Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) zsoltee10 válasza Mercutio_ (#23000) üzenetére


zsoltee10
addikt

Gondolom, hogy nem csak IT-sok irogatnak ide, de tippem szerint a topiclakók nagy része nem traktoros, bányász, jogász. :) Azt se mondtam, hogy én aztán látok mindent, nem vagyok orákulum, ha vissza olvasod a példákat, ott is kifejtettem, hogy ha csak ennyit kiemel az ember, ott is látszanak az összefüggések.

Azért annál erősebb volt az alkupozíció, hogy tized áron árusítsanak ki mindent. Újabb példa csak amit én láttam, tudok róla. Szétverték a TSZ-eket, fillérekért széthordták. Ahol nem történt meg, ott pl. 2-3 bennfentes 10%-on felvásárolta a vagyonjegyeket a tsz tagoktól, majd néhány év múlva 100%-on kifizették saját maguknak. :) Ez még a jobbik eset, mert így legalább a munkahelyek nagy része megmenekült.

Sok-sok önzés és a népünkre jellemző széthúzás eredménye az, ahol tartunk.
Tudom, hogy nincs értelme a mi lett volna, ha című gondolatnak, ezt is megjegyeztem valamelyik hsz-emben. :K Naná, hogy nem jól működik az állam újraelosztó szerepe, látja ezt mindenki. :(

Aki tudja, használja ki a támogatásokat, naná.
Említetted a területalapú támogatást. Mesterségesen alacsonyan tartják vele az árakat. Pl. 2000--es évek elején 2000Ft körül mozgott a 1q kukorica ára. Tavaly 2800-ért vette a Cargill a termelőtől. 15 év alatt pedig a termeléshez használt gépek ára 3-4x lett, melyeket vásárlási támogatással is csak hitelre tud megvenni a gazdálkodók nagy része, így folyamatos adósságcsapdában vannak, kivéve, akik jelentős mennyiségű földet örököltek. Talán egészségesebb lenne, ha a termény ára nem lenne mesterségesen lenyomva, a gépek ára mesterségesen felnyomva.

(#23002) concret_hp válasza zsoltee10 (#23001) üzenetére


concret_hp
addikt

ez a szétverték, manipulálják, manipulálják ez annyira uncsi :U

tszek szétestek maguktól is, nem kellett szétverni. többi meg azért annyi, mert annyit ér a piacon és pont.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23003) #95561216 válasza zsoltee10 (#22959) üzenetére


#95561216
törölt tag

Adni adna termelő beruházásra is, csak azzal dolgozni is kellene, egyszerűbb letérkövezni minden főteret. És ez még nagy részt az elmúltnyócév hibája volt.

(#23004) #95561216 válasza zsoltee10 (#23001) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ezzel a "ha a rendszerváltáskor megmaradnak a gyáraink most mekkora királyok lennénk" elmélettel van egy bazi nagy hiba. Azon gyárak piaca éppen összeomlott, és esély sem volt elavult termékeket pazarlóan termelve más piacokra eladni. Lehet ezt számolgatni, hogy ha 3 évre rá 10-szeres áron adták el, akkor 3 éve is annyi volt a piaci ár, csak ez nem így működik, ennyi erővel mióta bevezették 325 az euró piaci ára, és eddig milyen jól jártunk, hogy ár alatt vettük. Holnaptól meg 326 lesz a mindenkori piaci ár?

Ez a mesterségesen alacsonyan tartott kukorica ár is tetszik. Mondjuk én rohadtul nem örülnék, ha holnaptól kétszer annyi lenne, hogy az amúgy költségvetésből agyontámogatott termelőknek jobb legyen*, miközben te is leírtad a megoldást: nagyobb birtokméret kell (vagy nem saját gép mindenből minden zsebbirtokra).

* ez off, nem rád mondom, de olyankor szokott bennem felmenni a pumpa, amikor egy vidéki háborog, lehetőleg olyan régióból, ahol még autópályát is kaptak, hogy az Ő PÉNZÉT basszák el a pestiekre, mert 40 év után fel merik újítani a hármas metrót.

[ Szerkesztve ]

(#23005) BÁ Nutrition válasza #95561216 (#23004) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

szerintem azert az atcimkezett teszkos lidlos termekekkel lazan felvenne a versenyt barmikor a tsz-es.
persze valszeg azt is atcimkezik.. ;]
rencerhiba

mindenesetre tobb ertelmet latnam ha a kozmunkakat atiranyitgatnak mondjuk vmi termelo agazat fele, pl mezogazdasag. valszeg tobb ertelme van mint arokszellet kapaltatni.
par probalkozas van csak eleg gyerekcipoben jarnak

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#23006) #95561216 válasza BÁ Nutrition (#23005) üzenetére


#95561216
törölt tag

Jó, főleg iparra gondoltam, bér meg kell hagyni, azt is nagy baromságnak tartom, hogy "bezzeg a jó minőségű magyar zöldség", mert ez nem mindig alapul tényeken, finoman fogalmazva. Szar, átcimkézett kaját meg eddig főleg magyar láncokban láttam, illetve a sokat istenített családi kisboltokban. Cserébe kiba* drága is volt.

(#23007) zsoltee10 válasza concret_hp (#23002) üzenetére


zsoltee10
addikt

nem sajnálom a tsz-eket, hisz az is mesterségesen létrehozott kényszermunkahely volt, eszük ágában se volt a parasztoknak tsz-be tömörülni. A gond az, hogy 10-ed áron ment el a vagyon, mint a privatizációnál általában.

flimo: Melyik gyárak piaca omlott össze? Élelmiszeriparról beszélek még mindig. A kristálycukoré? Nem is termelhetünk cukorrépát, mert megtiltotta az EU. Van egy minimális kvóta, amit kiosztottak pár cégnek és ennyi. Vagy a Balatonszelet, Győri édes keksz jobb minőségű, mint 25 évvel ezelőtt? Fenét. Voltak olcsó, rossz minőségű tömegcikkek, de az tipikusan nem az élelmiszeriparban szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#23008) viharhozo válasza attiati (#22997) üzenetére


viharhozo
addikt

Tegnap eleg hamar levettek a Portfolio cimlapjarol, de azert erdemes elolvasni. KK-Europa kilatasai egyertelmuen pozitivak, nyilvan minket raknak a legaljara, de ezen sztem senki nem lepodik mar meg kulonosebben.

A jobb külső egyensúly és az exportpiac versenypozíciója 2-2,5 százalékos potenciális növekedést engedhetne meg a Merill Lynch elemzői szerint hazánknak, ugyanakkor inkább egy konzervatív, 1,5 százalékos átlagos potenciális növekedést vetítenek előre a 2015 és 2020 közötti évekre, megjegyezve, hogy idén és jövőre a valós gazdasági növekedés akár 3 százalék is lehet.

Kiemeles tolem.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#23009) viharhozo válasza zsoltee10 (#23001) üzenetére


viharhozo
addikt

Nem ide passzol, ha akarod, rakd at a poltopikba, ott szivesen cafolom pontrol-pontra, de az utolso bekezdes netto hazugsag.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#23010) Rolly válasza BÁ Nutrition (#23005) üzenetére


Rolly
veterán

Lidlbe konkretan tudom, hogy sok magyar mezogazdasagi termeket szallitanak, de a lidl meg kulfoldre is exportal belole... Tescoban is sok magyar termek fordul meg mikor szezonja van...

[ Szerkesztve ]

(#23011) zsoltee10 válasza Rolly (#23010) üzenetére


zsoltee10
addikt

2010 óta.... :K Engem most az bosszantott fel, hogy a helyi nagy magyar Coop boltban francia krumpli van ugyanannyiért, mint a magyar. Minek? Ne hangoztassák akkor, hogy vásároljon az ember magyar üzletláncban. :(

Viharhozo: Este megbeszéljük a poltopicban, érdekel, mit gondolsz. A területalapú támogatás arra hivatott, hogy javítsa az eu termelők versenyképességét pl. a dél-amerikai termelőkkel szemben. A gyakorlati eredménye pedig az, hogy olcsó a termény. A gépekkel kapcsolatban nem tudsz megcáfolni, mert benne vagyok vastagon sok más gazdatársammal együtt. Akartam venni egy traktort pár évvel ezelőtt kp-re. (nem nyugatit, mert azt kitermelni kis birtokon nem lehet). Megszellőztették, hogy tavasszal lesz rá vásárlási támogatás, így vártam egy kicsit, közben felnyomták az árát 1MFt-tal, mert a paraszt majd kifizeti a támogatásból. Végül vettem egy használtat, mert a 4M+fa őszi árból lett 5,2M+fa tavaszra. :)

(#23012) Rolly válasza zsoltee10 (#23011) üzenetére


Rolly
veterán

meg mi értelme van idehozni a francia vagy lengyel krumplit ha ugyanannyiért lehet adni mint a magyart (gondolom a minőség is ugyanaz ha ugyanannyiba kerül...)

(#23013) DopeBob válasza Rolly (#23012) üzenetére


DopeBob
addikt

inkább miért van az, hogy a francia krumpli a drágább munkaerővel és a szállítással együtt is versenyképes tud lenni... :F

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#23014) #95561216 válasza zsoltee10 (#23011) üzenetére


#95561216
törölt tag

"A területalapú támogatás arra hivatott, hogy javítsa az eu termelők versenyképességét pl. a dél-amerikai termelőkkel szemben. A gyakorlati eredménye pedig az, hogy olcsó a termény."

Ez mondjuk érdekelne, hogy legyen a kiló krumplid versenyképesebb - tfh nem rohadtat termelsz támogatás nélkül se - ha nem azzal, hogy olcsón tudod adni, mert az EU fedezi a költésgeid egy részét? :W

(#23015) _BM_ válasza DopeBob (#23013) üzenetére


_BM_
senior tag

"inkább miért van az, hogy a francia krumpli a drágább munkaerővel és a szállítással együtt is versenyképes tud lenni."

Túl sokat akarsz tudni. :DDD

(#23016) concret_hp válasza DopeBob (#23013) üzenetére


concret_hp
addikt

az ipari méretekkel bizonyára legalább részben magyarázható, azért nem mindegy, hogy mondjuk 10x akkora területen kell gazdaságosnak lenned pl.
ha már a traktor témája, ha heti 10 órát használod akkor is meg kell venni, meg ha 60at akkor is...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23017) zsoltee10 válasza #95561216 (#23014) üzenetére


zsoltee10
addikt

Ezt most nem értem, hogy miért vered a fejed a falba azon, amit írtam. Azt hiszed, hogy én nem értem, mire jó a területalapú támogatás? :F

_BM_: Ugyanazért, amiért a dán fél disznó fele annyiért jött be évekkel ezelőtt az országba nagy mennyiségben, mint a hazai önköltség. Nem akarták otthon leverni az árat, inkább elsózták hozzánk a felesleget. :K

concret_hp: Meg jobban belefér a kisebb gazdaságoknak is, egy-egy ilyen húzás, mert nem ma kezdték. Az osztrákoknál nincsenek nagy birtokok, mégis nyereségesen működnek és új gépekkel dolgoznak 30-50ha-on. Nem csak azért, mert agyon vannak támogatva, mert ez se igaz. Egyszerűen azért, mert volt idejük megszedni magukat. Nem 10 év alatt, vagy 20 év alatt építették fel az üzletet, hanem a nagy része már 4-5 generáció óta műveli a földet és a tőke halmozódott apránként. Nálunk most lép be a 2. generáció a termelésbe, például nálunk is. Szüleim kezdték, a semmiből jutottak el odáig, ahol 10 éve bekapcsolódtam, és ha lesz egészségem dolgozni napi 16-18 órát akár a következő 20 évben, akkor az én gyerekeimnek még könnyebb lesz a gazdálkodás, és persze hatékonyabb. Ők majd megtehetik, hogy kis területre is megvegyék a nyugati gépet, én egyelőre örülök, hogy hitel és a családi költségvetés megterhelése nélkül tudtam venni egy orosz traktort. :K

[ Szerkesztve ]

(#23018) zsoltee10 válasza zsoltee10 (#23017) üzenetére


zsoltee10
addikt

Mire eszembe jutott, kifutottam a szerkesztési időből.

Szóval egy ismerősöm hozott Ausztriából egy traktort, amit 1975-ben vett a család újonnan. Mi volt 75-ben nálunk? Ló is csak néhány családnál.

Egyébként nem haragszom én egyik nálunk szerencsésebb történelmű országra sem, előrébb vannak, fejlettebbek, naná, hogy kihasználják ezen előnyüket, akárkivel szemben. Mindenki pénzből él. Nem haragszom azokra az emberekre se, akik megveszik az olcsóbb külföldi terméket a magyar ellenében, mert ők is pénzből (kevésből) élnek. Viszont elgondolkodtató, hogy pl. Olaszországban nem veszik meg a spanyol narancsot, amíg kapnak hazait, pedig a spanyol összességében ízletesebb. Ezt ottani nagykereskedő mondta, amikor boltos kolléga kinn volt déli gyümölcsöt venni teherautóval. Meg volt sértődve a nagybani kereskedő, hogy mégis hogy gondolja, hogy spanyol narancsot áruljon? Újabb példa az összefogás-széthúzás dilemmájára. :K

(#23019) _BM_ válasza zsoltee10 (#23017) üzenetére


_BM_
senior tag

"Egyszerűen azért, mert volt idejük megszedni magukat."

Nyilvánvaló. Nyugaton több a pénz. Nem csak a fizetés, hanem a pénz a rendszerben. És régóta. Egy nyugaton induló cég boldog, ha az első 5 évben nullszaldóra ki tudja magát hozni, nálunk 5 év nullszaldó a cég végét jelenti (a tulaj egzisztenciájával együtt).

(#23020) #24334592 válasza #95561216 (#23014) üzenetére


#24334592
törölt tag

a területalapú támogatás itthon egy vicc. Ott meg kőkemény della. Ezért lehet itthon eladni a külföldi árut. (tehenészek vannak ismerősi körben. A nyers tejet perpill 86forintért veszik át)

(#23021) Rolly


Rolly
veterán

a terület alapú támogatás elvileg már egységes nyugat eu-ban és magyarországon...

a fél disznó azért is volt olcsó mert dániában már meg kellett volna semmisíteni... (ott 3 hónapig tartható el a fagyasztott hús itt 6 hónapig)

(#23022) zsoltee10 válasza Rolly (#23021) üzenetére


zsoltee10
addikt

ha jól tudom, akkor a nemzeti kiegészítés eltérő lehet...

(#23023) #95561216 válasza zsoltee10 (#23017) üzenetére


#95561216
törölt tag

Az jött le abból amit írsz, hogy a területalapú támogatásnak valahogy máshogy kellene Téged versenyképesebbé tennie, mint az árak alacsonyan tartásával. Kérdezem, akkor hogy?

Azt mondod a dán disznó azért volt olcsó, mert a felesleget sózták ránk. Te miért nem sózod akkor a felesleget Romániára/Ukrajnára/Etiópiára, hogy felhajtsd a hazai árakat?

[ Szerkesztve ]

(#23024) concret_hp válasza zsoltee10 (#23017) üzenetére


concret_hp
addikt

pont ugyan azért nincsenek közepesnél nagyobb magyar vállalatok, mint amiért jól menő (hátszél nélküli) gazdálkodók... nem volt 2-3 generáció aki fel tudta építeni... ahhoz, hogy ha valamibe belekezdtél 20 éve és nem mentél tönkre, ahhoz a tudáson, és a tőkén kívül tényleg kellett a mák is...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23025) #24334592


#24334592
törölt tag

szerintetek a dánok is beadják a derekukat mint a svájciak? ;]

(#23026) zsoltee10 válasza #95561216 (#23023) üzenetére


zsoltee10
addikt

Akkor nem jól jött le. :) A nemzeti kiegészítés pedig lehetővé teszi, hogy egyes országok még a többi EU tagországnál is versenyképesebbé tegyék a saját gazdálkodóikat.

Most miért veszekszel? Elmondtam miért olcsóbb néhány nagyobb mennyiségben behozott külföldi áru. Pont. Nem haragszok rájuk, én is ezt tenném a helyükben. Ha már így személyeskedsz, hogy én miért nem csinálom ezt, hát elárulom, hogy azért, mert nem bírok annyit termelni, amit ne tudnék eladni itthon. Én soha nem panaszkodtam a magam sorsa miatt basszus. Nekem jó így is, ahogy van, csak nemzetgazdasági szinten lehetne jobb is. :K

[ Szerkesztve ]

(#23027) concret_hp válasza #24334592 (#23025) üzenetére


concret_hp
addikt

miért adnák?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23028) #95561216 válasza zsoltee10 (#23026) üzenetére


#95561216
törölt tag

Lehet naiv voltam eddig, de a nemzeti kiegészítésekről úgy gondolnám, hogy az országok költségszínvonala közötti különbségek eltűntetésére hivatottak. Rosszul gondolom? :D

Szerk: nem veszekedésnek szántam, csak ha dánok meg tudják tenni egy náluk csóróbb országgal, akkor mi miért nem?

[ Szerkesztve ]

(#23029) #95561216 válasza #24334592 (#23025) üzenetére


#95561216
törölt tag

Jó kérdés :) Talán "kicsivel" kisebb nyomás lesz rajtuk, révén nem menekülő valuta. Bennem inkább az a kérdés merült fel, hogy ha már az euró árfolyamához és az ekb politikájához kötik magukat, kvázi eurójuk van, akkor miért nem vezették be az eurót? Nem tetszett a grafika?:)

(#23030) zsoltee10 válasza #95561216 (#23028) üzenetére


zsoltee10
addikt

Mert nincs nálunk csóróbb... :N :DDD

Dán Korona: szerintem van esélye, hogy nekik esnek a spekik, mint tót az anyjának, és nem biztos be akarnak tankolni olyan szinten Euróval, mint tették azt a svájciak...

akkor miért nem vezették be az eurót? Nemzeti büszkeségből? Népszavazáson bukott el.

[ Szerkesztve ]

(#23031) attiati válasza viharhozo (#23008) üzenetére


attiati
veterán

Alacsony bázis, halom elmaradt beruházás, lakossági fogyasztás, akár még fel is pöröghet a GDP.
Ez mind tök igaz. Egyetértek veled is és a cikkel is.

Az a bajom, hogy te azt mondod, hogy nem gyengül a forint az idei évben és a következő 2-3 évben sem.
Ezt senki nem tudja, és ilyen időtávon nem a fundamentumok a mérvadóak Továbbra is tartom, hogy politikai ok és külső sokk mozgatja ilyen időtávon a gyengülést. És az is baj, hogy nem tudsz a gyenge fundamentumra és a gyengülő forintra érveket mondani.

Jó, rossz, semleges forgatókönyv minden esetre.

(#23032) BÁ Nutrition válasza attiati (#23031) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

most nezegetem az albi arakat pesten, es alig van kiado ill kb 15-20k-val feljebb mentek mint egy eve :F
mirol maradtam le?

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#23033) kraftxld válasza BÁ Nutrition (#23032) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Kb 0 új lakás épül, gondolom még mindig BP-re költöznek sokan vidékről, hódít az AirBnB, kevés a kiadható normális lakás.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#23034) BÁ Nutrition válasza kraftxld (#23033) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

AirBnB azmiaz?
jah, ez az alkalmi jelleggel kiadott keco

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#23035) kraftxld válasza BÁ Nutrition (#23034) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Külföldi turistáknak adják ki a házat / lakást rövidebb időtartamra jó pézé :)
[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#23036) BÁ Nutrition válasza kraftxld (#23035) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

meg azt lestem meg meg h a lakasarak is kb 2 millioval feljebb mentek XIII keruleti panel szinten.
ill hogy gzakorlatilag nincs kiado panel alberletnek.

asszem at kell ezt gondolnom, aprilisban kell megujitanom a berbeadasit, emelnem kene ;]

ezt meg a lejart szavatossag temahoz: [link]
igaz h szlovak

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#23037) MaciG válasza BÁ Nutrition (#23036) üzenetére


MaciG
addikt

Itt Szegeden pl. irreálisan magasak a lakásárak, holott elég nagy a kínálat, a bérek meg a munkahelyek száma meg alacsony.

BANZAII

(#23038) zsoltee10


zsoltee10
addikt

Nektek működik a Hozam Plaza felület? Nem enged belépni, azt írja, érvénytelen felhasználónév vagy jelszó. :F Tegnap este még be tudtam lépni.

(#23039) concret_hp válasza zsoltee10 (#23038) üzenetére


concret_hp
addikt

pár napja 1x este azt írta üzemszünet pár perc.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23040) zsoltee10 válasza concret_hp (#23039) üzenetére


zsoltee10
addikt

Köszi, akkor egyelőre nem írok az ügyfélszolgálatnak, csak meg akartam nézni, hogy elszámolták-e a TBSZ-re rakott pénzen vett bef jegyeket.

(#23041) concret_hp válasza zsoltee10 (#23040) üzenetére


concret_hp
addikt

na nekem megy most.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#23042) Atapi válasza BÁ Nutrition (#23032) üzenetére


Atapi
senior tag

a betéti kamatok csökkenésével elkezdtek a megtakarításaikból ingatlant venni, akiknek volt annyi.
a családomban téma egy ideje ingatlan vásárlás/csere. egy példát mondanék. adott környéken korábban mondjuk fél év volt az átlagos eladási idő (alsó kategóriás családi házas környék, pest). most az olcsóbb normális kecók sokszor egy hétig sincsenek hirdetve... panelnél még fokozottabb a felhajtás, mert occsóbb.
mondjuk azt hittem, hogy a többség kiadásra vesz, szóval nem gondoltam volna, hogy a kiadási oldal csökken. bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy kiadási oldalon inkább nyár előtt bolydul fel a piac, amikor a felsőoktatásbeliek mocorognak egyet.

(#23043) _BM_ válasza Atapi (#23042) üzenetére


_BM_
senior tag

"inkább nyár előtt bolydul fel a piac, amikor a felsőoktatásbeliek mocorognak egyet."

A felsőoktatásos kereslet le lesz építve (a felsőoktatás felszámolásával együtt). Ami folyamatként látható, az a vidéki családok Pestre mozdulása, de ez nem ingatlanpiaci téma, hanem szociális exodus.

(#23044) Dzoli


Dzoli
tag

Akinek van OTP Suprája, az szerintem érdeklődjön utána. A ma olvasott cikkek alapján nekem gyanús az alap.

[ Szerkesztve ]

https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/

(#23045) aAron_ válasza Dzoli (#23044) üzenetére


aAron_
őstag

Mármint milyen szempontból gyanús?

Mondjuk az engem is felettébb érdekelne, hogy ezek után mégis milyen befektetési politikát akarnak folytatni. Talán majd a havi hírlevélben megosztják a kedves ügyfelekkel is..

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

(#23046) zsoltee10 válasza Dzoli (#23044) üzenetére


zsoltee10
addikt

ezeken a cikkeken már túl vagyunk. Nincs benne semmi gyanús, az alapkezelő forexezett akkora tőkeáttétellel, hogy az alap teljes értékét feltette kockára. Amíg működött, senki nem sírt, most megszívta mindenki.

Én a magam részéről úgy döntöttem így pár nap után, hogy a meglévő Supra mennyiséget megtartom, de hozzá nem veszek (perpill nincs is szabad tőkém rá), az előttünk lévő évben még teszek TBSZ-re pénzt, de inkább Concorde alapokat veszek rajta, Erste You Invest is szimpatikusnak tűnik, elmúlt két hétben 1% pluszban vagyok vele, és ez tényleg mérsékelten kockázatos alap. Meg Plotinus részvény, ha lesz jó vételi lehetőség. Még mindig nincs kinn a 01.15-én esedékes jelentés az egy részvényre eső értékről, addig pedig nem nagyon lehet belátni, hogy 4200Ft-os szinten mennyire túlértékelt a papír...

aAron: Én is kíváncsi vagyok....

[ Szerkesztve ]

(#23047) MaciG


MaciG
addikt

Ez a cikk illetve az oldal mennyire hiteles? Cikk

BANZAII

(#23048) Apollo17hu válasza MaciG (#23047) üzenetére


Apollo17hu
őstag

kb. annyira, mint ez

(#23049) WiZARD válasza Dzoli (#23044) üzenetére


WiZARD
addikt

Szerintem félreérted és nem a 3% pozi zárásból lett 18% bukta, hanem valószínűleg beértékelték az egész pozit.
Eleve ha 1 eszközben van a tőke 98%-a, és az adott eszköz ~18%-ot esik, akkor buksz 18%-ot kb.

Ettől még gáznak és amatőrnek tartom, hogy ekkora, és ilyen pozi volt az alapba, de ezt már korábban is írtam.

fertőzés annyira nem vészes imho, pl Equilor Primus-ban is van/volt Supra, és nem esett olyan óriásit. Erste Abszolút hozamú alapok alapja se lett annyira csúnya.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#23050) #95561216 válasza MaciG (#23047) üzenetére


#95561216
törölt tag

Jaj ez régen valami más néven ment, felismerem a design-t meg a stílust :) Már akkor is fogtam a fejem rajtuk. A grafikonokig még nagyjából rendben van, de aztán fullba nyomja a kretént. Bentragadt abban a "valóságban", hogy vannak a gyárak, meg akik eladják a gyár termékét, és utóbbiak lefölözik szegény munkás hasznát. Ezen kívül mint szolgáltatás maximum a fodrász jutna eszébe,

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.