Hirdetés
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Aki használ Xiaomi smart pet food feeder 2-t, attól kérdezném, hogy Ti 30 naponta szoktátok cserélni a nedvszívó patront? -
-
Atomgeszi
nagyúr
Szoktátok a macskátok fogát mosni?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
baloghgabor
üzenetére
Köszi, megadtam a maxot. Majd figyelgetem, csak el ne felejtsem.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Elvileg tényleg van valami max. értéke, de bármikor lehet szüneteltetni, lemondani, úgy emlékszem. Nekem volt egy öreg, vese beteg Cicám, akinek speciális kellett adni. Majd mivel örökre itthagyott, le is lehetett mondani, de előtte szóltak, hogy hamarosan szállítanak.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
baloghgabor
üzenetére
Mert néztem, hogy azért a 8kg-os táp így jóval olcsóbb, de 16 hét alatt nem eszi meg szerencsére ez a dög.
Akkor ők szólnak előre időben? Vagy akár törölhetem is, és mondjuk utána átállok a kisebb kiszerelésre?Ahogy látom emellé a 3%-os előfizetés potya is, mert csak egyet alkalmaz.
Utána meg 5% jár a relax miatt, szóval gondolom akkor az teljesen el is veszett így, ami a 3%-os.
-
Atomgeszi
nagyúr
A Zooplus Relaxnál akár 5-6-7 hónapra is tudom szüneteltetni a rendelést?
-
Ciccuka
veterán
Mieink ki se akarnak menni, de azért fél-1 órára kirakjuk őket. Utána futnak be egyből a melegre. Szeretnek a radiátoron melegedni.
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Enyém is imád kinn lenni. Este bejön, benn alszik. Sőt most télen inkább benn van.
Reggel azonnal rohanna ki. Ma reggel is odaállt az erkély ajtóhoz, de -18fok volt, kinyitottam, azonnal meggondolta magát
Nálam a TEMUs automata itató közelébe sem voltak hajlandók menni, kicsi még félt is tőle...
-
dse
tag
menhelyeknél nem csak az orvosi költségekhez való hozzájárulás miatt kérnek pénzt (tesztek, oltások, ivartalanítás, ráadásul ezek összegénél kisebbet, még ha extra egészségügyi kiadás nincs is az adott makkán)
hanem szűrő is, ha pl dokihoz kell vinni később, speckó kajára lesz szüksége, az olcsójánosok mennyit költenének vajon?
az állattartás felelősség is, a menhelyek pedig felelős gazdit keresnek, a benti/zárt kifutós tartás sem véletlenül követelmény
sok olyan posztot olvastam már, ahol visszavitték, lepasszolták bárkinek, ésatöbbi, az eltűnt/elütött/sérült kijárós cicákról nem is beszélve -
ncc1701
veterán
válasz
Szevam
üzenetére
Mi direkt szerettünk neki kaját adni, eszembe sem jutott volna ezt géppel kiváltani. Plusz az utóbbi időben elég sok tápkieget kapott a kajájába, meg a mienk minden nap evett egy tojás sárgáját+1 kanál tejfölt kikeverve reggelihez. Ha lesz utód, akkor törekedni fogunk arra (mint nálunk is), h minél kevesebb gyári kaját kapjon, és minél több természetest. Minőségi húsokat, belsőséget, halat.
Klasszik házi macsekot pedig háztól sztem ingyér el lehet hozni, még örülnek is neki. Nem vagyok szarrágó, de max az orvosi ellátást fizetném ki.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére

Bíztam egy ilyen válaszban.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Szevam
üzenetére
Nálunk van automata etető, annyit változott csak a dolog, hogy ha ráül annak a tetejére, akkor tudom hogy éhes és adok neki. Mivel annyira a miénk nem nyávogós, így eddig erre külön jelet nem adott. Illetve annyi, ha meghallja a kaja szóródását a tálba, akkor azonnal odaterem. Aztán most 2 hetet anyáméknál volt a macska, ott nem volt ez az etető, és mikor hazakerült, teljesen elfelejtette ezeket a dolgokat, már nem hozza annyira lázba, mint az elmúlt évek során. Pedig 2 hét nem sok idő, az etető meg már vagy 2 éve megvan. Szóval az etetőhöz nem igazán kötődik, ellenben minket felismert 2 hét után is
-
-
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Malac ahogy öregszik, egyre jobban kötődik, ma is a kezemen aludt, ilyen 2-4 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt az Úrtól, főleg mikor még megvoltak a golyói. Elhenteregve aludt a fotelben akkor is, de ha odamentél "szeretgetni" már kaptad is az ívet. Most ő jön oda hozzám, hogy hé konzervnyitó, simizz kicsit, aztán kapsz te is valamit cserébe.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Szevam
üzenetére
Azzal tisztában kell lenni a macskákkal kapcsolatban, hogy nem személyhez-mint a kutyák-hanem inkább helyhez kötődnek jobban. Elég öntörvényű állatok. Egy automata etető vagy itató nem fogja befolyásolni semmiben a hozzátok kapcsolódó eddigi viszonyban. persze a törődés kell mindenképp, simogatás, stb. El is várják, sőt, ki is követelik.
Van erre egy szemléletes mondás : ha egy kutyának adsz enni, azt gondolja-a gazdám az Isten! Ha egy macskának adsz enni, azt gondolja : én vagyok az Isten! -
Azt látom, hogy sokan automata etetőt, itatót keresnek házi kedvenceiknek. Vajon, ha nem kapja meg a kiskedvenc azt az ingert, hogy a gazdi ad enni, akkor csökken-e a kötődés és az érdeklődés a gazdi iránt a gondoskodás (etetés/itatás) hiánya miatt? Tapasztaltatok-e ilyet, miután be lett szerezve az automata etető/itató?
-
Luigi962
őstag
Üdv mindenkinek ! Milyen macska itatót ajánlotok ami akksival megy,csendes és lehet is kapni hozzá szűrőt. Mozgásra indul be. Max 10 ezer körüli áron.
-
-
lowzor
veterán
válasz
PhoenixK
üzenetére
Köszi a válaszokat!

Hozzám a Siófoki állatvédő alapítvány van legközelebb, valószínűleg onnan fogadok örökbe egy cicát. Ott ezt írják:
"A cicák örökbe fogadásához szintén kérjük az új gazdi támogatását, hiszen az örökbe adásra való felkészítésük komoly költséget jelent alapítványunk működésében." -
Khaosz55
addikt
Tudja hol a jó, hát a szaunában.
-
Tangkuban
csendes újonc
-
-
-
lowzor
veterán
Ha menhelyről fogadnék örökbe macskát, akkor kb mekkora összeget kéne fizetni a menhelynek, hogy odaadják a cicát?
-
Akelaus
senior tag
válasz
Tangkuban
üzenetére
Nálam mostanában "járt" az Aldi-s, a Lidl-s, a Penny-s alom is. Azt vettem észre, hogy 1 ideje egyik sem akar rendesen csomósodni. Hullik szét a francba mikor szedem ki a lapáttal, pedig direkt vettem egy új és nagyobb lapátot, ne az legyen rá sem megy majd a "beton". Vettem Rossmann-ban is, detto. Most a Spar sajátmárkás alom van, de csak az 5 kilós kiszerelést mertem megvenni, mert rémlett régről, hogy baromira porzik, ellenben az tényleg "beton" lett. Felemás az eredmény ezzel is. Nem tudom mi történt, hogy egy idő óta kb. az összes sz.r lett.
-
Tangkuban
csendes újonc
-
Tangkuban
csendes újonc
Üdv! Nem tudom, vásárolt-e valaki mostanában az Aldi-s Cachet alomból. Én korábban ezt használtam, szép világos, egyenletes szemcsés, jól csomósodó volt. Azután pár hétig nem lehetett kapni a közeli boltjukban, de decemberben megint, vettem is belőle. Az egyik legrosszabb minőség, amivel találkoztam, semmi köze a korábbihoz. Mintha a legolcsóbb szemetet töltötték volna vele.
-
zol84
tag
válasz
public NMY
üzenetére
Köszi , elolvastam. Kicsit sokallom érte a félmillió Ft-ot
-
válasz
ncc1701
üzenetére
Vannak airtag nyomkövetők, én ilyenen agyaltam de asszony sipítozott, hogy nincs rajtuk nyakörv most se, hogy szokják meg plusz mi van ha felakadnak vele. Szóval megvettem és fiókba tettem őket

#30179lowzor: Sajnálom, nekünk ugyanígy tűnt el cicánk októberben, este 6kor láttuk utoljára, aztán elnyelte a föld...

-
zol84
tag
Sziasztok!
Valaki használ okos macska wc-t? Esetleg van erre külön topik? Gondolkodom a beszerzésén. De árban óriási a szórás. -
-
homerhamm
veterán
Jó ez új Funko figura.
-
válasz
hegezsolti
üzenetére
Nálunk is esti pihenő.

-
-
hegezsolti
csendes tag
Egésznapos rosszalkodás utáni pihenő !
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
A kandúr macskám 4 napja eltűnt. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy még nem ivartalanítattam. Szerintetek van még esély rá, hogy hazajön?
-
-
válasz
Dr Bubo
üzenetére
A szüleim TV-je szabadon álló, vagyis körülette szabad tere van, így eddig kb. 3-szor ledöntötte totálkárosra.

Először első generációs Sony LCD hidegkatódcsöves TV, majd következik a Samsung LCD TV, majd végül Panasonic LCD TV is totálkárosra sikeredett. Most kb. 5 éves lett a LG TV, macsak biztosítást is kötöttem meg MM-ben.

-
miresz
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nálunk is függő!
Rendesen kéri már. Oda ül a TV elé, és szól, hogy szeretné nézni! hihetetlen!
Amúgy ez a kedvence: CATCH THE LIZARD -
válasz
baloghgabor
üzenetére
Nálunk is sétál a TV asztalon a tévé körül, de nem szokta lelökni.
-
válasz
baloghgabor
üzenetére
Jézus, rosszcsont
-
BÚÉK! Mindenkinek cuki a cicája!
-
Búék emberek! Meg is feledkeztem erről a topikról. Jóember mar 8 éves nagyfiú.
-
miresz
veterán
Nálunk is nagyon boldog volt a macsek karácsokor! A lányom őt is feldíszítette!

-
Astroboy
őstag
-
homerhamm
veterán
BÚÉK mindenkinek! Kinél borult idén a karácsonyfa?
-
ncc1701
veterán
válasz
PhoenixK
üzenetére
Sztem itt tavasznál elöbb nem lesz jövevény. Kertes ház, akkor kezdünk el kint mozgolódni, nálunk a macsekok úgy működnek, h éjjelre tuti bent maradnak, napközben meg kijárhatnak. Ezt meg új macsekkal csak úgy tudjuk megszoktatni egy új területen, h kint vagyunk mi is. A fekete azért is volt jó macs, mert valamiért szinte nem is hagyta el a telket.
-
Az enyémhez képest hasonlóképpen is sántít, de részvétem...
-
ncc1701
veterán
Köszi srácok.
Biztos lesz másik macs. Igazából mellőle már eltemettünk 2 fiatalabb szürke cirmit, elsőnek a veséjével volt gond (nekik nincs donor téma), másikat szimplán megmérgezték 5 éves korában. 
Egyelőre még fel kell dolgoznunk, a kis fekete macsekkal már 3x költöztünk, a majd 21 év az q sok idő. -
ncc1701
veterán
Nekünk nem jól alakult a karácsony. Szegénykémnek az utóbbi hónapban napról-napra romlott az állapota, egyre inkább sántított, egyre bizonytalanabbul ment, 24-én már úgy kellett az alomba besegíteni, illetve a kis kuckójába is alig tudott bemenni. Utóbbi 1 hónapban tán 1-2x volt kint, amúgy az alom, kaja, víz, kis kuckója között keringet egy 2nm-es területen, a hálóban. Nézelődni tudott, mert ott van egy 3m széles üveg ajtó a kb erdő szerű kertre. Még 23-án vagy 8x evett, kedvence volt a tőkehal filé, abból is jól belakott. Aztán 24-én délelött azt vettük észre, h a száján kapkodja a levegőt, totál üveges szemmel néz, láthatóan már teljesen készen volt. Kellett vagy 1 óra, mire rászántuk magunkat, h elvigyük dokihoz elaltatni. Nagyon rendes volt a doki, nem akart rábeszélni semmire, de megállapította azt, amit tudtunk, h nyilván víz van a tüdőben, ami gondolom attól van, h kezdett összeomlani a keringése. Úgyhogy elaltattuk, utána mondta, h szerinte jól döntöttük, h nem próbáltuk még ilyen-olyan rossz állapotban húzni az időt, a szenvedést.
Nyilván lehetett volna infúziózni, gyógyszerezni, de a majd 21 évére nyilván már nincs segítség. Kapott minden nap vetri cseppett, izület védőt, tápkieget májra, vesére, hugyhójagra, annyi omega3-at, h tiszta halszagú volt. Takarítani magát már hónapok óta nem tudta, gondolom fájt mindene, így nem volt már elég hajlékony, úgyhogy kb minden nap kikeféltem a bundit, és mosdattam. Ritka jó macs volt, amíg élt, fiatalon simán összeszedte a vakondokat is.
Asszem nov 17-én csináltam róla az utolsó videót, már itt is sántít a bal kezére rendesen, de már vagy 1-2 éve merev tagokkal járt.
Egyelőre baromi szokatlan az üres ház, asszony is panaszkodik, h mindig odanéz a kuckója helyére... -
btraven
őstag
Nagyon érdekes macska reakció [link]
-
Enyém jól nevelt macs

-
Freddy76
addikt
Macska már fent a fán…
-
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Géza urat én is követtem.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Erre akartam utalni, ugyan nem állatorvos vagyok, csak "sima" de e tünetek pajzsmirigy túlműködésre utalnak.
-
ncc1701
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Csak egy tanács, miénk 20 múlt, és már nagyon nehezen jár, szóval tapasztalatból, izületvédőt, és omega3-at kezdjetek neki adni. Vetri dmg csepp is nagyon jó.
Nem hittem volna, de most úgy tűnik, nálunk ez lesz a vége szegénykémnek.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A tünet amit leírsz inkább túlműködésre utal, Apelkát pont azért kapja, mert túlműködik. Szóval lehet, hogy csak idő kell, mire normalizálódik a pajzsmirig működés.
-
ncc1701
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem ezt azzal a dokival kéne megbeszélni, aki az apelkát felírta. Lehet csak az adagolása nem jó. Mi is probáltuk, de sajna elkezdett hányni tőle. Én biztos nem kezdenék altatót adni neki x mellékhatással.
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok,
Mit lehet kezdeni az alábbi helyzettel?
Van egy 18 éves macskánk, aki pajzsmirigy beteg (Apleka-t kap), és amióta kapja (több hónapja), nem hagy minket aludni, éjszaka teljesen aktív, 3-4x kér enni és/vagy inni, vagy éppen csak járkál az ágy körül, felugrik, zajt csap hogy felkeljünk. Ha nem reagálunk, elkezd nyávogni. Kicsukni nem lehet a szobából, mert a másik szobában gyerek van.
Létezik erre valami altató/nyugtató?
-
Ciccuka
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Cirmink anno nálunk is így az asztalhoz ült, ebédidőben vasárnap.

-
Freddy76
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Oszakában van egy kis kávézó, amelynek a tulajdonosa vasútmodell-bolond, és e köré építette a kávézót. Nem volt sikeres, majdnem csődbe ment. Aztán befogadtak egy cicát, aztán még egyet, meg még párat, és a vonat-cica kombó sikeressé tette őket. Diorama Cafe. Tavasszal megyünk Japánba, ide is el fogunk menni.
-
btraven
őstag
Macskát lopás közben elfogta a rendőrség [link]
-

-
Hosszú szőrű, lógó fülü cicámat gyanútlan szemlélő simán nézheti mini kutyának

-
Freddy76
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Mi egyszer elvittük Tappancsot nyaralni, Lesencetomajon voltunk. A szigligeti vár környékén azért elég nagyokat néztek az emberek, hogy jött pórázon a macska. Két idős hölgy nézte, majd odaszólt az egyik: "Fiatalember, az egy macska!". Én igyekeztem felvenni a tanácstalan-megdöbbent arckifejezést, és annyit mondtam, hogy "Basszus, a gyerek meg ne tudja!".
-
Fr0z3n
őstag
Sziasztok cicások!
Van valami specko hely, ahol lehet "használt", de új macska futókereket hirdetni, ahol el is viszik? Fb market nem nyert. Nálam a 2 💩os csak nézi hogy ez mi, viszont sok helyet foglal 😅
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Interactive Brokers társalgó
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Lexus, Toyota topik
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! HP ZR2440w 24 60Hz IPS FHD 6ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)