- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
Nem a 70 mini ultra?
-
blueye
veterán
Az Alldocube iPlay 70 Mini Pro frissült T813_B15_V4.0.27_20250924-1402
-
lowzor
veterán
válasz
nonsen5e #96073 üzenetére
Veheted simán a Pad 7-et is a Pro helyett, szerintem nincs nagy különbség köztük.
Amúgy megvan a OnePlus Pad 2, brutál jó ez a tablet. Iszonyatosan gyors, nincs egy megdöccenés, minden azonnal történik, nagyon smooth. Brutál jó a rendszere is.
Nekem jobban tetszik, mint a Xiaomi Pad 7. -
nonsen5e
veterán
válasz
lowzor #96072 üzenetére
Elég furcsa, hogy itt is az van, hogy amíg a Pad 7 az 4 Android főverziót kap 2031-ig tartó security update mellett, addig a Pad 7 Pro az csak 2-t és security updatet 2028-ig.
Ez úgy látszik trend, hogy az olcsó(bb) cuccok több supportot kapnak. Honornál is a legolcsóbb telefonok kapnak pár évet, míg a flagship tablet csak 1-et. Alapból cinikusan azt mondanám, hogy tuti azért, mert úgy számolták ki, hogy aki flagshipet vesz, az úgyis végtelen pénzen ül és jövőre majd megveszi a legújabbat.
Ugyanakkor a Mi esetében itt alig van árbeli (és funkcióbeli) különbség sem, szóval ez az elmélet sem feltétlen állja meg a helyét. -
blueye
veterán
válasz
Speeedfire #96068 üzenetére
Elég vicces a hozzászólásod, mind kínai
Amúgy sokat változott a világ tableteknél is, lassan már az autók is kínaiak (igaz, azt nem vennék még). -
válasz
Speeedfire #96064 üzenetére
8" méretben ajánlom az Alldocube iPlay 70 Mini Pro-t.
Kuponokkal le lehet vinni 50 ezer Ft köré.Az általad felsoroltak közül a Redmi Pad 2 és Redmi Pad Pro is jó vétel.
-
Speeedfire
félisten
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg másik 100e alatt? Tartalom folyasztás lenne a cél. 7-8" körül nem találtam értelmeset.
xiaomi pad pro, xiaomi pad 2 8gb, lenovo m11 8gb
-
lowzor
veterán
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy ipad 9-et használok, de mióta lefrissített ios26-ra... Bóvli giccses ui, nagyobb bughalmaz mint az android 15 évvel ezelőtt és a sebessége is a földbe állt...
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11", 12-13" vagy 14"-nél nagyobb?
11"±1". Méretben kisebb semmi képpen ne legyen mint ez, kicsikét nagyobb lehet. Inkább a teljes tablet méret a szempont, nem ahhoz képest a kijelző. Ennek a mostaninak fél országnyi kávája van úgyis.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
200k, ha egy mód van rá, hajlandó vagyok fölé menni, ha van valami ami tényleg minden igényemet lefedi.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
Jegyzetelés jegyzet alkalmazásokba, PDF-be (feltételezem ez utóbbit minden tudja Android vonalon is). Ipaden mindig a sima books-ban írok a könyvekbe. Rajzolás szintén szempont, nemrég tudtam meg, hogy az Adobe Fresco ingyenes lett, jó lesz az Procreate alternatívának. Nem kell filmre, nem kell játékra, meg bármi másra sem. Foreflight úgysincs Androidra.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció?
Vagy helyben (hu, dk) vagy európai shopból legyen, esetleg bárhonnan, de Apple szerű bárhol garanciáztatható szolgáltatással. Szóval Amazon simán, Ali alapból emiatt kizárva(?).Ez eddig mind szép és jó és túl egyszerű lenne, de a sok extra dolog ami nekem fontos lenne eléggé megöli az opciókat
A kötelezőek:
■ Nagy, tömör műanyag fejű, jól dönthető, kemény ceruza legyen hozzá. "Apple" stílusú. A puha hegyű "Wacom" stílusúakat nagyon nem szeretem, nem bírom őket használni. Nekem vacak, olcsó hatást keltenek. Családban amik vannak meg folyamatosan kopnak el és kell őket cserélgetni a Samsung ceruzákban.
■ 3:2, 4:3 vagy hasonló képarányú legyen, 16:9 és társai no-go.
■ Értelmes szoftver támogatás.
■ 8++/256 az abszolút minimum.
Egyéb:
■ Ez már szőrszálhasogatás, de ha már manapság kötelező minden létező eszköznél a kamera bump meg a 28 féle kamera, akkor olyan helyen legyenek, hogy ne billegjen az eszköz rajtuk tok nélkül sem. Alternatívaként legyen minimalista (mágneses) "tok" hozzá. Olyan előlap/hátlap védős cucc, ami a tab oldalát nem vonja be szilikonnal.Őszintén ha nem lenne rajta kamera egyáltalán, az is megfelelő lenne..
■ "Jó" akkuidő, legalábbis ne legyen sokkal rosszabb mint a mostani 4 éves ipadnek.
■ Kijelző technológiát nem tudom, hogy hosszú hosszú rajzolgatások alkalmával mennyire égne be (vagy nem) az OLED. A mostani IPS LCD-vel is teljesen jól elvagyok.Amit elsőre találtam, az a HONOR MagicPad 2 és 3, amik első ránézésre a tökéletes tabletek lennének, viszont az, hogy csak egy Android főverziót kapnak az botrányos, kritikán aluli, vállalhatalan véleményem szerint. Persze győzzetek meg az ellenkezőjéről, de ez elég kizáró tényezőnek tűnik nekem egy ilyen árú készüléknél.
-
cs.zs.
veterán
válasz
sunny1 #96055 üzenetére
"...Win 10-es asztali gépet váltanák ki a tablettel..."
Szia,
nekünk is, meg nyilván itt sokmindenkinek is van 2 tablet (10,6 + 12,1")
meg windows-os pl 14" laptop is (nem asztali gép) 27" monitorral, [kép]
és a saját véleményem az,
hogy windows-os gépnek lenni kell, azt nem tudja kiváltani egy tablet,
max helyettesíteni, ha épp hordozós-filmnézős felhasználásról beszélünk.
-
sunny1
tag
válasz
lowzor #96054 üzenetére
A oneplus jobb?
Ami nekem a legfontosabb az a frissítés.
Pár napja kérdeztem a xiaomi ügyfélszolgálatát róla,de csak az A.I. válaszolt.,még csak nem is a konkrét kérdésre.
Win 10-es asztali gépet váltanák ki a tablettel.
Kitől tudnék hiteles infót kapni hogy mennyi frissítést fog kapni? -
sunny1
tag
Ti melyiket vennétek.
Pad 2 vagy Oneplus Pad Lite?
Ahogy látom a fő paraméterek megegyeznek.
A felhasználás: böngészés,videó és filmnézés, semmi játék. -
-
xeon forever
addikt
Sziasztok. Itt új vagyok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy One szolgáltatásom van és szeretnék egy olcsó 5G-s Bluetooth 5.3-as Android legújabb verzióval modellt. Az említett Szolgáltató webshopban nem találtam leírást, hogy milyen a hálózati támogatása ha van a mostani készülékeknek.
Amiért ilyen készüléket keresek az egyszerű PS Remote play/Steam remote play-re szeretném használni.
Ha van valami jó ötlet azt meg köszönöm. -
Ciccuka
veterán
válasz
lowzor #96046 üzenetére
Egy tablet, nem csak a processzorból áll. Attól, hogy 2-3 főalkatrész jó, nem lesz automatikusan az egész merőben jobb. A rendszer (OS) és a támogatás is sokat számít.
A másik, hogy abban az ársávban egész más elvárásai lehetnek a potenciális vevőjelöltnek. Legalábbis többért többet is várunk el alapból általánosságban. -
-
lowzor
veterán
Erről van valami összehasonlítás valahol? 40%-kal erősebb CPU azért nehezen tudom elképzelni, hogy ne látszódjon mindennapi használat közben.
Ettől függetlenül a Pad 7/Pad 7 Pro szerintem rosszabb ár/érték arányban.
Pad 7 Pro-ból a 8/256-os kerül annyiba, mint az OP Pad 2: [link]
Cserébe gyengébb az SoC, kevesebb a ram (8GB-ot nem nagyon szeretnék), és 1"-el kisebb a kijelző.
A 12/512-es már több, mint 20k-val drágább: [link]
A sima Pad 7-ből is majdnem annyiba kerül a 12 giga ramos, mint az OP Pad 2: [link] -
lowzor
veterán
-
blueye
veterán
válasz
lowzor #96035 üzenetére
Akkor eldőlt.
Esetleg ha még nagyobbat szeretnél: [Oneplus Pad 3 13.2"] -
lowzor
veterán
Sziasztok!
Jól látom, hogy ez a legjobb vétel 160k-ig? OnePlus Pad 2
-
sunny1
tag
Megkaptam a választ a kérdésemre.
Kedves vásárló,
Köszönjük, hogy felvette a kapcsolatot a Xiaomi Magyarország ügyfélszolgálatával,
Köszönjük érdeklődését a Redmi Pad 2 iránt. A Redmi Pad 2 11 hüvelykes, 2,5K kristálytiszta kijelzővel rendelkezik, amely 1,07 milliárd színt támogat, gazdag és élénk látványt biztosítva, amely szórakozásra és mindennapi használatra egyaránt alkalmas.
A biztonsági frissítésekkel és az Android verziófrissítésekkel kapcsolatos kérdésével kapcsolatban a Xiaomi arra törekszik, hogy folyamatos biztonsági frissítéseket biztosítson eszközeihez, beleértve a Redmi márkát is. Ezek a frissítések általában a legújabb biztonsági javításokat, biztonsági rések javítását és egyéb biztonsági fejlesztéseket tartalmaznak az eszköz biztonsága érdekében. A részletesebb támogatási szolgáltatásokért a Xiaomi online segítséget is kínál a fiókszolgáltatásokra, az eszköz helyére, a jótállási irányelvekre és a felhasználói útmutatókra.De úgy gondolom,ilyen szöveget ügyfélszolgálatos (ember) nem ad ki a kezéből.
A.I. ügyfélszolgálatos,üdv 2025-ben.
40 felett úgy érzem néha,már nagyon öreg vagyok. -
sunny1
tag
Segítséget kérnék.
A Xiaomi honlapján [link] jól nézem hogy a Pad 2 2032.08 hóig kap biztonsági frissítést?
Csak mert tab vásárlás előtt állok és a legfontosabb hogy minél tovább kapjon frissítést (számítógép helyett venném). Kérdezzek rá a Xiaomira?
Köszönöm a válaszokat. -
gyulaszu
senior tag
iPlay 50 mini Pro
Van valaki, aki használ a gyárin kívül képernyőfotó készítőt, amivel lehet hosszú weboldal másolatot scrollozva készíteni, hogy a screenshot is olyan hosszú legyen ? -
Janker
csendes tag
válasz
toto76 #96020 üzenetére
Samsung Galaxy Tab S10 Lite. 8/256
Gyengébb hardverrel ugyan, mint a S10 FE, de a leírt igényeknek bőven megfelel.
A dobozban itt is van S-Pen.
22-ig a 256 gb-os modell megkapható a 128-as árán. (így a wifis 165e, 5g-s 190e) -
toto76
tag
Köszi a gyors választ.
Samsungot nézegettem én is, de a tudásom nem napra kész
még a következő kérdések merültek fel bennem látva az árakat:
- mire elég a 128Gb?
- illetve elég-e a 128 vagy kellene a 256 Gb? (Ennek már elég borsos az ára)
- ha jól gondolom akkor ne a lite legyenKöszi
toto -
toto76
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni tablet vásárlás ügyben.
10-11”
Természetesen minél kevesebbet, de max 200
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
Gyereknek kellene az egyetemre. Főleg jegyzetelésre, filmezés, kevés játék (pl clash royale), de az elsődleges feladata a jegyzetelés lenne.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új készülékben gondolkodnék
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció?
A garancia miatt inkább itthon vásárlás mellett voksolnékElőre is köszönöm a segítséget
toto
-
sunny1
tag
Sziasztok!
A Xiaomi security centernél a biztonsági frissítést elírták a Pad 2-nél.
Tényleg 2032-07.-ig kap frissítést és az Android 20-at is megkapja?
A Pad Pro miért csak 2027-05.-ig és Android 16-ot? -
ajapi
tag
Alldocube iplay 60 mini pro rendszerfrissitést ajánlott, de csak pörög jó ideje. Mit tegyek?
-
Ciccuka
veterán
-
Sziasztok,
Mióta az eszemet tudom, a megjelenés óta ipad-ot használok tabletként. Most van bennem egy olyan érzés, hogy elég volt
Sima ipad 2022 van wifis most. Mire lenne érdmes ezt lecserélni? Oneplus pad lite wifi 6/128Gb sokkal rosszabb nála?Egy játékkal játszok (Clash Royale), mellette netflix, youtube, facebook, messenger, böngésző.. kb ennyi ami fontos és hogy ne akadozzon használat közben, legyen az egész fluid.
Ha ez nem jó tablet, mit javasoltok? köszi
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 11-12?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? minél kevesebb 80-160-ig max.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? Egy játékkal játszok (Clash Royale), mellette netflix, youtube, facebook, messenger, böngésző
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új vagy újszerű
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció? Csak itthon -
Itt kérdezd meg:
https://prohardver.hu/tema/android_alkalmazasok_szoftver_kibeszelo_topik_ninc/friss.html
Nem valószínű, hogy tabletspecifikus probléma lenne.
VLC-nek elégnek kellene lennie.
Másnak van hangja? Milyen kodeket használ a film? VLC beállítások rendben?
Melyik Teclast modell? -
cs.zs.
veterán
Szia,
Nem, nem nehézkes az utazás a 13" tablettel, az teljesen rendben van. 14" Laptop az ilyen jellegű felhasználás felső határa, attól nagyobbat kinyitni a szűk üléssorok között már problémás. A tablet viszont - billentyűzet nélkül - feleakkora mint a laptop, ez bőven elfér az öledben az előtted lévő háttámlába akadás nélkül. Távolsági busz, vagy IC vonat, mindegy, a tablet okés.
-
need
addikt
Sziasztok...
Én meg mondom őszintén hot hülye vagyok a tabletekhez..
veszem a gyereknek ha tönkre megy és ennyi..
Viszont most filmet akar nézni..
VLC-t felraktam neki és nincs a filmeknek hangja..
Kel még valamiféle codek..? vagy másik lejátszó kell..?
Teclast a tablet.. -
stuka20
senior tag
válasz
varmi2 #95883 üzenetére
Na. Mivel ez az első tabletem, így nehéz véleményt írni. Gép mellett is használom, mert legalább játék közben nem kell le alt tabozni, kényelmes megnézni rajta egy-két dolgot
Sajnos fólia nincs rajta gyárilag és még nem is raktam fel, próbálok rá vigyázni.
Azur lane röccenés mentesen fut rajta, a hang tuti. Más egyebet nem igen próbáltam még rajta. Most majd lesz rajta filmezés isÉrdekes mód a oneplus 12 - 100 wattos töltőjével brutál lassan tölt, szó szerint 2 óra alatt alig 10% ment bele, ott nem tudom mi a gond. De a sajátjával egész hamar feltölti.
-
De igen, kiderül, minthogy azt is, hogy mekkora a 13" tablet és megpróbálhatod elképzelni, hogy befér-e a táskádba.
Véleményem szerint utazáshoz túl nagy, meg ha filmet néznél, ahhoz nem praktikus a 1,4:1 képarány.
Mindenesetre az én válaszom nem zárja ki, hogy tulajdonosok is írjanak, bizonyára sokan vannak.
A 8s procitól meg nem tudom miért félsz, filmet nézni, böngészni, jegyzetelni bőven jó még egy alsópolcos SoC is. -
PixAlan
aktív tag
Sziasztok, maradt még pár tárgyam egyetemen, eddig egy lenovo thinkpad yoga-t használtam de már egy csomószor megakad a toll érzékelése, nem egy mai darab.
tl;dr: egy olyan tabletet szeretnék, ami tollal jegyzetelésre alkalmas, minél olcsóbban.
minél nagyobb, de 10 fölött már ok
minél kevesebbet
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.) jegyzetelni szeretnék rá(onenote vagy hasonló szoftver), ezen kívül semmire nem fogom használni(van másik tabletem, évente kétszer veszem elő, akkor is csak feltölteni).
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Inkább újat
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció? Nem félek a külföldi rendeléstől, de vámolással nem akarok szívni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- TPM (trusted platform module) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- wireless, bluetooth hangfalrendszereek
- Borderlands 4
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPad 10.9 2022 64GB WiFi + Apple iPad Smart Cover eladó! Garancia!
- Brutál szép állapot!! Dobozos! Lenovo Tab M10 FHD PLUS 10.3" 4GB 128GB - sötétszürke
- Eladó iPad Pro 13 256GB WIFI + CELLULAR ~1.000.000 Ft újkori ár
- Lenovo Tab K10 / M11 8GB RAM, 128GB - WiFi
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HP 65W töltő eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest