Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #49 üzenetére
Ebben szerintem a win hálókezelése a ludas. Sokszor tisztán wines rendszerben is azon görcsölök, hogy mindig minden gép megosztott cucca látható legyen. Ált 1-2 percen belül megjavul magától
Pl az egyik kedvenc megoldásom, hogy amikor látom a mappát akkor felveszem hálózati meghajtónak és bejelölöm, hogy legközelebb is csatolja. Ekkor még ha a hálózat nem is hozzáférhető, a meghajtó miatt nyugodtan lehet tallózni -
Cathfaern
nagyúr
Jó hír: a megosztott mappákat már látom. A hálókártyánál nem Bridge-et, hanem NAT-ot kellett beállítani. De a printerport még mindog foglalt, és még mindig nem tudom, hogy hogy lehetne megnézni, mi ül rajta.
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #41 üzenetére
A hangot állítsd be a vmware configjában, mert ezt a varázsló nem piszkálja.
A /dev/lp0 vagy aminek nálad hívják azt kell usernek is engedélyezned:
chmod 666 /dev/lp0
vagy hasonló.
A hangkártyához még annyit, ha linux alatt épp használod, akkor win alatt nem tudod használni. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #42 üzenetére
Rossz hírek: újra lett indítva a Windows, és megint nem látom a megosztott cuccokat
Illetve az is jó lenne, ha a pronterportra rálátna a vmware. Azonban az a baj, hogy hozzáadok egy printerport-ot, akkor azt mondja, hogy nem tud ''csatlakozni'' hozzá, mert ''permission denied''. Root-ként engedélyeznem kéne valamit? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #41 üzenetére
Fejlemény: használtam a Widows használók első szabályát: nyomkodtam össze vissza mindent, aminek köze lehet a hálózatokhoz. Most is bejött, már látom a megosztott mappákat
De hang még mindig nincs.
U.I.: azért örülnék, ha valaki leírná, hogy mit is csináltam, hogy leközelebb egyszerűbb legyen. Bár már ígyis nagyon sokat segítettetek. Ezt nagyon köszönöm! -
Cathfaern
nagyúr
Ja, és hang sincs
VISZONT MŰKÖDIK A SZKENNER!!!
Igazából nagy részt emiatt használtam Windows. (Meg a mobimouse miatt, illetve mert a GBA-s flash kártyaíró sincs linux alá. De ezek csak programok, és már csak el kéne érni őket, és biztos működnek). -
Cathfaern
nagyúr
SIKERÜLT! Kisebb gondok árán, de elértem, hogy elinduljon a Windows! Már csak egy gondom van (már miért ne lenne
): Hiába állítom be a megosztott mappákat, nem tudom azokat elérni. Milyen típusú hálózati kártyát állítsak be (gondolom itt van a probléma)? A vmware-ben van valami NAT, meg Bridge, de nekem ezek semmit sem mondanak
Esetleg a Windows-ban is be kell valamit állítani? (XP Prof.-t raktam fel).
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #31 üzenetére
Hű! Akkor rakd fel a kernel forrását is! Anélkül elég nehéz lesz kernelmodult fordítani...
Nézd meg, milyen kernel van fent (hátha a csomagkezelő kiírja), és az annak megfelelő forrást pakold fel.
Az adott esetben szimbolikus link létrehozása: konzolban kiadod:
''ln -s /usr/src/linux/include /usr/include/linux'' -
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #29 üzenetére
Bár valahol azt olvastam, hogy ez nem jó megoldás, én sokáig ezt használtam, és működött:
elvileg a /usr/include/linux különbözik a /usr/src/linux-tól. Próbáld meg, hogy a /usr/include/linux könyvtárat átnevezed pl. linux.old-ra, és egy szimbolikus linket hozol létre: a /usr/include/linux link mutasson a /usr/src/linux/include-ra (esetleg, ha nem talál állományokat, a /usr/src/linux-ra)! Így tuti, hogy meg fog egyezni a kernel és az include, mert ugyanaz lesz a kettő.
Sipi -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #27 üzenetére
Újabb fejlemény: rájöttem, hogy az /usr/include-ban van a keresett cucc. Miután ezt megadom, ezt írja ki:
The directory of kernel headers (version 2.4.21) does not match your running
kernel (version 2.4.21-0.13mdk). Even if the module were to compile
successfully, it would not load into the running kernel.
A gond csak az, hogy ugyebár a C compiler-t a Mandrake rakta fel magánakÉn viszont úgylátszik feldughatom magamnak
Most vajon mi a teendő?
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #27 üzenetére
A GNU/Linux alap C fordítója a GNU C Compiler. Ennek neve általában gcc, a csomagoknak is. Minden terjesztésben benne van. Szerintem alapvetően Neked is fent kellene, hogy legyen.
A headerek kérdésében: vagy a sima /usr/include/linux, vagy a /usr/src/linux/include/linux lehet a nyerő.
Sipi -
Cathfaern
nagyúr
Ja, tudom
Btw. letöltöttem és felraktam a Wmware-t most ott tartok, hogy a vmware-config.pl-t futtatom. Nem talált a kernelemhez való vmmon modul-t, így most fordítani akar magának egyet. Azonban ezt írja ki: ''What is the location of the directory of C header files that match your running
kernel?'' C header-em van, mert már más program fordításához is kellett, csak nem tudom hogy hol. Az általa megadott alapérték [/usr/src/linux/include] nem jó...Mandrake 9.1-et használok.
Egy ide kapcsolódik, de nem lehet grafikus felületen valami olyasmit elérni, mint a ''su'' parancs karakteres módban? -
Cathfaern
nagyúr
Ha 3D-t akarnék akkor használnék Windows. Ha TV-t akarnék nézni, használnék TV-t. Egyéb
Igazság szerint csak 1-2 Win-es progi van ami kéne, azok sem játékok, vagy extra dolgok. Különben is játéknak ott van a tuxracer meg az Xbill ;) Ó, jut eszembe: a scanner, ami nem műxik linux alatt, mert nincs támogatva, de tökéletes Win alatt, az vmware alatt vajon működni fog?
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #11 üzenetére
ftp://vmware.wespe.de/pub/software/VMware-workstation-4.0.0-4460.exe
http://vmware.wespe.de/software/VMware-workstation-4.0.0-4460.exe
http://vmware-heva.www.conxion.com/software/VMware-workstation-4.0.0-4460.exe
http://vmware-chil.www.conxion.com/software/VMware-workstation-4.0.0-4460.exe
http://vmware-svca.www.conxion.com/software/VMware-workstation-4.0.0-4460.exe
Ha valaki win alá akarja gyűrni az ipart -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern #11 üzenetére
http://www.vmware.com
Regisztráld magad. Húzd le a megfelelő cuccot magadnak. Kapsz egy 30 napos regisztrációs kódot. 30 nap múlva újrakérsz egyetHa a régebbi vmware is jó az nem szövegel regisztráció miatt (3.2). Nekem is az megy.
-
samson
tag
szoval hardware profile a kulcsszo..., ha a winfost egyszer vmware-bol egyszer normalisan akarod inditani
-
-
Cathfaern
nagyúr
Polesz:
De tudtommal a linux nem kezeli a NTFS-t. Pontosabban megoldható, de tudtommal akkor sem biztonságos.
Ez a virtuális lemez dolog hogy van? Ez olyasmi mint a Windows-os DAEMON Tools, csak vinyóval? Mennyire bonyolult? ;) Le tudnád írni? Kösz(ugye nemcsak a linux-os partíción hozható létre?)
-
Cathfaern
nagyúr
Itt vannak a topic az előzményei:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=15064&start=0#msg15
#11-#15
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Yettel topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung LCD és LED TV-k
- The First Berserker: Khazan
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest