Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz Szakállas79 #121048 üzenetére
Szia.
Sok régi nyomtató pl hp laserjet 5l (usb átalakítóval) megy win 10 alatt is. -
Szakállas79
friss újonc
-
HARDVERAPRÓD
válasz Szakállas79 #121052 üzenetére
Rendben, azért ha tudsz típust írd meg, hátha valaki tud itt megoldást. Kábelcsere minek?!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szakállas79 #121048 üzenetére
A Win7-et miért nem virtualizálod?
-
Doky586
nagyúr
válasz Szakállas79 #121045 üzenetére
Én ezt írtam: "A win7-et legacy módban, a win10-et uefi módban telepítsd."
(ha az alaplapod is támogatja) -
adrian94
őstag
válasz Sztyepadzso #121049 üzenetére
Igen az èn routerem is (most vettük, Asus RT-AC1200GU) tudja mindkettőt ès a telefon wifije látja is őket ès tudok vàlasztani, hogy a 2.4GHz-esre vagy az 5-ösre csatlakozzak.
-
félisten
válasz adrian94 #121056 üzenetére
Akkor a router-be belépve tiltsd le az 5ghz-s hálózatot, (save, ha kell) router restart és remélhetőleg egyből látni fogja a géped a hálózatot (ami ezek szerint 2,4ghz-es wifi adapter, nem támogatja az 5ghz-es wifi hálózatokat...)
Másik lehetőség, hogy ha lehet a routerben, akkor adj külön nevet a 2,4-es és az 5-ös hálózatnak, pl Wifi 2,4 és Wifi 5 (vagy bármi, csak lehessen megkülönböztetni a két frekit).
Ilyenkor nem kell tiltani az 5ghz-est, mert csak a 2,4ghz-es "elnevezésűt" fogja látni a gépezet és ahhoz kell csatlakozni...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
adrian94
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #121057 üzenetére
Sajnos így sem nyert Eddig is volt egy 2.4-es nevű ès egy 5.0 nevű de egyiket sem làtja a laptopot is ùjra indítottam a routert is de nem jó valamiért..
-
félisten
válasz adrian94 #121058 üzenetére
Hát mediatek wifi az pont nincs a driverek közt, szóval érdemes lenne lecserélni:
vagy erre: Ralink WIFI
vagy erre: Qualcomm WIFI
vagy erre: Intel WIFIBocs, de más ötletem nincs...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Rayyy
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy hol találom az "Ez a gép" és a "Lomtár" programok futtatható állományát, mert szeretnék rájuk hivatkozni... egyéni desktopot készítek Rainmeter-rel és szükség lenne az .exe elérésre. (vagy bármire, amivel indítani tudom őket)Szerk.:
Háhh, közben meg is találtam, hogy hogy lehet hivatkozni ilyen speckó dolgokra:
https://docs.rainmeter.net/tips/launching-windows-special-folders/[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
adrian94
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #121059 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz/próbáltok segíteni
Tegnap este a Ralink et megpróbáltam, az sem volt jó.. megpróbálom ma még a másik kettőt, hátha...
-
Szakállas79
friss újonc
válasz Doky586 #121055 üzenetére
Csak megzavart a sok hsz .
(#121054) májkimiki Mert önállóan kell. Van mire pakolnom és nekem így lesz a jó. Abban kellettt a help amit eredetileg is kiírtam, de azért köszi a segítőkészséget.
======================================================================Legközelebb jelentkezem ha megvan minden alkatrésze a gépnek és összerakva összeállt a gép, jah és ha elakadnék
Mindenkinek szép napot!
-
nagyúr
Szépen felment a 2004-es frissítés..
Reggel bekapcsolom, erre a remekül beillesztett oldalsó folyamatkijelző paneleket leszedte, mert "nem kompatibilis"!Most kezdhetem elölről!
Mi az amihez hozzányúlt még a beállításokban??
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
seger
addikt
Windows 10-en live mail levelező van.
Mire lenne érdemes cserélni? -
canniball
nagyúr
válasz King Unique #121032 üzenetére
Jól értem: a Fast startup tulajdonképpen a(z alapértelmezetté tett) hibernálás új neve?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Cs1csó
félisten
válasz canniball #121068 üzenetére
Ha jól tudom:
ALTATLÁS: amikor a memóriát feszültség alatt tartja a rendszer ez a leggyorsabb a hátránya, hogy áramszünet esetén - vagy notinál ha nincs akku és kihúzzuk a konnektorból - akkor elvés az adat.HIBERNÁLÁS: ilyenkor a háttértárra kiírja a memória tartalmát ennek a hátránya, hogy lassabban áll le és lassabban indul a gép, de az ármaszünet sem veszélyeztetni
HIBRID ALVÁS: a kettő mixelése tehát a memórai feszültség alatt marad de ki is írja, a háttértárra a biztonság kedvéért de az indulás is ugyanolyan gyors mert RAM-ból indul.
-
canniball
nagyúr
válasz King Unique #121069 üzenetére
Első blikkre csak a képet néztem.
Viszont még most sem értem: azt írja leállítás során a win kernel és a driverek kiírásra kerülnek a hiberfil.sys-be, majd bekapcsolás után innen betöltődnek a memóriába; ez miben más mint a hibernálás?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
King Unique
titán
válasz canniball #121071 üzenetére
Direkt linkelve van hozzá az előző válaszban a microsoftos leírás, ahol részletesen elmagyarázzák.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
1909-es enterprise verzióm van,és mindig naprakészet jelent a frissítés! Tehát nem látja /találja a 2004-es verziót.
Mi lehet az oka, és ez most jó, vagy sem?
a barátomnál ugyanez a verzió most frissül 2004-re!
Van valami tennivalóm, vagy várjak mg valami csak történik?Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm
-
Doky586
nagyúr
válasz balazs1956 #121074 üzenetére
Ez a hátránya az enterprisenak. Kérd meg a rendszergazdádat hogy frissítse..
-
King Unique
titán
válasz balazs1956 #121074 üzenetére
A lehetséges okok azok, amikről már többször volt szó itt az elmúlt hetekben, napokban, lásd mások eseteit: [link], [link], [link], [link].
Nem, nincs teendő, lehet maradni 1909-es verzión és majd ráér akkor a frissítés, ha a Windows Update felajánlja, vagy egyéb módon meg nem történik. Ahol egyrészt az őszi 1909-es verziónál az Enterprise kiadás ráadásul 30 hónapig, azaz 2022 májusáig támogatott, vagyis nem kell kapkodni, bőven ráér. Másrészt ha már Enterprise kiadás és alapesetben szervezeti használat, akkor lehet érdeklődni frissítés, illetve build upgrade ügyben az illetékes rendszergazdánál.[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz King Unique #121022 üzenetére
Fordítsuk meg a dolgot. Telepítem a Windowst és mielőtt internetre csatlakoztatnám, késleltetni akarom az összes frissítést X napig, utána rakja fel automatikusan, max értesítsen róla. Mindezt úgy, hogy többet nem nyitom meg a gépházat. Hogy tudom ezt megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz King Unique #121076 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget (Doky586-nak is).
Sajnos egyszemélyes hozzá alig értő rendszergazda vagyok, úgy hogy kivárom a soromat. Eddig mindent szépen frissítgetett, és egyelőre atombiztosan működik már vagy 1-2 éve. -
King Unique
titán
válasz gabro0 #121077 üzenetére
Az előző válaszban már említve volt, hogy ott van a gépházban a szüneteltetési lehetőség 35 napig. + Az automatikus frissítés konfigurálható/tiltható GPO és registry szinten is, mind az általános frissítések, mind a driverek esetében.
Amúgy meg ha telepíted a Windows 10-et a 0-ról, akkor utána alapesetben szokás a szükséges illesztőprogram, összesítő és egyéb frissítéseket is telepíteni, amit alapértelmezetten a Windows Update intéz. Vagyis nem világos miért jó az, ha már akkor zéró szintre van tiltva X napig, még a szükséges driverek sincsenek telepítve, inkább utána lenne értelme, de mindegy... Meg az az előző válaszban már szintén le lett írva, hogy pl. az aktuális 2004-es funkciófrissítést aktív életciklusú Windows 10-verzióknál jelenleg csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update, nem telepíti automatikusan, ezért azt nem szükséges külön tiltani. -
gabro0
őstag
válasz King Unique #121080 üzenetére
Köszi a választ, de elbeszélünk egymás mellett Az egyik linked nyomán viszont ráleltem a remélt megoldásra.
TL;DR mindenkinek, aki hasonlóba fut: Microsoft leírása [link].
Ezen belül van egy ilyen, hogy Windows Update for Business. Ez a csoportházirenden belül egy mappa, ezen belül is Defer an update és ott beállíthatóak ezek az értékek."Amúgy meg ha telepíted a Windows 10-et a 0-ról, akkor utána alapesetben szokás a szükséges illesztőprogram, összesítő és egyéb frissítéseket is telepíteni.."
Pontosan így szokott menni, csak én rakom fel, nem az Update. Ha teszem azt ma telepíteném a W10-et (jún.23. van ma), a 21 nappal számolva június 2-ig bezárólag felrakna automatikusan mindent. Ez teljesen más dolog, mint a szüneteltetés. Holnap, már június 3-ig és így tovább. Egyszer beállítom és nincs vele több kínlódás.
-
Topmarker
újonc
Sziasztok!
Szerintetek megoldható, hogy a csatlakoztatott Bluetooth hangszóró és a hangkártyába dugott hangszóró egyszerre szóljon?
Köszi!
-
Szakállas79
friss újonc
Hali mesterek !
Kérdésem mégiscsak volna: ha ez a driver Win 10 64bit alá mehet a kártyám típusa szerint rámehet, de Professional esetén is jó lesz, vagy ? Csak Enterprise esetén jöhet szóba !?
Ezzel kezdtem, hogy a gép munkára lesz ! Video és grafikai melóra. Full telepítés után nem lesz ez a gép netre kötve évekig
-
HARDVERAPRÓD
válasz Szakállas79 #121083 üzenetére
Szia. Ez nem az enterprise szó itt nem a win10 enterprise-ra utal. Igen szedd nyugodtan.
-
King Unique
titán
válasz gabro0 #121081 üzenetére
Ha szervezeti szinten akarod konfigurálni a Windows Update működését, akkor igen, ott van a csoportházirend, illetve annál a WUfB. Viszont ha ott belepiszkálsz a minőségi (összesítő) frissítések telepítésébe és mellette a funkciófrissítések halasztása is cél, akkor majd ne felejtsd el a többi opciót is megfelelőn beállítani, máskülönben a Windows Update lehet alapból csak az előbbieket fogja késleltetni X napig, ellenben az utóbbit nem és az addig választhatóként felajánlott funkciófrissítést a manuális frissítéskeresés után már egyből telepítené. Meg amúgy ha az összesítő frissítések késleltetésére állítasz be házirendet, akkor is a szüneteltetés fog megjelenni a gépházban a Windows Update-nél.
Ha ma telepítenéd a W10-et és utána egyből GPO szinten eltolnád 21 nappal az összesítő frissítések telepítését, akkor annak letelte után telepítené az adott verzióhoz az addig kiadott frissítéseket. Illetve mivel kumulatív frissítések vannak, elvileg az addig kiadott legutóbbi, nem opcionális összesítő frissítést.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
veterán
Sziasztok!
Párom laptopjára települt a 2004 frissítés 2020.05.29-én, azótan random újraindul a gépe, ma pl 2x is. Ma volt először, hogy pont a gépnél volt, épp gépelt, s egyszer csak újraindult. Terhelés nem kell az újrainduláshoz. Előtte nem csinált ilyet. Elképzelhető, hogy a Win frissítés miatt lehet?
A gép pontos típusát nem tudom, Lenovo Ideapad valami, Win 10 Home, A8-7410 APU, 1x8GB 2400MHz RAM, 1TB HDD. A noti asztali gépként van használva, tehát mindig be van dugva, nem akksiról megy.
Eseménynapló jelez kritikus hibákat 2020.05.29 után:
Valaki valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
hhgygy
senior tag
Help
Tegnapelőtt még tudtam nyomtatni az ezeréves Brother HL-1030-as nyomtatóval.
Van hozzá egy LPT USB átalakító és úgy emlékszem, valami virtuális USB/LPT portot kellett választani a nyomtatóhoz. Évekig ment így és most egyik napról a másikra eltűnt ez a port opció, nem tudok nyomtatni.
Van valami megoldás?Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
hhgygy
senior tag
Alapértelmezett és azt írja, hogy offline. Már többször újraraktam, de az alapprobléma, hogy eltűnt az a port, amin keresztül nyomtatnia kéne. Közben rákerestem az interneten,
USB001 vagy USB002 (virtual printer port) volt eddig, ez tűnt elDell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
xy.zsolt
őstag
Hol tudom beállítani, hogy a feladatkezelő automatikusan látható legyen mikor betölt a windows? Induló programok beállítása gondolom, de hol?
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest