Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz Runner_fxr #30997 üzenetére
Asszem maradok az eredeti felállásnál. Marad a régi bevált órám + okosteló + endomondo.
Amúgy a pedálfordulat számláló miért olyan jó?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
törölt tag
Közben megjártam az utat a boltba és már nem volt már egy darab se,felvásárolta az itteni bringás úri közönség,hogy egyem a zuzájukat .Amúgy 219.90 euróba fájt volna a komplett teljes kiegészítős csomag + ajándék cytec hátizsák.
-
imyourfriend
őstag
válasz Runner_fxr #30997 üzenetére
Közben egy ilyent kerítettem: [link] 148,9€-ért elpostázzák mert elsőre van 10€-s kupon, hihetetlen hogy 47 pénzért megkapom pedálfordulat mérővel, itthon meg 65ezer csak a pántos verzió.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz vendingo #30989 üzenetére
Nekem a rox 6.0 cad órám van, ebben gps nincs, de az annyira nem érdekel, arra tényleg ott a teló ha eltévednék. Ebben a csomagban minden volt (sebesség szenzor, pedálfordulat szenzor, pulzusmérő öv, csuklópánt) Ami hiányzott az az usb dokkoló pc-hez, meg a szoftver.
Ezek nem nagy tételek. Olyan "csomagot" viszont nem vennék amiben sebességmérő szenzor sincs.
Itt vannak kiegészítő árak: [link] -
pengemetal
aktív tag
válasz Because #30993 üzenetére
Én nemrég vettem ~36e ért használtan egy Edge 705-öt, pulzusmérővel, sebesség/pedálfordulat mérővel, 2 db biciklis tartóval, sd kártyával.
Nekem nagyon bevált (előtte végig okostelefont használtam a célra...ég és föld), de mindenki annyit költ ilyen kütyükre amennyit szeretne és azt használja, amelyik megoldás szimpatikus neki."Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Rhino666
addikt
válasz vendingo #30994 üzenetére
Nézegettem én is először kilóméterórát, aztán bicikliszámítógépet, végül ezeket a navikat és eljutottam odáig, hogy drágább, mint amennyit biciklire szánok.
Végül úgy döntöttem, hogy rendelek egy ilyet, vízálló is, kevesebb, mint 2k és még a biciklis táska kérdést is lerendeztem vele. Nem is beszélve a zenehallgatás/telefonálás problémájáról.
Alkalmazásból kismillióféle létezik Androidra, majd olyat teszek rá, ami leginkább szimpatikus és kielégíti az elvárásaimat.
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
vendingo
veterán
válasz Because #30993 üzenetére
Van itthon egy csomó okosteló, ipod... Ezekkel az a baj, hogy nem vízállóak, macera rögzíteni őket, hamar lemerülnek.
Bár egy fülessel, egy külső akkuval megtámogatva nem is rossz ötlet becsapva a nyeregtáskába.A mostani órám nagyon szeretem, több mint 10 éves és patentul teszi a dolgát. (Cateye mity 8)
Nem hiába forgalmazzák a mai napigCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Because
őstag
válasz pengemetal #30991 üzenetére
egy ilyen árának a feléből veszek egy használt okostelót navira és egy pulzusmérőt külön
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz pengemetal #30991 üzenetére
Ezek a garminok nagyok és drágák, sigma szimpatikusabb.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Runner_fxr #30973 üzenetére
Eléggé felcsigáztatok ezekkel a GPS-es órákkal!
Hajlamos vagyok eltévedni, ezért elgondolkodtam egy ilyen sigman.
Nekem elég lenne az alap modell, de vicc, hogy a sebesség jeladó nincs a csomagban. Azt lehet kapni külön, ha igen mennyi?
Pedálfordulat meg pulzus mérő nem érdekel engem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
nagyúr
válasz TayRol #30980 üzenetére
Szentem sz*r. Mondjuk én az SPD-t is mindig maxra húzom, nekem még nagyobb szögben és még nagyobb erővel való oldás lenne megfelelő. Eggbeater ezért nem jött be, mert folyton kilépegettem belőle, amikor a levegőben pakolásztam a bringa seggét.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Tony39
csendes tag
válasz imyourfriend #30979 üzenetére
Írja az alján, hogy jár hozzá H3 pulzusmérő szett.
-
Cathfaern
nagyúr
-
imyourfriend
őstag
válasz lsebestyen #30981 üzenetére
Hm, nem nagyon akarják hozzáadni ilyen olcsó pénzért. Itthon meg használtan 45 de Jászárokszállásra ugyan nem megyek el érte ahol a hirdető van. Pedig szép és jó óra, megtetszett de nem tudom mi legyen így. Még venni hozzá egy pántot akkor nem úszom meg 50-55 alatt azt hiszem.
-
lsebestyen
addikt
válasz imyourfriend #30979 üzenetére
Ez szentem csak az óra. Sehol sem írja, h kapnál hozzá pántot.
-
TayRol
nagyúr
mi a véleményetek erről az új Click'R technológiáról?
-
imyourfriend
őstag
[link] Úgy érzem ezt szerzem be, itthon 45 az óra használtan itt meg olcsóbb pénzért megkapom újan. Apropó ehhez szerintetek alapvetően jár pulzus pánt vagy azt külön kell venni? Ha külön kell venni akkor felejtős a dolog mégiscsak.
-
TayRol
nagyúr
válasz freelanced #30977 üzenetére
Nyugati-Keleti környékén akad pár. Keress rá, hogy a 6. és 7. kerületben mik vannak.
-
freelanced
addikt
Üdv! A nyugati vagy a keleti közelében tudtok bringás üzletet ahol lehet nézelődni és viszonylag jó a készlet?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
borix
őstag
Tárcsafékkel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Bringám Cross Trekking túrázásra használom.
V fékbetét kibírta rajta 4000-5000 km a felni kb 12000-14000km körül.
Gondolkodtam tárcsafékesre váltáson.
Avid bb7 nézegettem mechanikus,kevés a meghibásodási esélye ami túránál fontos.De nem állítja önmaga a fékbetét távolságot ez mennyire probléma?
A hidraulikusra mennyire jellemző a levegősödé olajfolyás stb?
Nekem fékerőben a V fék is megtette idáig csak a hátránya,hogy felni kopása miatt fűzetni kel gyakrabban. -
törölt tag
válasz Runner_fxr #30973 üzenetére
Köszi.Ha nem lesz egetrengető különbség árban akkor elhozom,mégiscsak más azonnal kézbe kaparintani,mint várni a küldeményre.
(#30974) dqdb Endomondó tuti nem mér pontosan,múltkor centire pontos volt az oda vissza út,de mégis tekertem a végén még 400 métert mert úgy jött ki az 60 km ( 30km+30km ) csak,hogy kerek szám legyen és visszafelé kevesebbet mért.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pttypang #30968 üzenetére
Most attól tekintsünk el, hogy rengeteg embernél van probléma az alkalmazás stabilitásával, nem mér, megáll mérés közben és hasonló véleményekkel futhatsz össze sűrűn.
Endomondo esetén a megtett út nem teljesen pontos (bár ez annyira még nem rossz), a pillanatnyi sebességadat főleg nem, és minden GPS koordinátából származtatott információnál a származtatás lépései során egyre nagyobb hiba halmozódik fel. Emiatt például a megtett szintet erős fenntartással kell kezelni, összehasonlító mérések alapján a valóság a mért érték harmada-fele között szokott lenni, a kalóriaadatról már ne is beszéljünk (de ez a HR+ALT+CAD órákon is becsült, de a képlet sokkal több bemenetből a valósághoz közelibb értéket tud kidobni).
A külön eszközök egyik ritkán hangoztatott előnye az üzemidő, az időjárás-állóság, és a stabil, minőségi rögzíthetőség.
imyourfriend: ne félj az érintőképernyőtől, a Garminon nekem nagyon jó. Téli kesztyűben is egyetlen suhintással vált információ oldalt, a nyomógombos megoldáshoz képest töredék időre kell elengedni a kormányt.
szunya1: Szerintetek ez mennyire jó,illetve mennyit érdemes kiadni érte?
A ROX sorozattal nagyon nem nyúlhatsz mellé, de a Sigma BC sorozat felső felével sem, ahogyan a Garmin Edge és a Polar CS sorozat sem a mellényúlásról szól. Arra ügyeljél, hogy ezeket szeretik kétféle változatban árulni, csak az órát tartalmazó alapban (Runner_fxr ilyet linkelt) , és a HR+CAD szenzort is tartalmazó bundle változatban. Ja, és pontosan annyit érdemes érte kiadni, és nem többet, mint amennyit neked megér[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Runner_fxr
Ármester
Köszi, ma lemegyek megint Balatonra haverokkal, azon gondolkoztam vigyem e a montit, de inkább a virsligumisat viszem. Meglátjuk meg tudom e szokni hosszútávon, egyenlőre tetszik az újdonság varázsa miatt, de azért van mit megszoknom. Montihoz szokott embernek bizony sokszor halálfélelem.
TayRol: Elég jól vettem.
goldnarmz: Biztos nagyon jó egy polar, de nekem bejön ez a sigma is. Olcsóbb wireless órával már én is szívtam meg, de a mostanival egyenlőre semmi gond, pontosan mér és csak azt amit kell.
[ Szerkesztve ]
-
CsiguszMaxim
senior tag
Üdv! Kecskeméten tudtok olyan kerékpár szervizt amelyik megbízhatóan és precízen dolgozik?
Villán kívüli nagy generálra volna szükségem, főleg úgy hogy a hajtásláncot szedjék darabokra, tisztítsák meg. Ebben benne értem az első integrált hajtóművet is.
Köszi![ Szerkesztve ]
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
goldnarmz
aktív tag
Órákhoz:
Pár éve, amikor elkezdtem komolyabban tekerni, nézegettem mindenféle csoda órát, és be is vásároltam rendesen. Sigma, VDO, Cateye és társai. Az összes óra egy halom sz@r volt, mért mindent, pedig egyik sem a 20 ft-os kategóriába tartozott. Végül elegem lett, és vettem egy Polar RCX5-öt. Aki esetleg nem vágná, ezekhez elég profi web felület tartozik, minden francot nyomon tudsz követni akár évekre visszamenőleg. Edzésterveket készíthetsz, figyelheted saját fejlődésed. Ja, hogy van halom mobilos app erre? Naná. Egyszer egy haverom velem jött, és mérte csúcstelefonjával a kört. Na, azóta röhögök, amikor Endomondo habizti-szuperedzéseket látok linkelgetni. (tuuuudom-tudom, jóóóó aaaaaz! Ezzel kapcsolatban ne is fáradj....)
Rendkívül tetszett a Polar óra, használtam is jó sokáig, aztán egyszercsak leejtettem betonra számlappal lefelé. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, de másnap láttam, hogy pár pici folt lett a kijelzőn. Ami igazából enyhén volt csak zavaró, de engem nem hagyott nyugodni.
Na, tudtam, hogy a Polarnak Mo.-on kiemelkedően jó a szervize, így fel is hívtam őket, hogy hama-hama csináljuk meg. Ahha... Jó is lett volna, ha az órának nem ragasztott a számlapja, ergo nem tudják szétszedni, tehát nem javítható.
Ekkor már tudtam, hogy nekem bizony másik órám lesz, fel is hívtam Zergét. Viszonylag sokáig beszélgettünk, végül Suunto Ambit 2 lett az áldozat. Számlap csavaros felfogatás, erre külön figyeltem.
Kb. négy hónapja hagynálom, szinte teljes megelégedéssel.
Pár szóban róla, hátha valakit érdekel:
Pro:
- szintén webes tracking lehetőség, de ez alap ilyen szintű kütyünél
- az óra össze-vissza hackelhető, halom sportot ismer
- összesen 8 screen-t lehet beállítani, ezen belül is lehet sorváltást létrehozni
- appok tepítése nem semmi Pl. Strava feltöltés PC-re kötve azonnal, beavatkozás nélkül
- grafikonok megjelenítése edzés közben nagy parasztvakítás, de nekem tetszik
- Beépített GPS atyaég (RCX5-nél külön van)... Tud navigálni, útvonal megjelenítés képernyőn
- soha nem téveszt, nincsenek javítandó dolgok edzések után (Polarnál sincs!)
- nagy dög, masszív szerkezet, nem Polar féle csecsebecse ékszeróra. MTB-nál ez elég lényeges tényező
- természetesen karóraként is használható, és vízálló!Kontra:
- kibeb@szott drága! , és csak egy órát + pulzusmérőt kapsz! Még bringástartót sem!
- webes felület (movescount) nagy cslaódás, ott el is ment a kedvem, majdnem visszavittem. Kb. Windows 2000 felület, ha a Polaré a Windows 8
- csak három soros display, szemben a Polar 4 soros kijelzőjével. Talán ez a legnagyobb negatívum, hiába a sorváltás lehetősége.
- vezetékes PC csatlakozás
- most fog megjelenni az Ambit 3Na, szegény Polarom azóta is a szekrényben figyel. Eladásra nem is merem feltenni a sérülés miatt.
Bocs a hosszú postért, de hátha valakinek segítettem némi infóval.
[ Szerkesztve ]
-
func93
senior tag
Klipszes pedálhoz elég sima cipő is?
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
bigdady
nagyúr
Hali
Gepida 200 pro cross (52-es vázméret) alá tennék be szintén 28-as de mtb kereket. Mi az ami még befér szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Runner_fxr #30940 üzenetére
frankó a gép, remélem az ott látható ár kb. feléért vetted.
-
freelanced
addikt
Egyébként akinek váltós bringája van tudna mondani tapasztalatot? Főleg outi. Illetve az agyváltóról is szívesen hallanék pár szót. Az a baj szeretem a váltót csak eddig csak a baj volt vele, de gondolom van az a kategória ami rendes, illetve az sem mindegy hogy használjuk.
-
veterán
válasz imyourfriend #30957 üzenetére
En hasznalom, minden nap, mar amennyire lehet, de most a hatso valto problema miatt ugye nem tudom beloni rendesen, lehet, hogy eleg lenne 2 tanyer is, ha at tudnek annyira valtani a hatson, hogy feljussak kenyelmesen a dombra. [jo, nekem kb hegy ]
Everybody lies.
-
veterán
válasz imyourfriend #30955 üzenetére
Valamilyen indokolatlan maniam miatt most kiszemeltem, hogy osszeszedek egy teljes altus szettet, az meg viszonylag elheto arban van nekem, meg nem is a legalja annyira, a felhasznalasomhoz kb passzol.
Milyen felhasznalasi korbe kell a 3*9 seb? o.OEverybody lies.
-
imyourfriend
őstag
válasz Pttypang #30954 üzenetére
Én ebike-on szoktam megnézni hogy miként húzzák a bowdent az adott darabok. [link] Itt van pl egy alul-felül húzós, de van olyan is ami csak alul húzós: [link] véletlen se vegyen ilyent senki sem, csak illusztrációképp linkeltem. De szerintem a komolyabb darabok már tudják mindkét funkciót (7-8ezer forintos kategóriában pl). Ezen altus darab tudja mindkettő fajtát: [link]. Viszont itt érdemes odafigyelni a bilincs méretére is, megmérni hogy neked mekkora a váz azon csövének átmérője és olyant venni, vagy ha túl nagyot vettél akkor szűkítőt keríteni hozzá (ha nincs a csomagolásban).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz imyourfriend #30953 üzenetére
A shimanonal az altus kategoriaban pl univerzalis, vagy ilyen-olyan van?
(#30952) Runner_fxr
Igen, erre gondoltam, szerintem az lesz vegul, nem sok mindenre kell, es ahogy nezegettem, az olcsobb orakbol csak a hattervilagitas hianyzik ehhez kepest, de azt ugyse hasznalom tul sokat, tulelem, csak merjen rendesenElso lampakbol ki milyet hasznal?
Everybody lies.
-
Runner_fxr
Ármester
-
veterán
Szerintem le fogom cserelni a vezetek nelkuli lidl csodaorat valami vezetekesre, amint bemegyek a teszkoba, zsebemben az oravala, megindul, egeszen a csillagos egig, legutobb a max speed 65 km/h volt, belevagott 10 km-t az ossz tavba..
Remelem lesz meg szeptemberben is a vazbol, akkor veszek majd 19"-osat, annyit mar ki lehet jatszani gondolom a nyereggel es a kormannyal, attol mar annyira nem felek.
A theodora piros asvanyvizebol, az emelt asvanyianyag tartalmas tortenettel kapcsolatban kinek mi a velemenye?
Also es felso vezetesu bovdenezesu eszkozok kompatibilisek egymassal? Pl elso valtonal meg lehet valahogy oldani?Everybody lies.
-
-
Runner_fxr
Ármester
válasz freelanced #30942 üzenetére
Annyira nincs nagy tapasztalatom az országútizásban, nem nagyon tudok mihez viszonyítani, de jó persze. Nagyon durván suhanok a montihoz képest. Mintha egy üres kólás dobozon ülnék, olyan érzés a masszív összteló után, de nálam ez a márka már bizonyított, a montim is Bergamont.
Cathfaern: Jó nem csak Balaton körön, hanem már itthon is megtetszett. Magamon is meglepődtem, mert nem szimpatikusak ezek a bringák, de most valahogy bejött. Ott árválkodott a boltban, kölcsönkértem és megtetszett. Kellett egy második bicaj, mindenhova nem akarom a montit használni.
Meg kihívás, egy kicsit nagyobb lejtőn simán megtekerem 60-65-re, szó szerint halálfélelmem van a virsligumi meg a koskormány miatt, de élvezemimyourfriend: Olyan árat mondtak rá amit nem lehetett visszautasítani. Azt még szoknom kell, hogy járdaszegélyek előtt lelassítok, meg kikerülök minden nagyobb úthibát, de csak megszokom. Montival mindenen át tudtam gázolni lassítás nélkül, ez más világ, de bejön ez a két véglet. Ha nem tudom megszokni akkor meg eladom és veszek egy cross trekkinget.
-
imyourfriend
őstag
Hasznos információk ezek pedig, számomra legalábbis biztosan. Mostanában amúgy van hogy csak az időt nézem meg az órán, régebben még kattintgattam sorra hogy milyen részidőket ír ki aztán meguntam. Remélem nem leszek a műszerek rabja, kellemetlen érzés lehet az az állapot.
-
torzo
őstag
válasz imyourfriend #30946 üzenetére
Nem vagyok sportorvos, az élettanhoz konyítok valamennyit. A pulzusszám eléggé egyénre jellemző érték és önmagában nem jellemzi az aktuális kardiális terhelést. Ahhoz a vérnyomás ismerete is szükséges.
Az edzett szív pedig elsősorban verővolumennel fokoz teljesítményt és csak akkor pulzusnöveléssel, amikor a tartalékok már kifogytak. Ezt az állapotot te sokkal hamarabb megérzed, mint a komputered bármilyen jelzése. Szerintem nem érdemes az órára szegezni a tekintetet és állandóan a kiírt pulzusszámhoz igazítani a tempót. A szervezetünk sokkal érzékenyebb műszer, hamarabb és pontosabban jelzi, mikor elég, és mikor lehet még rátenni egy-két lapáttal.
Na, de nem osztom tovább az észt!
Azt elismerem, hogy jól mutat a skerón egy ilyen csodasigma, csak meglehetősen drágállom!Na, pá! Elhunytam!
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
De érdekel, szeretném minél feljebb tornászni pl egy hegyen a pulzust. Szeretném megnézni hogy hol vannak a határaim. Nem versenyzem, teljes mértékben hobbiból tekerek csak szeretnék többet kihozni ebből az egészből. Mert az ok hogy eldadogok 130-140-es pulzussal de ha 160-assal jobban esne vagy 170-essel akkor miért ne tegyem. Lehet hogy javítana 1-2km/h-t is hosszú távú tempómon aminek kifejezetten örülnék, mert úgy érzem hogy közel sem hozok ki annyit magamból mint amennyire képes vagyok.
-
torzo
őstag
válasz Balazska15 #30941 üzenetére
Akkó még egy! Abból sosem elég!
IYF: Aki rendszeresen bringázik, az nem teker össze-vissza. Azt meg hogy mennyire bírom, jobban érzem, mint bármilyen kiragadott élettani paraméter aktuális értékéhez fűzött tudomány. Önmagában a pulzusérték nem sok jelentőséggel bír, ha valaki egyébként egészséges. (a te pulzusok egyébként azért lassú, mert edzett vagy). Erre az okfejtésre egy sportorvos persze biztosan nyihogna egy nagyot, de max. élsportolóknál van ennek jelentősége, amikor már másodperceket próbálnak faragni.
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Mert ha összevissza teker az ember akkor hamar elfárad, így meg beállsz egy tempóra meg belövöd a pulzusodat is egy tartományba és ha akarsz akkor zsírt égetsz ha akarsz edzel pl.. Nekem alacsonyan szokott lenni a pulzusom, nem is tekerek tátott szájjal ami azt illeti még 35-nél sem. Ezért is lettem kíváncsi a pulzusra meg a többi dologra, hőmérsékletmérés eddig is volt az órán, de most jön mellé egy másik amin sereg fontos információt kapok meg. Véleményem szerint többet ér ez az újítás, mint hogy veszek a fulcrum racing 5-ös helyett fulcrum racing 3-as kerékszettet. Persze embere válogatja, vehetnék belőle carbon kormányt is de megtetszett a funkciók kilistázása, esetleges kimentése fájlba.
(#30940) Runner_fxr: Nemrég még azt mondtad szó sem lehet országútiról, most meg már egy aluvázas gépet hajtasz carbon villával meg 105-ös szettel. Mindenesetre én balatonra le nem viszem az országútit, acélon kívül más nem való az olyan bringautakra..
Remélem betudom szerezni az órát és minden jól fog menni. -
Cathfaern
nagyúr
Szép bicikli Bár azt el nem tudom képzelni, hogy Balaton körön hogy lehet megkedvelni egy outit (kivéve persze ha az ember nem a bicikliúton megy)
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Igen jól néz ki , jó is?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz imyourfriend #30938 üzenetére
Nekem a sigma szimpatikusabb, de biztos az se rossz.
Úgy néz ki országúti tulajdonos lettem , annyira megkedveltem a Balaton körön, hogy a főnökömmel megalkudtam a teszt gépre. Egy trekkinget akartam, de végül ez lett a második bicaj: [link]
torzo: Részben igazad van, én is tök jól elvoltam ez előtt egy 3000 ft-os madzagos órával. Pontos volt és mérte az alap dolgokat, de mivel leginkább montizni szeretek, szerettem volna egy magasságmérőset, meg a vezeték nélküli órának se vagyok ellene, csak attól voltam ki, hogy bezavarta egy csomó minden, na ezt nem zavarja semmi. A pulzusmérés se rossz dolog, én hajlamos vagyok arra, hogy szarrá hajtsam magam. Most figyelek a pulzusra. Ha túl magas visszaveszek. Pedálfordulat mérőt mondjuk nem használom, de az országútira lehet felrakom. A hőmérséklet kijelzés se baj, hogy van. Aztán van hozzá csukló pánt amire rárakva sima óraként is lehet használni, pl. gyalog túrázáshoz, pulzusmérés, magasságmérés ugyan úgy működik. Persze van még egy halom funkció amit én se használok, de ezek nem rossz dolgok és valóban jól néz ki, pláne a montin, nem kell a madzaggal szarozni, meg elcsúfítani a bringát. Ha akarod számítógépen is kielemezheted az adatokat, bár ez annyira nem érdekel, de lehet megveszem hozzá az usb dokkolót.
Német webshop-ból rendelve nem egy vészes összeg, ennyit simán megér, 55 ezret én sem adtam volna érte.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz Runner_fxr #30936 üzenetére
Igazán nem akarok kötözködni, de mondjátok már el, hogy mi a francnak ez a rengeteg funkció?
Pulzusmérő, pedálfordulatmérő, magasságmérő stb. Az életben sem számoltam a pulzusom bringázás közben, és ha most látnám hogy 160, az sem érdekelne. Ha bírom, OK, ha nem, nyugi. Persze qrva jól néz ki, de ezért a pénzért!!! Inkább egy jó felni! -
imyourfriend
őstag
válasz Runner_fxr #30936 üzenetére
Kíváncsi vagyok erre az órára, 45ért elvileg megkapom pulzusmérővel (mármint a cs500-at), és annyira tetszik meg kifinomult darabnak tűnik mondjuk az érintőképernyőtől félek. Hétvégén tervezem átvenni Budapesten, lehet valaki szakit megkérek majd innen hogy segítsen ebben (már ha az úriember belemegy hogy 17-én felhozza Budapestre az órát) és akkor nyugodt szívvel tudom megvenni. Néztem amúgy a Sigmát is, előfordulhat hogy ilyen lesz ha nem jön össze a cs500.
(#30937) fpeter07: Carbon hézagológyűrű kell oda.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz imyourfriend #30934 üzenetére
-
imyourfriend
őstag
válasz imyourfriend #30934 üzenetére
szerk: most nézem 75k az rcx5, szori.
-
imyourfriend
őstag
-
beteg
őstag
válasz imyourfriend #30931 üzenetére
Mire én eljutottam az rcx5- ig sokat szívtam más gyártókkal. Szerintem ha polart veszel és ezt a felső kategóriásat, nagy baja nem lehet!
Csak futni kell!
-
imyourfriend
őstag
Kinéztem, lehet hogy egy polar cs500 lesz a kiszemelt óra. Mit érdemes nézni ilyenkor? Viszek bringát és felpróbálom rá, vagy már egyből rá is teszem. Csak érdekelnének a hibalehetőségek, pedálfordulat mérőt majd később vennék hozzá, egyenlőre megteszi a pulzusmérő is. Lehet valami komolyabb baja egy ilyen órának?
-
fpeter07
veterán
Levegős teló miért ül be néha (mostanában egyre gyakrabban)? Olyan mintha a visszaút csillapítása elmenne, de sokszor meg teljesen jól működik.
-
Solad
addikt
A miskolci Tescoban van még vagy 8 darab a 2K-s víztartályos hátizsákból!
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
ginola
addikt
Cube LTD CLS-t néztem ki magamnak, de nem tudom mekkora lenne az ideális nekem.
177 cm vagyok, lábátlépő méret 81 cm. -
deicide
veterán
válasz imyourfriend #30922 üzenetére
Mindenki megtalálja a magának tetsző tempót, ritmust, fordulatot, ezért nincs két egyforma bringás és ez így is van jól. Aztán meg az a lényeg, hogy örömöd leld abban, amit csinálsz.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
imyourfriend
őstag
válasz deicide #30917 üzenetére
Nekem annyira nincs szükségem rá, elég hogy országútival SPD-vel 15-20km-en tudom szembeszélben a 31-32-t, szélcsendben meg kb simán már. Örülök is neki, ezért országútival járok trx-re majd visszafelé is. Megvan a napi edzés. Most már átestem a másik oldalra, hogy szeretek szembeszélben is kerekezni így 2,5 év után. Nameg ma megcibáltam a gép bajszát, kár hogy nem kapcsoltam endo-t. De nem akarok a rabjául esni meg magamnak tekerek, abba is hagynám ha nem a kikapcsolódás és a hobbi lenne a fő szempont a bringázás közben. Viszont pörgetni fogok mindig, most megjön az óra meg a pulzusmérő aztán gyerünk. Van hogy én is kiállok a nyeregből és felmegyek 30 felett pl egy jáki dombon, de ez mostanában kezdődött hogy megéreztem a lábaim nem szeretnek pihenni.. kell nekik is némi izgalom.
-
TayRol
nagyúr
válasz milanovics #30918 üzenetére
Ha egy nap után is kattogni fog akkor beviszem, hogy nézzék meg. De remélem csak az van, hogy még nincsenek összekopva az alkatrészek.
(#30921) beteg: csak még nem volt ilyen komoly fékkel szerelt bringám. viszem is Zalába tesztelni hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #30914 üzenetére
Azt már csak félve teszem hozzá, hogy mindezt egy fitnessbringával, klipszes pedállal. De azért a hiedelemmel ellentétben nem vagyok én sem fémből, emelkedőn pl azért visszább szoktam váltani, ha nem felejtem el
Idővel, ahogy én is, Te is meg fogsz erősödni és menni fog a nagyobb áttétel is. De mindenkit óva intek tőle azért, mert a térd nem szereti. Ha már megvan a tempó, nem gond, de ilyen áttételen gyorsítani nulláról mondjuk, az tényleg öngyilkosság hosszabb távon...
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Gurultam egyet az új szerzeménnyel, és azt kell mondjam, nagyon kényelmes. De olyan érzésem van a Courier után, mint Bud Spencernek ezen a motoron.
Egyébként a tárcsaféknél van, aminek össze kell csiszolódnia? Gurulás közben egy adott ponton halk kis kattogó hang jön a betétek felől. Még nem találtam meg az okát.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz freelanced #30907 üzenetére
Nem kell új hátsó tengely. Vagyis én nem tudom elképzelni, hogy miért kéne.
-
imyourfriend
őstag
válasz Cathfaern #30911 üzenetére
Keríts róla pár képet, a kíváncsiság kedvéért.
(#30913) deicide: Az valami ember ellenes művelet lehet 52/11-et használni 32-es tempónál. Tudom neked máshogy van a testi felépítésed, meg sokkal több dolgot elviselsz. De ma jöttem haza és 35-ös tempónál 50/17-el hajtottam, de volt hogy 50/19-el.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz pengemetal #30895 üzenetére
Ha nagytányéron pörgeted ennyivel, akkor a térded nem tudom, mennyire fogja szeretni, azonban erős combbal nem hiszem, hogy probléma. Ha középső tányéron, akkor semmi gond nincs ezzel az RPM-el szerintem. Nálam 52/11-es áttétellel 32km/h 54RPM, de csak ha már megvan a sebesség, akkor használom így, gyorsításnál feljebb váltok nyilván, a térdet kímélendő.
-
freelanced
addikt
Tudnátok mondani egy körülbelüli árat a következő bringára: Caprine Green Way?
Csak úgy nagyjából, mennyit érhet használtan?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz freelanced #30910 üzenetére
Nekem van egy 20k-ért vett régi 57es országútim. Azon hátsó kerék, hajtómű, blokk, fogaskerék, fékek (első hátsó fék is) cseréltem volna. Kalkulációm szerint ez került volna 40k-ba. Csak idővel rájöttem, hogy ez a váz elég nagy nekem (tényleg, nem kell valakinek? ), plusz előbb el kéne adnom a jelenlegi biciklimet (20"-es vázú magellan corvus valakinek? )
-
freelanced
addikt
válasz Cathfaern #30909 üzenetére
Igen én is néztem, csak sose az a méret ami kéne, szerintem ez kicsi. Bár ki kéne próbálni, de azért kösz a linket, én is nézegetem.
Megpróbálom megkeresni a megfelelő alkatrészeket, hogy ki tudjam számolni, hogy kb. mennyi lenne megcsinálni, csak nem tudom melyik márka számít jónak az agyaknál, milyen monoblokkot vegyek stb stb.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz freelanced #30902 üzenetére
Egyébként érdemes körülnézni direkt SS/Fixi terén, mert 60-70-ért már egész értelmesek lehet kapni összerakva... Pl.: [link]
Persze így nincs meg az élmény, hogy te raktad össze De amúgy 60-70 környékén csak akkor fog megállni ha mindent használtan veszel.Because:
A bicikli nem azért van hogy toljuk[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz freelanced #30907 üzenetére
ahogy toltam a bringát dombon felfele eszembe jutott milyen lenne ha most fixi lenne mellettem.. hát szétverné a lábszáram az állandóan pörgő pedáljával
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz freelanced #30905 üzenetére
Innen valamelyikre. Milyen új tengelyre gondolsz?
-
freelanced
addikt
-
zoli03
őstag
válasz freelanced #30902 üzenetére
Egy váz+használható kerékszett 50e körül van.
-
törölt tag
válasz freelanced #30900 üzenetére
Szívesen,ha gondolod privátban megbeszélhetjük.
-
freelanced
addikt
válasz zoli03 #30901 üzenetére
Ez igaz. De szerinted a Csepel Royal vagy akár a HR Design váz egy szinten van ezekkel a régiekkel? Egyébként némelyiket újra kéne festeni ez igaz. Találtál jót azok között amit linkeltem? Amire tényleg azt mondanád, hogy nem rossz, érdemes megvásárolni?
Amúgy olyan 60-70 körül ki akartam hozni a kerékpárt, de lehet, hogy ez felejtős, még nem néztem meg az alkatrészárakat nagyon.
-
zoli03
őstag
válasz freelanced #30897 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy ezek a vázak:
- elég régiek, a festésük biztos nem tökéletes, valószínűleg vannak rajtuk rozsdafoltok
- lehet, hogy belül is korrodáltak már
- más a geometriájuk egy maihoz képest
- menetes villájuk van
- a legtöbbre valószínűleg nagyobb benyúlású országúti fék kell, amiből nincs olyan nagy választék
- linkeltél régi országúti vázat, meg régi túravázat is (pl felesleges dinamó és pumpakonzol)De az egész attól függ, hogy mennyit akarsz rákölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?