Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69001) Kobe válasza avl (#68998) üzenetére


Kobe
veterán

Hat, a hivatalos kedvezmenyszintekkel illetve az afeletti felarral (revolut GTC + wise GTC) + wise dijaival kalkulalva is az elmult idoben rendre a wise gyoz
Most direkt megneztem mit tud fordulonap utan ingyenes szinten a revo, es ugy is veri a wise

MasterMark: nem kerul penzbe. A 0%os / ingyen utalos bankszamlacsomagok aranykora van, egy olyan idoszakban amikor mar a komuves segedmunkas is kiemelt ugyfelszint szerint keres.
Aki manapsag fizet az utalasert (vagy ugy altalaban barmilyen banki szolgaltatasert) es nem tud egy teljesen ingyenes szamlacsomagot osszelegozni maganak, az a minositett IJB esete.

(#69002) MasterMark válasza Kobe (#69001) üzenetére


MasterMark
titán

Tökmindegy, attól még pénzbe kerül.

Switch Tax

(#69003) Rolly válasza Kobe (#68997) üzenetére


Rolly
veterán

nálam is hasonlóan a revo talán a legrosszabb ...

Revo: 390.54
Wise: 390.169
RC: 390.179

Ezt követően szerintem kilépek a prémiumból... havi 800e HUF váltása volt a cél hosszabb távon de mivel már drágább is így + csomag díj is van így nem hiszem, hogy nagyon megéri Revozni :(

(#69004) Kobe válasza MasterMark (#69002) üzenetére


Kobe
veterán

Mi kerul penzbe a lakossag tetemes reszenek elerheto ingyenes utalasban?
Esetleg idokoltsegre lebontod azt a netto 2 percet amig netbankon feladod az utalast, vagy mi? ;]

(#69005) Lex Icon válasza Kobe (#69004) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Milyen statisztikára alapozod ezt? A lakosság nagyobbik részének nincs olyan bankszámlája, amiről 300e-t lehetne ingyen utalni havonta.
Az, hogy te mit gondolsz az esetedben IJB.

(#69006) Vesa válasza _NCT (#68928) üzenetére


Vesa
veterán

"Szavaznak is külföldről…."

Ahogy az elcsatolt területeken élő határon túli magyarok is. Vagy egyik se szavazzon, vagy mindegyik szavazhat. Utóbbinak kell lennie, mivel a szavazati jog, állampolgári alapjog, tök mindegy, hol élsz fizikailag, az állampolgárságod határozza meg a szavazati jogodat.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#69007) Kobe válasza Lex Icon (#69005) üzenetére


Kobe
veterán

A jelenlegi magyar atlagber brutto 560 korul van.
Ez majdnem netto 4 kilo.
A median is azert netto 250 korul mozog mar.
Elelmesek mar netto 2-300as jovairassal tudnak olyan csomagokat loni, amiben max eves kartyadij van. (lasd osszes bank aktualis kondicios listajat, vagy bankmonitor ajanlatokat)

Ha osszevetem az atlagbert, vagy median felett keresok halmazat a rendszeresen devizat valtok / revolut vagy wise felhasznalok taboraval, kijon hogy eselyesen alsohangon 90-95%uknak vagy meg tobbnek elerheto az ingyenes utalas.
Emelle hasbol tudnek meg 3-4 fajta minimal utanajarast igenylo tippet adni, amivel meg tobb ember tudna ilyen csomagokhoz hozzajutni.
De biztos elerhetetlen es bennem van a hiba. En pl tranzakcios illeteket sem fizettem meg eletemben, nemhogy utalasi dijat. Pedig amikor bevezettek, akkor meg toredeke volt a jovairas a mostaninak.

[ Szerkesztve ]

(#69008) julius666 válasza Lex Icon (#69005) üzenetére


julius666
addikt

Gyorsan rákerestem, ott a CIB ECO, vagy az Uni Partner Aktív Zéró amiknél full ingyenes az utalás minimálbéres jövedelemre is. Ezek után tényleg IJB annak aki hajlandó fizetni érte...

[ Szerkesztve ]

(#69009) Tapsi válasza julius666 (#69008) üzenetére


Tapsi
addikt

Ohh vazze, apósomék ilyenek. Kegyetlenül a fogukhoz verik a garast, de azon matekolnak, hogy hogyan adják oda az esküvői ajándékunkat, mert drága az utalás. Mondom én ingyen utalok korlátlanul, miért nem váltanak bankot? Válasz: az ő bankjukban is ingyenes online, de ő arra nem hajlandó. Inkább bemegy a fiókba személyesen. És ők nem söpredékek, após ügyvezető sok-sok milliárdos állami cégnél, internetezik, minden. Áhh, őrület.

(#69010) Pharaoh válasza Kobe (#69004) üzenetére


Pharaoh
aktív tag

Pl a tranzakciós illeték.

(#69011) emvy válasza Tapsi (#69009) üzenetére


emvy
nagyúr

> de azon matekolnak, hogy hogyan adják oda az esküvői ajándékunkat, mert drága az utalás

nebassz :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#69012) Boond válasza Rolly (#69003) üzenetére


Boond
addikt

nálam is hasonlóan a revo talán a legrosszabb ...

Revo: 390.54
Wise: 390.169
RC: 390.179

Most nem azért de.... 390,5 az több mint a 390,1
Persze ingyenes kereten felül lehet más a helyzet... de egy prémiummal, már nagyobb összeg is felvehető ingyen, meg egyebek dolgok is járnak elvileg... De akinek van ez is az is, annak lehet megéri kettő bontani.

"Esetleg idokoltsegre lebontod azt a netto 2 percet amig netbankon feladod az utalast, vagy mi? ;]"

Nem mindenkinek van vagy foglalkozik ilyesmivel. Stb. Nem kellene ennyire "elitista" hozzáállás.

Az, meg hogy mondjuk egyes bankoknál 1-2 évig van ingyenes számlacsomag, utána gondolom behajtják vastagon... volt vmi stat, hogy az emberek többsége bankot vált a legritkább esetben.

"#69009) Tapsi"
Ha tényleg így van - legalábbis akiket én ismerek, azok ezt pont le.... van pénzük elég, ilyen bagatell dolgokkal nem foglalkoznak.

[ Szerkesztve ]

(#69013) Tapsi válasza emvy (#69011) üzenetére


Tapsi
addikt

Ne tudd meg. Ez amúgy ilyen nagyon klasszikus jelenség lehet, hogy amúgy nagy spúrok, de van egy örökölt lakásuk évek óta, ami csak úgy üresen áll (simán piacképes lenne akár kiadásra is).

[ Szerkesztve ]

(#69014) julius666 válasza Tapsi (#69009) üzenetére


julius666
addikt

Az nem rossz, hogy (gondolom) millás nettó mellett filléres utalási költségeken matekozik. :P

Egyébként ez annyira nem rendkívüli, asszony egy időben banknál dolgozott és elmondása alapján a "hagyományos" csatornákon (banki személyes/telefonos) kezdeményezett utalások közt a cégesek igen erősen felülreprezentáltak. Ugye ezek azok, amiknél viszonylag könnyen félre tud menni a számlaszám/összeg (Gizike félrehall/félrenyom), aztán lehet kajtatni a pénz után. Kisnyugdíjasok kisiklott utalásai után legtöbbet százmillás céges sztorikat kellett nyomozni/visszavonni. :DDD

Ez amúgy ilyen nagyon klasszikus jelenség lehet, hogy amúgy nagy spúrok, de van egy örökölt lakásuk évek óta, ami csak úgy üresen áll (simán piacképes lenne akár kiadásra is).

Ez ismét klasszikus boomer sztori, szüleim ugyan ezt csinálták. Mondjuk hogy most megkapta tesóm ő is ugyan azt csinálja, csak ő még bérel is mellé BP-n. ;]

[ Szerkesztve ]

(#69015) Tapsi válasza julius666 (#69014) üzenetére


Tapsi
addikt

...millás nettó mellett filléres utalási költségeken matekozik.

Ahhoz politikai kinevezettnek kéne lennie, ő meg simán csak egy szaki, aki 30+ év alatt megmászta a ranglétrát. Nem hiszem, hogy nettó 400-nál többet keresne. Ezen a területen amúgy sem osztják 2-pofára a pénzt.

Másik sztori az én örökségem. Gyakorlatilag évek óta üresen áll és rohad le nagyanyám háza, mert a rokonok nem képesek megegyezni. Mindegy, szokásos gané család. Most már kezembe vettem az ügyet, és talán történik valami előrelépés. Nem nagy összeg, az egész kégli érhet valami 15 milliót, ez megy 6-felé, na de az a pár milla is jól jöhet medvepiacnál. :D

A család másik ágán meg van egy mókus, akinek az a fixa ideája, hogy akkor lesz vagyonos, ha minden szar ingatlant összevásárol. Jövedelme egyikből sincs, szart se ér egyik sem, pénze nincs rendbe tenni, meg le is szarja. Csak hevernek parlagon. Miatta is csak eszem a kefét állandóan, mert van egy közös telkünk (örökség), amit eladni nem akar, gondozni szintén. Áhh, csak felb@szom itt magam, ha rá gondolok. :D

Ezek szerintem tök általános sztorik egy csomó embernél.

[ Szerkesztve ]

(#69016) Madwe válasza julius666 (#69014) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ezért kellene legalább az üresen áll ingatlanokat megadóztatni.

(#69017) forceberg válasza Rolly (#69003) üzenetére


forceberg
veterán

Az RC-nél a Randomra gondolsz, hogy beutalsz foringyót, majd ott váltod át?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#69018) Kobe válasza Boond (#69012) üzenetére


Kobe
veterán

Ez nem elitista hozzaallas. Ez a klasszikus szekely vicc gyakorlati megtesteluse: ilyen allat marpedig nincs!!

De van, raadasul eleg sok, csak legtobbszor kiderul, az illeto lusta mint a fold, lusta korbenezni, tajekozodni neten, hogy aktualisan mi erheto el, tul kenyelmes online par kattintassal megnyitni a kedvezobb szamlat, vagy bemenni a bankba, tul kenyelmes megnezni mondjuk egy ceges kedvezmenylistat, esetleg rakerdezni a banknal hogy mit tudnak neki ajanlani.
Ellenben valos meggyozodessel hangoztatja, hogy ilyen allat marpedig nincs.

Ugyanerre az analogiara par honapja lakas berleti dijakbol keletkezett vita, amikor mondtam hogy jo kornyeken 11. Kerben is lehet 3-4000 huf/nm kozotti aron akar ujepitesu lakast berelni, megkaptam, hogy marpedig ilyen nincs.
Amikor 2 perc utanajarassal talaltam es linkeltem 4-5 hirdetest is vagy snapshotot rola, hogy marpedig de, van ilyen, akkor az volt a valasz hogy marpedig ilyen nincs.
Hat OK, akkor a tenyeknek sem kotelezo hinni.
Az ilyenek fizessek nyugodtan a dijakat es mantrazzak kozben hogy egyaltalan nem is lehet maskepp es ok aztan mindennek utanajartak :) vagy megsem?

(#69019) bigdady válasza Tapsi (#69009) üzenetére


bigdady
nagyúr

Küldj pénzbekérőt nekik :DDD

(#69020) n00n válasza Tapsi (#69009) üzenetére


n00n
őstag

Ez kemény. Pont most voltam a bankomnál adatot egyeztetni (Random Capital regnél kijött, hogy már az ezer éve lejárt személyim van ott megadva), amit csak személyesen lehet és ledöbbentem, hogy még mennyi ember jár be ilyen hülyeségek miatt a bankba. A kedvencem az előttem lévő néni, aki a saját számlájára fizetett be pénzt, mikor 2 méterrel arrébb van az erre alkalmas okos ATM...

(#69021) _drk válasza n00n (#69020) üzenetére


_drk
őstag

Túl sok a hiba lehetőség. Meg itthon rengeteg minden nem működik.
Az a biztos, hogyha ott vagy, meg ott van az ügyintéző és megcsinálja és még papírt is kapsz!
Amúgy pénzfelvételnél ami mára nagyon ritka lett de Én mindig félek, hogy elveszi a kártyám, aztán meg mehetek intézkedni SOS-be. :D
Na a Nénikének ez egy előre megtervezett program.

(#69022) Tapsi válasza _drk (#69021) üzenetére


Tapsi
addikt

Tényleg vannak ilyen rémálom szituációk. Múltkor a Lidl-sorban álltam már 10 perce, amikor valaki hátra szól, hogy nem lehet kártyával fizetni. Nálam meg 300 forint volt. :D

(#69023) emvy válasza n00n (#69020) üzenetére


emvy
nagyúr

> mikor 2 méterrel arrébb van az erre alkalmas okos ATM...

mondjuk miutan az 'okos ATM' 5x annyi idot igenyel, valahol ertheto

- beteszem a kartyat
- beutom a pin kodot
- berakom a penzt

.. elvileg ennyinek kellene lennie.

Gyakorlatban:
- minden menupont kozott 5-10 masodperc varakozasi ido
- ha barmi hiba van (pl. rossz a PIN), akkor azutan jelzi csak, miutan beraktad a penzt, es kezdheted elolrol
- a penzt jo esellyel nem fogadja be
- ha megis, akkor csak ugy, ha keves bankjegyet raksz be
- mindekozben mogotted anyaznak az emberek a sorban

while (!sleep) sheep++;

(#69024) nort_on válasza _drk (#69021) üzenetére


nort_on
senior tag

Csomó paypass-os ATM van, érint, KP kivesz. :K

(#69025) n00n válasza emvy (#69023) üzenetére


n00n
őstag

Ez melyik ATM? Én OTP-snél full nem ezt tapasztaltam. Bár olyan hű de sok tapasztalatom nincs vele nekem se, eddig 3x használtam, de az mindig hibátlan volt. Legutóbb pont pár hete mikor eladtam az előző autómat és a vevő KP-ban szertetett volna fizetni. Kb így nézett ki: kártyát már nem kell berakni, elég oda érinteni a megjelölt helyre és rögtön bekéri a PIN kódot, a főképernyőn van rögtön a pénzberakás menüpont. Ráböksz, kinyílik a rés és én konkrétan 1 millió forintot tettem be, abból 990.000-et beolvasott egyből és egyet dobott vissza, mert az tényleg gyűrött volt. Kisimítottam és másodszor már azt az egyet is elfogadta. Kiírta, hogy 1 M forintot számolt, valóban annyi. Rányomtam, hogy igen és kész is volt. Az egész szerintem 3 perc nem volt. Ennél már az több amíg sorba állsz a sorszám húzónál, ha van valaki előtted, aki percekig keresgeti, hogy melyik menüpont kell neki :D Plusz egy 24/7 nyitva van, simán odatudsz menni munka előtt és után is.

(#69026) Ixion77 válasza n00n (#69020) üzenetére


Ixion77
őstag

Ennek szerintem klasszikus példája a postai csekkbefizetés. Igyekszem olyan ritkán járni postára amennyire csak lehet, de amikor valamiért mégis kénytelen vagyok akkor agyvérzést tudok kapni attól, hogy azért van iszonyat sor és várok egy órát mert ötből négyen csekket fizetnek be...
Ezt például az osztrákok kiválóan megoldották. Ott is lehet csekket befizetni a postán. Kezelési költség: 7 euro darabja... Ettől érdekes módon rögtön mindenki meg tudta tanulni hogyan kell netes utalással rendezni azokat a nyavajás csekkeket.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#69027) Lex Icon válasza julius666 (#69008) üzenetére


Lex Icon
senior tag

A CIB ECO a Bankmonitoron keresztül ingyenes és csak 2 évig. Az utalás meg csak 20eFt-ig ingyenes a fölött fizetős + tranzakciós ill. Az app, a weboldaluk és a szolgáltatás minőségéről meg könyvet tudnák írni. A legtöbb banknál az "ingyenes" számla reklámjába azt írják bele, ami tényleg ingyenes, de a többi fizetős részt meg elsunnyogják.
De a lényeg, hogy a Revolut kártyás feltöltésénél sem olcsóbb, sem kényelmesebb megoldást nem találsz.

[ Szerkesztve ]

(#69028) Tapsi válasza Ixion77 (#69026) üzenetére


Tapsi
addikt

True. Viszont vannak olyan csekkek, amiket nem lehet pl. icsekkel befizetni. Múltkor kaptam egy bírságot, és by definition postán kellett befizetni. Ez nyilván töredéke a teljes sokaságnak, de sajnos nem mindig lehet megúszni. :(

(#69029) emvy válasza n00n (#69025) üzenetére


emvy
nagyúr

Unicredit a Mammutban

while (!sleep) sheep++;

(#69030) sunavlys


sunavlys
senior tag

Ehhez mit szóltok?
[link]
Haladjunk tovább. Nincs itt semmi látnivaló?

[ Szerkesztve ]

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#69031) bandus


bandus
veterán

[link] kemények azért már ezek az állampapír hirdetések :U

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#69032) Boond válasza Kobe (#69018) üzenetére


Boond
addikt

Hát figyelj, az a sok bank, és egyéb cég mind jól megél...
Ha azt nézzük, hányan vannak akik a bankszámlán hagynak nagy összegeket... - évek óta "jó az úgy"...

De ettől függetlenül sokan sok félék vagyunk. Igaz sokszor a tudatosság, meg egyebek hiányoznak...
De nem mindig ez a gond...

"Ellenben valos meggyozodessel hangoztatja, hogy ilyen allat marpedig nincs."
Azért általában ingyenességhez vannak feltételek is, plussz az is lejárt, 1-2 éven belül egyes számlacsomagoknál, egyes bankoknál... bankot meg a legritkábban váltanak az emberek. Ahogy mondjuk tv, telefon, internet szolgáltatót sem feltétlenül vált mindennap az ember...

Én nem mondtam, hogy nem létezik, de nem mindenkinek triviális ez.

[ Szerkesztve ]

(#69033) Kobe válasza Boond (#69032) üzenetére


Kobe
veterán

Nem ez a gond. Hanem a hozzaallas, amivel az egyen ilyenkor a kognitiv disszonanciat probalja csokkenteni.
Vagyis amikor belemagyarazza, hogy olyan nincs is, de ha megis van akkor nem is olyan formaban ami ra vonatkozna, aztan ha kiderul hogy megis tudna vaskosan erinteni a dolog, akkor jon az ultimate erv: nekem akkor sem eri meg! / nekem ez igy kenyelmetlen :o

Ez az alternativ megvalosulasa a "kit erdekel ha draga a benzin, nem vezetek / mindig 5ezerer tankolok", meg a "dehogy draga a balaton.... Kulonben is minek menjek az adriara nyaralni, ott ugyis csak hasmenese van egy hetig az embernek" klasszikus slagerdumaknak.

Ra kell hagyni, aztan jovanazugy.
En ilyenekre mar reflexbol mondom, hogy igen, pistabacsi, a zsiraf valoban nincs. O is megnyugszik, meg en sem stresszelek azon hogy bizonyitsam az ellenkezojet. Mert felesleges.

[ Szerkesztve ]

(#69034) MasterMark válasza Boond (#69032) üzenetére


MasterMark
titán

Mondjuk ezt a "bankváltást" nem teljesen értem. Nem csak egy bankszámlája lehet egy embernek, és nem csak egy banknál lehet egyszerre.

Switch Tax

(#69036) j0k3r! válasza sunavlys (#69030) üzenetére


j0k3r!
senior tag

"Az szja-visszatérítés, a 13. havi nyugdíj, a fegyverpénz, illetve más kisebb transzferek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az egyébként is növekedési pályán lévő magyar gazdaság kirobbanó formába kerüljön."

Nézzük meg, hogy ha ezek elfogynak kb. 6 hónapon belül, akkor mennyire lesz bivalyerős a gazdaság.

some men just wanna watch the world burn...

(#69037) ivana válasza sunavlys (#69030) üzenetére


ivana
Ármester

Forintban vagy dollárban? ;]

(#69038) Rolly válasza Boond (#69012) üzenetére


Rolly
veterán

nekem prémium revom volt... 2500 Ft havi díjjal... ezt váltásra használtam másra nem nagyon tudtam. Bankkártyám full ingyenes minden kp felvét is (2016-ban közel 10m forintot vettem fel vele 14 nap alatt amikor kölcsön kellett adnunk ismerősnek...) Utalni is ingyen utalok. Ettől kezdve meg ha rosszabb az árfolyam mint másnál akkor nem éri meg ott váltani... RC-re tolom most a megtakarítást... s utalni / kártyával fizetni nagyjából ugyanannyi idő... RCn váltani / revon váltani ugyanannyi idő... 1m forintnál meg már sok az a havi 2500 Ft + 800 Ft együtt ... feleslegesen...

(#69039) Rolly válasza forceberg (#69017) üzenetére


Rolly
veterán

igen

(#69040) sunavlys válasza j0k3r! (#69036) üzenetére


sunavlys
senior tag

ja, hogy emiatt pörög a gazdaság? akkor mért nincs minden negyedévben pénzeső, pörögne rendesen a GDP

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#69041) ivana válasza sunavlys (#69040) üzenetére


ivana
Ármester

Nem pörög a gazdaság, ezt az értéket forintban számolták ami ennél jóval többet romlott 1 év alatt :U

(#69042) sunavlys válasza ivana (#69041) üzenetére


sunavlys
senior tag

Ezt remélem az EU-ban is tudják és kijavítják a maffiavezért.

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#69043) bernel válasza Lex Icon (#69035) üzenetére


bernel
tag

Megnézted? Ha igen, összefoglalnád nekünk a 23 perces videó lényegét, hogy miért nem véd?

(#69044) Oppenheimer válasza ivana (#69041) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Reál adatot közölnek, tehát inflációval korrigált (elvileg).

Attiati erősíts meg.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#69045) Kobe válasza Oppenheimer (#69044) üzenetére


Kobe
veterán

Arra gondolt a kolto, hogy a 8% huf gdp bovuleshez euro alapon merve tarsult 9.66% szazalek forint arfolyamromlas is.
Vagyis euroban kifejezve nemhogy felrobbant a gdp de majd 2% visszaesest mutatna

(#69046) mgoogyi válasza bernel (#69043) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Stagfláció, azaz magas infláció mellett gyenge gazdasági teljesítmény idején jellemzően pozitív a korreláció.

(#69047) julius666 válasza Kobe (#69045) üzenetére


julius666
addikt

Az egész kormánytól független magyar sajtó fullban nyomja a mentális gimnasztikát, hogy minél jobban levegyen a GDP adatok értékéből. Ne már, hogy az ezzel foglalkozó újságírók/szakértők közül ez senkinek nem jutott az eszébe. Csak nem ilyen egyszerű ez. :F

(#69048) concret_hp válasza j0k3r! (#69036) üzenetére


concret_hp
addikt

milyen 6 hónap? rég elfogytak a kedvezményezettek 90+%ánál

vagy fullba vagy sehogy :D

(#69049) Geller72


Geller72
veterán

Üdv.

OTP részvénycsomagom van, néhány napja vettem. Elvileg most lesz osztalékfizetés. Ha megtartom addig, amíg eljön a kifizetés, akkor nekem az OTP automatikusan utalni fogja az osztalékot, vagy kell valamit ezért tennem? Egyáltalán jogosult vagyok így is osztalékra, hogy csak pár napja van részvénycsomagom?
:R

(#69050) j0k3r! válasza concret_hp (#69048) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Próbáltam optimista lenni :P

some men just wanna watch the world burn...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.