Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) concret_hp válasza attiati (#6000) üzenetére


concret_hp
addikt

sztem olyan is van, hogy bemész az üzletükbe aztán megveszed kp-ra.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6002) attiati


attiati
veterán

Bajnai megint nem bír magával :)
Elsőre azt gondolná az ember, hogy már pozícionálja át magát jobbra, de aztán mégse.
Nekem hiteles.

"Bajnai: határozott és gyors lépésekkel lehet elkerülni az idei devizaválságot

2009.03.16 08:22
A kormány lényegi kiigazítást jelentő törvényjavaslatait még ebben a fél évben el kellene fogadtatni a parlamenttel; de ha ez nem történik meg, akkor már idén devizaválság lehet Magyarországon, ami tartós társadalmi, gazdasági szétesést okozna - mondta a Népszabadság mai számában megjelent interjúban Bajnai Gordon. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint mindezt csak határozott cselekvéssel lehet megakadályozni. A tárcavezető szerint a válság legnagyobb kockázata, hogy "szétverheti a foglalkoztatási hálót".

Bajnai meglátása szerint a tavaly ősszel kapott IMF-pénzzel időt nyert az ország a lényegi átalakítások végrehajtására, illetve a válság hatékony kezelésére. "Ha Magyarország ezt (a globális válság igen kedvezőtlen hatásait - a szerk.) meg akarja úszni, akkor most rövid időn belül még nagyon sokat kell tennie, további kiadás- és adócsökkentéssel beindítani a növekedést, és mielőbb bejutni az eurózóna biztonságába."

Amint beszámoltunk róla, Bajnai egy múlt heti gazdaságpolitikai konferencián (is) "kifelé" kommunikált a kormányból: további határozott kiigazítást szorgalmazott, amely az államháztartás elsődleges egyenlege többletének megemelésén keresztül az adósságproblémán, illetve az alacsony potenciális gazdasági növekedési ütemen is változtatna.

A gazdasági miniszter megfogalmazása szerint a jelenlegi kormánynak kell kezelnie a válságot, mert különben "a válság kezel minket". Meglátása szerint "aki a parlamenti patkó bármely oldalán a hatalmi szempontokat a válságkezelés elé helyezi, az árt Magyarországnak". Az interjúban Bajnai utalt a lehetséges válságkezelési irányokra: egyrészt fenntarthatatlanul sokat költ az ország az állami újraelosztásra, ezen változtatni kell. Másrészt "akkor tudunk fejlődni, kinőni az adósságainkat, ha levesszük a terhet azoknak a válláról, akik a fejlődés motorjai, a vállalkozásokról és a munkavállalókról. Költség- és adósságcsökkentő lépések kellenek."

(#6003) lajafix válasza attiati (#6002) üzenetére


lajafix
addikt

közben pedig

Ez a nyilatkozat hiteles, kár hogy ha folyamatot nézünk - 4 éve kormánytag - kevésbé.

Rock'n Roll

(#6004) attiati válasza lajafix (#6003) üzenetére


attiati
veterán

Valószínűleg naív ember, és nincs kellő hatalma, befolyása (szerintem személyiségéből fakadóan semennyi se).

Sajnos ilyen a magyar közélet, tele haverokkal, érdekekkel.

Pont ezért képtelenek a hozzá hasonló emberek a szavaknál többet elérni.
Itt egy érdekkel szemben mindig csak egy ellenérdek képes elérni valamit. Az a baj, hogy se az érdek, se az ellenérdek nem szolgálja az ország javát, mindig csak a sajátjait.

Hitelesnek tartom, mert pont nem azzal foglalkozik, hogy kormánytag vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#6005) lajafix válasza attiati (#6004) üzenetére


lajafix
addikt

én nem hiszem hogy naív ember kerülhet ilyen poziba, ő is csak egy haver. Az utóbbi időben tett nyilatkozatai reálisak, de a hitelesség túl komoly jelző ahhoz, hogy bármelyik magyar politikus megérdemelje. Felelősség- hitelesség - bizalom ennyi kell az üzlethez is és ezek a fő dolgok, amik hiányoznak a mai magyar politikából. :O no ezért érdekes kérdés választani... :))

Rock'n Roll

(#6006) attiati válasza lajafix (#6005) üzenetére


attiati
veterán

lehet, hogy csak a mihez képestekkel zavarodtam meg :)

(#6007) fordfairlane válasza attiati (#6004) üzenetére


fordfairlane
veterán

Valószínűleg naív ember...

Ne legyünk már hátulgombolósok, persze, nyilván naív emberek ülnek ilyen pozíciókban. A többit inkább törlöm.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#6008) tkazmer


tkazmer
addikt

ajjaj [link]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#6009) fokukac


fokukac
nagyúr

na, kíváncsi vagyok, hétfőn merre indulnak el az árfolyamok a mai események után . . .

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#6010) lajafix válasza fokukac (#6009) üzenetére


lajafix
addikt

szerintem kivárnak, merre indulnak el a dolgok. Ma se történt semmilyen esemény, csak 1 ember kijelentette, hogy 'majd' nem folytatja. Ami a piacnak már mindegy, inkább a következő lépések az érdekesek, illetve az hogy az előrehozott választáson kívűl van-e bármilyen más értelmes lépés, ugyanis ha nincs most választás, akkor a következő kormánynak lenne fél éve cselekedni(lemond áprilisban, új kormány május végére, jön a nyár, ősszel ktv és utána kampány). Megeszem a kalapom, ha ezt egy befektető javuló környezetnek értékelné...

A villgazd topikos záróhozzászólásodhoz külön gratulálok :U

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#6011) Lauda


Lauda
félisten

Látom ezt a topikot is be akarjátok záratni..... :U

(#6012) lajafix válasza Lauda (#6011) üzenetére


lajafix
addikt

nos, a megtakarításokat elégé befolyásolja ami történni fog a piac szerint is

Rock'n Roll

(#6013) attiati válasza tkazmer (#6008) üzenetére


attiati
veterán

Nincs azzal semmi gond, versenyhátrányba kerül, akinek minimálisan is szüksége van rá, de nem kér.

Van egy sokkal aggasztóbb tény. Ami miatt van létjogosultsága az adóparadicsom országoknak, ugyanamiatt lesz létjogosultsága az enyhébb szabályozású országok tőkepiacainak.

És aki a sajátját megszigorítja, versenyhátrányba kerül. Úgyhogy most a farok csóválja a kutyát helyzet áll elő. Márpedig enéklül a vesztébe rohan a világ.

Soká fogunk még eljutni odáig, hogy ugyanolyan ensz, stb... szankciókat vethessenek ki (és ebben egyetértés legyen) a szigorítani nem akaró országokra, mint aki uránt dúsít.

Valahogy soha nem azok a hírek kapnak hangsúlyt a világban, ami fontos.

És az EU tényleg sokkal nagyobb szarban van döntésképtelensége miatt, mint usa.

Tanakodik Európa: mi legyen a bankok sorsa?
2009.03.20 12:30
Új alapokra kell helyezni a pénzügyi intézmények felügyeletét Európában, és felül kell vizsgálni a bázeli tőkekövetelmények egész rendszerét a válság tanulságai alapján - véli egyre több pénzügyi szakértő és szabályozó intézmény Nyugat-Európában. Az egyik legnagyobb kérdés, vajon képes lesz-e az Európai Unió egy egységes és hatékony európai felügyeleti rendszer kidolgozására, a másik pedig, hogy ha ezek jelentős szigorítást hoznak (például a tőkekövetelményekben), mennyire fogják rontani a bankok eredményességét. Az április 2-ai G-20 csúcstalálkozó lesz a következő fórum, amelyen Európa és a világ legbefolyásosabb vezetői egyetértésre juthatnak a kérdésben, túllépve az egyes államok saját, külön bejáratú megoldásain.
hirdetés

2009.03.04 08:55
Már az EU is őrködne a bankok felett

Mozgolódó Nagy-Britannia és Németország

Adair Turner, a nagy-britanniai Pénzügyi Szolgáltatások Hatóságának (FSA) elnöke nemrég olyan javaslatokat tett, amelyek alapjaiban formálják át a bankok szabályozását és egy több mint egy évtizedes laza szabályozási rendszer végét jelenthetik. Ezzel egyidőben a német pénzügyminisztériumtól úgy nyilatkoztak, sokkal nagyobb hatalmat szeretnének az ország bankfelügyelete, a BaFin kezébe adni.

Turner szerint a brit szabályozás szigorítása kétségtelenül plusz költségekkel fog járni, de a gazdaság ennek nyertese lesz. Nagy-Britanniában az FSA a bankokéhoz hasonló tevékenységet végző pénzügyi vállalkozásokra is ki akarja terjeszteni a szigorú szabályozást, beleértve a fedezeti alapokat is. Az intézmény szerint a befektetők számára ez kisebb hozamokat, ám biztonságosabb pénzügyi szolgáltatásokat fog jelenteni.

A G-20-ak vezetői azt remélik, hogy az országcsoport április 2-ai londoni csúcsán sikerül elfogadniuk egy olyan tervet, amely a különböző nemzetállamok javaslatait egységes keretbe foglalja majd. Ez talán majd egy új és korszerű, nemzetközi szintű szabályozás és intézményrendszer alapjait fogja megteremteni.

Mi lesz London központi szerepével?

A Pénügyi Szolgáltatások Hatóságának javaslatai hatalmas elmozdulást jelentenének ahhoz a korábbi szabályozáshoz képest, amely Londont Európa első számú pénzügyi központtá tette, de ami egyúttal kiszolgáltatottá tette a pénzügyi válsággal szemben is - figyelmezetet a Wall Street Journal emlékeztetve arra, hogy ezt a brit Munkáspárt megváltozott politikája tette elsősorban lehetővé, amely 1997 óta Gordon Brown jelenlegi miniszterelnök pénzügyminiszterségével a korábbiakhoz képest jóval barátságosabb hozzáállást mutatott a pénzügyi központ szerepével szemben . Ez tette lehetővé, hogy mára a brit munkahelyek egyötöde a pénzügyi szektorhoz kapcsolódik valamilyen módon, de egyúttal azt is, hogy a pénzpiaci válság nagyon fájdalmasan érinti az országot. Erre utal például, hogy a munkanélküliség 1971 óta nem látott mértékben nőtt Nagy-Britanniában a februári adatok alapján.

Felerősödtek ugyanakkor azok a félelmek, amelyek szerint az FSA javaslatai drasztikusan visszavethetik London versenyképességét a pénzügyi szolgáltatások területén, ezzel is tovább mélyítve a válságot. Stuart Fraser, a City of London Corporation igazgatója azt mondja, a változtatásokat más országokkal közösen kell megtenni. “Saját magunkat nyomorítanánk meg, ha mi raknánk csak terhet magunkra" - fogalmazott.

Az FSA javaslatai

Turner és az FSA azt remélik, megegyezés születik majd a Bázeli Bankfelügyeleit Bizottsággal az egyes ügyekben, például a tőkekövetelmények vonatkozásában. Az FSA vezetője emellett egy olyan új és független testület felállítását kezdeményezi, amely az egész Európai Unióra kiterjedően képes volna együttműködni a nemzeti felügyeletekkel, központi bankokkal és szabályozó hatóságokkal a rendszerkockázatok hatékonyabb felismerésében.

Az FSA vissza szeretné kapni a külföldi bankok Nagy-Britanniában működő leánybankjainak szabályozási jogát is, amelyekre jelenleg az anyaországok szabályai vonatkoznak. Ezzel a szándékával a szervezet összeütközésbe kerülhet az Európai Unióval is, amely az EU-s vállalatok számára lehetővé teszi, hogy úgy végezzenek szolgáltasokat más európai országokban, hogy tevékenységüket nem teljes mértékben szabályozzák az adott államban. Ennek érdekében az FSA számos konzultáció folytat az érintettekkel, és reményeik szerint javaslataik belekerülhetnek az áprilisban bejelentendő új szabályozásba is.

A FSA ezen felül ún. kontraciklikus tőkekövetelmények bevezetését szorgalmazza, amely alapján jó időszakokban nőnének, a nehezebb körülmények között viszont enyhülnének a bankokra vonatkozó tőkekövetelmények, s ez lehetővé tenné a bankok számára azt, hogy válság idején se kelljen visszafogniuk hitelezési tevékenységüket. Emellett a bankoknak hatalmas összegben kellene készpénzt és más likvid eszközöket tartaniuk a tárcájukban, valamint a kereskedési kockázatokra is a jelenlegit háromszor meghaladó tőkét kellene képezniük.

Egyes elemzők szerint a korábbi 20% után most a válság idején 10-15%-os tőkearányos megtérüléssel kell megelégedniük a brit bankoknak. A piaci szereplők most attól is félnek, hogy az új, szigorúbb szabályozás miatt a költségek megemelkedésére és a kereskedési tevékenység visszafejlődésére kell majd számítani.

Turner javaslatai nem csak a szűk értelemben vett bankrendszerre, hanem az általa “árnyék-bankrendszernek" becézett más pénzügyi szolgáltatókra is vonatkoznak, többek között a hedge fundokra. Utóbbiak vezetőit nem rémisztették meg az FSA javaslatai, sokkal inkább tartanak attól, hogy a G-20-ak értekezlete ezeknél tovább fog menni - mondta Andrew Shrimpton, a Kinetic Partners munkatársa, aki korábban az FSA-nál dolgozott. Máris érzékelhető a nyomás Franiaország és Németország részéről, hogy keményebben megregulázzák a hedge fundokat.

A német megoldás

A német kormány jövő héten fogadhatja el a pénzügyminisztérium törvénytervezetét, amely sokkal nagyobb hatalmat adna a korábbiaknál a pénzügyi intézményeket felügyelő BaFin kezébe. A javaslatok között - amelyeket egyébként a német parlament valószínűleg csak nyáron fog elfogadni - a britekéhez hasonlók szerepelnek: megnövelni a tőkekövetelményeket, növelni a likviditási tartalékokat és csökkenteni a kockázatos eszközök arányát a bankok mérlegében. A jelenlegi szabályozás szerint a BaFin csak szigorúan meghatározott, különleges esetekben avatkozhat be a bankok működésébe, ezen jelentősen változtatnának. Egyes esetekben a banki vezetők kinevezésébe is beleszólhatna a felügyelet, amennyiben nem megfelelően képzett az adott pozícióra kiválasztott személy.

Nagy-Britannia és Németország a bázeli tőkekövetelményekhez képest szigorúbb feltételeket állapítana meg a bankok számára, és eddig nem jelentett mutatókat kellene a felügyeleti hatóságok rendelkezésére bocsátaniuk. Szigorítanának azon a bázeli szabályozáson is, amely a jó minősítésű hitelekre nem írt elő tőkeképzést, így lehetővé tette, hogy a bankok a tőkemegfelelési mutatónak eleget téve is óriási tőkeáttétellel működjenek. Ezért maximálnák a bankok tőkeáttételi mutatóját, limitálva ezzel a mérlegfőösszeg és a banktőke arányát.

A német javaslatok egy része nem más, mint a Hypo Real Estate Holding AG rossz helyzetére adott válasz, amely szintén túl magas tőkeáttétellel működött eddig, a Lehman Brothers csődje után krízishelyzetbe sodorva a bankot. Az intézmény államosításának kérdése ezért mostanában is napirenden van.

Több tőke, egységes bankfelügyelet

“A bankárok azt mondják, felfedte a válság a Bázel II szabályozás hiányosságait" - írja a Financial Times egyik pénteki cikkének címe is. A lap idézi Josef Ackermannt, a Deutsche Bank vezérigazgatóját, aki úgy niylatkozott: a bázeli tőkekövetelmények alapvető felülvizsgálatára van szükség. A bankoknak túl kell lépniük eddig alkalmazott kockázatmérési rendszereiken és a szabályozóknak is egy “dinamikus megközelítést" kell alkalmazniuk annak érdekében, hogy a bankok elégséges tőkepufferrel készüljenek fel az ínségesebb időkre. Nem Bázel II hozta a nyakunkra a válságot, mégis egyértelmű a befektetők üzenete: “több tőkét kell tartanunk a jövőben" - fogalmazott Ackermann. Szerinte ezért egy központosított, összeurópai bankfelügyeleti rendszerre van szüksége Európának.

(#6014) attiati válasza fokukac (#6009) üzenetére


attiati
veterán

én is

Simán szövetkezhet a jobboldal ellen a 3 parlamenti párt, egy akaratgyenge bajnaival az élén, háttérben meg bokros baltával hozzálát az oly imádott melójához.

Szívesen kihagytam volna most ezt a fordulatot. Tőkepiaci szempontból a körülményekhez képest a legjobb volt az időzítés, talán szakszerverzetek is visszavonják a sztrájkot.
Kb 10féle forgatókönyvet lehetne írni.

(#6015) lúzer


lúzer
veterán

na mi lesz 12 óra múlva? :U

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6016) viharhozo válasza lúzer (#6015) üzenetére


viharhozo
addikt

Semmi. Minek kene lennie?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6017) South Velen válasza lúzer (#6015) üzenetére


South Velen
addikt

320..

[ Szerkesztve ]

(#6018) attiati válasza South Velen (#6017) üzenetére


attiati
veterán

kedvezően is fogadhatja a piac, mert fidesz kivételével mindenki kommunikálja a reformokat

(#6019) South Velen válasza attiati (#6018) üzenetére


South Velen
addikt

hosszútávon kedvező lesz szerintem, csak megint az a probléma, hogy a nemzetközi újságok arról írtak, hogy a magyar gazdaság romokban hever.
mindenesetre 8:40, és máris 304.5 a kezdő 300-hoz képest.

(#6020) lajafix válasza attiati (#6018) üzenetére


lajafix
addikt

hisz itt még valaki a reformok kommunikációjának? :F Ma kamatdöntő ülés is lesz.

Rock'n Roll

(#6021) attiati válasza lajafix (#6020) üzenetére


attiati
veterán

Ha előbb nem, majd akkor nekiállnak, mikor a ft árfolyama romokban lesz
Kikényszeríti a piac.
Mondjuk attól tartok előbb lesz belőle egy favágó lefaragás, mint egy hosszútávú pályára beállítás.

(#6022) student


student
őstag

hát ezt becoptam otp-vel. mondjátok hogy még lesz 1300. ugye? :W

(#6023) lúzer válasza student (#6022) üzenetére


lúzer
veterán

az miért jó neked?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6024) lúzer


lúzer
veterán

véget érnek-e a gyávaság évei?

[ Szerkesztve ]

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6025) student válasza lúzer (#6023) üzenetére


student
őstag

mért ment fel most igy az otp? hiába olvasom a híreket, nem értem. mer nem olvasok semmi pozitivot mostanában.
van valami köze hogy otp vette a részényeit százezrével?

(#6026) lúzer válasza student (#6025) üzenetére


lúzer
veterán

passz, de miért rossz neked az emelkedés?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6027) student válasza lúzer (#6026) üzenetére


student
őstag

há hülye voltam hogy nem vettem 1200ér, most meg nincs kedvem 2000ér venni mer nem vaok abba biztos hogy ez most stabilan növekedni fog. (mer nem értem hogy miért növekedik nekem ez tök anomália ebben a gazdasági szituba, én az otp vásárlásaira tippelek hogy az húzza.

[ Szerkesztve ]

(#6028) stangli válasza student (#6027) üzenetére


stangli
senior tag

Nem értem a nyavicska tárgyát. 1000 ft-nál sem vásároltál volna, mert azt mondtad volna magadnak, hogy lesz olcsóbb is... hozd meg a döntést és állj ki mellette, ha buksz, ha nyersz... itt senki nem fogja azt mondani, hogy lesz 1200, mert az is lehet, hogy jövő 7en 1200 alá is benéz, de az is lehet hogy évek kérdése... de ez a jövő titka... ne várj tippre, csak azért, hogy megerősítést kapj egy olyan döntésben, amit saját magadnak kell meghozni…

Azért is növekedik részben, ha nem vetted volna észre ezt a hírt: az EBRD Bank befektet egy kis pénzt az OTP-be, továbbá az oti erősen veszi magát amiből arra lehet következtetni, hogy az OTP vezetősége biztosra megy... de az én gondolatmenetem.

(#6029) lajafix válasza student (#6027) üzenetére


lajafix
addikt

Rosszul ülsz a lovon. A múlt biztos, a jövő bizonytalan és a múltból nem következik a biztos jövő. Kevés munkával, kis kockázattal szeretnél nagyot szakítani. :U Ilyen a mesében sincs...

Rock'n Roll

(#6030) student válasza stangli (#6028) üzenetére


student
őstag

Venni vagy eladni kell az OTP-t? - A válasz megérkezett

5600 vagy 2200 célárfolyam év végére vicces

(#6031) fordfairlane válasza attiati (#6018) üzenetére


fordfairlane
veterán

Hát az tényleg nagyon fontos, mondjuk erről szólt az elmúlt 4 év, és rendkívül sokra ment vele mindenki, hogy ki mit kommunikált. :U

x gon' give it to ya

(#6032) stangli válasza student (#6030) üzenetére


stangli
senior tag

Senki nem látja előre a jövőt, na jól van anno Babics Egon megmondta a tuti tippet 1500 lesz az otp, annyi is lett ;]

Most meg jönnek az év végi 5600 vagy 2200as célárfolyammal és ha 3450 lesz akkor mi van? Egyszerűen semmi.

(#6033) attiati válasza student (#6022) üzenetére


attiati
veterán

lesz!
vagy várj mégse ;]

milyen összegen vacilálsz?

(#6034) attiati válasza fordfairlane (#6031) üzenetére


attiati
veterán

Valóban a kommunikáció csak a politikának fontos igazán.

Az elmúlt 4 év arról szólt, hogy dübörög a gazdaság, ki tud többet ígérni.
Aztán hol egyik koalíciós fél kapott kedvet a bevállalós "reformokhoz", hol a másik, de együtt nem, és nem támogatták egymást.

Ehhez képest most merőben más a helyzet. Nincs trükközés, nincs ámítás. Fél világ tudja, hogy Közép-Európa betegei vagyunk. Ezen nincs mit kommunikálni, és ki fogja kényszeríteni a piac, majd az IMF a változásokat.

Más kérdés, hogy fűnyírás lesz belőle, és lehet, hogy nem reform. Ahhoz gyengék itthon fejben az emberek.

(#6035) Kobe válasza student (#6030) üzenetére


Kobe
veterán

portfolio sokadik "értelmes" cikke. 2 hete kb megnéztük a havi jelentésüket, hát sikerült pár perces könnyes röhögést okoznia pár tucat közgazdásznak. Értsd: Szalagcím: Év végére erősen nőhet, de akár csökkenhet is a kamat. Azóta szállóige lett a csoportban a "....vagy akár stagnálhat is" mondat, amivel megemlékezünk eme egzakt pénzügyi előrejelzésre.....én hitelességét mostanában a vicc kategóriába sorolom :U

(#6036) stangli


stangli
senior tag

(#6037) lajafix válasza stangli (#6036) üzenetére


lajafix
addikt

"vizet prédikál és bort iszik " a ráillő magyar közmondás...

Rock'n Roll

(#6038) stangli


stangli
senior tag

Lehet hogy Bajnai lesz a miniszterelnök? :DDD

Amúgy vicc ami itt folyik. Már nyomon sem lehet követni, hogy ki kit akar... 6nap alatt 6ik jelőlt talán? pffff :F

Ennyit tennék hozzá:
"...a kormány monnyon le!!!
Köszönöm a szót!" - T. J. :R

(#6039) fokukac válasza stangli (#6038) üzenetére


fokukac
nagyúr

szánalmas, amit művelnek :(

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#6040) lúzer


lúzer
veterán

Magyarország: R.I.P.

mibe tedd a megtakarítást? (hogy on legyek): aranyba, euróba

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6041) stangli válasza lúzer (#6040) üzenetére


stangli
senior tag

Párnába :DDD

(#6042) Kobe válasza stangli (#6038) üzenetére


Kobe
veterán

9edik jelölt.
Annyiban igaza van Orbánnak, hogy lesz még itt egy előrehozott.....nem tudom, hogy van e olyan ember az országban aki elnézné ezt a töketlenkedést....

(#6043) lajafix válasza lúzer (#6040) üzenetére


lajafix
addikt

saját gyerekeid felnevelésébe!

Rock'n Roll

(#6044) lúzer válasza stangli (#6041) üzenetére


lúzer
veterán

én inkább tollal tömöm ki: puhább és értékállóbb :U

más: szívhatják a fogukat a mol kisrészvényesek

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6046) lúzer válasza lajafix (#6043) üzenetére


lúzer
veterán

ja, sokba lesz az angol nyelvű iskola...

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#6047) South Velen


South Velen
addikt

nekünk annyi!!!

(#6048) kicsigeri válasza South Velen (#6047) üzenetére


kicsigeri
senior tag

Még van remény, ha mindenki ügy cselekszik ahogy a nagy orrú javasolta egyszer. Idézek: "akinek nem tetszik, el lehet menni" :)

[ Szerkesztve ]

(#6049) South Velen válasza kicsigeri (#6048) üzenetére


South Velen
addikt

Így van, ez az egyetlen esély, aki teheti, menjen el.
Úgy volt, hogy kimegyek IRL-be, de végül marasztaltak, mostmár pedig rengeteg minden köt ide..
De azért, hogy ennyi tisztesség sincs bennük... pedig maguk alatt is vágják a fát, így évtizedekre nem lesz sehol a baloldal.

Minddenesetre vicces, hogy már magára a jelöltségre 10 Ft-ot zuhant a forint.

(#6050) kicsigeri válasza South Velen (#6049) üzenetére


kicsigeri
senior tag

Meglehetősen. De az a baj, bárhova megy most az ember európába, mindenhol szar a helyzet. Vannak mindenfele ismerőseim, pl az egyik gyerek Spanyolországba dolgozott, de kirúgtak a gyárból 1200 embert, ő is köztük volt, pedig középvezető szinten dolgozott. Angliáról, ne is beszéljünk, mert ott kb annyira szar a helyzet mint nálunk, csak ott annyi a különbség, hogy az államnak is van megtakarítása, meg az embereknek is.

Most gondolj bele, ha az mondja hogy maradok :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.