Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Massmurderer
őstag
válasz IMIIKE1998 #129896 üzenetére
Jó a hátsólámpád Nekem is van hasoló
-
jjeahh
nagyúr
Lehet, hogy nem a bilincs a ludas, hanem a nyeregcső. A régi nyeregcsövem nekem is ezt csinálta, az új már nem csúszkál semerre, pedig agyonzsírozom, hogy ne rohadjon bele a vázba.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zsocy
őstag
Valószínű nem jó méretű a bilincsed, túl nagy. Mivel több méret van nyeregcsőből is, ezért bilincsből is több méret van. Mérd le tolómérővel vagy vidd be szervízbe hogy adjanak hozzávalót.
Látom a küllőiden van ez a fényvisszaverő borítás. Tudja valaki hogy ezt elfogadja már a rendőr a prizma helyett?
Mert ugye bármilyen ronda, a kerékprizma kötelező tartozék.[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Hasaggymeg #129893 üzenetére
Igen ezt vettem észre, hogy kb egy napra sem tudják megmondani mi lesz.
De amúgy régen, ezt sokkal jobban sikerült belőniük nem? Vagy rosszul emlékszem? Tehát akár 1 hétre is betudták lőni kb. Manapság meg 1 napra sem. Mi változott ekkorát?
Én is gondolkoztam egy ott alváson, és akkor 2 napot mehetnék gurulgatni. De így azért ezt a foglalós témát nem játszom be. Azért oda - vissza 1000km. Nagyon nem mindegy.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
IMIIKE1998
őstag
Ma is jó idő volt, de sajnos a nyeregbilincs csavarja eldurrant, szóval vehetek újat. De az mitől lehet, hogy baromira meg kell húzni a csavart, különben csúszkál a nyeregcső? Most egy gyorszárast is kipróbáltam, hasonló a probléma vele. Izomból rá kell tépni és még akkor sem szorít rendesen...[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Sajnos face kép, de érdemes megnézni, nem csak nálunk dúl a h..lyeség néha (kerékpárút kivitelezése)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SSJmeszes #129892 üzenetére
Ilyen előre sz@rt sem tudnak,csak hát igénylik a népek a biztos jövő illúziójat,így meg is kapják azt.Érdemes kíváncsiságból elmentegetni prinrscreen-el egyes napokon a következő napokra vonatkozó előrejelzését,mert látható,hogy még egy napon belül is változik a következő 2 napra szóló jóslat,nemhogy tudnák 4-5,vagy 10 nappal előre mi is lesz.Szakmámból (na meg hobbim miatt) adódóan figyelem (távfűtés) és változékonyabb időszakokban,mint pl.a köv.napok is,a szakadó eső és hidégtől,a tavaszi meleg napsütésig,szinte minden lehetséges.Ha előre kell jegyet váltani az necces,de ha nem,akkor ráér 2 nappal előtte megnézni az előrejelzést és az szerint dönteni.Vannak ritka időszakok mikor megnézve az európai radarképeket egységesen felhős,vagy éppen tiszta az ég a kontinens fölött,akkor elég pontosan előrelátható a következő néhány nap,amúgy meg cseppet sem.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #129881 üzenetére
Nekem már mindenhova tévedt be darázs (meg egyéb csípős rovar),sisakomba még soha.Amúgy én hajam is nagyon "drót" és sűrű,és még ha homlokom kúszik is lassan seggem irányába,én is érzem ha nagy a hajam akkor melegebb a fejemnek...pedig a nagy alatt itt + csupán 1-2 cm-t értek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
StLui
veterán
válasz Toobee #129887 üzenetére
Mi két alkalom közül egyiknél sem vettünk szlovák matricát, mert picit gyorsabb, kb 20-30 perc, de amúgy km-ben hosszabb, ti hogy mentek?
Tervben van, hogy szombat, és ott döntünk hogy maradunk-e egy éjszakát.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #129880 üzenetére
Csak bedugult, de nagyon az orrom, és nem tudtam aludni, stb. Inkább csak náthás lettem.
Sajnos nem, túl hosszúak a túrák a távhoz képest, és sokszor a random tervezés miatt pont a jó rész marad el. Utoljára akkor voltam velük amikor végül NHH-ról a sima úton jöttünk lett. Jobban kedvelem a rövid de technikás túrákat, gyereknek is érdekesebb, tulajdonképpen akkor mentem velük először és utoljára gyerekkel. Érdekesség, hogy gyerek miatt pufogtam, hogy nem ösvényen jövünk le, közbe kiderült ő baromira élvezte a száguldást lefelé az úton
15-én Kalnica van tervben, vagy szombaton mennénk, ha már Toobee-ék is ott lesznek, de mi csak 1 napra szerintem.
Engem sem zavar, hogy a régi trekkinggel mászkálok ha nincs terepezés.
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz Hasaggymeg #129880 üzenetére
Én télen/nyáron veszek fel a sisak alá sapkát vagy kendőt, így nekem sem hiányzik a háló.
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni régi fékjeimet, újakra.
A féktest tartó konzolon lévő váll kb. 1,5 mm-el szélesebb, mint a féktestben a bemarás. Így nem teljes hosszában lesz a rúgófeszítő a vázban.
Ez okozhat később problémát, vagy csak esztétikai gond?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #129864 üzenetére
Nekem sem hiányzik a háló.
StLui...mi az,hogy lepukkantál,vírus? Erről jut eszembe,15.én tervezel menni?[link]
6030D...értem én,hogy nem a versenyparipával akarsz edzeni,de nem sz@r a Merida után a másikkal menni?
[ Szerkesztve ]
-
PartyNewl
tag
Garmin 520!!!
Nem tudom mi lett vele, működik bár nagyon merül, garmin connectra küldi a mért adatokat de stravara már nem, és ami a legrosszabb laptopra rádugva semmit nem lát sem a garmin express sem a gép csak tölt...
Mit csináljak vele, használtan vettem Zerge-től... -
Toobee
veterán
válasz StLui #129877 üzenetére
Akkor kezdtem el jobban bújni a netet, mikor azt a használt Yeti bringát hirdették, még ki is emelték, hogy 14 kg, ami borzasztóan sok egy karbon géptől, legalábbis azt hittem (150-160 útról beszélünk), erre láttam, hogy kb mindenhol ennyi most a technika. Talán rájöttek, hogy masszívabb vázakra van szükség, de csak találgatás. Nyilván a boost, Eagle is dobott rajta. Azért ha egyszer korlátlan pénzmag állna rendelkezésre, biztos beleásnám magam a témába és összeraknék valami extrakönnyű enduro gépet 11-11,5 kg környékén.
-
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #129875 üzenetére
Illetve a felnim is csak 24 mm széles. Épp tegnap szörnyülködtem, hogy ha nyernék valami nagyobb összeget, akkor megint kukáznom kéne a levedlett "szarok között".
2019-es S-Works Enduro 29er 14 kg: teszt
még a 2017-es rugós taggal csak 12,3 kg: teszt -
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #129874 üzenetére
Ha Kate 55kg, az már 8-9kg különbség, + a táskáid, a pótbelsőd meg egyebek amik a bringán vannak, meg a montid is 3-4 kilóval nehezebb, ő versenyeken nem rak semmit a bringára és hátizsákot sem hord. Összben, ha mindent összeszámolnál valszeg minimum 15kg plusz súly jönne ki hozzá képest, ami nekem már nem tűnik kevésnek.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Toobee
veterán
válasz planbmokus #129871 üzenetére
Sokkal több én se vagyok. 63-64.
-
deny330
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #129868 üzenetére
Egyszer én is meg kell nézzem nyomásmérővel, hogy mennyire szoktam belőni, eddig érzésre fújtam fel kb. úgy, hogy erőből ujjal be tudom nyomni a felniig a gumit. Nagyon durva köves terepen ha nincs időm kikerülni egy éles követ, akkor néha felütöm, de eddig se defektem nem volt miatta, se a felni nem sérült soha. Szerintem nagyon súlyfüggő a dolog, én 65-67 vagyok, de a haverom pl. közel 100kg testsúllyal kőkeményre kell pumpálja és ha ráül a bringára még így is szétterül a gumi alatta. Tavaly amikor ráült az én montimra, a felni érte a földet, a gumim teljesen lapos volt
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz planbmokus #129867 üzenetére
Tegnap este kiválogattam a szóba jöhető bringákat, most épp kiszerkesztem a geometriájukat, mert az egy fontos támpont, aztán célirányosan megyek a boltokba, hogy mit szeretnék kipróbálni!
Eddig igazából el voltam veszve, hogy egyáltalán melyik bringára is kéne ráülni, de most már leszűkítettem a kört.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
trialboj
őstag
A Scott találta ki ezt a fordított hátsó tag megoldást, hogy jobban el tudja rejteni a kábelt amiről vezérlehető a 3 állás... Egyszer láttam róla egy videót hogy semmilyen hatása nincs a tag mozgására hogy fejjel lefelé v "normálisan" van berakva.
Tolómérővel lemérve nekem is beférne megfordítva a tag... ha esetleg nem tudják megoldani a szervizben sem a folyást, akkor ezt egy valós lehetőség lenne az olajfolyás elkerülésére?
Mondjuk az én esetemben ez azt jelentené hogy nem érem el többet 3 állású kapcsolót, de elméleti szinten érdekelne hogy megoldható-e.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
jjeahh
nagyúr
Pro bike check. Érdekes a 30mm felni, ilyent még nem láttam XC-n, szintén érdekes a Maxxis Rekon egy ilyen bringán, mert nem a legeslegkönnyebb és szép az a stucni . Ja, egy ideje ez az első pro XC monti, amin nem szilikonmarcsát látok.
-
pc360
addikt
válasz 6030D #129823 üzenetére
Pedig ez látatlanul a kukában tudható. Tudjuk jól, hogy mit ér az össztelót imitáló akármi újonnan kevesebbért, mint a leghulladékabb merevfarú ever. Elég furcsán lett közölve, hogy fél forintot sem érdemes rá költeni, mert 20 ezerért jobb bringát kap használtan, de attól még nem kevésbé igaz.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
6030D
őstag
Ez ha jól tévedek, fpeter07 fórumtárs bringája, esetleg írj rá. Aszfaltozni nyilván nem kell ilyen, viszont ez egy régi xc versenygép, ennyiért szerintem simán jó vétel. Súlyban sem lehet sokkal rosszabb, mint egy fiatalabb merevfarú. Én mennék vele egy kört a helyedben.
Massmurderer: most mondanám, hogy 20-30 ezres bringával tekerek heti 5-6 alkalommal, de ha kérnék rá beárazást, akkor jönnének a dobd ki kommentek. Pedig most kapott megint egy 15 ezres szervízt, évente egy ilyen belefér, úgyis csak a sarki bó'tig jár.
wetomi: sisak alá van kis sapka, ami simlis, az jobban fog védeni, mint a sisakon lévő. Ha jó anyagból választod, akkor nem melegít, hanem segít elpárologtatni az izzadtságot.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz wetomi #129860 üzenetére
Á azért nem ritka a megfizethető kategóriában sem a háló, a Scott Watu-ban is van, meg ha jól emlékszek a Ked, Met sisakokban is alap. A köv. sisakom ettől függetlenül valszeg nekem is drágább lesz, de csak azért, mert szeretnék valamit ami a sznob hajlamaimat is kielégíti. Pl. nagyon bejönnek a Koroyd sisakok ([link] [link]), de állítólag nem szellőznek olyan jól
[ Szerkesztve ]
-
wetomi
aktív tag
(#129850) jjeahh: A rovarhálót jó is, hogy említed. Gondolom filléres tétel, de az olcsóbb modellekben szinte nem is találtam eddig.
(#129853) pittlaren: Ez jól néz ki. De ahogy keresgélek és belefutok egyre több modellbe, boltba, azt látom, hogy azt a 15 ezres határ meg kellene emelnem 20-25-re.
(#129856) Ironizer: Ha találok olyat, szólok, de egyelőre az az érzésem, hogy kompromisszumot kell majd hoznom. -
Massmurderer
őstag
válasz 6030D #129823 üzenetére
Nem látatlanul,dobot hasonlóról képet.Tudod mit..vegyél ilyet akkor,és használd.Te miért olyat vettél ami van???Miért nem egy 25-30 ezres montit használsz???Szerinted 20-30ezres öszteleszkopos montik mit érnek??Öszintén...Használnád hoszútávon?2x ültem már olyan valamin..egyik 2 napos volt,a másik pár hónapos.De mind a 2 olyan billegös volt,hátsó tag miatt mintha vizágyon ülne az ember.Mutass példát,vegyél olyat,és használd.
-
trialboj
őstag
KÖSZÖNÖM, a válaszokat. Valamilyen szinten megnyugtató, hogy nem a becsúszó a hibás, jövőhéten megmutatom egy szerviznek.
Remélem felétek is szép idő volt ma, rég nem tekertem ilyen jót, kellemes 20 fokban, szikkadt talajon, nem nyakig sárosan, keresztül kasul mindenen.
Annak ellenére hogy télen is tekertem, jó pár alkalommal, eléggé földhöz vágott ez a laza 45km/600m- 3 órás túra.
Ha most arra gondolok hogy nyáron, 7/7 napot tekertem minimum ekkora távokkal, és a végére fáradtam csak el ennyire, akkor elég elszomorító, hogy ha nem is 0-ról, de ismét lehet építkezni, és talán majd júliusra sikerül formába jönni."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ez egy elég korrekt vétel lenne 130-ért? Specialized Epic
188cm vagyok és hobbi túra, melóba járás a cél vmi normál bringával. Múlt évben elhalasztottam a vételt, így most újra megpróbálnám.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
jjeahh
nagyúr
válasz wetomi #129849 üzenetére
Szerintem vannak olcsó jól szellőző sisakok is, az enyém is ilyen. Ez inkább a szellőzőnyílások méretén és kialakításán múlik.. Sajnos a szellőzés zsákbamacska, mert hiába próbálod ki, ez a boltban nem fog kiderülni, szal én mindenképp utánnanéznék, hogy neten mit írnak a kinézett modellről. Anno én is ezt csináltam és nem lőttem mellé még úgy sem, hogy én netről rendeltem, az akkori tesztek szerint a belépő kategóriában az én sisakom (Lazer Cyclone), meg a Scott Watu szellőzött a legjobban. Arra szerintem figyelj, hogy ha bogárháló van benne, akkor a háló ne érjen a fejedhez mert lefőzi az agyadat, amelyiknek a külső héjára van applikálva a háló, távol a fejedtől, az már eleve jobban szellőzik. Egy pozitív példa: [link]
-
wetomi
aktív tag
Mindenképpen próbálni akarok vásárlás előtt, csak ha már van egy irányvonal, annak megfelelően indulnék üzletekbe is.
A Casco sisakokról olvastam jókat, de annyit (még) nem adnék érte. Persze ha az ember életét menti meg, akkor jó kérdés, hogy mennyit ér egy jó sisak? Védelem szempontjából persze már egy olcsó sisak is jobb, mint a semmi.
A BBB viszont még jó lehet, rá is nézek.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz G@ben #129841 üzenetére
Igen, Cube nagyon furcsa nekem is, az AIM Race 21"-es méretben olyan hosszú mint a Cannondale Trail 6 17"-es méretben. Én sem értem ezt, de ők tudják. A Race kategóriás Cube gépek már kicsit hosszabbak.
ZolkoW: Rengeteg márkát össze lehetne írni. A Kona inkább prémium, Author létezik, de sose volt a szívem csücske. Igen, alsó kategóriás bringák között is akad néha jó.
Hasaggymeg: A kjúbnak külön kategória kéne, mindenek felett!
trialboj: Nem hinném, hogy az a légypiszoknyi benyomódás okozná az olajszivárgást. Inkább arra gondolok, hogy kimaradt egy tömítés, vagy nem a megfelelő helyre került. Egy service kit-ben sokféle tömítés van, különböző méretű, könnyen össze lehet őket keverni, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy a megfelelő méret kerüljön a megfelelő helyre. És a régit is könnyen összekevered az újjal. Illetve a tömítéseket be kell kenni gazdagon telózsírral. Azt tanácsolom, hogy vidd el egy normális szervizbe.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
trialboj
őstag
Többen is mondták hogy a rejtélyes olajfolyás oka, lehet egy sérülés a tag becsúszóján, többször is átnéztem, de nem találtam semmit, amíg ma teljesen véletlenül észre nem vettem egy annyira kis horpadás féleséget, amit szabad szemmel is csak bizonyos szögből lehet látni.
A lényeg hogy a körmöm bele akad, ami sok jót nem jelent : ( Gondolom egy kőfelverődés lehet, az egymás melletti tekeréstől, mert én nem estem 1x sem, és nem is dobtam le a bringát sehonnan.
Első kérdés hogy ezt lehet-e javítani, gondolom nincs mivel kitölteni, mert bármi is kerül oda az sérti a gumi gyűrűket...
A horpadás annyira pici, hogy nem tudom elképzelni, hogy folyhat el ennyi olaj egy 30+os túra alatt, ma 35km után épp hogy nem csordult túl a gumigyűrűn, le kellett töröljem hazafelé menet, hogy ne follyon rá az alatta lévő tengelyre.
Most akkor kuka a teljes tag? Ha így használom, és lassan elfolyik belőle az olaj, majd pótolom, akkor tönkre mehet benne valami? A belső részében, mind3 állás kiválóan működik.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
pc360
addikt
válasz Hasaggymeg #129839 üzenetére
Igen, és náluk jó árakon is megy.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
G@ben
addikt
válasz Runner_fxr #129833 üzenetére
Köszi, ez már mutat egy sorrendet!
Egyébként ma felültem egy Cube Aim Racere, 29-es kerekű, 19 colos, mivel nem volt 17-es, vagyis a méretem. Ha jól tudom, ugyanaz a geoja, mint az Attention SL-nek, amivel szemeztem, de sajnos azt kell mondanom, hogy ennek a 19-esnek volt kb jó a hossza, úgyhogy a 17-es tuti, hogy nekem rövid. A 19-es viszont magas, azért esik ki. Úgyhogy más márkák felé kell nézelődnöm, de legalább szűkült a kör.
És ültem több cross bicajon is, különböző márkákon, mindegyik rövid volt, marad az XC.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
FireKeeper
nagyúr
létezik olyan 650b felni ami nem tárcsafékes, viszont tubeless ready? gondolkozok egy 650b tubeless kerékszetten a retro országútimra túrázáshoz.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #129838 üzenetére
Tapasztalat,minden részrehajlás nélkül.
pc360...minap néztem utána,az Author cseh...nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #129835 üzenetére
szarkazmus? (egy kjúbbal a s***d alatt? )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Végre eljutottam oda, hogy ideje lenne megvenni az első sisakomat. Nézegetem több webshopot, de egyelőre nem találtam olyat, ami megfelelne.
Néha-néha tekerek városban, de inkább túrázáshoz kellene, ami sokszor egész napos utat jelent tavasztól őszig, napsütésben, esőben, kerékpárúton, közúton, nagyon ritkán hegyi kijelölt túrautakon. Nincsen semmi DH, vagy komolyabb hegyi lejtő.
Egy jól szellőző (izzadós vagyok), egész napos viseletre alkalmas sisak kellene lehetőleg napellenzővel az eddigi elképzelések szerint 15 000 Ft-ig bezárólag.
Szemüveges vagyok és ezért is mondok le nehezen egy egyszerű baseball sapkáról, mert napszemüveg híján az árnyékol és esőben is hasznos, nem esik bele a szemembe az eső.
A legtöbb sisakon viszont nincsen, vagy nagyon kicsi a napellenző, ezért vagyok bajban a választással és aztán a próbával.
Van ötletetek, akár személyes tapasztalatotok ilyen sisakokkal?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz G@ben #129832 üzenetére
Várjá,Runner barátunk kifelejtette a Kjúbot ami a szuperextrafelső prémiumlukszus kategórija.
-
ZolkoW
őstag
válasz Runner_fxr #129833 üzenetére
A kivételre nekem példa a Csepel Woodlands Pro, ha jól emlékszem, így hívták, de lehet hogy csak protó szinten létezett, az acél 29er volt, és elfogadnám.
Meg a Ninertől szinte bármit
A Kona kimaradt, Author létezik még?Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Runner_fxr
Ármester
válasz G@ben #129832 üzenetére
Nehéz lenne mindent felsorolni.
Amiket írtál, abból prémium a Cannondale, Lapierre, GT, Giant, és a Meridát is ide sorolnám, annak ellenére, hogy az árazása barátibb.
Középkategória a felsorolásodból a Kellys, KTM, Cube, Kross, CTM, Ghost, Focus, Romet, Rock Machine.
Alsó közép kategória a Gepida, Baddog, Badcat, Mali
Alsó kategória a Cross, Csepel, Hauser, Neuzer
Általában a középkategóriát érdemes nézegetni, legjobb ár-érték arány itt van, de kivételek adódhatnak az alsó közép és a prémium kategóriákban is.
Ha igazán pontosan szeretnék fogalmazni, a prémium alatt felsorolt márkákat inkább felső kategóriába tenném, számomra a prémium kb ezt jelenti: Yeti, Pivot, Norco, IBIS, Santa Cruz, Intense, Nicolai, Rocky Mountain, Mondraker, EVIL stb.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz StLui #129830 üzenetére
Néztem, hogy április 27-én, vagy mikor lesz, de addig nem szeretnék várni a vásárlással. Bár lehet, hogy az lesz a vége!
Jut eszembe, aki ért hozzá, fel tudná sorolni az ismertebb gyártókat, hogy melyik alsó kategóriás, melyik közép, melyik prémium? Jó lenne, ha lenne egy kis rálátásom erre, mert most fogalmam sincs.
Ami gyártó eszembe jut: Merida, Gepida, Kellys, KTM, Cube, Cross, Kross, Cannondale, Csepel, CTM, Ghost, Focus, Romet, Mali, Lapierre, GT, Giant, Hauser, Neuzer, Rock Machine, Badcat, Baddog.
Akár úgy is lehet, hogy megbízható márka, felejtős, jó ár-érték arányú, túlárazott, stb.Runner_fxr:
lehet, hogy azok a boltok lesznek. Meridát még nem néztem, bár csak most kezdek komolyabban nézelődni, és próbálom szűkíteni, hogy mi lehet nekem jó.[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz G@ben #129829 üzenetére
Sajnos kevés olyan bolt van, ahol érdemben ki tudsz próbálni bringákat. Most így hirtelen a K2, Alpinbike jut eszembe, ahol vannak teszt gépek is.
De ha esetleg Merida érdekelne, akkor abban tudok neked segíteni, a kipróbálásban is.
Vagy ha egy ilyen érdekes lehet, ezt is ki tudod próbálni: [link]Cannondale a MTB történelem egyik legnagyobb neve. A 90-es években elképzelni sem nagyon tudtam volna jobb bringát. Ma már nem ilyen egyértelmű, de a felsőbb kategóriás gépeik azért ma is az átlag felett vannak. Viszont abban a kategóriában ahol nézegetsz, inkább csak a nevet fizeted meg.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Runner_fxr #129828 üzenetére
Semmi gond!
Először próbálok Győrben nézelődni, ha itt nincs, akkor jövök kérdezni, hogy hol vannak boltok, ahol próbálni is lehet a kiszemelt bringákat.
Ezt nem tudtam a Cannondaleről, bár sok gyártóról nem tudom, hogy milyen.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz G@ben #129827 üzenetére
Akkor félreértettelek, azt hittem 2 méret között gondolkozol. Nyilván vannak különbségek geo-ban, a Cube jellemzően rövidebb vázakat gyárt. Cube-ból pl nekem az L-es a jó, de neked már valószínűleg nagy lenne.
Cannondale M-es méret szerintem jó lenne neked.A Cannondale egy prémium márka, ugyan azon az áron nem kapod meg azt a felszereltséget mint egy középkategóriás Cube esetében.
Keress más boltokat is, sok helyen lehet azért próbálni.
-
G@ben
addikt
válasz Runner_fxr #129826 üzenetére
Állj! Nem akarok L-es bringát, ezt nem is írtam! De a különböző bringáknak különböző geometriája van. Ez a Cannondale elsőre jónak tűnt, bár a felszereltsége nekem nem az igazi. Viszont a neten néztem a Cube Attention SL-t, talán 17-es méretben, ott viszont a vázgeometria kiszerkesztése után látatlanban azt mondanám, hogy a kormány közel és magasan van. Persze lehet, hogy ha kipróbálom, akkor tök jó lesz, de nem tudom, mert csak a boltban ülhetek rá, az meg nem ugyanaz. Felszereltségre nagyon szimpatikus, kinézetre is (színre is, mert ugye az a legfontosabb ), csak a geometria a kérdés. Kicsit hosszabb, mint a mostanim, de nem tudom, hogy eléggé-e, mert álló helyzetben a mostanival sincs gondom, nagyon stabil!
Elkapkodni nem akarom, ki szeretnék próbálni a szimpatikusak közül amennyit lehet, de úgy tűnik, azt nem nagyon engedik.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz G@ben #129817 üzenetére
Megnéztem a geo-t, az L-es 29"-es Cannondale Trail 6-nak nagyobb az átlépési magassága mint a belső lábhosszod, ráadásul nem kicsit, hanem 5 centivel nagyobb! Ezt hogy akarnád használni?
Még magamnak sem biztos, hogy meg merném venni azt az L-est, a 83-as belső lábhosszommal. 82-es az átlépése.
M-es méretnek 425 a Reach mérete, ami nem olyan hosszú, viszont a nyeregvázcső szög és fejcsőszög miatt, bőven nyúlik annyit, hogy jó neked. Ráadásul gondolom a kormányszár sem 40-50mm hosszú.Abban igazad van, hogy lehetne a bolt rugalmasabb is, mert, hogy még egy pedált sem képesek beletekerni, az azért érdekes. Persze, hogy nem olcsó, nem is azt mondom, hogy el kell kapkodni, de ha megveszel egy nagyot, abból nehezebb lesz kisebbet csinálni, mint fordítva.
-
StLui
veterán
Térdműtétje után fél évvel írta valaki, Imikének és hasonló gondokkal küzdőknek idézem:
"Köszönöm szépen a profi segítséget, fél éve még nagyon menni se tudtam! Az összes bringásnak ajánlom a kondizást keresztedzésnek, nekem szinte teljesen elmúlt a derékfájásom, és a bringán is sokkal hajlékonyabb lettem, sokkal tovább bírom az agresszívabb pozíciókat, mint eddig bármikor Természetesen legalább ilyen kiváló személyi edzővel, mint..."Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
IMIIKE1998
őstag
-
6030D
őstag
válasz Massmurderer #129803 üzenetére
És amennyiért ő vette nem szolgálhatta meg az árát? Nem is biztos, hogy ez az a bringa, ami van neki (kerékméretet is valószínűleg elnézte), de te már a kukába dobod látatlanul.
Nyilván te vagy a Zupermen, hisz 16 kg-ot fogytál a semmitől (értsd, kaján nem változtattál), meg 240 km-t tekersz hetente egy olcsó, de legjobb ár/érték arányú bringával (ami megérte az árát, csak a vételárat már még 1x ráköltötted), de attól meg lehet nyilvánulni értelmes emberként is. De lehet, csak engem fordítottak háttal a világnak.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
StLui
veterán
válasz gabro0 #129821 üzenetére
nekem sokféle ruhám van dekából, 183 cm, 80kg, és nem nagyon van XL alatti méret, van amiből azt is kicsinek érzem (focis hosszú ujjú aláöltözet)
De ha kicsit is rövidnek érzed akkor az biztos, hogy rövid, használat közben még rövidebbnek fogod érezniKönyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
gabro0
őstag
-
gabro0
őstag
Megjött a felsőm és nem tudom eldönteni túl kicsi vagy pont jó Kicsit úgy érzem hosszban rövid, de egyébként meg a méretem (178cm magas vagyok, S-es a felső). Ha éppen eléri a medencecsontom oldalt, az még belefér?
-
G@ben
addikt
válasz Runner_fxr #129814 üzenetére
Aszfalton használnám főleg, múltkor ki is fejtettem, hogy mégis miért mtb (hossza miatt, rádőlősebb, mint a cross), szóval nekem egy háztömb kör már tényleg sokat mondana. Legyen benne egy nagyobb tempójú kanyar, abból meg tudom mondani.
A Cannondale M-es ráülve tetszett (átlépőmagasság szerint is éppen jó), de nekem egy ilyen bringa igenis sok pénz, hosszú távra venném, hadd ne egy ráülésből kelljen megmondanom, hogy jó-e! Ráadásul úgy, hogy pedál sincs rajta, úgyhogy a földön támaszkodok, nem is igazi üléspozícióban!
Tisztelet a boltosoknak, akik engednek akár egy kisebb próbakört, szerintem az lenne a normális! És mivel nem szórakozásból szeretném kipróbálni, hajlandó lennék letenni a bicaj árát nekik letétbe, hogy tuti visszaviszem, és hogy komolyan gondolom![ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz G@ben #129807 üzenetére
Te telibe M-es méret vagy! Teljesen felesleges 77 centis belső lábhosszal, meg ekkora magassággal L-es vázakkal kacérkodni.
Egyébként hosszabbak is lettek a vázak az elmúlt években.
L-es vázat is tudnál tekerni, de az átlépési magassággal már gondok lehetnek, illetve ha technikásabb a pálya, akkor nagyon esetlen lesz alattad. Én 178cm vagyok, 83-as belső lábhosszal és M-es vázakat használok. Az mondjuk igaz, hogy XC-ből már elgondolkoznék egy L-es méreten, de Enduro-ból M.
Egy MTB kipróbálásához egy háztömb kevés, oda rendes terep kell.Boltja válogatja sajnos, én mindig megengedtem, hogy guruljanak egy rövidet, de a nagyobb köröktől már ódzkodok. Ezért is jó a Merida, mert ott a concept store a teljes modellpalettával, ha valaki kacérkodik egy bringával, oda lehet menni, akár egy egész hétvégére is megoldható a próba, de kisboltoknál ez macerásabb.
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
Na most akkor mi legyen MTB-vel valo aszfalton haladás szempontjából, döntenem kellene.3x9 de gyengébb felszereltség vagy 2x10, könnyebb bringa, jobb felszereltséggel. 28-30 km/h stabil haladási sebesség eleérése a cél.
Persze kipróbálni én se tudom. :/
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #129808 üzenetére
De most nem azért.Te olyan géppel bevállalnád helyetem pl azt a heti 240kmt???Mert lehet arra jó hogy a 2 sarokkal arrébb lévö kocsmába lemenjen azzal az ember,de hosszú távon megdöglik vele.Én a 183+-2-3cmes magasságommal,azt a napi 40km-t mindenféle lihegés,fáradság nélkül letekerem.Se a kezeim,se a lábaim nem fájnak.De azzal a valamivel te ezt momentán nem fogod megcsinálni,az 10000%.
-
robee19
tag
válasz IMIIKE1998 #129805 üzenetére
Én is vezeték nélküli Lidl-ös használok. 20km körüli vagy nagyobb távokon már általában megy mellette a Strava és az eredmények ugyan azok, mindig. Annyira kell figyelni, hogy a mágnesnek majdcsak meg kell ütnie az érzékelőt a villán, és az érzékelő/óra max. távolság inkább 40cm mint 60. A kerék kerületet, pedig pontosan kell mérni, nem táblázatos adatokra hagyatkozni. Láttam a magasfeszültséges videót a neten, nekem ilyet soha nem produkált.
-
z123456789
addikt
válasz bringasisti #129797 üzenetére
(#129797) bringasisti
(#129798) Hasaggymeg
(#129804) xy.zsolt
Bocs hogy nem fogalmazom egyértelműen. Napi 30-40 km, hetente egyszer.
OKs, akkor megpróbálok beszélni a fejével.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Régen a WTB nyergekből az egyik fvári boltban volt a sárga tesztsorozat, azokat letét ellenében elvihetted akár egy hétvégére is (ki is használtam). Aztán kicsit érdekesen néztem, mikor ilyen sárga nyerget megláttam eladóként, de nem biztos hogy lopott volt, csak gondolom lejárt az akció, azóta a boltban is láttam beárazva őket
ja, ugyanebben a boltban - egyébként nem a kedvességükről és a vevők iránti odaadásukról híresek...- simán odaadták a bolt előtti járdán gurulásra a bicót, mikor látták, hogy komoly a szándék, és a kettő közül az egyiket szinte biztos elviszem.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #129802 üzenetére
Ezzel amúgy mindenki így van,ipari hulladékokat használ mert mugli,aztán megbántódik ha egy szakirányú témakörben megmosolyogják.Ha neki jó akkor rendben,ahhoz senkinek semmi köze,de itt ez a reakció az ilyenekre.
(#129804) xy.zsolt...nejemnek Cateye Padrone van és az is megbolondul a vonatállomáson a felső-vezetékektől.
(#129805) IMIIKE1998...rengeteg pénz kellene ahhoz,hogy minden évben próbakerékpárokat és mellé felügyelő személyzetet biztosíts,majd végül eladd olcsóbban őket,mert hát nem tiszta újak.
-
G@ben
addikt
válasz Runner_fxr #129800 üzenetére
174cm magas vagyok, belső lábhossz 77cm. Tegnap egy Cannondale Trail 6 29" M-es méreten ültem a boltban, az elsőre jó méretnek tűnt. De a mostani bicaj is jó méretnek tűnt, amikor vettem, használat közben derült ki, hogy rövid. Annyi tapasztalatom már van, hogy egy nagyobb tempójú kanyarból megmondom, hogy valószínűleg jó méret, vagy biztosan nem. Ehhez elég egy háztömb kör.
Pl tetszik a Cube Attention SL, bár a mostaninál minimálisan hosszabb, illetve magasabban van a kormány az üléshez képest, így szerkesztés alapján nem tudom, mennyiben lenne jó. Kiszerkesztettem Autocadben elég sok vázat, onnan tudom.
A Cannondalet is kiszerkesztettem, az tényleg azt mutatja, amit éreztem a mostani bicajon, hogy kb 3 centivel kéne hosszabbnak lennie, de amikor a bolt elé az egyenes járdára nem engedik kivinni, az már kicsit sok. Autót sem úgy vesz az ember, hogy a szalonban beleül, aztán az ülés alapján eldönti, hogy neki az az ideális autó!
Értem, hogy nem tarthat mindenből tesztbicajt, de legalább az azonos sorozatból a legolcsóbbal hadd lehessen menni pár métert, hogy a méretre már biztosat tudjak mondani! Utána az alkatrészeket már ki tudom válogatni neten is, hogy melyik felszereltség kell!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
gabro0
őstag
Nem csak Pesten lehet elvinni tesztelni, ez nem tudom honnan jött
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Runner_fxr #129800 üzenetére
Ebben én is egyetértek, de a nyergeknél nem értem, hogy miért csak Budapesten van tesztlehetőség... Az pont az az alkatrész, amit csak próba után lehet biztonsággal megvenni. Nekem is szerencsével sikerült egy jó nyerget venni, mivel rengeteg faktor szerepet játszik a választásban.
xy.zsolt:
Nekem is 2500 Ft-os órám van a Lidl-ből. Egyszerű valami, de tökéletesen működik.gabro0: Hát Debrecen és környékén ilyenre nem lehet számítani, nincs tesztnyergük, az eredetit meg nem adják oda, még bérelni sem, csak ha megveszed.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz z123456789 #129785 üzenetére
Aldiban, Lidlben lesz biztos 2-3 hét múlva vezetéknélküli alap model…..2-3 ezerért. Annyi hátránya van hogy nem szereti a magasfeszültség melletti helyeket
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Massmurderer
őstag
válasz 6030D #129801 üzenetére
Én amennyiért vettem,már többszörösen megszolgálta az árát A láncos mizériát kivéve,gond nem volt vele,és az a heti min. 240km meg se kottyan neki De megnézném pl. azt hogy te vagy ö azzal a valamivel,heti szinten annyit tekerne.Vagy a bicó esne szét,vagy lebénulnál 3 nap után
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Massmurderer #129796 üzenetére
Mer' a mekkenzi az bestbuy, nem?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik