmi extra, abban is van minden fele torxhoz. Muszeresz keszletem is van egy normalis, az mar munkahoz foleg, abban a mobilos meretekben vannak a torxok es hasonlok.
Parezres vagy epp ezres beruhazas kategoria, az alkalmi tolvajoktol vedi meg az ember ezekkel esetleg magat.A fektest, gyorszarak es hasonlok trukkos lakatolasa viszont tetszetos, ha ugy alakul, mindenkepp alkalmazom majd.
Mar tobbszor gondolkodtam ,hogy elutazok valahova es lelakatolom a biciklit a palyaudvaron, elutazok, aztan mikor visszajovok, csak leszedem a lakatokat es jovok vele haza, de ahhoz nyilvan olyan bicikli is kene, amit nem sajnalok otthagyni..Everybody lies.
-
veterán
válasz bunddog #79425 üzenetére
Szerelo biztosan imadna erte a sracot, ha ezzel lenne teleszorva a bicoja..
Meg ugy egyaltalan, mit ersz vele, ha kifigyelik, rendesen leszereltek neki a fektestet, lekotottek a kabelt es kesz.
A lakattal maszatoltak valamit de eleg robosztus darab van neki, nem szorakoztak vele gondolom.Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #79423 üzenetére
Hát én már nem csak a fagyi minősége alapján döntöm el hol is fagyizok,hanem a letámasztott bringámra való rálátás alapján is. ...bár a legutóbbi eset után nem is tudom hogyan reagálnék egy lopási kísérletre.Talán elkötném neki a bringám és felsegíteném rá a tolvajt.
-
veterán
válasz Hasaggymeg #79422 üzenetére
Nemreg irtam, hogy leloptak a sracnak az elso fektestet, akkor most vigyel magaddal mindent vagy leszeded az alkatreszeket es a vazat lakatolod oda, mig bemesz 3 percre fagyit venni a teszkoba nyaron?
Everybody lies.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Sleek
senior tag
válasz Napfénysüti #79418 üzenetére
SKS Injex Lite Zoom 2012 minipumpa van nekem, de ha nincs rögzítve anyával a szelep akkor kínszenvedés vele pumpálni ,mert mindig vissza tolja a szelepet a külső gumiba.
Azóta én mtb n csak olyan belsőt használok amit lehet anyával rögzíteni.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
eastsider
nagyúr
válasz Jester01 #79416 üzenetére
+ napfenysuti:
koszi szepen, nekem eleg a presta szelep
ha 5 barra felmegy vele az outi kereke, mar az eletmento lehet sztem...
meg arra gondoltam, hogy megveszem a legkisebb sks vazpumpat, es berakom a taskamba... hulye otlet?
nem hagynam pesten a bringan a pumpat azert, ha beugrok valahova -
Topuka
csendes tag
Na, elég nagy a csend kicsit megtöröm.
Még azóta sem döntöttem el, hogy milyen canga lenne jó nekem Am/enduro. Ár érték arányban még mindig a Radon tetszik.
Runner_fxr: Elegendő lenne pl egy elöl hátul 140mm utas gép, de nem nagyon találok, a 120-at kevésnek találom.
Vagy amit találtam az drágább is meg kisebb rugóúttal nehezebb is.[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
esetleg ez a pumpa milyen lehet? [link]
innen kene vasarolnom, mert le kell vasarolnom az elozo pumpa arat -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz eddie1978 #79411 üzenetére
Nagyon leszálltál az aszfaltról. ...1x voltam ott az Ingó köveknél,idén nyáron átutazóban Dunakeszi-Velence között.Jó hely,lehet ott terepezni a dombokon.
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Shimano XC30 cipőmre keresek kamáslit amiben:
A.) Nem fagy le a lábam -5...-7°C körülig. Télen is bringázom/inkább azt mondanám bringával járok munkába - egy régi hollandon kell elképzelni 15-20 perc csorgást 13-15 km/hval 70%-ban bicikli úton - nem egy katasztrófa, viszont idén SPD-re váltottam de a szellőzökön át hiába a vastagabb zokni, átfázom.B.) Vízhatlan (nem merülésre, csak egy eső / havas-eső / autó által felcsapott pocsolya).
endura
endura outihoz2 dolog kérdéses:
1.) Ha tudom a Shimano X30-am méretét hogyan választok hozzá kamáslit?
2.) országútis változat elég jó víz és szélállónak tűnik, rámegy mtb cipőre? Képek alapján igen. -
-
eddie1978
senior tag
Egy kis tapasztalat.
Mérethatáron vagyok a legtöbb gyártónál a 191cm/92cm méretemmel. Mindenhol a kisebbet választottam.
-Giant TCX SLR 2 L Tiagrás hidraulikus tárcsás változat Cyclestore.co.uk-tól
Cannondale egysebi és országúti után hatalmas élmény volt, hogy letérhettem aszfaltról. Az egysebivel nyomattam már a föld és köves utakat, de azt a külső bánta. Teljesen tönkrement a Continental GP 4Season 23mm vastag külsőm.
Az L méret jó nagyjából. Stack lehetne nagyobb. Most 8cm-rel van lejjebb a kormány a nyereghez képest. Lehet kap egy adaptert. Igaz ez is sokkal kényelmesebb mint az országútim volt.Guminyomással el fogok még játszani. Itt tizedek is számítanak.
Tiagra szett FSA hajtókarral. Minden szépen működik rajta.
A kerék az csak azért van, hogy ne essen le a levegőből a többi. Sokat szívtam vele mire beállítottam az első csapágyat. Kap majd egy DT szettet.
A 160mm tárcsa szerintem sok hátulra.Összeszerelésről nem beszélhetünk. Ez össze volt hányva. Laza csavarok mindenfelé, fékek majdnem leestek a helyükről. Mindent újra le kellett húznom nyomatékkal. Váltás jól volt belőve. Dobozból kivéve nem sokáig jutottam volna átnézés nélkül.
Jó lesz országút/földútra jó kis haladós bringának. Kell a koskormány nekem.
Voltam vele a Baglyason és az Ingóköveknél is itt Székesfehérvár környékén. Meg lehet vele csinálni simán. Áttétel miatt néhol tolós.
10.5kg PD-M540 pedállal.
-Radon Skeen 100 8.0 20" Bike-Discount
Állat. 29" XC fully 100mm rugóút. Nos ez után a CX egy rázós bringának érződik.
A méret egész jó. Sok év országút után kicsit fura a pozíció még. Lehet egy 90mm->100mm stucni cserét megpróbálok hogy mennyit változik. Most egyelőre lefelé forgattam. Jobb. Lehet így is jó lesz már.
Teljes XT 8000 szett. Bőven elég. Nem volt kisebb. Működik.
Váltás tuti. Tetszik a kisebb kerékre váltásnál a váltókar kétirányú működtetésének a lehetősége.
Fék piszok jó.
Teló és tag sag-et belőttem 20%-ra. Így jónak tűnik. Egyébhez még nem nyúltam a rugózásnál. Lock nem teljesen merev, bár a bringa annak érződik ilyenkor.Összeszerelés mondhatni tökéletes. Átnéztem. Laza csavar nincs. Minden ok. Van átlátszó fólia az alsócsövön. Dobozból ki, kormány a helyére és lehet csapatni. Persze a teló miatt fejre állítottam egy rövid időre.
Egyedül az első váltó nagytányérnál a határoló csavaron kellett állítanom mert terepen kétszer ledobta a láncot. Fel is lett avatva a hajtókar.Eddig Ingókő volt és pár kisebb karika. Ebben a hidegben nem megyek. Ez az össztelós kialakítás nagyon jó. Must have nekem. Tank. Nagyon bejön. Nem próbáltam 650 méretet. Emiatt nem teljes a kép. Az én óvatos stílusomhoz nagyon jó lesz ez. A 100mm is elég lesz most úgy gondolom. Ennek ellenére már most látom, hogy a Runner által javasolt 140mm körül van a sweet spot tényleg.
Jól kezelhető, nem zavaró a mérete rajta ülve. Én nem ugrálok, csak nyugiban elgurulok. Elég. Lábat letéve ha meg kell fordulni valahol akkor mint egy csuklósbusszal Y-megfordulás egy sikátorban. Marha nagy a kerék és vázméret miatt. Tényleg drabális. Panel lakásban és lépcsőházban kihívás a manőverezés a hossza és a 750mm széles kormány miatt. Alig férek el.13kg PD-M540 pedállal.
Mindkét gép szép, jó minőséget képvisel. Képeket nem rakok fel mert a gyáriak jobban fotóznak mint én. Várom a hétvégét, hogy elmenjenek a mínuszok.
[ Szerkesztve ]
-
-
SSJmeszes
senior tag
Na végül berendeltem egy vázat is. Remélem hétvégén bicó szereléssel tudom tölteni az időt.
Ma voltam egy szervizben is, mert van egy kis nyolcas a kerekekben, azt mondta a srác kb 1500/db a centír!
Az elég jó ár nem?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
bunddog
tag
válasz Hasaggymeg #79407 üzenetére
Köszönöm a megerősítést
-
SSJmeszes
senior tag
válasz rétisün #79405 üzenetére
Igen csak az már bajosabb, mivel nincs itthon senki, hogy átvegye.
Bizony Bike Discount. Ezen a váz váltáson agyalok még mindig, hogy van e értelme rákölteni, mert lássuk be, nem egy hű de komoly vázról beszélünk ( Cube Attention ) És ami most van az sem valami komoly.
Na mindegy estig még megálmodom, avagy mindjárt futás közben.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
-
Expendable
aktív tag
válasz JackFeryll #79399 üzenetére
Nem próbáltam még ezt a patronos módszert, de majd egyszer
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #79401 üzenetére
az enyém is team, csak régebbi. piros rajta a 'diszítés', pont azért vettem ilyent, ment színben passzolt a lapierre-hez.
ezek szerint újítottak kicsit.[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest