Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105001) Oppenheimer válasza ngaba (#104996) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Hat eleg csabito egy 10 eves kotveny, de most olvastam itt a forumon hogy jovore annak a kamattyara jon a 30% ado. Melyik is a nem-kamatfizeto alternativa?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#105002) travix válasza goccer (#104993) üzenetére


travix
aktív tag

és azóta volt 15% infláció ;]

(#105003) aAron_ válasza Oppenheimer (#105001) üzenetére


aAron_
őstag

Többség ETF-en keresztül vesz hosszú US kötvényt, ott nincs jelentősége a kettős adóztatást elkerülő egyezmény felmondásának.

Ha valaki közvetlenül a kötvényt szeretne venni, de nem akar kamat után extra adót fizetni, akkor Treasury STRIPS jó lehet neki (nem vagyok adószakértő, lehet ebben is van valami buktató), ami tulajdonképpen egy zéró kupon kötvény, kuponok le vannak vágva róla.

#104997Mercutio_: Nagy emelkedés vagy esés után maximum a volatilitás növekedése várható, árfolyam élmozdulásának iránya ebből nem következik.

#105004Oppenheimer: Most, hogy van IB-nél TBSZ, lehet én is majd átvariálom, és cserélem STRIPS-re a USD kötvény oldalt. Szimpatikusabb nekem is ez a megoldás.

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

(#105004) Oppenheimer válasza aAron_ (#105003) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ah igen, ez a chicken strips volt az amire gondoltam. Nekem nem jon be a kotveny ETF az allando kotveny rotalassal, nem kapod meg azokat az elonyoket mint egyedi kotveny tartasnal.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#105005) julius666 válasza Oppenheimer (#105004) üzenetére


julius666
addikt

Milyen előnyökre gondolsz? Hogy van vége és ezért "ki lehet ülni" az esetleges árfolyam bukót? Attól még, hogy nem realizálod az árfolyamesésen elszenvedett buktát ugyanúgy ott van, csak az elmaradt alternatív hozamba rejtve. Az meg, hogy idővel csökken a duráció nem feltétlenül előny, attól függ mi a célod a kötvénnyel (két szélsőséges példa: hozamkörnyezet alakulására speki vs ingatlanra szánt megtakarítás kamatozzon amíg összegyűlik a pénz).

A költség oldala esetleg lehet rosszabb az ETF-nek (bár elég filléresek szoktak lenni az USA kötvény ETF-ek), de az adóváltozások miatt nem triviális. Hogy a STRIPS-re vonatkozik-e majd az adó vagy sem az számomra kérdéses, nem volt túl meggyőző amit olvastam róla eddig.

(#105006) Peczek válasza Tapsi (#104989) üzenetére


Peczek
aktív tag

1-5 M között a KBC számlavezetési díja picit alacsonyabb, 5 M felett az IB kezd olcsóbb lenni (nincs számlavezetési díj, csak a havi 2000 Ft a TBSZ). A kereskedés picit olcsóbb az IB-nél. Azt hiszem én az IB-t választanám.

(#105007) tlac válasza aujjobba (#104990) üzenetére


tlac
nagyúr

Tízmillió forint körüli portfolio értéknél már mindegyik kb. 2ezer forintot kér havonta, KBC/Erste az állományi díj + számlavezetési díj miatt, az IB a TBSZ minimum díja miatt.

erste-nél 2 évig nullázható az állománydíj és fixdíj a future trükközéssel (jelenleg ezt szept. 30-ig kell meglépni)

(#105008) tomazin válasza julius666 (#104949) üzenetére


tomazin
veterán

Nekifutok ujra:
Jelenleg a hazeladas elokeszitesen dolgozunk, hogy amennyiben van vevo, akkor semmi ne tudja megakasztani az adasvetelt.
Ekozben keresunk is, hogy lassuk mik vannak, meg ujra benne legyunk a piacba, meg az uj helyeket is fel kell merni.
A meglevo ingatlanra elorelathatolag kb 2x (olvasd: két x, tehat nem ketszeres) penzt ra kell dobni, hogy meg tudjuk venni az ujat.
Jelenleg 3x all mozdithato osszegkent, x pmap, x pemap es x eurban az ibn. Az a tervem,h csak a forintos labat fogom hasznalni es maradek x-re hitelt veszek fel, de lattam mar olyan hirdetest is,h csak kp-s vevo, igy nem akarom csokkenteni a mozgasterem.
Idonyomas a valtasra van, de worst case is min 1ev, amugy vsz tobb, igy igyekszunk olyat keresni kompromisszumokban, mint a jelenlegi, amit kinalti piacon 2ev utan 200+ megnezett haz utan vettunk meg kikerules utan kb fel nappal.
Mivel lathatolag lezartam a beszelgetest a nem fogom az eurt forintositani, igy inkabb ugy kerdezem ti mit tennetek?
Toljam oda mindet wisere/lightyearre,h ott adnak ra lekotetlenul is valamit? Hagyjam ott allni addig?

Masik: addig nem fogjuk eladni a hazat, amig nincs meg a masik, viszont abban a kategoriaban amiben a mienk van eleg gyer a felhozatal, igy nehezebb az arat is beloni. Emiatt most az a terv,h meghirdetjuk nyilvanvaloan ara felett es meglatjuk,h hozzankszol-e valaki. Ha nem, akkor amikor megvan a masik haz, akkor visszarakjuk amit mi gondolunk piaci arnak arra.
Ez igy mennyire baromsag?

Nem sertodok meg a leoltason sem :)

[ Szerkesztve ]

(#105009) vnorbi válasza matt22 (#104974) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Rákérdeztem. Azt a választ kaptam, hogy mivel hónap közben nyitottam a számlát, lehetséges, hogy ezt a hónapot nem is fogom látni az MNB-nél, és próbáljam majd újra egy hónap múlva a szeptemberi jelszóval. Ha azzal sem sikerül, akkor kivizsgálják jobban.

(#105010) julius666 válasza tomazin (#105008) üzenetére


julius666
addikt

Ez így azért más kicsit mint amit eredetileg írtál, hiszen valószínűleg nem is kell ingatlanra a kérdéses összeg. Ez így inkább deviza puskapor/biztonsági tartalék. Szerintem erre IB-nél valami rövid deviza (EUR vagy USD, ízlésednek megfelelően) államkötvény ETF, vagy esetleg államkötvény közvetlen tartása a legjobb. Ha amúgy nincs/nem tervezel TBSZ-t, nyithatsz esetleg egyet és ha kell a pénz, akkor majd feltöröd és leadózod a hozamot. Rosszabbul nem jársz annál mintha nem TBSZ-eznél. (Nem tudom mondjuk mennyivel lassítja a pénzhez jutást, én még sose törtem fel TBSZ-t, ebben más tud majd segíteni)

Wiseon igazán nagy összeget nem tartanék tartósan, mivel nincs rá semmilyen betétbiztosítás. Emellett amit ad látra szóló kamatot az kevesebb lesz, mint amit el tudnál érni rövid kötvénnyel, már csak azért is mert a Wiseos hozam Belgiumban le van adózva már, talán 30% adókulccsal.

Eladás: szerintem nem hülyeség amit kitaláltatok, de azért nagy illúzióim nem lennének az eredményességével kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#105011) bandus válasza seven7 (#104995) üzenetére


bandus
veterán

tadaaaa, szépen lefordult az usa piacnyitással :) nem tett jót a piacnak az infla jelentés.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#105012) matt22 válasza vnorbi (#105009) üzenetére


matt22
tag

Köszi hogy rákérdeztél és visszajeleztél :R
Ezek szerint elég nagyvonalúan kezelik a dolgot, furcsa hogy mindkét számlához leképzik külön-külön az azonosítót de csak az egyiket jelentik le az MNB felé... Úgy látszik van még mit csiszolniuk a rendszeren.

(#105013) KIA Ceed


KIA Ceed
csendes tag

Régebben próbaként nyithattam Revolut számlát, mert most a regisztrációt végigpörgetve azt írja ki ad adataimra, hogy már nyitottam egy másik számmal. Minden alkalmazott passwordot kipróbáltam, nem enged belépni, mailra nem küldi az infót mikor arra nyomok, SMS-ben szintén nem jön semmi, pedig 2 mail címet és két teló számot használok, ráadásul egy telefonban. Szóval belépni nem tudok, újat regisztrálni nem enged, gondolom a név-lakcim egyezőség okán. Az ovális keretbe még egy önarcképfotós irányt kínál, de reggel lévén ezzel még várnék 1-2 órát. Mi más lehet a megoldás? Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#105014) bigbuda


bigbuda
aktív tag

Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy pontosan melyik ETF-et legjobb venni ha S&P500 - at szeretnék és ami elérhető ErsteBroker-en? Itt ugyanúgy van osztalék kifizetés, mintha US ETF lenne?
Gyakorlatban hogyan kell elkepzelni ErsteBroker-en az olyan osztalékot, ami visszaforgatodik automatikusan? Ilyenkor ugyanúgy van tranzakciós díj, mintha külön vennék? Vagy? :R

(#105015) PredatorZoli válasza bigbuda (#105014) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

szia,
SXR8, de van több is
Ez visszaforgatós, itt nincs osztalék kifizetés mint az US ETF-eknél.
Te az osztalékkal ilyenkor sosem találkozol, az alapkezelő nem küldi ki hanem ő maga visszaforgatja és az alapon belül újra vásárol dolgokat. Így külön díja sincs.
Adózási, költségei és kényelmi okokból is magyarként mindenképp visszaforgatósat kell választani.

(#105016) bigbuda válasza PredatorZoli (#105015) üzenetére


bigbuda
aktív tag

Szia, köszönöm szépen.
Igen láttam több S&P500 nevű instrumentumot is, de élveztem, hogy melyiket kell venni, ha az origo S&P500 at akarom követni.
És az osztalekkal se voltam tisztába. Maga ez a visszaforgatas milyen modon lesz látható a könyvelt teteleknel, vagy hogyan tudok megbizonyosodni, hogy mennyi és mikor lett visszaforgatva?
Milyen különbségek lehetnek a különböző elérhető ETF-eknek ami S&P500 at követi? Lehet nemelyik rossz vagy hátrányos választás? Esetleg pontos ISIN azonosítót tudsz mondani az ajánlott ETF-ekbol? :R

[ Szerkesztve ]

(#105017) nort_on válasza KIA Ceed (#105013) üzenetére


nort_on
senior tag

itt próbálkozz
Meg leginkább a Revolut support-tal.

[ Szerkesztve ]

(#105018) PredatorZoli válasza bigbuda (#105016) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Maga ez a visszaforgatas milyen modon lesz látható a könyvelt teteleknel, vagy hogyan tudok megbizonyosodni, hogy mennyi és mikor lett visszaforgatva?

Sehogy. Ez az alap vagyonában marad és az 1 ETF-re jutó kosárértéket növeli, vagyis árfolyamnyereség formájában jelentkezik. Legegyszerűbben úgy látod hogy ez mennyit jelent, ha összehasonlítod 2 S&P500-ETF teljesítményét mondjuk 5 éves távon úgy, hogy az egyik visszaforgatós, a másik kifizetős típus. Látni fogod hogy a visszaforgatósnak annyival jobban nőtt az árfolyama, amennyit a kifizetős kifizetett.

(#105019) Uyuarasy válasza matt22 (#105012) üzenetére

En lassan 2 hete levelezek Naveen S-el, juliusi az account, az elozo ket havi statement tartalmaza a jelszokat mindket szamlara, de csak az egyik mukodik.

Gyanus hogy kellene latnom egy masik MNB Login ID-t is, de az account selector egyik appban sem mukodik a beallitasok alatt... :)

(#105020) vnorbi válasza Uyuarasy (#105019) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Én még nem láttam olyat, hogy egy pénzintézet egy ügyfélnek több MNB-s azonosítót adott volna, bár nem ismerem mindet. Az eddigi tapasztalatim alapján két gyakorlat van, vagy egy összevont jelentést küldenek az MNB-nek, és akkor egy jelszóval egy összesített állománylista kérhető le az összes alszámláról (így működik a MÁK és az Erste). A másik pedig az, hogy egy azonosítóhoz egyszerre több jelszó érvényes, és az éppen használt jelszó választja ki, hogy melyik alszámla állományát kérdezed le (így működik az OTP és szerintem az IBCE is ezt követi).

De ha te a TBSZ-t már júliusban megnyitottad, és az augusztus havi jelszó sem működik, akkor kitartást a további levelezéshez, hogy megoldódjon, és nekem ne kelljen szeptemberben újranyitnom a ticketem :)

(#105021) Joe123 válasza bigbuda (#105014) üzenetére


Joe123
aktív tag

Szia,
Én is pont mostanában keresgéltem, nálam kettő maradt fent a rostán. Az egyik a PredatorZoli által is írt SXR8 (IE00B5BMR087). A másik pedig a VUAA (IE00BFMXXD54). Mindkettő visszaforgatja az osztalékot, alacsony a jutaléka és íreknél lett kibocsátva, ami a legjobb nekünk. Mindkettőt meglehet venni USD-ért és EUR-ért is. Az SXR8 kb. 10x akkora mint a VUAA, de az utóbbi is bőven elég nagy. Ami még érdekes lehet, hogy egy jegy ára az SXR8-nál kb. 5,5x annyiba kerül mint a VUAA-nál (tehát utóbbiból többet kell venni), ami akkor lehet fontos, ha nem olyan nagy összeget akarsz befektetni és pontos arányokat akarsz tartani a portfolioban.

(#105022) Uyuarasy válasza vnorbi (#105020) üzenetére

En is csak "osszevont" szamlatipust lattam az ESZLA-ban eddig, azert gondoltam hogy lehet letezik itt egy masik azonosito, mert 2x2 jelszobol a TBSZ-hez tartozo folyamatosan hibat dob.

Igy viszont nem tudom hol lehet a problema (meg ahogy latom, mivel nem "Balazs" valaszolt, ezzel a kulfoldi IBKR support-al nem is fog kiderulni; lenyegeben egy pre-GPT chat bot-al beszelgetek...)

(#105024) szabi__memo válasza Joe123 (#105023) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Érthetetlen :DDD

(#105025) buherton válasza szabi__memo (#105024) üzenetére


buherton
őstag

Szvsz ez egy hatásvadász cikk a telextől. Mindezt írom úgy, hogy én is a “károgók” sorát gyarapítom. A végén leírják, hogy az ÁKK jól áll az állampapír eladásokkal, szóval nincs itt semmi látnivaló.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#105026) szabi__memo válasza buherton (#105025) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Miért hatásvadász? Még a cikk címe sem az. Egyszerűen tény. Kevesebb fogy, mert szarabbak a kondíciók. Az ábra is egyértelműen mutatja, még színezni sem kellett volna

(#105027) PredatorZoli válasza szabi__memo (#105026) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A cím azt sejteti, mintha ez probléma lenne, ezért hatásvadász. Pedig a lényeg az, hogy azért adnak el kevesebbet, mert nincs annyira szükség, ez az oka a rontott kondícióknak.

(#105028) werszomjas


werszomjas
őstag

Ha meglévő PMAP-ból veszek még, akkor a külön vásárlások egybeolvadnak vagy elkülönülten jelennek majd meg a kincstár fiókban?

üdv

(#105029) TaaT válasza werszomjas (#105028) üzenetére


TaaT
veterán

Két részletben vettem, egybeolvadtak.

Give them hell Ukraine!

(#105030) werszomjas válasza TaaT (#105029) üzenetére


werszomjas
őstag

És az látszik legalább a fiókban, hogy milyen névértéken vetted az egyiket, milyenen a másikat és a kamatfizetés egyik pakkra x ft, másik pakkra y ft?

[ Szerkesztve ]

üdv

(#105031) Joe123 válasza buherton (#105025) üzenetére


Joe123
aktív tag

A cím valóban az (bár a portfolios szinttől messze elmarad), de a cikk nekem nem tűnt annak.

(#105032) fuser123 válasza werszomjas (#105030) üzenetére


fuser123
csendes tag

Összesítve látszik a főoldalon. Viszont a portfólió részletezőben van lehetőség Készlet lista lekérdezésére: abban minden részlet benne van.

(#105033) szabi__memo válasza Joe123 (#105031) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Szerintem meg a cím sem az. Nem sugall semmit. Tény

(#105034) Joe123 válasza szabi__memo (#105033) üzenetére


Joe123
aktív tag

Ok, ez már egyéni megítélés kérdése. A "hiába nyomják orrba-szájba" megfogalmazásnak szerintem van egy érzelmi töltete, de ezen nem veszünk össze. :)

(#105035) Attis7


Attis7
tag

Nehéz ebbe a cikkbe belekötni, rontják a prémiumot és csökken a kereslet, ez tény, alá is lett támasztva.

(#105036) PredatorZoli válasza szabi__memo (#105033) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A "hiába nyomják orrba-szájba" teljesen egyértelműen azt sugallja, hogy mindent elkövetnek hogy fogyjon, mégsem tudnak eleget eladni belőle, ami nagy gond, államcsődveszély, stb.... Pedig a valóság az hogy pont azért rontották a feltételt hogy ne fogyjon annyi. Egyértelműen hatásvadász.

[ Szerkesztve ]

(#105037) favagoJoska válasza PredatorZoli (#105036) üzenetére


favagoJoska
tag

Vagy azért rontják, mert már így is elszállni látszanak a kamatkiadások...
Ha pedig az lenne a deklarált céljuk hogy kevesebb papír fogyjon akkor nem nyomulnának ilyen erőszakosan mindenhol hogy vegyél állampapírt.
Elég egyértelmű, hogy miről van szó valójában. Az állam abból a számításból indult ki, hogy a lakosság torkán könnyebb lenyomni kisebb hozamokat ezért fordult efelé. Csak úgy látszik mégsem fog bejönni a dolog.

(#105038) TaaT válasza werszomjas (#105030) üzenetére


TaaT
veterán

Ahogy a #105032 hozzászólásban le van írva, úgy van. :K

Give them hell Ukraine!

(#105039) PredatorZoli válasza favagoJoska (#105037) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Nem attól függ a kamatkiadás elszálása hogy a lakossági papíron a prémium fél százalékkal több vagy kevesebb.
Nekik egy fix mennyiséget kell értékesíteni hogy az államadósság megújítása a tervek szerint alakuljon. A mennyiség a fix és a kamat a változó az egyenletben, magyarul mindig annyi kamatot adnak, amennyi az értékesítési cél teljesítéséhez szükséges. Mondhatnák azt is, hogy akkor mostantól adunk a 14% kamat helyett 5%-ot. Ezzel rendkívül sokat spórolnának, de a kutya se venné. És ha nem sikerül megújítani a lejáró adósságot, azt államcsődnek hívják, ami sokkal nagyobb probléma mint a magasabb kamatkiadás. Ez egy teljesen piaci dolog. Annyit kell fizetni, amennyiért már megveszik azt a mennyiséget, amit értékesíteniük szükséges. A reklámokkal lehet egy terméket népszerűsíteni, de az még kevés ahhoz hogy eladjon valamit ha amúgy a feltételek nem jók. Ezt jól példázza az, hogy hiába a plakátkampány, az alacsonyabb kamatokkal kevesebb tőkét tudtak bevonzani (szándékos volt, ahogy már fentebb írtuk, kereslet visszafogás mert jól állt az értékesítési terv teljesítése). Korlátos az a kör aki egyáltalán hajlandó állampapírba tenni a pénzét, mert aki megrögzött párnacihás, annak kínálhatnak akármennyi kamatot meg írhatnak akármit az óriásplakátra.

(#105040) favagoJoska válasza PredatorZoli (#105039) üzenetére


favagoJoska
tag

Senki nem mondta hogy azon múlik, csak annyit hogy elszállni látszanak a kamatkiadások és ezt próbalják meg nyilvanvalóan visszafogni.
Az érveddel a reklámozással kapcsolatban pedig az a baj, hogy visszafelé racionalizálsz, kvázi azt állitod hogy az a bizonyíték arra hogy valamit nem akartak hogy nem jött be... van olyan is hogy elszámolja valaki magát...

(#105041) szabi__memo válasza PredatorZoli (#105036) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Miért is nyomnák orrba szájba (ami tény), ha nem azért hogy fogyjon?! De nem fogy, tehát a cél nem teljesül.
Még a cikkben is benne van, hogy nem tudni mi is a cél (amit itt már a kamatcsökkentéskor felhoztunk), mivel láthatóan ellentétesek az intézkedések.
Ha az a cél hogy fogyjon (mivel nyomják) akkor nem teljesül, ha az a cél, hogy ne vigyék (mivel levitték a kamatot) akkor teljesül mert nem viszik. De mi a cél?
Erről ez a cikk szerintem minden csak hatásvadász nem

[ Szerkesztve ]

(#105042) attiati válasza szabi__memo (#105041) üzenetére


attiati
veterán

Összefolyt a múlt és a jelen ebben a cikkben.
Pár hónapja még a krétán is folyt az állampapír.
Mostanra meg talált nagymarci más eszközöket (bef.alapok áttéterelése) és a piac is változott, így nincsenek annyira ráutalva a lakosságra, brutál kamatok mellett.

Szerintem a cikk is ezt az ellentmondást tükrözi.
Nem volt ez normálisan megbeszélve odafent sem, valószínűleg ment a kapkodás.

Persze az állam szívesen várja az olyan befektetőket, akik máp+hoz hasonlóan benne felejtik a pénzüket 10 évre.

[ Szerkesztve ]

(#105043) MasterMark válasza werszomjas (#105030) üzenetére


MasterMark
titán

Nincs külön kamatfizetés meg más kamat egyikre sem. Pont azért veszed más árfolyamon az elején, utána ugyanaz lesz minden mint az előzőnek.

Switch Tax

(#105044) Vesa válasza PredatorZoli (#105036) üzenetére


Vesa
veterán

De mitől ne kéne annyit eladni? Lemaradtam valamiről a magyar gazdaság állapotát, az államháztartási hiányt illetően? Vagy csak arról van szó, hogy az össze-vissza kapkodásuk miatti kamatkiadások láttán rájöttek, hogy ezt így nem fogják (fogjuk) tudni fizetni? Én utóbbira tenném a tétemet és nem arra, hogy hirtelen tele lett a kassza, és nem kell már az emberek pénze. Miből jött bevétel? EU-s pénzek topvábbra sincsenek.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#105045) PredatorZoli válasza Vesa (#105044) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Megvolt a cél, hogy az évben mennyit kell eladni hogy a lejáró adósságokat meg tudják újítani és a hiányt is fedezni tudják. Ezt az értékesítést időarányosan túlteljesítették, így már nyugodtan visszább tudnak/tak venni a tempóból (feltételek kevésbé vonzóvá tétele), év végéig még így is teljesül a cél, még úgy is hogy év közben emeltek a célon.
Nem tudom hogy ezt miért olyan nehéz itt többeknek megérteni.

[ Szerkesztve ]

(#105046) Drizzt válasza Vesa (#105044) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ott van a cikk végén, hogy az ÁKK 4700 mrd huf értékben akar idén eladni lakossági állampapírokat. Első félévben 3000 mrd megvolt. Ha összeadod a júliusi hónaptól kezdődő oszlopokat, akkor pedig 740 mrd látható. Tehát idén az ÁKK szerinti tervhez már csak 1000 mrd eladás kell. 3 és fél hónap hátra van az évből még, ráadásul még szerptember második hete nincs beleszámítva. Ha még lassabb tempóban adnak el, akkor is teljesített a cél. És igen, ott vannak a nem lakossági kötvénykibocsátások, meg esetleges nem forint alapú hitelek mellette. Nyilván kell menedzselni mellé a kamatkiadásokat is, amennyire lehet. Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerül, mert az éves cél megy az alacsonyabb kamatok, gyengébb kondíciók mellett is.

I am having fun staying poor.

(#105047) Resike


Resike
tag

Szerintem ultragáz hogy ebben az országban még a felső 1% vagyona se éri el az 800.000 eurót. És mielőtt megrökönyödtök az eurómilliókon ez a felső 1% családonkénti összvagyona, valamint még a görögök adatai is mérföldekkel jobbak, eurózónáról meg ne is beszéljünk... (Nyílván a felső tízezer adatai ebbe nincsenek benne)

[ Szerkesztve ]

(#105048) szabi__memo válasza Resike (#105047) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egyetértek

(#105049) Tyler Durden válasza Resike (#105047) üzenetére

Ezzel a gazdasággal meg versenyképességgel ami itt van, mi ezen a meglepő? Ha az államnak van pénze van gdp, ha nincs, akkor nincs, piaci alapon a cégek nem versenyképesek. Lakosságnak a fizuja meg vagy 30 éve alacsonyan van tartva, ennyit tudunk és nem többet. /most erre még rájön a külföldi mindenféle távoli országból iderángatott munkaerő/

[ Szerkesztve ]

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#105050) szabi__memo válasza PredatorZoli (#105045) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ha nem kell már sok akkor meg felesleges ennyire nyomni. Bár az igaz amit attiati ír az időről (és a kapkodásról is), korábban jobban nyomtatták. De ezek a távok csak hetek.
Ettől még ellentmondásos amit csináltak, kialakítottak. Még ha utólag meg is tudod magyarázni, még nem biztos, hogy úgy is van. Majd kiderül kell-e a pénz vagy mégsem kell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.