Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Napkollektor - csak úgy
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Landxcape/Worx dokkolója nincs valakinek?
Az sem baj ha hibás, hiányos vagy pl töltő nincs.
Ha van, keress privátban. -
Ezekiell
veterán
Első tapasztaltok az Ecovacs GOAT A1600 RTK-val (egy Landroid L1000-et váltott):
Csomagolás: szépen be van csomagolva, biztonságosam, minden szükséges alkarésszel/csavarral. Egy extra készlet pengét adnak hozzá + csavarokat a pengékhez. Van többnyelvű használati utasítás, magyar nyilván nincs.Üzembe helyezés: elég hosszú a tpákábel/RTK állomás kábele, könnyű jó helyet találni neki így. Ami fontos: a dokkolónak és az RTKnak is látnia kell a műholdakat, azaz a dokkolót is relatív nyílt helyre kell tenni! Az app végigvezet a lépéseken, a robot bekapcsoláskor frissíti magát (vagy legalábbis azt hiszed! lásd később), minden egyértelmű - egészen addig a pontig, amíg keresni nem kezdi a műholdakat. Nálam itt folyamatosan elszállt, csak 19 műholdat talált, 20 kell neki minimum. teljesen mind1, hova raktam, mindig csak 19-et látott. Már a visszaküldésen gondolkodtam, amikor utolsó esélyként belemásztam az appban a beállításokba, hátha...
Itt nézelődve van egy szoftverfrissítés menüpont, kézzel kerestettem új szoftvert - és láss csodát, volt, de nem csak firmware, hanem RTK firmware is! Letöltötte, felrakta, és egyből 35+ műholdat látott! Persze figyelmeztetés letölthető frissítésre sehol se volt, és hogy mit töltött le első bekapcsoláskor, azt a franc se tudja.
Mapping: van automata módja, és manuális módja. Előbbiben saját maga keresi meg a fű szélét, utóbbiban végig kell vezetni kézzel a kerületen. Utóbbit választottam, mert elég bonyolult a terület. Simán ment, szépen felrajzolta magának a területet.
Első nyírás: 2 részre osztottam a területet, az egyiket direkt meghagytam 15+ centis fűnek, a másikat lenyírtam kézzel 7 centisre. A robotot 6 centire állítottam.
Az előre nyírt területen hiba nélkül végigment, gyönyörűen szegélyezve, kézzel se tudtam volna ilyen szépet nyírni.
A 15+ centis fűnek is nekiment, és nyírta is, de itt azért voltak gondok, el-elakadt, akadálynak érezte a nagyobb csomókat, stb. De ez nem hiba, 10 centi magasság alatti területen ajánlott csak használni, ezt írja is a manual. Kézzel lenyírtam 7 centisre, onnantól hiba nélkül vitte ezt is.
610 nm2 az össz terület, baromira szabálytalan alakú, beugrókkal, stb - ezt 3 és fél óra alatt hozta le, 1 töltéssel, az alacsonyabbik sebességi fokozaton. Holnap nekieresztem max sebességgel, helyes nyírásiránnyal (mert most pont keresztben nyírt, miközben hosszában a logikus a terület formája miatt), tippre max 2.5 óra lesz neki.
Egyelőre nagyon elégedett vagyok vele, majd pár hét múlva meglátjuk, az is maradok-e -
Csokilabi
friss újonc
Sziasztok!
Parkside PMRDA 20-Li B2
Telepítés után láttam, hogy első alkalommal a határoló vezetéken végigment és vágott. Úgymond leszegélyezte.
(a régebbi Yardforce gépem ezt napi 1x megcsinálta)
Azóta (2 napja) ezt a határoló menti vágást nem csinálja. Kitoltat a töltőről és egyből a területet kezdi bejárni.Valaki tud segíteni,hogy miért?
Köszönöm előre is!
-
mikrofon
veterán
válasz
Gabesz87 #2900 üzenetére
Azzal azért vigyázz, hogy amiből nagyon sok van a használt piacon, az azért is lehet mert nem jól használható, vagy körülményes a működése.
Szerintem mindenképpen keressél hozzájuk valós véleményt, tesztet, ajánlást. Esetleg nézd meg a típushoz tartozó Facebook csoportokat. -
-
válasz
Gabesz87 #2903 üzenetére
Akkor bocsi, a Worxnél az Mxxx valóban csak a területméretet jelöli, de általában a fórumokon így hivatkoznak a vezetékes gépekre (de van amúgy WR... modellnevük). A Vision nem sikerült nekik jól, nem tudták megugrani úgy a feladatot mint a Mammotion vagy a Segway. Csak kellett volna az az RTK, de hát okosabbak akartak lenni.
-
Gabesz87
veterán
Ennyire nem jó ez a Worx Vision? Amiket én néztem, mind a 3 típus Vision gép, tehát nem vezetékesek. Pont most néztem meg egy friss YT videót a parkside gépről, a faszinak van mellette egy Yuka amit nagyon dicsért. Azt tervezte leváltani, pontosabban máshova került volna, de a tapasztalatok után lehet hogy mégis marad
-
válasz
Gabesz87 #2900 üzenetére
A Yuka Mini 600 nem lehet február közepénél régebbi, mert akkor kezdték szállítani az EU-ban. Szóval azt, már csak azért is, mert a legjobb gép a felsoroltak közül, talán itt a topicban is az egyik legnagyobb favorit a kamerás gépek közül.
A Worx Landroidok amiket felsoroltál, viszont vezetékesek, de ha mégis maradnál ennél, akkor az egyik legjobb választás, főleg ha "Plus" verzió (azok floating deckesek, követi a vágótárcsa a talaj egyenletlenségeit). Worx Visiont viszont ne vegyél.
-
Norbi.79
friss újonc
Igen mágnes van a fedélben. Hétfőn intézem a szervízt. De addig még kiprobálom , hogy mitcsinál ha egy nagy mágnest a nyitás érzékelő fölé rakok. De mint mondtam hétfőn hívom a szervízt mert ha még a nagy mágnes beis válik akkor sem maradhat úgy de legalább tudom, hogy mi a tök van. Azért köszönöm. Arra esetleg van tipped, hogy miért felejti ell az idő és dátumon kívül az összes beállítást köztük a pin kódot is???
-
Gabesz87
veterán
Hogy őszinte legyek, minél több videót nézek meg, annál jobban elmegy a kedvem attól, hogy foglalkozzak ezzel a Parkside géppel. De nem adom fel mostmár, akkor is megcsinálom valahogy!
Viszont kíváncsiságból megnézegettem a német piacot, és a kleinanzeigen ragyásig van gépekkel, keresgéltem kábelmenteseket, és úgy 400Eur-tól már van több. Nagyon sok Ecovacs Goat G1, és 400-tól úgy 700 Eur-ig bezárólag Ambrogio Twenty ZR / L60 Elite / L60 Deluxe, EcoFlow Blade, Worx Landroid S250/M600/M800, Mammotion Yuka Mini 600. Ezek persze használtak, de igyekeztem olyanokat keresni, ami nem túl régi, agyonhasznált, lestrapált, van ami még garis, szóval amiket bátran megvennék. Úgyhogy átfutott az agyamon, hogy lehet sok bosszúságtól kímélném meg magam, ha még most újonnan megválnék a Parkside-tól, és inkább vennék kintről használtan egy kábel mentes gépet.Tudtok mondani valamit a fentebbi típusokról? Melyik számít jónak, van-e ami inkább felejtős stb.
-
PitLee
őstag
válasz
Norbi.79 #2898 üzenetére
Ha ilyen friss vétel, akkor valószínűleg garanciális ügyintézés / szerviz lesz.
https://www.einhell.hu/p/3413953-freelexo-800-lcd-bt-solo/
Van benne több érzékelő lehet valamelyik nagyon érzékeny vagy elmozdult a rögzítése esetleg vagy kontakt hiba ami a zötykölődés közben jön elő.
Bár ezeket lehet beírná a hibanaplóba.A manuáljában néztem a hibákat és a megoldást a legtöbb bizonyos időn belül 10x aktiválódik, akkor letilt, azért kérdeztem a hibanaplót, hátha, de ezek szerint sajna nem.
A fedél nyitást elvileg nem rögzíti naplóba.
A parksidnál van egy tippre mágnes a fedélben és azt érzékeli ha felnyílik.
Nem tudom az einhellnél milyen a fedélnyitás kapcsolója lehet az gyengélkedik. -
Norbi.79
friss újonc
Hát ezaz , hogy semmit hiba napló üres alkalmazásra sem jön semmilyen értesités pedig minden értesítés kivan pipálva. Mentem mögötte és figyeltem a kijelzőt hátha ir valamit akár csak egy pillanatra de semmi egyszercsak ki irja hogy pin megadás és meg áll. Olyan mintha menetközben kinyitnám a tetején a fedelet ami a kilelzőt meg a gombokat takarja. Arra is gondoltam hogy elmozdul menetközben de nem mozog kicsitse. A múlt héten vásároltam a Bauhausban nem tudom mikor gyártották. Ami a fura , hogy ha a határoló kábelen megy mert szegéjtnyír vagy csag visszaküldöm a töltőre akkor nem produkálja. Pl. Volt , hogy egymás után 4-5 ször leált egy egy méter után aztán meguntam visszaküldtem a dokkolóra ment kb. 5 métert a határolóig ott meg még 20 at a dokkoloig és hiba nélkül végigment és bedokkolt.
-
Norbi.79
friss újonc
Sziasztok valaki találkozott már ezzel a hibával?
Az alany egy Einhell Freelexo 800 lcd bt solo robotfűnyiró a gép szinte a telepités kezdete óta random időközönként meg áll és pin kódot kér ez lehet akár 1-2 óra folyamatos üzem után is de van , hogy csak elindul a dokkolóról és 2-3 m megtétele után áll le. Ilyenkor ha rögtön meg adom neki a kért pin kódot akkor tovább indul de pár méter megtétele után ismét jelentkezik a hiba. Ha senki nem tartózkodik itthon akkor egy bizonyos idő elteltével kikapcsol vissza kapcsolás után az idő- dátum kivételével minden beállítás vissza áll alaphelyzetre a pin kód is a gyári 1234 re. A terület kb. 150-200négyzetméter és téglalap alakú. A segítséget köszönöm -
Az oda-vissza, egymást kioltó, láthatatlan vezetékszakasz két szálát szerintem érdemes egy tüske alatt vezetni. Már csak azért is, mert kevesebb munka, kevesebb tüske kell hozzá. Meg aztán miért is tartanánk távolságot, ha egyszer a minél kevesebb a jobb?
A képen látható megoldás nálam változatlanul nem működik, de szerintem ha el is tudna indulni vele a gép, előbb-utóbb statisztikai alapon betalálna a két vezeték közé, ami sanszos, hogy megbolondítaná. Mindegy, kipróbáltam, visszaalakítottam a nálam működő és egyébként praktikus, sarok előtti konfigurációba.
MaCS
-
Gabesz87
veterán
Tegnapi tesztelés során egy valamit furcsállottam. Ha elindítom kézzel a gépet, előbb nem a huzalon megy végig körbe? Hanem elindul a fűnyírás, megy ide-oda? Mert nekem ez utóbbit csinálta. Ill. a huzalt közelebb kell majd tennem a szegélyhez, mert így olyan 35cm-re a szegély közelében nem nyír. Ha jól emlékszem, a FB csoportban mintha 20cm-t írtak volna!? Jelenleg a szegély magasabban van a legtöbb oldalon.
-
PitLee
őstag
válasz
MaCS_70 #2890 üzenetére
Most nézegettem azt a facebook oldalt amit Gabesz87 írt, így már érthető lett pár dolog.
Én körbekerítettem egy régi kútgyűrűt nem akartam, hogy koccolással álljon meg.
Az odavezető vezetéket kb 3cm-re egymástól raktam, elvileg így figyelmen kívül kéne hagynia, de nem mindig teszi ami annyira nem baj, mert így az adott részeken többet van.
A facén írták, hogy másnál is előjött ez a probléma és a 2 vezetéket akár 1 tüske alá is lehet tenni, hogy az egyenáramos mágnesesteret kioltsa, így "biztosan" figyelmen kívül hagyja elvileg.Volt egy bejegyzés, hogy tesztelik, de elvileg 15cm re rakott vezeték folyosóként működik, ez érdekes lesz, mert a kezelésiben 120cm kell a vezetékek között, de gyanítom a faltenisz üzem mód miatt, nem két terület közötti átjárás miatt.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=23878397518420874&set=g.1276915319602293Itt volt az a telepítés is ahol egy 500m²-es modellt üzemeltek be és a kitolatás után a 180° fordulónál tényleg megtalálta a vezetéket, mert ezek szerint addig fordul amíg nem érzékeli, én nálam olyan határozott ez a fordulat azt hittem előre programozott, de ezek szerint nem.
Érdemes megkeresni a bejegyzést ott leírja hogy a dokkoló alatti vezeték nem nútjában van hanem kicsivel arrébb az segít a dokkolási problémán.
Videók
- kiállás
facebook- dokkolás
facebook- szegély
facebookUi:
Ma volt egy olyan, hogy töltőre menet elakadt, 2 x megpróbálta nem sikerült, majd kifordult és kb 1méteres sugarú ívvel kikerülte. -
Tele vagyok ilyenekkel, de nem szeretem. Inkább hagyományosan zsugorcsövezek, de ettől függetlenül teljesen jó ez a megoldás is.
A "váltós" alternatív útvonalas megoldást én is használom.
Az 50 cm a dokkoló mögött nálam viszont stabilan elég -- bár szerintem maga a leírás is csak egy métert követel meg, amihez érdekes módon nem találok rajzot a leírásban. A 2 méter szerintem a dokkoló előtt kell, hogy meglegyen, hogy a hazaérkezés stabil legyen.
Külön érdekesség a korlát. A leírás a jobb oldalra teszi, mégis, egy csomó gyári képen is a bal oldalon van. Mindkettőnek lehet értelme, nálam a bal oldalra szerelés megoldott egy problémát.
MaCS
-
PitLee
őstag
válasz
Gabesz87 #2881 üzenetére
Szerintem a vezetéknél kell figyelni, mert sokam szépen telepítik, majd a dokkolónál meg sikeresen keresztezik a vezetéket még ha jó helyre is dugják, ha telepítésnél sem szabad akkor valószínűleg a dokkolónál sem.
"
Határoló kábel frekvenciatartománya
................................100 Hz-148,5 kHz
Határoló huzal maximális átviteli telje-
sítménye ....................... 50 dBa/ 10 m
"Nálam rövidre van vágva a vezeték, azoknál látok téglát, faléceket a dokkolónál ahol a maradék vezeték csomóba ott van hagyva a dokkoló mögött.
https://www.boards.ie/discussion/2058308397/lidl-parkside-20v-1000m2-robot-mower-review/p7Vagy nem szabályos a kialakítás
https://youtu.be/JGDiN6Hxg48Azért kell 2 méter mögötte, mert akinél másodlagos terület be van állítva a robot dokkolóról le állás után megfordul és meg kell találja a vezetéket, hogy eltudjon indulni.
Valószínűleg nincs pont 2 méter, de 50cm nem elég.
https://youtu.be/ENylXxQ6BfEVan az a magyar videó ahol a "garázsból" áll ki konkrétan a fűnyíró, az emberünk nem fűzött hozzá kommentárt sajna.
Így csak egy zöld sárga vezetéket látni ahogy kb fél méterre a zöldtől futhat a dokkolóra, gondolom elfogyott a hozzá adott és azzal toldotta meg.
Tippre a másodlagos terület beállítást használja azért áll ki a nyíró ennyire szabályosan.Parkside akkus Smart robotfűnyíró. Teszt 1. (Töltőállomás elhagyása).
https://youtu.be/Cnr4Dk9MptsEzekkel a dróttávokkal lehet még operálni, nálad nem kell, de ha valaki körbekerít fát vagy virágágyást, akkor lehet vele irányítani a fűnyírót, hogy átmenjen vagy ne, amolyan zónákat is létre lehet hozni vele és akkor a másodlagos területbeállítással odaküldeni.
"A párhuzamosan futó és egymástól
legalább 10 cm távolságban lévő
határoló huzalokat (10) a készülék
akadályként érzékeli és megkerüli.""A párhuzamosan futó és egymás-
tól 5 cm távolságban lévő határoló
huzalokat (10) a készülék nem aka-
dályként érzékeli és áthalad rajtuk."A szegélyvágás ha egy szintben van az úttal vagy a járdával a gyep, akkor a vezeték távolsága 5 cm járdáktól / gyepek szélétől.
Más fűnyíróknál is használt megoldással is lehet operálni miszerint egy kapcsolóval leválaszt az ember vagy hozzá ad területet.
Lidl Parkside 20V 1000M2 robot mower review
2023
https://www.boards.ie/discussion/2058308397/lidl-parkside-20v-1000m2-robot-mower-reviewVagy 15 talicska földet elterítettem tegnap, hogy a hepehupákat mérsékeljem amolyan szép lankás dimbes-dombos legyen.
A kerék kipörgésnek szerintem az az oka, hogy a hátsó tengely mentén végig fésű bordák vannak, amik igen hamar felakadnak, egyenetlen terepen. A keréken a recék és a 18 kiló nem indokolná a tapadás hiányt.
Én egy lamellás koronggal elemináltam őket, az aksi fedél szintjéig . . . meg a garanciát is .
netes kép
Ui:
Ha már fű az "emberünk" frankon leír mindent a videói alatt amit használ, vegyszerek eszközök ect..
YardBrah
https://www.youtube.com/@YardBrah/videos -
válasz
Gabesz87 #2883 üzenetére
Amint írtad is, a vezetéket egyszer kell rendezni. A csatlakozás nem jelent gondot: vannak külön ilyen célra készült csatlakozódobozok, simán eldugható. A tápegységet én feljebb emelném a kerítésre, falra, könnyen eltüntethető. Nem igazán nagy kihívás, de utána rendben lesz.
MaCS
-
Gabesz87
veterán
1x kell jó esetben megcsinálni, aztán utána remélhetőleg már nem lesz vele gond. Összességében jók a vélemények róla a FB csoportban, aki már használja egy ideje.
Kár, hogy a Xiaomi/Roborock nem csinált még robotfűnyírót
Viszont rákerestem, és Xiaomit ugyan nem látok, de a Dreame-nek van (A1), egész pofás járgány, mint egy űrhajó, és ráadásul vezeték mentes! Mondjuk hivatalos magyar shopban szép kis ára van
-
Nikla
tag
Rossz májú megjegyzés: Elnézve mit szenvedtek ezzel a robottal, mindennek hálát adok hogy nem ezt vettem
Avagy le a kalappal a kitartásotok miatt
-
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70 #2882 üzenetére
Hát nem is tudom. Igen, ott nem sok vizet zavarna, de ott is van ugyebár a sarkon egy szórófej. Jó mondjuk max nem totál a sarokba tenném akkor, hanem picivel arrébb. De ez kb. a legtávolabbi pont a konnektoroktól. Mondjuk a fű mellett a mulcs alatt (akár a geotextíl alatt a szegély külső tövében) nem bonyolult idehúzni egey hosszabbítót az aknából. Inkább onnan, mint a házból (kisház alatt az üveges építményt érted, korláttal a külsején? Ez a házhoz hozzáépített terasz. Onnan nem tudok kábelt kihozni, szerintem az akna járhatóbb út. Hová helyeznéd el a gép tápegységét? Tudom az is vízálló, de azért jobb lenne nem a földön tartani. Ill. még ami eszembe jutott, hogy azért itt nyáron elég erősen sütné is a nap több órán keresztül. Mondjuk garázs alatt azért az erős naptól is védve van!? Megfontolom az ötletet, köszönöm!
Ez a "Parkside robot gazon" csoport. De az illető a telepítősben is írogat, azt hiszem.
-
válasz
Gabesz87 #2881 üzenetére
Okoskodás be:
Mi lenne, ha a 190851-es kép jobb felső sarkába kerülne, a fűre? Oda elég egyszerűnek és esztétikusan megoldhatónak (láthatatlanul) tűnik a tápkábel kivezetése a kisházból, és talán ott lenne a legkevésbé útban.MaCS
UI: Kipróbáltam a #2874 kötést. Erősen csodálkozom azon, hogy a szaki ezt ajánlja, illetve, hogy ez nála működik. Nálam 3/3 alkalommal kerengő dervist csinált a robotból, ami ki is küzdötte magát a dróton túlra. Szóval lehet, hogy van, ahol ez működik, de ilyet ajánlani...
Ez egyébként a telepítős FB-csoport? -
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70 #2880 üzenetére
Csináltam pár képet: [link]
Megpróbáltam kicsit távolabb tenni a faltól, de ugyanazt csinálta. Habár nem ütközött fordulás közben a falnak a dokkolóról lejövet, de valamiért 90 fokos forduló után egyenesen a házfal felé indul el, és onnantól meghülyül. Kínomban letettem a fűre, ahogy a képen van. Így a huzal nyilván nyíl egyenesen megy ki-be mindkét oldalon. Na így működik is, hagytam kicsit mozogni, majd visszahívtam a dokkolóra, szépen körbement a huzalon, és bár kicsit beleütközött a kiálló "fütyibe" amire rácuppan, korrigálás után sikerült dokkolnia. SZóval így működőképes, csak hát nagyon nem jó helyen van
Van az a kép, ahol az aknafedél látszik (másik oldalon a tömlő). Na arra gondolta, hogy megpróbálom majd hétvégén azt, hogy odateszem az akna mellé (merőlegesen a fűre, ahogy a lentebbi képeken is van; próba szerencse). Az aknában meg be tudom dugni. Csak a szintkülönbséget kell valahogy kiküszöbölni. Ha a követ elpakolom alóla, akkor a dokkoló alá teszek valami deszkát, OSB lapot, ilyesmit (vagy szimplán csak földet, hogy szintbe legyen a szegélykővel), a füvön meg szintén emelek némi földdel. Lehet, hogy a végén majd elrakom a gépet köv. évre, mivel ősszel tervezek újrafüvesítést, ahogy korábban írtam is. Ha végig egy szintben lesz a szegélykővel, akkor kicsit egyszerűbb lesz már a mozgás/dokkolás.
De ha a jelenlegi állapotok szerint van mentő ötletetek, akkor örömmel veszem a tanácsokat, illetve skicceket -
válasz
Gabesz87 #2878 üzenetére
A tapasztalat persze nagy úr, én is sokszor hivatkozom a saját tapasztalataimra.
De nekem mégis furcsa, hogy a gyártói ajánlással, az elmélettel és egyben a józan ésszel ennyire ellentétes megoldások legyenek a jók. De ha eláll az eső, megyek és kipróbálom, mert ha ez í képen látható módon működik, az nekem is megoldás egy kis kellemetlenségre.
MaCS
-
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70 #2877 üzenetére
Én értem, az elmélet ezt mondja, de ez a srác a FB csoportban aktív, hobbi szinten telepítget gépet, heti 2-3-at, nagyon sok embernek ad tanácsot, amik látszólag meg is oldják a problémát (visszajelzések alapján). Tett fel több videót, telepítési lépéseket, leírást, és úgy tűnik, működik, tudja mit csinál. Na mindegy, hát ha minden kötél szakad, majd kipróbálom legfeljebb ezt a megoldást is. Még mindig az alkalmas helyet kellene megtalálni. Körbefotózom majd a kertet, hátha nektek van jó ötletetek. Ha nem lenne labdázás a füvön, akkor simán odatenném középre, ahol van a fúrt kút aknája, mert akkor ide be is tudnám dugni. Az öntözővel meg akkor - ha neked sincs probléma a géppel miatta - nem foglalkozom.
-
válasz
Gabesz87 #2874 üzenetére
Ez így szerintem nem jó.
A Parkside a nem teljesen zsákutcás megoldást igényli, azaz a dokkoló mögött is kell neki terület, helyesebben vezetékelvezetés. Szerintem nem azért, mert feltételnül be akar menni oda is, hanem a tiszta vezetékutak / mágneses mező miatt. A túl közel, de nem közvetlenül egymás mellett futó kábelek meg tudják hülyíteni. Én például kísérleteztem a sarokba állítással, amikor a hátoldali vezeték egyből 90 fokkal jobbra volt kivezetve a dokkolóból, és azt az érdekes helyzetet eredményezte, hogy a gép hazaérkezéskor az utolsó tíz centin, már a dokkolón lapján tévedt el és elvétette a csatlakozót.
A képen látható vezetés több sebből is vérzik. Az említett túl közeli (de még nem egymást kioltó) párhuzamos vezetékek a fentiek szerint problémásak, de a balról érkező, kb. 120 fokos sarkot kimondottan rossz nézni. Eleve nem ajánlott ilyen hajtűkanyarokat vinni a rendszerbe, de különösen a másik vezeték közelében ez komoly esélyt jelent a meghülyülésre, ami valóban tipikusan az egy helyben körözésben és a vezetéken kívülre szédülésben tud manifesztálódni.
Szóval nem hülyeség, hogy elöl-hátul legyen meg az egyenes vezetékszakasz (nálam hátul elég a fél méter), és fél méteren belül ne legyenek párhizamos drótok.
MaCS
-
Gabesz87
veterán
válasz
wik_406 #2870 üzenetére
Rövidebbre vágtam a vezetéket, így biztosan nem túl hosszú már. Csekkoltam, hogy a + / - jól van-e bekötve, de szerintem tuti jó. Hátulról jövő a negatívba, ahogy a dokkoló rajzán is látszik. Csak egy tipp, de lehet, hogy az a gond, hogy közel van a házfalhoz. Ugyanis amikor letolat, és csinálna egy 180-as fordulót, az eleje beleütközik a házfalba, és emiatt lejön a kábelről, aztán elkezd egy helyben körözni. Du. (ha nem esik az eső) megpróbálom kicsit távolabb tenni a háztól, csak a jelenlegi pozícióját azért találtam jónak, mert így a vezetéket pont bele tudtam fektetni a térkő fugába. Vagy a másik megoldás, hogy mégis kitalálok egy új helyet, és valahogy így csinálom meg:
Ezek FB-ról vannak, egy telepítő által készített, működő kivitelezés. Amit mondjuk baromira nem értek, hogy ha így is lehet, akkor minek kell az 1m hátul, ill. a sarkoknál 90 fokot ugye kerülni kell, de itt meg egy még élesebb kanyar van elől. És ugye 2m szintén nincs meg, csak egy 50-60cm talán. És mégis jó, működik. Ki érti ezt... -
-
Gis86
csendes tag
Lehet kapni a LIDL-ben a Parkside fűnyíróhoz kést?
-
jelentem a Lidl garázsa a Navimow i108e-nek is tökéletes
-
wik_406
tag
válasz
Gabesz87 #2868 üzenetére
Ha van garazs, akkor egesz vedett a gep, oldalrol korlat van, nem konnyu lerugni.
nekem a fuvon van, es naponta ontozi az ontozo. Eddig birja
Mennyi vezeteket hagytal meg pluszba? Ha tul sokat, az okozhat ilyen problemat.
Meg volt egy olyan gondom vele, hogy nem tudott beallni a dokkolora, mert kikaparta a fuvet elotte. Most tettem oda kb 30cm mufuvet, igy nincs gond a ki-be allassal.W.
-
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70 #2864 üzenetére
Egyrészt azért, mert az öntöző nap mint nap locsolná akkor. Az nem gáz? Ok, hogy időjárás álló, de azért ha nem muszáj, nem ontoztetném fölöslegesen.
Másrészt néha a sracaimmal labdazgatunk a füvön, úgyhogy állandóan lerúgnánk, útban lenne.PitLee:
Tegnap osszeraktam így, elindítottam, de letolatas és némi forgolodas után total megőrült, egy helyben forgott, aztán fűnyíró kívül hibával megállt. Megpróbálom megfordítani a kábel bekötéseket, hátha. FB csoportban olvastam ilyet. Illetve sok olyan már működő gépet is láttam képpel, telepítéssel, ahol nem volt 2m ill. 1m. Szóval ezek nélkül is meg lehet csinálni. A fésű leszerelését is láttam, ezt is megteszem. Aztán ma újult erővel tovább próbálkozom 🙂 -
Lehet. Szerintem viszont nagyon nagy baj lenne, ha a felülről érkező víz (pláne garázs által szelektáltan) ártana a gépnek, bázisnak.
A fésűt én is leszereltem, de a gond nálam érdekes módon nem az offroadpályával volt, hanem azzal, hogy egészen komolytalan fűcsomók is megfutamodásra tudták kényszeríteni. Szoknya nélkül viszont már sokkal bátrabb, mindenen átgázol és imádja a buckázást.
MaCS
-
PitLee
őstag
válasz
Gabesz87 #2862 üzenetére
Lehet jó.
Az alsó fűfésűk és süni aláfutásgátló fogak miatt nem nagyon terepképes az eszköz, ha minimális a szintkülönbség a fű és a járda között, azt hiszem 2 centi, akkor működhet.
A töltőállomást csak egy irányba lehet letenni, de az rá is van írva, előtte 1m háta mögött 2m hely kell, nálad az meglesz.
A működése (zöld) , ha nincs másodlagos pont, akkor letolat kb 1m-t majd dob egy 90° fordulót és kezdődik a fűnyíró faltenisz, ha volt másodlagos pont akkor letolat kb 1m-t majd 180° fordulat és elindul a beállított távra vezeték mentén, majd a célnál, dob egy 90° fordulót és kezdődik a fűnyírás.
Töltéskor (piros) elindul megkeresi a vezetéket majd jobbra fordul és elindul és vissza a töltőre.Nálam olyan off road pálya van, hogy lekellet szerelnem a fésűket és a hátsókat is megkurtítottam.
Hasonló a terep mint itt a videóban."Robotfűnyíró Parkside - acél tüskék felszerelése, tapadás javítása, javítás. - Perfect Man"
https://youtu.be/aM-BJbFDgv4A nyíró motor két fokozatú, amikor terhelés éri erős, sűrű fű, akkor ráadja a kraftot.
8Ah aksival sokat bírt nálam kb 6-7 órát, majd meglesem valahogy csak nincs ott wifi ahol dolgozik. -
Funthomi
aktív tag
A luba.hu-n keresztül:
Vásárolj 05.09. és 06.09. között YUKA MINI 600 vagy YUKA MINI 800 robotfűnyírót
és megajándékozunk egy Univerzális garázzsal!(Ha volt már sorry.)
-
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70 #2861 üzenetére
Tegnap este új ötletem támadt, mégpedig hogy így helyezném el:
Vagyis a ház mögött. Ott is térkő van a ház és a fű közt, keskenyebb valamivel, mint a ház melletti, oldalsó részen, de elférne szerintem itt is a gép. Túl sok távolság mondjuk nem lenne a házfaltól. De vettem garázst is, úgyhogy valamennyi helyet még az is elfoglal. A másik aggodalmam a víz. Ok, hogy van garázs, szóval védett valamennyire, de nem gond, hogy gyakorlatilag így szabadban van a gép? Illetve a füvön az öntőző azért kicsit éri a térkövet is, szóval lehet hogy némi vizet oldalról nap mint nap kapna.
-
válasz
Gabesz87 #2858 üzenetére
Én nagyon fáznék ettől a térköves megoldástól, főleg a kivitelezési rémálom miatt.
Meg aztán hiányzik az Neked, hogy a fűnyíró rendszeresen bóklásszon a kövön is?
A házfaltól mért 2 méter szerintem nem szentírás, hanem főleg bőven vett biztonsági tartalék. Nálam sincs meg, de egy ismerősnél kb. 25 cm a távolság, és problémamentes az üzem.
Ki kell próbálni. (Gyanúm szerint a falban futó vezetékek miatt van a korlátozás.)
A villanypásztor drótját én nem ásnám el. Ezt majd szépen úgyis megteszi az idő, meglepően gyorsan. Felszíni szegeléssel lehet szépen kísérletezni , és egyáltalán nem nagy munka -- úgyis kell majd egy sor korrekció.
Amit minden friss telepítőnek nagyon ajánlok, az a tartalékok beépítése a vezetékbe. Azaz hozzáférhető, de nem szem előtt levő helyeken legyenek pár méteres oda-vissza hurokkivezetések.
MaCS
-
Gabesz87
veterán
válasz
noorbertt #2857 üzenetére
Ez így nekem megfelelne, egy aggodalmam van, a faltól való távolság. A használati azt írja, hogy 2m faltól mért min. távolság. Ez mondjuk meg van csillagozva, és azt mondja erre, hogy házfal elektromos hibákkal (pl. fémfelületek, elektromos elosztók, fotovoltaikus rendszerek). Most akkor ha nincs mellette semmi ilyesmi, akkor nem feltétlen kell 2m!?
A dokkolást (elhelyezést) gondolom úgy kell érteni, hogy a házfallal párhuzamosan, nem rá merőlegesen!? -
noorbertt
őstag
válasz
hangya7 #2854 üzenetére
Terkő alatt necces lenne
alapból ha felszeded már ugyanolyan sosem lesz vissza rakva.
A rések között viszont el fér, még ha flexelni is kell hogy 1-1 helyen a kis mini kavicsokat ki kaparja.
A képen pl én lehet így csinálnám, az én gépemnek kb ez a rendezés működne. Meg kell nézni mekkora hely kell a parkside esetén és úgy kalkulálni. Fuga között mehet az egyenes és 1-2 esetén pedig keresztbe (éles szög nem lehet elvileg ezért kerekítve kell)
Fontos lenne lemérni és kipróbálni hogy oldalt és a front távolság elegendő e a gépnek! -
érdekes, hogy melyik Kickstarter kampányból lesz valami: a Hooki Neomow X működik (2023 augusztusi kezdés) és vehető a weboldalon, igaz a Hooki-nak már volt működő robotja korában is. de az Anthbot Genie is termék lett (2024 szeptemberi kezdés)
viszont a Hooki-val egy időben indult Kowoll M28E azóta is csak "preorder" a weboldalon, és Kickstarteren egy éve kommunikáltak utoljára.. pedig nekik is volt már robotjuk (M18EX) és legalább 20 robot elkészült. azóta csend.
az Airseekers ugye 2024 májusában indult, és tegnapi frissítés Kickstarteren, hogy az első 50-et kiküldték, csak ugye kb 1500 előre fizető támogató van... -
Gabesz87
veterán
válasz
noorbertt #2853 üzenetére
Pontosan hová gondolod? Be tudnád esetleg skiccelni a képen?
Igen, végig szegély van a fű körül. De a magasság változó, itt elől a térkő mentén (ház hátuljánál) közel azonos szintben vannak, viszont oldalt, a kavicsos résznél már magasabban van a szegély, mint a fű, szóval arra nem tudna felmenni a gép. Ősszel az (is) lenne a cél, hogy egy szintben legyen a szegély és a fű. Vagy lóhereMajd meglátjuk mi lesz. Én is néztem már.
-
noorbertt
őstag
válasz
Gabesz87 #2849 üzenetére
-Én a lefolyó mellé tenném, ott nincs útban és a kábelt a térkő köze fektetném. (Nalam is megy vagy 15m2 tér kövön egy helyen. )
- szegély van körben? Ha igen akkor szegelyhez közvetlenül közel asnám a kábelt így a fűnyíró egyik fele felmegy a kavicsos részre, de ha az fűnyíró biztos akkor faszan le lenne vágva a fű állandóan.
- gyomirtás helyett lóhere? Az jó dús tud lenni és ha folyamatosan nyírva van szép is szerintem. -
hangya7
tag
Ja, még egy kérdés : 6cm-es járólap alatt érzékeli még a vezetéket a robot (bár a leírás alapján nem valószínű)?
Ha nem lenne egyértelmű Lidl PAMRS 1000 A1 Smart-ról van szó (az előző kérdéseim is erre vonatkoztak). -
hangya7
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen típusú ki-/beállás hogyan oldható meg :
https://www.youtube.com/watch?v=Cnr4Dk9Mpts
Csak simánvisszafordítom a vezetéket és megadom az appban, hogy kiállás után hány méterrel kezdjen el dolgozni? (Tegnap vettem a gépet még nem tudtam az appot beüzemelni. Ha jól látom, amíg nincs kialakítva a hurok nem is lehet)? Ha igen, akkor a visszajövő vezték milyen messze lehet/legyen a parkolást segítő vezetéktől?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Az Airseekers is éppen küzd azzal, hogy sikerüljön teljesíteni a vállalásukat. Ott is csak 50 darabot küldtek ki és most a többivel próbálnak a piacra lépni, eladni drágábban, hogy megfinanszírozzák a backerek gépeit. Kíváncsian várom mi lesz, de nagy az esély, hogy gép nélkül maradunk. Ki fog megvenni egy olyan gépet, ahol nincs elég visszajelzés, hogy muzsikál? Hát szerintem nem sokan. De a remény hal meg utoljára.
-
Gabesz87
veterán
Reggel beszereztem én is az akciós Parkside gépet+garázst. A kérdésem az alábbi lenne. Azon felül, amit már korábban feltettem az elmúlt napokban. Öntözőfejeket nem bántja a gép, nem fogja ledarálni? A másik, hogy hova tegyem a dokkolót.
Így néz ki a kert:
Ahogy azt írtam, két helyen van konnektor:
1. A ház falán, 4,3m-re a fűtől
2. Fúrt kút aknájában a fű mellett.
Itt látszik mindkét hely:
Mondjuk ha jól tudom, elég hosszú a kábel, úgyhogy a konnektortól távolabbi elhelyezés is lehetséges. A füvön nem jó, mert nap mint nap locsolná az öntöző, gondolom az nem valami ideális. Szóval emiatt még vakarom a fejem kissé.
Agyalok a huzalon is. Hogy leássam, vagy ne. Ősszel tervezek újrafüvesítést, pontosabban totális gyomirtást, és talán gyepszőnyeget. Ahogy látható, a jelenlegi nem igazán nevezhető gyepnek. Bár ez a rondábbik, árnyékos oldal pont, a másik nem ennyire gázSzóval ez az érv szól a leásás ellen. Most leásom, aztán ősszel szedhetem fel... Ami meg mellette szól, hogy olykor azért a srácaim szaladgálnak a füvön, focizunk, szóval tartok tőle, nehogy beleakadjanak a huzalba. Na meg tavasszal, és ősszel gyepszellőztetek, úgyhogy ebből a szempontból is jobb talán a huzal föld alá fektetése.
-
Elugrottam a Parkside garázsért a Lidl-be, jelentem tényleg tökéletes a Yuka Minihez
Egyelőre csak összeraktam és rápróbáltam, de magasságra és szélességre is teljesen ok. Sőt, szerintem kb. az összes merőleges dokkolós robothoz jó lehet, mert elég széles, és magas is.
-
az elv egyébként nekem tetszett (hengerkés + robot)
7 perce egyébként ugyan ez a szöveg Kickstarterre is kikerült. imádom a csodálkozó kommenteket, akik ilyenkor realizálják, hogy nem fognak semmit kapni a pénzükért.ami genyóság: ha ezek létrehoztak pár szabadalmat ott az R&D-ben, aminek a tulajdonjogával most tovább állnak más cégekhez, akkor valakik megfinanszírozták ezt a kutatás-fejlesztést. és nem csak, hogy robotot nem kapnak, de részt sem a szabadalmak értékesítéséből.
-
WiZARD
addikt
Ha minden igaz, akkor a Kickstarteres Oasa R1 (hengerkéses) game over.
-
Gabesz87
veterán
Elhelyezéssel kapcsolatban nekem egy valami még mindig nem világos. Az OK, hogy a huzallal össze kell kötni a dokkolót, így talál oda. Ezt értem. De videókban ahogy nézem, a fűre teszik a dokkolót. Arrébb is lehet tenni, nem fűre? Nekünk a ház oldalán van a fűtől kb.2-3m-re egy aljzat, ez alá be tudnám tenni a dokkolót. Innen is odamegy akkor a fűre, és visszatalál?
A használatit olvasva 1-2 dolog nem világos. A töltő elhelyezésénél ezt írják:A határolóhuzal lefektetési vonalának
útvonala: −−
• ∣≺−≻∣ 1,6 m Minimális távolság
(Honnan?)• ∣≺−≻∣ 2 m faltól mért minimális távolság*
*Házfal elektromos hibákkal (pl. fémfelületek, elektromos elosztók, fotovoltaikus rendszerek)
Most akkor a ház falához közvetlenül nem tehetem?Nyilván a fallal párhuzamosan gondoltam, nem pedig rá merőlegesen, így a dokkoló előtt és után sem lenne gond a huzalozás.
Ill. a másik:
A töltőállomás (20) bemeneti területén a határoló huzalt (10) legalább 200 cm hosszúságban, illetve a töltőállomás (20) mögött legalább 100 cm hosszúságban egyenesen kell lefektetni.
Tehát ahol a fűnyíró rámegy a dokkolóra, kell legyen egy 2m hosszú egyenes szakasz. Ezt még értem. De mögötte mire kell 1m-nyi huzal?Elnézést az értetlenségemért, de új még nekem a robotfűnyíró téma
-
válasz
Gabesz87 #2830 üzenetére
A Rivallra régen sok minőségi panasz volt, emlékeim szerint főleg korróziós problémákkal.
A Parksidenak négy nagy előnyét látom:
1. Kedvező ár,
2. Ha nem tetszik, hatvan napig visszaviheted,
3. 3 év garancia,
4. Létező szerviz.Amúgy meg némi kiismerés után teljesen együttélésre alkalmas gép.
A használati utasítást itt keresd: ugyfelszolgalat.lidl.hu
MaCS
-
PitLee
őstag
válasz
MaCS_70 #2825 üzenetére
A PMRDA_20Li_B2 használati szerint kompatibilis a 8Ah aksival.
A töltési idő az megnő, mivel a dokkoló csak 2,5A-ral tölt.https://media.sit-connect.com/public/articlemanual/ea73c3cb-4900-4492-b568-d810ed720e4e.pdf
-
PitLee
őstag
válasz
Gabesz87 #2828 üzenetére
Probáld, #2721 Dadpool vagy #2770 MaCS_70 - t meginterjúvolni.
Ez már elvileg a Smart, 22cm vágásszélesség, applikációban is ütemezhető, másodlagos területeket is kezel a drót mellett elsétál a beállított pontig és ott kezd füvet nyírni. . .ect.
https://youtu.be/qsuxPu5DxkI?si=asCtrFNkf4apSRCp&t=73De itt a hivatalos részletes
https://parkside-diy.com/hu/kert/rasenmaeher-vertikutierer/parkside-robotic-lawnmower-pmrda-20-li-b2-smart -
Gabesz87
veterán
ÉRtem, köszönöm.
meg mellé egy százalékos esélyt, aztán random választ közülök
Ez bevallom, nem teljesen világos.
Néztem még ÁK-n a Riwall PRO RRM 500 APP gépet, nem sokkal drágább, ellenben pozitívabb vélemények vannak róla. Jó, igaz csak 2 dbEsetleg ezzel van tapasztalat? Melyik jobb a 2 közül?
-
Bdanyy
addikt
válasz
Gabesz87 #2828 üzenetére
átlóg valamennyit, a leírásában írják szerintem, hogy mennyi ráhagyás kell. Fejből nem tudom sajnos, de ha lesz időm megnézem (talán online is fent van). Nem kell a föld alá, futhat a földön is, úgysem látszódik egy idő után. Ami fontos, hogy az egész határolóvezeték végig járható kell legyen, mert úgy indul, hogy x métert megy rajta (több távot is megadhatsz meg mellé egy százalékos esélyt, aztán random választ közülök) mielőtt elindul nyírni. Amikor meg töltenie kell, megkeresi valahol a határolót, és végigmegy rajta a dokkoló felé.
-
Gabesz87
veterán
Gondolkodom most én is a jövő héttől akciós Parkside gépen+garázson. Megéri az árát, mit szóltok? Mi a vélemény róla? Egybefüggő ~70m2 füvünk van, egy nagy téglalap ill. egy kisebb keskenyebb téglalap (összességében egy "L" alak), nincs közte semmi (csak az öntöző szórófejek a széleken). Körben szegélykő van letéve. Az egyik kérdés, hogy a huzalt a föld alá kell tenni? Gondolom igen. Olvastam az imént, hogy nagy a gép, átlóg a vezetéken, tehát akkor nem közvetlenül a szegélyhez kéne fektetni a huzalt, hanem valamivel beljebb? Még az elhelyezése is kérdéses, bár pont a fű mellett van a fúrt kút aknafedele, ott lent van konnektor is, szóval a fedél tetejére akár rá is tudnám tenni a dokkolót+garázst (a fedelet a kábelnek meg max átfúrom). Azt meg valahogy megoldanám, hogy tudjon közlekedni a fű és dokkoló közt.
Vagy esetleg ebben az ársávban van jobb, ajánlottabb gép (akár még garis, használt is szóba jöhet). -
PitLee
őstag
válasz
ssgt1981 #2818 üzenetére
Tapasztalat nincs, de ha jól nézem ez az UWB oszlopos itt számít mennyire tagolt a terület mert az oszlopokkal ha jól gondolom le kell fedni a területet, 2db-ot adnak hozzá.
Amúgy az ECOVACS sokféle technikát használ, meg kell nézni melyik hova jó, nincs minden technika mindegyikbe. Van amelyik RTK-s és van amelyik kamerás (ott nem kell oszlop), érdemes YT utána nézni.
Ami tetszik, hogy 220mm a vágószélesség.Wer schneidet besser (ab)? - Mammotion, Navimow oder ECOVACS?
https://youtu.be/iCXIsuCwfvgGÜNSTIG! Die Besten MÄHROBOTER MIT SYSTEM für unter 1000€?!😱 - Navimow vs Goat im Vergleich & Test
https://youtu.be/JbrTXaCOzh8Gartenzeile
https://www.youtube.com/@Gartenzeile/videos -
ssgt1981
senior tag
Ezzel a géppel van valakinek tapasztalata?
ECOVACS GOAT G1-800
[link] -
Így van, nem nő akkorát, hogy minden nap kelljen mennie. Nagyon jó a szisztematikus nyírásban, hogy a ciklus alatt biztosan mindenhova eljut, annyira kell csak figyelni, hogy a nyírási+töltési idők kiadják, és ne mászkáljon éjszaka a nedves fűben, csak mert nem tudta befejezni időben a melót. A csíkok amiket rajzol a mozgása miatt meg csodálatosak, vezetékes random mozgású géppel ilyen sose volt, tök jó ülni a teraszon és csak nézni a csíkokat, de az is sokat hozzátesz, hogy egyenletes a magasság mindenhol
Komolyan, csak a gép miatt olyan a kert, mintha egy vagon pénzért felújítottam volna a gyepet, pedig valójában egy gazos valami, sok-sok apró buckával. Persze kézi géppel azért tudtam ilyet csinálni régebben is.
-
PitLee
őstag
válasz
thamasz #2811 üzenetére
Köszi, hogy írtad a valós vágás szélességet, azzal számolva tényleg drasztikusan csökken a terület teljesítmény.
A nagy Yukanak kicsivel nagyobb a töltő adaptere 3A, de nem tudom hogy kompatibilis-e a minijével, és hogy csak adapter vagy töltő is.
Ha töltést az végzi akkor kicsivel hamarabb lenne feltöltve az is segíthetne a munkavégzésben.
Amúgy ahogy a többiek is írják ez mondhatni naponta, te esetedben két naponta lenyírja füvet. 2 nap alatt talán még nem nő akkorát, hogy zavaró legyen, de tapasztalatom nincs még. -
mikrofon
veterán
Én annak idején a worx-omhoz is vettem és a Yuka-hoz is olyat amin több penge van. De aztán az első penge csere után visszaraktam az eredetit. Mindkét esetben hajlamos voltam meggyőzni magamat, hogy bizonyos "hibák" ezért vannak, meg hogy jobban merül az akksi, meg hogy azért nem egy mérnök dolgozott a tervezésen és a tesztelésen, így talán meg van az oka az eredeti méretének és penge számának.
Valószínűleg ezek csak placebo-k voltak de amíg nem raktam vissza az eredetit nem voltam nyugodt. -
mikrofon
veterán
Hát én worx-omhoz használtam. Sőt volt kimondottan típushelyes ami pontosan olyan méretű volt mint a gyári.
A Yuka-hoz meg bőven kitart az eredeti, akit még a Kickstarter-en vettem hozzá.
Amúgy a penge hossza biztos számít. Ezen kívül szerintem fontos még a furatátmérő illetve a csavar méretei amit hozzá adnak. -
thamasz
senior tag
A valóságban (az én kertemben) meg 400m2 a rekord 11 óra alatt reggel 9 és este 8 között. Az átfedés miatt kb csak 10-12 cm nyír, kb középre veszi az előző sáv szélét, ezen még reszelhetnének. Sokat lassítanak a gyakori fordulók és a 3x szegély nyírás a végén. Így lesz az 1000m2- ből kevesebb mint a fele. Megpróbálok alakítani a zónáimon, hogy a napi 300m2 kb 6 órába beleférjen, és akkor 2 nap alatt végez a 600m2 területtel. Ha meg eső miatt napokig nem lehet nyírni, a nagy fűre marad a benzines.
-
PitLee
őstag
válasz
thamasz #2806 üzenetére
A főzőlap vakarók már az Open Mowernél is szembe jöttel ha jól emlékszem.
https://hackaday.com/2022/04/07/openmower-open-source-robotic-lawn-mower-with-rtk-gps/Az ember mikor keresgél hamar bepörög és jönnek az "ötletek", fejben már Husqvarna i137 fűnyíróm robotosításán agyaltam
#2791 thamasz
A használatiból lehet számolni egy durva eredményt.
Yuka mini 800 6,1Ah
A kiindulási alap egy focipálya sík terület, este feltöltött aksival.
190mm a vágószélesség átfedéssel most nem foglalkozunk az 0,19m
haladási sebesség 0,3m/s az 18m/min
üzem idő 150min
töltési idő 230min
napi munka idő 11h az 660min
M=munka T=töltésTehát a 6,1Ah aksival
M150min+T230min+M150min+T130min az ami belefér a napi munka időbe 660min amiből a tényleges munkával töltött idő 300 min azaz 5 óra.Kíváncsiságból a 4,5Ah aksi
M110min+T180min+M110min+T180min+M90min az ami belefér a napi munka időbe amiből a tényleges munkával töltött idő 310min azaz 5óra 10percKíváncsiságból a 2,4Ah aksi
M55min+T90min+M55min+T90min+M55min+T90min+M55min+T90min+M55min+T25min az ami belefér a napi munka időbe amiből a tényleges munkával töltött idő 275min azaz 4 óra 35min.Ha töltőre oda és vissza járkálást is belevesszük akkor a nagy aksi előnyben lehet.
A napi munka időbe beleférő (660min) terület meg kb
18m/min*0,19m = 3,42m²/min
300min x 3,42m²/min = 1026m²
310min x 3,42m²/min = 1060,2m²
275min x 3,42m²/min = 940,5m²Legegyszerűbben a töltés gyorsításával lehetne több munka időt elérni.
A bökkenő, hogy az aksi elég zárt, szellőzés mentes helyen van így első ránézésre, telepítésihelyén és munka folyamán folyamatosan érheti a nap, valószínűleg ezért nem vitték feljebb a töltési áramerősséget.
Ami már mokolósabb az egy aksi upgrade ami kitartana az egész napi meló alatt majd este tölthet akár 10 órán át is .
A szélesebb nyírótárcsa vagy a gyorsabb haladáshoz már szoftveres mokolás is kéne.Fűnyíró garázsra vannak jó megoldások, lehet ez kutya ól is akár.
A billenő garázsajtót úgy kell kiegyensúlyozni, hogy az magától nyíljon ki.
Becsukni majd a fűnyíró fogja amikor bemegy, akkor egy rudat előre tol és magára zárja az ajtót így addig az nem is nyitható ha olyan a garázs felépítése.
Előnye sok van
Hátránya ha esetleg van valami játékos kisállat aki a nyitott ajtón bemegy azt bezárhatja amikor dokkolni megy, de max egy kis ajtót hagyva azon kijuthat az állat.A legelterjedtebb megoldás logikája
https://youtu.be/9pePHNk_bUg?si=yUqPWlB1ytdpxrUz&t=55De persze van több féle, lehet keresgélni.
https://www.youtube.com/results?search_query=robot+mower+garage -
thamasz
senior tag
Az egyik német csoportban most ez a penge a sláger:
https://www.grimsholm.com/robot-mower/knives/knives-for-mammotion-luba-yuka-24-pcs?ccid=HUIlletve vannak "jópofa" tuning megoldások is:
https://www.zttlprint.com/collections/mammotion-yuka-miniEz pl. kerámia főzőlap tisztító pengéket használ, állítólag tartós és olcsó:
https://www.bengs-modellbau.de/Messerscheibe-fuer-Yuka-Mini-Mammotion-Edelstahl-Aluminium-SuperCut/9624 -
Persze, sok minden jó, de azért lássuk be, hogy ezek a gyártói garázsok kinézetre sokkal kulturáltabb megoldások mint a kutyaház, vagy a mindenféle kivágott, barkácsolt cuccok (ki is használják ezt egészen aljas árazásokkal a gyártók). A Parkside garázs nem tudom mennyi itthon, a csoportban 25GBP-t írtak, ami 12kHUF, nem hinném, hogy ennyiért van szebb/jobb megoldás.
-
pomk
őstag
Nem emlékszem ki és hol, de lehet hogy itt volt valaki, aki azt a tippet adta, hogy egy legegyszerűbb és legolcsóbb előre gyártott kutyaház is megfelel a célnak.
Az első oldali panelt nem szereled fel, vagy vágsz rajta akkora lyukat ahol befér a robot.
A másik ötlet amit láttam, bár ott a seprűs modellhez választottak egy szélesebb kivitelű formát, az egy "kerti tároló" doboz volt. Itt viszont az egyik oldal fali panelt kihagyva vagy átalakítva biztosították a szabad bejárást a robotnak. -
pomk
őstag
Olvass vissza, de úgy írták hogy "csak" egy köztes pont aki "csak" forgalmazó.
Beszerzést náluk kezdeményezed, de a hivatalos németországi központból érkezik a robot. Ha gond van, magyar forgalmazónak jelzed, de Ő is tovább jelzi a Mammotion-nak és Ők küldenek érte futárt aki ingyen elviszi és hozza a terméket.
DE, feltételezem apróbb problémák, hibaelhárítás, telepítés, üzembe helyezés, tanácsadás stb. esetén (ha szükséged van ezek közül bármelyikre is), biztos támogatnak!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- LEGO klub
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Tenisz topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest