Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82001) nort_on válasza tlac (#82000) üzenetére


nort_on
senior tag

Rendeltem egy virtuális VISA kártyát, még nem jött meg, ezt hozzárendelem az ERSTE EUR számlához. Erre a kártyára Revolut-ról instant lehet pénzt küldeni (nálam ingyenes volt, másnak 0.7%, ami elég sok...), és onnan átvezetni a NetBroker-be. Remélem működni fog, mert a world gold MC kártyával nem megy. Ha nem, akkor lemondom, éves 1773 Ft díja van, amit szerintem időarányosan visszatérítenek.

(#82002) Bugarov válasza aujjobba (#81997) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Ez kurva jó :O

(#82003) nort_on válasza Bugarov (#82002) üzenetére


nort_on
senior tag

Ez is jó. :C

(#82004) tlac válasza nort_on (#82001) üzenetére


tlac
nagyúr

ahha, köszi
na olyan kártyám pont nekem is van (de eur számlám nincs, egyáltalán lehet régi szupernulla mellé?)

(#82005) donat_sz válasza tlac (#82004) üzenetére


donat_sz
senior tag

Régi szupernulla mellé lehet eur számla, én is ezt kerestem, de túl magasak a költségei szerintem!
El kéne dobni a szupernullat, akkor lenne más, ha megfelesz bizonyos feltételeknek.

(#82006) sunavlys válasza Sisco2 (#81989) üzenetére


sunavlys
senior tag

mikor számított bármilyen kormány vállalás???

antikorrupciós intézkedéseknél hozott döntéseket nagyon pozitívan értékelte eddig a bizottság.

a marhák. jól megetették őket

[ Szerkesztve ]

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#82007) peetie1 válasza donat_sz (#82005) üzenetére


peetie1
aktív tag

Nekem még a szupernullanal is régebbi erste csomagom, online számlám van. Itt is van vajon aza havi 2,5€ szamlavezetesi díj ha devizaszamlat akarnék? De mondjuk nem letszukseglet a deviza számla se, ha a revolutrol lehet közvetlenül beutalni az értékpapír számlára. ( Ha jól emlékszem az előzményekre)

[ Szerkesztve ]

(#82008) bandus válasza peetie1 (#82007) üzenetére


bandus
veterán

erste vicces, probaltam naluk online osztrak szamlat nyitni, el is jutottam az utolso lepesig, de kell a befejezeshez egy euronyi utalas mar meglevo osztrak szamlarol. pedig mat azt hittem, hogy egyszeru lesz itt ez a dolog. egyebkent calami 3.5 eur a havidija.

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#82009) fokukac


fokukac
nagyúr

majdnem biztos vagyok benne, hogy az MNB már beavatkozik. magától sose lenne ilyen lapos az árfolyamgörbe, mint az elmúlt cirka egy napban...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#82010) bandus válasza fokukac (#82009) üzenetére


bandus
veterán

persze, hogy beavatkozik :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#82011) nort_on válasza peetie1 (#82007) üzenetére


nort_on
senior tag

Igen, lehet közvetlenül is, az kb 1 munkanap. ERSTE bankba kb 3 óra volt (banki időben), onnan átvezetni instant+ingyenes. Ez a kártyára utalásos megoldás meg azonnali lenne.

(#82012) wanted5 válasza Gigicuci (#81992) üzenetére


wanted5
őstag

Ha már erről is szó van, mi a helyzet a 2028/K-val?
Annak is csak 6,60% a névleges kamatja. ~3 hónap van benne kb, de gondolom ezt is megérni váltani

(#82013) julius666 válasza Sisco2 (#81989) üzenetére


julius666
addikt

Mondjuk ezeknek a cikkeknek ki tudja, mennyi a valóságtartalma. Nekem tök fura lenne, hogy kint beígéri a kormány a tanárok fizetésének rendezését, itthon pedig miközben egyre érzékelhetőbb méretű tüntetések zajlanak, nem kiáll a főni büszkén bejelenteni, hogy sikerült kigazdálkodni mégis a béremelést, hanem totális csend és hullaszag.

Amit biztosan tudunk, hogy látványosan tologatva van a bizottság döntése. Ez persze simán lehet azért, mint amit írsz, hogy a magyar kormány egyre több mindenben enged ahogy romlik a helyzet, ezért a brüsszeli bürokratáknak nem érdeke a "gyors" megegyezés. Viszont a végén nem is a bizottság dönt, hanem a tanács, ahol nyilvánvalóan politikai alkuk mentén fog valamilyen döntés fog születni. Valószínűleg jut is-marad is alapon, hogy Magyarországra se legyen katasztrofális a döntés hatása, de a nyugati politikusok is el tudják azért adni a sajátjaiknak, hogy jól odapörköltek Putyin csatlósának.

Mindenesetre esélyes, hogy konkrétat max jövőre fogunk megtudni, addig csak a tologatás megy, meg ezek a (rendelésre írt?) cikkecskék, egyik héten már mindjárt itt a megegyezés, másik héten valami nyilatkozat, hogy ott kell szopatni a magyar kormányt, ahol csak lehet.

(#82014) YxVs


YxVs
senior tag

Sziasztok,

Szerintetek érdemes lehet most egy lakást eladni, és az árából az alábbi portfóliót tartani?

75% - 2029/I - ezt 2-3 évig tartani, amíg a magas inflációs környezet marad
15% - 2032/G - ezt pedig a lejáratig tartani (jelenleg éves 10%-os hozam, ha lejáratig tartjuk, nem beszélve arról, ha a kamatok/hozamok majd csökkenek, úgy egyre nagyobb lesz az árfolyamnyereség)
10% - 2051/G - ezt addig tartani, amíg el nem éri az árfolyam a 100%-os névértéket, bár itt nem tudom mennyi a visszaváltási bünti (jelenleg éves 9,5%-os hozam, ha lejáratig tartjuk, szintén nem beszélve arról, ha a kamatok/hozamok majd csökkenek, úgy egyre nagyobb lesz az árfolyamnyereség)

Jelenleg a lakás ki van adva, a jelenkori értékének 5%-át hozza éves szinten, a 17 évvel ezelőtti bekerülési értékének pedig a 16%-át éves szinten.
És ugye tudjuk elég sok macerával jár: nem fizető bérlő, felújítási munkálatok, folyamatos adminisztráció, hirdetési költségek, odaszaladgálások, évente új bérlő, stb...

Hozzáteszem arra számítok, hogy a jelenlegi magas infláció 2025-re állhat be az 5% alatti szintre.
Illetve kb. 10 év múlva, amikor a 2032/G lejárna, akkor újra lakásvásárlásra kerülne sor...

Tudom a kockázat ott van a két "G" kötvényben: államcsőd, forint teljes elértéktelenedése, ezt mondjuk részben tudná kompenzálni a 2029/I, hiszen a tartósan gyenge forint okozza részben a magas inflációt.
Azt is tudom, hogy a lakáskiadás, az egy kvázi "fix" havi bevétel, míg a fenti portfóliót tartani kell, és csak évente egyszer fizetnek kamatot, de akkor sem hagy nyugodni a kisördög, hogy gyakorlatilag 2-3-szoros hozamokat lehet realizálni az állampapírokkal a lakáskiadáshoz képest, rövidebb távon a 2029/I-vel, hosszabb távon pedig a két államkötvénnyel.

Kérdés persze, hogy 10 év múlva, amikor majd újra lakást kell venni, milyen ingatlanpiaci árak lesznek...
Hmm..

[ Szerkesztve ]

(#82015) szabi__memo válasza julius666 (#82013) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egy biztos. Azzal nem kell foglalkozni, hogy a kormány mint mond

(#82016) Kobe válasza julius666 (#82013) üzenetére


Kobe
veterán

Ez ugyanaz az ertelmetlen pavatanc, mint amit a mocskosbrusszelita szankciokkal csinalnak. Csak a kevesbe latvanyosabb fajta.

Pl. Annak arulja mar el nekem valaki, logikailag mi a f*szom ertelme van, hogy a kopcosek jarnak ki megszavazni a szankcios csomagokat es kozben youtubeon bzdmeg fizetett reklam megy, mit megy, omlik azzal a dumaval hogy karigeri eroszakolta ki a szankcios csomagot.
A nem tom hanyszazezer fovarosi fideszes szavazo majd 3 fokkal jobban,melegebben, kevesbe fazosan fogja erezni magat a csutkara tekert futes mellett az irodaban, mert hat a karigeri, megsem a kopcos intezte?
Tenyleg _ennyire_ hulye lenne a fovarosi centrum, hogy elhiszik hohy budapest ellenzeki polgarmestere jar ki EUs mandatum nelkul szankciokrol lobbizni?

Ebbol a szitubol nyertesen nem tudnak kijonni, es szerintem ok is erzik, ezert toljak fullba a bipolarist mostanaban.
Vagy az van, hogy idehaza kellene beismerni a szavazok fele, hogy a valos ertelmi kepessegeiknel joval nagyobb idiotaknak neztek a valasztopolgikat,csak mert populizmus (ez ugye a hazudtunk reggel delben este c monolog narancs valtozata lenne), vagy pedig mocskosbrusszel fele kellene deklaralni, hogy akkor draga burokratak a ti penzeteken voltakepp 12 evig lukashenko bacsisat jatszottunk.
De valamilyen beismeres nelkul ebbol a szitubol mar nem fognak tudni kilavirozni.

Szvsz az orszagnak es az EUnak is sokkal jobbat tenne, ha 1 euro tamogatas utalasa nelkul hagynak az egesz orszagot a sajat szaraba belerohadni. 12 evig hagytak hogy a szar huzza le a wct, egy normalis, nem takonygerincu unioban eleg lett volna 1 hetveget eltolteni magyarorszagon, vegigmenni autoval 1-2 telepulesen, 1000x gyorsabban 1000x relevansabb korkepet kaptak volna arrol, mi folyik itt, mire megy a penz.
Ilyen a meseben nincs hogy 12 evig emelkedett hangvetelu allasfoglalo levelecskekben huzzak az idot, es kozben a sajat penzuket arra adjak, hogy ezt a szemet, sajat maguk ellen szolo propagandat finanszirozzak belole.....agyrem, tenyleg a kafkai ertelemben vett agyrem, amit ha nem te magad latnad nap mint nap, nem is hinned el.

(#82017) Oppenheimer válasza YxVs (#82014) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Szerintem megeri. Hozam es kenyelem tekinteteben is. Mas kerdes, hogy most nehez lesz vevot talalni a lakasra, elegge befagyott a piac.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#82018) Sisco2 válasza julius666 (#82013) üzenetére


Sisco2
tag

Igen még kifacsarnak belőlük amit lehet azért is mert evvel magukat is védi a bizottság hogy ne koppintsanak a fejükre megint mint multkor a lengyeleknél, de szerintem a politikai döntés már megszületett a tanácsban..

(#82019) Catman


Catman
aktív tag

Sziasztok, próbálom eldönteni, hogy Erste-nél vagy KBC-nél nyissak számlát.
Ha jól tudom, KBC-nél csak 20.000EUR a BEVA, lehet, hogy mindentől függetlenül ez fog dönteni...
A havi és eseti költségeket nézve kb. egyformának tűnik a kettő, ha jól számolok. Számlavezetés kis híján ugyanannyi. Ha mondjuk max. 5-600ezer Ft-os megbízással számolok, akkor úgyis a minimum díj érvényesül, ami mindkettőnél ugyanaz, ennél nagyobb összegnél a KBC kicsit kedvezőbb.
A cél az lenne, hogy rendszeresen, x havonta vennék ETF-et TBSZ-re. Szóval semmi fancy feature-re nincs szükségem. :) A nagyobb BEVA miatt én az Erste felé hajlok, de eléggé leszóltátok a netbroker felületét. :) Tényleg ennyire rossz, vagy azért használható?

(#82020) ngaba válasza julius666 (#82013) üzenetére


ngaba
aktív tag

"ezért a brüsszeli bürokratáknak nem érdeke a "gyors" megegyezés"

Az a baj, hogy én azt érzem, hogy mi is időhúzásra játszunk, a látszat ellenére. Hátha elmúlik a háború addig, egyre több szövetségesünk lesz az európai politikában (ld. olaszok). 2011 körül is beblöfföltük, hogy az IMF-hez fordultunk, aztán mégse. Sajnos elég biztos vagyok benne, hogy a valódi korrupciómentességbe és demokráciába NEM fogunk belemenni (a vezetők nem feltétlenül ugyanarra optimalizálnak, mint mi; egy vezetőnek tökéletesen megfelel a török vagy orosz rendszer); előbb lépünk ki az EU-ból. Ha nagyon akarták volna, már rég lehetett volna egyértelmű döntéseket hozni, pl. csatlakozni az európai ügyészséghez. Itt inkább az a kérdés, hogy az EU akar-e valódi korrupciómentességet...

[ Szerkesztve ]

(#82021) Gergőke88


Gergőke88
addikt

Sziasztok,
10-12m Ft-ot szeretnék "befektetni". Kockázatmentes érdekel.
MÁK megnyitva.
Jól értem ha diszkont kincstárjegyet veszek, akkor a névértéket kapom meg lejáratkor.

A kiutalás mennyi idő? Az ingyenes?
Ha előbb fel akarom bontani azt lehet? Ha igen mi a büntetés?
Egyéb más ötlet javaslat? :R

(#82022) g@bo válasza fokukac (#82009) üzenetére


g@bo
nagyúr

az MNB gyakorlatilag tehetetlen, kamatemelés már semmit sem ér, oda a befektetői bizalom.

helló fo$rint. ;] azért ma is váltottam, az utolsó filléreket is, erősítve a romlást. kabaré, hogy lopják el a pénzünk.

(#82023) ngaba válasza g@bo (#82022) üzenetére


ngaba
aktív tag

Azért az szerintem be fog kerülni a tankönyvekbe, hogy egy 11.75-ről 13%-ra történő kamatemelés után egy sajtótájékoztatóval hogyan lehet így padlóra küldeni a forintot...

(#82024) Paxker315 válasza nort_on (#82011) üzenetére


Paxker315
addikt

Ha már Erste. A future csomagokról mit érdemes tudnia pénzügyi analfabéta, gazdaságilag teljesen inkompetens egyénnek? Ha teszem fel, 5-6 évre terveznék, hogy érdemes elosztani a megtakarításokat, hogy jobban járjak, mintha párnahuzatba tennék? Minél kisebb kockázat, annál szimpatikusabb, mert, nem is igazán szeretnék belefolyni ezekbe, s mástól sem nagyon tudok tanácsot kérni. :B

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

(#82025) #72806656


#72806656
törölt tag

Mak megnyitva kb egy hete ugyfelkapun keresztul. Mi fog tortenni? Kuldenek valamit? Koszonom

(#82026) Gigicuci válasza wanted5 (#82012) üzenetére


Gigicuci
senior tag

Minden régi PMAP-ot megéri átváltani, csak a kamatot nézve.

(#82027) Gigicuci válasza ngaba (#82023) üzenetére


Gigicuci
senior tag

Igen, az összes pénzügyi portálon megjelenő cikkben megemlítik, hogy ilyet nem szoktak csinálni a jegybankok. Kíváncsi lennék én is a valós okára, hogy miért történt ilyen módon a kommunikáció.

(#82028) Sisco2 válasza Gigicuci (#82027) üzenetére


Sisco2
tag

Minden jel arra mutat hogy jól rájuk lett szólva, hogy eddig és ne tovább.
Ha ez van akkor tényleg csak azon agyaltak hogy ez hogy kommunikálják, megmondják az igazat mint tették és ide lőjetek spekik (és sztem ez nem volt helyes) vagy igérgetnek hogy majd ha kell még emelnek. Ehelyett azt mondták hogy majd megprobálják máshogy megoldani, olyan eszközzel amit még szabad nekik használni. :)

Azt lehetett volna hogy igérgetnek, és szépen belelavíroznak 2023 -ba ahol már jöhetnek a pénzek meg már csökken az infla és kezd a reálhozam fénye megcsillanni.

(#82029) szabi__memo válasza ngaba (#82020) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

(#82030) julius666 válasza ngaba (#82020) üzenetére


julius666
addikt

Így van. Nyáron/szeptember elején még a magyar kormány húzta egyértelműen az időt. Innen is gratulálok nekik ezért egyébként, kb. mindent sikerült elbaszni választások óta. EU pénzek, gázárszerződések konkrétan a csúcson, USA kettős adózás elvesztése egy tök értelmetlen vétó miatt, MNB balfaszkodása, stb.

Lehet most is még az időhúzás megy, bár szerintem tényleg kezd már szorítani a cipő. EU-nak láthatóan nem sürgős a dolog, ami a forint megtakarító magyaroknak elég rossz hír, akkor is, ha a végén lesz megegyezés.

(#82031) ngaba válasza julius666 (#82030) üzenetére


ngaba
aktív tag

Abban is biztos lehetsz, hogy a forint megtakarító magyarok szempontjai az utolsók most a politikában (amikor tömegeknek lesz rizikós megint a megélhetés és a fűtés). Amíg nem indul tömeges kimenekítés, addig ez így is marad.

(#82032) aAron_


aAron_
őstag

Valaki nem rég itt is írta, hogy interveniál a jegybank. Úgy tűnik azt is elengedték, legalábbis ezen a szinten nem bírják tovább. :DDD :W

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

(#82033) szabi__memo válasza julius666 (#82030) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nem úgy van hogy a határidőt nem kell utolsó óráig kihasználni? A határidő kitolása elvileg pozitív szokott lenni és nem az szokta az időt húzni aki hosszú határidőt ad. Jobb mintha egy hetet adnának...
Vagy itt más a helyzet?

(#82034) Sisco2 válasza szabi__memo (#82033) üzenetére


Sisco2
tag

Itt más a helyzet, itt csak ebbe az engedékeny köntösbe van csomagolva a valódi mondandó ami az hogy késöbb fogunk dönteni addig egyétek otthon amit főztetek a forint árfolyammal és mindennel együtt ami a gazdaságban megy nálatok. Lássák a szavazóitok hova lavíroztátok az országot, majd megmentünk az utolsó pillanatban de addig lehet ossonni a lábtörlő alatt. :D

(#82035) szabi__memo válasza Sisco2 (#82034) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Én nem is bánom, de továbbra sem értem miért is a határidő végét kéne nézni. Addig lehetetlen lenne letudni?

(#82036) temporello válasza tlac (#81973) üzenetére


temporello
tag

"más, nálatok a telefonszám hogy néz ki az erste netbrókerben?"

Ugyanúgy,mint a képen.

(#82037) julius666 válasza szabi__memo (#82033) üzenetére


julius666
addikt

Konkrét dátum van, amikor a bizottság döntést hoz tudtommal (vagy tovább halaszt). Szerintem előtte akkor sem ülnek össze, ha jó fiúként viselkedik a magyar kormány.

Határidő nyáron volt a kormánynak beküldeni a tervezetet, na az ki volt maxolva valóban, ott egyértelmű volt az időhúzás a részünkről. Most a jó ég tudja mi van, elvileg az eredeti tervezet "tetszett" a bizottságnak csak az implementációra vártak, most ezek szerint mégsem teljesen ez a helyzet, még mindig az ígérgetős szakasz van.

Teljesen használhatatlan az összes hír sajnos, főleg, mivel látjuk, a piac mit áraz. Ezért mondjuk az EU-nak is gratulálok, hogy ilyen horderejű kérdések tárgyalása teljesen zárt ajtók mögött zajlik, a sajtó max ilyen "folyósói pletyka" szintű fasságokat tud leközölni.

(#82038) Bugarov


Bugarov
aktív tag

5 Ft-ra vagyunk a 2023 év végére is elérhetetlennek tartott 450-es usd árfolyamtól.
Most már jogos a pánik, vagy még mindig minden fasza? :C

(#82039) szabi__memo válasza julius666 (#82037) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ha addig nem is ül össze akkor érthető. Erre gondoltam, de nem tudtam biztos így lehet-e.
Ez mondjuk lehet a részükről időhúzás de lehet engedékenység is. Nem tudom mennyire érdekük az időt húzni, de ha így van ez akkor sem az ő hibájuk szvsz

(#82040) tlac válasza temporello (#82036) üzenetére


tlac
nagyúr

köszi, hogy megerősítetted

(#82041) aAron_ válasza Bugarov (#82038) üzenetére


aAron_
őstag

What is your ikigai?

(#82042) temporello válasza Paxker315 (#82024) üzenetére


temporello
tag

"A future csomagokról mit érdemes tudni"
Szerintem nem érdemes foglalkozni az ilyen banki konstrukciókkal.Nem hatékonyak,relatíve drágák.
Kis kockázatra állampapírok között kell nézelődni.

(#82043) Sisco2


Sisco2
tag

Az hogyvan hogy ma is, de az elmult pár napban bármikor néztem mindig a forint 3x akkora mértékben gyengül naponta százalékosan mint a PLN vagy a CZK-t már ne is említsük.
EURHUF
EURPLN
EURCZK

Ők folyamatosan interveniálnak, mi meg csak integetünk a forintnak?
Mondjuk akkor az is érdekes kérdés hogy miért ütik most épp a régiot.

(#82044) VoltanIgor


VoltanIgor
tag

Erre valami, vagy már kb baszhatom az egészet?

"Nekem kb 22 millám van PMÁP-ban, nagyobb része 2027/I, kisebbik az új 2029-es-ben.
Ez amúgy jó és szép, de nyilván én is rohadtul aggódom a forint miatt, főleg, mivel devizában nincs egyelőre semmi befektetésem.
Érdemes most mozgolódni ilyen irányban, és ha igen, mit ajánlanátok? Nemigen értek én sem az ilyesmihez még, és nem tudom, hogy jelen árfolyamon érdemes lenne-e nagyobb összegeket átváltani, vagy PEMÁP-ba rakni?"

Nyilván mindig lehet még rosszabb, de mi lenne most a legkevésbé fájó lépés?

(#82045) pictigjis


pictigjis
senior tag

az úgyis szarmindegy, mit mondtak eddig, vajon mi lehet az esélye egy rendkívüli kamatemelésnek? nem ilyen fing 1-2 százalékok, hanem valami nagyobb lépés

nem tudom elképzelni, hogy politikailag vállalható a 432/445-ös árfolyam

(#82046) szabi__memo válasza Sisco2 (#82043) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szerintem az a titka, hogy nem kell interveniálni, annyira nem szarok

(#82047) ViceRoy


ViceRoy
kezdő

Gondolom kimatekozták, hogy az 500Ftos dollárt még mindig könnyebb eladni a félanalfabétáknak, mint a mondjuk 20%os alapkamatot.

(#82048) HoryThePooh válasza SaitoX (#81958) üzenetére


HoryThePooh
aktív tag

Detto... :F

The one who has a true friend doesn't need a mirror :)

(#82049) Ra3 válasza VoltanIgor (#82044) üzenetére


Ra3
őstag

Nem fog tudni erre senki okosat mondani, kábé azt várod hogy mondjuk meg a jövőt.
ATH-n ingadozik a forint kábé két hete, itt nem biztos hogy jó ötlet váltani, de nem lehet tudni hogy hol a gyengülés vége.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#82050) Paxker315 válasza temporello (#82042) üzenetére


Paxker315
addikt

Értem. Ha már "megtörtént a baj" (összeg lekötése), érdemes elengedni-kiszállni, vagy, a még fel nem használt forrásokat észszerűbben csoportosítani? Ami a Cash-be van, arra előre láthatólag jóideig nem lesz szükség, ellenben ha állampapírokba invesztálni inkább megérné, idővel meglépném ezt.

https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.