- N€T0X|N: Stellar Blade után
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
Tsebacsi #29699 üzenetére
Nyers belsőség, darált marha? Mi naponta adunk a macseknak egy tojást is, plusz kap kollagén levest. És kb bio húst veszünk. Persze, max felesben kap minőségi nedves tápot. Ugye majdnem 20 éves, neki sem acélosak a fogai. Macsek ragadozó állat, természetben nem eszik zöldséget, max füvet, de azt sem a tápérték miatt.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #29698 üzenetére
A snacket nem szabad teljes értékű tápként kezelni mert inkább kalória mint tápérték bajnok.
sajnos nem tudok jót javasolni bár nekem is kéne valami minőségibb puha száraz táp mert Malacnak már nincsenek rágófogai csak tépők. -
válasz
Szevam #29692 üzenetére
Írtam, hogy beáztatás nem opció. Mindegy mibe áztatom (víz, tej, akármilyen leves stb) nem eszik meg. Ha simán (áztatás nélkül) eléjük rakom, akkor kétpofára eszik a tápot, ezért kellene valami "puhább" vagy legalábbis könnyebben omlós táp (amit az ember két újjal is össze- és szét tud nyomni, nem pedig amit kalapáccsal lehet csak szétverni
) mert az már megfelelő lenne.
Szóval ilyen tápra kérnék javaslatot, gondolom itt sok állatbarát van, akik tapasztalatból tudnának ilyen macskatápot javasolni.UI: Vannak ilyen snack kategóriájú termékek, csak abból 100g 5-600 HUF alatt nincs, csak a nagy termetű kandúromnak min. 2 zacsi kellene csak reggeli mellé, az meg anyagi csőd lenne (többi macsról nem is beszélve)
-
-
btraven
őstag
Csak kezet akar rázni a Lego macskával [link]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #29691 üzenetére
Sima táp husilevesbe áztatva?
-
Hali!
Öreg(ebb) (kb. 10 éves és kb12+os versenyzők, úgy fogadtam anno be őket, ezért nem tudom a pontos korukat) nem fajtatiszta macskuszoknak kellene valami puha, szárazeledel (nem konzerv), mert már nincs "original" állapotban a fogazatuk (kandúr verekedős, szemfoga letört stb)
Tehát nem Adult kategória érdekel alapvetően, hanem hogy, legyen könnyen rágható, puha, ez a lényeg. ("Sima" tápot ha beáztatom, azt nem eszik meg).
UI: Azért ne 10K/kg árkategória legyen...
Thx!
-
btraven
őstag
Szegény...
-
válasz
ncc1701 #29687 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy csak a benti a jó.
Elmondam többször, hogy az enyémek is kintiek, mert oda születtek.
De pl. Pöpi kislányát nem tudtad bent tartani ha megszakadtál, akkor se, még kerten belül sem, mert menni akart ki az anyja után. Ilyenkor mit csinálsz????
Szívsz utána, ha elütik...
Értem én, hogy faluvége stoptáblás zsákutca meg apámf*sza, akkor majd a róka kapja el, ahogy ismerős cicáját verőcén.
Ha születésétől kezdve benti macska, akkor istennek se vinném ki...
Másik ismerős cicája benti születésű volt. Lehozta párszor kempingbe. A macska be volt szarva, de istenesen. Nem mert kijönni, csak x idő után, akkor is iszkolt befele minden zajra.
Arra próbáltam rávezetni az illetőt, hogy ha macskát is fogad be, lehetőleg benti tartású legyen a poblémák elkerülése végett, viszont örülnék, ha törődne is vele, nem csak amolyan "kell egy macska, amúgy is jól elvannak kint, jó lesz az úgy, ha füttyentek jön" stílust venne fel... -
ncc1701
veterán
válasz
Tsebacsi #29659 üzenetére
Csak úgy, itt hagyom:
Kb augusztusban lesz 20 éves, kicsit már süket, kicsit már sánta, de imádjuk. Régebben simán kint hagytuk nap közbenre, jó időben, mindig elbújik, sosem volt egy balhés/verekedős macsek. Sajna 2 éve eléggé látszik rajta, h öregszik, ezért nagy bánatára mikor nem vagyunk otthon, akkor csak bent van. Pedig imád kint lenni. ma is asszony bevitte a kecóba, de kiment a nyitott erkély ajtón.
Amikor csak lehet nyers kaját kap, minőségi húsból, belsőségeket, de max felesben van táp is. Elég válogatós. De plö a 24 órát főtt, bio marha húsból készült kollagén levesünket imádja.
Szóval, ez a kinti-benti ez nagyban környék, és macska függő. -
-
-
Írtam róla korábban, hogy mekkora szőrzabáló, de amúgy a hányásába mindig csak kaja volt. Azt mondta a doki, hogy most ilyen pasztákat se adjak neki (a füvet meg ugye nem eszi).
Egy hete már van, hogy "diétázunk", és a héten nem volt hányás, szóval jónak tűnik a dolog. Mondjuk azóta biztosan nem evett bele a kutya kajájába se, ez már előrelépés....mondjuk bogarakat néha éjszaka levadászik, de azzal nem tudok mit kezdeni -
-igu-
veterán
Udv,
csak bekukkantottunk, de mar megyunk is
-
bul07
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #29673 üzenetére
Nem lehet szőr miatti hányás, jó kis bundája van
Van neki füve? (Nem olyan, evős fű)
Ilyenre gondolok [link]
Ha veszel neki akkor normális lesz hogy kihányja a füvet megevés után, azért eszi. -
-
|AP|
veterán
válasz
nekünk pont ugyanígy szokott a Xiaomi etető tetejére telepedni
. Ez a finom célzás, hogy adhatnál már enni....
A gombot sajnos le kellett tiltani (le lehet az appban), mert nálunk is egész gyorsan rájött a működésére és volt olyan, hogy hányásig etette magát -
Neeem, nálunk csak a macskák vannak veszélyben
A kutya kölyökkora óta kifejezetten gyűlöli a macskákat, és erre megtanította Mónit is, szóval szabadidejükben a benti plüssmacskákat szokták rituálisan kinyírni. Kiváncsi lennék mi lenne, ha egyszer Móni rájönne, hogy ő igazából egy macska
-
skroy
senior tag
válasz
Vigyázz, a sólyom veszélyben van macskaközelben, pláne ha már ezeréves.
-
Móni sajnos csak nem hagyta abba az időnkénti hányást, amit ugyan szerintem továbbra is az egészségtelen és rossz minőségű kutyakaja zabálás és a bent megtalálható mindenféle bogarak összezabálása okozott, szóval elvittem állatorvoshoz.
Szerencsére az állatorvos is megerősített abban, hogy vélhetően semmi baja, jó súlyban van, szép a bundája, fogazata rendben, szóval mondjuk lehet valamilyen kialakuló étel allergia, így most egy 8 hetes hypoallergén táp diétán vagyunk.
Tényleg diétán, hisz eddig 150g százat tápot kapott egy nap (és még mellé alutasakost is), viszont ezekre a tápokra a 6-7 kilós kategóriába ilyen 60-70g adag van megadva egy napra. Hát azt azonnal megnöveltem 100g-ra, de nyilván még így is kevés
Épp kilakoltatásra került az eddigi szobájából, így a kaja adagolója olyan helyre került, amit már teljesen elér. Addig fészkelődik a tetején, amíg megtalálja a gombot, és ad magának kaját. Az elmúlt 2 napban már 2x
Még egyelőre fogalmam sincs hogy oldom meg, hogy az a tetején lévő gomb ne legyen nyomásérzékeny -
radi8tor
MODERÁTOR
„Csak a falatokért dolgozik…” — tényleg?
A macska minden esetben valamiért cselekszik — akár falatért, akár biztonságért, akár kíváncsiságból. Ez nem „romlott” vagy „önző”, hanem teljesen természetes.
A pozitív megerősítés nem arról szól, hogy „megveszem” a viselkedését, hanem arról, hogy megmutatom neki, melyik viselkedés hoz neki kellemes következményt.
Az a cél, hogy a tanult viselkedés szokássá, rutinná váljon — és később is szívesen csinálja, akár kevesebb jutalomért is, mert már biztonságosnak és kellemesnek érzi (pl. boxban utazás).Miért jobb, mint a büntetés vagy kényszer? Azért, mert a macskák érzékenyek, és a kényszer, büntetés rombolja a bizalmat és stresszt okoz. Ha a macska pozitív élményekkel társítja a feladatot (pl. trükk, hordozóba szállás, simogatás), akkor sokkal szívesebben, magabiztosabban fogja később is csinálni.
„De akkor nem fog csak a jutalomra várni?” – Ha jól tanítjuk, fokozatosan áttérhetünk ritkább jutalmazásra (ún. változó ütemű megerősítés), így a viselkedés stabilizálódik. – A macska sokszor maga a helyzet miatt is motivált marad (figyelem, játék, sikerélmény), és egyéb jutalmak is megjelennek (pl. simogatás, jól eső testmozgás). Ugyanakkor nem cél, hogy a jutalomfalatot teljesen elhagyjuk, hiszen azt szeretnénk, ha a macska mindvégig azt érezné, hogy neki is megéri az együttműködés.
Összefoglalva: A pozitív megerősítés nem „megvásárolja” a macska viselkedését, hanem megtanítja neki, mi éri meg neki és hogyan tud együttműködni stressz nélkül.Az, hogy a macska élvezi a jutalmat, jó jel: azt mutatja, hogy számára a tanulás örömteli és nem ijesztő.
-
dethroner
veterán
A mai mosolyverseny nyertese
-
btraven
őstag
Miért csinálják ezt a "bunny kick"-et? Nyuszirúgást? [link]
-
válasz
kelna91 #29663 üzenetére
Hát én nagyon bizakodom benne
Persze a jobbak elég drágák, olyan ~200-tól kezdődik a normális kategória. Havonta ezeket is szét kell szedni és ki kell takaritani, de ez nekem már nagy segitség lesz. Nemsoká nem fogok tudni lehajolni az almot takaritani, plusz kifejezetten érzékeny lettem az ammonia szagra, szóval nekem kb “muszáj” volt beszereznem egy ilyet.
-
btraven
őstag
Ez
disznóságcicaság, ő díjat kap, én meg ha ilyen hangosan horkolok, kiutál az asszony. [link] -
kelna91
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #29658 üzenetére
Köszönöm.
Elég jó találmánynak tűnik az a wc.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Freddy76 #29661 üzenetére
Miénk csak benti, igaz ilyen magasról nem tudna kijárni. 😄 És nincs macskaszag bent - kivéve ha éppen dolgát végezte akkor kb 1 percig. Takaritva van az alom 2 naponta maximum meg cserélve havonta kb az egész és normális csomósodó.
Whiskas Tasty Mixet szokott kapni és Royal Canin Indoor kaját meg porcogó leesik néha neki.
Most erre szokott rá, ma vagy 3 helyen aludt így.
Egy éve még ilyen pici volt.
-
Freddy76
addikt
válasz
kelna91 #29643 üzenetére
A kulcsszó, hogy mindig is kintiek voltak. Amint fentebb írtam, a te elképzeléseddel az volt a gond, hogy venni szeretnél egy fajtamacskát, amit kint tartanál. A kinti tartásban mindig ott az eltűnés kockázata (elütik, elkapja egy kutya, róka, megmérgezik, vagy meglövi egy idióta), de ez nem törvényszerű. Milliónyi cica él boldog macskaéletet udvari cicaként, én ezzel kapcsolatban nem vagyok elítélő, azzal együtt, hogy inkább a benti tartás mellett vagyok.
Az ismerősödnél azért van szag, mert nem tisztítják az almot. Az alomban a kaki darabban marad, a pisi pedig összeáll tömbbé. Ha veszel egy fedeles macska wc-t (pl. ilyet), hozzá zacskókat, egy lapátot, és három perc alatt ki lehet takarítani az almot. Az automata alom szerintem hülyeség. Nálunk rendszeresen előfordul, hogy nem macskatartó ismerősök megkérdezik, hogyhogy nincs nálunk "macskaszag".
-
válasz
kelna91 #29657 üzenetére
Nem fogsz hiányozni az ötleteiddel és sajnálom hogy itt páran adták alád a lovat.
Ha már ennyi trágárságtól is leizzadsz, akkor jól mértem fel milyen ember is lehetsz.
Neked sem tűnt fel mennyire komolyan próbálom venni az állattartást, pont azért mert már megégettem magam, és attól a rossz döntéstől akartalak megvédeni (és a macskát is) hogy kinti tartásban legyen. Nem ment át, de már az elején féltem ettől.
Ha nem elütik akkor mérgezés, kutya, róka, nyest vagy másik macska áldozata is lehet. Ezért is nem hagyja egy tenyésztő sem a kinti tartást, nem azért mert ez tenyészmacska és jaj milyen drága. Hanem mert nem feltétlen jó a macska a szabadba. Megeszi vagy csak simán levadássza a madarakat gyíkokat is amiket nem kéne, főleg ha 1 hétig otthagyod...
Azon is nevettem mikor a szőr miatt aggódtál és a benti bútorok miatt. Ezért írtam, amit.
De félek ezek ellenére is lesz macskád, remélem szegény nem fog szenvedni és ráérzel a dolog fontosságára.
Viszont(nem)látásra.
Max azt javaslom a helyen ahova mész keress helyi (max 1-2 kis utca táv) kivert macskát és azt próbáld magadhoz venni. Az legalább ismeri a környéket... -
válasz
kelna91 #29653 üzenetére
Miután a macska elvégezte a dolgát és kisétál, átszűri az almot, és a csomókat belerakja egy tartályba. Amikor a tartály megtelik, akkor kiveszed a zacsit és már viheted is a kukába. Szerintem kicsit higiénikusabbak leszünk így, meg ezek a wc-k még zártabbak, tele van egy csomó szagfogóval.
Ezek már tele vannak mindenféle érzékelővel, nem fog elindulni ha benne van a macska, és pont ezért vannak már méret és súlykorlátok.Csak azért írtam, mert családba vidéken meg kutya tartók szoktak nyersen is húst adni az állatoknak, sőt, férjem is akart elsőre adni a macskának…
Tsebacsi: Azért komolyan, ne már. Elmondta szerintem, hogy nem egy faj macskát akar elhozni aki soha nem volt még kint. Sokan kérdés nélkül hazavisznek kiscicákat akiknek tényleg nem lesz jó sorsuk, hisz csak a gyereknek kellett ajándékba….kérdezni jött, hogy jó állattartó legyen, ha szeretne az lenni. Nagyon sok helyen ennek a felét se kapják meg a cicák, és szerintem ha egy ilyen cicán segít, az mindenkinek jó.
Szerintem igen is fontos már az elején azon gondolkodni, mi lesz a kisállatunkkal, amikor elmennénk nyaralni, mert sokan ebbe bele sem gondolnak, simán magukra hagyják a macskát kint aztán meg csodálkoznak ha hazaérve nincs meg…Ezt szerintem sokan sokféle képpen oldják meg, van akinek segít a család-szomszéd, van aki szittert bérel, van aki hotelbe viszi. Jó az összes lehetőséget a legelején átgondolni, amig még nincs állatka.
Egyébiránt, én Bp-n élek, ugyan kertvárosi részben, de nem kihalt utcába. Szomszédba van Frici, aki legalább 5 éves, köszöni szépen jól él, kinti-benti, télen (vagy amikor akar) bent van, de amúgy meg szeret kint lenni. A környéken mindenkinek csak kutyája van, tudja hova nem szabad bemenni és ennyi. Sok ember nem él olyan jó körülmények között mint ő és Frici még is szeret kimenni és vadászni, ez van. -
kelna91
senior tag
LOLOLOL oké. És én nem tudok értőn olvasni.
"Nincs baj a stílussal." Hát be kell szarni, komolyan mondom.vö.: "Ha nem megy az értő olvasás az nem az én problémám."
A másik meg kioktat az olvasásról, miközben fel sem fogta, amit leírtam.
"Szerintem Te pont nem kis faluban akarsz cicát, ahol kb. nulla forgalom van egy nagyobb városhoz képest. "
De, pontosan kis faluról, nulla forgalom mellett, zsákutcáról beszélünk, és ezt leírtam már, csak "értő olvasás" ugyebár...
"Az a baj, te elhatároztad, hogy neked kell egy macska,"
Pont, hogy nem döntöttem el, hanem előtte idejöttem kérdezni. Eleinte még úgy is nézett ki, hogy lehetséges a kulturált eszmecsere, addig a pontig, amíg elő nem jött a lekezelő stíusod.
" Egy macska nem lesz olyan, mint egy kutya, "
Lehet, hogy pont azért jöttem kérdezni macskatartókat, mert fel tudom mérni, hogy nekem még nem volt, és nem ismerem őket?
"ott fog hagyni a faszba "
Oké, trágárkodás is pipa, illik a képbe.
"Fogsz aggódni érte hol van?"
Nem hát persze, én csak egy valami szívtelen, ördögi alak lehetek, ha merészeltem kérdezni a kerti macskatartásról, mert nem szeretem a bűzt a lakásban. Ebből csak az következhet, hogy utálom az állatokat (nyilván ezért vettem fontolóra az egészet).
"hátha megérted"
Nyugi, mindent értek veled kapcsolatban.
"akkor pontosan tudod, hogy valahol neccesek"
Abszolút nem az ötleteim neccesek. Arra számítottam, hogy az itt lévő egyes emberek neccesek. Bármely random állatos fórumon megjelennek a félőrültek, és általában ők a hangadók. Ehhez képest nagyon kellemes csalódás volt az első néhány üzenetváltás. Aztán veled kibújt a szög a zsákból.Mindenkinek köszönöm, akik végig kulturáltan válaszoltak, nektek további jó fórumozást kívánok! Ezzel itt én befejeztem a macskákról érdeklődést, majd újrakezdem egy másik helyen, vagy megkérdezek egy LLM-et, az csak nem kezd el anyázni.
-
válasz
kelna91 #29654 üzenetére
Miféle stílus?
Szerintem Te pont nem kis faluban akarsz cicát, ahol kb. nulla forgalom van egy nagyobb városhoz képest. Plusz leírtuk, hogy egy macskának nagyon nem jó, ha a "gazdája" leszel aztán 1 hétre magára hagyod. Kutyával se tennék ilyet, nem hogy macskával...
Az a baj, te elhatároztad, hogy neked kell egy macska, és eldöntötted azt is, hogy neked mi miatt kellemetlen egy macska, és majd a kellemetlen részét "kizárod". Na egy felelős állattartás ott kezdődik, hogy a kellemetlen részeket lenyeljük, elfogadjuk, cserébe azért, hogy egy másik élőlénnyel együtt élhessünk, részesüljünk a szeretetéből, a ragaszkodásából. Egy macska nem lesz olyan, mint egy kutya, nem ugrik egy kis simiér füttyentésre, nem mindig lesz ott amikor akardod, főleg inkább olyankor, amikor nem is számítasz rá.
Egy kutya nem fog haragudni rád, ha elhajtod mert épp nem akarsz vele foglalkozni, egy macska azért ezt egy ideig megjegyzi magának.
Télen főleg nem tartanám őket kint, a mieink nagyrészt bent alszanak olyankor, nyáron meg kint, de Ők kintre születtek, ide 2 házzal arrébb. Nem elhoztam őket valahonnan, ide jöttek mert mi törődtünk velük. Ha nem törődsz vele ott fog hagyni a faszba ha van egy kis esze.
És ha meg nem megy, keresni fogod? Fogsz aggódni érte hol van? Mert ez erről is szól!!
Leírom megint, hátha megérted: Az általad leírtak alapján a macska NEM A TE ÁLLATOD!
Ha pedig kezdettől tartottál attól, mit fogunk itt páran szólni az ötleteidhez, akkor pontosan tudod, hogy valahol neccesek.
Tényleg nem tilthatom meg, hogy macskád legyen, csak örülnék, ha nem szenvedne ismét egy kis lélek egy felelőtlen gazdi miatt. Így is épp elég elaltatás jön szembe a facebookon, amiken könny szökik a szemembe... -
kelna91
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #29650 üzenetére
Ez az automata wc érdekelne, ez mit csinál?
Eszembe sem jutott nyers húst adni neki, kutyának sem adunk soha. A főttel szemben pedig erős érv, hogy ne zavarjon evés közben. Az összes kutya így lett elrontva talán.
-
válasz
ParmaBoy #29617 üzenetére
Itt Pesten bárhova elviszem, ami jó hely
Viszont nekünk ennél kicsit többre lenne szükségünk. Még a karomvágást szerintem túlélem karmolás nélkül, de most legutóbb már a mancs szőrét se engedte leszedni (pedig nála fontos, egyrészt rondán túlnő, csúszik tőle és beleragad a kosz/alom), de most egy kicsit becsomósodott a szőre, amit kikefélni nem lehet csak vágni, plusz a faránál is meg kéne nyirbálni. Meg ugye ő nagy szőrű, a lakásba is összeszed minden koszt, a kutyáról is…azért fél évente-évente megfürdettem, amúgy jól viseli, de most nem kockáztathatok meg egy karmolást-támadást.
-
válasz
kelna91 #29635 üzenetére
Nekem mondjuk sokszor nincs időm naponta takaritani, inkább 2-3 naponta szoktam, és hetente-másfél hetente cserélek teljes almot. Mondjuk én az olcsó Aldisat veszem. Ha lenne rá időm naponta takaritanám, mert 2-3 nap alatt már van szaga, pedig ez zárt wc szagtalanítóval.
Ezért (is) vettem most automata wc-t, végül a Petkit Pura Max 2-re esett a választásom, erről majd beszámolok ha megjött.Lehet neki nyers kaját adni szerintem, bár nem annyit, mint egy kutyának. Plusz ha kap nyers kaját, akkor méginkább oda kell figyelni a rendszeres féreghajtásra. Nálunk csak a kutya kap nyers húst, és ahogy írták a többiek is, ha nincs rászokatva az emberi ételre, akkor békébe tudsz enni. A kutya nem ugrik fel az asztalra kuncsorogni, de a macska igen, vagy ugyan ez az ágyba nassolásnál…
-
bul07
nagyúr
válasz
ParmaBoy #29644 üzenetére
Sajnos ez így van
Etetted etetted aztán egyszer nem jön hazaNálunk is kintiek vannak változó létszámba. 2nőstény nem jár el, az öregasszony fekete, meg a lánya szürke, ezek nap 23órájába láthatóak. Van 2nőstény ami jön megy. Na meg van 2kandur azok szinte csak enni jönnek. (Na meg jelölni mindent)
Aztán vannak a kóborlók enni ugranak be meg jelölni 2-3db vörösses kandúr, na azokat zavarjuk mert verekednek a "mieinkkel"
Volt egy fekete-fehér kandúr akit kutyának neveztünk, mert a megüresedett kutyaólba szeret aludni, azt kb 2hónapja nem láttuk.
Aztán két napja láttam két süldőt is, de a szürke nem tűrte őket, fuffogás visítás, és azóta se láttam őket.Kinti mászkáló macskákat nem lehet megóvni, és annyira ragaszkodni se érdemes hozzájuk.
(Mint ahogy más háztáji jószághoz se, szép is lenne a csirkékhez ragaszkodni, vagy a cumival etetett disznóhoz)
-
pityaa23
senior tag
válasz
Dr Bubo #29640 üzenetére
El.
Még amin röhögtünk, hogy szerencsétlen fekete kismacs nem nagyon tudott macskaszociálódni muter, meg tesók nélkül. Eleinte nem volt beengedve a házba, de mindig várta a többieket az ajtóban, hogy kijöjjenek. Ők meg még nem igazán akarták befogadni így minden egyes kimenetelkor kapott is egy-egy nagy sallert. Na szegény naív cisus azóta azt hiszi ez a módja a köszönésnek. Napi szinten kapják is most vissza az üdvsallert a nagyok! -
ParmaBoy
tag
válasz
radi8tor #29645 üzenetére
Persze, de ebben oriasi a szakadek. Nem fogja megerteni, h miert koltok szazezreket macskahalora, miert viszem a szobacicat evente 2x orvosi vizsgalatra, a kozmetikarol nem is beszelve, miert hagyom bekapcsolva hosegriado eseten a klimat.
Es o is szereti a cicakat... csak maskeppen all hozza.Valahogy a kutyusokrol egysegesebb a kep orszagos szinten.
Teszem hozza, en veztem az allatka koltsegeit (penzugyes vagyok, szakmai artalom), nem itelem el azokat sem, akik fajtatiszta cicat vesznek, a beszerzes a legkisebb koltseg, a minosegi etetes/ellatas mellett eltorpul. Ettol fuggetlenul szvsz egy zsivany utcamacseknal nincsen oszintebb/ragaszkodobb.
-
ParmaBoy
tag
Egy zalai baratom mondasa ugrik be, allandoan valtozo macskaletszammal. Szeretik oket, meg minden, de amikor megkerdeztem, hogy most hogy allnak allatkakkal: "ahh, mifelenk a macska fogyoeszkoz. Isten adja, Isten elveszi." Ebben sztem minden benne van.
Nincs jogom itelkezni.
-
kelna91
senior tag
válasz
pityaa23 #29639 üzenetére
"Kinti bentiek nálunk a cicák, mindig így volt. Kissebb faluban élünk, kimehetnek, hazajönnek. Ivartalanítva vannak így nem mennek messzire, csak szeretnek vadászni, játszani, dögleni kint a kertben."
Na tessék!Többiek?
Nem tudom, visszaolvastál-e, de éppen ilyesmit képzeltem el én is, de a többiek szerint nem jó ötlet. -
pityaa23
senior tag
válasz
kelna91 #29633 üzenetére
Szia! A vörös és a feketefehér macsekot hoztuk a gyerekeknek kb 5 éve, a kis fekete meg decemberben jött. Valaki kirakta, mert szelíd volt, mi sem akartuk befogadni, de amikor a szomszédtól lopta a kutyakaját éhesen, akkor megsajnáltuk és befogadtuk.
Kinti bentiek nálunk a cicák, mindig így volt. Kissebb faluban élünk, kimehetnek, hazajönnek. Ivartalanítva vannak így nem mennek messzire, csak szeretnek vadászni, játszani, dögleni kint a kertben. Télen meg bent punnyadnak. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kelna91 #29635 üzenetére
Etetésnél próbálj valami rendszert kitalálni, macska eledel arra jó hogy tudod pontosan adagolni, van benne vitamin amire szüksége van. Mi kb sosem adtunk a cicának főtt húst élete során, nem is kuncsorgott soha érte mikor az asztalnál ettünk. Az emberi ételmaradéknak van egy ilyen mellékhatása is, hogy kuncsorogni fog a kaja után mert tudja hogy amikor ti esztek kap ő is belőle a végén...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kelna91 #29635 üzenetére
Isten ments hogy 3-4 hétig benne hagyd a pisit. 2-3 napig hagyhatod benne, kiscicánál mondjuk 1 hétig. De utána már annyira elszaporodhatnak a bacik benne, hogy csak na. Nyáron meg szaga is lesz. Cica is bele lép óhatatlanul.
SAR-t minden SAR-ás után célszerű kiszedni (feltéve ha otthon vagytok), az is eregeti a szagát elég jól és szintén rizikós a beletapicskolás miatt.
És igen, javasolt a teljes alomkavicsot 1 havonta cserélni, de ezt én általában elblicceltem és mindig csak akkor cseréltem, amikor már olyan 5 cm-re csökkent az alom mennyisége a tálban (kell ugye alom magasságnak lenni hogy a pisit elkapja mielőtt leér a tálca aljára) mert az összeállt pisikkel gyakorlatilag kilapátolod az almot a szemetesbe. -
kelna91
senior tag
válasz
ParmaBoy #29634 üzenetére
Hogy konkretizáljuk, ez azt jelenti, hogy a SAR-t kell naponta kilapátolni, a vizeletet meg nagyjából 3-4 hétig szagmentesen meg tudja kötni? Azért ezt nem gondoltam volna. Biztosan a jobb minőségűt venném.
Egyébként van olyan ételmaradék, amit a macska megeszik/szeret? Gondolom, a halat mindenképpen, és ha nem tévedek, a húsokat is. A kutyákban ez is jó, hogy nem megy feleslegbe a maradék, és még örül is neki, meg jó is neki, hogy nem csak mindig tápot kap, változatosabb.
-
kelna91
senior tag
válasz
Freddy76 #29629 üzenetére
Köszi. Gerzsonnak biztos jó helye lenne nálatok.
"fontos, hogy a cica legalább 3-4 hónapig az anyukája mellett legyen"
Na ezt pl. tényleg nem tudtam. A kutyákat 6 hetes koruk körül szokás elhozni, úgy tudom. az enyémet is kb. akkor kaptuk anno. Azt hittem, ez hasonló a macskáknál is."naponta egyszer takarítod az almot (kábé 3 perces munka), akkor semmilyen szag nem lesz a lakásban"
Ez jól hangzik, ha igaz. Nekem ezzel az volt a személyes élményem, hogy pár napot vendégeskedtem egy macskás háztartásban, ahol bent volt a macska, és a fürdőszobában vot az alom, ahol embertelen bűz terjengett, befogta a kiteregetett törölközőket és ruhákat is.A vendéglátókat láthatóan nem zavarta, de én akkor döntöttem el, hogy ilyen soha nem lesz, azért én ennél igényesebb vagyok. Nem tudom, hogy ők milyen gyakran cserélték az almot, de ezek szerint nem naponta.
Egy robotporszívó mennyit javít a szőrhelyzeten?
-
pityaa23
senior tag
Nem értik, mi ez a halottnak tettetés! -
Freddy76
addikt
válasz
kelna91 #29623 üzenetére
Sok minden félrement szerintem.
Előre bocsátom: a mi macskáink is bentiek, és csak kiváló minőségű ételt kapnak. Ezzel együtt nem mindig értek egyet azzal, hogy itteni macskatartó bajtársak milyen végletesen elítélik a kinti macska tartást vagy a Whiskas tápot. Azzal együtt, ismétlem, hogy én is a benti tartás és a minőségi étel mellett vagyok.
Te azt írtad, hogy vennél egy fajtamacskát, aki túlnyomó részben kint lenne, és majd megtanulja a kinti létet. Itt szerintem tévedésben vagy. A macska, mint minden állat, élete első szakaszában szinte kizárólag mintából tanul, ezért fontos, hogy a cica legalább 3-4 hónapig az anyukája mellett legyen. Ha te egy tenyésztőtől elhozol egy három hónapos kismacskát, aki csak azt tanulta meg az anyjától, hogy ha egész nap ügyesen fekszik, a "dobozba" pisil-kakil, akkor naponta kétszer az a fura kétlábú hoz neki kaját, majd ezt a macskát kiteszed a vadonba (mert az udvar ehhez képest vadon), akkor ott nem fog tudni mit kezdeni. Ha kinti macskát akarsz, akkor fogadj be egy kóbor macskát, ha tudsz, melós, de megoldható. Vagy keress olyan házat vidéken, ahol születtek kiscicák, és hozd el 3-4 hónaposan. Az a macska megtanult kint élni, és meg is fogja oldani. És persze nálad kinti macskaként is jobb élete lenne, mintha jobb híján a gazda agyoncsapja, mert faluhelyen még sokszor sajnos ez a sorsa a senkinek nem kellő szaporulatnak.
De, ahogy a többiek írták, nála azért nagyobb az esély annak, hogy történik valami. Én hetente látok a környékünkön új plakátot elveszett cica képével, leírásával, és a gazdi telefonszámával.
Amúgy a benti tartás sem egy vészes dolog. A macska nagyon tiszta állat, az alomba végzi a dolgát, ha csak bent tartod, és naponta egyszer takarítod az almot (kábé 3 perces munka), akkor semmilyen szag nem lesz a lakásban. A szőrrel mi megtanultunk együtt élni, a DM-ből mindig egy kupac ragacsos hengerrel jövünk haza (amivel fel lehet hengerelni a piszkot és a szőrt). Amúgy én nagyon ódzkodtam a macskától, pont az általad leírtak miatt, de aztán engedtem a lányomnak, és mostanra csak azt bánom, hogy nem lett sokkal korábban macskánk, és a feleségem nem engedi, hogy az elsőre elhozott fajtamacska és a befogadott utcai harcos mellé legyen egy harmadik cicánk. Pedig szeretnék egy vöröset, akit Gerzsonnak neveznék el.
-
ParmaBoy
tag
válasz
Tsebacsi #29620 üzenetére
Termeszetesen, amikor nagyon melyen alszik es megfelelo a poz, akkor horkol.
kicsit dagi, de minden iranyba nagy, merettem cukrot legutobb, annak ellenere, h strsszelt, hiszen "uristen, orvos", teljesen jok az ertekek, az allatorvos szerint nem is kell fogyozni a szobacicanak, de azert oda kell figyelni. Es termeszetesen ahol daginak tunik, az csak elonytelen kep, hiszen feher az koverit, a keresztbe csikosrol ne is beszeljunk
-
btraven
őstag
Az első kamerás ember aki segít is a macskán, nemcsak filmezi [link]
-
kelna91
senior tag
válasz
Zsírkrétamen #29612 üzenetére
Köszönöm a sztorikat mindkettőtöknek. Ez az etetős dolog szerintem félrement. Amikor otthon vagyok, akkor persze, hogy én etetném, és vele lennék nap közben sokat. Etető akkor kellene, amikor elutazok. Mivel nem tudom, milyenek lesznek a szomszédaim, arra nem számíthatok, hogy majd ők etetik, rokonok/barátok meg nincsenek a környéken. Pont azért gondoltam macskára, mert nincs senkim.
Ha megoldom, hogy ne tudjon kimenni a kertből, az mennyit változtat?
-
ParmaBoy
tag
Meg egy adag: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
majd kersek kiskorit is, kb majusban szulethetett, es julius/augusztus magassagaban egy ceges utrol jottem haza kocsival, amikor megalltam a klasszik bokrot megkuldo hadmuveletre, amikor a bokorbol (szemethegy, faluvege, vas megye, egyertelmuen kivittek a “hatarba” es a sorsara hagytak) ramnyavogott. Elegge rosszul alltam akkor lelkileg, nem tudtam otthagyni, eletem
egyik legjobb dontese volt.Bar elso macskas voltam, sokat kellet olvasni, lakast macsbiztossa tenni (macskahalo stb), kicsit melyviz volt az anno, de egesz jol kimozogtuk az allatkaval.
-
ParmaBoy
tag
válasz
Zsírkrétamen #29598 üzenetére
Huh, megnezem majd, en a belvarosban lakom (V. Kerulet) es a mapson legkozelebbit neztem ki, asszem belso VIII., de en csak alap fesulest szoktam kerni, azzal sztem nem lehet hibazni, barhol megoldjak (az megmaradt. H a zooro kefe kell, az hatekony, de nekem nem hagyja. Mindent tudok simogatni, hasat is paskolom akar, de amint elokerul egy kefe, ott megallj van)
Furdetni sosem furdettem, puha, illatos plusscica alapbol is, egyszer esett bele a kadba kicsikent.
-
hadam98
senior tag
Én se javasolnám senkinek, a kinti vagy kinti-benti macskát. Egyébként ismerősi körben is voltak ki engedve cicák, aztán ment például a sírás, hogy mérget evett. Rengeteg veszély fenyegeti őket kint, ez ennyi.
A Coop meg ilyen tápokat felejtsük el.
Száraz tápot nedves táppal, de a legjobb csak a nedves táppal való etetés.
Nagyon olcsón ha nincs problémája wsava márkák mint például Purina. Nem wsava táp márkákra nagyon kell figyelni, mert a legtöbb prémiumnak nevezett táp rosszul van össze rakva. Jobb minőségű ami nem wsava kompatibilis de megbízható például Trovet, Vet-Concept, Dechra, Virbac, Carnilove, Leonardo, Mac's, GranataPet stb...
Tényleg oda kell figyelni mert sok nem tartalmazza a megfelelő arányban a taurint sem többek között.
Na de egy kis ápdét.
A Stomatithis-es kiscica ahogy írtam meg lett műtve, az állapota rengeteget javult, majd következő hónapban megy vissza, hogy rá nézzenek. Egy baj van. Valószínűleg allergiás, mivel csak nedves táppal etethetem így elég nagy költség lesz egy kölyök macskának. Hétfőtől kezdődik a Vet-Concept nyulas eliminációs diéta. Szurkoljatok -
csp01
tag
A fűtött cicaházhoz annyit, hogy minden macska jót akar magának. Én is próbáltam egy ideszokott cicának, aki nem volt hajlandó bejönni, másnap már kitúrta őt egy idegen kandúr.
-
Van itt köztetek/ismertek olyan valakit, aki hasznát látná ennek:
Használt az látszik, így nem szeretném pénzért árulni. Kirakhatnám az utcára és biztos elvinné valaki, de nem hiszem hogy macskáshoz kerülne. Persze a szőrt még leszedem róla, de szétszedni már nem szeretném és furikázni se, most ez nem fér bele.
A kép alján pedig az éppen éhen hallni kívánó, trónbirodalmát kinövő szörcsomó látható, aki már egyáltalán nem használja ezt a tornyot, hisz kiűzte a kutyát a fekhelyéről -
válasz
kelna91 #29606 üzenetére
Én pont a másik oldal álláspontját fogom foglalni.
Nagyon örülök, hogy kisgyerekként sikerült kertes házba költöznünk, és lehettek háziállataim.
Míg a szüleimmel éltem, 3 macskánk volt és egy kutyánk, akit a házzal örököltünk. A legelső macskánkat drága nagymamámmal szereztem a felújítás kellős közepére, valahol születtek kiscicák, mi pont arra tévedtünk és hát haza kellett egyet hozni. Sajnos nagyon izgálga kisgyerek voltam és az első háziállatom volt, így sikerült nagyon elvadítanom a túlzott szeretetemmel és piszkálásommal. Mivel elég vad macska lett, sokat verekedett, egyszer pedig egy karmolás annyira elfertőződött, hogy a doki elaltatást javasolt neki. Elhoztuk, még 13 évet élt, összesen amúgy 15 évet, ő a legidősebb macskánk volt. Egyrészt, boldog voltam hogy van egy macskánk, de mivel elég vad volt, ő az első 8 évét mindenhol máshol töltötte, kivée otthon és csak a reggeli-vacsorára jött haza, de megsimogatni akkor sem lehetett. Ezt nagyon elcsesztem. Ellenben 8 éves kora után megváltozott, ugyan nem lett belőle ölmacska, de határozottan sokat szelidült.
A második macskánk anyukám kedvence lett valamiért, minden jót megkapott, nagyon szelíd volt és nagyon szép volt (szintén valahol született kiscica és arra jártunk). Sajnos ő nem sokáig élt, emlékeim szerint 3-4 évet. Mivel nagyon szelíd volt egyrészt sokszor eltűnt, hisz hazasétált bárkivel aki simogatta, másrészt, amikor otthon apuka nem örült a hazahozott macskának, akkor ezt a macskán vezette le, és eltörték az állkapcsát. Aztán pedig elütötték, pedig zsákutcába lakunk, egy olyan helyen, ahol 5-el lehet menni.
Ezek után sokáig nem akartunk másik macskát (a legelső közben vígan éllt, csak még ritkán járt haza), viszont úgy alakult, hogy mamáméknál valamelyik kóbor etetett odafialt, és hát már megint annyi macska volt ott, hogy végül csak elhoztunk egyet. Ő a legutolsó, ő csak pár éve ment el, 10 évig élt, a legelső után halt meg 1-2 évvel. Nála sikerült megtalálni azt az aranyközéputat végre, hogy ne legyen se túl szelíd, se túl vadóc, végre talán olyan állatgazdik lettünk, amilyennek lennünk kellett volna mindig is (meg hát közben fel is nőttem).
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy figyelj oda, milyen természetűvé "alakítod" a cicádat, és hiába a csendes nyugodt környék jó szomszédokkal, 8 ház múlva már lehet valaki, akinek nem szimpatikus a macskád, ha hazavitte a kint játszó kislánya/kisfia.
Nálunk például sokat segített, hogy volt már egy idősebb kutyánk, aki azért nem volt annyira játékos, hogy szekálja a macskákat, de a macskáknak mindig egy biztos pont volt, hogy lesz aki megvédi őket. Én javaslom, ha teheted, akkor egyszerre legyen kutya macska, és szerintem az idősebb kutya jobban idomul a fiatal/új macskéhoz, mint fordítva.
Volt nálunk is mindenféle szigetelt macskaház, ami ráadásul egy régi kutyaól volt, tehát mindkét macska belefért volna. Ja, 2 hét után a szomszéd kandúr körbevizelte, és soha többé nem mentek bele. Szóval nálunk a kutya fekhelye vált be, nem kellett ettól soha jobb-melegebb, ősszel mindig összebújtak, legalább ilyenkor megvolt a harmónia köztük.
Nálunk az volt a taktika, hogy az első ~3 hónapban magunkhoz szoktattuk őket. Javarészt bent voltak, ezzel egy életre megszokták az alomba dologvégzést, másrészt, csak akkor engedtük ki őket az elején, amikor mi is velük vagyunk, így azért nagyon-nagyon kicsiként még nem hagyták el a kertet, kevesebb esély volt hogy valaki elviszi/elütik/nemtalál haza.
Téltől függően 3 dolog volt: ha nagyon-nagyon hideg volt akkor bent voltak télen és igen is alomtakarítás volt, ha napközben nem volt olyan hideg, akkor éjszakára mentek a ház alatt lévő zárt, meleg, kanapéval ellátott pince szerü helységbe, na pedig enyhe tél volt, akkor a garázsnál kialakított macska ajtón bementek maguktól, és ott elvoltak.
Nálunk pl ez a garázsos macskaajtó kifejezetten jól sikerült, sokat voltak bent a macskák, nyáron ott volt árnyék, volt bent nekik fekhely és víz is, meg onnan kapták az ételt is.
Amiért ellenezném a macska etetőt számodra, hogy egy kinti macskával azért keveset kontaktolsz, fontos, hogy legalább étel osztáskor legyél velük, mondogasd sokat a nevét, ilyenkor szoktasd magadhoz nagyon közel. Elmentünk persze mi is sokat nyaralni, ilyenkor család-szomszéd jött etetni. Ez szintén fontos szerintem, hisz a macska megszokta hogy mikor kap enni és mindig embert látott, így mindig nyugodtan előjött és evett, és mi is kaptunk infót a macskáról, hogy megvan, jött enni, minden rendben. Na most egy automata etetőre lehet rámegy egy kóbor, és hiába figyeled kamerán, nem tudod elzavarni, a tied meg így nem jut ételhez és/vagy nem is mer odamenni amig haza nem jössz.Nálunk ezek váltak be, és 1 kivétellel a többi 2 cica szerintem nagyon jó, tartalmas és hosszú életet élt. A legutolsó is kb azért ment el 10 éves korában, mert pont előtte halt meg a legidősebb, és abba betegedett bele, hogy már nincs mellette senki.
-
válasz
kelna91 #29606 üzenetére
Igyekszem tömören reagálni:
Akiket látsz macskákat szabadon, azok szabadon születtek, persze tartoznak egy családhoz, egy házhoz, de kintre szocializálódtak, max bejárósak, mint a mieink. Mind3 mentett, a szomszédban csak születnek, de foglalkozni nem foglalkoznak velük, nem mennek orvoshoz, ha bajuk van nem kapnak ellátást, télen-nyáron kint vannak, egymással harcolnak a kajáért. Na ez nem élet.
A 3-ból kettő rég nem élne, ha nem mentjük meg őket. Az egyiket a szülés vitte volna el, a másik meg olyan beteg volt többször is, hogy csoda, hogy sikerült életben tartani.
A kinti macskát - ahogy írta Radi - elütheti egy autó, vagy akár egy gonosz ember is megölheti, kutya, róka, másik macska, stb, ezernyi veszély.
Azzal nem segítesz egy kiscicán, ha máshol, lakásban nőtt fel, aztán kiteszed. Nem ismeri a környéket, az ott élő állatokat, a forgalmat, hogy mire kell figyelnie, stb.
És egy felelős tenyésztő NEM AD kinti tartásra macskát, ne is adjon, ne is akarj ilyet.
Tényleg komolyan mondom, NE legyen macskád, ha nem tartod bent 100%-ot. Amelyik cica szült, annak egy kicsinye maradt meg, próbáltuk bent tartani, de az Anya kijárós volt, meg a másik fiú is. A pici ezt látta, tudta, krvára ki akart menni. Oké, de csak a kertbe. Hetekig vesződtem vele munka közben felügyeltem egy székről, hogy ne szökjön ki, mert ki akart, NAGYON. Aztán végül kiment, többször is, feladtuk, nem bírtuk fizikailag.
Aztán egyszer nem jött... Elütötték, vélhetően a fasz szomszéd, aki hanyagul tartja a macskáit... Életemben annyit nem sírtam felnőtt férfiként, mint akkor, és azóta is... Bennem ott eltört valami, addig kvázi nem érdekeltek az állatok, mármint oké szeretem őket meg minden, de a sajnálat csak alapszintű volt.
Na onnantól, ha valami szomorúbbat látok, elkezd összeszorulni a torkom, könny szökik a szemembe, mert a nevelt kis cicánkat elvesztettük pont amiatt, mert kijárós lett...
Szóval NE, kintre macskát NE!!!! Főleg ne úgy, hogy majd eszik a gépből, meg majd az alomba, valóban abba nem fog, mert a kintiek elintézik a megszokott helyeiken.
Télen nem elég a macskaház, még ha fűtött is, a mieink nagy része bent van és alszik a melegben. -
Gabesz87
veterán
-
Ki emlékszik egyáltalán a fagyos mínusz 40 fokos Amerikában? A macskák szó szerint sétálgatott percek előtt a fagyás előtti időszakon, borzasztóan fájt a szívem és könnyeztem.
-
kelna91
senior tag
válasz
Tsebacsi #29595 üzenetére
Egyébként köszi ezt az összefoglalót. Lehet, hogy tényleg nem nekem való, vagy nem most még. De azért azt gondolom, hogy felelős gazda lennék, már csak azért is, mert eleve kérdéssel kezdtem.
A felvetettekre:
Kiscicát vennék tavasszal, így lenne ideje hozzászokni a kinti léthez, az lenne neki természetes. Ha elutazok, automata adagolóból kapna eledelt. Láttam ilyet, lehet kapni. Ha az alom nem bírja egy hétig, akkor tennék ki neki még egyet arra az időre. De amúgy a kijárós macskák nem valahol a nagyvilágban végzik el a dolgot?
Az esőtől védve lenne, van fedett terasz, ott lenne a háza. És mondom, szigetelt, fűtött háza lenne, ha az kell. A kutyámnak is saját készítésű, szigetelt háza volt anno. Szerintem egy B-s energetikai tanúsítványt megkapna.Sosem fázott a legnagyobb hidegben sem. Az első években tettem be neki még pluszban rongyokat (sőt leszögelt szőnyege is volt bent), nehogy fázzon. Mindig kivitte, még a leszögelt szőnyeget is kitépte, szóval biztosan nem fázott. Jó kutya volt.
Egyébként láttam tök jó videókat arról, hogy mi történik egy macskával, mikor "munkába megy". Tettek kamerát a nyakörvre, és az felvett mindent. Biztos láttatok ilyen videókat, van egy csomó. Szerintem lényegesen tartalmasabb élete van egy ilyen macseknak, mint annak, amelyik csak otthon van egy lakásban. Persze tudom, hogy sok fajta macskának, ilyen Garfield-féléknek jó az is.
De ha találkozik más macskákkal, megkerget pár madarat, az szerintem jó neki. És a környék, ahova megyek szerintem abszolút ideális egy macskának. Kis forgalmú, nyugodt, tele zölddel közvetlenül a kert mellett.
-
kelna91
senior tag
Ja értem, ezt arra írtad, hogy mi történik, ha elcsatangol. De akkor itt alapvetően mindenkinek benti macskája van? Mert én kertvárosi részeken mindig látok csomó macskát az utcán, és ismerős helyeken tudom, hogy az kinek a macskája, szóval tudom, hogy az ő kertjükből jött ki, aztán majd visszamegy.
Azt tudom és értem, hogy a felelős macskatartás az lenne, hogy behálózzuk a kertet, de azért lássuk be, hogy ezt kb. senki sem csinálja. A macskának meg jó szerintem, ha kint van a kertben, mert mégiscsak az a természetes élőhelye. És a kertből is önszántából megy ki, szóval az jó neki.Veszély nyilván abban van, ha forgalmas helyen él, nem? Meg ha vannak szabadon engedett kutyák. Más reális veszélyt nem látok, mert amúgy a macska ügyes és óvatos állat, tud magára vigyázni más helyzetekben.
Szóval ha kis forgalmú helyen, zsákutcában lakik, akkor csak nem olyan veszélyes, ha kijár, nem?
-
Gabesz87
veterán
Cicánk pár napja alig eszik. Amiket eddig szeretett, megevett nedves tápokat, most az sem nagyon. Nyávog, azonnal odajön ahogy tálaljuk neki a kaját, beleszagol és elmegy
Most vagy az van, hogy a fogzás miatt nem akar enni, bár azt olvastam, akkor épphogy a száraz tápot nem eszi, és inkább nedvessel kínáljuk, de ő meg épp fordítva csinálja, a nedveset nem eszi, szárazra néha néha rájár. Vagy a feleséem szerint depis, mert múlt hétvégén, míg vidékre mentünk, cicahotelben hagytuk (nem ketrecben volt, saját szobája volt játékokkal), ill. most nincsenek itt a gyerekek (nagyszülőknék maradtak nyaralni). Szóval ezek esetleg közrejátszhatnak. 1 hete volt állatorvosnál, kapott aktuális szurit, meg féreghajtót, akkor azt hittem, amiatt nem eszik, de hát azért az már 1 hete volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Nintendo Switch 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest