- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
válasz
aujjobba #65046 üzenetére
Attól még ugyanúgy kukázható, ha ebben a topikban okosodik, mert itt pont az a lényeg, hogy ne másra bízd a pénzed gyarapítását jó pénzért, hanem te magad tedd meg.
Az alapok-alapjánál az a csalás, hogy a megadott költségben nincs benne a bennelévő alapok saját költsége. -
Dr.NX
addikt
válasz
aujjobba #65032 üzenetére
Szerintem elnézted, nekem ezt dobta:
https://www.kh.hu/megtakaritas-befektetes/kozeptav-hosszutav/nyiltvegu-befektetesi-alap/valogatott/lendulet
nyíltvégű befektetési alap
"Az alap 2022. február 14-én nevet váltott, ezt megelőzően K&H válogatott 3. alapok alapja néven volt elérhető a termék." -
Lex Icon
senior tag
Kimondták a németek: nem éri meg az atomerőműveik élettartamának meghosszabbítása
A gyerekeiknek és unokáiknak is ezt fogják mondani, ha megkérdezik miért nincs tiszta levegő, ivóvíz, kaja? Nem érte meg?
Komolyan, ezeknek elgurult a gyógyszer. Mintha korábban ők verték volna a tamtamot, hogy mentsük meg a Földet. -
Peetey91
senior tag
Szia!
Pár oldalt olvass vissza, naponta előjön ez a téma.
RC-nál nincs a TBSZ-nek díja.
Pl. Kereskedés fül-BÉT-OTP. Limit megbízást adj, nagyjából ennyi. BÉT-en való vásárlásnak azt hiszem 0,1%, de min 200Ft a díja.Kicsit kezd ilyen kripto topik érzésem lenni az OTP FOMO kapcsán.
-
Uyuarasy
tag
válasz
AMD Power #65039 üzenetére
En is belecsusztam ennek az elodjebe, valoban eladhato, csak visszamenoleg at kell utalni a NAV-nak az osszes adovisszateritest, jon ra egy bunti dij amit a K&H kap plusz meg egyeb koltsegek. A helyedben en elnek a 30 napos (valoban ingyenes) felmondassal...
Szerk.: ha a tied nem nyugdijbiztositas, akkor a NAV-os resz nem jatszik, ettol fuggetlenul nem lesz sokkal olcsobb kesobb
-
h1mpi
félisten
Mivel szépen megnőtt az egy hetes betéti kamat, esetleg érdemes MÁP+-ból kivenni és áttenni olyan formába, ahol ki tudom használni a 6%-os kamatot. Mi lenne ez?
OTP-be átettem 9600-9900 Ft között sávosan a portfólióm 25%-át, többet nem merek egyelőre. -
Sziasztok,
Először is, nagyon hasznos ez a topik, tök jól zanzásítva vannak az információk, köszönöm mindenkinek, sokat tanultam (de még nem eleget!). Nem rég vettem állampapírt, hogy ne a számlán parkoltassam a pénzem, most viszont egy kis játékpénzzel beszállnék az OTP-s buliba. Tegnap regisztráltam az RC-nál, ma már megnyitották nekem a számlát (nagy meglepetésemre).
Totál laikusként hogyan tudok venni kb. 100e HUF értékben részvényt? TBSZ-re akarok venni, ~100e forintnak van valami olyan díja, ami miatt érdemesebb lehet esetleg nagyobb összeget beutalni? ETF-et is akarok venni szintén TBSZ-re, de annyira hirtelen nyitották meg a számlát, hogy most nincs időm várni, míg kitanulom teljesen a felületet meg várni a döntéssel.
Ahogy láttam, emelkedni kezdett az OTP részvény ára, így még ma vennék belőle, ha lehet.Valaki segítene, hogy RC-nál mit kell "végigkattintgatni"?
-
donat_sz
senior tag
válasz
aujjobba #65011 üzenetére
köszi, megvettem az érvet. Beutaltam a nyitásra a 2e-t, majd a számlanyitást elindítottam. Bele is szaladtam egy pofonba, hogy számlák közt minimum 25eFt-t lehet csak mozgatni
tanulság levonva, a számlanyitási díjat érdemes rögtön a NYESZ-re utalni...
Ebből adódik is egy kérdés. januárban a díj esedékességekor is innen vonják majd a díjat? mi van ha akkor éppen nincs szabad 2eFt ott? -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Most jött össze egy újabb kisebb összeg, amiből állampapírt vennék. Pár hete még az új PMÁP a 6.6% kamattal volt a nyerő. Szerintetek érdemes most kicsit kivárni, hogy kijön-e valami még kedvezőbb kondíciókkal valami papír, vagy vegyem a PMÁP 2028/I-t? (úgyis változó, inflációhoz kötött....)
Köszi -
AMD Power
titán
Vettem egy adag PMÁP a MÁP mellé + rendszeres befektetés is indítottunk, K&H Válogatott 3-at vettem. Meglátjuk mi lesz, legrosszabb esetben augusztusban a nagyobb adag MÁP át tudom váltani veszteség nélkül majd PMÁP-ba. Még kitalálom.....
-
Sisco2
tag
válasz
julius666 #64997 üzenetére
Jaja, van esélye h újranyitják a shortokat. Nem csinált semmit az MNB.
Jóvanazugy, majdmegoldja magát a forint
Simán eltudom képzelni hogy még annyit sem csináltak meg hogy a shortot drágították volna.
Huzzák az időt most a csütörtököt lebegtetik, hátha addig fordul a hangulat.meg amugyis Brussel
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220308/hamarosan-megszolal-virag-barnabas-531899
Meglátjuk mit mondanak. -
aujjobba
addikt
válasz
Celithrandi #65021 üzenetére
Veszel
5db reszvenyt 100 Ft/db = 500 Ft,
majd veszel
10db-ot 150 Ft/db = 1500 Ft.Ezutan eladsz 5 db-ot 160 Ft/db aron.
1. FIFO esetben az eladast az elso 5db vetellel parositja ossze, igy az arfolyamkulonbsegbol eredo hasznod (ami utan adozol) 5x(160-100) = 5x60 Ft = 300 Ft.
2. LIFO esetben az utolso vetellel parosit, igy a haszon 5x10 = 50 Ft.Egyebkent ez alapjan szamolja majd a broker az adot a NAV fele, de ettol a sajat nyilvantartasodban elterhetsz, ha ugy jossz ki jobban, es modosithatod a sajatod szerint a bevallast.
-
Ra3
őstag
válasz
Celithrandi #65021 üzenetére
A FIFO stb. készletértékelés eladásnál számít ha több időpontban különböző árakon vásároltad amiből eladni szeretnél, az adózásban van szerepe, bővebben itt: [link]
-
julius666
addikt
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220308/100-bazispontos-kamatemeles-a-jegybanktol-531885
Indul is vissza az árfolyam.
-
OTP mellett érdemes még valami magyarba most beleugrani? TBSZ-en van a pénz,szóval nem 1hét alatt akarok duplázgatni.
9590en vettem OTP-t, de maradt még 500k amivel inkább kivárni akartam. Beszélgettem nort_on-al, mondott jókat és köszönöm itt is neki, de EUR nekem kicsit necces, RC-n tudok max váltani (nem tudom úgy mennyire megérős hosszútávra tervezve). Meghallgatok bármi tanácsot. TBSZ-em egyébként 1hetes ha számít valamit..
-
Celithrandi
addikt
Kicsit elakadtam. RC nál szeretnék szimplán jelenlegi árfolyamon magyar részvényt vásárolni amit majd kézzel eladok ha szeretnék, de kérdezi, hogy FIFO, LIFO, LOFO, HIFO amiket megnéztem természetesen hogy mit jelentenek, de nem teljesen értem, hogy mi köze van ahhoz hogy kézzel veszek majd kézzel eladok X valamit. (Gondolom így hogy nem adott pozícióra akarok előzetes megbízást adni a fillámkötés menüpont a nekem kellő). Előre is köszönöm.
Mod: Emelett az utalások menüpont alatt az "Utalási megbízás indítása" menüpont nem kattintható. Feltételeztem, hogy ide kellene kattintani és felvenni egy beutalási kérést ami ad egy megjegyzébe írandó sorszámot. Vagy szimplán a létrejött bankszámlaszámra kellene random utalni? -
Ra3
őstag
válasz
Feriboy2 #65016 üzenetére
Köszi, tegnap átnéztem az ezer éve nem használt OTP-s értékpapírszámla feltételeket, hát asszem akkor azt szüntetem is meg ezzel a lendülettel, a saját számláról TBSZ-re beutalásért is levesznek 0.1%-ot, tranzakciók 0.65%, meg van negyedéves díj külön a TBSZ-re is, meg amiről még nem tudok...
-
Ra3
őstag
Nekem ma lett meg a random számla, múlt hétfői nyitással, mondjuk a szükséges doksikat csak tegnap küldtem be.
A díjakat nézegetem, de sok mindent nem mutat a honlap, csak a kötésenkénti tranzakciós százalékot plusz a kiutalási díjakat látom, van valami nagyobb tétel ami még képbe jöhet ezen a 0.1-0.2%-on kívül?
TBSZ-nek pl. van-e valami díja, vagy esetleg állománydíj mert ezeket nem látom. -
Lex Icon
senior tag
válasz
aujjobba #65006 üzenetére
A technikai elemzés vonal meg függvények húzogatásával nem fogja megmondani a jövőt, viszont sok befektető használja, hisz benne, így a jövőbeni befektetői magatartást befolyásolja. Ha úgy értelmezed, hogy a befektetők cselekedeteire adhat egy irányvonalat, akkor jó lehet. Azért linkeltem, mert sokan vannak a topikban akik most kezdtek bele az OTP kapcsán.
Topik reklám:
Van aki azért jön hozzánk, mert van pénze.
Van aki azért, mert nincs pénze.
Van aki ért a pénzhez, ezért bízza ránk.
Van aki nem ért hozzá, ezért ránk bízza.
Van aki azért takarékoskodik, mert otthon is ezt látta.
Van aki azért, mert otthon nem ezt látta.
Vannak akik még nem jöttek el hozzánk...
Nekik készítették ezt a topikot. -
aujjobba
addikt
válasz
donat_sz #65007 üzenetére
A tamogatasra is ervenyesul a kamatos kamat elve.
Az igaz, hogy a tamogatas osszegszeruen keveset jelent, de te azt valoszinuleg befekteted valamibe.
Ertsd: befizetsz egy evben 500ezret, de 600ezret tudsz befektetni.
Azok a 100ezrek nem csak ugy gyulnek ott, parlagon heverve.#65008 tlac
A KBC-nel mult szerdan (03.02.) tudtam idopontot foglalni szamlanyitasra, marcius 17-re, Budapesten. Aztan lehet nem is lesz mar aznap teljes erteku szamlam.
Ez nem Amerika, hogy csak ugy lefotozod magad az utleveleddel, es 2-3 nap mulva kereskedhetsz -
tlac
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #65009 üzenetére
jaja, de ha így menetel előre az otp, akkor már a számlára sem lesz szükségem, mire kész lesz
-
-
donat_sz
senior tag
látom többeknél is hogy aktívan használjátok a NYESZ-t! mit nem látok ezzel kapcsolatban miért éri meg ennyire?
amit én látok, hogy az állami támogatás hosszú távon erősen degradálódik. 25-30 év körül már "csak" ~1%-ot jelent.
Ezzel szemben van éves számlavezetési díj (államilag előírva), míg pl RC-nél a többi számla ingyenes és ezen felül ugye nyugdíjig ki se lehet venni adómentesen belőle a pénzt.
Akkor mégis miért? -
aujjobba
addikt
-
Lex Icon
senior tag
Egy kis OTP technikai elemzés, akit érdekel.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A napokban vásároltam nagyobb mennyiségű OTP részvényt. Hála égnek egész jól hozott eddig
. RC-nél vagyok normál számlán. A nyereség után mennyi adót kell fizetni és automatikusan bekerül majd a jövő évi adóbevallásomba vagy Nekem kell bevallanom?
-
Begi
senior tag
válasz
julius666 #65000 üzenetére
Jogos, erre nem tertem ki.
Ugy nez ki a tortenet, hogy ha sikerul a haz vetele, akkor egy kis tartalek marad, de mondhatni nullarol fogok indulni.
Azt szeretnem, hogy egyreszrol a megtakaritasom ne ertektelenedjen el, masreszrol hosszutavon novekedjen. Ha majd osszejon annyi, akkor egy uj ingatlan vetele a cel.
A NYESZ pedig a nyugdijas evekre menne, bar inkabb azt mondom, hogy megoroklik a gyerekek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest