Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
mefistofeles #21 üzenetére
"Szerkesztőségünk elérte Szoboszlai menedzsmentjét is, akik szűkszavún reagáltak a történtekre:
Természetesen tudunk az ügyről, és az ügyvédeink már megtették a szükséges jogi lépéseket"A nehézség az lehet, hogy mindenféle feltört profilokat alakítanak át és oda genrálnak tartalmakat. A facebook és más hasonló gigacéget megkeresni meg nem egyszerű, a saját felületükön a panaszbejelentés eleve úgy van kialakítva, hogy a gyakori csalások és szabálysértések ne illeszkedjenek egyik opcióra sem, így könnyebb elutasítani őket. A jogi megkeresés pedig átlagember számára túl drága. És azzal is max azt tudják elérni, hogy több hét vagy hónap után esetleg töröljék vagy reseteljék a feltört profilt, s a visszaélésre használt képeket.
Múltkor egyik ismerősöm azért kért segítséget, mert zárolták a facebook profilját és mégcsak meg sem tudta reklamálni, mert eleve instagrammos linket dobott fel és neki tán nincs is olyan fiókja. Azt sikerült összerakni, hogy valsz valahogy sikerült valakinek összekapcsolni egy kamu insta fiókot az ő facebook profiljával (gyenge jelszó vagy megadta olyan helyen buta módra, ahol nem kéne) és az instán csináltak valami csalást a fiókkal, amiért zárolták mindenütt. A zárolt facebooktól letölthető adatok közt nem volt sok, csak egy ip cím volt "hasznos" - buenos airesi ip címről léptek be a fiókjába egyszer.
A számára nem működő instás reklamációs link nélkül semmilyen módon nem tudott volna csalást jelezni és reklamálni, egyedül az adott egy kapcsolati pontot, hogy eu felhasználók számára van egy eldugott külön facebook felület, ahol ők reklamálhatnak. De a siker ott sem garantált (indiai robot man 1 sec alatt értékeli hogy a gépi fordított panasza "jogos" -e.).
A platformok a csalókból pénzt keresnek, ezért nem akarják annyira visszaszorítani őket. Szinte lehetetlen tenni ellene egyénileg. Csak milliárdos cégek nagy ügyvédeivel, hatósági utasítással lehet bármi keveset elérni. Esetleg, ha egy másik, sokat fizető ügyfelük a panaszos, akkor neki van közvetlen kapcsolattartó kontakt személye, akin át tud reklamálni.
-
Mindig van lejjebb. A plinko ez a legálisan reklámozott csalás, kivel adja el magát, na kivel? Szoboszlai Dominikkel!
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ehhez az aljassághoz tudatosan aszisztál, de ha nem akkor miért nem perli már le a gatyát is ezekről a tolvajokróL? -
azbest
félisten
mert a csalók fizető ügyfelek...
-
Én szoktam hirdetni Vinteden. Szerintem a moderáció ott a legjobb. Volt rá eset, hogy ott is próbálkoztak adathalász link küldésével. Jelentettem, 5 perc múlva kaptam a választ, hogy kivizsgálták és felfüggesztették a profilt. Ott egyszer találkoztam csalóval az elmúlt 1 év alatt, pedig folyamatosan rakok fel cuccokat oda.
-
válasz
Paxker315 #17 üzenetére
Egy szokásos jelenség, hogy felraksz valamit és egy órán belül vinné valami csaló. Már arról felismerni őket, hogy minden kérdés nélkül vinnék és ők akarják rendezni a szállítást.
Az ár kérdés nagyon kétarcú dolog a facebookon. Egyrészt valóban vannak a totál túlárazott termékek, másrészt vannak a hiénák akik egy reális áru cucchoz is oda írják, hogy a feléért elviszik mert csak annyit ér. Nagyon gusztustalan. -
Paxker315
addikt
érintőlegesen kapcsolódik ugyan a témához, de. Mostanában próbált bárki is FB marketplace-n hirdetni? Általános jelenség: néhány óra alatt van kb 10 megkeresés kamuprofilokról, azok ignorálása után kezdenek szállingózni a hús-vér érdeklődők.
Miért jó az FB-nek ez a rengeteg kamuprofil? Ami instára is érvényes. Kinek jó ez?
A röhejesen túlárazott, "madarászok" proliferációja további probléma, szerintem etikai dolgokat vet fel. Ha épp' úgy adódik, szívbaj nélkül kommentelek be, hogy az árat érdemes revideálni (sokszor akár 50-60%-al csökkenteni...).
Miért akarnak az emberek a használt "MEH" cuccaikon keresztül lehúzni másokat? oO
-
nemlehet
őstag
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
A FB-t én is elengedtem. Van egy Youtuber akit követek. Az ő nevével futtanak egy FB oldalt amihez neki semmi közi, simán csak repostolják a videóit felvagdosva közte meg eszméletlen mennyiségű AI narrált reklámszar mindenféle csodaszerről.
Jelentettem, linkeltem a videót amit erről csinált, semmi.
Az oldal ugyan úgy fent van. Elkezdtem legalább az AI cryptoscam postokat jelenteni erre letiltottak zaklatásért 1 hónapra. Soha semmilyen kihágásom sem volt előtte és minden esetben pontosan megjelöltem, hogy miért jelentem. -
Vesa
veterán
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
Konkrét termék esetén legjobb a hamisított termék eredetijének gyártójára ráírni (konkrét linkekkel, hirdetések megmutatásával). Nekik szerződött partnereik -iparjogvédelmi és szabadalmi irodák- vannak az ilyen jogsértések figyelésére. Ha tudomásukra jut, hogy XY gyártó termékét hamisítják és értékesítik, akkor intézkedni fognak, mind a hirdetőnél, mind a platformnál/üzletnél ahol hirdetnek, azzal a különbséggel, hogy ezt ritkán fogják figyelmen kívül hagyni, mert eleve hivatalos úton érkezik a megkeresés. Találkoztam már olyan üggyel, ahol valakik mindenféle nagy brand logójával ellátott termékeket árultak úgy, hogy nem volt rá licence joguk, és amint a cégeket képviselő jogi iroda tudomására jutott a dolog, 3 nap múlva már az összes termék lekerült a webshopból.
-
A másik pöcegödör a Vinted, tele van hamisított cuccokmal.
-
A gyerekekről jut eszembe a legdurvább.
Amit fent említettem mint a 100%-ig nyerő játék az nevesítve a Plinko. A csapból is ez folyik de a leg durvább, hogy láttam több reklámjukat ahol kiskorúak játszanak és örömködnek a nyereményen. Mivel egy szerencsejátékról van szó ez már simán kimeríti a bűncselekmény fogalmát szerintem. -
metrox
újonc
Igazából már cp is hirdetnek az ai chat botok pl Gwen a ben 10ből a gyerek designal akarják a perverz botot eladni, persze oda van irva, hogy "aged up" de az első széria design használja.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
Sajnos ez van, már én sem jelentek semmit, mert minek.
Ugyan az, mint multi játékoknál a csalók: nem tesznek a kiadók semmit, mert a csaló is játékos, nekik a számok kellenek, többit lesz@rják. Csak a píz gyűjjön, annyi. Mindegy, h kitől, mi áron.mefistofeles: 50 k-nál már a rendőrség is bevonható, nem? Ezért inkább alacsonyabb összeggel szoktak próbálkozni. Kedvencem azok az automata webshopok, amik Alis termékeket húznak be, szedett-vedett fordítással és töredék árakkal. Csak előreutalás, rég nem élő angol cégazonosító, fake angliai cím. A kis összeg miatt se rendőrség se bank, se senki nem foglalkozik velük. Jelentettem ide-oda, de felesleges tényleg.
Mindenki csak magára, esetleg a normális fórumokra támaszkodhat, de ha megtörténik a baj, akkor annyi, nincs segítség. -
Nincs új a nap alatt. Anno egy szélhámos eladta az Eifel tornyot. Kétszer.
Csak a platform változott. -
KROK640
nagyúr
válasz
mefistofeles #4 üzenetére
Jah, az külön jó tud lenni
És a sok idiótának fel sem tűnik.
Nagy kedvencem még amikor botok beszélgetnek egymással, full inkonzisztens az egész, csak látszik, hogy az van megadva, hogy hol kell kikötniük -
válasz
Geri Bátyó #1 üzenetére
Én a fent említett mini PC-nél szóltam vagy háromszor.
Olyan gépet árultak valami 50K-ért amiben a proci volt 200K. A sok noob meg már írogatott is, hogy mennyi a szálítás, utánvét van e, meg ilyenek. Beírtam oda is, hogy hahó ez full lehúzós buli, de persze senki sem foglalkozott velem. -
-
A kedveceim, a titkos és hirtelen kiárusítások hírdetései: a Magyar Posta eladja a bentragadt küldeményeket, 1.300 Ft-os Millenium Falcon, A MM akciós elektromos rollere, a Makita kiárúsítja a tavalyról maradt szerszámait 80 % kedvezménnyel....
Ezek csak azok, amikkel találkoztam az elmult egy évben. Alattuk az elégedett vásárók magyar visszajelzése, igaz a felhasználó filippinó, maláj, indiai, táj. Újabban van néha magyar is, vagy román, cseh, szlovák. -
KROK640
nagyúr
Jó téma! Igen, én is szoktam gondolkodni, és szerencsére átlátok ezen, de a saját környezetemben sem látnak át ezen sokan.
Elég arra az ismerősömre gondolni aki büszkén mutogatta a 15 ezer ft-os 11GB-os GTX 1080Ti-ket a lenagyobb VGA drágaság idején, amikor egy 2GB-os GT1030 is ennek a háromszorosába került. Persze rajta láttam, hogy ott van benne a remény, hogy egyszer neki is lehet szerencséje, hogy az eladó nem tudja mit árul, majd megveszi és tízszeres áron eladja, stb.
Vagy ami épp tegnap volt példa, a vegyél 90 ezerért MOL részvényt, és havi 450 ezret kapsz 2034 végéig.
Elég gondolkodni az inszentíven is : 90 ezerért veszel részvényt, és akkor havi 450 ezeret kapsz 9 évig? Ez a világ legjobb befektetése lenne, amit ráadásul pillanatok alatt elkapkodnának az emberek. Ha valaki ezt tudná, nem hirdetné, hanem eszetlenül venni a 90K-s részvény packokkat.
Azzal már nem is jövök, hogy miből termelne ilyen brutális hasznos a MOL?
A legtöbb ilyen, némi utána gondolással simán kikerülhető, a ba csak az, hogy amikor jön valami tényleg jó dolog, akkor az eltűnik a "zaj"ban.
A legrosszabb, hogy az ilyeneknek a felderítési és pénz visszakapási esélyei is alacsonyak. barátnőmék családját banki telefonálós csalók húzták le, néhány millióra - évek megtakarítása - azóta eltelt 2 év és 4 hónap, se pénz, se tettesek.
De hasonlóan csalásnak tűnik a bitcoin, főleg a sokféle rugpullos alt coin stb. Ma már az elektronikus pénztárolással, bankszámlával, egy csaló több ezer km-ről is ki tudja húzni a zsebedből az összes pénzed. Akár úgy is, hogy nem is tudsz róla.
A helyzet pedig romlik az AI-al és a deepfake-ekkel már a legfigyelmesebb userek is áldozatul eshetnek. :( -
Geri Bátyó
addikt
FB-n benne vagyok néhány barefootcipős csoportban. Azok a cipők (főleg a jobbak) elég drágák. Jöttek is a hirdetések. Szuper akció, 72000 helyett most csak 30000! Csak éppen olyan cipő volt, amit kínából meg tudsz rendelni 5-8000-ért. Persze jelentetem. Aztán másodjára és harmadjára is és ekkor jött FB-től, hogy szálljak le a témáról és ha nem tetszik a hirdetés, tiltsam le. Egy teljesen egyértelmű csalást. Rájöttem, hogy ezektől a hirdetőktől húzhatják a legnagyobb pénzeket, szóval az adott felület ugyan úgy részese a csalásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest