Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konkrétan 6km a határ, ezen felül amúgy is heteket töltök a meló miatt külföldön. A relokáció (amiről szó sincs), nálam pár nap alatt megoldható. Szóval szerintem neked nincs meg a kellő rálátásod a témára.
És csak egy egyszerű kérdést tettem fel, melynek az a célja, hogy a pénzemhez kizárólag én férjek hozzá. Egyébként megannyian tárolnak pénz külföldi számlákon, szóval nem nem tudom, miért megugorhatatlan a kérdésem tárgyilagos megválaszolása.
chargeolnak szamlavezetes es koltsegek cimen az egyszeri devizakulfoldi szemelyre
Nem érzem tragédiának az általad említett összeget. Ennyit nekem bőven megér. -
dudi6
senior tag
válasz
PredatorZoli #67044 üzenetére
"Egyébként nem ez az első eset hogy betévednek ide az emberek és pánikolnak hasonlóról."
Ezt most mire érted? "világvégére"?
Szerinted érdemes most is részvényeket vásárolni? Ha igen, szerinted melyikeket?
Sok helyen recesszióról beszélnek, pl. tegnap hallgattam egy videót ahol arról volt szó, hogy kezdenek kötvényekbe "menekülni" és tovább fog esni a részvények ára...
Hát nem tudom, és sajnos csak tavaly év vége óta kezdtem el komolyabban érdeklődni a tőzsde iránt, ez még nagyon kevés tapasztalat/tudás, így nem nagyon merek bevásárolni. -
Kobe
veterán
válasz
Jim Tonic #67038 üzenetére
Ez nem gunyos megjegyzes, hanem siman le van vezetve, hogy azzal hogy a penzed kulfoldon vagy, te magad meg idehaza
- penzbiztonsag szempontjabol kb pontosan 0 cmrel vagy elorebb. Krach eseten kulfoldi kartyarol ugyanugy nem tudod megvenni a hianytermeket, mint magyarrol
- koltsegeket tekintve meg jo par meterrel hatrebb leszelHa kibattyogsz pl osztrakiaba megnyitni a szamlat, ra fogsz jonni, mire gondolok, hogy mit chargeolnak szamlavezetes es koltsegek cimen az egyszeri devizakulfoldi szemelyre, a hazai sima devizaszamlakhoz kepest.
Transferwise meg revolut meg pont le lett itt is vezetve, hogy teljesen alkalmatlan nagyobb osszeg huzamosabb parkoltatasara, mivel jogi oldalrol mar evek ota / jelenleg is sokkal rizikosabb a mukodesuk es a betetbiztositasuk, mint az az altalad rettegett magyar bankok barmelyikenek
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
dudi6
senior tag
válasz
Jim Tonic #67021 üzenetére
Esetleg ha nyitsz egy számlát az Interactive Brokersnél?
Én is ezt csináltam, államkincstártól kiutaltam MÁP+ -t közvetlenül teljesen ingyen(2 óra alatt megérkezett). Wise-ról is utaltam $-t az 1 hét volt.
Most ott áll Ft-ban, de át akarom majd váltani USD-be meg EUR-ba? Kérdés mikor ?
Első terv az volt, hogy veszek részvényeket hosszú távra, de most mindenki "világvégét" emleget, így egyelőre parkoltatom az összeget. Váltás szempontjából jobb mint a Revolut és a Wise, bár van fix költsége a váltásnak ezért inkább nagyobb összeget érdemes ott váltani szerintem.Most néztem meg (van Wisem és Revolutom is) :
Wise 1 HUF → 0.00285786 USD
Revolut 1 HUF → 0.0028534 USD
Interactive Brokers 1 HUF = 0.0029 USD25.000 Huf váltása példa:
Wise 71.10$ 65.26 Euro
Revolut 71,34$ 65,48 Euro
IB 71$ 65 Euro1.000.000 HUF váltás példa, nincs ennyim de mutatja:
Wise 2,845$ 2,612 Euro
Revolut 2.844 $ 2.610 Euro
IB 2.857 $ 2,623 Euro -
Nem azt kértem, hogy gúnyosan megjegyzéseket tegyél, hanem hogy hogyan tudom legegyszerűbben áttenni a pénzem külföldre. Hogy miért tenném, az rám tartozik, ugyanakkor szívesen beszélgetek róla. Ugyanakkor a fólisisakos szövegeddel elmehetsz máshová.
Axioma: ennyi. Valaki megérti, valakinek meg könnyebb gúnyolódni, mint végiggondolni.
-
Kobe
veterán
válasz
Jim Tonic #67027 üzenetére
Irracionalisan cselekszel.
Ha ilyen felelmeid vannak, a racionalis cselekedet nem az, hogy kulfoldre rohansz devizaszamlat nyitni, hanem hogy
- persze miutan csak az alufoliasisakot meghajtogattad a kobakodra - elrohansz asvanyvizet, szaraztesztat, konzerveket es elemeket vasarolni, nagytetelben, es lapatot a bunker kiasasara.
Ugyanis ha egy hasonlo ad abszurdum hulyesegnek minimalisan is lenne valos kimeneteli valoszinusege, akkor a nep nagytobbsege fel nap alatt rabolna le mindent ami veheto, uzemanyag, kertibutor, kaja included. Ures pocakkal meg eleg kimerito elsetalni az osztrak hatarig. -
Kobe
veterán
válasz
HoTDoG #67020 üzenetére
A legtobb banknal forint szamla melle a devizaszamla vezetese ingyenes. Akkor fizetos ha nincs forint fo szamlad.
CIB, Unicredit, Rafi, OTPnel van ingyenes,testkozelbol tudom.
CIB nel HUF szamla nelkul 300 ft a havi dija, OTP nel kemeny 67 HUF/ho, unicreditnel talan 500 korul. Ha nincs Huf szamla, mint irtam.
Olyannal hogy EUR szamlara EUR jovairasert fizetni kellene, meg az eletben nem hallottam. Konverzios dij max, ha forintra valtod vagy nem EUR ban jon be az utalas, de EUR/EUR jovairas meg az OTP nel is ingyenes, pedig ok a legnagyobb zsivanyok dijtetelek frontjan. -
Argentínában jobb a demokrácia állapota, mint nálunk, mégis zároltak.
Nyilván, de még mindig logikusabb elinflálni a lakosság megtakarításait, mint konkrétan lenyúlni. Ez nem így működik. Ha elinflálod a forintot, az szinte garantáltan államcsőd, akkor is, ha kicsi a külső adóssága az államnak.
-
Alg
veterán
válasz
Jim Tonic #67030 üzenetére
Nyilván, de még mindig logikusabb elinflálni a lakosság megtakarításait, mint konkrétan lenyúlni.
Értem én hogy nem bíznak az emberek ebben a kormányban (én sem) de azért ők sem teljesen hülyék, a magántulajdon államosítása nagyon-nagyon messze van a jelenlegi berendezkedéstől. El sem tudom képzelni milyen belföldi és nemzetközi következményekkel járna, tippre egyből valahol egy közép-afrikai diktatúra szintjére esne az ország megbízhatósága, teljes politikai és gazdasági öngyilkosság lenne.
-
válasz
szabi__memo #67025 üzenetére
Így van. Ez a konkrét félelmem.
Kobe: Konkrétan attól tartok, hogy zárolni fognak. Azon az sem segít, hogy ha több magyar számlán osztom szét. Az sem, ha eurós.
-
válasz
szabi__memo #67025 üzenetére
Félelmetes, hogy néhányan nem látják, hogy ezek mire lehetnek képesek...
-
Kobe
veterán
válasz
MasterMark #67019 üzenetére
Sorry, de ezt a reszet abszolut nem ertem. Szerintem mar tultolt paranoia. Aki nem itthon akarja tartani a penzet, mert jajj az allam, vagy jajj a bank, az ket teljesen eltero dologtol fel. Allamcsod vs piaci csod.
A ketto nem jar kez a kezben es egyikbol sem kovetkezik a masik. Siman lehet allamcsod egy orszagban ugy hogy bankok uzemelnek, es visszafele is.
Ha allamcsodtol fel, ne rakja MAKhoz a penzt. Ha attol tart hogy idehaza minden bank csodbe megy..... Akkor ossza szet kulonbozo helyekre.Jim Tonic: teljesen felreertelmezted a cikkeket. Max inflacio novekedest, forint arfolyamromlast lehet kiolvasni beloluk, te meg lapatolnad rogton ki mas orszagba a penzt. Az inflaciot meg arfolyamromlast idehaza is meg lehet jatszani, be lehet biztositani.
Olyan hir ami alapjan egyik naprol a masikra barmelyik hazai banknal barmilyen maganpenz veszelyben lenne, sehol nem jott.
Az 1 Eur az 1 Eur ha revoluton tartod, meg egy 1 Eur ha OTP nel -
vnorbi
aktív tag
A SmartBróker a mobil app neve, ami használható plusz díj fizetése nélkül is, de én nem szeretem, nem fejlesztik (külön hibajelzésre sem), félrevezető adatokat mutogat, és funkcionalitásában hiányos a webes felülethez képest. Amire gondolsz, és fizetős, az az OTPdirekt Bróker, aminek most havi 2706 forint a díja. Ezzel alacsonyabb a tőzsdei megbízások díja, ad valós idejű árfolyamadatokat, és ad hozzáférést külföldi tőzsdéhez, de akkor fölösleges aktívan tartani a szolgáltatást, ha nincsenek tranzakcióid. Lemondani telefonon vagy személyesen bankfiókban lehet.
Régebben használtam úgy az OTP-s számlát, hogy csak OTP-s részvény volt rajta, és ilyenkor nem volt számlavezetési díj. Tudtommal ez nem változott, most is így kellene működnie, de ha az adott negyedévben volt akár egy nap is, amikor OTP részvényen kívül más értékpapírod is volt, akkor lesz számlavezetési díj a teljes negyedévre (de legalább az OTP részvény nem számít bele a kalkulált állománydíjba). Az üres értékpapírszámlára is van számlavezetési díj, csak akkor úszható meg, ha csak OTP részvény van rajta, úgyhogy ha mindent elmozgatsz, akkor be kell zárni, nem tudod úgy otthagyni, hogy majd jó lesz valamikor, és addig nem kér enni.
-
HoTDoG
tag
Elnézést, a mai vitához szerettem volna objektív tényekkel hozzájárulni és megfelelően tájékoztatni.
Ellenben megköszönnénk ha linkelnél pár ilyen ingyenes EUR számlát, csak mert a legtöbb helyen még azért is pénzt vonnak le a magyar bankok, ha az EUR számlára EUR érkezik. Mindezt prémium csomagban. Talán a Rafinál van most egész jó deviza számla, de általánosítani, hogy minden "rendes" banknál van már ingyenes EUR számla elég meredek.
-
Kobe
veterán
válasz
HoTDoG #67017 üzenetére
Azert remelem a 21. Sz derekan magyarorszagon mukodo rendes banknal vezetett EUR szamlarol (kb mindenhol ingyenes) es EUR bankkartyarol (evente parezer, havi szinten 4-500 HUF) mindenki hallott mar.
Akinek ennek fenyeben megis sikerul fintechnel buknia a beragadt penzet, az az IJB kategoria. -
HoTDoG
tag
A mai Revolut vs Wise témához.
Nekem eddig sem a Revolut magán, sem a céges Wise számlámmal nem volt probléma. De a Revolut-os rémtörténetek mellett az utóbbi hónapokban a Wise-nál is megjelentek hasonlók (lásd Kiszamolo).
Nagy összeg tárolására egyik sem alkalmas. A Wise kifejezetten nem, mert magánemberként 15.000 EUR felett, cégként 70.000 EUR felett sarcol.A magyar telefonos ügyfélszolgálat és a teljes értékű magyar számla kétségtelenül nagy előny Wise esetében.
S bár a Revolut "csak' egy startup és mögötte "csak" egy litván 100.000 EUR értékű helyi OBA biztosítás van, addig a Wise mögött még ennyi sem.
Biztonságban van a pénzem a Wise számlámon?
Külön kiemelném ebből:
"A védőintézkedések abban a valószínűtlen helyzetben is óvnák a pénzed, ha a Wise fizetésképtelenné válna. Azonban ha ez bekövetkezik, előfordulhat, hogy a pénz egy részét a fizetésképtelenségi ügyintéző saját költségei fedezésére használja fel. Ez azt jelenti, hogy a számodra visszatérített pénzt összege alacsonyabb lehet, mint ami eredetileg a számládon volt."
Lefordítva, ha bármi gond van, akkor lehet imádkozni hogy mennyit kapsz vissza, nincs minimum garancia. -
-
dudi6
senior tag
válasz
vnorbi #67004 üzenetére
Köszönöm szépen!!!
Ez azért nem semmi, nem szarozik az Otp, elkérik az árát a részvény transzfernek.
Lehet eladom akkor inkább mind és az IB-nél meg visszaveszem (ha egyáltalán megéri a jelenlegi helyzetben) vagy csak az OTP-t vezetem át a többit meg eladom (miért nem adtam el tavaly 19.000-nél). Még jobb ha az OTP részvényt megtartom, mert ha jól értem, akkor ez után nincs semmilyen díj az Otp-nél, vagy így is lenne minimális számlavezetési díj?
Amúgy pár hónapja előfizettem SmartBrókerre, nem tudom ez befolyásol e most valamit, természetesen ezt is lemondanám minél hamarabb mert ez is havi 2000 felett van. -
.mf
veterán
Szemezgetés a portfolio.hu mai cikkei közül:
- Szinte biztos, hogy látunk 10 százalékos inflációt idén
- Nekimegy a külföldi kiskerláncoknak a kormány
- Folytatódik a forint vesszőfutása - Már 380 felett a kamatdöntés után
- Oroszország az államcsőd kapujában
- Atomcsapással fenyegetőzésig durvult az üzengetés a két Korea között
- Csaknem 30 százalékkal kerül többe az osztrák háztartásoknak az energia, mint egy éve
stb
Megyek veszek egy lakatlan szigetet, és építek egy bunkert -
Shade45
senior tag
Akit érinthet:
Újra nyitott a regisztráció a Trading212-ra, promó kóddal történő regisztráció esetén ingyen részvényt is adnak!
-
vnorbi
aktív tag
OTP-nél az állampapír transzfer díja 1189 forint. Más értékpapír (pl részvény) transzfere az árfolyamérték 0,5%-a, minimum 6498 forint, maximum 64964 forint. [link]
A transzferhez a fogadó intézet KELER kódja szükséges, és a közlemény megadása, ami alapján majd jóvá tudják írni az egyéni számlán az értékpapírokat. A Kincstár működik, de az IB-nél utánanéznék, hogy tudnak-e transzfert fogadni (mert ha nem vezettetnek KELER számlát, akkor hozzájuk szerintem nem tudsz az OTP-től transzfert indítani).
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Otp-nél vezetett értékpapírszámlám szeretném majd megszüntetni.
Örököltem "sajnos" még pár éve és az lenne a kérdésem, hogy az ezekkel papírokkal mit érdemes kezdeni?
Otp befektetési jegyet eladjam vagy várjak még?
PMÁP 2023/I -nál ugyanez a kérdés. Van államkincstárnál értékpapír számlám, esetleg átvezessem oda?
Interactive Brokersnél nyitottam számlát, így a 3 részvényt átvezetném oda (Telekom, Mol, Otp) Átvezetés 1100 Ft ugye, ha jól tudom? Tehát összesen 4 (PMÁP, Telekom, Mol, Otp) x1100 Ft lenne? Átvezetés pontosan hogy működik?
Köszönöm! -
aujjobba
addikt
válasz
Brandynew #66999 üzenetére
Ez mondjuk epp egy olyan egyszeru kerdes, amire van nekik egy FAQ amit beteve tudnak.
A problema a komplexebb feladatoknal kezdodik (allitolag).Nekem volt egyszer egy tankolasom, amit helyben kifizettem, de kesobb a Revolut sztornozta a tranzakciot es visszakerult a penz az egyenlegemre.
Nem volt rossz tapasztalatom akkor veluk, megoldottak, kesobb a penz beterhelodott ujra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest