Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77351) quailstorm válasza jubilleum (#77350) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az benne van a rendszerben.
Akkor a céges rendszerről nézd meg, hogy milyen drivert használ, az a legegyszerűbb. (Eszközkezelő)

(#77352) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Talán, sőt biztos off, de:

Dropbox, 4 pc és 3 androidos teló között van szinkronizálva.
Van 1 darab .txt fájl, konkrétan ahol melózunk, az őrház szolgálati beosztása.
Ebbe a txt fájlba boldog-boldogtalan írogathat, benne van a jövő havi tervezet és a már eltelt hónapok is.
Épp azért választottam txt formátumot mert több rendszerről dolgozunk benne, ennek ellenére Linux alól szerkesztve teljesen összezagyválja a sortöréseket, Android alól meg attól függően, ki milyen szövegszerkesztőt használ (TC, Kingsoft office stb. teljesen meghülyül, még a karakterkódolás is.
Ennek mi az oka egy tök szabványos, primitív txt formátumnál?
Van valami formátum ami oprendszer és szövegszerkesztő független 2018-ban?
Vagy mi bénázunk el valamit, de mit...?

(#77353) King Unique válasza Syl (#77349) üzenetére


King Unique
titán

Biztos. De itt más a szimpla megnyitási képesség - amit a WordPad is tud doc/docx esetén - és más a formátum teljes körű támogatása. Mert az utóbbi gondolom azért nem olyan fullos, mintha MSO-val történne.

Egyébként a korábbi Windowsokhoz képest a 10-es fejlődött az egyes formátumok natív kezelése terén, ahogyan a hamarosan megjelenő 1803-as verzió is. Szóval korántsem mindenhez kell már külső program. De amelyikhez igen, annál sem különösebb probléma. Illetve eddig is szokás volt Windowsra xy külső szoftvereket telepíteni, ahogyan más rendszereknél szintén. A Windows szoftveres támogatottsága pedig messze a legjobb desktopon, szóval van választék bőven.

[ Szerkesztve ]

(#77354) #86564352 válasza King Unique (#77346) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem a kreatívságon volt a hangsúlyom, hanem a következetességen: Tíz éven át nagymacskák, aztán új sorozat földrajzi helyekkel. Megragad az emberekben, hiszen létező dolgok. Windows-nál egymáshoz nem kapcsolódó semmit nem jelentő bonyolított marketingnevek vannak. (marketingben sehol nincs Windows-nál az évszám, hónap) Az is jobb lett volna Windows 10 "Fantázianév" (akár Redstone) 1-2-3 sorban. Lion-Mountain Lion mintára másolni akarták Creators Update-> Fall Creators Update kicsit béna lett, a mostaninak se tudni még a marketingnevét. (ráadásul kreálnivaló alig volt van bennük, persze lehet tévedek és mindenki szorgalmasan 3D Paintezik) Továbbmegyek: Windows 7 és 8 után jött a 10. Ha úgyis egységesíteni akartak "egy Windows" elven, minek a 10-es szám? OS X miatt? Lehet később a 7-es kikopása után meglépik amikor tényleg csak egy Windows marad. 2020-as évekre újat kellene kitalálniuk.

Wordpad tipp rendben :) tényleg az xml miatt jó, a sima doc nem ment nálam valamiért, jó tudni

OS X alatt space-re a preview nagy áldás képek, pdf-ek, videók gyors megnézésére és szerkesztésére, nagy kár Win alatt hasonló sincs

[ Szerkesztve ]

(#77355) Geth válasza tordaitibi (#77352) üzenetére


Geth
addikt

Hát szerintem nem kifejezetten jó megoldás a dropbox + .txt...

Egy ilyen egyszerűnek tűnő dolognál is, mint sima szövegfile, problémák adódhatnak.
encoding: nincs egyértelműen kódolva a file-ba, hogy milyet használ, UTF-8-nál a BOM is gondot okozhat.
sorvége: win/nix/mac: 3(?) különböző sorvége karakter(kombináció)

Ha csak egy béna szerkesztőprogi van a halmazban (pl. nem követi a sorvége mintát, ha egyértelmű a szerzők szándéka), belenyúl, ráment, és potenciálisan inkonzisztens lesz.

Ezek ellen lehet védekezni, de szerintem nem erre a fajta kollaborációra találták ki ezt a kombót :)
Mindig a megfelelő eszközt kell választani, pl.
forráskód, konfigok: git
vásárlólista: mittudomén, google keep
doksik, táblázatok: hasonlóan, pl google spreadsheet
Ezek okosan, vagy működésükből adódóan letojják, milyen platformon éred el őket.

(#77356) Norbi887


Norbi887
aktív tag

Sziasztok!
Más is tapasztalt már hasonlót Windows 10 alatt?
Offline profilom van (nincs összekötve microsoft profilal), viszont van rajta jelszó, ezáltal minden bekapcsoláskor ugye zárképernyővel indit a gép. Nos, ezzel nincs is semmi gond, de maga a záróképernyő olyan rohadt lassú, hogy az hihetetlen.
Tehát bekapcsolom a gépet, betölt a win, aztán ugye egérrel felkell húzni a képernyő tetjéig a záróképernyőt, de várhatok egy jó 10 másodpercet mire egyáltalán megjelenik az egér, hogy aztán felhúzhassam.
Igen, tudom hogy Enter-rel is müködik, csak hát nekem ez a megszokott. :U
Másnak is ilyen mostanában első inditásnál/újrainiditásnál főleg? :F

[ Szerkesztve ]

// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods 3rd gen. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //

(#77357) King Unique válasza #86564352 (#77354) üzenetére


King Unique
titán

Ha már következetesség, akkor a Threshold 1-2 fantázianevek után itt vannak a Redstone 1-5 kiadások. Ahogyan a marketingnevek pedig pont a megjelenés idejéhez kapcsolódnak, ahogyan a 1709 stb. verziószámok is. Szóval azt nem igazán lehet mondani, hogy ebben nincsen semmi következetesség, meg hogy a másik platformon a korábbi válaszban szemléltetett elnevezések annyival különben lennének... Ha szerinted egy Creators Update-> Fall Creators Update elnevezés annyira gagyi, akkor ennyi erővel pl. a Sierra-> High Sierra szintén, sőt... A szimpla Windows megnevezés pedig fura lenne és szvsz nincs azzal gond, hogy az aktuális verzió a 10-es számot kapta. Amúgy meg kb. k.n.sz.l. kategória és úgysem ezen van a hangsúly, hanem magán a rendszer tényleges használatán.

[ Szerkesztve ]

(#77358) Syl válasza King Unique (#77353) üzenetére


Syl
nagyúr

Félreértettél. Nem kell teljes körű doc megjelenítő. De legyen egy rendszerszintű quick view az elterjedt állományokhoz. Ismétlem, gyorsnézetről beszélek. Van az intézőben a betekintő ablaktábla, de elég butuska. Például az alap Win megnyitja Wordpad-ban a docx-et, de az intéző nem tud betekintést mutatni róla. XLS állománynál meg megáll a Windows tudomány.

De nézhetjük úgy is a történetet, hogy az MS igazán beépíthetné a Windowsba a Word/Excel/PP Viewert. Ne kelljen utólag, külön telepíteni.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#77359) Geth válasza Syl (#77358) üzenetére


Geth
addikt

Jajj ne, akkor jön +n ember nyígni, hogy miért kellett belerakni, hogy kell letörölni :DDD

(#77360) Statikus


Statikus
senior tag

Sziasztok, sehol nem találtam megoldást problémámra.

Windows 10 Pro-m behalt, diagnosztizál indításkor, soha nem ér véget, újra lehet indítani.

Van telepítő DVD-m.

Szeretném úgy "javítani", újratelepíteni, hogy minden megmaradjon a beállításaimmal, programjaimmal.
Nem találtam meg ennek a lehetőségét.

Kérem segítsetek, nincs most idő újratelepíteni, SOS munka van, 2-3 nap múlva újrarakom, de addig használnom kell.

Természetesen nincs visszaállítási pont, mentett kép, semmi, csak egy gyári telepítőlemez és egy nem induló Windows 10-es gép.

Köszönöm.

(#77361) csemiubi


csemiubi
tag

Windows 10 Home SSD alatt van ennek jelentősége? Processzort és memóriát bepipálni?

Pap leszek az kurvaisten!

(#77362) Geth válasza csemiubi (#77361) üzenetére


Geth
addikt

Ez most komoly?

(#77363) norti válasza Statikus (#77360) üzenetére


norti
addikt

A telepítőn van az elején alul egy menüpont, hogy telepített Windows indításának javítása (nem tudom, mi a pontos kifejezés), azzal próbáld.

Leírás

[ Szerkesztve ]

(#77364) #86564352 válasza King Unique (#77357) üzenetére


#86564352
törölt tag

Sierra, High Sierra legalább illeszkedik egy sémába. A Creators Update név nem utalt megjelenés idejére. A Fall Creators Update már három szavas, kapásból már rossz marketing szempontból hozzá kellett tenniük az Update szót. És a világ nem minden pontján van Fall azaz Autumn és a kb. 3 hónapos kipörgetési idő miatt még furcsa is amikor télen jelenik meg valakinél. Abban egyetértek sok hűhó a semmiért. Mivel a rendszerben az égvilágon sehol nem jelenik meg a marketingnév! :D Se a névjegyen mint Macen, se a frissítő emlékeztetőn. (hát erre a vigyorgó komára is azt hittem hirtelen valamilyen Skype spam account értesítője villant fel :D) Csak a Microsoft honlapján szerepel. Arra most nem emlékszem telepítés közben kiírja-e egyáltalán.
A szimpla Windows név nem lenne furcsa (majd a 7-es kikopásával), mert elvileg azt mondták a Windows 10 lesz az utolsó Windows.

[ Szerkesztve ]

(#77365) King Unique válasza Syl (#77358) üzenetére


King Unique
titán

Azért ez a quick view / quick look funkció is csak részleges betekintést tesz lehetővé. A Mint fájlkezelőjében valóban működik ez a space lenyomására, de (nálam) pl. a docx fájlok tartalmába nem tud betekinteni. Ennyi erővel a Windows fájlkezelőjében lévő betekintő nézet is úgy-ahogy megteszi.

(#77364) twofatcat:
Ennyi erővel az Anniversary Update meg igen, ahogyan a Fall és Spring Creators Update is. A CU pedig 1703 és Redstone 2 néven is ismert, ott a következetesség. De amúgy nem értem minek ezen ennyit rugózni, nem mintha olyan hú de fontos lenne... :D Attól meg, hogy megszűnik a 7-es támogatása, még nem fog azonnal kikopni, ahogyan a 8.1 támogatása is megmarad, + a korábbi verziókra épülő szerverek is ott vannak még stb. Szóval a közeljövőben a sima Windows elnevezés nem feltétlen lenne szerencsés.

[ Szerkesztve ]

(#77366) Statikus válasza norti (#77363) üzenetére


Statikus
senior tag

Próbáltam, nem sikerül azzal sem :(

(#77367) tordaitibi válasza Geth (#77355) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Köszi. hát ez zsír... álmomba nem hittem volna szerencsétlen txt variációkat.
Mekkora mázli hogy egy jpg vagy png kép még kb. egyformának tűnik oprenszertől és programtól függetlenül. :)

(#77368) #86564352 válasza Syl (#77358) üzenetére


#86564352
törölt tag

Korábban volt a Word Mobile, Excel Mobile és Powerpoint tabletekre szánt UWP (?) app. Ezeket az áruházból már eltüntették, legalábbis kereső nem adja ki. Közvetlen link alapján vagy Microsoft Corporation útján még telepíthető. Arra jó gyorsan megnyitja a fájlokat, szerkeszteni csak Office 365 fiókkal lehet. Akkor már minek, ha van rendes Office. Jó lenne egy Windows telepítés után Word, Excel és PP fájlok már alapból társítva legyenek valamilyen alap gyári ingyenes megtekintőhöz, mégis egy cég kölyke mind. Ne az üres ikont lássa az átlaguser.

(#77365) King Unique: szerinted következetes mert AU utalt a megjelenés idejére a CU nem, jól van... a belső nevek hiába következetesek, ha a reklámozott marketingnév nem... ennyi már csak a vicc kedvéért kíváncsi leszek a mostanit hogy nevezik el végül :)

[ Szerkesztve ]

(#77369) King Unique válasza Statikus (#77360) üzenetére


King Unique
titán

Csökkentett módban nem indul? Azt a telepítő parancssorában is engedélyezni lehet (bővebben). Egyébként az nem lett megemlítve, hogy mi volt az előzménye a problémának. Vagyis esetleg egy frissítés után nem indult, netán valami hardverhiba miatt stb.

Egyébként, ha már annyira SOS munka, akkor azért visszaállítási pont, rendszermentés, mentés a munkához használt fájlokról, esetleg másik rendszer / gép tartalékba stb. nem ártott volna.

[ Szerkesztve ]

(#77370) King Unique válasza #86564352 (#77368) üzenetére


King Unique
titán

A marketingnév csak egy dolog és nem kell neki a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Eddig sem ezeken ment a téma és ha jól tudom azzal sem volt gond, hogy melyik verzió melyik. A Spring Creators Update elnevezés pedig elvileg reális, legalábbis eddig erről volt szó. De biztos meglátták az MS-nél, hogy neked kifogásolnivalód van és inkább átnevezik, azért (is) késik az RS4... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#77371) csemiubi válasza Geth (#77362) üzenetére


csemiubi
tag

Köszönöm az értékes hozzászólást! Esetleg más valaki?

Pap leszek az kurvaisten!

(#77372) No.01


No.01
őstag

Sziasztok,

Kis segitseget szeretnek kerni. Az asztali gepem kezd rakoncatlankodni... gondoltam ujrateszem, de mar anno sem voltam egy nagy guru a Win10-el meg meg annyira sem :(
A kollegam multheten csinalta. Rakeresett es a Fresh start menupomntal mindent tokeletesen legyalult orult is, h ez most mennyivel egyszerubb, mint anno volt.

A kerdesem az lenne, h ha nekem 2 particiom van akkor ugye csak a C kerul gyalulasra? :F
Remelem nem kerdeztem oltari nagy baromsagot...? :B :U

Elore is koszonom!

(#77373) TechRobot


TechRobot
aktív tag

Sziasztok.

Ha kiterjeszteném a képet 2 monitorra ezt a hibát dobja. Ha lehúzom a +1 monitort vagy átállítom a kép duplikálására minden tökéletes.

Valaki tudna segíteni?
Reinstall se baj, ha megoldja csak lutrira most nem akarom.

(i7 8700k,32gb ram, gtx1080, DELL U2715H 2db)

:R

Dikk egy százas...

(#77374) Geth válasza csemiubi (#77371) üzenetére


Geth
addikt

Ne haragudj, azt hittem viccelsz :DDD

Inkább kérdezek: szeretnéd limitálni processzorok számát vagy a memória méretét?
Vagy esetleg debuggolni szeretnél futó rendszert?
Miből gondolod, hogy ezeknek bármelyikét piszkálni kellene egy gépen normális esetben?

(#77375) Statikus válasza King Unique (#77369) üzenetére


Statikus
senior tag

SSD hiba...
Van mentes mindenről, több is, van notebook. De ezek nem
Olyan szoftverek, hogy átulok másik géphez és már folytatom is.
Csökkentett mos sem indul. Szar az egész.

A sw licencek pedig hw függok, kérvényezni kell az áthelyezést stb. Napok

(#77376) csemiubi válasza Geth (#77374) üzenetére


csemiubi
tag

Nem vicceltem :) Nem gondolom hogy piszkálni kéne, ezért vagyok itt. Mert nem értek hozzá. Csupán kíváncsiság.

Pap leszek az kurvaisten!

(#77377) #86564352 válasza King Unique (#77370) üzenetére


#86564352
törölt tag

Rúgózhatsz még rajta, már leírtam a marketingnév valóban sok hűhó a semmiért, hiszen a honlapjukon kívül a rendszerben nem is találkozik vele az ember. A Spring Creators Update lehetőség óta már új jelölt van egyébként: April 2018 Update. Ez legalább értelmes, április az mindenhol április. Vajon meg is jelenik áprilisban? :) Az is javulás az évszámot is odatették, nem úgy korábban csak simán November Update.
Neked bármi jó amit a Microsoft csinál, azért ne csodálkozz sokan csodálkoznak rajtuk, egy rakás cikk és hozzászólás megjelent milyen furcsa zavaros az egész marketing:
https://www.howtogeek.com/329907/microsoft-please-name-windows-10-updates-after-dogs/
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/82zp7o/the_windows_10_naming_scheme_is_so_confusing/
https://www.howtogeek.com/338120/microsoft-sucks-at-naming-products/
https://www.computerworld.com/article/2920776/microsoft-windows/if-windows-10-is-the-last-version-it-needs-names.html

Az a mázli egy build csak két évet él meg, elég a 2-3 legutolsót számon tartani.

Az is biztos itt mi kockák tudjuk már milyen változások lesznek, viszont ha szokás szerint telepítés után nem dob fel egy lényegre törő összefoglalót, megint lesz anyázás mi tűnt el és mit neveztek át. :D

(#77378) King Unique válasza #86564352 (#77377) üzenetére


King Unique
titán

Pont, hogy te rugózol rajta totál feleslegesen... Nem mintha ez lenne egy ilyen verziónál a legfontosabb és attól, hogy idelinkelsz pár ilyen bulváros cikket, még nem is lesz az. Az meg a másik, hogy ennyi erővel mondhatom azt én is, hogy neked meg jóformán semmi sem tetszik, amit a Microsoft csinál jelen esetben a Windows 10-nél. Csak akkor ugye jön a kérdés, hogy ha ennyire nem, akkor mégis minek használod, mért nem valamelyik másik rendszert? Bár lenne egy olyan tippem, hogy azok sem felelnének meg a nagy, sajátos elvárásaidnak... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#77379) King Unique válasza Statikus (#77375) üzenetére


King Unique
titán

Mármint, ha tényleg az SSD-vel van probléma, akkor nem meglepő, hogy nem indul a rendszer és a szokásos helyreállítási opciók sem működnek. Vagyis ez nem a Windows hibája, hanem hardverhiba. Ha lenne / van komplett mentés (lemezképfájl) a rendszerről, akkor az eredeti hardvernél csak a háttértárat (SSD) kellene kicserélni és utána lehetne tovább használni. De, ha melós gép és vannak bizonyos megkötések, hát akkor majd az illetékes intézkedik. Ha ez több napot igényel, akkor ez van.

[ Szerkesztve ]

(#77380) Statikus válasza King Unique (#77379) üzenetére


Statikus
senior tag

Én vagyok az illetékes. :)

Lemezkepfajlt szoktatok menteni időnként? Van erre automatizmus? Mindig lehúz 130 gigat?

(#77381) rii válasza Statikus (#77380) üzenetére


rii
nagyúr

a jövőre nézve nem lenne jó a raid?
persze volt már h megpousztult mind a két hdd ... de azért az ritka

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#77382) Statikus válasza rii (#77381) üzenetére


Statikus
senior tag

Most egy M.2 kerül be, de az ötlet nagyon jó. Egy sima SSD-t berakok melle RAIDbe.

(#77383) Cs1csó válasza No.01 (#77372) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem teljesen tiszta amit leírtál. Tehát windows 10 volt rajta gondolom a C partíción és van egy D partíciód amin adatok vannak (képek, zenék, filmek, dokumentumok stb.) A windows 10-ben van egy olyan funkció hogy GÉP ALAPHELYZETBE állítás (gépház - frissítés és biztonság - helyreállítás útvonal végén) gondolom ezt használta. Én még nem próbáltam de ha igaz akkor ez csak a rendszermeghajtót gyalulja és állítja vissza a windowst telepítéskori friss állapotába, és a D partícióhoz, vagy másik meghajtóhoz, nem nyúl.)

(#77384) King Unique válasza Statikus (#77380) üzenetére


King Unique
titán

A beépített eszköznél az automatikus mentés elvileg beállítható, de a lemezképet már manuálisan kell létrehozni. Automatikusan esetleg külső programok tudnák megoldani, ha pl. a Sysprep sem tud ilyet. A 130 GB nem tudom honnan jött, de pl. a Macrium Reflect (is) alapból tömöríti a lemezképet és értelemszerűen kisebb méretű lesz, mint amennyit ténylegesen lefoglal a rendszer a partíción.

[ Szerkesztve ]

(#77385) pendre54 válasza csemiubi (#77376) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Hozzá ne nyúlj, ha kedves az életed :D , ahogy van, az úgy jó. Volt szerencsém megtapasztalni, hogy mit eredményez, ha van ott egy kis vari. Tavaly októberben egy i5-4570-es procit cseréltem, egy i7-4790-esre, és itt kezdődött a történet. [link]
A folytatást meg el tudod olvasni, azt azt követő 10 hozzászólás alatt.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#77386) rii válasza Statikus (#77382) üzenetére


rii
nagyúr

részemről az öröm, ha végre valami értelmest is bírtam mondani ....

2013-2017 között dolgoztam imac -en.
utóbbi években fogalmazódott meg bennem a worksation-nal szemben az az elvárás, hogy a rendszer ssd/hdd legyen raid-ben, hiszen egy gép, amin termelés folyik, nem eshet ki a munkafolyamatból.

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#77387) Kékes525


Kékes525
félisten

Intel® Core™ i5-8400 grafikus részét használom, nincs külön VGA kártyám. A gépház mindig ilyen üzeneteket küld.

A Firefoxban eddig semmi problémát nem találtam, rendesen megy a böngészés. Mit jelent ez és hogyan tudom elhárítani a problémát?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77388) No.01 válasza Cs1csó (#77383) üzenetére


No.01
őstag

Szia,

Nem, nem a gep alaphelyzetbe allitasat hasznalta hanem a Friss Start opciot ami allitolag v.mi ujdonsag. (Defenderben van az opcio)
Nem alaphelyzetbe teszi a gepet hanem torli a folosleges gyarilag teleszemetelt egyeb "okossagokat is" ami az Asusnal nem keves... igy kapsz egy teljesen uj es 100%-ig tiszta Windows 10-et.

Neki minden gyalulva lett es nem is volt tobb particioja igy nem is kellett semmi vegett aggodnia.

(#77389) Syl válasza Geth (#77359) üzenetére


Syl
nagyúr

Mondjuk ez is igaz :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#77390) Syl válasza #86564352 (#77368) üzenetére


Syl
nagyúr

Én nem használok word/excel-t. Csak annyira kell a formátum olvasása, hogy az így kapott fájlok tartalmát kimásoljam. Ilyen célra egy jó megtekintő bőven elég.
Az os-ek verzióelnevezésében valóban szerencsésebb a mac. Ott egyértelműen látszik a marketingben tolt név. Windowsnál nem találom sehol se a redstone, se a fall creators update elnevezés. [kép] Ha már a csapból is ezek a creators cuccok folynak, igazán rátehetnék a winver ablakra.
Szerintem.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#77391) Geth válasza Syl (#77390) üzenetére


Geth
addikt

Office hiányában én Chrome alatt ezt használom, a semminél jobb (ha már a pdf-et is rábíztam :) ).
Mivel Far-t használok, képekre meg jobb megoldás úgyse lesz annál, hogy fél/teljes panelben tudom a képeket válogatni, úgy, hogy közben ugyanúgy működik a file kijelölés funkció, ergó rögtön tudok műveletet végezni a kijelölt fileokkal ott ahol szoktam, azaz a file managerben.

Elnevezés thread: irigylem akiknek ez problémát jelent, vagy 2mp-nél több időt tudnak rászánni :)
Inkább jöjjön már ki, a WSL megint fejlődött egy adagot :DDD

(#77392) #86564352 válasza King Unique (#77378) üzenetére


#86564352
törölt tag

Utoljára... leírtam indokolva nincs séma és következetesség. A belső nem hivatalos build nevek hiába következetesek, ha a marketingnevek nem. Mindenképpen furcsa a rendszerben mégsem szerepel. Innen már te rúgóztál az ügyön mellébeszélve, folyton kiemelve neked nem fontos. :)
Nem tudom egy ilyen cikkben mi a bulváros? Ha érvelni nem tudsz, nem kell hozzászólni. Ultimate dedó is bevetve "ha nem tetszik minek használod" :U :C

Nekem a sokat szidott Edge a default böngészőm, évek óta Defendert használok és nem 3rd party AV-t, ősz óta már a Mail appot is többet használom az outlook.com-nál, áruházból tettem fel torrent klienst és Spotify-t, várom a PWA appokat, Onenote és Onedrive napi használatban, nem gyalulom a rendszert tweaker progikkal.

Ettől még leírhatom amikor szar. A tavalyi Creators Update név nem utalt megjelenés idejére se, és sok kreálnivaló se volt benne. Egy erőltetett rossz név, a Fall pláne. (music és movie maker nem volt, egy képet nem tudtál átméretezni az alap photo-val annyira kreatív)

Annyira nem képesek frissítés után nincs egy összefoglaló mit állítottak át, mi változott, mi tűnt el és mit neveztek át.

[ Szerkesztve ]

(#77393) King Unique válasza #86564352 (#77392) üzenetére


King Unique
titán

Továbbra is te pörögsz egy ilyen kb. jelentéktelen dolgon és próbálod erővel megmagyarázni, hogy mekkora gond ám, holott nem az. A 77391-es hsz-ben is erre utalt a másik fórumtag, de csak nem sikerült megérteni... A korábban linkelt cikkeket meg inkább hagyjuk, mert pl. ez is elég fura, látszik, hogy nagyon ráértek... :D

Az pedig pont nagyon is betalált, hogy ha folyamatosan csak a kritizálás megy és ennyire nem jó semmi, akkor ugye minek is használja az ilyen user a Windows 10-et. Ezen pedig az utólagos magyarázkodás nem változtat, pláne hogy ismerjük az előzményeket is, amelyek pl. ebbe, vagy más topikokba lettek produkálva...

Ja, és kb. itt kellene zárni ezt az offolást, mert ez egy szakmai topik és inkább az az irányú kérdések megválaszolásban kellene villogni, nem az ilyen nem túl fontos témákat túlragozni. ;) Ha ennyire az kell, akkor lehet írni blogbejegyzést, meg ott van az Windows felhasználók OFF topikja...

[ Szerkesztve ]

(#77395) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! A C partíció, amin ugye az operációs rendszer van, az lehet két meghajtón amik tükrözve vannak vagyis RAID 1-ben?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#77396) Ga3rieL válasza karl_fischer (#77394) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

Hali. akkor ez lesz kiadva? ez a végleges?

(#77397) karl_fischer válasza Ga3rieL (#77396) üzenetére


karl_fischer
aktív tag

A cikk szerint igen, de az előzőre is ezt írták...

(#77398) Ga3rieL válasza karl_fischer (#77397) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

Hát ezaz

(#77399) YASKATIR


YASKATIR
aktív tag

A Windows Central szerint eselyes, hogy ez lesz a vegleges, felteve, hogy nem talalnak valamit ismet

(#77400) Ga3rieL válasza YASKATIR (#77399) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

akkor még muszaj várni kicsit.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.