Hirdetés
- A jó, a rossz és a csúf
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Asszociációs játék. :)
- Jéghorgászat
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11 24h2 upgrade/update mikrokód eltávolítás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
ÜDV!
A korábbi DirectX 9xxx verziójú játékokat Win10 alatt hogy lehetne futtatni? Bármely DirectX verziót leszedtem nem volt mozgókép csak hang a játék alatt. -
AtHoS
nagyúr
válasz hoffman_ #31352 üzenetére
Mondjuk még mindig nem értem miért kell egy extra kinyíló menübe a "sajátgép", mikor a fájlkezelő alapból tartalmazza de ugye ez már legyen a Te problémád
Lomtárra annyit találtam, hogy start menübe lehet rögzíteni, ha a start menüt kinyitva elkezded beírni, hogy: recycle bin , majd a találaton jobbklikk és rögzítés. Nálam mondjuk nem dobta ki találatnak még a lomtár szöveget gépelve sem
read-only mode on the forum
-
hoffman_
nagyúr
nekem alapól gyorsindítás ikonokkal nyílt meg a fájlkezelő. így, hogy be tudtam "bootoltatni" sajátgépre már nyilván nem kell extra ikon vagy menü nekem sem
igen, ezt olvastam én is eddig, de nekem sem dobta se lomtárra, se rec bin-re. elég bosszantó, igazán lehetne rá egy hotkey.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #31356 üzenetére
jelenleg egy elég fapad megoldást találtam csak, de még inkább használom ezt, mint hogy az asztalon éktelenkedjen.
- Lomtár parancsikon az asztalra
- átnevezni valami egyszerű (pld. Kuka)
- onnan áthelyezni a C:\Windows mappába
- Win gomb + R után type Kuka és happyha valaki tud egyszerűbb hotkeyt, ne legyen rest és ossza meg velem kéremszerk. @ AtHoS
jól van, azt hiszem, ez elegánsabb lesz. túlbonyolítottam
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
törölt tag
Újabb fejlemény pendrive-ügyben. Ezúttal elég volt neki az is, hogy némi üresjárat után bedugtam a pendrive-ot, erre elkezdett "karikázni", start menü megint nem működött, újra kellett indítani, hiába vettem ki a pendrive-ot kézzel. Faszán hibátlan oprendszer ez a win10!
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
-
brcz
tag
válasz spanglee001 #31320 üzenetére
Nekem is a legfrissebb bios van telepítve, de az akadás problémát nem oldotta meg ez sem
-
Taktoj
aktív tag
Hirtelen nem tudom hol kérdezhetném meg... ezért itt mert picit csatlakozik ide.
Tehát van egy bootolható win 10 pendrive s van egy alaplap amin a következőket tudom kiválasztani: USB-ZIP, USB-HDD, USB-CDROM, USB-FDD
melyiket kell választanom, usbről való telepítéshez?
kösziAz élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy egyes gépeknél nem hajlandó az USB-re kiírt (Rufus) Win. 10 telepítő rendszer particiót létrehozni. De van egy másik (régebbi kiadású) Win. 10-em ami meg mindegyikre csinál,csak macerás a régebbi wint frissitgetni állandóan. Van erre valami megoldás?
-
Kátai
senior tag
"Készítek egy teljes rendszermentést egy külső HDD-re a W10 beépített "lemezkép-készítése"alapján(kb. 60G).
Ez eddig OK.De ha esetleg nem indul a gép se kép se hang akkor hogyan tudom visszarakni a korábban lementett rendszert? Mert ugyan nem is a W10 lenne a lényeg,mert az megvan pendrive-on(boot)hanem a többi progi"Tehát ha jól értem, akkor csinálok egy lemezképet egy külső hdd-re és ha esetleg behal a rendszer vagy a vinyó akkor az innen letöltött USB meghajtóval vissza tudom állítani a régi rendszeremet úgy hogy nem tiszta telepítést csinálok hanem a javítás opciót választom.
-
vlevi
nagyúr
Nekem volt ilyen mentésem, még win7 alatt. Nem sikerült belőle visszaállitani. Ha nem ugyanolyan a visszaálítandó meghajtó, mint volt, akkor úgy vettem észre, nem sikerül.
Javaslom inkább a Macrium Reflect Free progit. Ezzel a visszaállitashoz lehet csinálni egy kis usb-s helyreállitót. -
raidx
őstag
Telepítő lemezről/penről bootolsz és ott van lehetőség előcsalmi a visszaállítás lemezképpből opciót. A lemezkép készítésénél a prog könyvtárak automatikusan belekerülnek a képbe de tetszés szerint hozzáadhatsz elvehetsz könyvtárakat-fájlokat.
@vlevi
Akkor valamit rosszul csináltál! Formázott, más kapacitású egységre is visszateszi, ha nem kisebb a terület. Ha nagyobb, létrehozza az eredeti struktúrát a többi marad ahogy volt. Utólag kell a méreteket rendezni a nem használt részt hozzáfűzni, stb.
Ha nem üres meghajtót kap bizony eltüntet mindent mert partíciót töröl majd a képnek megfelelően létrehoz, formáz, visszaír.[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
AtHoS
nagyúr
Én nem sarkítanám ki ennyire USB meghajtóra, inkább úgy fogalmaznék, hogy windows 10-es telepítő médiáról indítva a rendszert ezen a ponton ki kell választani a Számítógép javítása opciót
ahol az alábbi menüből a Rendszerkép-helyreállítással megoldod a problémát [link]
Lehet használni Rendszer-helyreállító lemezt is: [link]
Szerk,
vlevi-hez csatlakozva én is inkább macrium reflect progit használom, mivel az idióta wines lemezképmentő az összes élő partíciót el akarja menteni, szóval ha van pár több terás winyó a gépre kötve, akkor azok tartalmát is menteni akarja, nem kínál lehetőséget választani mit akarsz menteni és mit nem.
Persze ha lehúzod azokat a winyókat a mentés idejére, akkor talán jó is lehet, de én inkább választottam azt a lehetőséget húzgálás nélkül tudjam kijelölni mit mentsen[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Már sajnos ebbe a fórumba is bírom problémám, mert tárgytalan vagyok sajnos pedig hálózat megosztást már csináltam többször is.
Olyan problémám lenne, hogy adott 2 számítógép a hálózaton:
- Asztali gép : 192.168.0.25 (win 10) - Microsoft fiókba belépve
- HTPC : 192.168.0.13 (win10) - Nem léptem be a fiókbaMindkét gép látja a másikat, hálózati jelszókat töröltem, otthoni hálózatba nem léptem be.
Mitől lehet az hogy ha az asztali gépemről akarok a HTPC-re lépni, és másolni dolgokat, kér hitelesítő adatokat (felahsználónév, jelszó)
Fordítva simán működik, jelszót semmit nem kér, a emgosztott mappába beállítottam hoyg tudjak írni/olvasni ott megy természetesen.Minden stimmel frankón, próbáltam azt is hogy belépek a HTPC-re uyganazzal a fiókommal is de semmi nem jó sajnos.
Lövésem sincs mit állítsak még, sajnos Win10-et már 10x-re nem szívesen telepítek, mert már párszor eljátszottam a napokban sajnos.
Bármilyen segítséget előre is köszönöm!
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
vlevi
nagyúr
"az összes élő partíciót el akarja menteni,"
Lehet, hogy nálam is az volt a gond. Van egy 120-as SSD, mellette TB vinyó. Természetesen csak az SSD-t mentettem, a HDD-n nincs semmi, ami a rendszerhez kapcsolódik.
Amikor próbáltam visszaállítani, akkor megvolt külső meghajtón a backup, a gépben volt 1db 250-es vinyó, ezen próbáltam. Win7 telepítőt beraktam, helyreállítás, rendszerkép helyreállítás. Hiába mutattam meg neki, hol a mentés, azt írta, a helyreállítás nem sikerült.
Macrium viszont csinál párszáz megás pendrivera (1Gigás bőven sok neki) egy mini rendszert, ahonnan helyreállítani, de akár menteni is lehet. Ráadásul marhagyors. Nem tudom, hogyan, de a 120-as SSD-n, kb 40-50 giga adat van, és ezt tizenpárperc alatt elmentette.
Visszaállítás is hasonlóan gyorsan megy. -
valaki_xy
tag
Sziasztok!
A laptopomra egy még megjelenés előtti Insideres verziót telepítettem, majd a hivatalos verzióig frissítettem, és utána kikapcsoltam az Insideres frissítéseket. A rendszer azóta is aktivált maradt. Jelenleg a gépházban az aktiválásnál azt írja, hogy "Az eszközön található Windows 10-példányt már aktiválták egy digitális jogosultsággal." Azt szeretném kérdezni, hogyha vennék egy SSD-t, és arra pendriveról telepítenék egy Win10-et, akkor az aktiválódna-e, vagy újra kellene kérnem az Insideres frissítéseket?
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy a zárképernyőt kikapcsoljam és zárolásnál egyből a bejelentkező képernyő jelenjen meg? Totál felesleges nem is értem PC-n minek van ez benne a rendszerbe.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
stigma
addikt
Igen, általában nem szoktam engedélyezni az Otthoni hálózatot és simán meg tudom osztani a tartalmakat majd elérem. Megosztáskor jelszót nem szoktam használni, eddig soha nem volt gond Windows 7 óta.
Amúgy meg megpróbáltam hogy Mindkét gépen Otthoni hálózatba lépek de ott is az alábbi hiba jött sajnos.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
NY_A
őstag
Szép estét.
Nekem nincs képmetsző a Win10 alatt. Vajh miért?
-
ela
tag
válasz stigma #31381 üzenetére
Szia !
Amit még kipróbálnék a helyedben :
Mindkét gépen a felhasználóknak jelszót is beállítani + mindkét gépen új felhasználóként létrehozni a másik gépen lévő felhasználót jelszóval együtt.(Persze egyazon csoportba kell tartozniuk a gépeknek és a felhasználóknak is gépenként ,pl.: Workgroup ,vagy otthoni csoport, vagy akármi)
Aztán jöhet a jogosultságok kiosztása.Üdv:
elaA jó pap is holtig tanul.
-
Taktoj
aktív tag
válasz worxland #31366 üzenetére
Közben azért volt ám szop... nem kevés mindent kipróbáltam kivéve az usb-zip et aztán feladtam , gondoltam lemezről felrakom a 8.1 t az 2x megszakadt, aztán elkezdtem olvasgatni, hogy mé vagyok béna, aztán megpróbáltam az usb zip et.. na vazz , ez nem volt sehol leírva s működött, úgyhogy most már minden szuper.
Az edge re tudok telepíteni fordítót? vagy egyáltalán van bármilyen addon hozzá? Mert tetszeni teszik a crome t meg már kkezdem unogatni
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Megvagyok
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, egy olyan problémába ütköztem, hogy amikor a gépemen(C2D E8400, 4GB DDR3 RAM ....) megnyitom a fájlkezelőt, vagy csak pl. Chromeban menteni akarok bármit és előjön a Mentés Másként ablak, elkezd a vinyó(WD Green 5400 RPM 1TB) tekerni mint az őrült és olyan szinten lefagy a gép kb 3-4 percre, hogy még az egér sem mozdul meg.
Ez a "lassú" vinyó miatt lehet, esetleg a Windowsban lehet valami elállítódva?
Találkozott már valaki ilyennel? Köszi![ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz mefistofeles #31398 üzenetére
Hát ez az,hogy én sem tudom. Gondoltam már arra is,hogy egyes lapok biosa miatt nem lenne jó? De akkor a régebbi Win 10 ISO telepítő miért jó? Szerintem itt az ISO-val lesz a probléma,csak mi?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest