- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
Arra voltam kíváncsi, hogy ha van például két 400m² területed, akkor azt már nem engedi az app, mert a max korlát 700m² ?
A másik észrevétel
Van egy területed ami bruttó 800m², a géped korlátja meg max 700m², tehát gondolom én már a körbejárás során azt az üzenetet kapod, hogy a térképezés sikertelen, de ha no go zónákat kivennéd akkor meg 600m² lenne csak .
Yuka manual
"When mapping, the system will estimate the area.
Please ensure that the area is not more than the upper limit
(See Technical Specifications for more information),
or the task area mapping will fail."Persze ha felosztod zónákra és úgy veszed ki a tereptárgyakat akkor "no problem".
-
PitLee
őstag
Köszi !
Tegnap még nézegette a "vasakat" az Ecovacs is szembejött.
Pont azon agyaltam, hogy a kizárást meglehet-e ejteni a körbejárás előtt, mert valaki belefuthat olyanba, hogy a bruttó terület nagyobb az engedélyeztél, de kizárásokkal meg alatta van.
A zónákat egybe számolja ? -
PitLee
őstag
A területen most meglepődtem, mert kb bruttó 1300m², de ház, melléképületek és a "kacatok" kb ⅓ -át elfoglalják, így maradt kb 800m² az nem kicsi, én fejben valamiért a felére voltam beállva.
A Yuka mini 600 jelen ára, kb 370 már gondolkodóba ejt.
Egy akkumulátor upgrade nem tudom segítene e rajta vagy szoftveresen vannak letiltva a nagyobb területről ? -
Bdanyy
addikt
válasz
Funthomi #2756 üzenetére
Köszi! Annyira nem vészesek az emelkedők, inkább az a gond amikor valami nagyobb növényt kiszedek, akkor utána hiába töltöm fel földdel, az elég hepehupás egy darabig. Meg az autókkal a "zöldön" gurulunk át, valaha ott térkő volt, csak elfoglalta a természet
Nagyobb földmunkába meg nem vágnék bele egyelőre.
-
Funthomi
aktív tag
"Ezek egyenletlen, gazos területtel sok szűk átjáróval a gyakorlatban elboldogulnak?"
Ez jó kérdés, nincs vele tapasztalatom, az eddig megnézett tesztvideók alapján a Yuka Mini 600, 800 megbírkózik a nem durva, hirtelen emelkedésekkel. De mivel ezekhez nem kell madzag, így egy fokkal könnyebb a tagoltság kérdése. -
PitLee
őstag
A nagyszüleimnél volna egy széttagolt
gyeprét felület, amit góré, kőkupac, és egyéb bisz-b@szok tarkítanak.
Nyírni nem tudom rendszeresen, ez megbosszulja magát, most volt a második kaszálás, de már ez is lábszár középig ért jócskán, magamban csak a "zöld pokolnak" hívom, mert örült sebességgel nő ott minden.A kaszától jobbra a friss növésű 2. kaszálás,
balra virágos folt az első kaszáláskor megmaradt méh legelő, benne pár fűszál ami kb 2x akkora. I love it.🙄
Így gondolkodok egy robot masinán, kézenfekvő volna a Parkside van aksi ect, de a drótot ott kihúzni az rémálom volna, így első blikkre, de olvasva "José történetét" lehet megérné, bedobni a sűrűjébe és oldja meg.
Ebből kifolyólag a drótnélküli verziókkal is szemezgettem.
Nézegettem a Yuka mini 600 és 800 -at a hivatalos oldalukon, elsőre csak aksi jött le különbségnek, de a magyar oldalon és a használatiban már a zónák száma is más mint a hivatalos oldalon, ott mindkettőre 15-15 zónát írnak a használatiban meg 10 és 5.
Speciel nincs ennyi zóna igényem csak észrevétel.A másik a lopás védelem az milyen szintű tesztelte valaki ?
A fűnyíróban van gondolom GPS és tippre a SIM is, mert így tudom elképzelni a biztonságát, hogy jelez ha elhagyta a területet és küldi a helyzet adatokat.A 4G és gondolom a köré épülő szolgáltatások az 50EUR/év, szokott lenni rá akció ?
-
Bdanyy
addikt
válasz
Funthomi #2748 üzenetére
Hello!
Ezek egyenletlen, gazos területtel sok szűk átjáróval a gyakorlatban elboldogulnak? Tippre olyan 5-600 négyzetméterrel kéne elboldogulnia.Tavaly egy Parksideot próbáltam a korábbi jó Gardenas tapasztalat alapján (igaz azt nem ide állítottam be), de mivel ez folyamatosan a határolóvonalat járja körbe (be lehet állítani, hogy hány métert kövesse, mielőtt nekiáll nyírni), nincsen külön vezető, mint a Gardenanal, így annyira kikaparta sok helyen, hogy egyszerűen merülésig forgatta a kerekét a gödörben.
A jóval régebbi gardena hasonló minőségű területtel elboldogul, de mivel nagyon tagolt az udvar, nem lenne elég egy vezetőszál, a sok szűk átjárón meg random kis eséllyel haladna át. -
-
válasz
Funthomi #2748 üzenetére
nekem i108e van, egyhuzamban kb 300-320 m2-t tud lenyírni, utána megy vissza tölteni. mai napi példa: 8:40-kor kezdett, 13:20-kor szólt, hogy le fog merülni, és elment tölteni, majd töltés után 15:18-kor végzett. összesen 436 m2-t nyír, de a nyírás ideje függ attól, hogy milyen irányban nyírja. minden nap kb 15 fokkal elfordulva nyír szisztematikusan, így nem tapossa ki a gyepet.
kutya nálunk is van, és megtanulta, hogy van robot, és nem piszkáljuk. amúgy ha elé megy, akkor a robot egyszerűen megfordul, és majd később befejezi azt a csíkot, ami elmaradt.
ami sokkal bosszantóbb: ha nem szedem össze időben a kutyagumit, mert azt szétcsapja vagy rámegy és mindene maszkeros lesz....#2746Anaconda nem, nem az én ujjam
még csak most tettem fel szombaton, így összesen 4 napnyi (a maival 5) nyírás van benne, majd később nyilatkozom arról, hogy valójában mit bír.
-
Funthomi
aktív tag
válasz
Funthomi #2732 üzenetére
Időközben ezekre a gépekre kaptam ajánlást:
-YUKA MINI 800
-Segway Navimow i108E
-LUBA 2 MINI AWD 800Árban is így jönnek, növekvő sorrendben. Ami viszont meglepett (ha jól olvastam), hogy a Yuka akksija a legnagyobb, és a Lubáé a legkisebb, azaz pont hogy a legolcsóbbé a legnagyobb?
Ahogyan korábban írtam kb. 200-250nm területet kellene vágni, nem lesznek durva emelkedők, a kert vmennyire tagolt lesz. Ami érdekesség még, hogy a kutya napközben kinn van a kertben, késő délutántól/estétől reggelig meg benn velünk, emiatt a fő vágási idő éjszaka lenne. Persze trenírozzuk majd a kutyát, hogy megbarátkozzon a géppel majd, de worst case scenario esetén csak az éjszaka játszana.
Ezek alapján mit ajánlanátok?
Köszi!
Üdv! -
PitLee
őstag
válasz
Anaconda #2738 üzenetére
Élezni szerintem úgy lehetne ahogy a favésőket.
Vagy befogni egy "kocsiba" ami tartja a szöget és valami kövön csiszi-csuszi.
Vagy lassú fordulatú széles kövön szintén megvezetett befogással megélezni.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=b274b634e924a6d0&q=v%C3%A9s%C5%91+%C3%A9lez%C5%91&udm=2 -
válasz
Anaconda #2744 üzenetére
én ezeket vettem (a sima ezüstöt) ami 8mm-el hosszabb, mint a gyári (43 vs 35mm)
vágásképben nem veszek észre különbséget pár nap alatt, se szebb se rondább nem lett.
azért választottam ezt, mert így marginálisan kicsivel, de kevesebbet hagy el a peremek mentén. majd még egy nagyobb tárcsát is nyomtattatok hozzá -
nézegettem én is az élezést, de nem jöttem rá hogyan kellene anélkül, hogy elvágnám vele a kezemet, így inkább feltettem egy szett alisat, hogy lássam mennyivel bír többet, vagy kevesebbet a gyárinál.
nekem most az a bajom, hogy összeszedi a nyárfa virágát, és teljesen tompa lesz a kés tőle. lehet valami bevonatot kellene tenni a késekre, hogy kevesebb nedves cucc ragadjon meg rajtuk. zsír? wd40? -
Anaconda
tag
Igen az tuti. Az első nyírás nagy volt. Le kellett volna előtte hivatalosan vágni, de én beengedtem a 10 centis fűbe.2
Hogyan, mivel élezed? Én is gondolkoztam már, a régi pengék sincsenek eldobva.
Most lövöm be az öntözőt, veszem vissza egyre jobban a vizet, begombásodott sajna, kezd sárgulni, főleg a vágott részek, először azt hittem a penge tépkedi, de már van ami a tövénél is gombás. -
WiZARD
addikt
válasz
Anaconda #2736 üzenetére
Én írtam, és a második szett husqvarna azért elég hamar elfogyott.
Csodák nincsenek, én inkább cserélek/élezek hetente olcsó pengét, mint 3 hetente 10x annyiba kerülőt.Időszak függő is, tavaszi intenzív növekedés biztos, hogy jobban eszi mint amikor 35 fokban a túlélésért küzd a gyep.
-
Anaconda
tag
Biztos nem az! Másnapra már a vegeiről le is kopott.
Szóval ötlet tartós pengére?
Valaki írta hogy az anyósánál a husqarna 1 szezont kibír. Ha az felmenne rá, nem lenne rossz ha csak fél szezont is tud. -
Anaconda
tag
Az LX790-hez milyen penge vált be nektek?
3 éve amikor a gépet vettem sok kést is vettem hozzá, most fogyott el az utolsó. Tavaly alis "titanium covered" késeket vettem vésztartalékba, de ahogy sejtettem nagyon gagyi, főleg hogy a titánium szürkés fémszínű ez meg aranyszínű 😂
Szerk.: ahogy googlezgattam, kb a találatok fele kínai, hasonló szintű. -
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 250-300 nm-re keresek robotfűnyírót. Mivel eléggé tagolt lesz a kert és ha nem muszáj nem szívesen bajlódnék madzaggal, ezért gondolkodom GPS alapú gépekben. Kinek mi a tapasztalat, pro/kontra?
Illetve ha valakinek van konkrét GPS-es típussal tapasztalata és megosztja megköszönöm!
(Ha korábban volt hasonló kérdés sorry, ahogy visszatekertem nem láttam.)
Üdv!
-
válasz
hermandani #2725 üzenetére
Fejben visszaszámolva a kertet kb. 150-200 méter lehet.
MaCS
-
hermandani
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy ehhez a Parksidehoz hány méter határolókábel van?
-
Brandynew
őstag
Riwall PRO RRM 500 APP - Nem ismerem a robotfűnyírókat. Ez pl. a széleknél, szegélyeknél is lenyírja a füvet, vagy ott kézileg kéne megigazítanom?
-
WiZARD
addikt
válasz
hermandani #2718 üzenetére
nincs
-
hermandani
tag
Egy pl Lidl-s Parkside és mondjuk egy Gardena között van lényegi különbség?
Leírásuk alapján kb ugyanazt tudják (pl. 400m2 terület) mégis a Parkside 150k, a Gardena meg 300k. -
válasz
hermandani #2711 üzenetére
Gyerek nem fog átesni rajta, mert besüllyed a talajba, felszedni sem könnyű. Elszakadni eddig nálam kétszer szakadt el, hidegkötéssel könnyen megoldható.
-
válasz
Ha csak ennyi a problémád a vezetékkel, akkor megnyugtathatlak: egyáltalán nem olyan vészes, mint amilyennek hangzik. A telepítés egyszeri művelet, ráadásul még csak nem is vészesen időigényes (persze a terület cizelláltságától függően). A kábel pedig pár hét alatt eltűnik annyira, hogy már semmibe ne tudjon beleakadni.
Ez persze nagy mértékben anyagiak kérdése is, de a vezeték nélküli megoldások szerintem még az úttörő hajlamúak területét jelentik, és ahogy én látom, most még nem biztos, hogy kevesebb macerával járnak, mint a határoló kábelesek.
MaCS
-
mikrofon
veterán
Nincs valami ami megzavarhatta a kamerát? Egy árnyék vagy kamerába sütő nap?
Ha nem állítottál semmit akkor szerintem valami ilyesmi lehet.Nem tudom mini esetén melyik a standard akadálykerülés, de normál Yuka négy félét tud: [kép]
Ezeket érdemes még próbálgatni, mert mindegyikre máshogy viselkedik. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
melyik most a best buy fűnyíró? Olyan max. 300nm a futerulet, amit vágnia kéne, nincs emelkedő. 100-150 ezer Ft-ban gondolkodom.
És akkor még plusz dolgok, de ezek gondolom jóval magasabb kategóriák: tok jó lenne, ha nem lenne látható terulethatarolo. A legkiralyabb pedig az lenne, ha egy 80 cm széles járdán át tudna evickelni az első kertbe, ahol az ide-oda ültetett virágok, tudják, talajtakarok között tudna lavirozni. De gondolom ez sci-fi, szóval maradjunk a kérdésem első felénél 😃
köszi
-
WiZARD
addikt
válasz
Yuka mini 600
Navimow i105e Ausztriából (bauhaus.at)
Worx Landroid Vision -
hermandani
tag
Sziasztok!
Robot vásárlásán gondolkodok, de nem tudok megbékélni a határoló vezeték gondolatával.
Félek, hogy elszakad, a gyerekek átesnek rajta... plusz nincs kedvem magához a kialakításához, telepítéséhez sem
Tudnátok ajánlani határoló vezeték nélküli gépet?
Nem csillagaszati összegekben gondolkodok, lehet a legolcsóbb is, csak működjön normálisan.
A terület lankás, kb 400 m2.
Előre is köszi, ha tudna valaki segíteni -
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
Kb 1500 négyzetméteres, tagolt kertbe keresek robotfűnyírót! Jó sok akadállyal, részben egyenetlen talajjal (önjáró fűnyíró kereke elakad), részben fás terület.
Luba 2-t nézegettem, azon belül a Luba 2 mini 1500-at és a 3000X-et, viszont más is szóba jöhet, amit esetleg nem ismerek! Mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm! -
válasz
Anaconda #2699 üzenetére
Én nagy (sokak szerint beteges) akkutesztelő vagyok, úgyhogy a Parkside akkuk sem maradhattak ki.
Azt persze figyelembe kell venni, hogy a skála mindkét vége bizonytalan. Nincs egzakt 0 és 100%. A Parkside fűnyíró egyébként érdekes módon nem tölt 100%-ig (aminek nagyon örülök), és amikor 35% körüli töltöttségnél hazaér, a Parkside intelligens töltője szerint még tényleg van benne egyharmadnyi szufla.
MaCS
-
WiZARD
addikt
Ilyenkor rájövök hogy lehet nem is olyan rossz az a kábeles dolog. Az ott megy ahova a kábelt rakom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest