- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NvidiaRTX #11 üzenetére
Igen, kapható még nem USB-C csatlakozású eszköz. De új terméket bevezetni már csak USB-C csatlakozóval lehet.
A monitor és az USB csatlakozók között van egy hatalmas különbség. A monitorokat nem szabályozza előírás. Az USB csatlakozó egységesítésére viszont van törvényi előírás.
Pontosabban az eszközök tápellátásának egységesítésére szól az előírás. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
"Az USB-C nyugdíjazta"
Azért lehet a mai napig micro USB-s cuccokat venni. (lásd autós kamerák)
Nagyon messze van az még, hogy a rendes USB eltűnjön.
A mai napig vannak 60Hz-es 1080p monitor felhasználók, de a HDMI 2.1 sincsen még minden terméken jelen holott már alap kéne hogy legyen.
A 140Hz-es OLED "géjmör" TV-ken sincsen még DisplayPort sem.
Valszeg nem az én életemben fog eltűnni az USB A szabvány. -
jerry311
nagyúr
Nem terjedt el mert nem szabvanyos.
Van ilyenem, microUSB-vel, mindket vege "dupla". Hozza az USB 2.0 sebessegeket. -
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
Akkor az az a rack. Az még a jó eset
Ez kéne legyen az alap mindenen.
A kábelek meg katasztrófa, vagy a szigetelés megy össze rajta, vagy simán törik... Vettem egy zsák A, C, micro csatit, és egyszerűbb kicserélnem.
C-s kábelt meg nem tudsz biztosra venni, ami 3.1/3.2 bekötésű, bárhol beszívhatod, hogy 2.0 kapsz. -
Iszonyat sok kínai alis kábelt dobtam ki, de userek is hozzák tonnaszámra hogy megdöglött a kábelük. Bár leginkább kábeltörés töltőknél nem a csati sérül.
Ha több érintkező is be van nyomva usb3-nál akkor nekem megy usb2 módban legalábbis a rack támogatja de lehet nem minden eszköz ilyen.
A fenti csatival 2.0-ban megy. Jó kábellel meg kiírja a 3.1-et.Otthon van egy Genius Cavimanus headsetem ami USB-s és 3-as portba dugva lekapcsol a gép tőle, csak 2.0-val megy vagy úgy ha 2.0 toldót használok. Szerintem zárlatot csinál.
-
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Szabvány kreatív értelmezése. Az USB3 benyomódása meg
Szar minőségű érintkező...
Ilyet pl. Nikon S30...33 és W100... kompakt fényképezőgépekben csinált a micro A aljzat
Nem indult a gép, mert zárlatos lett a cucc, visszahajtogattad, ment tovább.
BTW az USB3 másik szépsége, hogy ha egy érintkező hiányzik, nem fallbackel 2.0-ra, hanem csak nem működik
Legalábbis nekem USB3 SSD-kkel ez volt a tapasztalat.
-
Jobb oldalin látszik hogy az usb3 része behajlott (Alis mobilrack gyári kábele). A bal oldali meg olyan szempontból érdekes hogy más a vastagsága belül a műanyagnak.(Dymo nyomtató gyári kábele) Igazából nagyon sokféle A létezik, gondolom kevertek a gyártók hogy így vagy úgy spóroljanak.
-
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
USB A dugó nekem még az életben nem ment tönkre
Se 2 se 3... (Mondjuk Temuról nincs... a legtöbbje szétvágott USB3 A-B kábel, amiből az A dugót használom.)
Hármast bekötni, toldani (mármint, kábelt) valami agyhalál, azon kívül jól szokott működni. -
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Vastagsága ugyan az. Mindkét irányba működik. Az tény hogy nem néz ki strapabírónak. Nálam egyébként az usb3(a)-k döglenek sorra. Nem minden usb2 portba rakhatóak, a belső érintkezők görbülnek el. A c-b ből eddig egy ment tönkre csak. De szinte minden ilyenem gagyi kínai alis/temus így ez is közrejátszik.
-
Nekem is van egy ilyen JBL-es A-C 2.0 kábelem, de azon az A is csak egy irányba bedugva működik
És ugyanúgy nincs kitöltve az egyik fele a csatinak, mint neked.
Meg ha ebben a táp el van kötve... a C ugye szimmetrikus, ott mind a két oldalt ugyanott van a föld meg a táp is. Az A-ban nem.
-
Rive
veterán
A rendes kábelben az érintkezőknek van ~ másfél mili támasztéka: ennek talán, ha kéttized. Én se tartom jó üzletnek.
-
Látható, hogy a csatlakozó vastagsága dupla. Nem szabványos és nem minden eszközbe férne be.
Ráadásul ma már eltűnőben van. Az USB-C nyugdíjazta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged