Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39030) torma99


torma99
aktív tag

Én egy alternatív pályán gondolkozom, amióta a területemen picit belekaptam a vezetősködésbe és nem felfelé mozgok már, hogy több pénzem legyen magasabb pozíció miatt, viszont lehet a munkásévek kétszeres szorzóval mennének, hanem tudatosan maradok egy poziban,ami nekem elég jó már fizetésben, de egyelőre fix vége van, a feladat teljesíthetö, nincs túlóra, családra, hobbira bőven jut idő. Így sosem megyek nyugdíjba, viszont nem is megyek rá a munkásévekre. Azt tudni kell, hogy a területemen sokszor nagy a nyomás (nem a feladat, hanem a vezetés miatt)kórházba visznek el embereket, egy kedves vezetőtárs meg épp tegnap halt meg 50 évesen, mert nem ért ki hozzá időben a mentő.

5 év megtakarítás után van most kb. két havifigunak megfelelő passzív jövedelem, ugyanez a feleségemnél Mákos befektetésből, és most nyitunk lassan a részvények felé.

Ugyanakkor én elsőként nem etfben gondolkozom minden ajánlás ellenére, hanem Sp500 top10-ben, a súlyuknak megfelelően, illetve 1-2 alsóbb, de nagy kapitalizációjú osztalékfizetőben. Ezt addig tervezem fenntartani, amíg össte nem jön egyedi részvényből mondjuk egy kb. 5 milliós pakett. Tisztában vagyok az adózási dolgokkal, ugyanakkor azzal meg nem, hogy vannak-e olyan Etfek, ahol hasonló stratégiában gondolkoznak, tehát a sok kicsi kapitalizációjú, általam ismeretlen papírt hanyagolják, csak a nagyokra koncentrálnak?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.