Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107799) proof88 válasza stickermajom (#107761) üzenetére


proof88
addikt

Nem tudom mi van, én ugye nemrég vettem másik autót, lehet hogy emiatt viselkednek máshogy velem az emberek, de lehet hogy azért mert pont most nagyon meleg napok vannak, és hetek óta szét van túrva Bp, és ezért mindenkin most jön ki az ideg.

A kis rozsdás B Corsával sosem húztam fel senkit, csak azt vettem észre hogy mindenképp meg akarnak előzni, nem bírják elviselni a rozsdás kocsi látványát, akkor sem ha 70-nel mentem 60-as táblánál jó időben 0 forgalomnál, akkor is meg kellett előzni 90-nel, sőt a városban is inkább kikerülnek hiába 55 körül megyek, nekik több kell.

Na de ezzel a hátul VTS logós C4-gyel azt vettem észre, hogy baromira nem zavarja őket ha előttük megyek, sőt tegnap végig mögöttem maradt a 7-es Bömös is. Többsávos úton is simán mögöttem maradnak, követnek.
Cserébe viszont kereszteződéseknél rám dudálnak hátulról random köcsögök, miközben állok. Ugye volt a tegnapi sztori, keresztezni akartam a Dohány utcát, 2 taxi is jött balról, vártam hogy elmenjenek, nem vagyok elég rutinos még ezzel a kocsival, szóval a kiugrásból könnyen lefulladás is lehetett volna. Hülye Zafirás mögöttem nem bírta ki hogy ne dudáljon. Elindultam végig Szövetség utcán tovább, szerintem ott közveszély 50-nel végig tolni ezért sosem megyek ott annyival, szűk egyirányú utca, ráadásul nem elég hogy szar az út, még egy dobbantó is van benne féltávnál. Ez sem tetszett neki és annyira a seggemben volt h kb tolt le az útról. Láttam tükörben hogy közel jön de úgy voltam vele hogy ha hirtelen fékezésnél belém jön akkor úgyis neki kell elvinnie a balhét ezért nem foglalkoztam vele, haladtam a saját tempómban. Rákanyarodtam Wesselényire, majd onnan Vörösmarty, látom hogy még mindig jön utánam. Na 50-nel ott sem tudom végigtolni mert félig keresztben parkolnak a kocsik és mindig van ott egy rész ahol bazeg beállnak nagyobb pl platós kocsi vagy furgon is ami jobban kilóg mint a többi, és félek hogy meghúzok valakit, ezért ott is mindig lassabban megyek. Elérünk első kereszteződéshez, ahol stop tábla van, ott még nem volt semmi, elérünk második kereszteződéshez ami jobbkezes. Gurulok előre nézek jobbra, nem jön semmi, elkezdem nyomni a gázt majd feltűnik a BAL tükrömben a kereszteződésben, szóval be akart jönni mellém balról miközben én megállapítottam éppen hogy jobbról nem jön semmi. Nyilván nem tudott már bejönni mellém mert én már elindultam egyenesen, és egyirányú szűk utca, visszasorolt mögém. Megérkeztünk Király utcához ami védett út. Mivel én egyenesen mentem volna tovább a Vörösmarty-n, elkezdtem előregurulni és néztem balra ki, hogy jön-e valami balról. Majd jobbra néztem és akkor látom hogy bejön mellém jobb oldalon, egyből tükrömet kihajtotta és elkezdett ugatni valamit, hogy "én csak akkor tudom nyomni neki amikor dudál? qrva ideges, szétbaszom a kocsit", és elkezdte rángatni az ablakomat. Így utólag nem is értem a szövegét, mert egyszer dudált az elején, és nem is nyomtam neki úgyhogy kb nem is értem mit akart ezzel mondani. Semmit nem tudtam neki reagálni mert utána egyből jobbra elhajtott a Király utcába. Ezután 20 méterrel később leparkoltam a Vörösmarty-ban, egyből felírtam a rendszámát telóba mert azt rögtön megnéztem mikor jobbra elhajtott, és megnéztem van-e károm a tükrön, de nem volt úgyhogy leszartam.

Az egész amit ebből tanultam az az, hogy ha látjuk hogy valaki qrva ideges mögöttünk és nem tudjuk elengedni sem mert egyszerűen nincs hely, akkor a legközelebbi kiszélesedő részen úgy engedjük el hogy jobbra sorolunk, mert akkor ő balról tud csak bejönni mellénk ergo nem tud hozzáérni a mi kocsinkhoz (feltéve persze hogy neki is balkormányos van). Itt szerintem azt a hibát követtem el, hogy a Király utcához érve nem számítottam erre az elborulására és hagytam hogy JOBBról bejöjjön mellém, karnyújtásnyira se a kocsimtól. Ha van helyismeretünk akkor próbáljuk defenzíven megúszni úgy hogy számítsunk arra hogy valamit tenni fog. Ez persze szarul hangzik, mert azt jelenti hogy eredeti útvonalunkról térjünk el annak érdekében hogy mi legyünk kedvezőbb pozícióban azaz ő ne férjen a kocsinkhoz, de sosem lehet tudni hogy mit fog csinálni ha elborul az agya, és ha pl letöri a tükrömet akkor tuti rendőrt hívtam volna és nem ide írogatok tegnap este, de ugye sokra nem mentem volna vele szerintem azzal sem. Egyébként meg nem szoktam senkit se feltartani, szóval pont olyannal baszakodott aki nem is tett be neki, max ő hitte azt. :F

Egyszer majdnem elütött bennünket (engem meg barátnőmet) egy ittas egyén, miközben zebrán mentünk át és nekünk volt zöld. Az utolsó pillanatban rántottam vissza barátnőmet és magamat, és kb ott állt meg a kocsival ahol én álltam 1 pillanattal azelőtt. Mondtam neki jobban is odafigyelhetne. Neki is zöld volt amúgy, ő balra nagy ívben kanyarodott rá a zebrára. Persze lehet mondani hogy biztos takart minket az A oszlop, de nem mondta. Mellette ült valami nő aki elkezdett nekem ugatni hogy húzzunk onnan, stb. Mondtam neki nem veled beszélek. Kiszállt a gyerek emberkedni hogy most mégis mi a faszt csináljon térdeljen le előttem? Mondom neki figyelj oda bazmeg mit csinálsz. Visszaült a kocsiba és elhajtottak. Egyből hívtam a rendőrséget úgy, hogy rendszámot is elmondtam az incidenst, és hogy ittas a sofőr. Ezt akkor éreztem rajta amikor kiszállt. Mondjuk ő még értelmesen beszélt, de amikor kiszállt emberkedni lefagytam hogy lehet kés lesz nála vagy box lesz. Rendőrök telefonban azt mondták kb, hogy ok és nem történt nyilván semmi. Azóta nem nagyon bízok abban hogy bármi is történhet mielőtt személyi sérülés vagy anyagi kárt keletkezne. Elmondtam azt is merre ment tovább az Andrássy-n, ráadásul mivel kb éjjel fél 12 volt hétköznap, olyan nagy forgalom sem volt, bárki megtalálta volna kb, de gondolom taxisok előbb befogták volna mint a zsaruk.

Ma is rám dudált valaki, miközben a dugóban álltam. Egy taxis. Zöld volt a lámpa, de csak a zebrára tudtam volna ráállni, mert utána is álló kocsisor volt végig. Nem értem mit vár? IQ-fighter nem látja hogy a zebra után is csak állnak az autók? Már vártam hogy hasonló sztori kerekedjen ebből is mint a tegnapi.

Aztán később estefelé jövök haza Wesselényin, bejött mögém valami ültetett Golf, igazából a hangja tűnt fel. Ő nem akart letolni az útról, csak néha lemaradt aztán jött. Mivel a Wesselényi szélesebb és jobban átlátható, itt lehet 50-nel tolni. De mivel vannak zebrák, olyankor mindig belassítok, mert a rohadék városvezetés a zebra előtt 0 méterrel is kialakítja a parkolóhelyet, hogy az oda beálló kocsi, furgon tutira kitakarja a járdát, szóval minden zebra előtt ilyenkor 15-20-ra lassítok. Ha nincs ember, visszagyorsítok. Lehet tetszett a kocsim hangja neki, mert ezt többször is eljátszottam, de végig 2-esben volt hagyva a váltó, és 3000 rpm felett elkezd váltani a hang, talán a motor, talán a kipuf miatt nem tudom, de szép sportosabb hangja lesz a kocsinak. Szóval jött velem és ő is ezt csinálta, bár neki inkább kipuf miatt volt ordas hangja, de örültem hogy végre valaki nem akar letolni azért mert belassítok zebra előtt.
Egyszer beértünk egy konstans 30-cal kullogó kocsi mögé, aki azt se tudta hogy védett úton van, pl mikor jobbról jött valaki akkor befékezett. Én is fékeztem emiatt, de attól tartottam hogy a mögöttem jövő golf ezt úgy veszi hogy én őt féktesztelem és begurul mint a tegnapi idióta. Szerencsére nem így lett. Látta hogy mit csinál az előttem haladó autó, elkezdte gurulva kuplungot benyomva pörgetni a motorját mögöttem. Hát, talán még mindig jobb mintha ráülne a dudára ... bár akkor vesztette el a szimpátiámat.

Na szóval érdekes, hogy a kis rozsdás Corsával nem voltak ilyen sztorijaim. Lehet inkább le kéne szednem a VTS feliratot hátulról, azt hiszik ha nem megyek gyorsan akkor őket szopatom? :F

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.