Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39951) Oppenheimer válasza aAron_ (#39949) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Nem számolom az egészre mert megteszi helyettem az investing.com a részvény részre. Nekem bekavar hogy közben veszteseggel kiszálltam a gazpromból (de még időben a nagy zuhanás előtt). Így most azt mutatja, hogy -14.4%.

Végignéztem az előbb linkelt videót és rájöttem hogy ennek az alkalomnak örülni kell! A következő 2 hónapban minden állampapírt átteszek részvénybe, nem csak azt a kezdeti mennyiséget amiről korábban írtam itt. Át fogok menni 100% részvénybe, úgyse kell az a pénz sokáig. Így viszont a portfólióm nagyja nagyon jó alapáron lesz beszerezve. :C

Utána majd a kötvény részt újratöltöm.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39952) inf3rno válasza Kobe (#39950) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem meg olyan emberek hozzák meg a döntéseket a protokollal kapcsolatban, akik jóval többet tudnak a témáról, mint mi. :-)

Buliban hasznos! =]

(#39953) emvy válasza aAron_ (#39949) üzenetére


emvy
nagyúr

Hm, -23% kb, de en volatilis dolgokban jatszom. :)

while (!sleep) sheep++;

(#39954) aujjobba válasza aAron_ (#39949) üzenetére


aujjobba
addikt

-20.55%

(#39955) #95561216 válasza inf3rno (#39948) üzenetére


#95561216
törölt tag

"A szárazat, meleget, UV fényt nem szereti."

Erre forrás? Mindenhol azt olvastam, hogy az influenza, nátha (amiket többféle koronavírus is okoz) a párás meleget nem szereti. Elvégre közeli rokona, a MERS a Közel-Keleten terjedt. Nagyjából az adatok is arra mutatnak, hogy a száraz, meleg helyeken kevésbé, de terjed, míg például Vietnam a 90%-os páratartalmával a közös Kínai határ ellenére sokkal jobban áll, mint a téli-kora tavaszi Európa, vagy a sivatagos Közel-Kelet, de Kínán belül is a szárazföld közepén terjedt, és Hong Kong, Macao megúszta, utóbbi mára vírusmentes. Ott 20+ fok, 100%-os páratartalom van.

(#39956) #95561216 válasza aAron_ (#39949) üzenetére


#95561216
törölt tag

Én buy and hedge vagyok. Részvényeket nem bántottam, de elkezdtem tőkeáttétellel shortolni. +36% eddig, de mivel csak játékpénz, ezért összességében erős bukó. Nem mertem 100% lefedni magam, mert lehet hónapokig félretett pénzből kell megélni, és ki tudja, bezár-e esetleg a tőzsde.

(#39957) 88Griff


88Griff
újonc

Sziasztok, első hozzászólásként:

én is beleadtam a nagy esés előtt (idő: 2020.03.11 15:21:07 :P) ez egy inpulzus eladás volt egy sor hirtelen jött információra adott reakcióként, inkább szerencse, mint tudás.

60/40-el kezdtem az erszkedést (meg 25% cash ezen fellül), de a részvénycsomagom fele amikor elérte a -13% bukót eladtam.

Jelenleg 30% IS04 és 20% IWDA és 50% cash-ben ücsörgök.
A jelenlegi (kerekített) realizált veszteségem: 2,2% a lebegő: 4,1%.

Nyitott vételi megbízásom van GOLD-ra (14,1) és QDVF-re (2,25).
Én 3 nagyobb pakkot fogok vásárolni IWDA-ból, 3 különböző S&P 500-as árfolyamnál. Az első megbízás 2350 ponton, a második 2000 a 3. 1750. Az, hogy mi valósul meg belőle a jövő zenéje, de ha bejön, akkor nagyon kényelmesen hátradőlök egy időre :)


(#39958) Ixion77 válasza #95561216 (#39955) üzenetére


Ixion77
őstag

Egyetlen légi úton terjedő vírusnak sem kedvez a magas páratartalom. Már nem emlékszem hol olvastam pár éve a szimpla fizikai magyarázatot erre, ami a következő:
A vírusok szerkezetileg "vonzódnak" a nedvességhez. Ha hozzácsatolódnak egy levegőben egy relative nagyobb vízcsepphez, az megnövelt össztömeg miatt jobban hat rá a gravitáció. Ha viszont már leért a földre, akkor jellemzően oda is ragad, tehát nem fertőz tovább. Ezért van az, hogy nálunk, ahol él még a kommunizmusban tanult "télen is 26 fok kell az iskolában nehogy megfázzon a gyerek" mentalitás, sokkal gyakoribban az ovis vírusjárványok. A nagy melegben ugyanis a páratartalom leesik, ezért sokkal tovább maradnak a vírusok a levegőben, több esélyük van beleszállni valakinek az orrába. Felvilágosultabb országokban ezért szellőztetnek és szabályozottan párásítanak, ezzel akár 30-50%-kal is csökkentve az légúti vírusjárványok gyakoriságát a gyerekek közt.
(A 100% közeli páratartalom mondjuk már szintén a vírusoknak kedvez, mert akkor meg már annyira nedves a talaj, hogy onnan is újra a levegőbe tudnak kerülni)

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#39959) Lex Icon válasza Ixion77 (#39958) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Ez egy szép mese volt, tele fizikai hibákkal.
A nagy melegben ugyanis a páratartalom leesik

Csak a relatív páratartalom esik le, az abszolút páratartalom viszont nem, mert a levegő vízpáratartalma (g/m3) nem változik attól, hogy felmelegíted.

A 100% közeli páratartalom mondjuk már szintén a vírusoknak kedvez, mert akkor meg már annyira nedves a talaj, hogy onnan is újra a levegőbe tudnak kerülni

Nem kerülhet, mert a 100% (relatív) páratartalomnak pont az a lényege, hogy az adott hőmérsékletű levegő nem tud több vizet felvenni, mert kicsapódik.

A hűvösebb levegő azért jobb, mert egyrészt az immunrendszert erősíti a hideg (lásd szauna), másrészt a meleg levegőben jobban megizzadhat a gyerek, ami után ha kimegy, gyorsabban kihűl, ill a melegebb levegőben csökken a test hőtermelése és kint ettől is gyorsabban kihűl.

(#39960) Kobe válasza inf3rno (#39952) üzenetére


Kobe
veterán

Oh, my sweet summer child :)
Nem szeretnem a rendszerbe vetett bizalmad megingatni, de nem art ha tudod hogy a legikozlekedeses / tomegkozlekedeses protokoll 85-90%a semmit nem er.... Max ha egyaltalan nincs utas a jaraton.
Par teny:
1, lappangasi ido 5-10 nap kozott
2, virus mar ezalatt is fertozokepes
3, egy atlagos repulo belso levegoje egy sima 1-2 oras ut alatt is megjarja az osszes utas tudejet

Ezekutan szamold ki, szerinted mennyire hatasos a testhomerokkel, kimondottan lazas, tuneteket produkalo utasok kiszurese, illetve mennyi az eselye hogy kiszurik azt aki 3-4 nap mulva mutat tuneteket + eselye, hogy csak az elotte ket sorral / mogotte ket sorral ulok szivtak be ugyanazt a levegot, ea a tobbi utas ket oran befogta orrat szajst fulet farkat :)

(#39961) inf3rno válasza #95561216 (#39955) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem menjünk át ide a koronavírussal, mert szétoffoljuk ez az egész befektetéses topikot. [link]

A kérdésre válaszolva, én azt hiszem M1-en mondták be, hogy a többi koronavírushoz hasonlóan a nyirkos hideget szereti, aminek az ellentéte a száraz meleg ugyebár. Illetve, hogy jellemzően nem a felületekről terjed, hanem emberről emberre, és hogy általában közel kell lenni az illetőhöz, hogy elkapd, nem muszáj hozzáérni persze.

Abban igazad van, hogy ez nem túl jó forrás, de jelen állás szerint még nem nagyon vannak cikkek a témában, és nekik van közvetlen tapasztalatuk a vírussal. Amit így hirtelen találtam az ez: [link], ami szerint néhány órát megmarad levegőben, illetve a legtöbb felületen, bár bizonyos felületeken ellehet napokig. Gondolom zárt helyiségben, mert a vírusokat általában azért kinyírja az UV kint a napon. Ez alapján akár fertőzhetne így is, de a gyakorlatban azt mondják, hogy ritka. Én úgy sejtem, hogy viszonylag magas lehet az a dózis, amivel meg tud fertőzni, azért nem terjed felületekről és otthagyott aeroszolból annyira könnyen.

Nagyjából ezt támasztja alá a CDC is: [link] "It may be possible that a person can get COVID-19 by touching a surface or object that has the virus on it and then touching their own mouth, nose, or possibly their eyes, but this is not thought to be the main way the virus spreads."

A páratartalommal kapcsolatban azt találtam, hogy az 50%-nál a MERS tovább fertőzőképes marad, mint a 30%-nál. Szóval valószínűleg a magasabb páratartalom kedvezőbb nekik, mint az alacsonyabb.

Buliban hasznos! =]

(#39962) inf3rno válasza Kobe (#39960) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondolom a HEPA szűrőről még nem hallottál. Amúgy elég erős kijelentések ezek, de tényleg menjünk át másik topikba ezzel.

Buliban hasznos! =]

(#39963) Shade45


Shade45
senior tag

RandomCapital+Revolut felhasználók felé:

Mielőtt utaltatok be devizát az RC számlára, kellett küldeni megerősítő e-mailt arról, hogy valóban a Ti neveteken van a Revolutos számla?
Mi volt a menete a teljes beutalási folyamatnak?

Köszönöm a segítséget! :R

(#39964) dugynok válasza Shade45 (#39963) üzenetére


dugynok
senior tag

Nem kell semmi hozzà. Simàn szàmlaszàm + megjegyzésbe az alszàmlàd megnevezése. Most néztem, legutobbi két beutalàsnàl még a nevemet se ìrtam be a közleménybe :D

(#39965) zsero


zsero
aktív tag

A mai kötvényeket ti értitek? Nem értem hogy zuhanhatott egyszerre a kötvény és az arany a részvényekkel együtt? Főleg azt nem értem, hogy két teljesen egyformának tűnő kötvény között miért lehet ilyen hatalmas különbség:

iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged (Acc) (AGGH) IE00BDBRDM35 -1.43%
and
Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF EUR Hedged Accumulation (VAGF) -3.16%

iShares: Effective Duration: 7.23, Weighted Avg Maturity: 8.92 years
Vanguard: Average duration: 7.2 years, Average maturity: 8.7 years

Részemről ez teljes kiábrándulás a kötvényekből. OK. IS04 US Treasury 20+-szal még mindig pluszban vagyok, de ez az átlag Aggregate Bond ezek szerint pont arra nem jó amire mindenki javasolja. 1 nap alatt több mint 3%-ot esni, miközben alig hoz valamit?

Most kezdek úgy lenni hogy szépen eladom az összes kötvényemet és inkább átmegyek stock + cash-re.

(#39966) Szmeby válasza Kobe (#39960) üzenetére


Szmeby
tag

Azt gondolom nem tudod, hogy a kétezres évek eleji SARS járvány óta hepa filterrel szűrik a repülők levegőjét, de ebben a topicban megszokott, hogy mindenki nagyon tud mindent is, úgyhogy folytasd csak. Egyébként az operatív törzs is biztos örömmel fogadna téged, kell ember, aki megmondja a tutit.

Szerk.: látom már más megelőzött a hepával, na mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#39967) Lex Icon válasza zsero (#39965) üzenetére


Lex Icon
senior tag

(#39968) mgoogyi válasza inf3rno (#39945) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

" Tegyük fel, hogy megrogyik egy cég, és bevásárolsz a mélyponton. Mi a garancia arra, hogy nem jelentenek csődöt másnap és úszik el a pénzed? Mi a garancia, hogy később talpra tud állni a cég és nem marad azonos szinten az árfolyam évekig?"
Semmi garancia nincs. Viszont olyat tőlem biztos nem olvastál, hogy vegyél egyedi részvényt.

Én azt szoktam javasolni, hogy egy globális etf-fel vedd meg a világgazdaságot. Ez csak akkor nem áll talpra, ha az egész világgazdaság megdöglik minden benne lévő céggel együtt.

Ingatlannal sem vagy sokkal előrébb.
Ha REIT-eket veszel, a részvénypiac egy szeletét veszed meg. Ha meg te magad veszed itthon a lakásokat egymás után, akkor a pénzedet felteszed a magyar ingatlanpiacra, ahol egyre öregszik el a társadalom. A világgazdaság hosszú távon kétlem, hogy kevésbé lenne profitábilis, mint pl. a magyar ingatlanpiac.

(#39969) mgoogyi válasza zsero (#39965) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

A különbség abból adódik, hogy a global aggregate bond index rengeteg kötvényt tartalmaz és annak csak egy részhalmazát tudják megvenni az etf-ek. Emiatt a tracking errorjuk meg tud csúszni.
Az, hogy ezek ennyit estek, azt jelenti, hogy még a stabil kötvényekből is menekül a pénz.
Most a Yield to Maturity értéknek nagyobbnak kéne lennie ezekben, mert nőtt a hozamszint.
Így az árfolyam lejjebb esett, de nagyobb meredkséggel fog emelkedni hosszú távon az árfolyama.

Aranyra azt a magyarázatot hallottam egy jóbarátomtól, hogy sok nagybefektető az arany eladásával feldezi a tőkeáttételes részvénypozícióit, ezért ott van most egy eladói nyomás.
Ha ez igaz, akkor várhatóan hamar vissza kéne majd szaladnia magasabbra. Már ha nem szakad durván tovább a részvénypiac.
Ez persze vagy így van vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#39970) inf3rno válasza mgoogyi (#39968) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"A világgazdaság hosszú távon kétlem, hogy kevésbé lenne profitábilis, mint pl. a magyar ingatlanpiac." - Ja az igaz, de úgy értettem, hogy nem tudod úgy elbukni egyik napról a másikra, mintha egy cég csődöt jelent.

"Én azt szoktam javasolni, hogy egy globális etf-fel vedd meg a világgazdaságot." - Ezeknél mekkora hozamra lehet számítani? Gondolom nem lehet velük nagyot szakítani, ha ennyire biztonságosak... Nem leszólni akarom, de attól is függhet a választás, hogy ki mennyire kockázat kerülő.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39971) Dare2Live válasza zsero (#39965) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Korábbi hszemből:
"-Elkezdett minden $ba menni. Ilyen minden $bát utoljára 2008ban láttam. A $ likvidátsok eközben kiapadtak? Detto 2008."

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#39972) Oppenheimer válasza inf3rno (#39970) üzenetére


Oppenheimer
veterán

[link] ;)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39973) inf3rno válasza Oppenheimer (#39972) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Ez alapján hosszú távú alacsony kockázatú befektetésnek egész jók.

Buliban hasznos! =]

(#39974) Oppenheimer válasza inf3rno (#39973) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Hogyha több kockázatot mersz vállalni jobb hozam reményében akkor emerging marketset is venni kell. Nekem van egy kicsi, de fogok még venni ebben a válságban.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39975) mgoogyi válasza inf3rno (#39970) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

"úgy értettem, hogy nem tudod úgy elbukni egyik napról a másikra, mintha egy cég csődöt jelent."
Ez oké, egy céggel benne van a pakliban a csőd és ez olyan kockázat, amit jobb elkerülni és ehhez képest egy lakás kevésbé kockázatos.

"Ezeknél mekkora hozamra lehet számítani?"
Egy 60-40-es portfólióval kb. 4%(+-1%) reálhozamra hosszútávon(20-30 év).
Akkor tudnál nagyobbat szakítani, ha ki tudnád találni előre nagy arányban, hogy melyik országok vagy melyik szektorok fognak túlteljesíteni. Ezzel viszont a másik irányba is elmozdulhatsz a világpiaci átlagtól.
És annyiból szerencsés a helyzet, hogy a kamatos kamat miatt a 4%-os reálhozam is rendkívül jó.

(#39976) mgoogyi válasza inf3rno (#39973) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Ez nem alacsony kockázatú. A kockázatot főleg arra kell itt érteni, hogy hány évig tudsz vele mínuszban lenni / mennyire ugrál az árfolyam. Hosszú távon pedig a magas kockázatért cserébe kapod a magas hozamot. De csak akkora kockázatot szabad választani, amit végigbírsz idegekkel.

(#39977) inf3rno válasza mgoogyi (#39975) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi mindkettőtöknek!

Szerintem úgy lehet értelme, ha azt mondod, hogy berakom 10 vagy 20 évre, és az a pénz onnantól nincs. Kb mintha a bankban leköti az ember. Nem is szívesen követném, hogy hogyan áll az árfolyam pont emiatt.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39978) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Szerintetek, ha Magyarországon elhúzódó gazdasági visszaesés lesz, értsd alig mennek dolgozni az emberek hónapokig, és komoly költségvetési lyukat üt, akkor a MÁP+, PMÁP eladási feltételek fognak szigorodni? Gondolkodom most eladni mindet, úgysem kamatoznak sokat ebben a pár hónapban, és legalább lesz likvid tőkém.

Másik szempont, hogy várhatóan komoly forintgyengülés is lehet. Akkor már egyből euróra is váltom amim van.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39979) mgoogyi válasza Oppenheimer (#39978) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

MÁP+-nál az kiugró ablakok megmaradnak, egyéb visszaváltási jutalékot meg tuti növelni fogják, ha fogni akarják a pénzt. Márpedig előbb-utóbb pénzhiánya lesz az államnak és vissza kéne jöjjenek a magas kamatok. Hasonlóra számítok, mint az előző válságnál, mikor volt 13%-os bankbetét meg hasonlók.

Biztos nem a forint fogja legjobban tartani magát.

(#39980) concret_hp válasza zsero (#39965) üzenetére


concret_hp
addikt

amikor elkezdték nyomtatni a sok pénzt, akkor meg egyszerre emelkedett minden

Oppenheimer: én nem várnék ft gyengülést a vírus miatt, pont ugyanúgy áll le minden mindenhol, miért kéne elmozdulnia az arányoknak?

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#39981) Oppenheimer válasza concret_hp (#39980) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Azért mert az USD, CHF a menekülő devizák, azokhoz képest minden gyengülni fog, ahogy ma is látszik. Ezen felül a feltörekvő országok devizái rosszabbul teljesítenek válságban mint az EUR.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39982) zsero


zsero
aktív tag

Szerintetek legálisan van arra lehetősége a magyar kormányak, hogy:
- magán bankszámlákon tárolt összeget elvegye vagy befagyassza?
- Randomnál tárolt pénzt vagy értékpapírokat elvegye vagy befagyassza (100e EUR alatt)?

Mert ha igen, akkor TBSZ-t inkább elengedem és mindent kiviszek Captraderhez Németországba, ha már úgy is van számlán náluk. Ha más nem, bankszámlaként is lehet használni őket.

[ Szerkesztve ]

(#39983) zsero


zsero
aktív tag

Ill. mit jelent az ha bezár a NYSE? Olyankor el fogom tudni még adni pl. Xetra Goldot, US Treasury 20+ ami európai tőzsdéken van jegyezve?

(#39984) bigdady válasza zsero (#39982) üzenetére


bigdady
nagyúr

Durva lenne, a legrosszabb verzió is a befagyasztás szerintem a pánik illetve kp halmozas bank bedőlés elkerülése végett.

Random Capitalt meg megnéztem épp tegnap a nyilvános adatbázisban mert itt kérdeztem milyenek és veszteségesek voltak 2018-ban így nem államtól aggódnék ennyire

[ Szerkesztve ]

(#39985) Kobe válasza Szmeby (#39966) üzenetére


Kobe
veterán

Vagy csak tisztaban vagyok azzal is hogy a HEPA szurok szabvany szerinti kapacitasa a 0.3 mikron vagy annal nagyobb reszecskekre vonatkozik, es a szurok E10 - U17ig terjedo besorolasa csak ezen reszecskek szazalekos aranyban mert eltavolitasi kepessegere vonatkozik, nem a reszecskemeretre (ertsd, egy U17es filter nem fog kisebb reszecskeket eltavolitani, csak max a 0.3 mikronos 99.9999szazalekat, mig egy E10es ugyanannak csak 85-90%at)

A bakteriumok es virusok atlagos merete a 0.004-0.1 mikron kozott mozog, a covid egy eleg testes darab a maga 0.12 mikronjaval, de meg boven hatarertek alatt.

(#39986) bernel válasza zsero (#39982) üzenetére


bernel
tag

100 ezer euró alatt nem lesz ilyen, arra állami garancia is van, ezért ilyenen pánikolni felesleges. Aki a garancia feletti összegeket tart egy számlán, annak érdemes elgondolkodni, hogy több számlára ossza el, de ez függetlenül a válságtól is igaz, mert nyilván egy számlán annyit tartunk,amennyi garantált.

Ennyire pánikolni felesleges. Vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetű országok, ha valami komolyabb bedőlés lenne, az máshol fog elkezdődni.

(#39987) Kobe


Kobe
veterán

Nasdaq order book / premarket alapjan folytatodik delutan a zuhi, kb - 4% tegnapi zarashoz kepest

(#39988) Oppenheimer válasza Kobe (#39987) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Nasdaq futures +2%-ot mutat, úgyhogy nem tudom miről beszélsz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39989) Kobe válasza Oppenheimer (#39988) üzenetére


Kobe
veterán

délután kiderül :)

(#39990) Dare2Live válasza zsero (#39982) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Szerinted a MANYUP ami magánszámla/magántulajdon eltűnése/lenyúlása mi volt?

SP500 futi is +4%ban. A tegnapi, elöző heti zuhé után vmi elpattnásnak már lennie kell... én ma teszek egy adeq pénz likviddé csak utána a short/longba nem vagyok biztos...

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#39991) inf3rno válasza Kobe (#39985) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Látom nem tudsz leállni. :D A vírusok meg baktériumok nem egyesével mennek a levegőbe, hanem aeroszolban, amit simán megfog egy ilyen szűrő.

Buliban hasznos! =]

(#39992) Oppenheimer válasza Kobe (#39989) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Az hogy a te részvényeid premarketben, amikor amúgyis elenyésző a forgalom, mit csinálnak, nem mond semmit arról hogyan fog nyitni a piac. Index futures való erre. ;)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#39993) Cpt.Price válasza Stanlee (#39931) üzenetére


Cpt.Price
csendes tag

Gondoltam rád, amikor egyet fizet kettőt kap kiárusítás volt OXY-ból :DD
akkor ezek szerint megúsztad, örülök neki :)
A mókás az, hogy a piaci kapitalizációjuk kb. már csak akkora, amennyiért megvették az Anadarkot..

Még nincs olajos részvényem, de szeretnék venni valamelyikből hamarosan. Shell nekem is szimpi. Nem gondolom, hogy tartós lenne a ~30 $-os ár.

gl&hf

(#39994) stickermajom


stickermajom
addikt

Vajon MSCI World ETF-re érdemes még kivárni pár napot, vagy lassan hosszútávra érdemes beszállni? A legutóbbi pozícióm -17%, szóval ahhoz képest ez egy jó beszállónak tűnik. :D

(#39995) Mercutio_ válasza Szmeby (#39966) üzenetére


Mercutio_
félisten

Operatív törzset inkább hagyjuk....

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#39996) aAron_ válasza stickermajom (#39994) üzenetére


aAron_
őstag

Ez már a sokadik ilyen kérdés itt. Senki nem fogja tudni megmondani, hogy ez a legalja vagy sem. Azt sem tudni pontosan, hogy a vírusnak milyen hosszú távú hatása lesz. Nyáron eltűnik, vagy akár hosszabb távon együtt kell-e élni majd vele. Rengeteg az ismeretlen változó.

Aki spekulál most az árfolyammozgásokkal, érdemes tanulmányoznia a korábbi válságokat is. Az abszolút mélypont előtt többször is volt optimistább szentiment, akkor is hasonlóan gondolkodtak páran, mint ahogy itt látható.

Szvsz hosszú távú befektetés esetén ne az időzítésen, hanem az eszközallokáción és a kockázatvállalási hajlandóságodon gondolkodj.

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

(#39997) aujjobba válasza stickermajom (#39994) üzenetére


aujjobba
addikt

Azt szokták mondani, hogy időnként kisebb adagokban folyamatosan érdemes vásárolni, ez a DCA (dollar cost averaging) átlagolós módszer.
Szigorúan hosszú távra.
Az alját nem tudja senki, én is -21%-on vagyok jelenleg.

(#39998) Stanlee válasza Cpt.Price (#39993) üzenetére


Stanlee
őstag

Koszonom az infot az OXY-rol, jo par ebed arat megtakaritottam :-) Mondta is baratnom, hogy meg szerencse, hogy valaki irt es nem mentem bele egy vasarlasba.

Az RDS-t en amugy nem ertem, miert vagjak, egyik oldalrol az a baj, hogy az upstream kapacitasai csokkennek, de mindenki arra szamit, hogy csokken a kutakon az eladas es egyre tobb elektromos auto lesz, de a kuthalozatnak csak lesz valmi erteke a jovoben is - szerintem. Na majd meglatjuk.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#39999) Lex Icon válasza stickermajom (#39994) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Nem azt kell nézni, hogy hol az alja, hanem azt, hogy a mostani árszinttel mekkora nyereséget lehet elérni ahhoz képest, mint ha a legutóbbi csúcson vásároltunk volna. Pl. ha most 23%-kal van lejjebb az ár, akkor az ~30% nyereség. Ha ezt elfogadhatónak tartjuk, akkor vásárolni kell. Ha mohók vagyunk (az baj) és ennyi nem elég, akkor latolgathatjuk, hogy lehet, hogy később még esik és még nagyobb nyereséget realizálhatnánk, persze nagyobb kockázat mellett. A döntés nem könnyű és függ a kockázatvállalási szintünktől.

[ Szerkesztve ]

(#40000) Golyobis


Golyobis
aktív tag

Random capital ajánlati könyvéen valós idejű adatok látszanak?

Piaci áron adtam vételi megbízást, és kb 0.2%kal magasabban teljesült.

40000. :))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.