Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38951) OPiiPO válasza htomi85 (#38949) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#38952) DanielLong válasza Flex77 (#38947) üzenetére


DanielLong
senior tag

Én sem arra fogok válaszolni amit kérdeztél, mert az ilyen kérdéseknél mindig eszembe jut az a vicc hogy: "-Kik vagyunk mi? -Nők! -Mikor akarjuk? -Most! -Mit akarunk? Nem tudjuk!"
Szerintem amíg nincs meg benned a pontos elképzelés, hogy mivel is töltenéd a szabadidőd az életed hátralévő részében és csak annyit tudsz, hogy nem akarsz a (mostani) munkahelyedre naponta bejárni, addig maga a gondolat nem túl életképes. Ha már tudod, hogy kb. hol és mivel töltenéd az életed, akkor meg egyszerű lesz a költségekkel is számolni. Lehetsz Bálint gazdaként is szuper boldog valahol vidéken fillérekből, meg utazhatsz minden héten más kontinensre...

(#38953) BÁ Nutrition válasza Flex77 (#38947) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Tul nagy a szoras ahhoz h altalanositani tudj. Van aki elvan havi 150bol es jol erzi magat, van aki szerint minimum havi 600k kootsege van h normalisan megeljen. Anyagilag ugye ez a 25-30as szorzo amivel szokas szamolni. Ami valszeg eleg lesz ha mar 50 eves vagy es nincs valami ami durvan keresztul huzza a szamitasokat. Nem anyagi szempontbol meg nem art kiprobalni egy sabatticalt eloszor.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#38954) BÁ Nutrition válasza aujjobba (#38937) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Azert kina eseteben az is adott h politikailag stabilnak tunik a helyzet.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#38955) Ixion77 válasza DanielLong (#38952) üzenetére


Ixion77
őstag

Még annyit tennék hozzá, kiegészítve htomi85 hozzászólását is, hogy nagyon jól gondold meg hogy mire vágysz, mert még véletlen megkapod... Könnyű vágyni valamire, ami viszonylag elérhetetlennek tűnik. Olyankor nem törődünk a negatív oldalaival, miden szépnek tűnik. A valóságban azonban semmi sem kompromisszummentes. Talán nehéz elhinni, de a túlnyomó többségnek hosszú távon még a rabszolgaság is elviselhetőbb mint a teljes szabadság.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#38956) agabe válasza Peter.70 (#38945) üzenetére


agabe
addikt

Saját tapasztalat:
Online (ügyfélkapus) nyitáskor kb. hetekig várhatsz.
Személyes nyitáskor azonnal megnyílik. Ehhez kell időpontot foglalnod egy kincsátri ügyfélszolgálatra itt:
[link]
Meg itt van még az ügyfél regisztráció ami segít a gyorsabb ügyintézésben:
[link]
Azután bemész a megadott időre, és megnyitják a számlát.

(#38957) WasabiTrsr válasza Flex77 (#38947) üzenetére


WasabiTrsr
csendes tag

Csak, hogy legyen ellenvelemeny is. Engem erdekel a tema, es en szeretnek erre torekedni, bar mar 30 eves vagyok, szoval a nagyon korai nyugdij kilove. :)

En meg redditen szoktam olvasgatni az /r/financialindependence subredditet, de oszinten egy ido utan elegge ismetlodos az egesz. Plusz az Amerikai fizeteseket latva kicsit elkeserito az itthoni helyzet, bar nem panaszkodhatom hisz majdnem fel fizumat en is felre tudom rakni, persze nincs autom, se lakasom egyelore.

Szerintem ez a magyar 30as nyugdijas meg MMM jok, de ha ezt csinaljak, akkor ebbol elnek, szoval egy kicsit hazugsagnak erzem, ok ugyanugy dolgoznak, csak nem fejlesztokent hanem most mar blog irokent vagy akarmi.

Azzal sem ertek egyet amit mindenki itt leirt, en konkretan ezer milliard mas dologgal ki tudnam tolteni a napom, mint a munka, pedig alapvetoen szeretem azt is amit csinalok. Igen, ismerek olyat akinek kell struktura, en az ellenkezoje vagyok, csak akkor tudok valamit csinalni ha valami erdekel, viszont akkor tudom rendesen. Ezert is irom ezt a kommentet munka kozben. :)

En havonta most kb 300k-t koltok, tehat 4% szerint kene 90 000 000 ft, amit en egy kicsit kevesnek tartok azert, plusz varhatoan noni fog a kiadas kesobb.

(#38958) Eagle16


Eagle16
addikt

Sziasztok!

Január elején vettem állampapírt. Itt nem kéne látnom valamit? Meg akartam nézni, hogy a kamatfizetés hogy van beállítva. Az áttekintésnél látom az esedékességet, de itt nem.

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#38959) zichie válasza agabe (#38956) üzenetére


zichie
senior tag

Én személyesen nyitottam tavaly, de csak kb. két hét múlva volt szabad időpont és az sem a hozzám legközelebb eső ügyfélszolgálat volt. Ha most megnézem a hozzám legközelebb eső ügyfélszolgálatot, akkor április 8-ig minden időpont foglalt.

[ Szerkesztve ]

(#38960) vnorbi válasza Eagle16 (#38958) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Attól függ, milyen állampapírt vettél. Ha olyat, aminek az esedékességfizetési módja nem megváltoztatható (pl MÁP+, ami kötelezően saját magába forgatja vissza a kamatfizetéseket), akkor itt nem kell látnod semmit.

(#38961) Eagle16 válasza vnorbi (#38960) üzenetére


Eagle16
addikt

Igen, máp+. Akkor úgy néz ki nincs gond, köszönöm.

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#38962) BÁ Nutrition válasza WasabiTrsr (#38957) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

attol is fugg h ugy novekedne a kiadasod h infla koveto jelleggel vagy tobbet szeretnel kolteni. egy normalisabb portfolionak azert illene kovetni az inflaciot, igy egyre tobbet is vehetsz ki. a masik meg h a havi 300k koltesbe mit szamolsz bele, ha ebbe szamolodnak olyan jellegu kiadasok amik evente vagy 5 evente jelennek meg akkor eleg a 90millio, ha nem akkor valszeg nem eleg.
amugy az h "dolgoznak" blogolokent csak amiatt jelenik meg mert megtehetik h barmit csinaljanak, kulonben a kezdetekben ehenhalnanak belole.. bar a 30as nyugdijas multkor irt vagy nyilatkozott valami olyat h vmi csaladi biznisszel foglalkozott egesz tavaly, azert nem blogolt kb semmit, mert annyira elfoglalt volt, így a 30as nyugdijas statusz kb eleve buktazott.
az se biztos h full semmit nem kell csinalni ha visszavonulsz, csak max kiprobalod es meglatod hogy tetszik, nem kell bef*sni ha nem tetszik es meg mindig ott les 100-200 millio a szamladon.

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#38963) WasabiTrsr válasza BÁ Nutrition (#38962) üzenetére


WasabiTrsr
csendes tag

Igen, a masik ami miatt ezt az osszeget kevesnek erzem, az az Mo-n megfigyelheto inflacio. Ha felkapaszkodunk az Europai szintre valaha, akkor a nagyobb fizetesek melle, valamennyire dragabb megelhetes is tarsul majd, foleg lakhatas, kozlekedes szempontjabol.

A blogolassal kapcsolatban igazad van, es ha belebuksz is meg mindig eleg gazdag vagy, szoval sok baj nem tortenhet.

Inkabb nekem a baj fejben lehet. Latom, hogy van 100 millio forintom, de csak havi haromszazat kolthetek, az eleg karcsu. :)

(#38964) peppe79 válasza DanielLong (#38952) üzenetére


peppe79
senior tag

Ha nő is van, meg gyermekvállalási kedv is, korai nyugdíjazás helyett, próbaképp a GYED is megteszi. :))
Én fél év után váltottam a nejem, mert ő már lassan kezdett megbolondulni az "egyedülléttől". Közel másfél éve, hogy itthon vagyok a gyerekkel, nekem viszont minden napra van vele valami programom, úgyhogy egy percig nem hiányzik a munkahely. :N Ilyenkor ebéd után alszik a gyerek, úgyhogy jut egy kis időm a pénzügyekre, olvasásra is. Szóval igen: egyéne válogatja, és bizony, nem mindenkinek való ez a fajta életmód.

(#38965) Lex Icon válasza peppe79 (#38964) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Ha nő is van, meg gyermekvállalási kedv is, korai nyugdíjazás helyett, próbaképp a GYED is megteszi.

Ezzel az a baj, hogyha nem jön be a "próba", akkor a gyereket nem lehet visszacsinálni. :D

(#38966) alex devil válasza zichie (#38959) üzenetére


alex devil
senior tag

Én tavaly év végén nyitottam. Az időpontfoglalásnál hetekkel előre nem volt szabad időpont. Másnap bementem, beálltam a sorba és egy óra múlva sorrakerültem. Szóval nem csak időpontra lehet menni.

[ Szerkesztve ]

S23

(#38967) vzozo válasza alex devil (#38966) üzenetére


vzozo
senior tag

Ez egyébként egy elég jó life hack nagyon sok egyéb szituációban is.

Magyarországon ügyfélkapun sok esetben hónapokra előre minden foglalt. Viszont ha random odamész (nem nyitásra!!! hanem pár órával később, hogy a sok koránkelő lepörögjön) akkor jó eséllyel 30-60 perc alatt sorra kerülsz, bármit is akarsz. Legalábbis ha nagyritkán odavetődöm, eddig mindig bejött nekem is, asszonynak is.

Németországban hasonló az orvosi ellátással. Meg is dögölhetsz, ha időpontra vársz. :) Oda kell menni a dokihoz, és nem küldhetnek el, worst case a nap végén el fognak látni.

Munkát / olvasnivalót / egyéb szórakozási lehetőséget mindkét esetben vinni kell, hogy értelmesen teljen a várakozás.

(#38968) emvy válasza vzozo (#38967) üzenetére


emvy
nagyúr

> Németországban hasonló az orvosi ellátással. Meg is dögölhetsz, ha időpontra vársz.

En 4 honapra kaptam MRI-re idopontot odakint :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#38969) Peter.70 válasza agabe (#38956) üzenetére


Peter.70
őstag

Köszönöm az infót

(#38970) concret_hp válasza WasabiTrsr (#38963) üzenetére


concret_hp
addikt

"Inkabb nekem a baj fejben lehet. Latom, hogy van 100 millio forintom, de csak havi haromszazat kolthetek, az eleg karcsu."

ha ez igy van akkor sztem nem kell aggodni, hogy osszegyulik a 100 milla ;]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#38971) WasabiTrsr válasza concret_hp (#38970) üzenetére


WasabiTrsr
csendes tag

Hat meg elegge az elejen vagyok, szoval meglatjuk. :)

(#38972) vzozo válasza WasabiTrsr (#38971) üzenetére


vzozo
senior tag

Ahogy írod, ezt fejben kell eldöntened (vannak jó könyvek is ha önképzésre vágysz, pl. https://yourmoneyoryourlife.com/, nem tudom ez megjelent-e magyarul.)

Vannak emberek, akiknek a "pénz égeti a zsebét", és csak akkor érzik jól magukat, ha mindent elköltenek az utolsó centig.

Engem anno az sem zavart, amikor milliók hevertek a bankszámlámon, vagy éppen lekötve (2 plusz kattintás lett volna feltörni) - hiszen voltak terveim, lakás lett belőle.

Most annyiból más a helyzet, hogy a hó elején automatikusan megy a pénz ETF-ekbe, céges részvényprogramba, és azt aztán tényleg nem eccerű feltörni, az a "vagyon" egyelőre marad ahol van. :)

(#38973) akela91


akela91
addikt

TBSZ számla nyitása után, ha utalok be pénzt(gyűjtőévbe vagyunk ugye), vehetek közvetlen részvényt/kötvényt belőle(RC), vagy a gyűjtőévbe kizárólag casht gyűjteni lehet rá?

(#38974) vzozo válasza akela91 (#38973) üzenetére


vzozo
senior tag

Egyből vásárolhatsz.

(#38975) Lex Icon válasza akela91 (#38973) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Mindent csinálhatsz, csak ki nem vehetsz pénzt. Mielőtt megkérdeznéd: ez is adómentes lesz. :K

(#38976) peppe79 válasza Lex Icon (#38965) üzenetére


peppe79
senior tag

:DD Kockázatelemzést kell végezni, közvetlenül az ismerkedés után. :)) Néha egy feleség rizikósabb, mint egy magasabb kockázatú részvény...

(#38977) Lex Icon válasza peppe79 (#38976) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Ha jól emlékszem, a gyerekről és a GYED-ről beszéltünk, mint munkamentes időszakról. ;)

(#38978) agabe válasza Peter.70 (#38969) üzenetére


agabe
addikt

nm.
Nekem nem volt problema, 3 nappal kesobbre volt hely melohoz kozeo, igaz lakashoz kozel nem lett volna, de ahogy mas irta bejelentkezni sem kotelezo ezek szerint.

Mas:
Mult heten jegyeztem MAP+ -t, es ahogy osszefoglaloban is olvashato gondoltam majd ezen a heten (mondjuk ma) mar latni is fogom a portfolioban.
Meg nem latszik, szoval a jegyzest koveto het az azt jelenti, hogy majd valamikor a het folyamant lesz lathato ?

(#38979) Lex Icon válasza agabe (#38978) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Melyik sorozatot jegyezted?

(#38980) Shade45 válasza agabe (#38978) üzenetére


Shade45
senior tag

2025/06-ot már látnod kellene (ha azt jegyezted)...

(#38981) UberMutant válasza agabe (#38978) üzenetére


UberMutant
őstag

holnap

(#38982) H A M M E R válasza WasabiTrsr (#38963) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

Szerintem ha van 100.000.000 Ft od és pl veszel belőle 2-3 lakást és kiadod, akkor az kb 6%-ot hoz. (És jó esetben az ingatlan ára emelkedik az inflációval, szóval ezt vehetjük infláció feletti hozamnak, bár erre nincs garancia.) Ez azt jelenti hogy lesz 6 milliód évente, ami 500.000 Ft havonta. Ebből már el lehet éldegélni BP en is (ha nem akarsz évente új luxusautót). Persze, kell ezzel kicsit foglalkozni, kb havonta pár órát, szóval nem olyan mint a nyugdíj, de valamivel többet hoz mint az állampapír. Viszont ha kiköltözöl egy olcsóbb vidékre , akkor ebből királyként is élhetsz.
A kérdés inkább az, hogy van-e gyerek. Több ismerősöm is ezen az úton indult el, hogy vesz egy-két lakást a megtakarításaiból, aztán ahogy megnőttek a gyerekek, kisírták hogy kapjanak lakást. Ez a nehéz döntés, hogy a nyugdíj megtakarításod jelentős részét beáldozod a gyerekekre, vagy félreteszed a nyugdíjra a lakásokat és a gyerekek meg önzőnek tartanak és utálnak majd miatta.. Persze ha a gyerekeknek is képes leszel lakásokat venni és afelett lesz 100 milliód, akkor ez nem probléma.

[ Szerkesztve ]

(#38983) aujjobba válasza Lex Icon (#38932) üzenetére


aujjobba
addikt

A DEGIRO azt mondja, hogy félmillió forintért ETF vásárlás esetén felszámít
- 818 Ft tranzakciós díjat (RC itt 6.5€)
- 500 forint deviza váltási díjat (RC min 5€-t)
- éves díj 2.5€

Ezek itt valamivel jobb kondícióknak tűnnek mint RC esetén.
Van erről tapasztalat esetleg?

(#38984) alex devil


alex devil
senior tag

Sziasztok,
egy nagymama havi 10-12000 Ft-ot szeretne félretenni az unokájának 8-10 éven keresztül. Mit tanácsoltok, mibe fektessse a pénzt?

S23

(#38985) aujjobba válasza alex devil (#38984) üzenetére


aujjobba
addikt

Babakötvény.
A gyerek fog csak hozzáférni 18 éves kora után.
A szülők tudnak nyitni a gyereknek start számlát, arra kell utalni a pénzt, és az államkincstár automatikusan minden pénzt babakotvenybe fekteti neki.
Teljesen ingyenes az egész, a kamatokból is kötvényt vesz a kincstár, a fiamnak már 840ezer Ft van benne, négy éves, havi 15-20ezer forint megy rá. A kötvény éves kamata 6.4%.
(az újabb sorozatoknak lehet más a kamata, azt nem tudom, de jellemzően kiemelkedő, azt hiszem infláció plusz valahány % a képlet)

[ Szerkesztve ]

(#38986) mgoogyi válasza aujjobba (#38983) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Attól függ, mire szeretnéd használni.
Ha gyakran kereskedsz, akkor az alacsonyabb tranzakciós díj lehet a fontosabb.
Viszont ha lusta portfóliód van, évente 2-3 tranzakcióval, akkor a TBSZ miatt az RC lesz nyerő.
Tudtommal a Degironál nincs TBSZ.

(#38987) aujjobba válasza mgoogyi (#38986) üzenetére


aujjobba
addikt

Azt olvastam (kiszámolón talán?), hogy ha a NAV-nak bejelented az adott számlát TBSZ-ként akarod kezelni, akkor működik a dolog.
Többeknek sikerült ez állítólag.

Szerk.: upsz, ez alapján úgy tűnik sajnos bukta: [link]

[ Szerkesztve ]

(#38988) vnorbi válasza aujjobba (#38987) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ahogy megtaláltad, a Degiro visszautalási szabálya miatt bukó a TBSZ, de a NAV is meggondolta magát, mégsem fogadja el TBSZ-nek azokat a külföldi számlákat, amiknek a lejelentését korábban már tudomásul vette.

[ Szerkesztve ]

(#38989) Ixion77 válasza aujjobba (#38987) üzenetére


Ixion77
őstag

A CapTrader lehet a megoldás. Engem is nagyon érdekelne hogy velük vajon működik-e a TBSZ, de egyelőre nem találtam biztos információt. Esetleg van itt valaki tud biztosat?

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#38990) Lex Icon válasza Ixion77 (#38989) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Semelyik külföldi brókernél nem működik a TBSZ, mivel nem szórakoznak a magyarok dolgaival, mert nem éri meg nekik a jogi hercehurca.

(#38991) BÁ Nutrition válasza WasabiTrsr (#38963) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Erre egyszeru a megoldas: ne arra koncentralj mennyid van hanem abbol kolthetsz ami hozott. Ha 300k akkor annyit ha 500k akkor annyit. Pl osztalekportfolioval csak annyit veszel ki ami jon ra. Vagy kiadsz 5 lakast es abbol mondjuk 65%ot felelhetsz. Stb.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#38992) Flex77 válasza WasabiTrsr (#38957) üzenetére


Flex77
csendes tag

Igen, valóban vannak újra előkerülő témák a '/r/financialindependence/' subredditen.
Ajánlom még figyelmedbe a '/r/EuropeFIRE' és '/r/leanfire/' oldalakat, időnként vannak érdekes írások.
Ha pedig van időd és igazán érdekelnek a részletek, akkor ajánlom Big ERN 'Safe Withdrawal' sorozatát:
https://earlyretirementnow.com/safe-withdrawal-rate-series/.

Pixel 3a

(#38993) agabe válasza UberMutant (#38981) üzenetére


agabe
addikt

Koszi :)

Lex Icon, Shade45 :
Amit mult heten csutrotokon lehetett (minden heten csak egy sorozatot lehet ahogy latom) 2025.02.10.-i lejarattal.

[ Szerkesztve ]

(#38994) BÁ Nutrition válasza H A M M E R (#38982) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Azt is fel kell fogni h nem biztos h akkor teszel jot veluk ha mindent alajuk raksz. Ha mondjuk ugyanannyit beleraksz nekik mint ok maguk akkor mar jobb. Nevelsz is meg segitesz is rajtuk

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#38995) Ijk válasza WasabiTrsr (#38963) üzenetére


Ijk
nagyúr

"Inkabb nekem a baj fejben lehet. Latom, hogy van 100 millio forintom, de csak havi haromszazat kolthetek, az eleg karcsu."

A 100 milliód is el fog inflálódni jó eséllyel, még akkor is ha befekteted és nem veszel ki semmit. De ez így is van rendjén, ha van 100 milliód és a befektetések hozamából akarsz megélni azt jelenti hogy mások munkájából élsz. Azt a pénzt egy gazdaságnak, és az abban dolgozó emberek fogják kitermelni. Milyen szép világ is lenne ha már az így is csökkenő létszámú aktívak még egy kisebb tőkével rendelkező tömegeket is el kellene hogy tartsanak. 100 millió nem sok pénz azért. Nulláról persze 20 év alatt összeszedni szinte lehetetlen, de pár szerencsés örökléssel már összejöhet.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#38996) WasabiTrsr válasza Ijk (#38995) üzenetére


WasabiTrsr
csendes tag

A 4% rule alapjan nem inflalodik el, mert mar benne van az inflacio, persze kerdes, hogy mennyire hiszel benne es hogy alkalmazhato-e Mo-ra vagy a jovobeli gazdasagra.

(#38997) #95561216 válasza Ijk (#38995) üzenetére


#95561216
törölt tag

Hagyjuk ezt a komcsi dumát, másoknak meg azért van munkája, mert mert lehet hitelt felvenni arra, hogy megint másvalaki építsen magának házat.

(#38998) vzozo válasza Ijk (#38995) üzenetére


vzozo
senior tag

Nulláról persze 20 év alatt összeszedni szinte lehetetlen, de pár szerencsés örökléssel már összejöhet.

Define "nulla".

Persze aki putriból indult és olvasni is csak 16 évesen tanult meg, annak nehéz.

De azért van jópár ismerősöm, akik piacvezető IT cégeknél dolgozva, csak a részvényopciókból azért már szemmel látható összegeket szedtek össze 10-15 év alatt.

(#38999) akela91 válasza vzozo (#38998) üzenetére


akela91
addikt

Nem lehetetlen, sőt.
Alkalmazottként 200k -t bőven félre tudok rakni, és 20 év alatt 2-3 nagyon rossz évvel is teljesíthető a 100M egy közepes/magas kockázatvállalás mellett. Persze a jövőbe nem lát senki, de inflációval korrigált havi 200k -val szerintem ez egy jó terv lehet, legalábbis számomra. Nyilván kell hozzá egy mentalitás, hogy az ember félre tudja rakni a fizetése 1/3-adát vagy akár a felét hosszú évekig, de csak elkezdni nehéz, utána szinte élvezi az ember. (Legalábbis én fél éve kezdtem el, és marhára jó érzés)

Ez inkább Ijk-nak ment a te válaszod kiegészítve.

[ Szerkesztve ]

(#39000) Lex Icon


Lex Icon
senior tag

A korai nyugdíjhoz, megtakarításhoz pár link:
Élj meg a várható nyugdíjadból!
A korai nyugdíj árnyoldalai
Nyugdíjra készülni fiatalon
Bocs, hogy mind Kiszámolós, de utoljára ezeket olvastam a témával kapcsolatban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.