Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77751) Kékes525 válasza siskad (#77750) üzenetére


Kékes525
félisten

Nemcsak az automatikus indításnál beállítottak indulhatnak el automatikusan, hanem az ütemezett futtatásoknál is beállítottak. A SysInternals Suite Autostart programs viewerrel meg tudod nézni és törölheted a beállítást. Autoruns for Windows v13.82

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77752) King Unique válasza siskad (#77750) üzenetére


King Unique
titán

Íme a megoldás: #71816, #75864.

(#77753) Z10N


Z10N
veterán

Ujabb win10 anomaliak:

1A) Beraktam nemreg egy uj hdd-t es szo nelkul befogta swapelni, raadasul 10GB korul. Kurv@ra idegesito. Mi van, ha torolt adatot akarok menteni (meg szerencse, hogy korabban megtettem linux alatt), erre szo nelkul elkezd ra irni, raadasul kerdes nelkul.

1B) Miutan beallitottam, hogy ne buveszkedjen automatikusan a virtualis memoriaval, azota minden indulasnal feldob egy ilyet (lasd a kepet), mikozben semmi problema nincs. A C-n beallitottam neki 2-4GB-ig. Igy semmi ertelme, mivel minden maradt a regiben. Az ideiglenest sehol se latom a beallitasoknal feltuntetve, hogy hova rakta onkenyesen, mondjuk kurv@ erdekes lenne, miutan mindenhol letiltottam. Az utolso mondatnak meg semmi ertelme, mivel mindenhol le van tiltva, de azert azt allitja, hogy felulbiralta a meretet is.

A leokezas utan jon a az ablak es irja, hogy beallitott 4-8GB kozotti meretet (jelenleg 6656Mb, friss inditasnal), mikozben tisztan 4GB ram van uresen a 8-bol. Ismetlem, sehol mashol nincs engedelyezve a C-n kivul swap file, de azert allitja, hogy (tobb meghajton is osszesitve) a tiltas ellenere felulbiralta es vegrehajtotta. WTF?!

Szoval ezek utan az van, hogy a C-n ahol engedelyezve van a swap, ott egyaltalan nincs, csak hibernacios file, ahol pedig letiltottam oda pedig enegedely nelkul csinalt egy korabban emlitett ~6,5GB-t.

Az mar csak erdekesseg, hogy miutan letiltottam a korabban engedely nelkul befogott hdd-ken otthagyta a swap fileokat (valamelyik csak 500Mb, de volt amelyik 10GB volt). Feletebb zavaro es ilyenkor csodalkozik a felhasznalo, hogy mi zabalhatta a helyet, ha nem is masolt/toltott ra. 2018-ban manualsian kell vegigtallozni az osszeset es torolni (jelenleg 11 hdd van a rendszerben, mivel archivalas tortenik). Szanalmasan rohejes...

Azt mar nem is firtatom, hogy egy ideig keverte a meghajto betujeleket/elnevezeseket, mivel ki lett maxolva az angol abc (26) az osszes particioval es halozati meghajtokkal.

2) A minap kiprobaltam egy jatekot, majd egyszer csak belassult. Az ujonnan berakott hdd elkezdett swapelni (erre van telepitve a game es ezen van az illegalis swap file is). Ezutan kifagyott es csak feladatkezeloben lehetett leallitani. Ujra indtitottam a game-t, de iszonyat lassu volt. Az afterburner nem jelzett ki semmilyen erteket. A asztalra kilepve eltunt az amd driver kozpont is. Ma elinditva a gepet, megint nem volt amd driver, mikozben semmilyen modositast nem csinaltam rajta, a gep fagyott es lassu volt, a chrome 100%-ra terhelte a cpu-t. A hibernacio lehetosege eltunt a menubol. Ujrainditas utan meg visszaallt minden. WTF?!

3) Az archivalasi projekt kereteben egy ide hdd is van most a rendszerben. Amiota beraktam lassan indul a rendszer. Ezenkivul van ket usb3-s kulso hdd is es az egyik indulasnal elkezdte hosszasan ellenorizni oket, mikozben mar regota a rendszerben vannak (mindegyik hdd 100/100 es a kebellel sincs gond). Erre se tudok gombot varni.

Ilyet anno a win7-nel sosem csinalt...

[ Szerkesztve ]

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#77754) Z10N válasza siskad (#77750) üzenetére


Z10N
veterán

Hasonloval mar igen. uTorrent annak ellenere, hogy korabban be volt kapcsolva az automatikus inditas, majd utan ki tovabbra is elinditja.

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#77755) pendre54 válasza Kékes525 (#77746) üzenetére


pendre54
addikt

Mivel olvasom itt a topikban, hogy szereted élve boncolgatni a Win 10-et, akkor javasolnám, hogy tedd fel a GodMod-ot, ha még esetleg nem tetted volna fel eddig, ezzel kismillió beállításhoz, többek között rejtett beállításokhoz is hozzá tudsz férni egy helyen.
Az asztalon létrehozol egy új mappát, majd átnevezed erre:

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#77756) Abrion


Abrion
senior tag

Zökkenő mentes 1 és fél órás Windows 10 telepítés után végre betöltődött a Windows teljesen :D
Voltam olyan hülye és nyomtam egy frissítést a telepítésnél :D.

De nem ezért írók, van egy dolog ami nem tetszik, és nem találom a beállítást :D, szóval van az a szar értesítő ikon a jobb alsó sarokban, nem írja ki az ikonra hány értesítés van, csak fehére vált az ikon.

[ Szerkesztve ]

(#77757) #86564352 válasza Abrion (#77756) üzenetére


#86564352
törölt tag

A tálca mérete alap vagy keskeny?

[kép]

Ha be van állítva a kis gombok használata, akkor kiszürkül a lehetőség alul és nem fog számokat mutatni a tálcára kitűzött mail, skpye app és semmi. Viszont értesítési központ ikonjára miért kellene neked szám? Vagy van értesítés (kifehéredik az ikonja) vagy nincs. Egy db értesítésre nem vagy kíváncsi, kettőre már igen? :)

[ Szerkesztve ]

(#77758) cdl válasza Abrion (#77756) üzenetére


cdl
senior tag

Nyomj rá egy jobb klikket.

(#77759) Abrion válasza #86564352 (#77757) üzenetére


Abrion
senior tag

jobb így :D szeretem a számokat :D
Kösz be volt kapcsolva.

(#77760) siskad válasza King Unique (#77752) üzenetére


siskad
őstag

+ (#77751) Kékes525: Köszi a segítséget, most már nem csinálja. :)

Xiaomi 13

(#77761) Kékes525 válasza pendre54 (#77755) üzenetére


Kékes525
félisten

Itt még em használtam, csak a Windows 7-nél.

Amúgy ha a Windows 10 nem szereti a mókolást, akkor miért tették ezt lehetővé? Ha pedig lehetővé tették, akkor pedig a javítási, visszaállítási lehetőségeket, legalább azokat amiket a Windows 7 tartalmazott, meg kellett volna őrizni, sőt tovább fejleszteni. Azzal, hogy a javítási, visszaállítási lehetőségeket lényegesen csökkentették -indításkor alapból csak a telepítő CD-vel van- azt sugallják, hogy sokkal biztonságosabb ez a rendszer, mint a korábbiak, azaz nyugodtan mókolhatod, holott ez láthatólag nagyon nem igaz.

Különben nagyon nem mókolom, csak a színeket -ja meg a start menüt cseréltem le- próbálgattam megváltoztatni, részben sikerrel.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77762) Geth válasza Z10N (#77753) üzenetére


Geth
addikt

1B) Miutan beallitottam, hogy ne buveszkedjen automatikusan a virtualis memoriaval...
Itt rontottad el :DDD
Nekem auto-n van, és az utána írt litánia ki is maradt az életemből: egy darab pagefile és egy darab swap a C-n. Nem kell semmit tallózgatni, törölgetni, az 1A alatt írt dolgot nem tapasztaltam :)

2) Részletek nélkül én is tudok mesélni, de olybá tűnik, hogy a driverek nem megfelelőek, vagy nem megfelelően vannak telepítve. Ezek a tünetek nem normálisak.
Remélem memtest volt, ha már archiválsz is a géppel :) Bár a visszaellenőrzésnél ki kell jönnie ha volt hiba.

3) Az archivalasi projekt kereteben egy ide hdd is van most a rendszerben. Amiota beraktam lassan indul a rendszer.
No shit, tényleg?

(#77761) Kékes525:
Amúgy ha a Windows 10 nem szereti a mókolást, akkor miért tették ezt lehetővé?
Az, hogy aktívan (időt/pénzt/energiát befektetve) nem védekeznek egy lehetséges mókolás ellen, az nem azt jelenti, hogy "lehetővé tették", és szeretnék, hogy mindenki mókolja, elsőnek ezt a gondolatot próbáld meg elfogadni :)

azt sugallják, hogy sokkal biztonságosabb ez a rendszer, mint a korábbiak, azaz nyugodtan mókolhatod, holott ez láthatólag nagyon nem igaz
Akkor lehet, hogy mégse ezt akarták sugallni? Lehet, hogy nem is sugalltak semmit vele? omg
A végén még kiderül, hogy mókolni minél kevesebbet és csak a legszükségesebbet érdemes? Ideális esetben semmit? :DDD

(#77763) Kékes525 válasza Geth (#77762) üzenetére


Kékes525
félisten

"Az, hogy aktívan (időt/pénzt/energiát befektetve) nem védekeznek egy lehetséges mókolás ellen, az nem azt jelenti, hogy "lehetővé tették", és szeretnék, hogy mindenki mókolja, elsőnek ezt a gondolatot próbáld meg elfogadni "

Én alig mókoltam a Windows 7- hez képest. Startmenü csere és a színek állítgatása a registryből. Ennyi.

Másrészt és ez a lényeg. Miért olyan önhittek, és cinikusak, hogy alig biztosítottak mentési, visszaállítási, hibajavítási lehetőséget abszolút értelemben és a Windows 7-hez képest is?

Az pedig bicskanyitogató, hogy indításkor nem választhatok alapból hibajavítási lehetőséget, csökkentett mód indítást. Hiányzik az F8 alapból.

Minden mókolás nélkül is belefuthatok abba, hogy a rendszer nem akar elindulni valamiért. Ebbe bárki belefuthat. Teljesen függetlenül attól, hogy mennyire van otthon a számítástechnikában. Elég egy hibásan megírt driver, vagy program.

A Windos 7 rendszernél ez a lehetőség legalább megvan (lásd F8 indításkor). Csökkentett módot is nyugodtan kivehették volna a rendszerből, hisz a legfontosabb feladatára alapból nem használható. Ha nem indul el a rendszer nem tudok belépni csökkentett módba. Előre kellene kitalálnom, hogy a legközelebbi újraindításkor hiba fog fellépni, ezért nyomjam meg a shift gombot is, hogy beléphessek a csökkentett módba. Ez több mint röhej.

Még egyszer. Nem f@kázni akarom a Windows 10-et, mert mint már fentebb is írtam, nagyon sok tulajdonsága határozottan tetszik. Viszont nem vagyok elvakult hívő sem, mint az életben semmivel kapcsolatban sem.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77764) Geth válasza Kékes525 (#77763) üzenetére


Geth
addikt

Tökjó, hogy ezt minden héten megbeszéljük.

(#77765) Kékes525 válasza Geth (#77764) üzenetére


Kékes525
félisten

Egy újszülöttnek minden vicc új. :D

Másrészt ez egy nagyon fontos kérdés. Nem írtam volna a fenti hozzászólást, ha nem próbálnák elvakultan védeni a védhetetlent.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77766) Geth válasza Kékes525 (#77765) üzenetére


Geth
addikt

Tudom, sőt, a visszaolvasás/keresés is...

De ha annyira szeretnéd mókolni, akkor számíts rá, hogy szét fog hullani, és kapcsold be, hogy legyen menü, korábban leírták, hogy lehet ezt megtenni.
Én pl. nem foglalkoztam a menü visszaállításával, mert nincs rá szükségem (na vajon miért?).

[ Szerkesztve ]

(#77767) Kékes525 válasza Geth (#77766) üzenetére


Kékes525
félisten

Igaz, igaz. :R De ez igaz a hívőkre. A sok példa mutatja, hogy komoly gondok vannak e téren.

Mit csinálsz akkor, ha a Microsoft, vagy a neves alaplapgyártód kiad egy hibás drivert, amely kiakasztja a rendszert és nem indul el a Windows 10? A Windows 7-nél indításkor F8 és választhatom az utoljára használt jó konfigurációt, vagy a csökkentett módot, ahol leszedhetem a hibás drivert. Ugyanez a probléma egy nagyon jó program frissítésekor is előjöhet. Az ilyen hibák kivédhetetlenek!
Akkor marad a gyári visszaállítás bűvészkedésekkel, mint ahogy én csináltam elsőnek egy hibás alaplapi driver miatt, vagy újra telepítés jöhet csak szóba. Nagyon nem jó alternatíva. Ja, van egy harmadik lehetőség is amit már én is csinálok a Macrium mentések. De ez mégiscsak egy külső program. Ezeket a Windowsnak alapból kellene tudnia.

"De ha annyira szeretnéd mókolni, akkor számíts rá, hogy szét fog hullani, és kapcsold be, hogy legyen menü, korábban leírták, hogy lehet ezt megtenni."

Ezt felejtsétek el. Nem erről írtam. Amit írtam annak abszolúte semmi köze a mókolásoz.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77768) YASKATIR válasza Kékes525 (#77767) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

"Mit csinálsz akkor, ha a Microsoft, vagy a neves alaplapgyártód kiad egy hibás drivert, amely kiakasztja a rendszert és nem indul el a Windows 10? "

Ha a windows 10 nem tud elindulni, akkor elinditja a visszaallitast / javitast teljesen onalloan

(#77769) Kékes525 válasza YASKATIR (#77768) üzenetére


Kékes525
félisten

:( Nálam ez nem történt meg. A fekete képernyő jött elő. Még egyszer az első konfigurációhámnál, ahol ez a hiba fellépett nem csináltam semmilyen mókolást, csak az alaplapi drivereket tettem fel az ASrock sitejáról.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77770) Geth válasza Kékes525 (#77767) üzenetére


Geth
addikt

Amit a kolléga írt, vagy ha valóban gátolja a rendes indulást, x (3? 4? 5?) indulás után magától a Safe mode-ot választja, nem kell hiszti :)
És nyilván hasznos is, nem értem miért írod, hogy nyugodtan kivehették volna... Akkor DDU-val hogy gyalulnám le a hulladék gpu drivert? :) Ezen kívül évek óta nem láttam safe mode-ot.

(#77771) Kékes525 válasza Geth (#77770) üzenetére


Kékes525
félisten

"És nyilván hasznos is, nem értem miért írod, hogy nyugodtan kivehették volna.."

Ez egy szarkasztikus megjegyzés volt. Persze nagyon jó hogy van ez a mód.

"indulás után magától a Safe mode-ot választja, nem kell hiszti :)"

:( Nem. Nem indítja el (legalábbis biztos, hogy nem mindig) a safe módot magától. Nézz szét az interneten, sok embernél szintén így volt, mókolatlan rendszer mellett.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77772) Geth válasza Kékes525 (#77771) üzenetére


Geth
addikt

Hát szívás :)

(#77773) Doky586 válasza Kékes525 (#77771) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Reggel elfelejtetted bevenni a pirulát..?
Az remélhetőleg lenyugtatna.

(#77774) Kékes525 válasza Geth (#77772) üzenetére


Kékes525
félisten

A fekete képernyőn a ctrl + alt + del-el a feladatkezelőt el tudtam érni, onnét az msconfigot tudtam indítani, aminél beállítottam a csökkentett mód indítását, de az nem indult el, hanem ugyanaz a képernyő fogadott. Pedig mint írtam semmi mókolás nem volt, hisz még az elején jártam a telepítgetéseknek. Ezért is kellene alapból az F8, ahol egy korábbi jó konfigurációt is választhatok. Vagy az is elég lenne, ha javítanának a csökkentett mód biztos elindulásán.

(#77773) Doky586

Csak te hiányoztál. :D Szenvedélyes vagyok, nem ideges. Nagy különbség.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77775) Geth válasza Kékes525 (#77774) üzenetére


Geth
addikt

Majd ha találkozok ezzel a fekete kép szituációval, ígérem meg fogom vizsgálni közelebbről a safe mode problémát, de szerintem ne várj rám :DDD
Alaplapgyártók driver listáját elvétve (baromi ritkán) találom hasznosnak, szinte mindig outdated.
Ha onnan raktál fel valamit, esetleg velük supportold le a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#77776) Kékes525 válasza Geth (#77775) üzenetére


Kékes525
félisten

Most mondjam azt, kívánom, hogy fuss bele a fekete képernyőbe? ;]

A Macriummal már megoldottam -remélhetőleg- ezt a problémát. Minden nap menti a napi különbségeket, így elméletileg bármikor visszaállíthatom az előző napi rendszert.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77777) zalman90


zalman90
őstag

Üdv, egy laptopon hogy tudom megnézni jogtiszta rajt a Windows vagy sem? :B

Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.

(#77778) janakbacsi


janakbacsi
őstag

Neten találtam olyan verziót, hogy win 10 gamer edition. Ez azt jelenti, hogy nem csak a játékosoknak jó, hanem egy átlag felhasználónak is, mert sok felesleges vacak ki van gyomlálva belőle?

"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."

(#77779) Sub-ZeRo válasza janakbacsi (#77778) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Azt valaki unalmában kiherélte és felrakta netre... Magát szívatni szerető vérpistikék szedik le, mert azt hiszik ettől több efpées lesz a gémben... ;]
Átlagfelhasználóknak ott a gyári Home, vagy Pro verzió.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#77780) core i7 válasza janakbacsi (#77778) üzenetére


core i7
addikt

Én is csak a Microsoft oldalában bízom

(#77781) YASKATIR válasza janakbacsi (#77778) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

ge'mer vindo'z jesszus...

[ Szerkesztve ]

(#77782) Cs1csó válasza Kékes525 (#77769) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, itt egy hibaforrás: az alaplapi drivereket tettem fel az ASrock sitejáról.

Azokkal a driverekkel használd amit a windows telepítés közben önmagának feltesz. A gyártó honlapjáról letöltés vagy valamilyen driver kereső program használatára csak pár esetben van szükség:
(+ ahogy fentebb is írták a gyártó honlapján sokszor szintén egy outdated driver található)
Esetek:
- a windows nem telepít drivert az adott eszközhöz
- hibás a driver
- hiányzik valami olyan funkció amit a frissebb driver már tartalmaz
- van pár eszköz amihez ajánlottabb manuálisan drivert telepíteni (+ sokszor a windows csak alap driver-t telepít ami csak alap használatra lesz jó pl. : GPU driver, hangkártya driver, vagy nálam pl. a Razer egerem razer synapse progija amivel az érzékenységet tudom állítani)

(#77777) zalman90

Gondolom aktiválva van a windows? Gépház ( tálca jobb alsó sarok katt - minden beállítás ) - Frissítés és biztonság - aktiválás . Itt fogod látni hogy aktiválva van. Azt kapásból nem tudom, hogy itt mi látszódna ha pl. illegális módon lenne aktiválva.
Egy tuti biztos megoldást tudok: ha újratelepíted a windows-t (UGYANOLYAN VERZIÓVAL MINT AMI A GÉPEN VAN, ha home akkor home ha pro akkor pro verzióval ) és ha telepítés közben és után is közvetelen van netkapcsolatod akkor a telepítés végére lesz egy aktivált windowsod. Ha nem lesz aktiválva akkor valószínű nem volt jogtisztán aktiválva, hanem valamilyen illegális programmal.

[ Szerkesztve ]

(#77783) TRob1 válasza Kékes525 (#77774) üzenetére


TRob1
veterán

4. vagy 5. újraindulás után elindítja magától. Gondolom nálad is, ha másoknál igen. (Egyik ismerősnél volt ugyanez a szitu, mikor az amd hazudott ms felé és elszálltak a régi amd proccos gépek frissítés után)

(#77782) csicso82:
Állandóan ezt szajkózod, de ez meg a te hülyeséged. Vajon miért írnak újabb és újabb drivereket? Mert unatkoznak?

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#77784) Geth válasza Kékes525 (#77776) üzenetére


Geth
addikt

Kívánhatod, nem zavar :)
Amióta a rendszerre eldobható valamiként tekintek, szenvedélyesen nem csinálok mentést róla :)
Ha újra kellene húzni, a telepítés pár perc (unattended), a beállítások egy része lejön felhőből, annak a kevés programnak a beállításai vagy exportálva vannak, vagy scriptelve (pl wsl környezet).
Igen, rámenne még 2 óra, amíg pontosan ugyanezt kapnám. El van próbálva, kész a "vészforgatókönyv", élesben még nem volt rá szükség.
Adatot mentek, rendszert nem.

Biztosan az is teljesen járható, ha külső progival rendszermentéseket csinálsz rendszeresen.
Abból visszaállni sem hiszem, hogy sokkal gyorsabb lenne, illetve remélem el van próbálva (bár az "elméletileg" nem erre utal), tehát ne az legyen hogy mentegetsz, aztán amikor kellene, nem tudsz visszaállni :)

(#77785) sphe


sphe
senior tag

Sziasztok! Hogyan tudom a win10-es SSD - met egy teljesen új gépbe átköltöztetni úgy, hogy megmaradjon az a rengeteg finomhangolás és beállítás, amit elvégeztem a windowsomon? Ha csak úgy beteszem az új gépbe, inaccessible boot device kékhalált kapok.

- Próbáltam volna rátelepíteni a win10-et a fájlok és beállítások megtartásával, de nem engedi mert ahhoz előbb el kell indulnia a Windowsnak es úgy kattintani a telepítőre.
- próbáltam az új proci és alaplap driverét feltenni, de a régi gépen más hardverkörnyezetben nem engedte.
- próbáltam az indítást illesztőprogram aláírás nélkül, eredménytelenül.

Visszarakom az SSD -t a régi gépbe, simán indul az OS.

Csináljak egy mentést a registryről és azt adjam hozzá majd a windowshoz? Nem lenne jó ötlet. Nem akarok órákig a gépnél ülni és beállítani mindent. Van erre program, bármilyen lehetőség?

[ Szerkesztve ]

(#77786) TRob1 válasza Geth (#77784) üzenetére


TRob1
veterán

Na látod, én meg pont ezért teszem fel előre az updateket is. Mert ha egyszer majd vmi nem úgy alakul ahogy várnám, lesz egy újratelepítés. Én sem csinálok rendszermentést soha. Számomra felesleges idő és helypazarlás. Fontos adatok úgyis felhőben. Meg akkor már nem a régi rendszerre vágynék, hanem egy "tisztára"... Ahogy itt sokaknak ez a mániája minden update-nél. ;] De eddig még sosem volt ilyen gondom. Kopp-kopp. (Pedig aztán mindig mindenből betákat használok - ha lehet, és a legtöbb driver sem az amit alapból win feltesz)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#77787) Kékes525 válasza Cs1csó (#77782) üzenetére


Kékes525
félisten

Másodszorra (most) csak így csináltam. :K

(#77783) TRob1

"4. vagy 5. újraindulás után elindítja magától"

Ezt nem tudtam, de nem tartom valószínűnek, hogy eltudta volna indítani, mert akkor az msconfig segítségével is sikerülnie kellett volna. Azzal pedig nem ment.

(#77784) Geth

"Kívánhatod, nem zavar :)"

Csak vicc volt. :)

A Macrium-ot itt is, a topiklakók közül sokan, nagy biztonsággal használják.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#77788) Geth válasza TRob1 (#77786) üzenetére


Geth
addikt

Az ész nélküli bétázásról ne kezdjük elölről :)
Ha írják egy bétáról, hogy known problems és érint is, akkor nem fogom felrakni, mert nem szeretek vadász lenni a viccben, csak azért hogy érezzem, hogy eláraszt az új verzió mennyei mannával, és illatos frissesség lengje körül a rendszert.
Ha nincs egy bétában benne semmi must-have, akkor szintén ráér, majd ha rábólintanak. Addig meg vadásszon bugot aki szeret :) Sokszor a support sem ugyanaz...

(#77787) Kékes525:
A Macrium-ot itt is, a topiklakók közül sokan, nagy biztonsággal használják.
Ennek örülök, akkor ha beüt a krach, lesz segítség :)

(#77789) TRob1 válasza Geth (#77788) üzenetére


TRob1
veterán

Ész nélkül Ühüm... Vagy 10 éve gond nélkül, Röhögve a sok stabilmániáson mikor épp melyik szofttal vannak gondjaik akár hónapokig, ami megjelenésük után 1-2 napra betában javítva. ;) (Nem 1 és nem 2 példa volt már rá az évek alatt, gond viszont soha egy sem... max apróság amit vagy orvosoltak szintén 1-2 napra rá, vagy vissza előző build… de semmi rendszerszintű, soha!)
És ezzel nem azt mondtam hogy tedd ezt Te is! Csak annyit, hogy nem kell a kva nagy para mindig mindenért! Csak használati "tárgy" a rendszer, minden pótolható/javítható. A Fontos dolgokról meg ugye mindig mindenkinek van mentése máshol. :U

¤ R'n'R ¤

(#77790) Cs1csó válasza TRob1 (#77783) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen ezt szajkózom. Szeretem a naprakész rendszert, DE nem minden áron. Szoftver fronton szeretem a legfrissebb stabil verziókat használni de hardverek esetén már konzervatívabb vagyok. Eddig inkább csak problémába futottam bele. Pl.: Sata driver frissítése után a HDD (SSD-n van a rendszer a HDD csak adattár) nem akart elmenni alvó módba (20 perc van gyárilag beállítva) kellett egy kis idő mire rájöttem egyáltalán arra is hogy a HDD folyamatosan pörög.
Vagy a régi notimon a BT driver nem működött a frissítés után. Hidd el a windows bevált stabil drivereket fog feltenni.

(#77791) TRob1 válasza Cs1csó (#77790) üzenetére


TRob1
veterán

Igen, általában. De ugye sokaknak meg pont azokkal a driverekkel van gond, amit win feltesz. Sok fagyásnak, anomáliának is pont ez az oka. Természetesen - ahogy az összes szoftnál is - driver téren is lehetnek gondok egy újabbnál is. De legtöbbször hibajavításokat, optimalizációkat tartalmaznak.

Egy HP laptopon nálam is pl. gond van a win által erőltetett ujjlenyomatolvasó driverrel. Szerinte naprakész és jól működik, miközben meg nem. És minden egyes update-nél vissza kell állnom egy bevált driverre.

¤ R'n'R ¤

(#77792) Geth válasza TRob1 (#77789) üzenetére


Geth
addikt

Akkor csak a lényeg nem ment át :)
Én is felrakom a bétát, ha látom, hogy van értelme. Ha nincs, akkor nem.
Ha valamiből 2 naponta adnak ki bétát, nem fogom 2 naponta felrakni, ha nincs értelme :)
De biztos van olyan, aki ezzel kezdi minden második napját ebben az esetben. Egészségére.

(#77793) pendre54 válasza zalman90 (#77777) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Rendszergazdaként futtatod a parancssort, majd beírod: slmgr -dli , azután ha minden ok, ezt kellene látnod.

Amennyiben meg ezt írod be a parancssorba, akkor még részletesebb tájékoztatást kapsz: slmgr -dlv

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#77794) zalman90 válasza pendre54 (#77793) üzenetére


zalman90
őstag

köszönöm, pontosan ezt látom énis :) :R

most nézem enyém volt a 77777-edik komment :p

Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.

(#77795) Cs1csó válasza TRob1 (#77791) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mintha ugyanarról beszélnénk, azt írtam hogy van pár eset - hibás működés hiányzó driver/funkció - amikor opció manuálisan feltenni egy drivert az ujjlenyomat olvasó drivere beleesik a hibás driver opcióba, tehát ebben egyetértünk, gyakorlatilag ugyanazt mondjuk.

Ha egy rendszer friss telepítés után fagyásokat, hibákat produkál akkor ha az eseménynaplóból kiderül mi lehet a gond akkor természetesen érdemes telepíteni a friss drivert/drivereket de akkor itt is egyetértünk hiszen ez is beleesik a hibás driver opcióba.

DE ha egy friss telepítés után hónapokkal is stabilan működik egy rendszer akkor arra friss driver-t telepíteni inkább kockázatos, mint érezhető előny jelentő megoldás.

Hangsúlyozom ezt a hardverek vezérlőire értem. Oprendszert mindig naprakészen haszanálom, és az egyéb programjaimat is. Nem használok olyan programot sem amit már nem fejlesztenek/ rossz irányba indult el a fejlesztés pl:
- anno windows 7-en a daemon tools-t használtam de nagyon elfajzott ezért átálltam a clone drive-ra de a windows 10-hez már van beépített lemezkép kezelő
- μTorrent-et használtam még régen de ahogy kezdett tele lenni reklámokkal nekem is kezdett tele lenni vele a t.k.m ezért kukáztam sokan visszaáltak a 2.2.1.-es 7(!) éves verziójára én inkább a naprakész qbittorrentet használom megelégedéssel.
A sort lehet még folytatni.

[ Szerkesztve ]

(#77796) vaakuum


vaakuum
addikt

Sziasztok!

Létezik win10-re családi licensz, ami 3 vagy 5 gépre felrakható? Egységesíteném a gépeket, de a gyári áron az valami embertelen... :R

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#77797) pzstm válasza vaakuum (#77796) üzenetére


pzstm
titán

nincs ilyenre lehetőség sajnos (havidíjas Enterprise előfizut gondolom nem akarsz...)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#77798) Doky586 válasza vaakuum (#77796) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Van meglevő 5 géped 98-al, XP-vel, Vista-val..? :Y
Vagy 5 új gépet akarsz venni ?

(#77799) #86564352 válasza vaakuum (#77796) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ha van meglévő Win7 vagy Win8 a gépeken lehet ingyen frissíteni még mindig. Ha nincs, nem a reklám helye a topikban láttam a linket: lehet venni olcsó kulcsokat is

(#77800) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha már a régi gépekre terelődött a szó: én is próbálnék egy win10 x32-t telepíteni egy P4@3GHz (socket 478) gépre 1,5 GB RAM-ra (Asus P4P800E, 60GB PATA HDD), de valamiért nem megy. Telepítő bootol DVDről, lóhere megjelenik, csík végigfut fél perc alatt és a gép újraindul, legközelebb ugyanez. Még a nyelvválasztásig se jut el.

Pedig a MS minimálisan előírtakat teljesíti. Lehet ennek oka hogy az alaplapi elem lemerült? (mert van hogy ezt az alaplap szóváteszi) vagy ennyire régi gépre sose fog felmenni a w10 követelményektől függetlenül?

Telepített már valamelyikőtök P4-re 10-et..?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.