Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- bambano: Bambanő háza tája
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Eladó lett a korábbi telefonom.
[Samsung Galaxy S21 FE 5G 8GB/256GB grafit + extra Spigen Glas.tR üvegfólia] -
ShadowX
őstag
Tudtok olyanról, aki vállalna egy kapcsolócserét egérben? Szeretném silentre cserélni az amúgy baromi hangos gyarit.
-
tisn
veterán
válasz
vizslakutya
üzenetére
nekem mar vagy 10 rendelesem volt, 1 volt gond, azt is a szallito baszta el, 1 honap nyuglodes utan visszafizettek.
-
attilav2
őstag
Az egy piactér (mint az emag) ki tudja milyen himi humi forgalmazókkal, ilyen helyekről inkább nem rendelek. A kifli.hu-ról lehetne rendelni, de az csak kecskemétig szállít, ott nincs ismerősöm aki átvenné. Egy idegent meg nem akarok ezért "készenlétbe állítani", meg nem is várhatom el senkitől hogy átvegye a cockta rendeléseimet. Egyelőre marad az hogy a kólaivást hétvégére korlátoztam.
-
attilav2
őstag
attix82 nem forgalmazhatná a cocktát és a kofolát ? Ugyanúgy rendelésre mint a hardvereket, mondjuk 1 vagy 2 zsugor lehetne a minimális rendelési mennyiség.
Megpróbálhatná, nem tudom milyen kondíciókkal szerződnek ezeknek az italoknak a nagykerei, de egy próbát szerintem megérne. -
_Petya_
őstag
válasz
ritkaság
üzenetére
Ez egy gagyi kínai 4/5G WiFi hotspot. A műholdas szó az a gagyi fordítás (vagy szándékos csalás) eredménye, köze nincs a műholdhoz. SIM kártyát kell tenni bele és azt a netet osztja WiFi-n, amit fizetsz a mobil csomagodban.
Itt írnak róla bővebben: https://www.reddit.com/r/VanLife/comments/1g7p1b6/is_ultra_link_free_wifi_for_real/ -
SirRasor
addikt
Lego utánzat MOC F15-ös vadászgép - új - 7500 huf
-
ritkaság
aktív tag
[link] Íme erre gondoltam vagy valami hasonlóra.
-
garga pista
őstag
válasz
ritkaság
üzenetére
Vmi linket dobj be. Ingyenes tv van műholdról, persze erősen változó tartalommal, de net biztos nincs.
Vmikor régen volt egy olyan szolgáltatás több műholdról is (2000-es években), hogy vezetékes (betárcsázós, ADSL) netet lehett gyorsítani úgy, hogy műholdas irányból csak a letöltés jött. Na ezt sok esetben nem titkosítottak, egy műholdas tv tuner kártyával (pl. SkySstar2) meg lehetett "csapolni". Amit vki indított letöltést, te is le tudtad tölteni, persze válogatni nem lehetett. Mondjuk nem meglepő, 99% mozifilmek meg 18+ oktatófilmek voltak
Akkor 0,5 Mbps ADSL netem volt, nem tudom már a műholdas sebesség mennyi volt, de arra emlékeszek hogy gyorsan megtelt a hdd. A poén az volt h semmi különös hardver nem kellett, egyedül a szoftver nem a tv nézéshez való volt. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ ingyenes műholdas netet? Vagy ez is csak szemfényvesztés?
-
attilav2
őstag
További magyarországi cockta lelőhelyek: yugofood
-
Jinxb1rd
addikt
-
SirRasor
addikt
WDC PC SN730 SDBPNTY-512G-1006 512 GB - 4db Critical Warninggal! - 7,5k
Bármilyen ajánlatot meghallgatok. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
A létező legtisztább víz ivásába is bele lehet halni, ha hirtelen leerőltetsz belőle 4 litert. Szóval igen a mérték nyilván nagyon fontos. Egyébként én is szoktam cukros dolgokat enni, sőt édesítőszeres cuccokat is. Nem akarok álszent lenni. Viszont legalább (szeretném hinni), hogy tisztában vagyok a hatásával, kockázatával.
Csak az zavar, amikor valaki abban a hiszemben választja az édes löttyöket, mert XY mikiegér hangon azt mondta nem kevés pénzért a Coca cola-tól, hogy de hát ez nem káros, tök nyugodtan igyál meg belőle napi bármennyit.
Nem vagyok fitnesz influenszer, de ha már valaki diétázik, és megkérdez, hogy a cukros kóla helyett mit igyon, akkor biztos, hogy nem azt mondanám felelősségteljesen, hogy igyál zero cola-t, hanem igyál vizet, és amikor már nagyon cola / édes hiányod van, inkább egyél nagy ritkán valami rendes cukrosat.
Az egész élet káros, és tuti, hogy halállal végződik.
-
SirRasor
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Na várjál, azért a csapvizet ne keverjük ide.
Szerintem kb. mindenki tisztában van vele, hogy a csapvízhez képest akármilyen szénsavas lötty (már csak a szénsav miatt is..) valamennyire káros.
Végtére is a víz az igazi felnőtt ital (nem a sör vagy a kávé).
Nem azért isszák, mert olyan veszett egészséges, hanem mert FINOM.
Tegnap hallottam bátyámtól "choose your poison" - és milyen igaz.
Túl unalmas lenne az élet, ha mindig csak vizet innánk és egészséges* ételt ennénk.
Persze szinte mindent lehetne mértékkel, de a mai világ nem a mértékről szól.*az az egészséges, amin nincs címke. A címke az FIGYELMEZTETŐ címke arra vonatkozóan, hogy mi van benne.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
A cukor is milyen rohadt egészségtelen mondták sokáig, meg le kell cserélni mesterséges szarokra. Aztán meg mégis melyik az az alap élelmiszer ami a WHO szerint garantáltan nem okoz rákot?
A hol mikiegér, hol mély hangon beszélő fitnesz fasznak semmi értelme minden egyes állítását szétszedni, de most megint eszembe jutott.
A zero coca-cola reklám szerint azért igyunk nyugodtan mesterséges szarokat, mert azok a WHO szerint csak 2B rákkeltő besorolásúak (aztán aki végignyálazta a National Library of Medicine összegző listát, majd eldönti maga, hogy mennyire hisz ebben a 2B besorolásban). Miközben tudod mi az ami a WHO-nál és minden kutatónál a garantáltan nem rákkeltő besorolást kapta??? HÁT A CUKOR
Tudod mi az ami garantáltan nem rontja el a mikrobiomodat? Tudod mi az ami garantáltan pont úgy és pont annyira indítja be az inzulin termelést, mint kell? Hát a Cukor.
Az egyetlen probléma vele, ha túl sok szénhidrátot viszel be a szervezetbe. És mi volt erre a zero coca cola reklám mikiegér megoldása? Nem ám az, hogy akkor igyál vizet az édes löttyök helyett. Hanem igyál bármennyi mesterséges szart, hiszen szerinte (National Library of Medicine-ben megjelent kutatási eredményeket pedig jobb, ha nem is olvassuk) állítólag alig van káros hatása.
De tegyük fel, hogy az általa bemondottak igazak (nem azok, de tegyük fel), és tényleg csak alig károsak a mesterséges szarok. A semennyire nem káros vízivás vs alig káros zero cola ivás közül melyik a kisebb rizikó az emberi szervezetre nézve?
Na persze a coca-cola szponzor pénzekért meg kell dolgozni
a józan ész meg kit érdekel. -
-
martonx
veterán
Eh, csak megnéztem a fitnesz influenszer diétás Coca-Cola reklámját. Időpocsékolás volt, bár annyiból mégsem, hogy mindig durván rá tudok csodálkozni a hol mikiegér hangon, hol mély belassított hangon beszélő, mégis magukat komolyan vevő influenszer bohócokra. Köszönöm az élményt!
Ha saját véleményt szeretnél kialakítani a tudományosan igazolt mellekhatásokról, akkor nincs más dolgod, mint ezt az összegző tanulmányt átbogarászni. [link]
Ezek a mellékhatások. Az édes íz ergo többet eszel nem az, hanem olyan alap tézis, mint hogy a föld gömbölyű (noha vannak akik ezt is kétségbe vonják :D). -
martonx
veterán
válasz
-Tsaba-
üzenetére
Senki nem azt mondta, hogy direktben maga az édesítő szer hizlal. A valódi kalória nélküli édes íz (azaz mesterséges édesítő szerek) által kiváltott normális biológia reakciót írtam le, aminek a végső eredménye, hogy többet eszel.
Ám legyen, akkor egyszerűsítsük le ennyire, ahogy te is irtad: finomabb, édesebb, ergo többet fogsz enni, inni belőle (vagy bármi másból is, csak jusson a szervezet végre szénhidráthoz).
Ugyanarról beszélünk. -
martonx
veterán
válasz
-Tsaba-
üzenetére
Pedig a tudomány makacs dolog: [link]
Az édes íz valódi kalória bevitel nélkül így működik. Sima biológia.
És pont ez benne a poén, hogy mindettől nem feltétlenül jön be az a tudatos, hú de éhes lettem egy zero cola-tól érzés, hanem a tudat alattidban megy végbe. És hangsúlyozom nem feltétlenül napi egy fél literes zéró Cola-tól jön ez elő, hanem a napi stabil, nagy mennyiségű édes íz beviteltől, valódi szénhidrát tartalom nélkül, azaz amikor valaki direkt lecseréli mesterséges édesítő szerekre a cukrot, és odafigyel, hogy mindenből ilyet egyen-igyon, miközben nem cukor beteg
Csökkenteni akarod a kalória bevitelt, de a végén mégis az ellenkezője fog sikerülni.
A fitnesz influencer videót nem néztem meg, bocsánat ha influencerek helyett a biologiában hiszek. -
Előbb is mondhattátok volna, hogy ennyire kelendő a Cocta. Jövő héten feldobok Hardveraprora egy pár zsugorral, húgom úgy is kb. minden héten hazalátogat Szerbiába
-
-Tsaba-
tag
Szerintem itt elég jól elmagyarázza a Konstanin. Én pl nem érzem hogy éhesebb lennék tőle, sőt inkább arra "használom" a Zeró Colát hogy ne vigyek be annyi kalóriát. Meg azt sem tartom hihetőnek hogy azért adtak ilyet (már kifejezetten az aszpartamot) a malacoknak hogy attól hízzanak (nyilván mindenki azt hisz/gondol amit szeretne, ez csak az én véleményem). Szerintem itt csak a mértéket kell megtalálni, bármi amit túlzába visz az ember az árthat. Ill utána néztem ennek a rákkeltő dolognak, de csak annyit találtam hogy a who ajánlás szerint kb kevésbé káros/rákkeltő mint a vörös húsok, vagy pl az éjszakai műszak, kb annyira mint az autók álltal szennyezett levegő. Ill arról is hallottam hogy kevesebb kell belőle mint a cukorból (hasonlóan édes íz eléréséhez), és így nyilván olcsóbb és jobban megéri az üdítő gyártóknak.
-
Bogyi007
veterán
válasz
vizslakutya
üzenetére
Ez baromi drága itt. Alexnál is olcsóbb legalább 40%-al...
És ez úgy látom cukormentes, az igazi Cockta az világoskékes árnyalatos címkés.
-
Bogyi007
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
A legelső falu boltjában már kapni fogsz. Nem tudom mi az ottani "CBA" neve, de a Tompai határ melletti Kelebija településen és útban Szabadkára is van egy talán világoskék/zöld színre festett bolthálózot számos üzlettel és azokban mindegyikben kaptam eddig másfeles Cocktát - csak sajnos ritkán jutok ki Szerbiába...
Gondolom, Horgoson és Hajdujáráson (Hajdukovo) is van ilyen üzlet.
Mondjuk ha kimész és szereted a csokit és krémet, akkor hozz Cipiripit és Eurokremet is.
Ja és banános csokit.
U.I.: A Cipiripiről jut eszembe az szokott lenni az FNX üzletbe is, hátha esetleg Cockta is akad náluk...
-
vizslakutya
senior tag
Cockta van az Allegron is,nem olcsó,de lehet rendelni.
Mondjuk nem tudom a Szerb árat sem,nincs viszonyítási alapom. [kép] -
martonx
veterán
Na igen, a nem bizonyított egyéb mellékhatásokról direkt nem is írtam, csak a természetes étvágynövelő hatásáról.
Nem véletlen, hogy az édesítő szereket eredetileg USA-ban disznó táp adalékként alkalmazták az étvágy növelő hatása miatt, aztán gyorsan rájöttek, hogy a filléres mű szarra le lehet a drága cukrot cserélni az emberi élelmiszerekben is. -
martonx
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Törökkanizsán vagy több bolt is, azokban tuti hogy van Cockta, többször vettem már ott. Ha már Törökkanizsa, akkor ki ne hagyd a pleskavicázót a főutcán! A nagyon kis falvakról nem tudok, hogy azokban milyen boltok vannak, milyen kínálattal. Határ ügyileg is Törökkanizsa adja magát, mert a tiszaszigeti határon lehet az egyik leggyorsabban átjutni.
A palicsi nagy boltban is vettem már Cockta-t. -
SirRasor
addikt
Alapvetően nem értem a hsz-edet: az a panel sajátossága, hogy a 9.en langyos a hidegvíz. Amíg földszinten laktunk, ott is hideg volt. Ez a Dunántúlon is ugyanígy van, mert kevésbé a lokalizációhoz, mint inkább a termodinamikához van köze.
Szóval az ízével nincs gond, igazából szűrni se kéne. Viszont tényleg nagyon hideg. -
SirRasor
addikt
Aki már végigtúrta a vízszűrős kancsó témát, tudna ajánlani egy olcsó megoldást? Mármint amibe olcsó szűrőt lehet kapni? Egyedül az aktív szén a lényeg, tehát nem kell 100 fázisú fémtelenítő meg antianyagtalanító.
Rettentő hideg a csapvíz. Panel 9. emelethez képest brutális! Anno megengedtem a hideget és langyos víz jött belőle. Most megnyitom és a sarkköri jég által átitatott nedű préselődik ki a csapból
Egy vízszűrős kancsó pont megoldja a problémát, mert simán otthagyhatom benne a vizet 1 órán keresztül átmelegedni. A nap végére úgyis elfogy, tehát nem poshadna benne a víz napokig.
Persze alternatíva is érdekel, de az se megoldás, hogy állandóan vízforralózzam a csapvizet... -
nap
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem egyik édesítőszerről sem a az édes íz jut eszembe, hanem a komplett Tiszai Vegyi Kombinát. Kurvára vegyszeríze van mindnek.
Ráadásul lassan csak a citromos sör lesz az egyetlen üdítő, amiben nem édesítőszert használnak.
Azonkívül suttognak valami rákkeltő hatásról is, ami természetesen nem bizonyított. -
attilav2
őstag
válasz
Bogyi007
üzenetére
Alex boltjában még van, de csak a 0.5L kiszerelés, vettem 6-ot és meg is ittam az este, tényleg eléggé hasonlít a kólához az íze. Azt mondta hogy már csak jövőre lesz nagyobb kiszerelés.
Szerbiában gyálán és ókeresztúron is lehet valahol kapni, vagy el kell menni törökkanizsáig esetleg zentáig ? Vagy szabadkáig/palicsig ? -
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlen mosógép alá használt rezgéscsillapító szönyeg szerű anyaga ami kimaradt és nem kell? 250mm x 110 mm kellene csak nekem a NAS-om alá, hogy picit elnyelje a rezgést.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky
üzenetére
A kristálycukor nem csinál étvágyat, mert az természetes szénhidrát. A szervezet megérzi az édes ízt, beindul az inzulin termelés (cukor betegekkel most ne foglalkozzunk, az egy teljesen más történet), és szépen lebontja a cukrot, eltárolja, felhasználja, mindegy is (annyira persze nem mindegy, mert zsírként tárolja, és könnyű belátni, hogy a túl sok szénhidrát elhízáshoz vezet). Azaz nem indul be az étvágy reakció az agyban, hiszen pont az történt, aminek történnie kell.
Édesítőszernél viszont megérzi a szervezet az édes ízt, beindul az inzulin termelés, és jön a pofára esés, hogy nincs mit kezdenie a szervezetnek az inzulinnal. Ilyenkor jön az agyban az éhség érzet, hogy hohó itt egy rakás inzulin, kellene a szénhidrát, hogy legyen mit bontania egyél már valamit. És itt most megint tekintsünk el a cukor betegektől, akiknél nincs ilyen probléma, mert édes íz ide vagy oda, nem indul be az inzulin termelés.Azaz semmi nem fekete vagy fehér. A cukor lehet egy tök jó, természetes dolog, csak ott rontjuk el, hogy a normális többszörösét visszük be belőle naponta a szervezetbe.
És cukor betegeknek az édesítő szerek tök jó cuccok, hogy ne kelljen tökéletesen mellőzniük az édes ízt.
Viszont az élelmiszeripar rájött, hogy az édesítőszerek nagyságrendekkel olcsóbbak, mint a cukor, azaz neki az a jó, ha fillérekből gyárthatja a szarjait, amik mégis jó ízűek.
A marketing pedig ráment, hogy belesulykolja a fejekbe, hogy a cukor rossz, az édesítőszer jó, ráadásul ha mellékesen elhízol, akkor még többet fogsz enni, inni, az élelmiszeriparnak még jobb.
Ugyanez igaz a gyógyszeriparral is. Minél jobban elhízol, annál több gyógyszer fog kelleni, annál több pénzt fogsz orvosoknál hagyni, rengeteg ember tök jól jár, kivéve téged, aki nem érted miért hízol, pedig nem is eszel sok cukrot, hiszen odafigyelsz, hogy mindenben mesterséges édesítőszer legyen.Ha nem vagy cukor beteg, akkor lehetőség szerint kerülni kellene a mesterséges édesítő szereket, szénhidrátból pedig csak keveset enni. Ilyen egyszerű a szabály, tudom betartani viszont rohadt nehéz a mai világban, mikor egyrészt egy fél literes Coca Cola-val máris kimaxoltad a napi javasolt szénhidrát bevitelt, másrészt meg már szinte mindenben is mesterséges édesítőszer van.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Ted_Beneky
üzenetére
Nem szó szerint. Azt hiszi a szervezet, hogy cukrot kapott, és bontaná lefelé, meg csinálna belőle zsírt tarcsiba. Csakhogy nincs is cukor, nem tud mivel dolgozni. Ezért - mondjuk úgy - káros az édesítőszer.
Egy rövidebb cikk lenne rendesen elmagyarázni, de ezt mások már amúgy is megtették. -
martonx
veterán
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
attól függ melyik édesítő. Bár az édesítők legnagyobb mellékhatása, hogy étvágyat csinál. Mármint ebben nincs semmi káros, csak épp így működik az emberi szervezet, hogy az édes ízre szénhidrátot akar bontani, ha nem kap, akkor arra étvággyal reagál.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem, mert akkor oda az élvezet.
-
válasz
garga pista
üzenetére
Á, menőzni akartam és supercaph + fetek. De csak zacskóban, mert nem érek rá. Úgy látszik vennem kell egy készet.
-
mAtech
aktív tag
válasz
regvoltrossz
üzenetére
CityPC. Ott vettem 4900-ért. Márkája ismeretlen volt. HP G6-ba kellett. Csont nélkül működik.
-
Valaki vállalna Li-ion aksi ponthegesztést? Párosítani kellene kettesével 10 aksit! Van aksi meg szalag, de sohasem fog elkészülni a saját ponthegesztőm.
-
-Tsaba-
tag
A kóla témához. Az nem egyszerűbb ha koffein és zéró kólára vált valaki? Tudtommal a koffein és a cukor ami leginkább ártalmas (az meg van minden "helyettesítőjében" is nem?), jó nyilván eszméletlen mennyiségben az édesítőben is kockázat (bár erről megoszlanak a vélemények), meg kell a mértéket is csökkenteni (pl max napi 1 üveg). Inkább minden napra lefőzni egy jó nagy adag gyümölcsteát...
-
Bogyi007
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Ahogy írtam is Cockta Dorozsmán Alex üzletben biztosan van.
Kofola meg elég gyakran van mostanság a Dorozsmai úti és Kálvária úti Pennyben is.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky
üzenetére
ööö, ott személyesen biztosan nem, mert rég megszűnt. Ettől online még esetleg lehet, azt nem tudom.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Nyaraláson veszek csak ilyeneket. Amúgy hétköznapokon víz+sör.
nem kockáztatok. -
vizslakutya
senior tag
válasz
regvoltrossz
üzenetére
Pár hete hasonló gondom volt nekem is,végül a Zsótér utcai szervizes emberke szerzett a 15 éves Lenovoba memóriát. Nem volt olcsó,de vatta újak voltak,5 ezer/ db.
Ha sehol sem találsz,próbáld meg nála. -
regvoltrossz
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg lenne Szegeden Laptopba való DD3-L 1X8 Gb-s memóriája?
Anyukám régebbi gépét szeretném kicsit gyorsítani. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Kofola forever. Én ezen az oldalon állok.

-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
garga pista
üzenetére
"Az Umba egy online diszkont, de személyesen is tudsz vásárolni: Szeged, Szilánk köz 1. (a Trend autó mellett)."
+36705863400Ezt dobta ki a net 2perc keresés után

-
Polemius
senior tag
Nem kell valakinek egy 16:9-es képarányú (!) képcsöves TV? Mittudomén, retro gaming projecthez, akármihez. Évek óta nem volt bekapcsolva, de utoljára működött. Ingyen vihető.
(Egyébként megy a hulladékudvarba.) -
Bogyi007
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Kiskundorozsmán a Bányai Cukrászda melletti Deli Alex boltjában kapható Cockta - a nagyobb kiszerelés biztosan, de azt hiszem van fél literes is.
Illetve nem tudom hogy létezik-e még, de volt a "Tikkadt Szöcske" is.
Az meg elvileg az Anikó Mini ABC-be kapható a Szeged, Újvidéki u. 1-3 alatt.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
attilav2
üzenetére
Szia! Mint írod pajzsmirigy problémád van. Nevedből ítélve férfi vagy,pedig úgymond ez tipikusan női betegség. Sajnos én is ezzel küzdtem,aminek egy igen komoly műtét vetett véget. Ha gondolod privátban szívesen segítek ( ha tudok),leküzdeni ezt a fránya betegséget. Ha nem igényled az sem gond,csak egy jótanács,ne hagyd rá,kezeltesd !
-
martonx
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Elhiszem, hogy a Kofola is gyógynövényes, de hidd el amikor megkóstolod, kicsit sincs gyógynövényes íze. Inkább narancslével felütött kóla íze van.
Ehhez képest a Cockta kimondottan fűszeres, gyógynövényes kóla ízű. Ha picit hamarabb szóltál volna, hétvégén fogyott el nálunk 3 üveg Cockta egy házibuliban (ehehe VBK Cockta-val...).
Ha legközelebb lesz itthon, szólok majd neked, kapsz egy üveggel ajándékba. -
válasz
garga pista
üzenetére
Metro?
-
garga pista
őstag
Ha lesz Kofola és/vagy Cockta lelőhely Szegeden szóljatok

Ma voltam a Rókusi Tescoban de én ott egyiket se láttam. -
attilav2
őstag
A kofola is gyógynövényes a kofola.cz gyártói oldal szerint(google fordítóval cseh nyelvről):
-
attilav2
őstag
A kofola is egészségesebbnek tűnik mint a pepsi és coca
"Az egykori Csehszlovákiában készült ital fő összetevője a kofo szirup, amelyet gyümölcsléből, cukorból, karamellből és koffeinből állítanak elő.
Az Original Kofola jellegzetes gyógynövényes ízével és aromájával tűnik ki, kissé hasonlít a Coca - Cola vagy a Pepsi --hoz, azonban sokkal kevesebb koffeint tartalmaz, és nem találunk benne foszforsavat. A híres konszern italainak szlovák megfelelője sokkal jobb összetételű és kevesebb cukrot tartalmaz."Bár ez nem gyógynövényekből készül. Nekem az egészségi állapotom miatt a cockta tűnik jobb választásnak, de a kofolát is megkóstolom majd, kíváncsi vagyok.
"A Cockta szénsavas üdítőitalmárkát az 1950-es években hozták létre Jugoszláviában, ahol hamar népszerűvé vált. Külföldön is elkezdték értékesíteni, például Hollandiába is eljutott az üdítőital. A jugoszláv utódállamokban még mindig népszerű a több mint 60 éves ital és az egyik legismertebb jugoszláv márkának számít.
A Cockta elnevezés a koktél szóból ered. A 11 gyógynövény keverékéből készült "koktél" arculata az évtizedek során több változáson is átesett, míg elnyerte mai formáját." -
attilav2
őstag
válasz
ShadowX
üzenetére
martonx szerint jó a cockta, hátha rajtam is segít, megpróbálkozok az eredeti recept szerinti kék címkéssel, az gyógynövényes, ha tudok valahonnan szerezni. Pajzsmirigy betegség miatt kellene leszoknom, most szűk egy hete nem iszom kólát de jó lenne valami helyettesítő hogy ne legyek ideges.
Cockta-val próbálkoztál ? Az eredeti receptes kék címkéssel ? Vagy a többi fajtával ?
-
lorcsi
veterán
válasz
vizslakutya
üzenetére
-
lorcsi
veterán
Tudtok ajanlani a varosban megbizhato pedikurost ?
-
mAtech
aktív tag
Hm... Ez nem semmi. Fagyasztott Euro
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya
üzenetére
Óriási kóla rajongóként, aki kizárólag külföldön hajlandó kirándulni, nem baj ha korrigállak?A Cofola és a Cockta két teljesen különböző dolog, és a gyártójuk is két különböző cég.
1. Cockta: Szlovéniában gyártják, és a Balkánon terjedt el (Szlovéniától Albániáig). Gyógynövényes "kóla". Kimondottan szeretem. A narancsos és a zero változatai is meglepően jók.
2. Kofola: Csehországban gyártják Cseh, Szlovákia és Lengyelországban terjedt el (azért Németországban és Ausztriában is elő tud fordulni). Gyömölcsleves "kóla". Néha magyar Aldikban is bele lehet futni. Nem vagyok nagy rajongója. A classic még egész jó is, bármelyik másik, ami nem a classic az szerintem messziről kerülendő
Ha már nem igazi kólák. Nekem az egyik nagy kedvencem a Royal Cola. Nálunk valahogy ez sem igazán kapható, pedig körülöttünk tényleg bármelyik más országban könnyen fellelhető.
Illetve van egy szintén egészen jó német kóla a Fritz Cola, amit akár Szegeden is meg lehet venni a Fekete Bárányban. -
garga pista
őstag
válasz
vizslakutya
üzenetére
Óje, én alig iszok üdítőt, de a Kofola és a Cockta is igen jó cucc. Számomra jobb mint a Coca vagy Pepsi, habár én már csak bulikban iszok Colát ott is whisky-vel vegyítve.

A Kofola a szlovákoké, a Cockta meg a Szerbekhez-Horvátokhoz tartozik. Hasonló lehet az összetétel, de mind a kettő titkos recept. -
SirRasor
addikt
válasz
attilav2
üzenetére
Szerintem használd inkább az egódat, hátha hatásosabb:
Ezek a mocskok szándékosan olyan adalékokat raknak bele, hogy függőséget okozzon és fizess nekik rendszeresen, mert a pénzedre mennek és magasról tesznek arra, hogy beledöglesz-e.
Ha odaállítanék hozzád egy üveg akármilyen finom löttyel, amiben technikailag lassan ható méreg is van és azt mondanám, hogy igyad és azonnal add a pénzt, szerintem pofán b*sznál. Ezeknek meg engeded? -
ShadowX
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Tudom honnan jössz és hova tartasz. Saját tapasztalat, hogy nem lehet helyettesíteni.
Nagyon keményen végig kell tolni kb. 3-4 hetet, aztán onnantól sima liba. Ha meg a koffein okoz majd tüneteket, akkor arra javaslok koffein tablettát és lassan elkezdeni csökkenteni az adagot, míg elérsz a 0 szintre. -
attilav2
őstag
Lehet valahol a városban Cockta-t kapni ? A cockta original, kék címkésre gondolok, le akarok szokni a kóláról és ez a gyógynövényekből készült kóla pótlék ideális lenne erre.
-
castiels
addikt
válasz
vizslakutya
üzenetére
Dobsz egy elérhetőséget?
-
vizslakutya
senior tag
válasz
fradi81
üzenetére
Majd jön egy összeg kárajánlatként,ha neked megfelel átutalják,aztán azt csinálsz ,amit akarsz. Ha nem fogadod el,akkor szervíz,ott szétszedik,lehet kérni pótszemlét,ha rábólint a biztosító a szerviz megcsinálja és nekik fizetnek.
Nyílván ezt neked kell mérlegelni melyik felel meg jobban.
Előtte kérhetsz véleményt szakembertől,szervíztől,szomszédtól,tőlünk.😏Castiels,
Azért én felvenném a kapcsolatot Kószó Úrral az Elszo- ban.
Samsungban verhetelen,ajánlottam már csopitagnak,meg volt vele elégedve. -
-
castiels
addikt
Valaki ért itt tv szereléshez vagy csinált hasonlót?
Komplett led szalagot kellene cserélni egy Samsung 55 colos full hd-s tv-ben. Szakszervizek kizárva.
-
fradi81
veterán
Baleseti kárrendezéses témában otthon van valaki? Belémjött egy autó, ki lett töltve az e-kárbejelentő, volt kint kárszakértő, küldött nekem egy jegyzőkönyvet amiben látszik hogy a megbízója az autós biztosítója. Most tartok itt, ilyenkor csak beviszem a motort a szervízbe, megjavítják, és ők keresik meg a biztosítót hogy rendezze, vagy mi a menete? A szekértő csak annyit mondott nekem nem kell fizetni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Arc Raiders
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A sajátomat bármikor tönkreteszem, a másét nem szívesen.

Nagyon keményen végig kell tolni kb. 3-4 hetet, aztán onnantól sima liba. Ha meg a koffein okoz majd tüneteket, akkor arra javaslok koffein tablettát és lassan elkezdeni csökkenteni az adagot, míg elérsz a 0 szintre.